|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
hej moje słoneczka , dziś spałam do 10 godz
strasznie napuchłam i nie wiem czy to od ciągłego leżenia![]() dziś na obiadek zaplanowałam udka z piekarnika , ziemniaczki i pekińska teściowa przygotowała ziemniaczki (tylko wstawić na gaz) udka same sie upieką a saładkę sama zrobię śnieg ślicznie pada , nie lubię zimy ale jakoś w tym roku jestem w świątecznej aurze Cytat:
Cytat:
![]() ale dobrze że skurczów nie ma Cytat:
no chyba ze obie umówimy sie na tempo żółwia z chodem słonia to możemy sie pogonić Cytat:
Kamyczku wszystkiego najlepszego śliczna
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
agusiamatyldka to samopoczucie to widocznie normalka w 37 tyg. bo ja mam tak samo ciągle niedobrze mi i słabo, jakby brakowało mi powietrza, czasami jeszcze serce strasznie przyspiesza. Dzisiaj mój malutki chyba przekopał mi całe jelitka
a to łobuziak, ale nie umiem się na niego gniewać
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak mam, że mam mdłości, czasami robi mi się słabo... No cóż... Takie nasze ostatki ciążowe
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
100 lat dla Kamyczka
z okazji urodzinZdaję relacje z wizyty u gin i zaraz postaram sie was nadrobić No więc szyjka trochę skrócona, ale zamknięta, wiec póki co raczej nie rodzę Na szczęście wyniki na paciorkowca są dobre Na kolejną wizytę najwcześniejszy termin był na 6.01 więc mam nadzieję, że do niego dotrwam (teoretycznie rodzę 10.01).A i pytałam o zaświadczenie do becikowego - wystawi jak dziecko sie urodzi i przyjadę z papierkami ze szpitala |
|
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś pomidorowa ![]() Cytat:
![]() agusiamatyldka jeszcze chwilkaaaaa już niedługo nam wszystkim zostło ![]() A co do daty porodu z USG to addicted no to dobre wieści Fajnie że w Sylwestra zobaczycie malucha A o becikowe ja też muszę zapytac na najblizszej wizycie ![]() ************************* ********** A miałam Wam przedstawić naszego GOŚCIA...zagląda przez szybę i ciągle się gapi Ale Kuba szczęśliwy ![]() Załącznik 2725080 ps. Dzwonil mąż...kupił mi na innej aukcji telefonik Tym razem na Allegro ale to wystawia autoryzowany sklep...i ma masę pozytywow więc mam nadzieję że tym razem nie będzie problemów
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-17 o 12:38 |
||
|
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co już nawet nie mam siły sie denerwować!!!częśc do komody miała byc dzis a baba zadzwoniła ze bedzie w nast tyg,bo z firmy klupś jej zle przysłali!!!!zasłoniła sie nimi pewnie
,wiec ciekawe czy na swieta nadal w balaganie i bez komody,bo moze sie okazać ze przyjdzie znów uszkodzona po raz 4ty!!!!!!w sobote chciałam już choinke ubierac a tu bałagan bedzie ech ide na poczte.może ktoś mnie w kolejce przepuści
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mega czadowy bałwan
|
|
#2198 |
|
Raczkowanie
|
Tylko sie przywitam i zmykam zrobic sobie kawke i ciag dalszy porzadeczkow ale juz ostatki ![]() ![]() Odezwe sie pozniej KAMYCZKU WSZYSTKIEGO NAJ NAJ Z OK URODZINEK DUZOOOOOOOOOOOOOOOOO ZDROWKA BO ONO NAJWAZNIEJSZE JEST |
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapraszam śliczny bałwanik przypomiały mi się czasy jak biegałam po całym podwórku lepiąc duże kóle a pozniej bałwana te miotły to zawsze przedstawiały ręce bałwana , a na głowie standardowo musiał być metalowy cedzak ![]() http://irma.pl/1712/miotla-brzozowa.htm
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2200 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki, łojejku się porobiło...SWEET gratulacje i mnóstwo uścisków i trzymamy kciuki za synka
Nie czytałam Was już z tydzień i takie sensacje Ja od tygodnia ne śpie w nocy, a jak zasne to mam wrażenie, że brzuch zaczyna mnie boleć i że rodzę ![]() ![]() Dzisiaj męża chciałam już budzić i spanikowałam bo nie mam jeszcze koszul nocnych do szpitalapoza tym z nowości z SR....zmieniły się zalecenia co do pielęgnacji pępuszka..... spirytus od stycznia 2010 roku wyrzucamy z apteczek, a zastępujemy go wodą z mydełkiem dla dziecka. Juz w szpitalach praktykują tą metodę i podobno lepsze wyniki daje, a zmiany są wprowadzone na terenie całej Polski w formie dyrektywy dla szpitalii i mają bezwględnie obowiązywać już od stycznia....pielęgniarka nam powiedziała, że już od listopada to wprowadzili, i że nawet widać lepsze efekty u maluchów.....no ale moda jak zwykle z zagranicy przyszła podobno..... Moja córcia ostatnio takie akrobacje przeprowadza, że mam wrażenie, że chce brzuchem wyjść.....jestem ciekawa czy od ostatniego usg przytyła, a wizytę mam dopiero 29 grudnia...nie wiem własnie czy nie za późno, bo czasem mam wrażenie, że już się poród zbliża to tyle z nowości.....A jesli chodzi o moje samopoczucie to masakra.....chodze śpiąca, na nic nie mam siły, a wycieczka do sklepu, albo gdzies dalej autobusem to koszmar największy, męczę się okrutnie...i niestety muszę ostatnio jestem bardzo problematyczną klientką kolejek sklepowych, bo jak widze, dużą kolejkę to od razu wpycham się na poczatek i mówię, że przykro mi ale ja będe obsłuzona poza kolejnością, bo mam do tego prawo. A robie to dlatego, że ostatnio w supermarkecie w kasie dla kobiet w ciązy była ogromna kolejka i nikt nie chciał mnie przepuścić, mimo, że byłam jedyną osobą w ciązy!!!! i zrobiło mi się słabo i rozbolał mnie brzuch, musiałam usiąść na podłodze!!!!!!!! a wszyscy mieli to gdzieś.....podeszła do mnie jakaś rozgarnieta pracownica i powiedziała, że zaprasza mnie do innej kolejki gdzie bedę od razu obsłużona. W autobusie i tramwaju też od razu siadam pomimo stękania i dyszenia pań, które uważają, że im się należy to miejsce!!! Okropność..... |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Ale ja miałam dziś początek dnia....... ![]() Na początek próbowałam wczoraj usnąć i udało się około 2 ale potem od jakiejś 4 do 7 znowu się przewracałam. Wstałam po 9 żeby jechać do labka na badanka, już gotowa do wyjścia nie mogłaam znaleźć kluczy do samochodu, a ostatnio dawałam je TŻ owi bo wypakowywał mój samochód... Szukał tych kluczy około półtorej godziny - a wczoraj nas pakował do przeprowadzki i w całym mieszkaniu stoją kartony i ogólny bajzel..... wypakowywał więc każdy karton z nadzieją że się znajdą ale klucze przepadły... A zapasowe u rodziców ![]() W końcu wkur...na wzięłam taksówkę żeby zdążyć na badanie. Jak wracałam do domu to jeszcze zaszłam do strażników zapytać czy nikt nie zostawił kluczy, Ci że niee, poszłam więc jeszcze pod samochód z nadzieją ze moze te klucze gdzieś leżą pod samochodem.... A tu patrzę za wycieraczką ktoś włożył kartkę "klucze od Waszego auta są u ochrony w klatce II"....... poleciałam znowu do naszej ochrony ale okazało się że jest jeszcze inna ochrona i tam facet najpierw nic nie wiedział pokazał mi tylko inne znalezione klucze aż ja sama wypatrzyłam te moje u niego na półce z karteczką że klucze te znalazł pan co wychodzi na spacer z dużym czarnym psem...Jak wróciłam do domu to TŻ jeszcze wkurzony że kluczy nigdzie nie ma ale przekonany że je miał ze sobą jak wchodził do domu ![]() Już mi się wtedy z tego wszystkiego śmiać chciało, że mamy więcej szczęścia niż rozumu..... ![]() No ale potem chciałam coś zjeść i napić się kakao.. zagotowałam mleko ale kakao w szafce już nie było tylko w którymś z kartonów.... to tak mnie to wkuzryło ze roztrzęsiona wyrzucałam z tych kartonów wszytsko żeby znaleźć kakao i nie znalazłam więc się poryczałam potem znowu się popłakałam bo TŻ nie poczekał na mnie ze śniadaniem tylko sam zjadł a my zawsze razem jemy śniadanie........ech mówię Wam już mam dość atrakcji na dzisiejszy dzień... idę lepiej Was nadrobię
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamyczku - sto lat!!! |
|
|
|
|
#2203 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko 2 razy mi się zdarzyło
|
||||
|
|
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
Kamyku zdrówka szczęścia pomyślności.....przede wszystkim zdrowego dzidziusia i lekkiego porodu i wszystkiego co tylko sobie zamarzysz
|
|
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! U mnie dziś taka śnieżyca, że na wizytę trzeba będzie wyjechać z godzinę wcześniej, bo to w godzinach szczytu.
Addicted super, że wszystko ok i oczywiście zastanawiam się czy przypadkiem synka nie zobaczysz już na żywo w Sylwestra ![]() Kamyczku wszystkiego naj, naj Aldii nie martw się bakteriami Eudaimonia trzymam kciuki za kolejne badania. Ale ktg tak długo masakra Dobrze, że na razie wygląda styczniowo![]() Lila no ja to coś się z "przyjacielem" boję rozstać, żeby doczekać do świąt Gooha po jakichś trzech dniach powinno być lepiej |
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Właśnie wróciłam z KTG ![]() Na dodatek był mój gin na oddziale dzisiaj... Wszystko ok... A ciśnienie super, dzisiaj rano 135/90 ![]() Potem nadrobię, idę dalej leżakować... Zresztą zaraz mama będzie z obiadem...
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
No niestety wszystkiego nie nadrobię, bo za parę minut muszę iść po synka do zerówki, ale z tego co pamiętam:
i gin nie była zadowolona. Więc wygląda na to, że zwolnienie mi nie sluży , ale mam plan nadrobić, tym bardziej że mąż przyniósł paczkę świąteczną z pracy![]() eudaimonia - super, że badania wyszły w porządku i nie ma żadnych skurczy A tej pielęgniarze dobrze powiedziałaś, skąd miałaś wiedzieć w jakich godzinach przyjść, skoro nikt ci nie raczył tego wcześniej powiedzieć brzoskwinia - daj znać co tam po ktg Patka - kanapa fajna, ale mi się bardziej podobają podusie ![]() gooha - mój synuś obrócił się pomiędzy kolejnymi usg z 31 i 34 tc filka - fajne zakupy gooha moja mała obróciła sie kolo 35lub 36tyg,w 32 jeszcze nie była odwrócona. patka kanapa super,jak sie wkurze za pare miesięcy też swoja wywale i kupimy nową,bo nawet na 3lata ale męczyć sie nie bedę. agusiamatyldka - moja gin skierowała mnie na jeszcze 1 usg (będę miała w 38,4 tc), ale to pewnie zależy od lekarze i przychodni. W 1 ciąży ostatnie usg miałam w 33 tc To na razie, bo lecę po synka |
|
|
|
#2209 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() zebra ![]() kamyku super, że jesteś w domku. Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka- ładnego ciśnienia i szybkiego porodu pysiamn trzeba uważać na allegro. My też mieliśmy przygodę na allegro wygraliśmy aukcję z ciuszkami a okazało się że kobieta nie posiada tych ciuszków, bo wystawiła za kogoś., a ten ktoś już sprzedał. Akurat coś nas tchnęło i od razu pieniędzy nie wysłaliśmy (zwsze od razu robimy przelew). No ale przeczytałam, że już czeka na Ciebie inny telefon, fajniutko Cytat:
proszę się nie denerwować. Jaki kochany, zawsze tak przeprasza?? pozazdrościć![]() Cytat:
Cytat:
oj jak fenoterol to uważaj na siebie i się nie przemęczajCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale z Ciebie chudzina![]() Ja zawsze chciałam kręcone,a oczywiście mam proste jak druty i to jeszcze w ogóle nie podatne na żadne kręcenie Super, ze z Wami wszystko ok. zaslona dobrze, że Wam się nic nie stało youyou za badania[QUOTE=eudaimonia;15905241]t a ja dziś pomykam na elektrolity i krzepliwość krwi. muszę być na czczo, więc najpewniej zbiorę się szybko, bo już myślę co tu zabrać ze sobą do wszamania po pobraniu krwi. potem biegnę do laboratorium mikrobiologicznego zrobić jeszcze raz posiewy, co bym miała świeżutkie do szpitala.. a potem może jeszcze do rossmana po jakiś balsamik.. /QUOTE] za badania. Dobrze, że wczorajsza wizyta w szpitalu się udała i jesteś w domu.No to kciuki ![]() Cytat:
odezwij się koniecznie jak będziesz już po.Cytat:
![]() Nie stresuj się dobrze będzie ------------------ Ja już wymiękam z tym usypianiem. Położyliśmy się spać przed 23 (obejrzeliśmy w końcu galerianki- fajny film Od wczoraj tak mnie bolą uda (zakwasy nie wiem po czym) jakbym z konia zeszła ![]() Mamy dużo śniegu Piękna zima bo na nartach nie umiem. Nawet nie miałam nigdy na nogach. Bardzo lubię zimę jak jestem w domu, bo jak sobie przypomnę stanie na peronie i czekanie na opóźnione pociągi, przemoknięte buty brrrry
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2009-12-17 o 13:14 |
||||||||
|
|
|
#2210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kamyku Sto Lat!!!
Cytat:
jesteś już na takim etapie że to dobrze ze szyjka skrócona... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
KAMYKU ale smaku narobiłaś tym tortem
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia i dobrze jej powiedzialas !! Najwazniejsze, ze z dzidzia ok i nie musialas zostac w szpitalu
Kancia nie mam pojecia Kamyczku sto lat i niskiego cisnienia Sensuel to sto lat dla taty Zebciu mi pobrali jak lezalam na patologii.Pobierali normalnie jak cytologie, na fotelu gin. PatkaM bardzo ladna kanapa Lila do cc trzeba miec zrobione elektrolity i krzepliwosc ?? Gooha u mnie na kazdym usg bylo ulozenie prawidlowe - moje dziecko jest nietoperzem Filka bardzo ladna mata Agusiamatyldka konczysz 37tc a nastepna wizyte masz na 30 stycznia?? Addcited ![]() Pysiamn macie dzikiego lokatora pochwal sie telefonem jak juz go bedziesz miala![]() Pozniej nadrobie reszte.Ide wstawic obiadek |
|
|
|
#2213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie wczoraj mnie tak naszło bo posterisan jest na bazie e.coli a wiadomo, ze jak się sika do kubka to mogło coś tam się dostac a uzyłam go w sumie kilka razy bo mój "przyjaciel hemek" z poprzedniej ciązy sie uaktywnił ![]() Kamyk Cytat:
raz jest głowa w dół a raz dupką kilka dni temu pisałam, ze znów kopie po pęcherzu a dziś znów po żebrach ![]() Cytat:
czasem łyknę prenatal jak mi się przypomni ale lekarz mi nie kazał bo wyniki mam super. Jedyne co powiedział, to, ze jak chce to dla swojego spokoju mogę łykać ![]() Pysia fajowy bałwan chcieliśmy z Adikiem zrobic ale u nas śnieg za suchy ![]() addicted chudzinka i jeszcze chudnie daj mi swoją przemianę materii ![]() youyou nieźle z tymi kluczami a to mój bałwanek
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-17 o 13:44 |
|||
|
|
|
#2214 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhhhh Lila Cytat:
Cytat:
Przepraszm jednak najlmociej ale na razie nie jestem w stanie doczytać w tym oczopląsie....cięko się czyta cos bez spacji akapitów i jeszcze w tym kolorze ![]() Może pozniej Cytat:
Ale teraz z mężem się smiejemy że nic dwa razy się nie zdarza....i chyba cud by był gdyby Pysiolinka poszla w slad za braciszkiem.... Chociaż byłoby BOSKO Ale mnie rozbawilaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ************** Muszę zmykac bo Puchatek wstał z nocnika i z gołą
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAA wlasnie mialam Wam napisac cos odnosnie ubierania maluszka po urodzeniu.Polozna na SR mowila nam, ze body mozna zakladac dopiero jak odpadnie pepuszek.Bo inaczej jest on ciagle podrazniony i nie ma doplywu swiezego powietrza.Wiec jadnak kaftaniki i koszulki na cos sie przydadza....
BubiGirl woda z mydlem to w zyciu nie zasuszy pepuszka, tylko go rozmiekczy...taknawet na chlopski rozum biorac, nie jest to dobry pomysl....No i pierwsze slysze, zeby takie zmiany mialy byc wprowadzone od stycznia...Youyou rzeczywiscie wiecej szczescia niz rozumu ![]() Mamaidy dziekuje, wyniki beda w poniedzialek Kamyku dziekujemy |
|
|
|
#2216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli pewnie dziś lub jutro...to z ciekawosci zapytam ![]() Cytat:
u nas też cięzko bylo zrobić kulę...specjalnie zmoczyłam ręce... ![]() Ale pewnie nic straconego Kancia bo jak w nocy chwyci mrozek...to powinien się lepiej kleić ![]() PS Kania dopiero teraz zobaczylam Twojego bałwanka Sliczny
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-17 o 14:23 |
||
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie może ile kosztuje teraz znaczek na list? Muszę wysłać a nie chce mi się specjalnie iść na pocztę, wszystko mam w domu to tylko mąż by wrzucił do skrzynki.
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
a tu nie będzie info??
http://www.poczta-polska.pl/ |
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już po KTG ale długo zeszło, bo były 4 kobiety przede mną... skurcze jakieś tam wyszły, ale gin rzucił tylko okiem, powiedział że spoko i za tydzień w środę na następne KTG.
Co do znaczka na list Patka - to nie wiem bo u nas to tylko na poczcie znaczki sprzedają, nie ma nigdzie indziej.... Na SR u nas ostatnio babka mówiła o spirytusie do pępka, ewentualnie o fiolecie na bazie spirytusu, ale nic o wodzie z mydłem??? Pysia - bałwan pierwsza klasa, i dobrze że telefonik już zamówiony u pewnego sprzedawcy Kamyku - wszystkiego najlepszego aldii - no to muszę pozamieniać te body co spakowałam do szpitala na koszulki... chyba tak rzeczywiście lepiej A ja dzisiaj robię lazanię na obiadek. W ogóle to tak zgłodniałam jak czekałam na to ktg, że po przyjściu wszamałam drożdżówkę, z 5 mandarynek i banana - ale się napchałam-szok
|
|
|
|
#2220 |
|
Rozeznanie
|
BubiGirl woda z mydlem
to w zyciu nie zasuszy pepuszka, tylko go rozmiekczy...taknawet na chlopski rozum biorac, nie jest to dobry pomysl....No i pierwsze slysze, zeby takie zmiany mialy byc wprowadzone od stycznia...No ja wogóle się na tym nie znam ale piszę co nam pielegniarka mówiła....powołując się na jakąś lekarkę prof Helwich, która jest polskim komsultantem z dziedziny neonatologii i po ostatnim zjeżdzie lekarzy ustalono to co napisałam. Ma być woda z mydłem i osuszanie wodą. żadnego przemywania spirytusem. Ja i tak się zaopatrzyłam w gaziki leko, więc będę po swojemu robiła I nawet w Mam dziecko czy Moje dziecko, nie wiem, numerze styczniowym ukazał się artykuł że pępuszek spirytusem, bo wstawili starą wypowiedź tej profesor i ma być sprostowanie, że nie spirytusem tylko wodą z mydłem![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Z tego co się dowiedziałam w 3 szpitalach w warszawie już wprowadzili zmiany, a obowiązywać ma to od stycznia. A ta pielęgniarka co nam to powiedziała, tez była zaskoczona bo nawet prezentacje miała przygotowaną na spirytus, a nie wodę, więc to taka wiadomość z ostaniej chwili
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

strasznie napuchłam i nie wiem czy to od ciągłego leżenia

...nie moge znalezc na necie tej metody jak to sie robi, moze to tylko giny potrafia
...w kazdym razie szyjke mam skrocona(nie wiemco to moze oznaczac) i kolejna wizyte jak nie urodze mam na 30 stycznia...
z okazji urodzin
Fajnie że w Sylwestra zobaczycie malucha 

proszę się nie denerwować. Jaki kochany, zawsze tak przeprasza?? pozazdrościć
za badania

daj mi swoją przemianę materii 
to w zyciu nie zasuszy pepuszka, tylko go rozmiekczy...taknawet na chlopski rozum biorac, nie jest to dobry pomysl....No i pierwsze slysze, zeby takie zmiany mialy byc wprowadzone od stycznia...