Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-15, 22:58   #1981
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
lilla witaminy i lekarstwa?ja bym o czymś takim nie pomyslałaa jakie?myslisz ze bedziemy witamin w ciagu 3dni lub tyg potrzebować?
Ja biorę leki na astmę, nie mogę o nich zapomnieć, bo bym się tam jeszcze w tym szpitalu przekręciła...

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
No ale przydałoby się jeszcze zdjęćka załaczyć 36 tydzień i 0 dni Już coraz bliżej......

bardotka_a też bym się mega wkurzyła...

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mam jakieś chwilowe wahania ciśnienia i kołatanie serducha (ale rzadko) to miałam 135/100 Musze powiedzieć ginowi najbliższej wizycie...
To już dosyć dużo... Szczególnie to rozkurczowe sporo ponad normę...

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość

OO widze tutaj śliczny brzusio..
Patrzcie na mój z mikołajek :
Śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Dziś byłam z Olą na kolejnym ważeniu. Na szczęscie dziś mam dobre wiadomości - od zeszłego tygodnia przybrała 200 g - czyli jest ok Nawet nie wiecie jak takie 200 g może cieszyc. A przed ważeniem denerwowałam się gorzej niż przed jakimś egzaminem...
Super, że Ola się dobrze rozwija...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
nie, mój gin każe mi przyjeżdżać do szpitala na ktg wtedy kiedy on jest w szpitalu, jak weszłam na ktg to panie się tylko zapytały który lekarz mi kazał przyjść i jak słyszą znajome nazwisko to nie ma problemu
Do szpitala można jechać zawsze, bo jak coś cię niepokoi to mają obowiązek przebadać taką osobę...

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Odebralam dzis jedne wyniki ze szpitala i na szczescie wreszcie dobre jutro odbieram nastepne...
Moj brzucholek z piatku :
Brzucholek

Cytat:
Kamyku jak dobrze, ze ja nie uzywam soli, przynajmniej nie mam takiego problemu.Ale wspolczuje ogromnie, bo pewnie bardzo ciezko sie nagle przyzwyczaic do innego jedzenia
Ale tak całkiem nie używasz? Bo normalnie to się chyba nie da... W pieczywie jest sól, w wędlinie jest sól, w żółtym serze jest sól... Schabowe dzisiaj robiłam, ale przecież w bułce tartej też jest sól... Ostatnio na śniadanie jadam pieczywo z pomidorkiem i cebulą z pieprzem... Wtedy tylko w pieczywie mam sól...

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Kurcze, chyba sobie nospę wezmę... Cały czas mam to uczucie napięcia... Jakieś skurcze chyba...

Poza tym dotarł dzisiaj mój termometr bardzo fajny jest... Do tego przyszło kino domowe, co sobie z mężusiem kupiliśmy pod choinkę, ale nie udało się coś do końca podłączyć... No i wykąpaliśmy psiutę, tzn. TŻ wykąpał, a ja tylko ją suszyłam na siedząco z nogami wyciągniętymi na płasko...
Stary 2009-12-15, 23:09   #1982
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Brzuszek śliczny.
Jak to robisz że pępek w 36 tyg wklęsły u mnie już ok 20 wyskoczył na zewnątrz.
Ja w czwartek zacznę 30 tc i mój pępek jeszcze nie wyszedł cały do wierzchu. Wprawdzie przez ubranie odstaje, jakby wyszedł, ale jest tak na pół gwizdka dół wyszedł bardziej, góra jest zakryta, tak jakby czapeczka z daszkiem
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 23:15   #1983
aldii
Zakorzenienie

Kamyku wiem, ze w tym wszystkim jest sol i to taka ilosc jaka jest dla nas wystarczajaca.Po prostu nie dosalam juz dodatkowo.Nie sole zupy, miesa, czesto nawet zapominam posolic ziemniaki Ponoc organizm przestaje sie domagac wiekszej ilosci soli po 2 tyg. Wiec niedlugo wszystko powinno zaczac Ci smakowac normlanie
Stary 2009-12-15, 23:23   #1984
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Kamyku wiem, ze w tym wszystkim jest sol i to taka ilosc jaka jest dla nas wystarczajaca.Po prostu nie dosalam juz dodatkowo.Nie sole zupy, miesa, czesto nawet zapominam posolic ziemniaki Ponoc organizm przestaje sie domagac wiekszej ilosci soli po 2 tyg. Wiec niedlugo wszystko powinno zaczac Ci smakowac normlanie
i ja tak mam;-) dla mnie sól mogłaby nie istnieć. jak mieszkałam sama, to nawet jej nie posiadałam teraz z moim mężusiem tak się nie da, a że on częściej gotuje to i tak ją wcinam, a jak ja już coś robię (co rzadko się zdarza) to i tak zawsze się o nią upomni

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Ja w czwartek zacznę 30 tc i mój pępek jeszcze nie wyszedł cały do wierzchu. Wprawdzie przez ubranie odstaje, jakby wyszedł, ale jest tak na pół gwizdka dół wyszedł bardziej, góra jest zakryta, tak jakby czapeczka z daszkiem
u mnie w 37 (w czwartek) też tak jest. czasem jest płaski a czasem tak na pół gwizdka właśnie.

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Do tego przyszło kino domowe, co sobie z mężusiem kupiliśmy pod choinkę, ale nie udało się coś do końca podłączyć...
ech! to prezent superowy widzę! pewnie się przyda skoro będzie trzeba spędzać w domku tyle czasu z małą trzymam kciuki za szybkie podłączenie i miłego testowania
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 23:31   #1985
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Dziś byłam z Olą na kolejnym ważeniu. Na szczęscie dziś mam dobre wiadomości - od zeszłego tygodnia przybrała 200 g - czyli jest ok Nawet nie wiecie jak takie 200 g może cieszyc. A przed ważeniem denerwowałam się gorzej niż przed jakimś egzaminem...
Kochana, Ola ma tyle wizażowych ciotek, które trzymają za nią kciuki (jak i za Filipa Sweet), że ja nie widzę w tym nic dziwnego, że jest coraz lepiej
Stary 2009-12-15, 23:33   #1986
kwiat kalafiora
Raczkowanie

cześć dziewczyny

Mały Filipek jest cudowny - gratuluje Mamusi
miałam łzy w oczach patrząc na zdjęcie świeżo upieczonego dzidziusia.

Czasami ciągle jeszcze nie moge uwierzyć, że niedługo zostanę mamą....
Juz tak bardzo nie mogę się doczekać.....

Dziś kupiłam lampki i komplet bombek na nasza pierwszą choinka. To będzie nasza pierwsza wigilia z mężem w naszym współnym domu.

Zmykam spać....Dobranoc Mamusie.....Słodkich snów.....A może już takie są
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 23:50   #1987
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
W niedzielę jak wyszłam na spacerek z moimi chłopakami w w puchowym płaszczu opiętym na brzuchu na maxa spotkaliśmy paru sąsiadów, któych nie widziałam od października. Jeden z nich doprowadził mnie prawie do łez hasłem: "o wieloryba wypuszczono na spacer".
Jaki palant! Trzeba było mu powiedzieć do słuchu. A mąż nic nie powiedział? No ja bym mu dała wieloryba.
Stary 2009-12-15, 23:53   #1988
aldii
Zakorzenienie

Eudaimonia jestem zdania, ze jak ktos ma zyczenie, to moze sobie dosolic na wlasnym talerzu
Stary 2009-12-15, 23:58   #1989
gosbaj
Zadomowienie

Kurcze wlasnie przegladalam watek mamus grudniowych i tyle sie naczytalam o dzidziusiach jak sie chowaja i zdjec naogladalam ze juz nie moge sie doczekac mojego synka Ja chce juz!!!!!!! a tu jeszcze 45dni ide spac do juterka
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 00:54   #1990
kocurazab
Zadomowienie

Dziewczyny, które orientują się w zmywarkach jaką firmę polecacie?
W sklepach polecają mi Bosha. I chyba się na niego zdecyduję. Co myslicie? Najlepsze jest to, że wczoraj jak byłam w 2 sklepach AGD, to za tą samą zmywarkę jest różnica w cenie 300 zł. Aż mi oczy do wierzchu wyszły.

Jutro przychodzi do nas 3 ludzi, do tego remontu. Przesunęła im się praca w jakimś miejscu, więc od jutra, podobno do piątku mają robić u nas. Trochę mi się poprawił nastrój (mojemu mężowi również), bo zobaczyłam minimalne światełko w tunelu, że może pójdzie to szybciej, bo samemu - jak pracował mój mąż, to można sobie tyłek w łazience podetrzeć. Z kimś zawsze szybciej, no i wygodniej, bo jeden coś potrzyma, a tak jak tu dobrze, to w drugim miejscu d... Trzymajcie kciuki, aby udało im się zrobić jak NAJWIĘCEJ. No i mam nadzieję, że będą do tego piątku, że nic się nie zmieni. Jutro też przychodzi elektryk - już 3 podejście... Bo to po godzinach pracy wieczorem i to jak ma mniej roboty... Masakra! Wszędzie trzeba czekać, a terminy są tak odległe, że...

Ponadto chyba dostaniemy coś na święta z mojej pracy Nie wiem czy bony, czy jakąś gotówkę, ale podobno coś ma być, a może się przesłyszałam oby nie, bo każda złotówka się przyda zwłaszcza przy naszych obecnych wydatkach.

Co do tych pieniędzy, co je pobieraliśmy w bankomacie w piątek, zeszły z konta, a ich nie otrzymaliśmy, to wpłynęły już na konto. Mieliśmy czekać do jutra - tak nam kazano przy składaniu reklamacji, ale dzisiaj mąż sprawdzał stan konta i się okazało, że kasa jest już na koncie i dobrze, bo bałam się jak cholera, że długo się będzie z tym schodziło.

Także dzisiaj miałam dla siebie, no i dla męża, bo on też chodzi jak cień przez ten remont i tą kasę trochę dobrych wiadomości - mianowicie ta kaska, co nam ją zwrócono na konto, nadzieja na parę groszy na święta z pracy no i fakt, że jutro przyjdzie ta ekipa Poza tym chyba weźmiemy tą zmywarkę Bosha, wiadomo że w tym sklepie, co kosztuje 300 zł mniej. Najlepsze jest to, że i tak brałabym w tym sklepie, bo mam tam talony z dnia nauczyciela a że jeszcze okazało się, iż kosztuje tyle mniej, to już wogóle jestem zadowolona

Idę spać! Kolorowych

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2009-12-16 o 00:59
Stary 2009-12-16, 05:07   #1991
zebra666
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was w końcu- akurat wstałam z mężem, bo ma na rano to sobie na herbatke usiadłam:P

Też cieszę się, że u Sweet coraz lepiejNie mogę sie doczekać aż nam tu napisze wiadomość sama

Bardotka, Filkanie zazdroszcze!!!

Sensuel mnie też często twardnieje, jest niżej jakoś no i zdarzają się takie bolesne skurcze... Dzisiaj w nocy jak się przekręcałam z boku na bok to aż mnie obudził skurcz... nieprzyjemne one są.

Addiced dzięki za kciuki Nie mogę się doczekac wizyty a zaś wrócę pewnie popołudniu, bo musze L4 dostarczyćale mi się tam nie chce chodzić z tym no ale pocieszamsię, że już końcówka.

Aldii śliczny brzusio i ciesze się, że wizyta udana
Staram sie nie szaleć przy sprzątaniu- wczoraj tlyko zmiotłam podłogi, bo się nawaliło troche i umyłam podłogi. Dzisiaj po trochu zacznę znów świąteczne porządki:P a tak się cieszyłam, że mam je za sobą... Dobrze, ze w szafkach w kuchni mam posprzątane, tam się nie nakurzyło.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-16 o 05:10
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 06:51   #1992
lila12
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczyny i Brzuszki
Witam się z samego rana, na 5 dni przed porodem
Wczorajsze skurcze uspokoiły się, dziś ostatnia wizyta u lekarza i KTG, no i ......
Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze.
Życzę Wam bezbolesnego, radosnego dnia
Stary 2009-12-16, 07:19   #1993
kasiorekzeta
Rozeznanie

Witam wszystkie Mamusie
Kolejny dzionek się zaczyna

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które orientują się w zmywarkach jaką firmę polecacie?
W sklepach polecają mi Bosha. I chyba się na niego zdecyduję. Co myslicie? Najlepsze jest to, że wczoraj jak byłam w 2 sklepach AGD, to za tą samą zmywarkę jest różnica w cenie 300 zł. Aż mi oczy do wierzchu wyszły.

Jutro przychodzi do nas 3 ludzi, do tego remontu. Przesunęła im się praca w jakimś miejscu, więc od jutra, podobno do piątku mają robić u nas. Trochę mi się poprawił nastrój (mojemu mężowi również), bo zobaczyłam minimalne światełko w tunelu, że może pójdzie to szybciej, bo samemu - jak pracował mój mąż, to można sobie tyłek w łazience podetrzeć. Z kimś zawsze szybciej, no i wygodniej, bo jeden coś potrzyma, a tak jak tu dobrze, to w drugim miejscu d... Trzymajcie kciuki, aby udało im się zrobić jak NAJWIĘCEJ. No i mam nadzieję, że będą do tego piątku, że nic się nie zmieni. Jutro też przychodzi elektryk - już 3 podejście... Bo to po godzinach pracy wieczorem i to jak ma mniej roboty... Masakra! Wszędzie trzeba czekać, a terminy są tak odległe, że...

Ponadto chyba dostaniemy coś na święta z mojej pracy Nie wiem czy bony, czy jakąś gotówkę, ale podobno coś ma być, a może się przesłyszałam oby nie, bo każda złotówka się przyda zwłaszcza przy naszych obecnych wydatkach.

Co do tych pieniędzy, co je pobieraliśmy w bankomacie w piątek, zeszły z konta, a ich nie otrzymaliśmy, to wpłynęły już na konto. Mieliśmy czekać do jutra - tak nam kazano przy składaniu reklamacji, ale dzisiaj mąż sprawdzał stan konta i się okazało, że kasa jest już na koncie i dobrze, bo bałam się jak cholera, że długo się będzie z tym schodziło.

Także dzisiaj miałam dla siebie, no i dla męża, bo on też chodzi jak cień przez ten remont i tą kasę trochę dobrych wiadomości - mianowicie ta kaska, co nam ją zwrócono na konto, nadzieja na parę groszy na święta z pracy no i fakt, że jutro przyjdzie ta ekipa Poza tym chyba weźmiemy tą zmywarkę Bosha, wiadomo że w tym sklepie, co kosztuje 300 zł mniej. Najlepsze jest to, że i tak brałabym w tym sklepie, bo mam tam talony z dnia nauczyciela a że jeszcze okazało się, iż kosztuje tyle mniej, to już wogóle jestem zadowolona

Idę spać! Kolorowych
My z Mężem kupowaliśmy sprzęt AGD pzez internet. Sprawdzaliśmy w sklepach modele, spisywaliśmy i zamawialiśmy na http://www.electro.pl/.
Najlepsze jest to, że równocześnie z moimi rodzicami robiliśmy remont i podpatrzyliśmy ich sprzęt AGD i kupiliśmy w większości to samo i wyszło Nam, że w porównaniu ze sklepami i tym ile oni płacili zaoszczędziliśmy ok 2 tyś.
Teraz większość znajomych zamawia z tej strony i chwalą sobie. Firma solidna i sprawdzona, raz przyszła do Nas dzień później kuchenka indukcyjna i powiedzieli Nam , że będzie opóźnienie, ale za zwłokę dostaliśmy rewelacyjną patelnię do indukcyjnej
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 07:48   #1994
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
Celka czy ty dzis obchodzisz urodzinki ?
i nawet sie nie pochwaliłaś
słonko wszystkiego najlepszego ( zmieściłam się w dacie co?)
imieniny Dziekuje za zyczenia

Cytat:
Ula o ile sobie teraz dobzrze przypominam to Celka ma imieniny - STO LAT, STO LAT
dziekuje,dziekuje!
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 08:19   #1995
addicted to wizaz
Zadomowienie

aldii - to czekamy na "całą" mamuśkęa nie tylko brzuszek
Kamyku
- fajny prezencik sobie sprawiliście na gwiazdkę
kwiat kalafiora - oj tak, nie ma to jak pierwsza wigilia we własnym wspólnym domku U nas ta pierwsza była w zeszłym roku z prawdziwą choinką (nieważne że igły można było znaleźć jeszcze po pół roku)
kocurazab - my mamy zmywarkę Bosh Silence, użytkujemy ja od ponad roku i mogę polecić

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sensuel mnie też często twardnieje, jest niżej jakoś no i zdarzają się takie bolesne skurcze... Dzisiaj w nocy jak się przekręcałam z boku na bok to aż mnie obudził skurcz... nieprzyjemne one są.

Addiced dzięki za kciuki Nie mogę się doczekac wizyty a zaś wrócę pewnie popołudniu, bo musze L4 dostarczyćale mi się tam nie chce chodzić z tym no ale pocieszamsię, że już końcówka.
Mój brzuszek też ostatnio dość często się napina (twardnieje), co nie jest zbyt przyjemne, ale nie boli aż tak żebym musiała brać nospę.
I czekamy na relację z wizyty. Co do zwolnienia to akurat mam dobrze, bo gin wystawiła mi od 4.12 do 10.01, czyli teoretycznie do daty porodu i mam nadzieję, że nie będę musiała dodatkowo kombinować

lila - ciągle trzymamy kciuki za 21.12 i czekamy na relację z wizyty
celka - nieco spóźnione, ale serdeczne życzenia imienionowe: party:. No i może jednak zdecydujesz się pochwalić jakimś zdjątkiem

A ja już nie mogę sie doczekać wizyty u fryzjera o 10, co by wreszcie zaprowadzić trochę porządku na mojej głowie
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 08:26   #1996
oliviaoO
Rozeznanie

witam

u nas dziś 37tc
do tp 21 dni
a zobaczymy za ile Mała wyskoczy, dzisiaj ciąża już donoszona to nie znam dnia ani godziny

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 08:51   #1997
celka2000
Zakorzenienie

addicted - dziekuje Zdjec jeszcze nie zgralam nawet, wiec nic nie obiecuje

olivia - gratuluje! To juz wlasciwie 38 tc (a nie 37tc). wow!
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 09:04   #1998
pysiamn
Zakorzenienie

hey lachony....

Od wczoraj podczytuje ale nie nadarzam....odpisywać....

Zwłaszcza, że jestem na etapie szukania przepisów świątecznych ....
I szukanie mebli i ekip remontowo-budowlanych na styczeń

Masakraaaaaa

Widzę że coraz więcej mamuś już na wylocie i tylko odlicza dni nie dziwię się

Trzymam

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 09:14   #1999
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Kacha79 Pokaż wiadomość
U nas bielusieńko:Mały jak wyrwie na pole to suwa nóżkami jak gejsza(takimi malusimi kroczkami żeby się nie poślizgnąć )i zachwycony śniegiem na butach wola:MAMO!BUTI!BUTI!

Wracam a tu Męzuś i Synus już ukąpani,pojedzeni-nawet ząbki umyte.
A Mały jak mnie zobaczył to myślałam że nogi na schodach pogubi
Biegł na dół i krzyczał TATO!JEŚ!JEŚ!
Moje Słoneczko Kochane!

Ściskam Was Wszystkie!
I musze zmykać!
Już pomalutku układam poprane i poprasowane ciuszki Maleństwa,teraz porządki świąteczne i kartki!
Ale masz kochanego syneczka

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
A o co chodzi z tym twardnieniem brzucha??Bo mnie ostatnio coraz częściej twardnieje.W sumie to zawsze jest napięty a nie miękki.Czy to źle??Położna nic nie mówiła
Źle niekoniecznie, po prostu już macica trenuje, dziecko jest tak duże, że czasem jakiś gwałtowniejszy jego ruch powoduje spinanie macicy. Jak masz je często to łykaj no-spe.

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Nadrobiłam po łebkach, dopiero teraz wstałam bo jestem dzisiaj strasznie zdenerwowana

Pan pokazał mi jego zdaniem identyczny blat ja powiedziałam, ze mnie się nie podoba i nie jest identyczny (byłam spokojna i opanowana) po czym on stwierdził, że to przez tą moja ciążę jestem taka wiec się go zapytałam jaka, że nie dam sobie wcisnąc ciemnoty i powedziałam mu żeby juz sie lepiej na ten temat już nie wypowiadał bo jeszcze jedno słowo to się wkurze i dopero zobaczy co kobieta w ciąży potrafi, a już widział, że się cała w środku gotuję i powiedziałam że mnie to nie interesuje jak ale do niedzieli ma mieć nasz blat tzn. ten który ja wybrałam. Blat do odebrania jest w Poznaniu więc ma tam osobiście pojechać inaczej zapłace 1000 zł mniej i nie będe z nim juz na ten temat dyskutować.

Po czym wkurzył mnie jeszcze bardziej bo zrobił nam meble pod zmywarke 45 cm a nie 60 jak chcieliśmy
wtedy już nie wytrzymałam i słyszeli mnie wszyscy sąsiedzi chciało mi się już tak płakać ale sie powstrzymałam

Wywaliłam go z domu, wie, że na nedziele maja być gotowe meble takie jak na projekcie inaczej moze mnie pocałować w d*** kasy na oczy nie zobaczy, a powiem wam, że mebli nie kupiliśmy na promocji i mamy mu zapłacić niemałe pieniądze.

Od mojego TŻ nie odbiera telefonów, wie dupek, że go nie ma, ale zdaje sobie sprawe, że jak przyjedzie to będzie ostro....

Teraz biorę Twój Styl i idę do wanny się relaksować bo naprawde miałam dzisiaj ciężki dzień

Ja juz nigdy w zyciu nie chce się bawić w remonty mieszkania itp. kosztuje mnie to tyle nerwów...
o kurcze... Normalnie nie zazdroszczę! Co za dziad! Myślał, że wciśnie wam coś, ale dobrze, że sie nie dasz

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
a teraz mój problem... od ok. tygodnia mam uczucie że brzuch mi się stawia - dziś gadałam z położną, mówi że jak na 31/32 tydzień to trochę za szybko - mam obserwować jak często się powtarzają, jeśli nie będzie zbyt czesto to wytrzymać do poniedziałkowej wizyty i wtedy w zależności od wyniku badania ginekologicznego (jak tam szyjka wygląda) pewnie jakieś leki, a jeśli często będzie mi się ten brzuch stawiał i nie daj daj boże regularnie to wiadomo... szpital :/

nie wiem co myśleć i czy się już martwić ogólnie nie jestem typem panikary i nie pędzę d0 szpitala ale gdzieś tam się błąka myśl żeby pojechać żeby zrobili ktg

jutro jeszcze ostatni wysiłek z mojej strony - jadę na zajęcia ostatni raz a w czwartek krzywa cukrowa, w piatek diabetolog a potem już święta, sesja i poród
Mi brzuch zaczął się spinać średnio w 29 tygodniu - lekarz kazał mi brać 3 razy dziennie no-spę. Na wizycie w 33 tygodniu powiedział, że teraz nie ma sensu dawania jakichkolwiek leków na zatrzymanie tych skurczy, jeżeli sa w takiej ilości jakiej są, nie są regularne to spokojnie moge no-spę brać nawet 5 razy dziennie.
Jeżeli skurczy jest bardzo dużo, to lepiej pojechać na IP, tam Ci zrobią ktg i sprawdzą co i jak.

A u mnie noc nawet nie najgorsza, oprócz poranka. Ale przed wstaniem mąż poprzytulał się do żonki odgrodziny brzuchem i maltretowany kopniakami córki (chyba chciała go odgrodzić od mamusi ) i dzień od razu lepiej się zaczął

Dzisiaj przywożą nam nową kanapę! Ale dopiero po 17 A starą od razu wywozimy do teściów - oni mają domek więc no cóż, przemęczą się trochę z tą naszą starą kanapa

Poza tym zbieramy się na zakupy - musimy kupic prezent dla naszego chrześniaka - 4 latka, a jeszcze nie kupiliśmy... No i zakupy jakieś trzeba zrobić bo gdyby mąż wczoraj nie kupil kilku rzeczy na śniadanie to w lodówce tylko hula wiatr hehehe

Ale śniadanie miałam pyszniutkie Bułeczki, pasztecik francuski, pomidorek, czerwona cebulka, sól i pieprz

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA

I fotograf przesłał mi próbkę zdjęć z sesji dziwnie mi się na nie patrzy muszę się przyzwyczaić, że ta z brzuchem to ja

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 09:23   #2000
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ale masz kochanego syneczka

Źle niekoniecznie, po prostu już macica trenuje, dziecko jest tak duże, że czasem jakiś gwałtowniejszy jego ruch powoduje spinanie macicy. Jak masz je często to łykaj no-spe.

o kurcze... Normalnie nie zazdroszczę! Co za dziad! Myślał, że wciśnie wam coś, ale dobrze, że sie nie dasz

Mi brzuch zaczął się spinać średnio w 29 tygodniu - lekarz kazał mi brać 3 razy dziennie no-spę. Na wizycie w 33 tygodniu powiedział, że teraz nie ma sensu dawania jakichkolwiek leków na zatrzymanie tych skurczy, jeżeli sa w takiej ilości jakiej są, nie są regularne to spokojnie moge no-spę brać nawet 5 razy dziennie.
Jeżeli skurczy jest bardzo dużo, to lepiej pojechać na IP, tam Ci zrobią ktg i sprawdzą co i jak.

A u mnie noc nawet nie najgorsza, oprócz poranka. Ale przed wstaniem mąż poprzytulał się do żonki odgrodziny brzuchem i maltretowany kopniakami córki (chyba chciała go odgrodzić od mamusi ) i dzień od razu lepiej się zaczął

Dzisiaj przywożą nam nową kanapę! Ale dopiero po 17 A starą od razu wywozimy do teściów - oni mają domek więc no cóż, przemęczą się trochę z tą naszą starą kanapa

Poza tym zbieramy się na zakupy - musimy kupic prezent dla naszego chrześniaka - 4 latka, a jeszcze nie kupiliśmy... No i zakupy jakieś trzeba zrobić bo gdyby mąż wczoraj nie kupil kilku rzeczy na śniadanie to w lodówce tylko hula wiatr hehehe

Ale śniadanie miałam pyszniutkie Bułeczki, pasztecik francuski, pomidorek, czerwona cebulka, sól i pieprz

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA

I fotograf przesłał mi próbkę zdjęć z sesji dziwnie mi się na nie patrzy muszę się przyzwyczaić, że ta z brzuchem to ja
Ale pięknie wyglądasz!!!
Cudowny ten stan piękne fotki

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
imieniny Dziekuje za zyczenia

dziekuje,dziekuje!
Wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
witam

u nas dziś 37tc
do tp 21 dni
a zobaczymy za ile Mała wyskoczy, dzisiaj ciąża już donoszona to nie znam dnia ani godziny
Nooo, już możesz być spokojna, teraz tylko czekanie
Uściski i gratulacje!!!

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
aldii - to czekamy na "całą" mamuśkęa nie tylko brzuszek
Kamyku
- fajny prezencik sobie sprawiliście na gwiazdkę
kwiat kalafiora - oj tak, nie ma to jak pierwsza wigilia we własnym wspólnym domku U nas ta pierwsza była w zeszłym roku z prawdziwą choinką (nieważne że igły można było znaleźć jeszcze po pół roku)
kocurazab - my mamy zmywarkę Bosh Silence, użytkujemy ja od ponad roku i mogę polecić

Mój brzuszek też ostatnio dość często się napina (twardnieje), co nie jest zbyt przyjemne, ale nie boli aż tak żebym musiała brać nospę.
I czekamy na relację z wizyty. Co do zwolnienia to akurat mam dobrze, bo gin wystawiła mi od 4.12 do 10.01, czyli teoretycznie do daty porodu i mam nadzieję, że nie będę musiała dodatkowo kombinować

lila - ciągle trzymamy kciuki za 21.12 i czekamy na relację z wizyty
celka - nieco spóźnione, ale serdeczne życzenia imienionowe: party:. No i może jednak zdecydujesz się pochwalić jakimś zdjątkiem

A ja już nie mogę sie doczekać wizyty u fryzjera o 10, co by wreszcie zaprowadzić trochę porządku na mojej głowie
Wizyta o 18.00 - jadę już z torbą.... bo kto wie.....
Dzięki
Stary 2009-12-16, 09:23   #2001
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Patka- fotki bąbowe
Jak sie macie z rana?
Stary 2009-12-16, 09:29   #2002
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
wypowiem się na temat Kamili :P ja tam lubię swoje imię i dobrze się z nim czuję
a jeśli chodzi o imiona dla dziewczynki:
Lena i Hania są śliczne

a teraz mój problem... od ok. tygodnia mam uczucie że brzuch mi się stawia - dziś gadałam z położną, mówi że jak na 31/32 tydzień to trochę za szybko - mam obserwować jak często się powtarzają, jeśli nie będzie zbyt czesto to wytrzymać do poniedziałkowej wizyty i wtedy w zależności od wyniku badania ginekologicznego (jak tam szyjka wygląda) pewnie jakieś leki, a jeśli często będzie mi się ten brzuch stawiał i nie daj daj boże regularnie to wiadomo... szpital :/

nie wiem co myśleć i czy się już martwić ogólnie nie jestem typem panikary i nie pędzę d0 szpitala ale gdzieś tam się błąka myśl żeby pojechać żeby zrobili ktg

jutro jeszcze ostatni wysiłek z mojej strony - jadę na zajęcia ostatni raz a w czwartek krzywa cukrowa, w piatek diabetolog a potem już święta, sesja i poród
Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ja na Twoim miejscu podeszłabym do szpitala. wczoraj jeszcze też się zapierałam rękami i nogami i mówiłam, że minimalne ciągnięcie w brzuchu to przecież nic takiego.. ale naprawdę cieszę się, że poszłam.. a Tobie też radzę - choćby dla własnego spokoju. badania zajmą ci pewnie z godzinkę a dowiesz się dużo o swoim stanie i dzidzi. zwłaszcza, że to nic nie kosztuje
nie straszcie mnie dziewczyny bo mi brzuszek robi sie twardy juz od dawna. Nie wiem czy to stawianie sie czy co innego.
Cytat:
Napisane przez Kacha79 Pokaż wiadomość
Odnośnie STAWIANIA MACICY.

"Nie możecie się doczekać, kiedy Maluszek będzie z wami… Chcecie pojechać do szpitala na czas – akurat wtedy, gdy rozpocznie się poród. Zbyt wczesne wyjechanie do szpitala niepotrzebnie przedłuży wam pobyt w tym miejscu, często fałszywy alarm doprowadza do nocy na oddziale patologii ciąży. Zbyt długie oczekiwanie i zwlekanie w sytuacji rozpoczętego porodu może doprowadzić do tego, że urodzisz bez opieki medycznej. Skąd macie wiedzieć, że to już poród?

Zanim TO się zacznie poczujesz pewne symptomy mówiące o zbliżającym się w ciągu najbliższych dni rozwiązaniu. Kilka tygodni przed porodem (najczęściej jest to 1 do 3 tygodni przed porodem) macica trenuje swoją siłę i odczuwa się to w postaci niebolesnych skurczów Braxtona – Hicka. Skurcze te odczuwane są jako napinanie – stawianie się brzuszka, występują kilka- kilkanaście razy dziennie, mogą być też mylone z ruchami dziecka.
Mniej więcej na dwa tygodnie przed porodem opadający brzuch ułatwi oddychanie. Wygląd Twojego brzucha wyraźnie się zmieni – będzie na 2-3-4 palce poniżej piersi. Gdy spojrzysz na brzuch z profilu w lustrze, zauważysz, że jakby wisi zdecydowanie niżej niż dotychczas - nie da się tego widoku z niczym pomylić.
Na kilka dni przed porodem może pojawić się odchodzący czop śluzowy (objaw często nie zauważany). Czop śluzowy ma kolor mleczny lub przezroczysty, czasem może być podbarwiony krwią. Czop możesz zauważyć na majtkach, ale często odchodzi on jednorazowo podczas pobytu w toalecie. Poza tym czuje się wciskające się w kanał rodny Dzieciątko – podbrzusze jest napięte i czuć jakby wiercenie i łaskotanie nisko w dole brzucha.
Wszystkie te odczucia mogą pojawić się w każdym czasie przed rozwiązaniem, czasem części z nich kobieta w ogóle nie zauważa, dlatego tak ważna jest obserwacja swojego organizmu.

Najpewniejszym objawem, że poród się zaczął jest odejście wód płodowych a także skurcze wstępujące w ilości co najmniej dwa na dziesięć minut. Oba te objawy nie muszą wystąpić jednocześnie – jeśli pojawi się co najmniej jeden z nich – jedź do szpitala. Często dodatkowym objawem jest silny ból krzyża opasający Cię przez brzuch jakby obręczą.
Chwyć spakowaną wcześniej torbę i jedź do szpitala. Za kilka godzin spotkacie się w końcu ze swoim dzieckiem."

Tyle słowa madrej położnej!

Bardotka a TAK TRZYMAJ!
Oby jak najmniej takich"fachowców"-a dzięki takim reakcjom jak Twoja sami się wykruszą!
oj nie mozna chyba za duzo czytac. Jak bym brala ten tekst pod uwage to mam z 80% objawów.
Brzuszek twardnieje mi pewnie z 10 x dziennie, albo wiecej.
Ostatnio jak wybrałam sie do kościoła to naliczyłam 7x na godzinę, ale to pewnie z powodu długiego stania.
Do tego czuje takie łaskotanie bardzo nisko tak jakby za spojeniem łonowym no i jakis czas temu tak jednorazowo pojawiło sie cos takiego dziwnego czopopodobnego (ale to raczej nie to).

Dobrze ze ide dzis do lekarza to sprawdzi czy wszystko ok.
Niby jestem spokojna bo tak bardzo mnie brzuch nie boli (czasami czuje taki ból jak na @)
Mysle ze jakby sie cos dzało to bardziej by bolało.
Dzieciaczek sie wierci wiec musi byc ok

Cytat:
Odebralam dzis jedne wyniki ze szpitala i na szczescie wreszcie dobre jutro odbieram nastepne...
Moj brzucholek z piatku :
Aldii wcale nie taki duży brzuszek. Ładniutki

Wogóle myslałam ze na tym etapie ciąży bedziemy miec ogromniaste brzucholki, porównując do innych zdjec z tego okresu ciąży.
Widząc niektóre zdjecia z 9 miesiąca to byłam przerazona ze i mnie to czeka, ale jestem miło rozczarowana ze nie jest z nami tak źle
albo sie juz tak przyzwyczaiłam do widoku brzuszków ze ich wielkość nie robi takiego wrażenia.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Patka super. Zazdroszczę sesyjki i chce więcej

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 09:29   #2003
Kancia
Zakorzenienie

Patka rewelacyjne

teraz nie dam rady dokonczyc bo idę się bawic pozniej sie ustsunkuje do reszty postów
Stary 2009-12-16, 09:30   #2004
zebra666
Zakorzenienie

Celka spóźnione życzonka imieninowe:roz a:

Patkabombowe te fotki Laska jak się patrzyEch a już neidługo porzegnamy nasze brzuszki

Stary 2009-12-16, 09:41   #2005
pysiamn
Zakorzenienie

Celka od nas też Wszystkiego naj naj

Patka Pięknie wyglądasz....uwielbiam takie fotki ...piękna pamiątka

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-16, 09:42   #2006
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Dzięki dziewczyny

Powiem Wam nieskromnie, że strasznie mi się podobają, mam jeszcze 2, ale to sam brzuszek, a co tam, wkleję Wam

Nie wiem kiedy będzie reszta zdjęć, ale mam nadzieję, że niedługo

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 09:45   #2007
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Powiem Wam nieskromnie, że strasznie mi się podobają, mam jeszcze 2, ale to sam brzuszek, a co tam, wkleję Wam

super!
Stary 2009-12-16, 09:47   #2008
zebra666
Zakorzenienie

Patka piękna pamiątka

Stary 2009-12-16, 09:50   #2009
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Też super zwłaszczaa to z Cieniem lubię takie experymenty

Za kilka lat bedziecie patrzeć na nie z rozrzewnieniem....fajnie że je zrobiliscie
Jak będzie więcej to nie zapominaj o nas

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-16, 10:09   #2010
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość

A ogladalyscie w DDTVN urodzily sie czworaczki w ostrowie wielkopolskim i to same dziewczynki - takie malutkie kruszynki

niezel....... ja to jakbym miala miec 4 dziewczynek to bym imion im chyba nie wymyslila

Asiuulka89-Piekny jest Filipek \

patka-piekne te zdjecia szczegolnie z TZ.... az sie dziwe ze za toba az 2 poronienia....Ale widzisz i do nas sie los usmiechnol.... i juz rycze...:pr osi: ze wzruszenia....

malinka-ja bym wybrala Zosie albo Ige...(ja tez mailam na uwadze Zosie ale mamy juz az 3 Zosie w rodzince...)

witajcie

U mnie dobrze nawet nie wiem co pisac...hehe Przygotowania do Swiat ida pelna para!!

Snieg sypie.... juz od 2 h.....wiec widac ze swieta tuz tuz

Edytowane przez Malga19
Czas edycji: 2009-12-16 o 10:10
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości