|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
to znaczy on nie strzelił, my go nudziliśmy żeby nam powiedział. Więc powiedział że na 70% ale żebyśmy się nie nastawiali. Ja nie sądzę żeby którykolwiek gin powiedział na 100% przynajmniej się nie spotkałam z takim
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
mojej bratowej powiedział lekarz że na 120% chłopak
zobaczymy jak sie urodzi
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
To ja też się Wam pochwale że czuje już prawdopodobnie ruchy dziecka od kilku dni. Najczęściej pojawiają sie wieczorem jak leże na plecach nieruchomo. Czuje to jak takie lekkie/średnie puknięcia, czasem zdarza sie silniejszy kopniak że aż sama podskakuje. Takie coś od razu powoduje u mnie rozczulenie
A z takich kolejnych nowości to sie dowiedziałam że mam nisko usadowione łożysko no i dopóki nie podniesie sie na tyle żeby nie byc tak blisko szyjki macicy to leżenie, zakaz dzwigania itp.
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową mamusię czerwcową
![]() pół dnia bawiłam się wczoraj z tymi piernikami, ozdabiac już nie miałam siły, zrobię to jutro najprawdopodobniej, ale nie wiem czy starczy mi sił i weny, żeby zrobić je wszystkie. dziś o 12.30 wychodzę zająć sobie kolejkę u gina. to taka normalna kolejna wizyta. nie wiem nawet czy będzie chciał robić usg, bo 11 dni temu było przecież genetyczne. zdam relację po powrocie, a Was proszę o kciuki.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-12-16 o 10:39 |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mówi na 100%. Tzn nie mój lekarz prowadzący, tylko lekarz do którego chodzę na usg. Może jest zbyt pewny siebie, może kłamie, nie wiem. Wiem tylko, że u mnie się nie pomylił i u znajomych które u niego robiły tez nie. Wszystko zależy od sprzętu, nie oszukujmy się. Jeden lekarz na swoim sprzęcie potrafi zrobić 10 razy usg i za każdym razem nie jest pewien, a to dziecko źle się ułozyło, a to za malo się rusza, a to coś mu tam zasłania, inny zrobi raz i już powie na 100%.
Ja się dowiem płeć w usg połówkowym. Z Michałem dodatkowo robiłam 3d,4d, ale tym razem chyba zrezygnuje Troche szkoda kasy. A wy dziewczyny robicie?
|
#1987 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie Ci, byczysz sie w cieplym domu ![]() Cytat:
![]() I odpoczywaj ile mozesz Cytat:
W piatek upieke 2 serie a w sobote w nocy ozdobie i bedzie na choinke ![]() Wczoraj moj maz, ktory oczywiscie byl pewien, ze bedzie dziewczynka, stwierdzil, ze jednak czuje, ze to chlopak bo na zdjeciu z usg dziecko ma krotkie wlosy
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-16 o 10:55 |
||||||
|
|
|
#1988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie nie ma 100% w tym przypadku. Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Mój też jęczał kiedyś. Jak miał zły czas ogólnie. Jak wszystko z nim ok, to nawet mu nie wadzi mocno. Co prawda o tym, że śnieg w nocy spadł wiem jeszcze będąc w łóżku, bo słyszę go sprzed okna, jak włada łaciną. Ale on widzi, że mnie to cieszy i zaraz zamyka paszczę. Uśmiecha się na moje roześmiane oczy i milczy. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
bry..
czy mnie ktoś jeszcze pamięta?! ![]() masa rzeczy mi się zwaliła na głowę no i sprzątanie na święta i nie miałam jak do was zajrzeć ![]() do tego dzieć mi dostał alergii skórnej na zmianę otoczenia i wody i go strasznie wysypało.. dietę ma a ja pranie całej jego garderoby.. 95 stopni podwójne płukanie.. na szczęście biedul już ma się lepiej no i pościel mi na dziś została do nastawienia .. Za to udało się kupić mu prezent na gwiazdke.. garaż z ulicami na samochody no i nianię sobie sprezentowaliśmy na mikołajki bo jak dzieć śpi na górze to na dole nie słychać czy wstał i nie muszę już latać co chwila po schodach ![]() ruchy czujemy już spory czas są coraz bardziej wyraźne no i groszek się wieczorami aktywny robi bardzo ![]() no i oto my w 17 tyg
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() łał!! Tu już brzusio prawdziwie ciążowy i jak na mój gust całkiem spory...chociaż całej sylwetki nie widać
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ojej szkoda dzieciaczka...mam nadzieje, ze eszybko minie calkowicie ta alergia... Piekny brzuszek. 17 tydzien powiadasz? no no
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
robiłam fotkę w 17 tygodniu zgadza się a sylwetki sama całej nie złapię .. po za tym nie ma co oglądać
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, rośniecie, rośniecie... Spory brzuś jak na 17 tyg.
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie dzięki Kropeczko
zamierzam wszamać więcej jajców które uwielbiam i pić dużo soku z buraków, zresztą w święta to oczywite barszcz itp i suszone owocki tez przecież kocham![]() A podajcie przeppis na pierniki może jak się będę dobrze czuć tez zrobię a i jak macie już jakieś udekorowane dawać fotaski
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
my już po wizycie. wszystko w porządku. dzidek ma już 7,6 cm
![]() zdjęć nie będzie, bo dostaliśmy tylko jedno, ale niespecjalnie wyraźne. ginowi się nie bardzo chciało robić usg dzisiaj
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A oglądać na pewno co jest, bo po avatarcie widać, że śliczna kobitka z Ciebie ![]() Dziewczyny co dobrego jest na katar?
|
|
#1997 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1998 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej hej hej hej kokkolorum ;D
Siedzę sobie w pracy, po lekcjach, czekam na pracowniczą wigilię o 17 Wstałam o 4 dzisiaj, więc teraz nosem ryję w klawisze i wcale mi się nie chce iść na imprezkę ;/ Ale plotkuję z koleżanką, która też czeka.
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja stosowałam lek homeopatyczny euphorbium (aerozol do nosa) ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15892539] Siedzę sobie w pracy, po lekcjach, czekam na pracowniczą wigilię o 17 Wstałam o 4 dzisiaj, więc teraz nosem ryję w klawisze i wcale mi się nie chce iść na imprezkę ;/ Ale plotkuję z koleżanką, która też czeka.[/QUOTE] Ja wigilię firmową mam w piątek a wydziałową w poniedziałek dwa razy będzie wyżerka |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
atinas orzechy
łupiesz łupiesz aż Ci przejdzie maść majerankowa pod nosek a do noska nie doradzę ..dzięki za komplementa następnym razem gdzieś postawię pstrykadło i się cała obejmę
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
Olivko a tu dla Ciebie odnalazłam przepis Lei na pierniczki
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15579068]teraz będzie obiecany przepis na pierniki. Składniki: 1kg mąki 40dag miodu 40dag cukru 25dag margaryny 2 łyżeczki sody szczypta soli 2 przyprawy do pierników Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z soda i solą. Robimy wgłębienie, w które wlewamy miód, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku, rozwałkowujemy, wycinamy dowolne kształty i układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy na złoto (nie na brązowo) około 15 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika pierniczki mają być miękkie, czekamy az troszkę ostygną i zdejmujemy z blachy. Pierniczki ozdabiamy czekoladą, lukrem, posypką, wiórkami, orzeszkami- czym kto woli. Ja robię tych pierniczków z podwójnych porcji, bo potrzebuję ich mnóstwo. Te pierniczki potem stwardnieją, jak już całkiem wystygną, ale że są robione do trzech wygodni przed świętami, to pakuję je do pojemników szczelnie zamkniętych, gdzie sobie dochodzą, miękną. Jak już w okresie świąt wszystkie pierniki zostaną pochłonięte, to zjadamy te z choinki, i to tyle. [/QUOTE]Ja jeszcze nie robiłam, ale brzmi pysznie
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
brzmi rzeczywiście smacznie
jak tylko pozwoli mi samopoczucie to zrobię na pewno Dzięki za przepis |
|
|
|
#2003 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice się ucieszą z takiej niespodzianki Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1586994 7]ech te wasze chłopy... jak im tak źle, to ciekawe co pysznego oni by zmajstrowali? jak bym takiego miała, to bym pogoniła hen daleko... ![]() [/QUOTE] Mój mąż gotuje i to bardzo dobrze, ale nie ma na to czasu. Teraz ma wolne do świąt i mi robi obiadki Cytat:
![]() Pewnie, że tak. Witaj. Cytat:
Cytat:
Szczęściara ![]() [QUOTE=araczki;15887058 Wczoraj moj maz, ktory oczywiscie byl pewien, ze bedzie dziewczynka, stwierdzil, ze jednak czuje, ze to chlopak bo na zdjeciu z usg dziecko ma krotkie wlosy Cytat:
Brzusio duży, prawie taki jak mój ![]() Cytat:
75 g margaryny 250 g miodu płynnego 125 g cukru 500 g mąki 1 op. przyprawy do pierników 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Stopić margarynę, dodać miód i cukier. Ostudzić. Dołączyć pozostałe składniki. Zagnieść ciasto o zostawić pod przykryciem ok. 2 godziny. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. Piec w 160 stopniach ok. 12 min Mnie wychodzi około 130 pierników. szaja, ciuszki miodzio. Sukienusia kropka, moje pierniki nie są za twarde. Brzuch stoi w miejscu od paru tygodni. Wczoraj robiłam spis ubranek, które już mam. Zrobiłam wg. wzrostu i od 0 -3 miesięcy mam najwięcej. Kupiliśmy dzisiaj żywą choinkę
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-12-16 o 18:00 |
|||||||
|
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja nie ważę 10 kilo
(szkoda ) a połamane łóżeczko raczej nam się nie przyda
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Cytat:
choc na poczatku troche dziwnie sie czulam no i zakupilam ciut wieksze , tak na zas brzuszek szybko rosnie a nie chce co chwile nowych kupowac .Pisalyscie kiedys dziewczyny co robicie z pomaranczy zeby ladnie wygladalo i pachnialo ![]() to i ja sie pochwale co robie od lat - jestem zwolenniczka stroikow -troche innych , zawsze mam ich duzo , w roznych miejscach i co roku wymyslam inne a moj ulubiony ktory zawsze wyglada podobnie i musi byc obowiazkowo to wlasnie z pomaranczy - cale pomarancze nabijam gozdzikami i ustawiam na tacy razem ze swiecami , cieplo swiec powoduje , ze pomarancze wydzielaja niesamowity zapach ![]() tu moje zeszloroczne dzielo , a moze jeszcze wczesniej? w tym roku zaczynam troche pozniej zabawe ze swietami bo i do domku jade dopiero w piatek lub sobote
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swietne , ale ci nasi faceci maja wyobraznie , to tak jak u mnie mamusia nie moze ogladac Pily bo synek bedzie mial skrzywiona psyche eh faceci nudno by bylo bez nich
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczekać.
Katar tak czy siak potrwa parę dni. Można próbować płukać zimną wodą, wciągać do nosa i wydmuchiwać. Na mnie nie działa. Można też wkrapiać do nosa sól fizjologiczną lub kupić w aerozolu morską. Trochę działa.
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
My dziś po pierwszym spotkaniu z położną. Pobrali mi krew na badania w kierunku wzw B, HIV, różyczki i syfilisu. Ciśnienie mam za to książkowe Serduszka niestety nie posłuchaliśmy, bo podobno jest za wcześnie... Kolejne spotkanie mam za 3 tygodnie i wtedy powinno się udać![]() Dostałam kolejną porcję ulotek, m.in. rady co zabrać do lekarza i jak przygotować się do karmienia piersią. Mam też tel. do fizjoterapeuty, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzeby by z niego korzystać. Piersi mnie bolą niemożliwie i nie wiem co zrobić, żeby choć trochę to załagodzić? |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam pierwszy pomiar tętna malucha w 11tym tyg.Z cycorami nic nie zrobisz, ale przejdzie. Jakiś dobry, wygodny stanik spróbuj, albo bez, jak Ci lepiej. Mnie było lepiej bez.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-16 o 20:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Troche szkoda kasy. A wy dziewczyny robicie?

a i jak macie już jakieś udekorowane dawać fotaski
za wizytę

ale wierzę, że będzie ok
Ja miałam pierwszy pomiar tętna malucha w 11tym tyg.