Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 17:02   #931
twinsy21
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Dekas- no wlasnie nie! hehe
Zawsze chorujemy razem [zazwyczaj to sie zarazamy] ale np. przepukliny mamy obie, HP tez, IBS rowniez i nawet cisnienie czy temp ciala taka sama!. Wyniki krwi jak robimy to tak samo...praktycznie roznicy nie ma .
Najsmieszniejszy jest fakt, ze np. jedna urodzila sie ze zwezonym moczowodem i wodonerczem, bolu nie cuzje i ngidy nie czula, antomaist druga, ze zdrowymi nerkami od dziecinstwa plakala ze ja bolą i tak do tej pory zostalo;p Ciekawe jak kiedys rodzic bedziemy Czy ból wlasny rowniez odczuwac bedziemy

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 17:14   #932
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez freakkiki Pokaż wiadomość
UUuu

I dwie kromki chleba graham: jedna z masłem, wielkim plastrem piersi z indyka, plasterkiem sera żółtego z szynką<hochland>,plasterk i ogórka
druga z łyżką almette i plasterkami ogórka,
pomarańcza
II serek danio z łyżką orzechów włoskich, dwie mandarynki, jabłko
III kubek barszczu czerwonego..
plaster schabu podsmazony na łyżce oliwy z oliwek, pół woreczka kaszy gryczanej, ćwikła
IV jogurt natyralny z łyżeczką pestek słonecznika i dwiema susoznymi śliwkami, jabłko
V parówka jedynka, dwie kromi cheba ze słonecznikiem, delma, kawałek ogórka, musztarda..

i jak??? oceni ktoś???? bardzo ja proszę
ta delma mi się nie widzi, ona tak sztucznie pachnie ;/

reszta w porządku na moje oko.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Dekas- no wlasnie nie! hehe
Zawsze chorujemy razem [zazwyczaj to sie zarazamy] ale np. przepukliny mamy obie, HP tez, IBS rowniez i nawet cisnienie czy temp ciala taka sama!. Wyniki krwi jak robimy to tak samo...praktycznie roznicy nie ma .
Najsmieszniejszy jest fakt, ze np. jedna urodzila sie ze zwezonym moczowodem i wodonerczem, bolu nie cuzje i ngidy nie czula, antomaist druga, ze zdrowymi nerkami od dziecinstwa plakala ze ja bolą i tak do tej pory zostalo;p Ciekawe jak kiedys rodzic bedziemy Czy ból wlasny rowniez odczuwac bedziemy
może wam wyniki tych nerek podmienili albo się pomylili ;P

dziwne jesteście ;]
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 17:20   #933
twinsy21
Raczkowanie

heh, no wlasnie nie
Dziwne, dziwne, ale jakoś zaakceptować się trzeba;D
Pozdrawiamy.

Leczenie euthyroxem.

Stary 2009-12-16, 17:31   #934
freakkiki
Raczkowanie

dekas dzieki i wiem, wiem ta delma to sam syf.. :| ale w kieszeni pieniedzy brak wiec trzeba wykonczyc to co jest
Stary 2009-12-16, 17:58   #935
kasiekasiek
Zadomowienie

Moje dzisiejsze wagarowe U:

I Śn.: kanapki: dwie kromki żytniego razowego, masło śmietankowe, 4 plastry polędwicy sopockiej, plaster sera żółtego, ogórek konserwowy, kawałeczek papryki czerwonej, herbata + kruche ciasteczko.

II Śn.: spora kromka chleba pszennego, masło śmietankowe, twaróg półtłusty (chyba ok. 30-40g bo resztka była ) z dżemem truskawkowym i pół szklanki gorącego mleka 2%, jabłko.

Obiad: 2 kawałeczki ryby smażonej (jakiś sumik chyba) ale zjedzone samo mięsko bez skóry. i jakieś 40 minut później właściwy obiad czyli pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki gotowane, wielki ogórek kiszony.

Podwieczorek: tylko dwie garści orzechów arachidowych, bo w trasie.

Kolacja: Mam znowu ochotę na twaróg, więc chyba się skuszę. Do tego szczypiorek i papryka, odrobina jogurtu naturalnego i dwie kromki razowca. + jabłko.

Jakoś dzisiaj wydaje mi się tłusto. Bardzo proszę o ocenkę.
Stary 2009-12-16, 18:04   #936
mikusia1302
Raczkowanie

Dzisiejsze UUUuu....

ś: 2 duże kromki pszennego, jedna z masłem serem żółtym, szynką i pomidorek na to + papryczka, a druga z pasztetem pieczarkowym na to ogóras kiszony i keczupek. Kawka z cukrem i mlekiem

2ś: danio waniliowy
bułka maślana duża z dżemem
jabłko

bardzo duży kawałek szarlotki budyniowej bo dziś piekłam i po upieczeniu tak pięknie pachniała że nie umiałam się oprzeć

o: talerz krupniku co babcia gotowała ale pyszniuutki ;*

k: bułka musli i rodzynkami posmarowana masłem, do tego wieśniak z wkrojonym kiwi i 2 łyżkami dżemiku.
jabłucho
cappucino orzechowe z cukrem

proszę o ocenkę...

Edytowane przez mikusia1302
Czas edycji: 2009-12-16 o 18:05
mikusia1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:08   #937
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze UUUuu....

ś: 2 duże kromki pszennego, jedna z masłem serem żółtym, szynką i pomidorek na to + papryczka, a druga z pasztetem pieczarkowym na to ogóras kiszony i keczupek. Kawka z cukrem i mlekiem

jabłko

bardzo duży kawałek szarlotki budyniowej bo dziś piekłam i po upieczeniu tak pięknie pachniała że nie umiałam się oprzeć

o: talerz krupniku co babcia gotowała ale pyszniuutki ;*

k: bułka musli i rodzynkami posmarowana masłem, do tego wieśniak z wkrojonym kiwi i 2 łyżkami dżemiku.
jabłucho

proszę o ocenkę...
Nie rozumiem czemu taka minka przy szarlotce Wszystko jest dla ludzi! Jeśli mam w domu ciasto to potrafię zjeść nawet 5 kawałków i jest w porządku. Noł stres
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:50   #938
tibbidabo
Raczkowanie

rrR (nie jem wedlin, kasz, ryb z puszek)
i znow jest drugie sniaanie

S-2 jajka sadzone, 2 duze kanapki graham, 1 z maslem, 2 z salata i pomidorem
2s-jablko, bulka ciemna z ziarnami tak do odrywania
o-3 male ziemniaczki, sznycelek wieprzowo-wolowy smazony w panierce na oliwie, 2 kiszone
k-2 duzze pomidory, 2 lyzki almette, ok.2-3 garsc wloskich-troche mni eponislo, ale je uwielbiam!!!

nie bylo podwieczoeku bo za pozno byl obiad, potem ang i jakos tak zabraklo czasu

a co do toego ze nie jem wedlin, kasz i rym chcialabym to raz na zawsze wyjasniec. nie jem ich poniewaz ich nie cierpie i nigdy ich nie jadlam,moj organizm w zaden sposob sie ich nie domaga raczej w druga strone

czy mi sie wydaje czy za duzo wegli, bo jakies takie mam wrazenie... jesli tak co zrobi czeby bylo mniej??
tibbidabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:57   #939
ar22
Raczkowanie

moje dzisiejsze U:
Sniadanko (7:30): jogurt naturalny mały+ zdrowy błonnik granex+ 3 łyżki musli z orzechami+ 2 łyżki otrębów żytnich+ kawa zbożowa+ małe jabłko potem czerwona herbata

sniadanko II ( 11:00): wieśniak + marchewka + zielona herbata

obiad ( 15:30): duży talerz krupniku z kaszy jeczmiennej z kawałkami wieprzowiny+ jabłko

podwieczorek( 18:00): jabłko + manadrynka

kolacja( 19:30): jogobella 7 zbóż + kromka chleba razowego

i ???? bardzo prosze o ocenke bo to mój pierwszy wpis tutaj i nie wiem czy dobrze dodaje kalorii do posiłków bo jestem na utrzymaniu dopiero od poniedziałku
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:40   #940
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze U:
Sniadanko (7:30): jogurt naturalny mały+ zdrowy błonnik granex+ 3 łyżki musli z orzechami+ 2 łyżki otrębów żytnich+ kawa zbożowa+ małe jabłko potem czerwona herbata małe to śniadanko...zjedz może jakąś owsiankę, grahamkę z wędlinką i warzywkami

sniadanko II ( 11:00): wieśniak + marchewka + zielona herbata tutaj też mało, dodaj jakieś orzechy może/migdały(nnkt)

obiad ( 15:30): duży talerz krupniku z kaszy jeczmiennej z kawałkami wieprzowiny+ jabłko ok, jeśli sporo to fajnie

podwieczorek( 18:00): jabłko + manadrynka hmm...owoce to nie posiłek, zjedz coś "konkretniejszego", owoce mogą byc jako deserek ewentualnie

kolacja( 19:30): jogobella 7 zbóż + kromka chleba razowego same węgle,..zero warzyw, niezbyt wartościowo...

i ???? bardzo prosze o ocenke bo to mój pierwszy wpis tutaj i nie wiem czy dobrze dodaje kalorii do posiłków bo jestem na utrzymaniu dopiero od poniedziałku
mało warzyw, śn, 2 śn i podw bardzo małe, kolacja podobnie, brak nnkt.

Cytat:
Napisane przez tibbidabo Pokaż wiadomość
rrR (nie jem wedlin, kasz, ryb z puszek)
i znow jest drugie sniaanie

S-2 jajka sadzone, 2 duze kanapki graham, 1 z maslem, 2 z salata i pomidorem a na 2 czemu masła nie było? daj jakąś wędlinkę i będzie super
2s-jablko, bulka ciemna z ziarnami tak do odrywania sucha bułka? a gdzie warzywka/wędlina/ser? no cokolwiek w sumie...
o-3 male ziemniaczki, sznycelek wieprzowo-wolowy smazony w panierce na oliwie, 2 kiszone na R panierka nie jest mile widziana

a gdzie podw?

k-2 duzze pomidory, 2 lyzki almette, ok.2-3 garsc wloskich-troche mni eponislo, ale je uwielbiam!!! taka kolacja na R odpada, zaleca się raczej białkową, a u Ciebie są węgle i tłuszcze...

nie bylo podwieczoeku bo za pozno byl obiad, potem ang i jakos tak zabraklo czasu mhm

a co do toego ze nie jem wedlin, kasz i rym chcialabym to raz na zawsze wyjasniec. nie jem ich poniewaz ich nie cierpie i nigdy ich nie jadlam,moj organizm w zaden sposob sie ich nie domaga raczej w druga strone

czy mi sie wydaje czy za duzo wegli, bo jakies takie mam wrazenie... jesli tak co zrobi czeby bylo mniej??
jw, mało warzyw i mało nnkt, 2 śn do bani i kolacja też...

Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze UUUuu....

ś: 2 duże kromki pszennego, jedna z masłem serem żółtym, szynką i pomidorek na to + papryczka, a druga z pasztetem pieczarkowym na to ogóras kiszony i keczupek. Kawka z cukrem i mlekiem ok, bardzo smacznie, ale może jakiś owocek na koniec?

jabłko o mniammmmciu, narobiłaś mi ochoty na bułkę maślaną

bardzo duży kawałek szarlotki budyniowej bo dziś piekłam i po upieczeniu tak pięknie pachniała że nie umiałam się oprzeć ajjj ale co to za minka hmm? swojego wypieku trzeba spróbowac zapewne była pyszna btw mogę prosic o przepis?

o: talerz krupniku co babcia gotowała ale pyszniuutki ;* ooo znowu krupniczek mam nadzieję, że z mięskiem ale skoro dzieło Babci to zapewne tak

a podw?

k: bułka musli i rodzynkami posmarowana masłem, do tego wieśniak z wkrojonym kiwi i 2 łyżkami dżemiku. mhm, smacznie
jabłucho

proszę o ocenkę...
mnie się bardzo podoba, smacznie, na luzie tylko podw mi brakuje

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze wagarowe U:

I Śn.: kanapki: dwie kromki żytniego razowego, masło śmietankowe, 4 plastry polędwicy sopockiej, plaster sera żółtego, ogórek konserwowy, kawałeczek papryki czerwonej, herbata + kruche ciasteczko. ok, fajnie, ale te kromki to duże mam nadzieję?

II Śn.: spora kromka chleba pszennego, masło śmietankowe, twaróg półtłusty (chyba ok. 30-40g bo resztka była ) z dżemem truskawkowym i pół szklanki gorącego mleka 2%, jabłko. malutko troszkę...

Obiad: 2 kawałeczki ryby smażonej (jakiś sumik chyba) ale zjedzone samo mięsko bez skóry. i jakieś 40 minut później właściwy obiad czyli pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki gotowane, wielki ogórek kiszony. pyszniasty obiadek

Podwieczorek: tylko dwie garści orzechów arachidowych, bo w trasie. dobrze, że w ogóle coś wpadło

Kolacja: Mam znowu ochotę na twaróg, więc chyba się skuszę. Do tego szczypiorek i papryka, odrobina jogurtu naturalnego i dwie kromki razowca. + jabłko. ok tylko na razowcu niech coś zagości

Jakoś dzisiaj wydaje mi się tłusto. Bardzo proszę o ocenkę.
jw i wcale nie tłusto

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:48   #941
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. serek wiejski 150 g ze szczypiorkiem,kanapka razowca serem żółtym,pomidorem,sałatą,c ebulką
  2. kabanos z keczupem
  3. kilkanaście żelków Haribo-przegryzka
  4. 2 wielkie kawałki pizzy z kebabem,pomidorem,cebulą
  5. nalesnik ze szpinakiem + miseczka surówki z kapusty pekińskiej,2 ogórki konserwowe

zależy mi na ocenie...BARDZO PROSZĘ
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:57   #942
m-m-m
Raczkowanie

U
I(8.00): owsianka (3łyżki na wodzie, łyżka otrąb, banan), herbata
II(13.00): kanapka (dwie kromki ciemnego chleba z plasterkiem tofu), jabłko
III(14.30): krokiet, surówka z marchewki (green way), herbata
IV(20.00): kanapki (3 kromki wasy, 2 plastrki polędwicy sopockiej, pomidor), herbata

jest lepiej dzisiaj?

byłam u lekarza, BF faktycznie za mały (14%), więc pewnie to jest powód (ale bardzo wysoki poziom stresu tez pewnie się dołożył do zaburzeń hormonalnych). Mam bardzo niski metabolizm (1300), więc muszę go podnieść - dostałam dietę 1500kcal i mam dużo ćwiczyć. Tyć nie zamierzam.
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:00   #943
warrior_mortal
Rozeznanie

Uu:

I: ok.3/4 szkl. płatków śniadanioowych-dinusiów (made in bierdonka) zalane szkl. maślanki naturalnej, 2 kromki żytniego razowego z masłem, wędliną drobiową, serkiem topionym w plasterkach, ogórkiem zielonym, cykorią i sałatą+zielona herbatka

II: bułka żytnia z masłem, tyńczykiem w.s.w, papryką, cykorią i sałatą

III:banan

IV: wieśniak 200g z łychą słonecznika

V: gęsta zupa kalafiorowa z ziemniaczkami+udziec z kurczaka (czy jak tam to sie zwie-chodzi mi o ta cala noge)+herbata zielona

VI: 2 kromki żytniego razowego z masłem-1 z serem korycińskim z kminkiem, i warzywkami; 2 z pl. szynki i sera camembert z warzywkami+herbata zielona

oceni ktoś? proszę
Stary 2009-12-16, 20:10   #944
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie??
  • grahamka z pomidorem,szynką,sałatą,k operkiem,2 jajka na miękko
  • gruszka,jogurt naturalny + wkrojone kostki czekolady,posypane wszystko cynamonem,kilka orzechów laskowych,1/2 puszki tuńczyka wsw
  • zupa brokułowo-kalafiorowa (bezmięsna),potem pyzy w sosie myśliwskim (5-6 sztuk),do tego spora micha buraczków
  • 1 lampka wina białego,2 skrzydełka kurczaka w sosie chrzanowo-czosnkowym-smażone ,potem zapiekane z serem
  • kompot z wiśniprawie cała bagietka z twarogiem lekkim,kiełkami rzodkiewki,do tego pomidor "pływający" w jogurcie greckim..

czy to ujdzie w miarę???
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:40   #945
gosiadred
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
A te brzuszki to robisz jak? Podnosisz tlowie z podloza tak? Tak zeby miec cyc blisko kolan? Czy robisz na prostych nogach i zginasz sie w L? Czy jak?
hmm podnoszę tułów z podłoża i staram się jak najbardziej dotknąć klatką piersiową do kolan.

Zły sposób?
gosiadred jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 21:04   #946
Angienatelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiadred Pokaż wiadomość
hmm podnoszę tułów z podłoża i staram się jak najbardziej dotknąć klatką piersiową do kolan.

Zły sposób?
generalnie takie brzuszki obciazaja kregoslup. Nie sa polecane. Najlepsze sa pol-brzuszki

silownia,bieganie,plywani e
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 21:07   #947
twinsy21
Raczkowanie

m-m-m

byłam u lekarza, BF faktycznie za mały (14%), więc pewnie to jest powód (ale bardzo wysoki poziom stresu tez pewnie się dołożył do zaburzeń hormonalnych). Mam bardzo niski metabolizm (1300), więc muszę go podnieść - dostałam dietę 1500kcal i mam dużo ćwiczyć. Tyć nie zamierzam.
Metabolizm?? A nie chodzilo Ci może o PPM??
W jaki sposób ty metabolizm sobie obliczylas?

PS; Na takim jadłospisie okresu nie odzyskasz.
Do minimalnej granicy brakuje Ci 1 % tłuszczu;] Bynajmniej endo nam zawsze powtarzal ze by miec okres trzeba miec min 15 % [ My mamy 27 a okresu brak. ]

Leczenie euthyroxem.

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2009-12-16 o 21:08
Stary 2009-12-16, 21:13   #948
gosiadred
Raczkowanie

Dziękuję za informacje! ))
gosiadred jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 22:36   #949
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze chyba słabe U:

ŚNIADANIE(6.30)
Jogurt jogobella (nic innego mi o tej godzinie nie chcialo przejsc przez gardlo). Herbata

IIŚNIADANIE(9.30)
Duża bułka (szkolna, jasna) z masłem, plastrem zóltego sera, pomidorem, ogorkiem. Jabłko. Czekolada do picia.

OBIAD(14.30)
2 parowki z wody z kromka grahama z masłem, surowka z kapusty pekinskiej i roznych warzywek z sosem vinegre. (uczelnia)
Deser: 4 gałki lodów (piernikowa, truskawkowa, czekoladowa, cookis)

KOLACJA(18.30)
Dwie bułki (małe niestey byly, szkolne) kazda w środku z plastrem sera i pomidorem.

Dopiero niedawno wrocilam do domu z uczelni... masakra:/

Jak ten jadłospis wyglada, jest tragicznie czy ujdzie? (nie chce wracac do starych jadlo, mam nadzieje ze nie spierdzielilam go az tak bardzo)
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 02:11   #950
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiadred Pokaż wiadomość

Zły sposób?
Bardzo zly, sobie tylko mozesz grzbiet zepsuc, przez wiekszosc tego cwiczenia w ogole nie pracuje brzuch.

Prawidlowe cwiczenie brzucha - spiecia, odrywana od ziemi jest glowa, kark, barki, klatka piersiowa absolutnie nie.

Kolejna sprawa -machanie brzuszkow setkami nie ma najmniejszego sensu, lepiej zrobic kilka cwiczen uzywajacych roznych grup miesni brzucha.
Lap: http://www.proaktywnie.pl/wp-content/pictures/abs.pdf

Nie musisz od razu ABS II robic, ale to powinno Ci dac pomysly odnosnie jak powinny wygladac cwiczenia.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 07:19   #951
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. serek wiejski 150 g ze szczypiorkiem,kanapka razowca serem żółtym,pomidorem,sałatą,c ebulką
  2. kabanos z keczupem
  3. kilkanaście żelków Haribo-przegryzka
  4. 2 wielkie kawałki pizzy z kebabem,pomidorem,cebulą
  5. nalesnik ze szpinakiem + miseczka surówki z kapusty pekińskiej,2 ogórki konserwowe

zależy mi na ocenie...BARDZO PROSZĘ
Mi się podoba Chociaż ten 2 posiłek mały się wydaje

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
Uu:

I: ok.3/4 szkl. płatków śniadanioowych-dinusiów (made in bierdonka) zalane szkl. maślanki naturalnej, 2 kromki żytniego razowego z masłem, wędliną drobiową, serkiem topionym w plasterkach, ogórkiem zielonym, cykorią i sałatą+zielona herbatka

II: bułka żytnia z masłem, tyńczykiem w.s.w, papryką, cykorią i sałatą

III:banan

IV: wieśniak 200g z łychą słonecznika

V: gęsta zupa kalafiorowa z ziemniaczkami+udziec z kurczaka (czy jak tam to sie zwie-chodzi mi o ta cala noge)+herbata zielona

VI: 2 kromki żytniego razowego z masłem-1 z serem korycińskim z kminkiem, i warzywkami; 2 z pl. szynki i sera camembert z warzywkami+herbata zielona

oceni ktoś? proszę
Super

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Utrzymanie??
  • grahamka z pomidorem,szynką,sałatą,k operkiem,2 jajka na miękko
  • gruszka,jogurt naturalny + wkrojone kostki czekolady,posypane wszystko cynamonem,kilka orzechów laskowych,1/2 puszki tuńczyka wsw
  • zupa brokułowo-kalafiorowa (bezmięsna),potem pyzy w sosie myśliwskim (5-6 sztuk),do tego spora micha buraczków
  • 1 lampka wina białego,2 skrzydełka kurczaka w sosie chrzanowo-czosnkowym-smażone ,potem zapiekane z serem
  • kompot z wiśniprawie cała bagietka z twarogiem lekkim,kiełkami rzodkiewki,do tego pomidor "pływający" w jogurcie greckim..

czy to ujdzie w miarę???
Mi się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość

ŚNIADANIE(6.30)
Jogurt jogobella (nic innego mi o tej godzinie nie chcialo przejsc przez gardlo). Herbata

IIŚNIADANIE(9.30)
Duża bułka (szkolna, jasna) z masłem, plastrem zóltego sera, pomidorem, ogorkiem. Jabłko. Czekolada do picia.

OBIAD(14.30)
2 parowki z wody z kromka grahama z masłem, surowka z kapusty pekinskiej i roznych warzywek z sosem vinegre. (uczelnia)

KOLACJA(18.30)
Dwie bułki (małe niestey byly, szkolne) kazda w środku z plastrem sera i pomidorem.

Jak ten jadłospis wyglada, jest tragicznie czy ujdzie? (nie chce wracac do starych jadlo, mam nadzieje ze nie spierdzielilam go az tak bardzo)
Jak dla mnie to nie jest to tragiczny jadłospis, aczkolwiek gdyby te śniadanie było porządne, lepiej by to wyglądało

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 07:43   #952
ar22
Raczkowanie

moje dzisiejsze U:

[śniadanko8:15): jogurt naturalny mały+ zdrowy błonnik granex+ 3 łyżki musli z orzechami+ 2 łyżki otręb żytniych+ mjabłko+ czerwona herbata

śniadankoII (11:00): mała grahamka z 2 plastrami pomidorka + ogórka + zielona herbata

obiad: talerz krupniku z kawałkami mięska wieprzowego( został od wczoraj

podwieczorek: jabłko

kolacja: serek wiejski + kromka razowego chlebka

i co? może być??? bo ja waże 45 kg przy wzroście 165 cm i jestem od kilku dni na utrzymaniu a musze niestety sie przyznać że na drastycznej redukcji nie jadłam np.kolacji a teraz staram sie ja jesc...czy robie to w dobry sposób????poradźcie cosik pozdrawiam

p.s. może ktoś poleci jakieś fajne proste ćwiczonka do wykonywania w domku???????
Stary 2009-12-17, 08:32   #953
Mimi19906
Raczkowanie

Moje niestety U?P bo od 3 dni nie mam całkowicie apetytu:
1. grahamka z jakiem i szynką + pomidorek

2. serek wijski, grahamka + margaryna , pomidor

3 100 g piersi + kasza i jakas surówka

4.Jabłko

5.troche jajecznicy dla uratowania sytuacji + kromka pełnoziarnistego z margaryną,

6.potemm ryż na mleku z dżemem dla podratowania bilansu
Prosze o ocene

Dziewczyny mam pytanie jesli od 3 dni nic praktycznie nie jadłam to jak podratować teraz się żeby nie schudnąć jeszcze więcej (bo straciłam zupełnie apetyt ) nie wiem co robić po takiej głodówce ...

Edytowane przez Mimi19906
Czas edycji: 2009-12-17 o 08:35
Mimi19906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:03   #954
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość

ŚNIADANIE(6.30)

IIŚNIADANIE(9.30)

OBIAD(14.30)

KOLACJA(18.30)

Szkoda,że nie ma ciepłego obiadu i podwieczorku a kolacji troche pozniejj, no ale mam wrazenie,ze jest ciut lepiej i ze sie przelamujesz Dodaj troche owocow,bo jedno jablko to troche malo i jak bedziesz w domu dorzuc inne warzywa niz pomiodor do sniadania i kolacji i koniecznie wcisnij podwieczorek, chociaz jakis jogurt/orzechy, no wlasnie orzechyyyy ich tutaj nie ma a pamietaj,ze poga pomoc CI w odzyskaniu okresu naturalnie a nie tabletami,bo jak dla mnie okres po tabletkach to tez nie okres;] majac BMI ponizej 13 tez mialam niby okres bo bralam anty, ale wiedzialam,ze jak je odstawie to okres sam nie wroci,bo to nie okres tylko krew;]
3mam kciuki
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:30   #955
malenka17
Zadomowienie

Moje U:

Ś: nesvita jabłkowo-cynamonowa +łyżeczka wiejskiego opruszona cynamonem + kromka razowego na miodzie posmarowana turkiem figura z połową plasterka cienkiego schabiku pieczonego+ pół plasterka sera topionego z sałatą,pomidorem i cebulą

Kawa&mleko

Przekąska: jabłko i klementynka

O: pieczony łosoś, spory kawał, warzywa gotowane+ marchewka&groszek, zielona cherbata

Deser: kawa z coffe heaven napewno wpadnie ta nowa piernikowa

K: jajunio z serkiem homo nat + szczypiior

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:50   #956
Kalakiria
Rozeznanie

U/R
Śniadanko:
5 łyżek różnych płatków (wymieszane owsiane, jęczmienne, gryczane, pszenne, żytnie i ryżowe) z jogurtem naturalnym (180g) z wkrojonym kiwi +dodatki (rodzynki, orzechy, migdały, siemie lniane, słonecznik, pestki dyni, wiórki); herbata rooibos z cytryną

II śn.
Talerz zupy kremu z różnych warzyw (nie zabielana ani nie zagęszczana niczym): pomidor, papryka czerwona, zielony groszek, marchewka, pietruszka z brązowym ryżem (resztka z wczoraj )

Obiad:
Pół dużego fileta z kurczaka (duszonego w przyprawie do gyros), 5 łyżek kaszy jaglanej, 200g fasolki szparagowej (1/2 opakowania mrożonej)

Podwieczorek:
Grahamka 70g , pół z masłem, serem żółtym, pomidorem; pół z serkiem naturalnym, posypane orzechami włoskimi; pomarańcza promocyjna z tesco

Kolacja:
Kanapka z chleba tostowego (pełnoz.) z serkiem wiejskim (150g, 3%) ); pomidor, duża marchewka

I jak? Brakuje czegoś? Może kwestia śniegu po pas i ciągłego moczenia się i suszenia na kaloryferze, ale strasznie dziś głodna jestem...
to jadłospis na dziś, ale mam już prawie wszystko gotowe, więc będzie zgodnie z planem

Edytowane przez Kalakiria
Czas edycji: 2009-12-17 o 09:52
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 10:22   #957
Caramea
Raczkowanie

Moje wczorajsze P:

sniadanie:
porcja ryby po grecku, grahamka 80g z maslem zapieczona z pomidorem, zoltym serem, szczypiorkiem, ketchupem, majonezem, kawa z mlekiem

2 sniadanie:
drozdzowka z czekolada dodatkowo oblana czekolada, sok marchwiowy, jablko, chupa chupa

princessa musnieta czekolada

obiad:
2 zapiekanki (z bulki) z cebulka, pieczarkami smazonymi na masle, poledwica sopocka (4 plastry), serem zoltym (2 plastry), sosem ketchupowo-musztardowo-majonezowym, pomidorem
deser: kakao na mleku 3,2 z cukrem, kit kat senses

podwieczorek:
serek wiejski z jablkiem, rodzynkami, cynamonem, orzechami wloskimi

kolacja:
nalesnik z twarogiem, zoltkiem, cukrem, rodzynkami, pomarancza, jablkiem, morelami i sliwkami suszonymi, polane polewa toffi z pokruszonymi herbatnikami i dzemem domowym na wierzchu

prosze o ocene

"Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie."
Caramea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 11:04   #958
kamaga1
Raczkowanie

Dot.: Przykładowe jadłospisy R/U/P

A ja mam pewnie głupie ale jednak, pytanie:
Chcę zacząć pierwszą fazę Dukana....czyli patrzę na jadłospis oznaczony czerwonym R, tak??
Z góry dzięki
kamaga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 11:23   #959
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caramea Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze P:

sniadanie:
porcja ryby po grecku, grahamka 80g z maslem zapieczona z pomidorem, zoltym serem, szczypiorkiem, ketchupem, majonezem, kawa z mlekiem

2 sniadanie:
drozdzowka z czekolada dodatkowo oblana czekolada, sok marchwiowy, jablko, chupa chupa

princessa musnieta czekolada

obiad:
2 zapiekanki (z bulki) z cebulka, pieczarkami smazonymi na masle, poledwica sopocka (4 plastry), serem zoltym (2 plastry), sosem ketchupowo-musztardowo-majonezowym, pomidorem
deser: kakao na mleku 3,2 z cukrem, kit kat senses

podwieczorek:
serek wiejski z jablkiem, rodzynkami, cynamonem, orzechami wloskimi

kolacja:
nalesnik z twarogiem, zoltkiem, cukrem, rodzynkami, pomarancza, jablkiem, morelami i sliwkami suszonymi, polane polewa toffi z pokruszonymi herbatnikami i dzemem domowym na wierzchu

prosze o ocene
ładnie, obiad tylko bym zmodyfikowała o jakieś mięcho ;D
ale kolacja...

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 12:15   #960
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze U:

[śniadanko8:15): jogurt naturalny mały+ zdrowy błonnik granex+ 3 łyżki musli z orzechami+ 2 łyżki otręb żytniych+ mjabłko+ czerwona herbata

śniadankoII (11:00): mała grahamka z 2 plastrami pomidorka + ogórka + zielona herbata

obiad: talerz krupniku z kawałkami mięska wieprzowego( został od wczoraj

podwieczorek: jabłko

kolacja: serek wiejski + kromka razowego chlebka

i co? może być??? bo ja waże 45 kg przy wzroście 165 cm i jestem od kilku dni na utrzymaniu a musze niestety sie przyznać że na drastycznej redukcji nie jadłam np.kolacji a teraz staram sie ja jesc...czy robie to w dobry sposób????poradźcie cosik pozdrawiam

p.s. może ktoś poleci jakieś fajne proste ćwiczonka do wykonywania w domku???????
ponawiam prośbe o ocenke... i odpowiedz na te małe pytanka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości