|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem)
Cytat:
![]() ![]() Nie zapytałam właśnie o rozmiarówkę ![]() ![]() Z tym ulotkami to ciekawy pomysł jest.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 | ||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale najważniejsze, że oboje chcecie ![]() ![]() Przeprowadzka chyba latem. Do końca marca mamy dostać klucze, więc trzeba liczyć kilka miesięcy opóźnienia i czas na zrobienie mieszkania w taki sposób, by dało się wprowadzić (co najmniej miesiąc prac podstawowych - łazienka i przyłącza w kuchni. Nie wiem ile czasu będziemy czekali na meble do kuchni. Cóż - bez łazienki się nie wprowadzam ![]() Wyobraź sobie, że ostatnio trafiłam w Triumfie na 65 w obwodzie! Tylko miska mizerna - jakieś B. Co w to włożyć? Łopatki? ![]() Cytat:
Edit: Ulotki fajny pomysł. Tylko sponsoring by się przydał... ![]()
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-12-15 o 14:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Eloe77 tylko kto by tu zechciał nas sponsorować
![]() ![]() Ale racja , bo te zdjęcia to musiałyby być kolorowe ![]() Można by się zgłosić do jakiejś dobrej polskiej firmy która ma fajne kosmetyki (Joanna) ,tylko że wtedy taka ulotka musiałaby reklamować kosmetyki tylko tej firmy.. ![]() ![]() "Łopatki" ![]() ![]()
#94 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A propos połączenia psychologii i włosomaniactwa, to wpadłam ostatnio na pomysł, żeby otworzyć kącik porad psychologicznych u fryzjera ![]() A co do ulotek to brzmi szlachetnie i słusznie, ale ludzi się na siłę "nawracać" nie da. Jak proponuje parę rzeczy mamie, siostrze, czy kręconowłosej koleżance, to zawsze słyszę, że to za dużo zachodu, i że czasu nie mają..... Co jest ewidentnym wykrętem z czystego lenistwa albo niechęci do zmieniania ustalonych raz nawyków, ale cóż zrobić..... Edytowane przez Pinsleepe Czas edycji: 2009-12-15 o 15:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
To ja Wam o sobie powiem (do profilu psychologicznego
![]() wszelkie feministyczno - queerowe kwestie interesują mnie od dawien dawna (od liceum na pewno), licencjat napisałam o Kobietach na falach, a mgr o narodzie, obywatelstwie i seksualności ![]() A studia oczywiście niepraktyczne skończyłam, i jestem sobie bezrobotną magistrą ![]() Przechodziłam etap nawracania wszystkich kobiet na dobry rozmiar stanika, mogę przejść przez etap nawracania skrętu na właściwą pokrętną ścieżkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
w wielkim skrócie.
stanik do reklamacji przyjeli bez gadania ![]() u fryzjera bylam. ciecie wydaje sie fajne, chociaz z objetosci sporo spadlo (a chcialam na odwrot ![]() ale - 1szy raz w zyciu po powrocie od fryzjera umylam w domu glowe. stylizacja do ![]() wiecej napisze wieczorkiem, bo ide jesc, a potem na kabarety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja mama jest świetnym przykładem takiego lenistwa. Zawsze gdy znajdzie w łazience jakąś nową odżywkę, pyta mnie ile trzeba ją trzymać na włosach. Jak dłużej niż 5 minut to od razu rezygnuje z jej używania ![]() Pomoc psychologa przydałaby się jeszcze tym wszystkim kobietą, które salon fryzjerski opuszczają z łzami w oczach po nieudanym ścięciu, farbowaniu, trwałej. Może pochodzimy po salonach z CV ![]() Cytat:
![]() Psychologia społeczna - specjalność, którą skończyłam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
ojoj, melduje sie i ja po bardzo ciężkim dniu
![]() ![]() ![]() Też czasami mam ochotę komś powiedzieć żeby zadbał o włosy, ale boję się reakcji... No i fakt, większości nie chce się, bo to niby "żmudne, a ja nie mam czasu" i o.... Nawet moja współlokatorka ostatniio żaliła się że jej włosy się przetłuszczają bardzo, zaproponowałam jej ,żeby zaczęła używać kosmetyków bez silikonów, co więcej- zaproponowałąm, żeby sobie pożywała pare razy moich kosmetyków, to zobaczy czy jest efekt- a ona powiedziała, że nie chce, bo moje szampony nie pachną "cukierkowo":rolleyes : Także... bez komentarza... Jeśli chodzi o staniki to ja zdecydowanie muszę coś kupić... Zdecyduję się chyba na Milenę, bo reszta to drogi interes, a wiadomo, idą święta.... Eloe, wiem jak to jest mieszkać na małej powierzchni. My mieszkamy w pokoju ok. 10 metrowym i naprawdę czasami to mam ochotę kopnąć TŻta , żeby się przesunął ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A uzupełniające magisterskie: stosunki etniczne i migracje międzynarodowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Pinsleepe;15874481
Dobre. I przy okazji będziemy propagować właściwą pielęgnację loków... Taki nowy zawód może być - Zakręcony Psycholog ![]() Jak nic wymarzony zawód dla nas ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Aż się lepiej poczułam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aktualnie urozmaicam sobie życie intelektualne nową Środą ;-) I zostałam też ogłoszona przez Eloe nadworną chemiczką ![]() jakie my mamy różnorodne zainteresowania! Możemy w przyszłości zorganizować krakowskie spotkanie kręconowłoso-feministyczno-stanikowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Tak, dziewczyny, co za szerokie horyzonty
![]() ![]() ![]() Studiujecie ciekawe kierunki! Jak wyobrażacie sobie wasze życie po stdiach? W sensie, że gdzie i jak chciałybyście pracować? Ja szczerze mówiąc wolałabym pracę wśród papierów, na pewno nie przy obsułdze klienta. I wolałabym jakąs różnorodność w pracy i chciałabym mieć możliwość wychodzenia wcześniej niż po 8 godzinach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spotkanie kręconowłoso-feministyczno-stanikowe brzmi interesująco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie pamiętam czy Ty jesteś z krakowa czy nie? bo składałam właśnie w tym roku papiery na ten kierunek (kulturoznawstwo międzynarodowe) na uj, na etnologię i studia porównawcze cywilizacji i w efekcie wylądowałam na tych ostatnich ![]() edit: kilka postów wyżej doczytałam się, że tak, więc domyślam się, że skończyłaś ten kierunek na uj ![]() Edytowane przez mhm_ Czas edycji: 2009-12-15 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
moze kiedyś sie doczekamy
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o tę różnorodnośc to było by bosko gdyby taka była w pracy ,marzenie ![]() Czy stałe bywalczynie wątku o naturalnych kręciołach i falach zauważyły że nie ma tu z nami Chatul??? ![]()
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to marsz na ćwiczenia! Bo kręgosłup to poważna sprawa, ale wiele zależy tu od nas. Jak piszesz posta, to po każdej linijce rób 5 skłonów, a po następnej 5 przysiadów i tak na przemian ![]() Nie wiem, czy mogę już się nazwać stałą bywalczynią, ale owszem, zauważyłam nieobecność Chatul.... Od momentu powstania nowego forum jej nie ma. Dziwne to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Plotkary
![]() ![]() ![]() Edith3F współpraca z jakaś firmą - czemu nie. To niezły pomysł. Tyle, że na podaniu pomysłu by się skończyło. Jakiś product manager albo idea manager ![]() ![]() ![]() ![]() Pinsleepe rzeczywiście grudzień V roku to średni moment na zmianę tematu. Ale Twój można też zrobić z fajnym sensacyjnym zacięciem. Wiesz ile to odnawianie więzi powoduje zdrad i rozpadów małżeństw? Jaki to ma wpływ na psychikę ludzi? Zachowują się przedziwnie, wcielając w życie ideę - z nim/nią byłabym/byłbym szczęśliwsza/szczęśliwszy. A potem rozpacz, bo to drugie ma brzuch i przerwę na papierosa zamiast górnej dwójki. Nasza-klasa jako przyczynek do ludzkich dramatów... ![]() ![]() Wzbogacanie tożsamości społecznej?! Nieźle... I zgadzam się z twierdzeniem o wykręcaniu się. Wcześniej Edith pisała, że na fryzjerce więcej dziewczyn niż na pielęgnacji. I to by potwierdzało tezę - nawyk, by szybko umyć i mieć z głowy. Włosy też z głowy ![]() Będę olejować moja mamę ("Nie będę tego nakładała, bo boję się, że będę mieć tłuste włosy" - ![]() ![]() Piękna kobieta to orka na ugorze, niestety. I do tego syzyfowa orka ![]() Syrenko no i strzeliłam gafę z tym liceum, przepraszam. A intuicja i rozum mówiły, że przecież niemożliwe. Teraz wszystko mnie się zgadza ![]() Ależ fajne tematy prac! Ja też jestem po niepraktycznych studiach i pracuję zupełnie nie w zawodzie. Nie ma się czym chwalić, w ogóle nie ma. Dlatego myślę dziś, ze jeśli ktoś może sobie pozwolić na komfort szukania czegoś zgodnego z własną edukacją, to należy wykorzystać sytuację. Później jest po prostu za późno! Nie pracuję w żadnym ze swoich kilku zawodów, choć próbowałam. To po prostu nie to. Jednak zaczynanie za każdym razem od nowa niczego nie przynosi ![]() 8 godzin od pon do pt, 40 godzin miesięcznie, żadnych telefonów po godzinach pracy, święty spokój - to jest to ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Świetnie! Przynajmniej prezent po Nowym Roku! ![]() Ja czekam na zwrot 115 niewłaściwie pobranych prze bank pieniędzy. 60 dni na załatwienie reklamacji. Może być. Bylem się doczekała! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martika_ teraz mam tak, że jak skład za długi albo pachnie zbyt ładnie, to patrzę co najmniej podejrzliwie i nie kupuję. Mała powierzchnia to rzeczywiście plus, jeśli idzie o bliskość. Jednak miałam wczoraj nastrój nieprzysiadalny i musiałam zamknąć się w łazience. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałam wiele robić - być nauczycielem, dziennikarzem, korektorem, badaczem społeczeństwa (nie mylić z ankieterem!), pr-owcem... I nic z tego nie wyszło. Próbowałam i zrażałam się równie szybko. Jedyne, co dało mi radość, to praca lektora za granicą, ale to życie samotne, a ja nie lubię żyć bez TŻa. Z dziennikarzami współpracowałam i podziękuję. Korekta jest ok ![]() Najlepiej jest, gdy ma się pomysł na życie i dokładnie się wie, co chce się robić. To już połowa sukcesu. Cel - to podstawa. Potem łatwiej układa się ścieżki i dobiera kroki. Edit: Też zauważyłam, że nie ma z nami Chatul Szkoda ![]() ![]() ![]()
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2009-12-16 o 13:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez zauważyłam, że Chatul nie zagląda na wątek, szkoda ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Padł mi komputer więc czeka mnie przymusowy odwyk wizażowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do basenu to nie umiem pływac i to mnie zniechęca, boje się wody ![]() nie lubię się pluskac itp ![]() Eloe77 masz rację z tym tematem naszej-klasy rozpady małżeństw, powroty do przeszłych emocji itp kiedyś cztałam o tym artykuł w jakiej kobiecej gazecie ![]() Najbardziej podatni są ludzie którzy nie są spełnieni emocjonalnie w swoich związkach.... To przykre,że tak dużo jest takich osób
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
w moim nie działa literka "u"- tzn, działa, ale jak baaardzo mocno naciskam, więc wydaje mi się, że niedługo będę musiała zmienić klawiaturę (laptop)... Ktoś wie ile to trwa?;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
a jest jeszcze na gwarancji? czasem wystarcza przeczyszczenie klawiatury. w dobrym serwisie moga zrobic to na miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.