Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 10:18   #1981
olivka_7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

to znaczy on nie strzelił, my go nudziliśmy żeby nam powiedział. Więc powiedział że na 70% ale żebyśmy się nie nastawiali. Ja nie sądzę żeby którykolwiek gin powiedział na 100% przynajmniej się nie spotkałam z takim

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:35   #1982
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Aha idę zażyć żelazo bo mam za niski poziom czegoś tam- hemoglobiny???- no i muszę poszukać co ma dużo żelaza coby jeść- byleby nie było zielone i niedobre
Na szczęście sporo żelaza jest w czerwonym mięsie, jajach, orzechach, suszonych owocach, burakach, pomidorach czy papryce czerwonej itp. Nie musi być zielono.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Co do poznania płci to uważam, że lakarz nie powinien ,,strzelać,, albo mowi płeć na 100%, albo nie mówi wcale.
Lekarz rzadko mówi, że na 100%. Za dużo takich spraw kończy się w sądzie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:37   #1983
Marta1122
Rozeznanie

mojej bratowej powiedział lekarz że na 120% chłopak zobaczymy jak sie urodzi

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:38   #1984
pearl4
Raczkowanie

To ja też się Wam pochwale że czuje już prawdopodobnie ruchy dziecka od kilku dni. Najczęściej pojawiają sie wieczorem jak leże na plecach nieruchomo. Czuje to jak takie lekkie/średnie puknięcia, czasem zdarza sie silniejszy kopniak że aż sama podskakuje. Takie coś od razu powoduje u mnie rozczulenie Jeśli to jest rzeczywiście to o czym myśle to już nie zamartwiam sie czy dzieciak żyje.
A z takich kolejnych nowości to sie dowiedziałam że mam nisko usadowione łożysko no i dopóki nie podniesie sie na tyle żeby nie byc tak blisko szyjki macicy to leżenie, zakaz dzwigania itp.
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:38   #1985
margo80
Zakorzenienie

witam nową mamusię czerwcową

pół dnia bawiłam się wczoraj z tymi piernikami, ozdabiac już nie miałam siły, zrobię to jutro najprawdopodobniej, ale nie wiem czy starczy mi sił i weny, żeby zrobić je wszystkie.

dziś o 12.30 wychodzę zająć sobie kolejkę u gina. to taka normalna kolejna wizyta. nie wiem nawet czy będzie chciał robić usg, bo 11 dni temu było przecież genetyczne. zdam relację po powrocie, a Was proszę o kciuki.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2009-12-16 o 10:39
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:39   #1986
ona1981
Zakorzenienie

Mój mówi na 100%. Tzn nie mój lekarz prowadzący, tylko lekarz do którego chodzę na usg. Może jest zbyt pewny siebie, może kłamie, nie wiem. Wiem tylko, że u mnie się nie pomylił i u znajomych które u niego robiły tez nie. Wszystko zależy od sprzętu, nie oszukujmy się. Jeden lekarz na swoim sprzęcie potrafi zrobić 10 razy usg i za każdym razem nie jest pewien, a to dziecko źle się ułozyło, a to za malo się rusza, a to coś mu tam zasłania, inny zrobi raz i już powie na 100%.

Ja się dowiem płeć w usg połówkowym. Z Michałem dodatkowo robiłam 3d,4d, ale tym razem chyba zrezygnuje Troche szkoda kasy. A wy dziewczyny robicie?
Stary 2009-12-16, 10:53   #1987
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy ja się co dowiem 28 grudnia.

A mnie wczoraj przez zimę koleżanka walnęła focha, orzekła, że się nie odzywa... i poszła.
Powód - zima, mróz, śnieg.
Bo ona nie lubi, nieznosi i ciągle o tym gada... za to lubi psuć mi humor i zaczynać dzień od info na gg, jaka to pogoda jest do dupy, wiedząc, że czekam na ten śnieg jak dziecko. W końcu jej wczoraj powiedziałam, żeby marudziła do lustra, bo ja się już nasłuchałam tych tekstów przed kilka lat i naprawdę nie mam ochoty na więcej, co tylko śnieg albo temp. spadnie. A zaczęło się od mojego opisu na gg, że na zimę czekam. Rano włączam kompa, a tam jej fukanie do mnie, że jaka zima, jaki śnieg, że be, do bani i w ogóle beznadzieja, ciepło ma być...

Powiedziałam, że ok, niech nie lubi, ale ja bym chciała zostać przy swojej sympatii do zimy i dobrym adresatem takiego marudzenia rokrocznie od XI do III nie jestem. I foch był, bo ja się nie znam, bo ja nie marznę na przystankach i grzeję dupę w ciepłym biurze... A w ogóle to taka fascynacja zimą to jest choroba... I prawie wyszło, że marznie biedna przeze mnie.

A to podobno ciężarne mają humory... Czasem mnie przeraża, jakie ludzie sobie wynajdują problemy...
to kolezanka dogadalaby sie z moim mezem. On nienawidzi zimy, sniegu i wszystkiego co z tym zwiazane bo czuje presje chodzenia na zawody na biegowkach. Trenuje od urodzenia ale jak sie zbliza sezon, spadnie snieg i chwyci mroz to gada, jeczy i narzeka wlasnie w nucie twojej kolezanki

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
no faktycznie ludzie to maja problemy w życiu...tylko pozazdrościć

A ja zapomniałam się wcześniej pochwalić, że w końcu czuję bulgotanie w brzuszku Właśnie przed chwilą znów się zaczęło Na razie jest to nawet całkiem fajne...pewnie za jakiś czas mi się odmieni
Fajnie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ale fajnie.
A ja dalej nic. Jakieś upychanie w boku czasem, czasem twarda kulka gdzieś. I tyle...
Ale pozniej jak juz poza brzuchem sie rozbryka to maz bedzie b. zadowolony

Cytat:
To 70% to dziewczynka, ale równie dobrze siusiak mógł się schować, więc zostało mi czekanie. Obiachałam mężowi wstrzymać się z zakupami, ale co tam przecież są ciuszki uniseks

A ja się cieszę pogodą za oknem sypie śnieg, mrozik lekki, a ja ... w ppiżamie w łóżku leżę
Haha to czekamy z Toba

Fajnie Ci, byczysz sie w cieplym domu

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
To ja też się Wam pochwale że czuje już prawdopodobnie ruchy dziecka od kilku dni. Najczęściej pojawiają sie wieczorem jak leże na plecach nieruchomo. Czuje to jak takie lekkie/średnie puknięcia, czasem zdarza sie silniejszy kopniak że aż sama podskakuje. Takie coś od razu powoduje u mnie rozczulenie Jeśli to jest rzeczywiście to o czym myśle to już nie zamartwiam sie czy dzieciak żyje.
A z takich kolejnych nowości to sie dowiedziałam że mam nisko usadowione łożysko no i dopóki nie podniesie sie na tyle żeby nie byc tak blisko szyjki macicy to leżenie, zakaz dzwigania itp.
super, ze czujesz figle dzidziusia

I odpoczywaj ile mozesz

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
witam nową mamusię czerwcową

pół dnia bawiłam się wczoraj z tymi piernikami, ozdabiac już nie miałam siły, zrobię to jutro najprawdopodobniej, ale nie wiem czy starczy mi sił i weny, żeby zrobić je wszystkie.

dziś o 12.30 wychodzę zająć sobie kolejkę u gina. to taka normalna kolejna wizyta. nie wiem nawet czy będzie chciał robić usg, bo 11 dni temu było przecież genetyczne. zdam relację po powrocie, a Was proszę o kciuki.
Ja tez piernikowanie rozlozylam na raty.
W piatek upieke 2 serie a w sobote w nocy ozdobie i bedzie na choinke

Wczoraj moj maz, ktory oczywiscie byl pewien, ze bedzie dziewczynka, stwierdzil, ze jednak czuje, ze to chlopak bo na zdjeciu z usg dziecko ma krotkie wlosy

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2009-12-16 o 10:55
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 11:05   #1988
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mówi na 100%. Tzn nie mój lekarz prowadzący, tylko lekarz do którego chodzę na usg. Może jest zbyt pewny siebie, może kłamie, nie wiem.
Gin mojej znajomej też mówił na 100%. Przez 9 mcy miała syna, na którego bardzo czekała, bo już mieli córę. Jak się babka urodziła to był taki szok, że szkoda słów... Przerobili wszystko, od łez po depresję.

Wg mnie nie ma 100% w tym przypadku.

Cytat:
Ja się dowiem płeć w usg połówkowym. Z Michałem dodatkowo robiłam 3d,4d, ale tym razem chyba zrezygnuje Troche szkoda kasy. A wy dziewczyny robicie?
Ja bym chciała, ale nie wiem gdzie tu u mnie robią jacyś dobrzy lekarze.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
to kolezanka dogadalaby sie z moim mezem. On nienawidzi zimy, sniegu i wszystkiego co z tym zwiazane bo czuje presje chodzenia na zawody na biegowkach. Trenuje od urodzenia ale jak sie zbliza sezon, spadnie snieg i chwyci mroz to gada, jeczy i narzeka wlasnie w nucie twojej kolezanki
O matko.

Mój też jęczał kiedyś. Jak miał zły czas ogólnie. Jak wszystko z nim ok, to nawet mu nie wadzi mocno. Co prawda o tym, że śnieg w nocy spadł wiem jeszcze będąc w łóżku, bo słyszę go sprzed okna, jak włada łaciną. Ale on widzi, że mnie to cieszy i zaraz zamyka paszczę. Uśmiecha się na moje roześmiane oczy i milczy.

Cytat:
Wczoraj moj maz, ktory oczywiscie byl pewien, ze bedzie dziewczynka, stwierdzil, ze jednak czuje, ze to chlopak bo na zdjeciu z usg dziecko ma krotkie wlosy

Stary 2009-12-16, 11:08   #1989
gosiak0512
Zakorzenienie

bry..
czy mnie ktoś jeszcze pamięta?!
masa rzeczy mi się zwaliła na głowę no i sprzątanie na święta i nie miałam jak do was zajrzeć
do tego dzieć mi dostał alergii skórnej na zmianę otoczenia i wody i go strasznie wysypało.. dietę ma a ja pranie całej jego garderoby.. 95 stopni podwójne płukanie.. na szczęście biedul już ma się lepiej no i pościel mi na dziś została do nastawienia ..
Za to udało się kupić mu prezent na gwiazdke.. garaż z ulicami na samochody no i nianię sobie sprezentowaliśmy na mikołajki bo jak dzieć śpi na górze to na dole nie słychać czy wstał i nie muszę już latać co chwila po schodach

ruchy czujemy już spory czas są coraz bardziej wyraźne no i groszek się wieczorami aktywny robi bardzo
no i oto my w 17 tyg

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 11:26   #1990
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
no i oto my w 17 tyg
łał!! Tu już brzusio prawdziwie ciążowy i jak na mój gust całkiem spory...chociaż całej sylwetki nie widać

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 11:29   #1991
araczki
Zadomowienie

Cytat:
bry..
czy mnie ktoś jeszcze pamięta?!
masa rzeczy mi się zwaliła na głowę no i sprzątanie na święta i nie miałam jak do was zajrzeć
do tego dzieć mi dostał alergii skórnej na zmianę otoczenia i wody i go strasznie wysypało.. dietę ma a ja pranie całej jego garderoby.. 95 stopni podwójne płukanie.. na szczęście biedul już ma się lepiej no i pościel mi na dziś została do nastawienia ..
Za to udało się kupić mu prezent na gwiazdke.. garaż z ulicami na samochody no i nianię sobie sprezentowaliśmy na mikołajki bo jak dzieć śpi na górze to na dole nie słychać czy wstał i nie muszę już latać co chwila po schodach

ruchy czujemy już spory czas są coraz bardziej wyraźne no i groszek się wieczorami aktywny robi bardzo
no i oto my w 17 tyg
Pamieta, pamieta

Ojej szkoda dzieciaczka...mam nadzieje, ze eszybko minie calkowicie ta alergia...

Piekny brzuszek. 17 tydzien powiadasz? no no

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 12:24   #1992
gosiak0512
Zakorzenienie

robiłam fotkę w 17 tygodniu zgadza się a sylwetki sama całej nie złapię .. po za tym nie ma co oglądać

Stary 2009-12-16, 12:34   #1993
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
no i oto my w 17 tyg
Oj, rośniecie, rośniecie... Spory brzuś jak na 17 tyg.

Stary 2009-12-16, 13:08   #1994
olivka_7
Zakorzenienie

No właśnie dzięki Kropeczko zamierzam wszamać więcej jajców które uwielbiam i pić dużo soku z buraków, zresztą w święta to oczywite barszcz itp i suszone owocki tez przecież kocham

A podajcie przeppis na pierniki może jak się będę dobrze czuć tez zrobię a i jak macie już jakieś udekorowane dawać fotaski

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2009-12-16, 15:21   #1995
margo80
Zakorzenienie

my już po wizycie. wszystko w porządku. dzidek ma już 7,6 cm
zdjęć nie będzie, bo dostaliśmy tylko jedno, ale niespecjalnie wyraźne. ginowi się nie bardzo chciało robić usg dzisiaj

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 15:23   #1996
atinas
Zadomowienie

Cytat:
robiłam fotkę w 17 tygodniu zgadza się a sylwetki sama całej nie złapię .. po za tym nie ma co oglądać
Gosiu jak już pisałam brzuszek śliczny i na prawdę duży
A oglądać na pewno co jest, bo po avatarcie widać, że śliczna kobitka z Ciebie

Dziewczyny co dobrego jest na katar?
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 15:32   #1997
cate_
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Kobietki mogę do was dołączyć ?? Termin porodu - 25.06.2010.
To będzie mój drugi dzidziuś, mam synka Michałka(19 miesięcy).

Tak sobie czytam o waszym zakupowym szaleństwie i przyznam, że troche zazdroszczę. Ja większość rzeczy będę miała po starszym dziecku:wózek, łóżeczko, pościel, ciuszki. No chyba, że będzie dziewczynka to trzeba będzie troche ciuszków dokupić, by nie chodziła w bodziakach w auta
Witaj
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witam kochane!!!Caly dlugi tydzien nie zagladalam do was...a tyle naskrobalyscie, ze spedze pewnie cale popoludnie na czytaniu teraz nie mam za bardzo czasu- wybieram sie na usg...i oczywiscie troche mam stresa...ehh, trzymajcie kciukasy!!ps. dostalam w spadku od siostry pol wielkiego wora ubranek dla dzieci do 3 miesiaca, wiec chyba juz nie rozgladam sie za ubrankami)pozdrawiam i zdrowia zycze)
za wizytę

Cytat:

no i oto my w 17 tyg
Brzusio śliczny
Cytat:
zdjęć nie będzie, bo dostaliśmy tylko jedno, ale niespecjalnie wyraźne. ginowi się nie bardzo chciało robić usg dzisiaj
Super, że wszystko dobrze
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 15:38   #1998
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hej hej hej hej hej kokkolorum ;D

Siedzę sobie w pracy, po lekcjach, czekam na pracowniczą wigilię o 17 Wstałam o 4 dzisiaj, więc teraz nosem ryję w klawisze i wcale mi się nie chce iść na imprezkę ;/ Ale plotkuję z koleżanką, która też czeka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 16:11   #1999
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
no i świetnie
Cytat:
Napisane przez atinas Pokaż wiadomość
Ja stosowałam lek homeopatyczny euphorbium (aerozol do nosa)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15892539]
Siedzę sobie w pracy, po lekcjach, czekam na pracowniczą wigilię o 17 Wstałam o 4 dzisiaj, więc teraz nosem ryję w klawisze i wcale mi się nie chce iść na imprezkę ;/ Ale plotkuję z koleżanką, która też czeka.[/QUOTE]
Ja wigilię firmową mam w piątek a wydziałową w poniedziałek dwa razy będzie wyżerka

Stary 2009-12-16, 16:25   #2000
gosiak0512
Zakorzenienie

atinas orzechy łupiesz łupiesz aż Ci przejdzie maść majerankowa pod nosek a do noska nie doradzę ..

dzięki za komplementa następnym razem gdzieś postawię pstrykadło i się cała obejmę

Stary 2009-12-16, 16:29   #2001
yolanda9
Zadomowienie

Olivko a tu dla Ciebie odnalazłam przepis Lei na pierniczki
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15579068]teraz będzie obiecany przepis na pierniki.

Składniki:
1kg mąki
40dag miodu
40dag cukru
25dag margaryny
2 łyżeczki sody
szczypta soli
2 przyprawy do pierników

Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy z soda i solą. Robimy wgłębienie, w które wlewamy miód, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku, rozwałkowujemy, wycinamy dowolne kształty i układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy na złoto (nie na brązowo) około 15 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika pierniczki mają być miękkie, czekamy az troszkę ostygną i zdejmujemy z blachy.
Pierniczki ozdabiamy czekoladą, lukrem, posypką, wiórkami, orzeszkami- czym kto woli.

Ja robię tych pierniczków z podwójnych porcji, bo potrzebuję ich mnóstwo.
Te pierniczki potem stwardnieją, jak już całkiem wystygną, ale że są robione do trzech wygodni przed świętami, to pakuję je do pojemników szczelnie zamkniętych, gdzie sobie dochodzą, miękną.
Jak już w okresie świąt wszystkie pierniki zostaną pochłonięte, to zjadamy te z choinki, tylko one bardzo twarde są , więc pakuję je na noc do pojemnika zamkniętego szczelnie, i wrzucam dwie ćwiartki jabłka, co powoduje zmiękczenie pierników.

i to tyle.[/QUOTE]
Ja jeszcze nie robiłam, ale brzmi pysznie

Stary 2009-12-16, 17:12   #2002
olivka_7
Zakorzenienie

brzmi rzeczywiście smacznie jak tylko pozwoli mi samopoczucie to zrobię na pewno
Dzięki za przepis

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2009-12-16, 17:57   #2003
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Bydgoszczanka, brzuszka to mało widać ale fryzurka śliczna.

Zdjęcia do rodziców wysłalismy w kartkach światecznych i tak się dowiedzą.

.
Dzięki za fryzurkę
Rodzice się ucieszą z takiej niespodzianki Fotki super!!

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się Was zapytać.
Od kilku dni kłuje mnie tak jakby jajnik. ?
Mnie tak kłuje jak się przekręcam z boku na bok w nocy. Ostatnio aż musiałam podwinąć nogi, taki był ból

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1586994 7]ech te wasze chłopy... jak im tak źle, to ciekawe co pysznego oni by zmajstrowali? jak bym takiego miała, to bym pogoniła hen daleko...
[/QUOTE]

Mój mąż gotuje i to bardzo dobrze, ale nie ma na to czasu. Teraz ma wolne do świąt i mi robi obiadki

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Z łóżeczkiem niestety metoda pada bo się w nim nie zmieszczę ale wierzę, że będzie ok
Jak się troszkę skulisz, to się zmieścisz

Cytat:
Kobietki mogę do was dołączyć ??
Pewnie, że tak. Witaj.

Cytat:
Hejka
Wczoraj miałam USG genetyczne i liczyłam na poznanie płci. A tu dzidzia nie współpracowała i wiemy tak na 70% ale ginek powiedział że to nic pewnego.
Tego się boję, a mam już we wtorek.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
- wybieram sie na usg...i oczywiscie troche mam stresa...ehh, trzymajcie kciukasy!!ps. dostalam w spadku od siostry pol wielkiego wora ubranek dla dzieci do 3 miesiaca, wiec chyba juz nie rozgladam sie za ubrankami)pozdrawiam i zdrowia zycze)
Kciuki zaciśnięte.
Szczęściara

[QUOTE=araczki;15887058
Wczoraj moj maz, ktory oczywiscie byl pewien, ze bedzie dziewczynka, stwierdzil, ze jednak czuje, ze to chlopak bo na zdjeciu z usg dziecko ma krotkie wlosy [/QUOTE]

Cytat:
bry..

no i oto my w 17 tyg
Dobrze, że z dzieckiem już ok.
Brzusio duży, prawie taki jak mój

Cytat:

A podajcie przeppis na pierniki może jak się będę dobrze czuć tez zrobię a i jak macie już jakieś udekorowane dawać fotaski
Mogę podać mój przepis
75 g margaryny
250 g miodu płynnego
125 g cukru
500 g mąki
1 op. przyprawy do pierników
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
Stopić margarynę, dodać miód i cukier. Ostudzić. Dołączyć pozostałe składniki. Zagnieść ciasto o zostawić pod przykryciem ok. 2 godziny. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. Piec w 160 stopniach ok. 12 min

Mnie wychodzi około 130 pierników.

szaja, ciuszki miodzio. Sukienusia
kropka, moje pierniki nie są za twarde.
Brzuch stoi w miejscu od paru tygodni.

Wczoraj robiłam spis ubranek, które już mam. Zrobiłam wg. wzrostu i od 0 -3 miesięcy mam najwięcej.

Kupiliśmy dzisiaj żywą choinkę Ma niesamowity zapach.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2009-12-16 o 18:00
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:01   #2004
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Jak się troszkę skulisz, to się zmieścisz
Ale ja nie ważę 10 kilo (szkoda ) a połamane łóżeczko raczej nam się nie przyda

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:41   #2005
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Kobietki mogę do was dołączyć ?? Termin porodu - 25.06.2010.
Witaj

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Silpe super spodnie Ja też ostatnio zakupiłam parę ciążowych ciuchów dwie spódnice (jedna granatowa i jedna czerwona, dżinsy, bluzkę)... mam już zdjęcia zrobione, ale aparat został w domciu...więc wieczorkiem wrzucę zdjęcia
- dzis je sprawdzilam niesamowicie wygodne choc na poczatku troche dziwnie sie czulam no i zakupilam ciut wieksze , tak na zas brzuszek szybko rosnie a nie chce co chwile nowych kupowac .

Pisalyscie kiedys dziewczyny co robicie z pomaranczy zeby ladnie wygladalo i pachnialo
to i ja sie pochwale co robie od lat - jestem zwolenniczka stroikow -troche innych , zawsze mam ich duzo , w roznych miejscach i co roku wymyslam inne a moj ulubiony ktory zawsze wyglada podobnie i musi byc obowiazkowo to wlasnie z pomaranczy - cale pomarancze nabijam gozdzikami i ustawiam na tacy razem ze swiecami , cieplo swiec powoduje , ze pomarancze wydzielaja niesamowity zapach
tu moje zeszloroczne dzielo , a moze jeszcze wczesniej?
w tym roku zaczynam troche pozniej zabawe ze swietami bo i do domku jade dopiero w piatek lub sobote

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:47   #2006
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

swietne , ale ci nasi faceci maja wyobraznie , to tak jak u mnie mamusia nie moze ogladac Pily bo synek bedzie mial skrzywiona psyche eh faceci nudno by bylo bez nich

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:28   #2007
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atinas Pokaż wiadomość
Przeczekać. Katar tak czy siak potrwa parę dni.

Można próbować płukać zimną wodą, wciągać do nosa i wydmuchiwać. Na mnie nie działa. Można też wkrapiać do nosa sól fizjologiczną lub kupić w aerozolu morską. Trochę działa.

Stary 2009-12-16, 19:30   #2008
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

tu moje zeszloroczne dzielo ,
Bardzo ładny stroik.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:46   #2009
hanjah
Zakorzenienie

Hej!
My dziś po pierwszym spotkaniu z położną. Pobrali mi krew na badania w kierunku wzw B, HIV, różyczki i syfilisu. Ciśnienie mam za to książkowe Serduszka niestety nie posłuchaliśmy, bo podobno jest za wcześnie... Kolejne spotkanie mam za 3 tygodnie i wtedy powinno się udać
Dostałam kolejną porcję ulotek, m.in. rady co zabrać do lekarza i jak przygotować się do karmienia piersią. Mam też tel. do fizjoterapeuty, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzeby by z niego korzystać.
Piersi mnie bolą niemożliwie i nie wiem co zrobić, żeby choć trochę to załagodzić?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:12   #2010
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej!
My dziś po pierwszym spotkaniu z położną. Pobrali mi krew na badania w kierunku wzw B, HIV, różyczki i syfilisu. Ciśnienie mam za to książkowe Serduszka niestety nie posłuchaliśmy, bo podobno jest za wcześnie... Kolejne spotkanie mam za 3 tygodnie i wtedy powinno się udać
Dostałam kolejną porcję ulotek, m.in. rady co zabrać do lekarza i jak przygotować się do karmienia piersią. Mam też tel. do fizjoterapeuty, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzeby by z niego korzystać.
Piersi mnie bolą niemożliwie i nie wiem co zrobić, żeby choć trochę to załagodzić?
Jak za wcześnie? Ja miałam pierwszy pomiar tętna malucha w 11tym tyg.

Z cycorami nic nie zrobisz, ale przejdzie. Jakiś dobry, wygodny stanik spróbuj, albo bez, jak Ci lepiej. Mnie było lepiej bez.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-12-16 o 20:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości