Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-15, 12:08   #1891
filka2
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

madziulka i sugar sliczne brzuszki.teraz to już wszystkie mamy takie duze,a własnie aldii pochwal sie swoim bo tak piszesz ze ogromny,moze taki jak kamykamój szybko urósł a potem stał w miejscu i znów rosnie...niby spory ale jak patrze na niego to sie zastanawiam jak mała sie tam miesciostatnio sie zastanwiam co by było gdyby chlopak wyskoczył,a tu takie nastawienie na córke.
ide zaraz do kauflanda,tylko kurier....
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 12:08   #1892
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
Na koniec lekarz stwierdził, że mam wielką szansę na dzidzię grudniową, a byłam pewna, że mam jeszcze tyyyle czasu!! ale ja tam wierzę w ten styczeń jednak
a dziś bezwzględnie się pakuję - lepiej być przygotowaną na wszystko!
choć z drugiej strony nie bardzo wiem, czemu zrobiono w tym szpitalu taką panikę. wydaje mi się, ze skoro wszystkie badania są dobre, a tylko główka nisko, to przecież nie ma powodu przyspieszać czegokolwiek.. jak się zacznie to przecież ich znajdę
a najlepiej tż - po tych wydarzeniach chuchał i dmuchał na mnie. o samochodzie było już co najwyżej w żartach
Hihi ja tez byłam pewna że urodze w grudniu i co.. listopad mnie dopadł...
Swoją drogą - dziewczyny, pakujcie się juz teraz - ja nie byłam spakowana i co? Przyjaciółka przyszła do mnie i mnie pakowała jak byłam w szpitalu. Lepiej na spokojnie juz dziś niż w pośpiechu....

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość

ja też jestem po nieprzespanej nocy...
Hehehe dopiero się zaczną nieprzespane noce...

Dziś byłam z Olą na kolejnym ważeniu. Na szczęscie dziś mam dobre wiadomości - od zeszłego tygodnia przybrała 200 g - czyli jest ok Nawet nie wiecie jak takie 200 g może cieszyc. A przed ważeniem denerwowałam się gorzej niż przed jakimś egzaminem...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 12:11   #1893
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

moja Mała też w któraś niedziele prawie cały dzień spała , dopiero wieczorem dała czadu

ale moze jak maluszek nie rusza sie już dłuższy czas to moze jedz to sprawdzić będziesz spokojniejsza
w tym rzecz,że nie mogę powiedzieć że w ogóle się nie rusza,bo coś tam się przelewało i pukało-zarówno w nocy jak i dzisiaj rano-teraz cisza..głównie się tylko zmartwiłam,że nie są to takie silne wybrzuszania plecków jak zawsze,tylko pojedyncze kopnięcia lub jak trzymałam rękę do delikatnie czułam,że ciałko się rusza-na tyle delikatne że czuć tylko jak się trzyma rękę
Stary 2009-12-15, 12:19   #1894
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
polu dzięki;-) czuję się właśnie zupełnie normalnie i jak dla mnie nic na to nie wskazuje. moja koleżanka miała tak nisko główkę już 2 m-ce przed porodem i straszyli ją cały czas że już rodzi, a spokojnie donosiła dokładnie do terminu! tak więc liczę na to, że wytrzymam jeszcze te 3 tc
Mi ginekolog stwierdził dwa tygodnie temu, że główka jest zdecydowanie za nisko i muszę bardzo na siebie uważać, aby nie doszło do przedwczesnego porodu. Muszę dużo leżeć, nie sprzątać w domu czy nosić czegoś, poprotu nie przemęczać się. Spełniam wszystkie wskazane przez niego zalecenia, w końcu do porodu zostało ponad dwa miesiące, więc maleńka ma bardzo dużo czasu by rozwijać się w brzuszku.
Dlatego głównie leżę, czytam, szperam w internecie i w ten właśnie sposób dopiero niedawno znalazłam Was
Jedynie co robię to obiadki czy kolacyjki, a reszta domowych obowiązków spadła na mojego Męża
W końcu ta Kruszynka w brzuchu jest najważniejsza
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 12:35   #1895
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
f
Patrzcie na mój z mikołajek :
Bardzo ładny świąteczny brzuszek

Cytat:
jak leżałam na boku to coś tam czułam,teraz siedzę na łóżku oparta o poduszki i ciszaaa...ruszanie czułam owszem,tylko tak jak mówię-zazwyczaj właśnie rano i wieczorem chciał mi rozwalić brzuch od kopnięć a teraz to takie delikatne tylko w nocy już miałam wizję,że może jest okręcony pępowiną albo coś-tfu,tfu!
a tak w ogóle to mam schizę z tą pępowiną,myślicie że jak gin robi usg to widzi od razu czy pępowiny nie ma na szyji?czy musiałby się bardzo jakoś przyjrzeć...w ogóle to zauważyłam,że czasami to mi tak tylko brzuch podskoczy i nie wiem czy to kopnięcie jakoś do środka czy on tak podskakuje dziwnie? nie wiem, w jakieś dziwne schizy wchodzę....
Ja bym dała dzidzi czas do wieczora, jak słodycze, prysznic nie pomogą to pojechałabym do szpitala na ktg. To nic nie kosztuje, a uspokoi. Choć pewnie bym świrowała i najpierw bym zadzwoniła do lekarza

Cytat:
hej kochane , dzis byłam na badaniach (krew, mocz, waserman)
teściowa wstawiła mi pranie a jak zaklepałam sobie pasowanie

coś w dole brzucha mnie ciągnie , może dlatego ze luteine zawsze brałam przed 10godz a dziś dopiero teraz sobie zaaplikowałam
a moze ten ból jest normalny
dzis ma przyjaciółka na kawe przyjechać
na obiadek mam spagetti ( wiem że mam nic nie robić , ale obiad akurat dziś sama zrobię bo boję sie co by teściowej wyszło )
Pamiętaj Wielki Brat patrzy (tzn. siostra)

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Dziś byłam z Olą na kolejnym ważeniu. Na szczęscie dziś mam dobre wiadomości - od zeszłego tygodnia przybrała 200 g - czyli jest ok Nawet nie wiecie jak takie 200 g może cieszyc. A przed ważeniem denerwowałam się gorzej niż przed jakimś egzaminem...
No to wielkie gratulację, oby tak dalej
----------------
Znalazłam sobie zajęcie. Rozmrażam lodówkę i będzie szuru buru Pranko wstawiłam, chyba nigdy nie byłam taką pedantką, ale to chyba ten syndrom gniazda daje znać o sobie
Stary 2009-12-15, 12:43   #1896
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
super , strasznie sie cieszę że Ola ślicznie przybiera na wadze
Cytat:
w tym rzecz,że nie mogę powiedzieć że w ogóle się nie rusza,bo coś tam się przelewało i pukało-zarówno w nocy jak i dzisiaj rano-teraz cisza..głównie się tylko zmartwiłam,że nie są to takie silne wybrzuszania plecków jak zawsze,tylko pojedyncze kopnięcia lub jak trzymałam rękę do delikatnie czułam,że ciałko się rusza-na tyle delikatne że czuć tylko jak się trzyma rękę
kurcze no nie wiem co ci poradzić , niby mówią ze jak dziecko jest mega ruchliwe a pozniej uspokaja się ( i odwrotnie) należy to sprawdzić

moja jak była spokojna przez cały dzień to czekałam do wieczora , na szczęscie wróciła do swojej formy ,
wiem jak sie martwisz tym czekaniem
zas z drugiej strony maluszek ma mniej miejsca niż dotychczas , więc jego ruchy mogą być spokojniejsze
a masz blisko gina zeby to sprawdzić?

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Pamiętaj Wielki Brat patrzy (tzn. siostra)

będę pamiętać
takie małe roboty dają mi tyle uciechy że mawet nie macie pojęcia
cieszę się jak małe dziecko na widok lizaka

Ty też pamietaj żeby za dużo sie nie przemęczać

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 12:45   #1897
patinka_
Zakorzenienie

melduje,że właśnie mi rozwala brzuch wiercipięta !!!
Stary 2009-12-15, 12:53   #1898
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
łobuz nastraszył mamusię

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 12:58   #1899
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
łobuz nastraszył mamusię

oszaleć można
Stary 2009-12-15, 13:01   #1900
kalka
Zadomowienie

Sugar brzuszek mikołajkowy jak się patrzy
Patinka dobrze że wszystko w porządku.
Ula nie szalej
Agape Olusia to dzielna dziewczynka i jak pięknie przybiera na wadze!
Sweet, Filip kochaniutki

Youyou te Twoje wczorajsze drinki dziś doprowadziły mnie do kaca! Głowa mi pęka i wogóle niewyspana jestem Chodzę jak ćma i chyba pójdę się znów położyć. Dobrze że dziś Tż wraca później to zdążę potem coś ugotować.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:02   #1901
oliviaoO
Rozeznanie

Sweet jeszcze raz gratulacje, Filipek słodziutki

byłam sobie na tym usg przepływowym i oprócz tego, że wszystko jest w porządku i że wód mam odpowiednią ilość to nie wiem nic więcej co prawda mam z tego wydruk i są tam jakieś literki i cyferki ale nie znam się albo lekarza na wizycie za tydzień zapytam bo dzisiaj to byłam na tym usg w szpitalu (co prawda on mi je robił, ale było dużo kobitek do usg a ja i tak weszłam bez kolejki )

ktg też miałam i z tego co mogę sama odczytać to skurcze mam cały czas głównie takie od 2- 20% ale było też kilka takich 40% i w okolicach 30%. ja tam tego nie czuję za tydzień jadę na kolejne ktg

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:16   #1902
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Ja jako zapolony narciarz, snieg uwielbiam ale tylko na stokach, na ulicach też mogłoby go dla mnie nie być

W tym roku niestety narty się nie przydadzą, a mam taką ochotę spakować się i pojechać na weekend w góry
To tak jak my z mezem. Tez bardzo zalujemy ze w tym roku nie poszusujemy

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
.
Jak to robisz że pępek w 36 tyg wklęsły u mnie już ok 20 wyskoczył na zewnątrz.
Małgorzata to takie ładne imie

Choć przyznam się że ja zawsze miałam z nim problem bo ma za dużo odmian i nigdy nie wiadomo jak się przedstawiać
Ja tez mam pepek wklesly i jeszcze mu duzo brakuje to "wyplyniecia" wiec mysle ze nic z tego nie bedzie

A co do Małgorzaty - ja tak mam na imie i wcale nei zaluje a odmian jest faktycznie duzo. Rodzice i rodzina mowia do mnie Małgosia, natomiast znajomi Gosia. Jednak nienawidze i nie zgadzam sie zeby ktos do mnie mowil Goska. Jakos ta forma mi sie nie podoba i kazdego poprawiam - takie jakies zboczenie mam

Sweet gratuluje Filipka, piekny jest i sie chyba zakochalam no i juz chce mojego Krzysia

Agape dobrze, ze Ola przybiera na wadze i ze wszystko ok

Ja dzisiaj pospalam az do 11!!! kurcze ja jakos nei mam problemow ze spaniem dlatego wspolczuje wam. Budze sie czesto jak sie przekrecam z boku na bok ale nei mam problemow z usnieciem ponownym. Tak wiec spie teraz ile wlezie - tak na zapas- no i stwierdzilam ze jak bede dluzej spala to mi szybciej czas zleci
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:18   #1903
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Mi ginekolog stwierdził dwa tygodnie temu, że główka jest zdecydowanie za nisko i muszę bardzo na siebie uważać, aby nie doszło do przedwczesnego porodu. Muszę dużo leżeć, nie sprzątać w domu czy nosić czegoś, poprotu nie przemęczać się. Spełniam wszystkie wskazane przez niego zalecenia, w końcu do porodu zostało ponad dwa miesiące, więc maleńka ma bardzo dużo czasu by rozwijać się w brzuszku.
Dlatego głównie leżę, czytam, szperam w internecie i w ten właśnie sposób dopiero niedawno znalazłam Was
Jedynie co robię to obiadki czy kolacyjki, a reszta domowych obowiązków spadła na mojego Męża
W końcu ta Kruszynka w brzuchu jest najważniejsza
Dobrze, że mąż daje sobie radę a Ty możesz spokojnie odpoczywac dla dobra malenstwa... i, ze jest internet to z nudów nie zwariujesz
Cytat:
Całe szczęście- te nasze pociechy potrafią napędzić stracha

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:23   #1904
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
Sweet jeszcze raz gratulacje, Filipek słodziutki

byłam sobie na tym usg przepływowym i oprócz tego, że wszystko jest w porządku i że wód mam odpowiednią ilość to nie wiem nic więcej co prawda mam z tego wydruk i są tam jakieś literki i cyferki ale nie znam się albo lekarza na wizycie za tydzień zapytam bo dzisiaj to byłam na tym usg w szpitalu (co prawda on mi je robił, ale było dużo kobitek do usg a ja i tak weszłam bez kolejki )

ktg też miałam i z tego co mogę sama odczytać to skurcze mam cały czas głównie takie od 2- 20% ale było też kilka takich 40% i w okolicach 30%. ja tam tego nie czuję za tydzień jadę na kolejne ktg
Ja też nie czułam skurczów 40%, nie wiedziałąm nawet, ze to jest to - bo to był taki jakby lekki ból w dole brzucha. ALE JUŻ WIEM, JAK SIĘ CZUJE SKURCZE 100%
Stary 2009-12-15, 13:24   #1905
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem taka wk****** #$%#$$$

Powiem wam, że ludzie to są nienormalni

Normalnie płakać mi się chce......
jak tam "fachowiec"

Cytat:
a to święta prawda z tą wagą ja do tej pory się stresuje bo Adik to straszny chudziaczek i zawsze były problemy z wagą. Teraz jak widze ze choć trochę przytył to się cieszę jak głupia

madziulka, sugar piękne brzuszki

a Filipek rewelacja ma bardzo ładną bużkę

patinka dobrze, ze maluch się rozbrykał ja Ci powiem, ze u mnie w zasadzie są tylko nieduże przesuwania i czasem jeszcze kopniak, nawalania i wybrzuszania nie ma

aldii no dawaj brzuch

i coś mi się wydaje, ze Tomasz znów odwrócony głową do góry bo nawala po pęcherzu. Widocznie ma tam jeszcze sporo miejsca skoro sobie tak "pływa"
byleby się w tą pepowinę nie zakręcał przy takiej częstotliwosci zmiany ułozenia

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-12-15 o 13:26
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:31   #1906
youyou
Zakorzenienie

patinka to mały nastraszył mamusię

Agape super że Ola rośnie a może wkleisz jakies nowe zdjęcia malutkiej?? tak bym pooglądała chętnie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Youyou te Twoje wczorajsze drinki dziś doprowadziły mnie do kaca! Głowa mi pęka i wogóle niewyspana jestem Chodzę jak ćma i chyba pójdę się znów położyć. Dobrze że dziś Tż wraca później to zdążę potem coś ugotować.
Oj biedaczko, a mówiłam "już wystarczy" a Ty: "jeszcze... jeszcze....!"

olivia to gratki z okazji wizyty
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:48   #1907
malinka118
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny. Ostatnio nie mam weny na pisanie. Dzisiaj zaczęliśmy 35 tydzień. Chciałabym, żeby mała wytrzymała przynajmniej do 1 stycznia.

Brzoskwinko wykasuj mi proszę imiona malutkiej z listy, bo u nas od nowa zaczęły się burze. Synuś chce Zosię, a my bierzemy jeszcze pod uwagę: Antoninę, Lenkę, Milenkę, Oliwię, Igę, Ninę. Może Wy mi coś doradzicie? Szukamy imienia które pasuje do Olafka i nie zawiera litery "r", oryginalne ale nie za bardzo. Prosze pomóżcie.

Sweet gratuluję serdecznie i dużo zdrówka życzę. Filipek jest cudowny.

Widzę, że większość się do fryzjera wybiera. Ja jako, że gin raz w tygodniu zezwolił mi na krótki spacer w tym tygodniu zamieniam go na wyprawę do fryzjera na szybkie cięcie
W niedzielę jak wyszłam na spacerek z moimi chłopakami w w puchowym płaszczu opiętym na brzuchu na maxa spotkaliśmy paru sąsiadów, któych nie widziałam od października. Jeden z nich doprowadził mnie prawie do łez hasłem: "o wieloryba wypuszczono na spacer".

U mnie córcia ma główkę nisko od 26 tygodnia - mniej więcej na wysokości pachwiny. Leki i leżenie na razie skutkują, więc to wcale nie oznacza, że od razu się urodzi.

A co do teściowych , to moja jak miał się Olafek urodzić zarzekała się, że zajmie się nim jak będzie miał roczek. Tydzień przed tym jak miałam wrócić do pracy, powiedziała, że jedzie do sanatorium (sama wybrała ten termin - nie było to z przydziału refundowane). Ja musiałam już pójść do pracy i malutki wylądował w żłobku, w którym przez 4 miesiące był aż 10 dni, reszta to choroby Teraz teściowie są na emeryturze i liczyłam, że czasem podrzuci jakiś obiad, zapyta czy coś nie wyprać. Prze te 10 tygodni mieliśmy od niej 2 obiady. Rzeczy małej mąż poprał, teraz czekają na sprasowanie. Ale nie ma kiedy tego zrobić. Także chciałąbym, żeby nawet czasem się powtrącała wzięła do prania...Moja mama niestety ostatnio 2 miesiące była w szpitalu, teraz dochodzi do siebie, więc za bardzo nie może pomóc, a teraz z resztą musi wracać do pracy. Mój kochany tatko nam podrzuca czasem obiady, pomimo, że pracuje prawie na 2 etatach. A teściu to uważa że jestem leń i że przesadzam, że obowiązki domowe to nie praca, że się nad sobą użalam.Ale do końca grudnia zostało 16 dni, a potem wstaję i się biorę za domek.

Ech ale Wam się wyżaliłam.

Zapomniałam napisać, że śliczne brzuszki macie Ja może mój cyknę w piątek jak po fryzjerze będę wyglądać bardziej jako człowiek
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:56   #1908
pola25
Zakorzenienie

Bardotka też bym się wk.....

Sugar ślicznie wyglądasz!

Patinka zrobiłaś tak jak Ci mówiłam?ja tez jeden dzień miałam takich schizów.co do pępowiny, to pytałam się gina podcza usg, czy synuś ma pępowinę wokół szyi, on powiedział,że nie-nie wiem , czy powiedzial prawde czy chcial mnie uspokoic.dodal jeszcze,ze 40% dzieciakow ma wokol szyi.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:57   #1909
pysiamn
Zakorzenienie

Hey...

jakoś ostatnio nie nadąrzam

Agape świetne wieści mówiłam że mala będzie rosła jak na drozdzach

Muszę iść nadrobić ...widziałam cudne brzuszki

Bardotko nie denerwuj się ....ale fakt ja też bym go rozniosla jak by mi iny blat przyjechał wrrrrr
Rany jak pomyslę o tym urządzaniu to mi ciarki po plecach idą ...
Trzymam kciuki by wszystko było OK

A ja przed chwilą miałam mega smaka na pastę jajeczną...100 lat nie jadłam

Mniam...mniamm
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=477

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-15 o 14:07
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:58   #1910
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Zebra- tak to jest w supermarketach ale nie denerwuj sie bylo minelo...
Ula- ja też dziś spagetti robiłam heheh.. codo bulów ani nie mów ja dziś w nocy miałam dość mocne bóle jajników..
No dziewczyny co racja to racja się zaczną nieprzespane noce więc teraz śpijmy ile się da~!
A ja wam powiem że praktycznie nic specjalnego nie porobiłam w domu a mnie wszystoko boli..
a coto będzie za miesiąc? dobrze że mam mniej więcej porządek w domu że nie musze robić "świątecznych porządków" bo bym chyba urodziła

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2009-12-15 o 14:03
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:59   #1911
zebra666
Zakorzenienie

Malinka mnie też nie ma kto pomóc ale już mam to gdzieś prosić się nie będę!!!
A kolega i jego żart to naprawdęludzie nie mają wogóle taktu i wyobraźni!!!
Fryzjer napewno poprawi Ci nastrójczekamy na fotkę!!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 14:09   #1912
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz Patinka,nie ma co za wcześnie się denerwować

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Agape gratuluję wagi!!!!

Olivia cieszę się,że wszystko OK. a na KTG to masz skierowanie?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
\

W niedzielę jak wyszłam na spacerek z moimi chłopakami w w puchowym płaszczu opiętym na brzuchu na maxa spotkaliśmy paru sąsiadów, któych nie widziałam od października. Jeden z nich doprowadził mnie prawie do łez hasłem: "o wieloryba wypuszczono na spacer".

beszczelność ludzka nie zna granic!!!!!!!ty lko takiemu idiocie w łeb

co do teścia, to olej.ja mu proponuję zajście w ciążę i chodzenie do pracy, zajmowanie się dzieckiem i domem.nie wie facet jaki to wysiłek dla kobiety.są na świecie ignoranci.

olej ich
Stary 2009-12-15, 14:10   #1913
mamaidy
Raczkowanie

Cześć Mamusie!

Sweet śliczny ten Twój synuś i taki fajny pulchniutki

Kamyczku to fajnie, że ciśnienie się w miarę unormowało.

Madziulka urósł Ci brzuszek i tak jak pisałam ostatnio- śliczny

Olivia super, że wszystko jest ok, a co do szczegółów to dopytasz na wizycie.

Bardotka to napisz co tam zrobiłaś panuBo ja bym go chyba
Niezły beszczel

Agape to ślicznie przybrała przez tydzień

Malinka gratulacje, że to już 35Teraz możesz odetchnąć z ulgą, bo najgorsze za Wami Mnie się podoba Nina, Iga i Milena

Eudaimonia no to się bidulko musiałaś wystraszyćTeraz lepiej spakuj torbę.

Od dziś już moja córcia nie jest wcześniakiem Chyba żeby ważyła poniżej 2500

Odstawiłam fenoterol. Czuję się fatalnie. Jakoś tak mi zimno i gorąco na przemian Od razu skurcze są częściej, ale też tak podobno może być po odstawieniu. W każdym razie im bliżej do terminu to się czuję fizycznie coraz gorzej

Lila cieszę się, że u Ciebie poprawa jeśli chodzi o nastrój. Oby tak zostało do przyszłego tygodnia
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 14:14   #1914
brzoskwinia82
Zadomowienie

malinka już kasuje Najbardziej podoba mi się imię Milena i Nina, ale ogólnie to wszystkie które wymieniłaś są ładne

Kapuśniak wyszedł pierwsza klasa, chyba będzie TŻ smakował
Wybieram się dzisiaj na SR, jak będą ćwiczenia to najwyżej nie będę uczestniczyć, a może się czegoś ciekawego dowiem. No i wyrwę się trochę z domu

Brzuszki pierwsza klasa - Madziulka i SugarbabyLove

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 14:14   #1915
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Malinka mnie też nie ma kto pomóc ale już mam to gdzieś prosić się nie będę!!!
A kolega i jego żart to naprawdęludzie nie mają wogóle taktu i wyobraźni!!!
Fryzjer napewno poprawi Ci nastrójczekamy na fotkę!!
Dzięki Zebciu. Wiesz gdybym nie musiała leżeć i wstawać tylko do toalety to by mi pomocy nie brakowało
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 14:16   #1916
brzoskwinia82
Zadomowienie

mamaidy ja mam jeszcze na dzisiaj tabletki na jutro dwie... i też odstawiam fenoterol

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 14:21   #1917
pola25
Zakorzenienie

ja się przespałam i czuję się, jak nowonarodzona.)żeby tak dalej

patrzę,a tu prawię 2000post.ale lecimy szybko
Stary 2009-12-15, 14:25   #1918
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Sweet śliczny ten Twój synuś i taki fajny pulchniutki

Kamyczku to fajnie, że ciśnienie się w miarę unormowało.

Madziulka urósł Ci brzuszek i tak jak pisałam ostatnio- śliczny

Olivia super, że wszystko jest ok, a co do szczegółów to dopytasz na wizycie.

Bardotka to napisz co tam zrobiłaś panuBo ja bym go chyba
Niezły beszczel

Agape to ślicznie przybrała przez tydzień

Malinka gratulacje, że to już 35Teraz możesz odetchnąć z ulgą, bo najgorsze za Wami Mnie się podoba Nina, Iga i Milena

Eudaimonia no to się bidulko musiałaś wystraszyćTeraz lepiej spakuj torbę.

Od dziś już moja córcia nie jest wcześniakiem Chyba żeby ważyła poniżej 2500

Odstawiłam fenoterol. Czuję się fatalnie. Jakoś tak mi zimno i gorąco na przemian Od razu skurcze są częściej, ale też tak podobno może być po odstawieniu. W każdym razie im bliżej do terminu to się czuję fizycznie coraz gorzej

Lila cieszę się, że u Ciebie poprawa jeśli chodzi o nastrój. Oby tak zostało do przyszłego tygodnia
Powiem Ci, że ja też mam takie odczucia - raz mi zimno, raz gorąco. Oczywiście skurcze nasilają się - miałam już dziś kilka i to niezłych.
Czekamy
Stary 2009-12-15, 14:29   #1919
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

sweet sliczny Filipek ech zazdroszcze ze masz juz malego przy sobie
kamyczku super ze poprawilo ci sie cisnienie
bardotka ech ubila bym chyba faceta o jak mozna samemu wybrac blat juz mogl zadzwonic i powiedziec zebys inny wybrala a nie sam wybral,masakra
madzia no sliczny brzuszek taki okraglutki
agape super ze mala juz zaczyna przybierac na wadze no i jakies foteczki poprosimy
eudamonia ale usilas sie strachu najesc ja tez jeszcze nie mam spakowanej torby i chyba jednak juz ja spakuje bo nigdy nic nie wiadomo
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 14:33   #1920
Sensuel
Wtajemniczenie

lila....no to fajnie już masz.Trochę zazdroszczę,że to już ten czas.Bo te moje 2 miesiące to teraz będą się ciągnęły jak guma w gaciach .Ja też miewam skurcze,ale to te przepowiadające,bo do tych porodowych to im daleko jeszcze

bardotka....ja się w zasadzie tobie nie dziwię.Sama kiedyś tak miałam,że wszystko musiało być po mojemu i tyle.Ale odkąd mam dziecko to się zmieniło,bo po urodzeniu to już nic nie było perfekcyjne .Doba bywała za krótka na wszystko.Musiałam ostro przeorganizować swoje życie aby pasowało do synka też.A zwłaszcza jak zaczął chodzić i broić.

Sweet.....synuś marzenie.Taki duży i widać że zdrowiutki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości