|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Cytat:
![]() bardotka_a też bym się mega wkurzyła... ![]() Cytat:
Śliczny brzusio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Kurcze, chyba sobie nospę wezmę... Cały czas mam to uczucie napięcia... Jakieś skurcze chyba... Poza tym dotarł dzisiaj mój termometr bardzo fajny jest... Do tego przyszło kino domowe, co sobie z mężusiem kupiliśmy pod choinkę, ale nie udało się coś do końca podłączyć... No i wykąpaliśmy psiutę, tzn. TŻ wykąpał, a ja tylko ją suszyłam na siedząco z nogami wyciągniętymi na płasko...
|
|
#1982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dół wyszedł bardziej, góra jest zakryta, tak jakby czapeczka z daszkiem
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku
Ponoc organizm przestaje sie domagac wiekszej ilosci soli po 2 tyg. Wiec niedlugo wszystko powinno zaczac Ci smakowac normlanie
|
|
|
|
#1984 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz z moim mężusiem tak się nie da, a że on częściej gotuje to i tak ją wcinam, a jak ja już coś robię (co rzadko się zdarza) to i tak zawsze się o nią upomniCytat:
Cytat:
trzymam kciuki za szybkie podłączenie i miłego testowania
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Mały Filipek jest cudowny - gratuluje Mamusi ![]() ![]() ![]() miałam łzy w oczach patrząc na zdjęcie świeżo upieczonego dzidziusia. Czasami ciągle jeszcze nie moge uwierzyć, że niedługo zostanę mamą.... Juz tak bardzo nie mogę się doczekać..... Dziś kupiłam lampki i komplet bombek na nasza pierwszą choinka. To będzie nasza pierwsza wigilia z mężem w naszym współnym domu. Zmykam spać....Dobranoc Mamusie.....Słodkich snów.....A może już takie są ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Jaki palant! Trzeba było mu powiedzieć do słuchu. A mąż nic nie powiedział? No ja bym mu dała wieloryba.
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia jestem zdania, ze jak ktos ma zyczenie, to moze sobie dosolic na wlasnym talerzu
|
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze wlasnie przegladalam watek mamus grudniowych i tyle sie naczytalam o dzidziusiach jak sie chowaja i zdjec naogladalam ze juz nie moge sie doczekac mojego synka
Ja chce juz!!!!!!! a tu jeszcze 45dni ide spac do juterka
|
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które orientują się w zmywarkach
jaką firmę polecacie?W sklepach polecają mi Bosha. I chyba się na niego zdecyduję. Co myslicie? Najlepsze jest to, że wczoraj jak byłam w 2 sklepach AGD, to za tą samą zmywarkę jest różnica w cenie 300 zł. Aż mi oczy do wierzchu wyszły. Jutro przychodzi do nas 3 ludzi, do tego remontu. Przesunęła im się praca w jakimś miejscu, więc od jutra, podobno do piątku mają robić u nas. Trochę mi się poprawił nastrój (mojemu mężowi również), bo zobaczyłam minimalne światełko w tunelu, że może pójdzie to szybciej, bo samemu - jak pracował mój mąż, to można sobie tyłek w łazience podetrzeć. Z kimś zawsze szybciej, no i wygodniej, bo jeden coś potrzyma, a tak jak tu dobrze, to w drugim miejscu d... Trzymajcie kciuki, aby udało im się zrobić jak NAJWIĘCEJ. No i mam nadzieję, że będą do tego piątku, że nic się nie zmieni. Jutro też przychodzi elektryk - już 3 podejście... Bo to po godzinach pracy wieczorem i to jak ma mniej roboty... Masakra! Wszędzie trzeba czekać, a terminy są tak odległe, że... ![]() Ponadto chyba dostaniemy coś na święta z mojej pracy Nie wiem czy bony, czy jakąś gotówkę, ale podobno coś ma być, a może się przesłyszałam oby nie, bo każda złotówka się przyda zwłaszcza przy naszych obecnych wydatkach.Co do tych pieniędzy, co je pobieraliśmy w bankomacie w piątek, zeszły z konta, a ich nie otrzymaliśmy, to wpłynęły już na konto. Mieliśmy czekać do jutra - tak nam kazano przy składaniu reklamacji, ale dzisiaj mąż sprawdzał stan konta i się okazało, że kasa jest już na koncie Także dzisiaj miałam dla siebie, no i dla męża, bo on też chodzi jak cień przez ten remont i tą kasę trochę dobrych wiadomości - mianowicie ta kaska, co nam ją zwrócono na konto, nadzieja na parę groszy na święta z pracy no i fakt, że jutro przyjdzie ta ekipa ![]() Idę spać! Kolorowych Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-12-16 o 00:59 |
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was w końcu- akurat wstałam z mężem, bo ma na rano to sobie na herbatke usiadłam:P
Też cieszę się, że u Sweet coraz lepiej Nie mogę sie doczekać aż nam tu napisze wiadomość samaBardotka, Filka nie zazdroszcze!!!Sensuel mnie też często twardnieje, jest niżej jakoś no i zdarzają się takie bolesne skurcze... Dzisiaj w nocy jak się przekręcałam z boku na bok to aż mnie obudził skurcz... nieprzyjemne one są. Addiced dzięki za kciuki Nie mogę się doczekac wizyty a zaś wrócę pewnie popołudniu, bo musze L4 dostarczyćAldii śliczny brzusio i ciesze się, że wizyta udana ![]() Staram sie nie szaleć przy sprzątaniu- wczoraj tlyko zmiotłam podłogi, bo się nawaliło troche i umyłam podłogi. Dzisiaj po trochu zacznę znów świąteczne porządki:P a tak się cieszyłam, że mam je za sobą... Dobrze, ze w szafkach w kuchni mam posprzątane, tam się nie nakurzyło. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-16 o 05:10 |
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny i Brzuszki
![]() Witam się z samego rana, na 5 dni przed porodem ![]() Wczorajsze skurcze uspokoiły się, dziś ostatnia wizyta u lekarza i KTG, no i ...... Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze. Życzę Wam bezbolesnego, radosnego dnia
|
#1993 | |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamusie
Kolejny dzionek się zaczyna ![]() Cytat:
Najlepsze jest to, że równocześnie z moimi rodzicami robiliśmy remont i podpatrzyliśmy ich sprzęt AGD i kupiliśmy w większości to samo i wyszło Nam, że w porównaniu ze sklepami i tym ile oni płacili zaoszczędziliśmy ok 2 tyś. Teraz większość znajomych zamawia z tej strony i chwalą sobie. Firma solidna i sprawdzona, raz przyszła do Nas dzień później kuchenka indukcyjna i powiedzieli Nam , że będzie opóźnienie, ale za zwłokę dostaliśmy rewelacyjną patelnię do indukcyjnej
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za zyczeniaCytat:
|
||
|
|
|
#1995 | |
|
Zadomowienie
|
aldii - to czekamy na "całą" mamuśkę
a nie tylko brzuszekKamyku - fajny prezencik sobie sprawiliście na gwiazdkę kwiat kalafiora - oj tak, nie ma to jak pierwsza wigilia we własnym wspólnym domku )kocurazab - my mamy zmywarkę Bosh Silence, użytkujemy ja od ponad roku i mogę polecić Cytat:
I czekamy na relację z wizyty. Co do zwolnienia to akurat mam dobrze, bo gin wystawiła mi od 4.12 do 10.01, czyli teoretycznie do daty porodu i mam nadzieję, że nie będę musiała dodatkowo kombinować ![]() lila - ciągle trzymamy kciuki za 21.12 i czekamy na relację z wizyty celka - nieco spóźnione, ale serdeczne życzenia imienionowe ![]() A ja już nie mogę sie doczekać wizyty u fryzjera o 10, co by wreszcie zaprowadzić trochę porządku na mojej głowie
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() u nas dziś 37tc do tp 21 dni a zobaczymy za ile Mała wyskoczy, dzisiaj ciąża już donoszona to nie znam dnia ani godziny
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
addicted - dziekuje
![]() olivia - gratuluje! To juz wlasciwie 38 tc (a nie 37tc). wow! |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
hey lachony....
Od wczoraj podczytuje ale nie nadarzam....odpisywać.... Zwłaszcza, że jestem na etapie szukania przepisów świątecznych .... I szukanie mebli i ekip remontowo-budowlanych na styczeń Masakraaaaaa Widzę że coraz więcej mamuś już na wylocie i tylko odlicza dni nie dziwię się ![]() Trzymam
|
#1999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli skurczy jest bardzo dużo, to lepiej pojechać na IP, tam Ci zrobią ktg i sprawdzą co i jak. A u mnie noc nawet nie najgorsza, oprócz poranka. Ale przed wstaniem mąż poprzytulał się do żonki odgrodziny brzuchem i maltretowany kopniakami córki (chyba chciała go odgrodzić od mamusi ) i dzień od razu lepiej się zaczął ![]() Dzisiaj przywożą nam nową kanapę! Ale dopiero po 17 A starą od razu wywozimy do teściów - oni mają domek więc no cóż, przemęczą się trochę z tą naszą starą kanapa ![]() Poza tym zbieramy się na zakupy - musimy kupic prezent dla naszego chrześniaka - 4 latka, a jeszcze nie kupiliśmy... No i zakupy jakieś trzeba zrobić bo gdyby mąż wczoraj nie kupil kilku rzeczy na śniadanie to w lodówce tylko hula wiatr heheheAle śniadanie miałam pyszniutkie Bułeczki, pasztecik francuski, pomidorek, czerwona cebulka, sól i pieprz ![]() AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA I fotograf przesłał mi próbkę zdjęć z sesji dziwnie mi się na nie patrzy muszę się przyzwyczaić, że ta z brzuchem to ja
|
|
|
#2000 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudowny ten stan piękne fotki ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Uściski i gratulacje!!! ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Dzięki
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Patka- fotki bąbowe
Jak sie macie z rana?
|
#2002 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brzuszek twardnieje mi pewnie z 10 x dziennie, albo wiecej. Ostatnio jak wybrałam sie do kościoła to naliczyłam 7x na godzinę, ale to pewnie z powodu długiego stania. Do tego czuje takie łaskotanie bardzo nisko tak jakby za spojeniem łonowym no i jakis czas temu tak jednorazowo pojawiło sie cos takiego dziwnego czopopodobnego (ale to raczej nie to). Dobrze ze ide dzis do lekarza to sprawdzi czy wszystko ok. Niby jestem spokojna bo tak bardzo mnie brzuch nie boli (czasami czuje taki ból jak na @) Mysle ze jakby sie cos dzało to bardziej by bolało. Dzieciaczek sie wierci wiec musi byc ok ![]() Cytat:
![]() Wogóle myslałam ze na tym etapie ciąży bedziemy miec ogromniaste brzucholki, porównując do innych zdjec z tego okresu ciąży. Widząc niektóre zdjecia z 9 miesiąca to byłam przerazona ze i mnie to czeka, ale jestem miło rozczarowana ze nie jest z nami tak źle albo sie juz tak przyzwyczaiłam do widoku brzuszków ze ich wielkość nie robi takiego wrażenia. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Patka super. Zazdroszczę sesyjki i chce więcej
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Patka rewelacyjne
teraz nie dam rady dokonczyc bo idę się bawic pozniej sie ustsunkuje do reszty postów
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Celka spóźnione życzonka imieninowe
![]() :roz a:Patka Laska jak się patrzy Ech a już neidługo porzegnamy nasze brzuszki
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Celka od nas też Wszystkiego naj naj
Patka Pięknie wyglądasz....uwielbiam takie fotki ...piękna pamiątka
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Powiem Wam nieskromnie, że strasznie mi się podobają, mam jeszcze 2, ale to sam brzuszek, a co tam, wkleję Wam ![]() Nie wiem kiedy będzie reszta zdjęć, ale mam nadzieję, że niedługo
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Patka piękna pamiątka
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za kilka lat bedziecie patrzeć na nie z rozrzewnieniem....fajnie że je zrobiliscie ![]() Jak będzie więcej to nie zapominaj o nas
|
|
#2010 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
niezel....... ![]() ![]() ![]() ja to jakbym miala miec 4 dziewczynek to bym imion im chyba nie wymyslilaAsiuulka89-Piekny jest Filipek patka-piekne te zdjecia szczegolnie z TZ.... ![]() :pr osi: ze wzruszenia....malinka-ja bym wybrala Zosie albo Ige...(ja tez mailam na uwadze Zosie ale mamy juz az 3 Zosie w rodzince...) witajcie ![]() U mnie dobrze nawet nie wiem co pisac...hehe Przygotowania do Swiat ida pelna para!! Snieg sypie.... ![]() ![]() juz od 2 h.....wiec widac ze swieta tuz tuz
Edytowane przez Malga19 Czas edycji: 2009-12-16 o 10:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

ja bym o czymś takim nie pomyslała
a jakie?myslisz ze bedziemy witamin w ciagu 3dni lub tyg potrzebować?
36 tydzień i 0 dni
Już coraz bliżej......

Musze powiedzieć ginowi najbliższej wizycie...
No i wykąpaliśmy psiutę, tzn. TŻ wykąpał, a ja tylko ją suszyłam na siedząco z nogami wyciągniętymi na płasko...

oby nie, bo każda złotówka się przyda zwłaszcza przy naszych obecnych wydatkach.