|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
madziulka i sugar sliczne brzuszki.teraz to już wszystkie mamy takie duze,a własnie aldii pochwal sie swoim bo tak piszesz ze ogromny,moze taki jak kamyka
mój szybko urósł a potem stał w miejscu i znów rosnie...niby spory ale jak patrze na niego to sie zastanawiam jak mała sie tam miesci ostatnio sie zastanwiam co by było gdyby chlopak wyskoczył,a tu takie nastawienie na córke.![]() ide zaraz do kauflanda,tylko kurier.... |
|
|
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą - dziewczyny, pakujcie się juz teraz - ja nie byłam spakowana i co? Przyjaciółka przyszła do mnie i mnie pakowała jak byłam w szpitalu. Lepiej na spokojnie juz dziś niż w pośpiechu.... Hehehe dopiero się zaczną nieprzespane noce... *********** Dziś byłam z Olą na kolejnym ważeniu. Na szczęscie dziś mam dobre wiadomości - od zeszłego tygodnia przybrała 200 g - czyli jest ok |
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
w tym rzecz,że nie mogę powiedzieć że w ogóle się nie rusza,bo coś tam się przelewało i pukało-zarówno w nocy jak i dzisiaj rano-teraz cisza..głównie się tylko zmartwiłam,że nie są to takie silne wybrzuszania plecków jak zawsze,tylko pojedyncze kopnięcia lub jak trzymałam rękę do delikatnie czułam,że ciałko się rusza-na tyle delikatne że czuć tylko jak się trzyma rękę
|
#1894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego głównie leżę, czytam, szperam w internecie i w ten właśnie sposób dopiero niedawno znalazłam Was ![]() Jedynie co robię to obiadki czy kolacyjki, a reszta domowych obowiązków spadła na mojego Męża W końcu ta Kruszynka w brzuchu jest najważniejsza
|
|
|
#1895 | |||
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładny świąteczny brzuszek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() (tzn. siostra )Cytat:
, oby tak dalej---------------- Znalazłam sobie zajęcie. Rozmrażam lodówkę i będzie szuru buru Pranko wstawiłam, chyba nigdy nie byłam taką pedantką, ale to chyba ten syndrom gniazda daje znać o sobie |
|||
|
|
|
#1896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moja jak była spokojna przez cały dzień to czekałam do wieczora , na szczęscie wróciła do swojej formy , wiem jak sie martwisz tym czekaniem zas z drugiej strony maluszek ma mniej miejsca niż dotychczas , więc jego ruchy mogą być spokojniejsze ![]() a masz blisko gina zeby to sprawdzić? ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- takie małe roboty dają mi tyle uciechy że mawet nie macie pojęcia cieszę się jak małe dziecko na widok lizaka ![]() Ty też pamietaj żeby za dużo sie nie przemęczać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
melduje,że właśnie mi rozwala brzuch wiercipięta !!!
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Sugar brzuszek mikołajkowy jak się patrzy
![]() Patinka dobrze że wszystko w porządku. Ula nie szalej ![]() Agape Olusia to dzielna dziewczynka i jak pięknie przybiera na wadze!Sweet, Filip kochaniutki Youyou te Twoje wczorajsze drinki dziś doprowadziły mnie do kaca! Głowa mi pęka i wogóle niewyspana jestem Chodzę jak ćma i chyba pójdę się znów położyć. Dobrze że dziś Tż wraca później to zdążę potem coś ugotować.
|
|
|
|
#1901 |
|
Rozeznanie
|
Sweet jeszcze raz gratulacje, Filipek słodziutki
byłam sobie na tym usg przepływowym i oprócz tego, że wszystko jest w porządku i że wód mam odpowiednią ilość to nie wiem nic więcej )ktg też miałam i z tego co mogę sama odczytać to skurcze mam cały czas
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do Małgorzaty - ja tak mam na imie i wcale nei zaluje a odmian jest faktycznie duzo. Rodzice i rodzina mowia do mnie Małgosia, natomiast znajomi Gosia. Jednak nienawidze i nie zgadzam sie zeby ktos do mnie mowil Goska. Jakos ta forma mi sie nie podoba i kazdego poprawiam - takie jakies zboczenie mam![]() Sweet gratuluje Filipka, piekny jest i sie chyba zakochalam no i juz chce mojego Krzysia ![]() Agape dobrze, ze Ola przybiera na wadze i ze wszystko ok ![]() Ja dzisiaj pospalam az do 11!!! kurcze ja jakos nei mam problemow ze spaniem dlatego wspolczuje wam. Budze sie czesto jak sie przekrecam z boku na bok ale nei mam problemow z usnieciem ponownym. Tak wiec spie teraz ile wlezie - tak na zapas - no i stwierdzilam ze jak bede dluzej spala to mi szybciej czas zleci
|
||
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe szczęście- te nasze pociechy potrafią napędzić stracha
|
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja do tej pory się stresuje bo Adik to straszny chudziaczek i zawsze były problemy z wagą. Teraz jak widze ze choć trochę przytył to się cieszę jak głupia ![]() madziulka, sugar piękne brzuszki ![]() a Filipek rewelacja ma bardzo ładną bużkę patinka dobrze, ze maluch się rozbrykał ja Ci powiem, ze u mnie w zasadzie są tylko nieduże przesuwania i czasem jeszcze kopniak, nawalania i wybrzuszania nie ma ![]() aldii no dawaj brzuch ![]() i coś mi się wydaje, ze Tomasz znów odwrócony głową do góry bo nawala po pęcherzu. Widocznie ma tam jeszcze sporo miejsca skoro sobie tak "pływa" ![]() byleby się w tą pepowinę nie zakręcał przy takiej częstotliwosci zmiany ułozenia
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-15 o 13:26 |
||
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
patinka
![]() Agape super że Ola rośnie a może wkleisz jakies nowe zdjęcia malutkiej?? tak bym pooglądała chętnie ![]() Cytat:
![]() olivia to gratki z okazji wizyty
|
|
#1907 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny. Ostatnio nie mam weny na pisanie. Dzisiaj zaczęliśmy 35 tydzień. Chciałabym, żeby mała wytrzymała przynajmniej do 1 stycznia.
Brzoskwinko wykasuj mi proszę imiona malutkiej z listy, bo u nas od nowa zaczęły się burze. Synuś chce Zosię, a my bierzemy jeszcze pod uwagę: Antoninę, Lenkę, Milenkę, Oliwię, Igę, Ninę. Może Wy mi coś doradzicie? Szukamy imienia które pasuje do Olafka i nie zawiera litery "r", oryginalne ale nie za bardzo. Prosze pomóżcie. Sweet gratuluję serdecznie i dużo zdrówka życzę. Filipek jest cudowny. Widzę, że większość się do fryzjera wybiera. Ja jako, że gin raz w tygodniu zezwolił mi na krótki spacer w tym tygodniu zamieniam go na wyprawę do fryzjera na szybkie cięcie W niedzielę jak wyszłam na spacerek z moimi chłopakami w w puchowym płaszczu opiętym na brzuchu na maxa spotkaliśmy paru sąsiadów, któych nie widziałam od października. Jeden z nich doprowadził mnie prawie do łez hasłem: "o wieloryba wypuszczono na spacer". ![]() U mnie córcia ma główkę nisko od 26 tygodnia - mniej więcej na wysokości pachwiny. Leki i leżenie na razie skutkują, więc to wcale nie oznacza, że od razu się urodzi. A co do teściowych , to moja jak miał się Olafek urodzić zarzekała się, że zajmie się nim jak będzie miał roczek. Tydzień przed tym jak miałam wrócić do pracy, powiedziała, że jedzie do sanatorium (sama wybrała ten termin - nie było to z przydziału refundowane). Ja musiałam już pójść do pracy i malutki wylądował w żłobku, w którym przez 4 miesiące był aż 10 dni, reszta to choroby Teraz teściowie są na emeryturze i liczyłam, że czasem podrzuci jakiś obiad, zapyta czy coś nie wyprać. Prze te 10 tygodni mieliśmy od niej 2 obiady. Rzeczy małej mąż poprał, teraz czekają na sprasowanie. Ale nie ma kiedy tego zrobić. Także chciałąbym, żeby nawet czasem się powtrącała wzięła do prania...Moja mama niestety ostatnio 2 miesiące była w szpitalu, teraz dochodzi do siebie, więc za bardzo nie może pomóc, a teraz z resztą musi wracać do pracy. Mój kochany tatko nam podrzuca czasem obiady, pomimo, że pracuje prawie na 2 etatach. A teściu to uważa że jestem leń i że przesadzam, że obowiązki domowe to nie praca, że się nad sobą użalam.Ale do końca grudnia zostało 16 dni, a potem wstaję i się biorę za domek.Ech ale Wam się wyżaliłam. ![]() Zapomniałam napisać, że śliczne brzuszki macie Ja może mój cyknę w piątek jak po fryzjerze będę wyglądać bardziej jako człowiek
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka też bym się wk.....
Sugar ślicznie wyglądasz! Patinka zrobiłaś tak jak Ci mówiłam?ja tez jeden dzień miałam takich schizów.co do pępowiny, to pytałam się gina podcza usg, czy synuś ma pępowinę wokół szyi, on powiedział,że nie-nie wiem , czy powiedzial prawde czy chcial mnie uspokoic.dodal jeszcze,ze 40% dzieciakow ma wokol szyi. |
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Hey...
jakoś ostatnio nie nadąrzam ![]() Agape świetne wieści ![]() Muszę iść nadrobić ...widziałam cudne brzuszki Bardotko nie denerwuj się ....ale fakt ja też bym go rozniosla jak by mi iny blat przyjechał wrrrrr Rany jak pomyslę o tym urządzaniu to mi ciarki po plecach idą ... Trzymam kciuki by wszystko było OK ![]() ********************* A ja przed chwilą miałam mega smaka na pastę jajeczną...100 lat nie jadłam ![]() Mniam...mniamm ![]() http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=477
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-15 o 14:07 |
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra- tak to jest w supermarketach ale nie denerwuj sie bylo minelo...
Ula- ja też dziś spagetti robiłam heheh.. codo bulów ani nie mów ja dziś w nocy miałam dość mocne bóle jajników..No dziewczyny co racja to racja się zaczną nieprzespane noce więc teraz śpijmy ile się da~! ![]() A ja wam powiem że praktycznie nic specjalnego nie porobiłam w domu a mnie wszystoko boli.. ![]() a coto będzie za miesiąc? dobrze że mam mniej więcej porządek w domu że nie musze robić "świątecznych porządków" bo bym chyba urodziła ![]()
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2009-12-15 o 14:03 |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka mnie też nie ma kto pomóc ale już mam to gdzieś prosić się nie będę!!!
A kolega i jego żart to naprawdę ludzie nie mają wogóle taktu i wyobraźni!!!Fryzjer napewno poprawi Ci nastrój czekamy na fotkę!!
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Agape gratuluję wagi!!!! ![]() Olivia cieszę się,że wszystko OK. a na KTG to masz skierowanie? ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
beszczelność ludzka nie zna granic!!!!!!! co do teścia, to olej.ja mu proponuję zajście w ciążę i chodzenie do pracy, zajmowanie się dzieckiem i domem.nie wie facet jaki to wysiłek dla kobiety.są na świecie ignoranci. olej ich
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!
Sweet śliczny ten Twój synuś i taki fajny pulchniutki Kamyczku to fajnie, że ciśnienie się w miarę unormowało. Madziulka urósł Ci brzuszek i tak jak pisałam ostatnio- śliczny ![]() Olivia super, że wszystko jest ok, a co do szczegółów to dopytasz na wizycie. Bardotka to napisz co tam zrobiłaś panu Bo ja bym go chybaNiezły beszczel ![]() Agape to ślicznie przybrała przez tydzień Malinka gratulacje, że to już 35 ![]() Eudaimonia no to się bidulko musiałaś wystraszyć Od dziś już moja córcia nie jest wcześniakiem Chyba żeby ważyła poniżej 2500![]() Odstawiłam fenoterol. Czuję się fatalnie. Jakoś tak mi zimno i gorąco na przemian ![]() Lila cieszę się, że u Ciebie poprawa jeśli chodzi o nastrój. Oby tak zostało do przyszłego tygodnia |
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
malinka już kasuje
Najbardziej podoba mi się imię Milena i Nina, ale ogólnie to wszystkie które wymieniłaś są ładne ![]() Kapuśniak wyszedł pierwsza klasa, chyba będzie TŻ smakował ![]() Wybieram się dzisiaj na SR, jak będą ćwiczenia to najwyżej nie będę uczestniczyć, a może się czegoś ciekawego dowiem. No i wyrwę się trochę z domu ![]() Brzuszki pierwsza klasa - Madziulka i SugarbabyLove |
|
|
|
#1915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
mamaidy ja mam jeszcze na dzisiaj tabletki na jutro dwie... i też odstawiam fenoterol
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
ja się przespałam i czuję się, jak nowonarodzona.
)żeby tak dalej![]() patrzę,a tu prawię 2000post. ale lecimy szybko
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
sweet sliczny Filipek ech zazdroszcze ze masz juz malego przy sobie
![]() kamyczku super ze poprawilo ci sie cisnienie bardotka ech ubila bym chyba faceta o jak mozna samemu wybrac blat juz mogl zadzwonic i powiedziec zebys inny wybrala a nie sam wybral,masakra madzia no sliczny brzuszek taki okraglutki ![]() agape super ze mala juz zaczyna przybierac na wadze no i jakies foteczki poprosimy ![]() eudamonia ale usilas sie strachu najesc ja tez jeszcze nie mam spakowanej torby i chyba jednak juz ja spakuje bo nigdy nic nie wiadomo |
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
lila....no to fajnie już masz.Trochę zazdroszczę,że to już ten czas.Bo te moje 2 miesiące to teraz będą się ciągnęły jak guma w gaciach
.Ja też miewam skurcze,ale to te przepowiadające,bo do tych porodowych to im daleko jeszcze bardotka....ja się w zasadzie tobie nie dziwię.Sama kiedyś tak miałam,że wszystko musiało być po mojemu i tyle.Ale odkąd mam dziecko to się zmieniło,bo po urodzeniu to już nic nie było perfekcyjne .Doba bywała za krótka na wszystko.Musiałam ostro przeorganizować swoje życie aby pasowało do synka też.A zwłaszcza jak zaczął chodzić Sweet.....synuś marzenie.Taki duży i widać że zdrowiutki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

mój szybko urósł a potem stał w miejscu i znów rosnie...niby spory ale jak patrze na niego to sie zastanawiam jak mała sie tam miesci
ostatnio sie zastanwiam co by było gdyby chlopak wyskoczył,a tu takie nastawienie na córke.

nie wiem, w jakieś dziwne schizy wchodzę....
(tzn. siostra
)

Chodzę jak ćma i chyba pójdę się znów położyć. Dobrze że dziś Tż wraca później to zdążę potem coś ugotować.

Całe szczęście- te nasze pociechy potrafią napędzić stracha

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)