|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Myslę że w styczniu to już poleciiiiiiiiiii......aż się boję ![]() Cytat:
![]() ps. Śniezek pruszy za oknem...a mała tak mi się rozpycha w brzuszku że normalnie czuję jej kopytka pod ręką Fajne uczucieeeee
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-21 o 07:54 |
||
|
|
|
#2672 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec dzisiaj jak będę w aptece to sobie ją kupię bo mróz trochę zelżał to mogę wyjść z domu A pani w aptece to już wolę o nic nie pytać bo jedyna odpowiedź to "w porozumieniu z lekarzem...."Cytat:
. Może za bardzo się przejął i się stara![]() Cytat:
A co do wagi to wiadomo że w USG orientacyjna wylicza...więc trzeba się liczyć z pomyłką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też uwielbiam Boże Narodzenie... te święta są niepowtarzalne ![]() Wczoraj ubrałam choinkę, wygląda ślicznie i jest bardzo gęściutka. Kupiłam cukierki na nią, ale w sobotę z tż ponad połowę zjedliśmy...za dobre kupiłam. Akurat jak ubierałam to teściowie nas odwiedzili i teściowa mi pomogła ubrać Nie byli u nas chyba z rok, tylko teść wpadał czasem na szybką kawę. Potem znajomi wpadli i siedzilei chyba do 23, zamówiliśmy pizzę i normalnie tak się objadłam że myślałam że pęknę. Ale już nie mogłam wysiedzieć z nimi tak mnie plecy bolały. Dzisiaj mnie czekają zakupy świąteczne, takie spożywcze, pewnie ludzi multum.... A teściowej mojej się zepsuł termostat w piekarniku i jak jej teść nie naprawi to u mnie będzie piekła placki
|
||||||
|
|
|
#2673 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
i za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() Kamyku - z tym, że nie pojedziesz do szpitala przed obiadem to mnie rozbawiłaś , zwłaszcza że twoja mama panikowała bardziej niż tyAgape dobrze, że z Olą wszystko OK, a jak już pisały inne mamuśki masz prawo trochę powybrzydzać przy jedzeniu i żaden normalny człowiek nie powinien ci z tego powodu robić wyrzutów eudaimonia - ja też się nie ruszam z domu w te święta, chociaż miałabym do pokonania 2x mniej niż ty. Zazwyczaj odwiedzaliśmy moje siostry, tym bardziej, że synek jednej z nich jest moim i tż chrześniakiem. Ale stwierdziłam, że jakby co to jednak wolę urodzić w szpitalu bliżej mojego miejsca zamieszkania ![]() A przepisik na ciacho już zanotowałam, zwłaszcza że jest z masą krówkową ![]() olivia - w wannie to trochę ciężko ogolić nóżki, wygodniej jest oprzeć nogę o brzeg wanny, ogolić i opłukać prysznicem. Zresztą tak samo opierając nogę o brzeg wanny można pomalować pazurki u stóp A w torbie też muszę zrobić mały remanent, tym bardziej, że jeszcze muszę zabrać szlafrok, papier toaletowy i ręczniki gosbaj żeby promotor w końcu przestał się czepiaćelcia - gratuluję zostania ciocią, co do wagi to słyszałam że może sie różnić +-0,5 kg ale jak widać potrafią być i większe różnice aldii - myslę, że Lu zrobi ci dziś miłą niespodziankę z wagą Cytat:
Cytat:
Ale życzę udanych zakupów Cytat:
Cytat:
kamyil - całe szczęście, że mi się coś takiego nie przytrafiło, choć co prawda nie przyglądałam się aż tak bardzo ani pomarańczom ani mandarynkom, tylko tyle co podczas obierania kocurazab - nie smutaj a na tej wizycie jak dobrze pamiętam masz szansę dowiedzieć sie, kto mieszka w brzuszku? to dobre wiadomości brzoskwinia my też od wczoraj mamy choineczkę w domu i od razu jakoś świąteczniej sie zrobiło. Ale cukierków nie kupowaliśmy ![]() A widzę, że większość się dziś wybiera po zakupy świąteczne, czyli tak jak ja. Muszę się zabrać za sporządzenie listy |
||||
|
|
|
#2674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kazdym razie poprzednim razem miałam nawet 180/110 wiec wiem, ze to juz masakra ![]() Cytat:
czasem jak małż sobie kupił to mu gryza podkradałam Cytat:
nie zmienia to faktu, ze ![]() najgorsze jest to, ze ja byłam raczej pewna, ze w cytrusach sie tacy lokatorzy nie zdarzają ![]() za wszystkie wizyty i czekamna relacje
|
|||
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyil koniecznie zglos to w sanepidzie i cale szczescie, ze idziesz do gin to zapytasz.Szkoda, ze nie wrzucilas tego do jakiegos sloika....
Dziekuje kochane za kciuki - trzymajcie moooocno A ja nie lubie swiat Wpadlam tylko na chwilke, bo moze zanim wybiore sie na pociag, to juz beda jakies wiesci od Lili ![]() Moje chorobsko niestety nie odpuszcza, a dzis konczy mi sie antybiotyk |
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Już 9 ciekawe czy u Lili już po wszystkim....
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
tez o tym mysle
![]() Być może już po...ale musi dojść do siebie....Dziś jej wielki dzień
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie z rana. Dzieki za slowa otuchy co do mojego promotora i pracy. Juz mi dzisiaj lepiej i staram sie tym nie martwic bo synek w brzuszku jest najwazniejszy
A ja dzisiaj o 12 mam wizyte u ginka, ale pewnie usg nie bede miec bo mialam ostatnio a on co 2 wizyte chyba robi. Ciekawe co u Lili, czy juz po wszystkim. Ciekawe czy dzisiaj doczekamy sie jakis relacji ![]() A my mamy dzisiaj gosci, odwiedzaja nas znajomi ktorzy z UK przyjechali na swieta. Zostana do jutra wiec musze cos pysznego na obiadek wymyslec ![]() ok zmykam sie pluskac i troszke domek ogarnac.bede was podczytywac
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
witam z rana piekne Panie
![]() u nas choinka ubrana - posprzatane tak po lebkach troche, ale tym akurat nie bede sie przejmowac wczoraj mialam pierwszy raz takie "stawanie brzucha" o ktorym pisalyscie - ciekawe doznanie - a dzis od rana mala doslownie szaleje ! czy dziecko moze sie za duzo ruszac??? boje sie ze cos jej jest ? ale to schiza jakas pewnie.... czy przy takim twardnieniu brzucha mozna wychodzic z domu? widze ze Wy szalejecie na sankach sliczne zdjecia !oczywiscie tez mysle o lili ciekawe kiedy da znac...aldi - lu na bank urosla ! kocurazab - wiem jak to nie latwo zyc z remontem w domu - zwlaszcza w naszym stanie - kiedy chcialoby sie urzadzac pokoj dla dziecka - a tu z niczym nie mozna ruszyc ! wspolczuje ! bo wiem jak ja ciezko przezylam nasz przedluzajacy sie remont... Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ! |
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
kamyil - ja bym sie tak nie przejmowala tym robalem. Na pewno byl obrzydliwy i obrzydzil Ci jedzenie i masz teraz to w pamieci. Ale nie wierze, ze to Ci moze w jakikolwiek sposob zaszkodzic. Tym bardziej jesli to larwa mola spozywczego, ktorego niestety jest mnostwo w sklepach (wszedzie: a mace, budyniu, platkach sniadaniowych, orzechach, bakaliach itd...). Nie sadzilam, ze do owocow tez wlaza. A moze to takie sa siedza w sliwkach, jablkach?? Na pewno nic Ci nie bedzie. Zaden pasozyt ludzki ani zwierzecy pewnie nie chcialby siedziec w pomaranczy. Glowka do gory.
Ja juz sie natknelam wiele razy na takie niespodzianki. |
|
|
|
#2681 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
..ot, trochę więcej białka po prostu![]() mężuś już od 8 w pracy a ja niedawno wstałam i zabieram się za jakieś śniadanko.. a potem mam w planach wielkie sprzątanie, które jakby nie było znalazło się też w planach piątkowych - rzecz jasna niezrealizowanych . dodatkowo muszę skoczyć do biblioteki, która oddalona tylko 100m od mojego mieszkanka, co jednak nie przeszkadza mi przetrzymywać książki już o ponad miesiąca dziś czekam na listonosza z wielką paczką z ostatnimi rzeczami wyprawki szpitalnej oraz dla dzidzi. jak tylko przyjdzie będę mogła dokończyć pakowanie i wszystko już będzie na tip top dziewczyny u mnie juz 38tc powoli się zaczął a jeszcze brak imienia . wszystkie niby ładne a przy żadnym nie czuje nic szczególnego, nie potrafię stwierdzić, że to właśnie to.. tż też jakąś big pomysłowością się nie wykazuje z braku pomysłów stwierdziliśmy, że może Adaś.. albo Piotruś, który troszkę chodzi mi po głowie.. ech! to takie trudne!!
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-12-21 o 09:45 |
||
|
|
|
#2682 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też myślałam, ze będą jakieś wieści od Lili, ale chyba musimy jeszcze poczekać. Ja lubię Boże Narodzenie, a raczej tą całą atmosferę, bo ostatnio z tż stwierdziliśmy, że tak naprawdę to mało się przeżywa to co najważniejsze, czyli narodziny Jezusa, tylko właśnie wigilię, prezenty i to wszystko co się składa na otoczkę świąt. Cytat:
![]() Cytat:
Co do ruchów, to czasem sa bardziej leniwe a czasem bardziej ruchliwe dni. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Ja też myślę co z Lilą, już pewnie po wszystkim Cytat:
Cytat:
ja też jak wczoraj obierałam mandarynkę to zauważyłam takie czarne "coś" w jednym kawałku, taka kuleczka.. wyrzuciłam całą... kurcze trzeba się mocno pilnować z tymi cytrusami ![]() Nie martw się, (choć ja też bym się schizowała), ale pomyśl że jak byliśmy dziećmi to pewnie nie jednego robala zjedliśmy i nic się nie działo.... Cytat:
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także myślę o Lili
taka ciekawa jestem... czy już się zaczęło, skończyło...jak było... jak dzidzia... No przeżywam, bo mam jeszcze troche czasu i własnego porodu tak wyczekuję a jednocześnie się boję...Soraya ja normalnei wychodzę z domu a brzuch się stawia kilka razy dziennie i gin kazał się nie martwić ![]() Eudaimonia też mieliśmy problem z imieniem i został Piotruś, bo nam chodził po głowie. I ładnie zdrabnia się i dla dorosłego imię też będzie w porządku
|
|
|
|
#2685 |
|
Rozeznanie
|
wiem, ze temat byl juz wstepnie poruszany ale mam jeszcze pytanko na jakie w koncu prezenty dla tztow (ale tez innych osobnikow plci meskiej) sie zdecydowałyście?
ja mam malo czasu i niemaly problem.. chciałam mu kupić nowy mundurek do pracy, jakąś w miarę elegancką bluzę i spodenki lekarskie - to rzecz jasna mu się przyda ogromnie ale jako prezent chyba dziwnie wygląda... myślałam też o takiej maszynce elektrycznej - widzę, że tego sporo w przeróżnych cenach! może któraś się zna i doradzi czy za np 150 zł da się już zakupić coś fajnego czy trzeba przeznaczyć na to dużo więcej? dalej pomysłów niestety brak
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia my sobie nie kupujemy prezentów z braku funduszy ale jakbym kupowała to wiem, że chciał maszynkę elektryczną i za 100-150 są fajne i markowe
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-21 o 10:02 |
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
eudaimonia - dziekuje Ci bardzo, ze mi przypomnialas o ksiazkach z biblioteki!
|
|
|
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie boję się, że nie olśni i wtedy będzie klops wolałabym mieć coś gotowego wcześniej.. ale zobaczymy!jeśli zaczęło się od razu (bo chyba miało być o 7??) to pewnie już dawno po.. no chyba, że męczą ją najpierw badaniami itp..
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie nigdy nie wiadomo czy poszło od razu wg. planowej godziny czy się opóźniło... ile trwają jakieś przygotowania badania...
|
|
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
ja kupiłam tż bluzę, ale wcześniej mu pokazałam jaka mu się podoba, bo on ma różne widzimisię, co do ubrań. A sama się nie spodziewam jakiś wymyślnych cudów, mało tego tż to raczej praktyczne prezenty - zamiast pomyśleć o perfumach czy biżuterii to on robota kuchennego albo suszarkę do włosów (w sumie taka z dyfuzorem to by mi się przydała
)Maszynki elektryczne fajne, ale mój tż już dawno powiedział że on by nie używał, więc ten prezent jak dal mnie odpada. A prezent jeszcze można portfel, pasek do spodni, jakąś aktówkę na dokumenty, scyzoryk, coś z ubrań (jak luzak to koszulkę albo bluzę, a jak na elegancko to krawat albo koszulę), płytę, książkę. A najlepiej to owiń siebie w kokardkę i powiedz że jak się rozpakujesz to zobaczy prezent
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sadze, zeby Lila juz byla po wszystkim. Samo przygotowanie troche trwa. A co dopiero przyjecie do szpitala, wszystkie formalnosci itd... Nie zdziwilabym sie, gdyby jej cc zrobily dopiero po poludniu. No chyba, ze ma lekarza znajomego, ktory to wszystko poprowadzi i przypilnuje...
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze czeka...badania, formalności etc...
Mówiła mi że jak dojdzie do siebie to się odezwie do nas ![]() Cytat:
Portfel, coś do ubrania ale trzeba dobrze znać gusta i upodobania partnera, wypaśny maleńki poendrive osattnio wklejałam kilka linków, Co do maszynki to mój skarb dostał 2 lata temu taką : http://www.skapiec.pl/site/cat/342/comp/95675 Jest z niej bardzo zadowolony, ale UWAGA! taki prezent jest dla facetów, którzy już się golili maszynkami ...wiem że są tacy co nie lubią maszynek i na odwrot... Mój nigdy nie ogolil by sie tradycyjną maszynką...bo jak twierdzi ma wtedy masakryczne podraznienie na twarzy ![]() W tym roku bedą jego ukochane perfumy JOOP Home ![]() Cytat:
![]() Ale to chyba już po kolacji...bo tak przy stole Wigilijnym przy prezentach
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-21 o 10:16 |
||
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ostatnio mało się udzielam i mało Was czytam, bo jakoś ciągle mam dużo pracy. Zamiast mieć trochę luzu przed świętami, to tu sporo pracy, a i jeszcze w domu ostatki remontu (a raczej już tylko zostało wykończenie mieszkania) więc jakoś tak wiecznie mam co robić. Postaram się Was nadrobić ![]() Pozdrawiam serdecznie.
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do maszynki elektrycznej to ja kilka lat temu kupiłam mężowi taka. Za 150zl kupisz spokojnie i to calkiem porzadnahttp://www.ceneo.pl/Maszynki_do_strzyzenia |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
A w sumie to chodzi ci o maszynke do włosów czy do golenia??
![]() bo widze ze kazda z nas inaczej zrozumiala :d
|
|
|
|
#2698 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
pomysł z sobą i kokardką jest najlepszy klaski :---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznaje że na ten prezent składało się 3 Mikolajów (ja, moja mama i jego mama). Za to mężuś był w niebo wzięty ma ją już 2 lata i ciągle mi za niądziekuje...wcześniej miał tanszego Philipsa który też był całkiem...ale ta powiedział że jest nie oceniona.... No i tyle jej używa a nawet jeszcze nożyków nie zmieniał ![]() No i dodatkowy atut...można ją normalnie czyścić pod kranem...inne trzeba z włosków czyścić pędzelkami cudami itp ... **************** Od Lili brak wieści a ja musze iść i coś zacząć działać w kuchni.... do usłyszenia.... Jak będą wieści to GŁOŚNO KRZYCZCIE
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
hahaha, chyba w razie co to nawet korek nie pomoże
![]() Cytat:
Ale na porodówce ttylko aparat będzie - kamera to jak już będziemy sami w pokoju ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj nie śpię od 4... Obudziłam się, do 6 przeleżałam w łóżku ale się podniosłam i poszłam do drugiego pokoju oglądać tv... I nie śpię do tej pory... Wczoraj mężus kupił mi prezent na święta! Mielismy sobie nie robić prezentów, a byliśmy na zakupkach w realu (ale nie na hipermarkecie tylko na sklepach przed) i mąż zaciągnął mnie do salonu Yes i wybrałam sobie kolczyki, łańcuszek i zawieszkę Kurcze, kochany jest, ale ja nie mam dla niego żadnego prezentu!!!! I co teraz? Sama nie mam możliwości wyjścia z domu - zresztą mieszkamy poza Szczecinem, a u mnie nie ma żadnych sklepów... Zreszta taka mroźnica a ja kurtkę w razie co biorę męża jak gdzieś wychodzimy no i nie mam prezentu... Poza tym mam makowca Jest lepszy niż ostatnio ten co mąż kupił
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Będzie trzecia mamusia rozpakowana... Teraz sie zacznie
Oj te z początku stycznia to już pewnie mają sie na baczności
Fajne uczucieeeee

. Może za bardzo się przejął i się stara

..ot, trochę więcej białka po prostu
. wszystkie niby ładne a przy żadnym nie czuje nic szczególnego, nie potrafię stwierdzić, że to właśnie to.. tż też jakąś big pomysłowością się nie wykazuje
z braku pomysłów stwierdziliśmy, że może Adaś.. albo Piotruś, który troszkę chodzi mi po głowie.. ech! to takie trudne!!

klaski :
Mama tak panikowała, bo jak jej odpadł czop, to za 4 godziny już urodziła, nie wiedziała, że to może stać się wcześniej... Chyba by mnie w tym szpitalu wyśmiali...