Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 07:34   #2671
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Będzie trzecia mamusia rozpakowana... Teraz sie zacznie Oj te z początku stycznia to już pewnie mają sie na baczności

Myslę że w styczniu to już poleciiiiiiiiiii......aż się boję

Cytat:
Ja sie własnie nie mogę doczekać aż będzie po świętach Wcale mnie nie cieszą jakoś... Tylko kupa roboty przy tym i tyle.
To tak jest z tymi świętami wiecej szykowania i otoczki...ale musze przyznać że ja uwielbiam świeta...to kszątanine, te prezenty, tą atmosferę rodzinną ...spotykamy się w dużym gronie ok 10-12 osób ...wspólne kolędowanie ...zwłaszcza te Bożo Narodzeniowe ...Wielkanocne już mnie aż tak bardzo nie cieszą

ps. Śniezek pruszy za oknem...a mała tak mi się rozpycha w brzuszku że normalnie czuję jej kopytka pod ręką Fajne uczucieeeee

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-21 o 07:54
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 08:06   #2672
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiat kalafiora Pokaż wiadomość
brzoskwinia 82 - czytałam, że najzwyklejsza maść z wit. A, która można kupić w aptece za 2,50 zł, działa podobno tak rewelacyjnie na rozstępy. Pisała o tym jedna z czytelniczek m jak mama w listopadowym numerze.
Nie mam pojęcia czy istnieją jakieś przeciwskazania do jej stosowania dla kobiet w ciąży. Ja niestety zupełnie nie znam się na lekach, substancjach chemicznych itp. Można by było ewentualnie zapytać pani w aptece czy maść może w jakiś sposób zaszkodzić.
Tak właśnie o tej maści pisałam i ona jest bezpieczna w ciąży wiec dzisiaj jak będę w aptece to sobie ją kupię bo mróz trochę zelżał to mogę wyjść z domu A pani w aptece to już wolę o nic nie pytać bo jedyna odpowiedź to "w porozumieniu z lekarzem...."

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny melduje sie ze jestem ale jakos nie mam weny do pisania. Troche mi smutno bo jak pisalam wam wczesniej jestem w trakcie konczenia pracy mgr no i ten moj promotor sie ciagle czegos czepia, ciagle cos nie tak. Jak jemu sie tak ciagle cos bedzie nie podobac to predzej urodze niz zloze prace. A chcialabym ja chociaz zlozyc przed porodem. Najpierw w planach byla oczywiscie obrona przed porodem ale teraz musze chyba zmodyfikowac marzenia.......

To sie wyzalilam.......
Don't worry - będzie dobrze. Taka rola promotora że się musi czepiać, ale w Twoim przypadku mógłby odpuścić trochę . Może za bardzo się przejął i się stara

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
hej laseczki mojego szwagra dziewczyna urodzila dzisiaj ogolenie miala termin na 17 i juz18 dostala na wywolanie ale nic sie nie dzialo no i dzisiaj jej wody przebijali urodzila po 6 godzinach i maly ma 4500 kurcze a na usg kilka dni temu lekarz mowil ze maly ma 3700 wiec chyba do konca nie mozna sie nastawiac na to co z usg wychodzi
No to gratuluję Ciociu A co do wagi to wiadomo że w USG orientacyjna wylicza...więc trzeba się liczyć z pomyłką

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość

A ja mam jutro wizyte i mam nadzieje, ze moja Lu zaczela przybierac na wadze, tak jak powinna :pro si:

Dziewczyny kciukasy za wszystkie jutrzejsze wizyty, bo sporo z nas ma jutro.No i oczywiscie najwieksze kciuki za Lile
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i oczywiście za Lilę też

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
a teraz coś obrzydliwego, ale mam nadzieję że nie groźnego ani dla mnie ani dla dziecka... ale że wyobraźnię mam bujną to mnie coś po żołądku łaskocze ;/

zajadam sobie pomarańcze i kiedy zostaly mi moze z 3 platki do konca to zauwazylam na jednym cos bialego pelzajacego... jakas larwa, dluga na 5-7mm z czarna glowka (z tego co poszperalam w necie to moze byc larwa muchy albo larwa mola spozywczego)
to co w buzi wyplulam i patrze a tam w tym listku jeszcze jedno takie biale paskudztwo chwile se popelzalo i myk do srodka w miąsz...

natychmiast wszystko wyladowalo w smietniku a ja sie teraz schizuje co to bylo i czy moze zaszkodzic malenstwu albo mnie...
wczoraj tez jadlam pomarancze z tego rzutu ale nic nie zauwazylam i nic mi nie bylo

zaluje teraz ze to wywalilam, moglam albo wpakowac do jakiegos pojemniczka albo chociaz zrobic zdjecie!
jutro zadzwonie do sanepidu, niech ida na kontrole do tego marketu w ktorym to kupilam, bo nie wiadomo czy to tylko jedna pomarancza (i akurat mi sie trafila ;( ) czy ogolnie tam jakis syf i wiecej owocow jest z "dodatkami"
jutro tez ide do gina to jej powiem ze sie na cos takiego nacielam i zapytam czy sie martwic czy nie i czy ewentualnie za jakis czas nie robic badan w kierunku jakichs pasozytow czy czegos w tym stylu

a pomaranczy to chyba nie tkne przez dlugi czas a nawet jesli juz to kazda obejrze po 1000 razy nim zdecyduje sie ugryzc

i od razu mi brzuch zaczal twardniec z tego przejcia
Kurde, też bym nie tknęła pomarańczy już...

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Myslę że w styczniu to już poleciiiiiiiiiii......aż się boję

To tak jest z tymi świętami wiecej szykowania i otoczki...ale musze przyznać że ja uwielbiam świeta...to kszątanine, te prezenty, tą atmosferę rodzinną ...spotykamy się w dużym gronie ok 10-12 osób ...wspólne kolędowanie ...zwłaszcza te Bożo Narodzeniowe ...Wielkanocne już mnie aż tak bardzo nie cieszą
Ja myślę że po świętach się zacznie
Ja też uwielbiam Boże Narodzenie... te święta są niepowtarzalne

Wczoraj ubrałam choinkę, wygląda ślicznie i jest bardzo gęściutka. Kupiłam cukierki na nią, ale w sobotę z tż ponad połowę zjedliśmy...za dobre kupiłam.
Akurat jak ubierałam to teściowie nas odwiedzili i teściowa mi pomogła ubrać Nie byli u nas chyba z rok, tylko teść wpadał czasem na szybką kawę.
Potem znajomi wpadli i siedzilei chyba do 23, zamówiliśmy pizzę i normalnie tak się objadłam że myślałam że pęknę. Ale już nie mogłam wysiedzieć z nimi tak mnie plecy bolały.
Dzisiaj mnie czekają zakupy świąteczne, takie spożywcze, pewnie ludzi multum....
A teściowej mojej się zepsuł termostat w piekarniku i jak jej teść nie naprawi to u mnie będzie piekła placki

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 08:30   #2673
addicted to wizaz
Zadomowienie

Witam z ranaPrzede wszystkim dla Lili
i za wszystkie dzisiejsze wizyty

Kamyku
- z tym, że nie pojedziesz do szpitala przed obiadem to mnie rozbawiłaś, zwłaszcza że twoja mama panikowała bardziej niż ty
Agape
dobrze, że z Olą wszystko OK, a jak już pisały inne mamuśki masz prawo trochę powybrzydzać przy jedzeniu i żaden normalny człowiek nie powinien ci z tego powodu robić wyrzutów
eudaimonia - ja też się nie ruszam z domu w te święta, chociaż miałabym do pokonania 2x mniej niż ty. Zazwyczaj odwiedzaliśmy moje siostry, tym bardziej, że synek jednej z nich jest moim i tż chrześniakiem. Ale stwierdziłam, że jakby co to jednak wolę urodzić w szpitalu bliżej mojego miejsca zamieszkania
A przepisik na ciacho już zanotowałam, zwłaszcza że jest z masą krówkową
olivia - w wannie to trochę ciężko ogolić nóżki, wygodniej jest oprzeć nogę o brzeg wanny, ogolić i opłukać prysznicem. Zresztą tak samo opierając nogę o brzeg wanny można pomalować pazurki u stóp
A w torbie też muszę zrobić mały remanent, tym bardziej, że jeszcze muszę zabrać szlafrok, papier toaletowy i ręczniki
gosbaj żeby promotor w końcu przestał się czepiać
elcia - gratuluję zostania ciocią, co do wagi to słyszałam że może sie różnić +-0,5 kg ale jak widać potrafią być i większe różnice
aldii - myslę, że Lu zrobi ci dziś miłą niespodziankę z wagą
Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
A jesli chodzi o imie - Tomasz - to tez mi sie bardzo podoba i tez czuje jakis sentyment - moj tz ma tak na imie
To tak jak mój
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
jutro po wizycie i ginki jedziemy do reala na końcowe zakupy , mąż się śmieje ze posadzi mnie do wózka żebym za dużo nie chodziła ... tylko gdzie zakupy będą

Ale życzę udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja się przez całą ciążę zastanawiałam, czy mogę sobie usmażyć camembert... No bo niby nie wolno... Ale po obróbce termicznej to w końcu co innego... A teraz i tak nie mogę, bo za dużo soli
No właśnie, ja też czytałam, że nie można. Ale myślę, że to bardziej na początkowym etapie ciąży, a teraz to już nie powinno zaszkodzić

Cytat:
A jeszcze przez ten czop, to sobie zrobiłam zamówienie w sklepie dla biżuteryjek, bo dostałam rabat urodzinowy... I stwierdziłam, że jakbym jednak nagle zaczęła rodzić, to stracę rabat A mój mąż powiedział, że dla mnie każdy powód na zrobienie biżu zakupów jest dobry...

kamyil - całe szczęście, że mi się coś takiego nie przytrafiło, choć co prawda nie przyglądałam się aż tak bardzo ani pomarańczom ani mandarynkom, tylko tyle co podczas obierania

kocurazab - nie smutaj
a na tej wizycie jak dobrze pamiętam masz szansę dowiedzieć sie, kto mieszka w brzuszku?
Cytat:
Kamyk tak ustabilizowali Filce ciśnienie I jest wszytsko dobrze
to dobre wiadomości, więc jak wcześniej pisałaś powinni ją dziś wypuścić do domu
brzoskwinia my też od wczoraj mamy choineczkę w domu i od razu jakoś świąteczniej sie zrobiło. Ale cukierków nie kupowaliśmy

A widzę, że większość się dziś wybiera po zakupy świąteczne, czyli tak jak ja. Muszę się zabrać za sporządzenie listy
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 08:43   #2674
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Może Twój ciśnieniomierz zawyża? Ja po Dopegycie i Dipherganie 3 x dziennie tez miewam tą górną granicę, mam się zgłosić jakbym ją przekroczyła...
mam go od poprzedniej ciązy i raczej pomiary byly wiarygodne. CO prawda w klinice mierzą mi ręcznym ze stetoskopem i to jest zawsze rano, kiedy cisnienie jest ogólnie niższe. W domu mierze po południu.
W kazdym razie poprzednim razem miałam nawet 180/110 wiec wiem, ze to juz masakra

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja też jem camemberta, uwielbiam wszelkie sery "śmierdziuchy" więc te bardziej "prawdziwe" poszły w odstawkę na czas ciąży, ale taki camembert normalny ze sklepu to jest z pasteryzowanego mleka więc luzik
ja tez uwielbiam wszelkie śmierdziuchy
czasem jak małż sobie kupił to mu gryza podkradałam

Cytat:
a teraz coś obrzydliwego, ale mam nadzieję że nie groźnego ani dla mnie ani dla dziecka... ale że wyobraźnię mam bujną to mnie coś po żołądku łaskocze ;/
z takiej larwy raczej nic nie będzie nie zmienia to faktu, ze
najgorsze jest to, ze ja byłam raczej pewna, ze w cytrusach sie tacy lokatorzy nie zdarzają

za wszystkie wizyty i czekamna relacje
Stary 2009-12-21, 08:57   #2675
aldii
Zakorzenienie

Kamyil koniecznie zglos to w sanepidzie i cale szczescie, ze idziesz do gin to zapytasz.Szkoda, ze nie wrzucilas tego do jakiegos sloika....

Dziekuje kochane za kciuki - trzymajcie moooocno
A ja nie lubie swiat
Wpadlam tylko na chwilke, bo moze zanim wybiore sie na pociag, to juz beda jakies wiesci od Lili
Moje chorobsko niestety nie odpuszcza, a dzis konczy mi sie antybiotyk ojjj zeby tylko w pociagu bylo cieplo.....
Stary 2009-12-21, 09:00   #2676
brzoskwinia82
Zadomowienie

Już 9 ciekawe czy u Lili już po wszystkim....

Stary 2009-12-21, 09:06   #2677
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Już 9 ciekawe czy u Lili już po wszystkim....
tez o tym mysle

Być może już po...ale musi dojść do siebie....Dziś jej wielki dzień

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-21, 09:13   #2678
gosbaj
Zadomowienie

Witam mamusie z rana. Dzieki za slowa otuchy co do mojego promotora i pracy. Juz mi dzisiaj lepiej i staram sie tym nie martwic bo synek w brzuszku jest najwazniejszy

A ja dzisiaj o 12 mam wizyte u ginka, ale pewnie usg nie bede miec bo mialam ostatnio a on co 2 wizyte chyba robi.

Ciekawe co u Lili, czy juz po wszystkim. Ciekawe czy dzisiaj doczekamy sie jakis relacji

A my mamy dzisiaj gosci, odwiedzaja nas znajomi ktorzy z UK przyjechali na swieta. Zostana do jutra wiec musze cos pysznego na obiadek wymyslec

ok zmykam sie pluskac i troszke domek ogarnac.bede was podczytywac
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:17   #2679
soraya1
Raczkowanie

witam z rana piekne Panie

u nas choinka ubrana - posprzatane tak po lebkach troche, ale tym akurat nie bede sie przejmowac

wczoraj mialam pierwszy raz takie "stawanie brzucha" o ktorym pisalyscie - ciekawe doznanie - a dzis od rana mala doslownie szaleje ! czy dziecko moze sie za duzo ruszac??? boje sie ze cos jej jest ? ale to schiza jakas pewnie....
czy przy takim twardnieniu brzucha mozna wychodzic z domu?

widze ze Wy szalejecie na sankach sliczne zdjecia !

oczywiscie tez mysle o lili ciekawe kiedy da znac...

aldi - lu na bank urosla !

kocurazab - wiem jak to nie latwo zyc z remontem w domu - zwlaszcza w naszym stanie - kiedy chcialoby sie urzadzac pokoj dla dziecka - a tu z niczym nie mozna ruszyc ! wspolczuje ! bo wiem jak ja ciezko przezylam nasz przedluzajacy sie remont...

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty !
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:42   #2680
celka2000
Zakorzenienie

kamyil - ja bym sie tak nie przejmowala tym robalem. Na pewno byl obrzydliwy i obrzydzil Ci jedzenie i masz teraz to w pamieci. Ale nie wierze, ze to Ci moze w jakikolwiek sposob zaszkodzic. Tym bardziej jesli to larwa mola spozywczego, ktorego niestety jest mnostwo w sklepach (wszedzie: a mace, budyniu, platkach sniadaniowych, orzechach, bakaliach itd...). Nie sadzilam, ze do owocow tez wlaza. A moze to takie sa siedza w sliwkach, jablkach?? Na pewno nic Ci nie bedzie. Zaden pasozyt ludzki ani zwierzecy pewnie nie chcialby siedziec w pomaranczy. Glowka do gory.
Ja juz sie natknelam wiele razy na takie niespodzianki.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:43   #2681
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
O nie, nie... Ja jeszcze jutro jadę na badania, mocz, hbs, wr... Poza tym mam nie spakowane prezenty, nie ubraną choinkę oraz plany na wigilię i oba dni świąt... Nie, nie, nie... Jeszcze do 27 grudnia muszę poczekać
W środę mam gina umówionego...
Masz rację Kamyczku, wszystkie powyższe obowiązku na pewno opóźnią poród

Cytat:
Brzmi ohydnie ale na Twoim miejscu bym się nie przejmowała! Pomyśl, że są kraje w których takie robaczki to przysmak..ot, trochę więcej białka po prostu

mężuś już od 8 w pracy a ja niedawno wstałam i zabieram się za jakieś śniadanko.. a potem mam w planach wielkie sprzątanie, które jakby nie było znalazło się też w planach piątkowych - rzecz jasna niezrealizowanych. dodatkowo muszę skoczyć do biblioteki, która oddalona tylko 100m od mojego mieszkanka, co jednak nie przeszkadza mi przetrzymywać książki już o ponad miesiąc
a dziś czekam na listonosza z wielką paczką z ostatnimi rzeczami wyprawki szpitalnej oraz dla dzidzi. jak tylko przyjdzie będę mogła dokończyć pakowanie i wszystko już będzie na tip top

dziewczyny u mnie juz 38tc powoli się zaczął a jeszcze brak imienia. wszystkie niby ładne a przy żadnym nie czuje nic szczególnego, nie potrafię stwierdzić, że to właśnie to.. tż też jakąś big pomysłowością się nie wykazuje z braku pomysłów stwierdziliśmy, że może Adaś.. albo Piotruś, który troszkę chodzi mi po głowie.. ech! to takie trudne!!
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

Edytowane przez eudaimonia
Czas edycji: 2009-12-21 o 09:45
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:50   #2682
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
A ja nie lubie swiat
Wpadlam tylko na chwilke, bo moze zanim wybiore sie na pociag, to juz beda jakies wiesci od Lili
Moje chorobsko niestety nie odpuszcza, a dzis konczy mi sie antybiotyk ojjj zeby tylko w pociagu bylo cieplo.....
Oby w pociagu było ciepło
Też myślałam, ze będą jakieś wieści od Lili, ale chyba musimy jeszcze poczekać.
Ja lubię Boże Narodzenie, a raczej tą całą atmosferę, bo ostatnio z tż stwierdziliśmy, że tak naprawdę to mało się przeżywa to co najważniejsze, czyli narodziny Jezusa, tylko właśnie wigilię, prezenty i to wszystko co się składa na otoczkę świąt.

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

najgorsze jest to, ze ja byłam raczej pewna, ze w cytrusach sie tacy lokatorzy nie zdarzają
ja też, bo w czereśniach i śliwkach to standard, ale żeby w pomarańczach

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
wczoraj mialam pierwszy raz takie "stawanie brzucha" o ktorym pisalyscie - ciekawe doznanie - a dzis od rana mala doslownie szaleje ! czy dziecko moze sie za duzo ruszac??? boje sie ze cos jej jest ? ale to schiza jakas pewnie....
czy przy takim twardnieniu brzucha mozna wychodzic z domu?
Jak ci bardzo dokucza to twardnienie to weź nospę i trochę poczekaj, a dopiero potem wyjdź z domku
Co do ruchów, to czasem sa bardziej leniwe a czasem bardziej ruchliwe dni.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
dziewczyny u mnie juz 38tc powoli się zaczął a jeszcze brak imienia. wszystkie niby ładne a przy żadnym nie czuje nic szczególnego, nie potrafię stwierdzić, że to właśnie to.. tż też jakąś big pomysłowością się nie wykazuje z braku pomysłów stwierdziliśmy, że może Adaś.. albo Piotruś, który troszkę chodzi mi po głowie.. ech! to takie trudne!!
A może będzie tak, że jak już spojrzysz na maluszka to od razu przyjdzie ci do głowy to właściwe imię i powiesz "witaj...(Piotrusiu, Adasiu..)
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:53   #2683
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuśki

Ja też myślę co z Lilą, już pewnie po wszystkim

Cytat:

A jeszcze przez ten czop, to sobie zrobiłam zamówienie w sklepie dla biżuteryjek, bo dostałam rabat urodzinowy... I stwierdziłam, że jakbym jednak nagle zaczęła rodzić, to stracę rabat A mój mąż powiedział, że dla mnie każdy powód na zrobienie biżu zakupów jest dobry...

Cytat:

i od razu mi brzuch zaczal twardniec z tego przejcia
o fuj ale paskudztwo ja też jak wczoraj obierałam mandarynkę to zauważyłam takie czarne "coś" w jednym kawałku, taka kuleczka.. wyrzuciłam całą... kurcze trzeba się mocno pilnować z tymi cytrusami
Nie martw się, (choć ja też bym się schizowała), ale pomyśl że jak byliśmy dziećmi to pewnie nie jednego robala zjedliśmy i nic się nie działo....

Cytat:

to może jak się mały urodzi to Was olśni że akurat takie mu pasuje....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:54   #2684
zebra666
Zakorzenienie

Ja także myślę o Lili taka ciekawa jestem... czy już się zaczęło, skończyło...jak było... jak dzidzia... No przeżywam, bo mam jeszcze troche czasu i własnego porodu tak wyczekuję a jednocześnie się boję...

Soraya ja normalnei wychodzę z domu a brzuch się stawia kilka razy dziennie i gin kazał się nie martwić

Eudaimonia też mieliśmy problem z imieniem i został Piotruś, bo nam chodził po głowie. I ładnie zdrabnia się i dla dorosłego imię też będzie w porządku

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:54   #2685
eudaimonia
Rozeznanie

wiem, ze temat byl juz wstepnie poruszany ale mam jeszcze pytanko na jakie w koncu prezenty dla tztow (ale tez innych osobnikow plci meskiej) sie zdecydowałyście?
ja mam malo czasu i niemaly problem.. chciałam mu kupić nowy mundurek do pracy, jakąś w miarę elegancką bluzę i spodenki lekarskie - to rzecz jasna mu się przyda ogromnie ale jako prezent chyba dziwnie wygląda... myślałam też o takiej maszynce elektrycznej - widzę, że tego sporo w przeróżnych cenach! może któraś się zna i doradzi czy za np 150 zł da się już zakupić coś fajnego czy trzeba przeznaczyć na to dużo więcej? dalej pomysłów niestety brak

Stary 2009-12-21, 09:55   #2686
zebra666
Zakorzenienie

Eudaimonia my sobie nie kupujemy prezentów z braku funduszy ale jakbym kupowała to wiem, że chciał maszynkę elektryczną i za 100-150 są fajne i markowe

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-21 o 10:02
Stary 2009-12-21, 09:57   #2687
celka2000
Zakorzenienie

eudaimonia - dziekuje Ci bardzo, ze mi przypomnialas o ksiazkach z biblioteki! Dzis mi uplywa termin. Musze do nich zadzwonic i przedluzyc.
Stary 2009-12-21, 09:58   #2688
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
A może będzie tak, że jak już spojrzysz na maluszka to od razu przyjdzie ci do głowy to właściwe imię i powiesz "witaj...(Piotrusiu, Adasiu..)
i
Cytat:
to może jak się mały urodzi to Was olśni że akurat takie mu pasuje....
właśnie boję się, że nie olśni i wtedy będzie klops wolałabym mieć coś gotowego wcześniej.. ale zobaczymy!

Cytat:
Ja także myślę o Lili taka ciekawa jestem... czy już się zaczęło, skończyło...jak było... jak dzidzia... No przeżywam, bo mam jeszcze troche czasu i własnego porodu tak wyczekuję a jednocześnie się boję...
jeśli zaczęło się od razu (bo chyba miało być o 7??) to pewnie już dawno po.. no chyba, że męczą ją najpierw badaniami itp..

Stary 2009-12-21, 10:04   #2689
zebra666
Zakorzenienie

Własnie nigdy nie wiadomo czy poszło od razu wg. planowej godziny czy się opóźniło... ile trwają jakieś przygotowania badania...

Stary 2009-12-21, 10:06   #2690
brzoskwinia82
Zadomowienie

ja kupiłam tż bluzę, ale wcześniej mu pokazałam jaka mu się podoba, bo on ma różne widzimisię, co do ubrań. A sama się nie spodziewam jakiś wymyślnych cudów, mało tego tż to raczej praktyczne prezenty - zamiast pomyśleć o perfumach czy biżuterii to on robota kuchennego albo suszarkę do włosów (w sumie taka z dyfuzorem to by mi się przydała )
Maszynki elektryczne fajne, ale mój tż już dawno powiedział że on by nie używał, więc ten prezent jak dal mnie odpada.
A prezent jeszcze można portfel, pasek do spodni, jakąś aktówkę na dokumenty, scyzoryk, coś z ubrań (jak luzak to koszulkę albo bluzę, a jak na elegancko to krawat albo koszulę), płytę, książkę. A najlepiej to owiń siebie w kokardkę i powiedz że jak się rozpakujesz to zobaczy prezent

Stary 2009-12-21, 10:12   #2691
celka2000
Zakorzenienie

Nie sadze, zeby Lila juz byla po wszystkim. Samo przygotowanie troche trwa. A co dopiero przyjecie do szpitala, wszystkie formalnosci itd... Nie zdziwilabym sie, gdyby jej cc zrobily dopiero po poludniu. No chyba, ze ma lekarza znajomego, ktory to wszystko poprowadzi i przypilnuje...
Stary 2009-12-21, 10:12   #2692
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
A najlepiej to owiń siebie w kokardkę i powiedz że jak się rozpakujesz to zobaczy prezent
ooo cudowny pomysł!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:14   #2693
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też myślę co z Lilą, już pewnie po wszystkim
Może jeszcze czeka...badania, formalności etc...

Mówiła mi że jak dojdzie do siebie to się odezwie do nas

Cytat:
wiem, ze temat byl juz wstepnie poruszany ale mam jeszcze pytanko na jakie w koncu prezenty dla tztow (ale tez innych osobnikow plci meskiej) sie zdecydowałyście?
ja mam malo czasu i niemaly problem.. chciałam mu kupić nowy mundurek do pracy, jakąś w miarę elegancką bluzę i spodenki lekarskie - to rzecz jasna mu się przyda ogromnie ale jako prezent chyba dziwnie wygląda... myślałam też o takiej maszynce elektrycznej - widzę, że tego sporo w przeróżnych cenach! może któraś się zna i doradzi czy za np 150 zł da się już zakupić coś fajnego czy trzeba przeznaczyć na to dużo więcej? dalej pomysłów niestety brak
Ja już opisywałam sowje typy typu;
Portfel, coś do ubrania ale trzeba dobrze znać gusta i upodobania partnera, wypaśny maleńki poendrive osattnio wklejałam kilka linków,

Co do maszynki to mój skarb dostał 2 lata temu taką :
http://www.skapiec.pl/site/cat/342/comp/95675
Jest z niej bardzo zadowolony, ale UWAGA! taki prezent jest dla facetów, którzy już się golili maszynkami ...wiem że są tacy co nie lubią maszynek i na odwrot...

Mój nigdy nie ogolil by sie tradycyjną maszynką...bo jak twierdzi ma wtedy masakryczne podraznienie na twarzy

W tym roku bedą jego ukochane perfumy JOOP Home

Cytat:
A prezent jeszcze można .... A najlepiej to owiń siebie w kokardkę i powiedz że jak się rozpakujesz to zobaczy prezent

Ale to chyba już po kolacji...bo tak przy stole Wigilijnym przy prezentach u nas będzie ok 10 osób więc odpada

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-21 o 10:16
Stary 2009-12-21, 10:16   #2694
azzis
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Ostatnio mało się udzielam i mało Was czytam, bo jakoś ciągle mam dużo pracy. Zamiast mieć trochę luzu przed świętami, to tu sporo pracy, a i jeszcze w domu ostatki remontu (a raczej już tylko zostało wykończenie mieszkania) więc jakoś tak wiecznie mam co robić.
Postaram się Was nadrobić
Pozdrawiam serdecznie.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:16   #2695
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam mężowi wkrętarke, bo zawsze pozyczał od taty. A skoro kupujemy mieszkanie i będzie mały remoncik to na pewno mu sie przyda własna a co do maszynki elektrycznej to ja kilka lat temu kupiłam mężowi taka. Za 150zl kupisz spokojnie i to calkiem porzadna
http://www.ceneo.pl/Maszynki_do_strzyzenia
Stary 2009-12-21, 10:19   #2696
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:

Ale to chyba już po kolacji...bo tak przy stole Wigilijnym przy prezentach u nas będzie ok 10 osób więc odpada
no to by trzeba jeszcze dopracować.... bo taki prezent leżący pod choinką może niektórych zszokować

Stary 2009-12-21, 10:20   #2697
gosbaj
Zadomowienie

A w sumie to chodzi ci o maszynke do włosów czy do golenia?? bo widze ze kazda z nas inaczej zrozumiala :d
Stary 2009-12-21, 10:26   #2698
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Ja już opisywałam sowje typy typu;
Portfel, coś do ubrania ale trzeba dobrze znać gusta i upodobania partnera, wypaśny maleńki poendrive osattnio wklejałam kilka linków,

Co do maszynki to mój skarb dostał 2 lata temu taką :
http://www.skapiec.pl/site/cat/342/comp/95675
Jest z niej bardzo zadowolony, ale UWAGA! taki prezent jest dla facetów, którzy już się golili maszynkami ...wiem że są tacy co nie lubią maszynek i na odwrot...

Mój nigdy nie ogolil by sie tradycyjną maszynką...bo jak twierdzi ma wtedy masakryczne podraznienie na twarzy

W tym roku bedą jego ukochane perfumy JOOP Home
tak, tak pamiętam jak wklejałaś tą pamięć ale mojemu to chyba by się mało przydało.. za to portfel kupiłam mu w tamtym roku i był to bardzo trafiony prezent. maszynka którą pokazujesz wydaje się być super ale 300zeta!! ło matko!!

Cytat:
A prezent jeszcze można portfel, pasek do spodni, jakąś aktówkę na dokumenty, scyzoryk, coś z ubrań (jak luzak to koszulkę albo bluzę, a jak na elegancko to krawat albo koszulę), płytę, książkę. A najlepiej to owiń siebie w kokardkę i powiedz że jak się rozpakujesz to zobaczy prezent
w ubrania to raczej wolałabym się nie bawić, no chyba, że te do pracy..hmm.. paski ma, scyzoryk jakiś też widziałam (ale po co mu to, to nie wiem) a książki dostawał za każdym razem gdy nie wiedziałam co kupić, więc trochę się już nazbierało
pomysł z sobą i kokardką jest najlepszyklaski :

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
A w sumie to chodzi ci o maszynke do włosów czy do golenia?? bo widze ze kazda z nas inaczej zrozumiala :d
ja myslalam o takiej do golenia

Stary 2009-12-21, 10:31   #2699
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
maszynka którą pokazujesz wydaje się być super ale 300zeta!! ło matko!!
Przyznaje drogo...ale ja kupiłam w markecie w promocji taniej niż w necie...
Przyznaje że na ten prezent składało się 3 Mikolajów (ja, moja mama i jego mama).

Za to mężuś był w niebo wzięty ma ją już 2 lata i ciągle mi za niądziekuje...wcześniej miał tanszego Philipsa który też był całkiem...ale ta powiedział że jest nie oceniona....

No i tyle jej używa a nawet jeszcze nożyków nie zmieniał
No i dodatkowy atut...można ją normalnie czyścić pod kranem...inne trzeba z włosków czyścić pędzelkami cudami itp ...

Od Lili brak wieści a ja musze iść i coś zacząć działać w kuchni.... do usłyszenia....

Jak będą wieści to GŁOŚNO KRZYCZCIE

*** -12,5kg***
Stary 2009-12-21, 10:37   #2700
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
PatkaM zaciskaj, zaciskaj.Moze jakis korek od wina
hahaha, chyba w razie co to nawet korek nie pomoże

Cytat:
Dziewczyny a Wy zabieracie do szpitala sprzet typu kamera, aparat ?? Troche sie boje, ze mi ktos ukradnie....No ale z drugiej strony chce miec nagrana pierwsza (kranowa) kapiel Lu, pierwsze karmienie cycem, przewijanie itd........
Bierzemy i aparat i kamere Ale na porodówce ttylko aparat będzie - kamera to jak już będziemy sami w pokoju

Cytat:
Cześć mamuśki
Ja tylko na chwilkę, bo muszę odpocząć po dzisiejszych wizytach......
Rano odszedł mi kawałek czopu... Więc nareszcie jakiś objaw zbliżającego się porodu Ale to tak z 1 cm sześcienny...
Pojechałam oczywiście po tym do rodziców na obiad, a mama z tatą kazali mi jechać do szpitala... Powiedziałam im, że nie jadę przed obiadem, że mi obiadu nie chcą dać Mama tak panikowała, bo jak jej odpadł czop, to za 4 godziny już urodziła, nie wiedziała, że to może stać się wcześniej... Chyba by mnie w tym szpitalu wyśmiali...
ooo, no to już jakiś krok bliżej porodu

A ja dzisiaj nie śpię od 4... Obudziłam się, do 6 przeleżałam w łóżku ale się podniosłam i poszłam do drugiego pokoju oglądać tv... I nie śpię do tej pory...

Wczoraj mężus kupił mi prezent na święta! Mielismy sobie nie robić prezentów, a byliśmy na zakupkach w realu (ale nie na hipermarkecie tylko na sklepach przed) i mąż zaciągnął mnie do salonu Yes i wybrałam sobie kolczyki, łańcuszek i zawieszkę Kurcze, kochany jest, ale ja nie mam dla niego żadnego prezentu!!!! I co teraz? Sama nie mam możliwości wyjścia z domu - zresztą mieszkamy poza Szczecinem, a u mnie nie ma żadnych sklepów... Zreszta taka mroźnica a ja kurtkę w razie co biorę męża jak gdzieś wychodzimy no i nie mam prezentu...

Poza tym mam makowca Jest lepszy niż ostatnio ten co mąż kupił

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości