|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15847451]u nas Maksia od początku kąpał TŻ, który nigdy wcześniej tak małego dziecka nawet na oczy nie widział.
![]() Tylko asystowała nam jego kuzynka- pielęgniarka na oddziale dziecięcym, która mu mówiła co i jak, pokazała jak dbać o pępek, itp. I tak było przez dwa dni, a potem TŻ sam sobie radził doskonale. ![]() kochana, zgadza się, te pierniki są bez jajek. kciuki zaciśniete. [/QUOTE] gratuluje odważnego męża moj raczej nie podejmie się tego zadania w poczatkowym okresie ![]() hmmmm a ja myslałam, że zapominałaś dospisać jajek ![]() dziekuje ja wczoraj tez miałam 16tc + 1 dz, a termin porodu mam na 30 maj ![]() Cytat:
co by sie nie działo, na pewno dasz rade a ja plastry pomaranczy posypie cukrem może nie pachnie tak ładnie jak cynamon, ale ładnie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
ciuszki śliczne ![]() a fryzurka fajna, ale i tak brzuszek fajniejszy ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15852903] też Wam moją mordkę wkleję. Mój Aniołek-Diabełek uciaprany czekoladą. [/QUOTE]ależ młodzitko wyglądasz aż musiałam zerknąć na 1 stronę, żeby zobaczyć ile masz lat a Aniołek-Diabełek przesłodkai, taki czekoladowy ![]() Cytat:
mozna kupować uniwersalne rzeczy, a potem dokupić coś typowo dla dziewczynki lub chlopca ![]() rzeczywiście maleńki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15858322] Iiiiiiiiiii jak ???????? No, ja też w ciuchlandzie byłam dzisiaj [/QUOTE]a ciuszki przesłodkie, gdzie takie lumpki są ja kiedyś wstąpiłam do jednego, to tylko obrócilam sie na pięcie i wyszłam a te Twoje rzeczy to prawie nówki, a sukieneczka z pierwszego zdjecia cudowna
|
|||
|
|
|
#1922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mordka sliczności.Ladna dziewucha z Ciebie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15852903]EDIT: też Wam moją mordkę wkleję. Mój Aniołek-Diabełek uciaprany czekoladą. [/QUOTE]Ale fajnie razem wygladacie ![]() ldny chlopaczek ![]() Faktycznie maleńki ![]() ładniutki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15858322] No, ja też w ciuchlandzie byłam dzisiaj [/QUOTE]Cytat:
![]() Majka grtulacje synka ![]() Dzisiaj zostałam w domu. Teściowa zadzwoniła abym nie przychodziła do pracy bo jest b.zimno. Faktycznie, mróz chwycił i mamy -19 ![]() Ale zaraz sie zbieram i jade do koleżanki. Zrobiłam swoje pierwsze pierniki. Żadna rewelacja ale pierwsze i się cieszę
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-15 o 09:27 |
||
|
|
|
#1923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie martw się brakiem kopniaczków, jeszcze maluch da Ci popalić, najważniejsze, że wszystko jest ok Cytat:
zresztą jak dziecko jest poza brzuszkiem, to też rosnie tak skokowo dziekuje przedświateczny czas nie sprzyja zbytnio byczeniu się ale postaram się ![]() własnie w TV mówią, że teraz w PL rodzi si wiecej chłopców niż dziewczynek, na 100 chlopców przypada 95 dziewczynek ![]() i pokazywali przeurocze czworaczki z Ostrowa - 4 dziewczynki!
|
||
|
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
Velluto, gratuluje dobrych wieści po wizycie
A męża kuruj i dbaj o niego i o siebie
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
Araczki - pierniki żadna rewelacja? to może wyślij do mnie, chętnie je przyjmę
i jakos tak teraz nie mam serca do dekorowania ich no cóż - pierwsze koty za płoty ![]() EDIT: dziekuje a męża kuruje już od piątku i powoli mam dość chory chłop = uwaga prawie umieram
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-12-15 o 09:31 |
|
|
|
#1926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała tak zimno. ![]() Pierniczki śliczne. Cytat:
Ty też jesteś z tych pań, co to chałupę do góry kołami przewracają na święta? Cytat:
Jak było więcej wpadek, było więcej dziewczynek. Z drugiej strony to ciekawe... bo niby kryzys. A kiedyś w jakiejś mądrej książce wyczytałam, że natura jest bardzo mądra i jak jest źle, jak jest głód, jak matka nie dojada, jak się odchudza, ogólnie jak nie jest rewelacyjnie i jest problem z dostępem do pokarmu, to natura bierze sprawy płci w swoje ręce i ogranicza ilość chłopców. Stąd w czasach wojennych np. tyle dziewczynek. Widać nie ma u nas tak źle, jak mamy w zwyczaju opowiadać. ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Pobawiłabym się w pierniki, ale nie wiem czy mam tyle zapału, żeby godzinami w kuchni sterczeć... Kiedyś zrobiłam i wyszły mi kamienie. To były takie pierniki co to się je robi w listopadzie i trzyma do świąt w puszce. A ja chciałam jeść już. I się zraziłam. A te Wasze to takie do jedzenia od razu, czy też muszą swoje odleżeć? |
|||
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
velluto - nie szalej z porządkami, bycz się razem z małżonkiem, tylko tak, co by się nie zarazić
![]() araczki - zmobilizowalaś mnie właśnie do rozpoczęcia akcji piernikowej
|
|
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
![]() Wszystkie fotki b. ładne Velluto gratuluję dobrych wieści po badaniu. Kropko przybywam znów z pocieszeniem Mój brzuch miał zastój w okolicach mniej więcej od 16/17 do 19 tc. Wciągu ostatniego tygodnia, czyli 20/21 tc mam wrażenie, że rośnie z dnia na dzień a ja rosnę razem z nim - z przerażeniem na wagę wchodzę.... Także wygląda na to, że to norma i lada chwila zaczniecie przyrastać. ![]() Araczku piękne te twoje dzieła Ja nawet się nie biorę za takie rzeczy, bo jestem antytalent, a do tego leń patentowany
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziękuję.
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
no faktMiałam się jeszcze Ciebie zapytać, bo pamiętam, że miałaś szyjkę mierzoną przez usg, czy to było przezbrzusznie, czy przecipnie? Dziś mnie to czeka i chcę się przygotować odpowiednio
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze w kwestii pierników. 180 stp z termoobiegiem czy bez?
(wybaczcie głupie pytania, ale w kuchni to ja raczkuję dopiero)
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gin ustawia głowicę przed szyjką i prześwietla na długość, zatrzymuje obraz i robi pomiar. |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to idę w spódnicy ![]() Dzięki
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Araczku pięknie ozdobione te pierniki. Ja jestem beztalńcie normalne. Inne dziewczyny tworza kolczyki, kartki świąteczne a ja ni.Zero weny i zapału. Bydgoszczanka, brzuszka to mało widać ale fryzurka śliczna. Puma taki maluszek ten twój brzuszek. No ale Ty też drobna jesteś to i brzuszek mały. Co do opieki to planuje przyjazd moich rodziców w czerwcu to w połowie lipca zabiorą moją córcię do Polski na wakacje. Mama się na pewno sprzyda.Zresztą zajmowała się dużo moja córka bo ja studiowałam dziennie i bardzo mi pomogła. Ja to tylko jej ufam w tych sprawach. Mój tato bedzie się pewnie nudził ale moze jakieś malowanie pokoju mu zlece.Ostatnio jest specem od remontów.Skończył remont mieszkania (od podłóg po sufit wszystko wymieniane) to zaczał remont u brata. Ja zamierzam iśc do szkoły rodzenia i nauczyć mojego meża pewnych rzeczy.W uk jest tak ,ze jak masz zajęcia w szkole rodzenia w czasie jak masz pracę to dostajesz pełnopłatne wolne. A u mnie mróz. Pewnie wiele angoli do pracy nie przyjedzie.Grzeje w domu na potęgę. Wczoraj bylismy na usg. Mój mąż siedziałby tam i siedział.Dla niego było to za krótko.Płci nie poznaliśmy bo babce nawet sie nie chciało sprawdzić. Stwierdziła,ze to za wcześnie i tyle.Widzieliśmy jak mały się drapał po głowie i próbował nózkę do buzi wsadzić. Zbadali przeziornosć karkową i wyszła 1,79. Zdjęcia do rodziców wysłalismy w kartkach światecznych i tak się dowiedzą. Wczoraj oddaliśmy po raz 2 mój aparat świateczny i kupiliśmy inny. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2009-12-15 o 12:31 |
|
|
|
#1936 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z reguły w Wigilię byłam ledwo żywa, bo chalupa ogromna i bylo co robic. No i wtedy obiecywałam sobie, że w moim własnym osobistym domu bedzie inaczej, ale jakoś ciężko zerwać mi z tym nałogiem ![]() Ja pierniczki upiekłam wg tego przepisu: http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/P...rzepis-II.html mąż wałkował troche grubsze ciasto i pierniczki caly czas są miękkie i boje sie, że nie będzie co na choinkę powiesić, bo ciagle je podjadamy ![]() Cytat:
będę się starała Cytat:
co do wagi, to zaczynam się czuć tak jak Ty, a u mnie dopiero 16tc skończony ![]() Cytat:
Darianna - sliczne fotki
|
||||
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się Was zapytać.
Od kilku dni kłuje mnie tak jakby jajnik. Nie wiem dokładnie ale po prawej stronie.Jak siedzę i wstanę -tak normalnie ,nie gwałtownie - to mnie kłuje.Z reszt boli mnie ciągle i nie wiem co to. Wczoraj na usg pani powiedział,ze nic niepokojącego nie widzi i może to macica się rozciaga ale ja wiem jakie jest uczucie przy rozciaganiu a jakie przy kłuciu. Wiecie moze co to może być? |
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka ganiała ze szmatą, kazała myć okna, jakieś miała wizje sprzątania wszystkich dupsów leżących w meblościance za szkłem. Do dziś jak sobie przypomnę to mycie każdego kieliszka i każdej lampki to mnie trzepie. Obiecałam sobie, że u mnie będzie sprzątanie wtedy, gdy będę miała na to ochotę, mycie okien wtedy, gdy będę miała ochotę (jak mi przyjdzie kaprys myć w XI to przed świętami na pewno nie będę myć drugi raz, bo trzeba na świeżo), że choinkę ubiorę kiedy zechcę, nie 24 grudnia i że nigdy, przenigdy nie kupię meblościanki, żadnego mebla z szybą i nigdzie nie będą mi stały zestawy szklaneczek, talerzyczków, filiżaneczek i lampeczek do wina... W wigilię trzeba było być głodnym, zasuwać cały dzień (rano targ, potem choinka, potem sprzątanie po niej i do garów), a przed 17 pięknie się ubrać i być super hiper szczęśliwym przy kolacji. Po kilku dniach męki i zapierniczania jak osioł. Chyba dużą traumę miałam, bo słowa dotrzymuję.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-15 o 12:54 |
|
|
|
|
#1939 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a fryzurka fajna. masz naturalnie proste włoski i tylko wywinięte, czy same ci się tak układają? (pytam bo ja z moimi mam skaranie boskie... każdy w inną stronę... Cytat:
![]() Cytat:
a mi brzuch rozsadza... jakaś kulka mi się wypycha przez skórę, raz z lewej, raz z prawej... a czasem się w chowanego bawi popukałaby do mnie, a nie jak dotąd, tylko rozpychanie czuję... no kieeedy....
|
|||
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze sprzątania swiatecznego źle wspominam tylko sprzątanie w szafkach w kuchni. szorowanie tych szafek przy kuchence, w tych szparkach takie tłuste.. I pamietam że kiedyś mama mi kazała je sprzątac a ja chciałam wyjśc na dwór. płakałam i sprzatałam..
![]() I dlatego te szafki już sprzatnełam i mam z głowy ![]() tylko teraz nie mogę sie zabrac za reszte.. ![]() Ale te szklaneczki, talerzyki za szybą.. Brr.. Moja babcia tak miała.. U mnie na szczęście tego nie było.. Darianna jaka śliczna twarzyczka ![]()
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1586994 7]
u mnie tak było kiedyś, ale się mamusia oduczyła. za to babcia do dziś nie odpuszcza, w efekcie czego do wigilijnej kolacji zasiada podpierając się nosem, bo przecież to TRZEBA zrobić, tamto TRZEBA ugotować... a jeszcze gorzej że o pomoc nikogo nie poprosi, narzucających się z pomocą wygania, bo ona sama... paranoja... ja tego nie rozumiem i stosować nie zamierzam. [/QUOTE] Mojej mamie też przeszło, niestety teraz, jak już tam nie mieszkam. Pewnie przyszło olśnienie, gdy trzeba było samemu robić. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1586994 7] a mi brzuch rozsadza... jakaś kulka mi się wypycha przez skórę, raz z lewej, raz z prawej... a czasem się w chowanego bawi popukałaby do mnie, a nie jak dotąd, tylko rozpychanie czuję... no kieeedy.... [/QUOTE] ![]() Popuka, poczekaj. ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Teraz nie mam tego problemu, kuchnia jest zabudowana, w szafkach stały układ, niczego nie trzeba przekładać i sprzątać. A do odtłuszczenia mam tylko 3 kafelki wokół kuchenki, parę słoiczków z przyprawami i okap.
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, mnie odkąd zarysował się brzuch w 13 tygodniu, tak stoi do dnia dzisiejszego, a w czwartek zaczynamy 20 tydzień, zresztą widziałaś na zdjęciu. Gdyby nie te kopniaki, które już są całkiem spore (nawet tż został już skopany
) to chyba bym wpadła w jakąś paranoje, że coś jest nie tak. Kardashi, ja u siebie w kuchni co jakiś czas przelatuję szafki dzidziusiowymi mokrymi chusteczkami, wtedy tłuszcz nie zdąży się nazbierać i potem nie ma dużo roboty.
|
#1943 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Śliczne buźki, śliczne brzuszki a Maksio to wygląda na Aniołka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w tydzień 1 i się martwiłam głupia z resztą to chyba i tak nie wiele narazie przytyłam, bo 4 kg![]() A co do rośnięcia brzuszków. Mój stał w miejscu do 18 tyg, później jak mnie wybrzuszyło to momentami czuję się jak słonik, szczególnie pod wieczór jak przez cały dzień najem się pyszności
|
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
witam was wszysktie sliczne brzuszki macie coraz to pełniejsze hihi
ja mam takie pytanie poniewaz troche sie martwie..Odczułam juz kilka razu ruchy ale nie czuje ich codziennie i martwi mnie to?czy to narmalne w 19 tygodniu ciąży??wizyte mam dopiero 24 grudnia w wigilie to będzie 20-ty tydzień więc mzoe dowiemy się też jaka płeć i juz nie moge sie doczekać czy wszystko jest ok
|
#1946 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam od 10 minut mega banana na twarzy
Teraz siedzę i przytulam się do rożka...jest taki mięciutki
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2009-12-15 o 15:48 |
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
araczki twoje pierniczki wygladaja cudnie - mistrzostwo ![]() kropka z tym brzuchen to nie ma reguly kazda ciazy jest inna , u mnie tak sobie rosl pomalutku chyba do wczoraj ha ha i nagle wystrzelil ![]() nawet pytam sie wczoraj mojego czy ja tak juz przytylam czy to brzuch tak mi nagle urosl ?? a on mi ze to brzuszek tak nagle sie zaokraglil , wedlug mnie to niezle podrosl bo przestalam sie miescic w moje 2 ostatnie pary spodni oczywiscie tylko na brzuchu , a ze sadystka nie jestem to nie bede meczyc chlopaka i zakupilam dzis moje pierwsze spodenki ciazowe z takim fajnym przedluzonym stanem na brzuch , wreszcie maly oddychnie i ja tez do tego trafilam na promocje wiec dodatkowo jestem happy
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bobas śliczny ![]() Cytat:
przymierzam się, żeby sobie coś kupić, ale jeszcze konkretnie nie szukałam.
|
||
|
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ogolnie spodenki ciazowe sa lekko drogawe w porownaniu do zwyklych ale i masz tez ten komfort , ze nie musisz od razu kupowac rozmiaru 45 tylko taki jaki nosisz a jedynie ze wstawka na brzuch i sa o niebo wygodniejsze od zwyklych , nie ma tego przekletego guzika ktory wbija ci sie w brzuch ![]() moje kosztowaly 49,95 euro ale od dzis w monachium nastaly wyprzedarze (ktore potrwaja do lutego i za to je kocham ) i ja zaplacilam 24,97 euro
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamuśki
Nie było mnie kilka dni, więc sobie zaraz poczytam co u Was a tymczasem chciałam Wam obwieścić, że chyba poczułam dziś pierwsze ruchy maleństwa Wydaje mi się, że to było TO, coś jakby bardzo delikatne pęknięcie balonika z wodą, tak z 2,3 razy pod rząd. Jak Wy odczuwacie te pierwsze ruchy? Można to pomylić z czymś innym, np. ruchami robaczkowymi jelit ![]() A jutro zaczynam 5 miesiąc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

moj raczej nie podejmie się tego zadania w poczatkowym okresie 

zacisnięte

ja kiedyś wstąpiłam do jednego, to tylko obrócilam sie na pięcie i wyszłam
a te Twoje rzeczy to prawie nówki, a sukieneczka z pierwszego zdjecia cudowna 

no fakt
ja w tydzień 1 i się martwiłam głupia