![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Dekas- no wlasnie nie!
![]() ![]() Zawsze chorujemy razem [zazwyczaj to sie zarazamy ![]() Najsmieszniejszy jest fakt, ze np. jedna urodzila sie ze zwezonym moczowodem i wodonerczem, bolu nie cuzje i ngidy nie czula, antomaist druga, ze zdrowymi nerkami od dziecinstwa plakala ze ja bolą i tak do tej pory zostalo ![]() ![]() ![]() ![]()
#932 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
reszta w porządku na moje oko. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
dziwne jesteście ;]
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
heh, no wlasnie nie
![]() Dziwne, dziwne, ale jakoś zaakceptować się trzeba;D ![]() Pozdrawiamy.
#934 |
Raczkowanie
|
dekas dzieki
![]() ![]()
#935 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze wagarowe U:
I Śn.: kanapki: dwie kromki żytniego razowego, masło śmietankowe, 4 plastry polędwicy sopockiej, plaster sera żółtego, ogórek konserwowy, kawałeczek papryki czerwonej, herbata + kruche ciasteczko. II Śn.: spora kromka chleba pszennego, masło śmietankowe, twaróg półtłusty (chyba ok. 30-40g bo resztka była ![]() Obiad: 2 kawałeczki ryby smażonej (jakiś sumik chyba) ale zjedzone samo mięsko bez skóry. i jakieś 40 minut później właściwy obiad czyli pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki gotowane, wielki ogórek kiszony. Podwieczorek: tylko dwie garści orzechów arachidowych, bo w trasie. Kolacja: Mam znowu ochotę na twaróg, więc chyba się skuszę. Do tego szczypiorek i papryka, odrobina jogurtu naturalnego i dwie kromki razowca. + jabłko. Jakoś dzisiaj wydaje mi się tłusto. Bardzo proszę o ocenkę. ![]()
#936 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze UUUuu....
ś: 2 duże kromki pszennego, jedna z masłem serem żółtym, szynką i pomidorek na to + papryczka, a druga z pasztetem pieczarkowym na to ogóras kiszony i keczupek. Kawka z cukrem i mlekiem 2ś: danio waniliowy bułka maślana duża z dżemem jabłko bardzo duży kawałek szarlotki budyniowej bo dziś piekłam i po upieczeniu tak pięknie pachniała że nie umiałam się oprzeć ![]() o: talerz krupniku co babcia gotowała ale pyszniuutki ;* k: bułka musli i rodzynkami posmarowana masłem, do tego wieśniak z wkrojonym kiwi i 2 łyżkami dżemiku. jabłucho cappucino orzechowe z cukrem proszę o ocenkę...
....zaakceptować siebie.... 50 ->49 -> 48 ![]() Edytowane przez mikusia1302 Czas edycji: 2009-12-16 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
rrR (nie jem wedlin, kasz, ryb z puszek)
i znow jest drugie sniaanie ![]() S-2 jajka sadzone, 2 duze kanapki graham, 1 z maslem, 2 z salata i pomidorem 2s-jablko, bulka ciemna z ziarnami tak do odrywania ![]() o-3 male ziemniaczki, sznycelek wieprzowo-wolowy smazony w panierce na oliwie, 2 kiszone k-2 duzze pomidory, 2 lyzki almette, ok.2-3 garsc wloskich-troche mni eponislo, ale je uwielbiam!!! nie bylo podwieczoeku bo za pozno byl obiad, potem ang i jakos tak zabraklo czasu ![]() a co do toego ze nie jem wedlin, kasz i rym chcialabym to raz na zawsze wyjasniec. nie jem ich poniewaz ich nie cierpie i nigdy ich nie jadlam,moj organizm w zaden sposob sie ich nie domaga raczej w druga strone ![]() czy mi sie wydaje czy za duzo wegli, bo jakies takie mam wrazenie... jesli tak co zrobi czeby bylo mniej?? |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze U:
Sniadanko (7:30): jogurt naturalny mały+ zdrowy błonnik granex+ 3 łyżki musli z orzechami+ 2 łyżki otrębów żytnich+ kawa zbożowa+ małe jabłko potem czerwona herbata sniadanko II ( 11:00): wieśniak + marchewka + zielona herbata obiad ( 15:30): duży talerz krupniku z kaszy jeczmiennej z kawałkami wieprzowiny+ jabłko podwieczorek( 18:00): jabłko + manadrynka kolacja( 19:30): jogobella 7 zbóż + kromka chleba razowego i ???? bardzo prosze o ocenke bo to mój pierwszy wpis tutaj i nie wiem czy dobrze dodaje kalorii do posiłków bo jestem na utrzymaniu dopiero od poniedziałku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
U
zależy mi na ocenie...BARDZO PROSZĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
U
I(8.00): owsianka (3łyżki na wodzie, łyżka otrąb, banan), herbata II(13.00): kanapka (dwie kromki ciemnego chleba z plasterkiem tofu), jabłko III(14.30): krokiet, surówka z marchewki (green way ![]() IV(20.00): kanapki (3 kromki wasy, 2 plastrki polędwicy sopockiej, pomidor), herbata jest lepiej dzisiaj? byłam u lekarza, BF faktycznie za mały (14%), więc pewnie to jest powód (ale bardzo wysoki poziom stresu tez pewnie się dołożył do zaburzeń hormonalnych). Mam bardzo niski metabolizm (1300), więc muszę go podnieść - dostałam dietę 1500kcal i mam dużo ćwiczyć. Tyć nie zamierzam. |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Rozeznanie
|
Uu:
I: ok.3/4 szkl. płatków śniadanioowych-dinusiów (made in bierdonka ![]() II: bułka żytnia z masłem, tyńczykiem w.s.w, papryką, cykorią i sałatą III:banan IV: wieśniak 200g z łychą słonecznika V: gęsta zupa kalafiorowa z ziemniaczkami+udziec z kurczaka (czy jak tam to sie zwie-chodzi mi o ta cala noge ![]() VI: 2 kromki żytniego razowego z masłem-1 z serem korycińskim z kminkiem, i warzywkami; 2 z pl. szynki i sera camembert z warzywkami+herbata zielona oceni ktoś? proszę ![]()
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
Utrzymanie??
czy to ujdzie w miarę??? |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
m-m-m
byłam u lekarza, BF faktycznie za mały (14%), więc pewnie to jest powód (ale bardzo wysoki poziom stresu tez pewnie się dołożył do zaburzeń hormonalnych). Mam bardzo niski metabolizm (1300), więc muszę go podnieść - dostałam dietę 1500kcal i mam dużo ćwiczyć. Tyć nie zamierzam. Metabolizm?? A nie chodzilo Ci może o PPM?? W jaki sposób ty metabolizm sobie obliczylas? PS; Na takim jadłospisie okresu nie odzyskasz. Do minimalnej granicy brakuje Ci 1 % tłuszczu;] Bynajmniej endo nam zawsze powtarzal ze by miec okres trzeba miec min 15 % ![]()
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-16 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za informacje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze chyba słabe U:
ŚNIADANIE(6.30) Jogurt jogobella (nic innego mi o tej godzinie nie chcialo przejsc przez gardlo). Herbata IIŚNIADANIE(9.30) Duża bułka (szkolna, jasna) z masłem, plastrem zóltego sera, pomidorem, ogorkiem. Jabłko. Czekolada do picia. OBIAD(14.30) 2 parowki z wody z kromka grahama z masłem, surowka z kapusty pekinskiej i roznych warzywek z sosem vinegre. (uczelnia) Deser: 4 gałki lodów (piernikowa, truskawkowa, czekoladowa, cookis) KOLACJA(18.30) Dwie bułki (małe niestey byly, szkolne) kazda w środku z plastrem sera i pomidorem. Dopiero niedawno wrocilam do domu z uczelni... masakra:/ Jak ten jadłospis wyglada, jest tragicznie czy ujdzie? (nie chce wracac do starych jadlo, mam nadzieje ze nie spierdzielilam go az tak bardzo) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawidlowe cwiczenie brzucha - spiecia, odrywana od ziemi jest glowa, kark, barki, klatka piersiowa absolutnie nie. Kolejna sprawa -machanie brzuszkow setkami nie ma najmniejszego sensu, lepiej zrobic kilka cwiczen uzywajacych roznych grup miesni brzucha. Lap: http://www.proaktywnie.pl/wp-content/pictures/abs.pdf Nie musisz od razu ABS II robic, ale to powinno Ci dac pomysly odnosnie jak powinny wygladac cwiczenia.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze U:
[śniadanko ![]() śniadankoII (11:00): mała grahamka z 2 plastrami pomidorka + ogórka + zielona herbata obiad: talerz krupniku z kawałkami mięska wieprzowego( został od wczoraj ![]() podwieczorek: jabłko kolacja: serek wiejski + kromka razowego chlebka i co? może być??? bo ja waże 45 kg przy wzroście 165 cm i jestem od kilku dni na utrzymaniu a musze niestety sie przyznać że na drastycznej redukcji nie jadłam np.kolacji a teraz staram sie ja jesc...czy robie to w dobry sposób????poradźcie cosik ![]() p.s. może ktoś poleci jakieś fajne proste ćwiczonka do wykonywania w domku??????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
Moje niestety U?P bo od 3 dni nie mam całkowicie apetytu:
1. grahamka z jakiem i szynką + pomidorek 2. serek wijski, grahamka + margaryna , pomidor 3 100 g piersi + kasza i jakas surówka 4.Jabłko 5.troche jajecznicy dla uratowania sytuacji + kromka pełnoziarnistego z margaryną, 6.potemm ryż na mleku z dżemem dla podratowania bilansu ![]() Prosze o ocene ![]() Dziewczyny mam pytanie jesli od 3 dni nic praktycznie nie jadłam to jak podratować teraz się żeby nie schudnąć jeszcze więcej (bo straciłam zupełnie apetyt ![]() Edytowane przez Mimi19906 Czas edycji: 2009-12-17 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
Moje U:
Ś: nesvita jabłkowo-cynamonowa +łyżeczka wiejskiego opruszona cynamonem + kromka razowego na miodzie posmarowana turkiem figura z połową plasterka cienkiego schabiku pieczonego+ pół plasterka sera topionego z sałatą,pomidorem i cebulą Kawa&mleko Przekąska: jabłko i klementynka O: pieczony łosoś, spory kawał, warzywa gotowane+ marchewka&groszek, zielona cherbata Deser: kawa z coffe heaven napewno wpadnie ta nowa piernikowa ![]() K: jajunio z serkiem homo nat + szczypiior ![]()
![]() |
#956 |
Rozeznanie
|
U/R
Śniadanko: 5 łyżek różnych płatków (wymieszane owsiane, jęczmienne, gryczane, pszenne, żytnie i ryżowe) z jogurtem naturalnym (180g) z wkrojonym kiwi +dodatki (rodzynki, orzechy, migdały, siemie lniane, słonecznik, pestki dyni, wiórki); herbata rooibos z cytryną ![]() II śn. Talerz zupy kremu z różnych warzyw (nie zabielana ani nie zagęszczana niczym): pomidor, papryka czerwona, zielony groszek, marchewka, pietruszka z brązowym ryżem (resztka z wczoraj ![]() Obiad: Pół dużego fileta z kurczaka (duszonego w przyprawie do gyros), 5 łyżek kaszy jaglanej, 200g fasolki szparagowej (1/2 opakowania mrożonej) Podwieczorek: Grahamka 70g , pół z masłem, serem żółtym, pomidorem; pół z serkiem naturalnym, posypane orzechami włoskimi; pomarańcza promocyjna z tesco ![]() Kolacja: Kanapka z chleba tostowego (pełnoz.) z serkiem wiejskim (150g, 3%) ); pomidor, duża marchewka I jak? Brakuje czegoś? ![]() to jadłospis na dziś, ale mam już prawie wszystko gotowe, więc będzie zgodnie z planem ![]() Edytowane przez Kalakiria Czas edycji: 2009-12-17 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze P:
sniadanie: porcja ryby po grecku, grahamka 80g z maslem zapieczona z pomidorem, zoltym serem, szczypiorkiem, ketchupem, majonezem, kawa z mlekiem 2 sniadanie: drozdzowka z czekolada dodatkowo oblana czekolada, sok marchwiowy, jablko, chupa chupa princessa musnieta czekolada obiad: 2 zapiekanki (z bulki) z cebulka, pieczarkami smazonymi na masle, poledwica sopocka (4 plastry), serem zoltym (2 plastry), sosem ketchupowo-musztardowo-majonezowym, pomidorem deser: kakao na mleku 3,2 z cukrem, kit kat senses podwieczorek: serek wiejski z jablkiem, rodzynkami, cynamonem, orzechami wloskimi kolacja: nalesnik z twarogiem, zoltkiem, cukrem, rodzynkami, pomarancza, jablkiem, morelami i sliwkami suszonymi, polane polewa toffi z pokruszonymi herbatnikami i dzemem domowym na wierzchu prosze o ocene
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przykładowe jadłospisy R/U/P
A ja mam pewnie głupie ale jednak, pytanie:
Chcę zacząć pierwszą fazę Dukana....czyli patrzę na jadłospis oznaczony czerwonym R, tak?? Z góry dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kolacja... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.