|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodnie fajowe. |
|
|
|
|
#2253 | ||||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15958181]
Dziewczyny, gdy lekarz powiedział wam płeć albo na normalnym usg albo na połówkowym - dostałyście to na piśmie? Ja dostałam wyniki badań połówkowego i mam napisane: prawidłowe genitalia żeńskie ![]() [/QUOTE] w pierwszej ciąży, mimo mocno widocznego siusioka na usg połówkowym, żadnej adnotacji na piśmie nie dostałam. Jak będzie teraz.. okaże się. Cytat:
Raczej długie siedzenie i bezczynność mi nie służą, zawsze byłam na full obrotach, ![]() Katar póki co biały ale lepiasty. Na razie walczymy w domu, smarkamy, maść majerankowa w użyciu, na noc kropelki na poduszkę, żeby oddychanie ułatwić... zobaczymy do środy. Na szczęście lekarza mam takiego, że nawet w wigilię mogę podjechać. Cytat:
Cytat:
Gratki za 20 tydzien. ![]() My w sobotę zaczeliśmy 18. ![]() Cytat:
udało Ci się. ładne ciuszki.Wczoraj wreszcie udekorowaliśmy pierniki. I ubraliśmy choinkę. w zeszłym roku mieliśmy jednorazowo bombki plastikowe- takie wsiowe , bo Maksiu jeszcze łobuz niekumaty był, a w tym roku znów zawiesiliśmy szklane- ale ślicznie. ![]() Tyle że na fotkach choinka tak ładnie nie wychodzi. ![]() Przyleciała moja siostrzenica z Londynu. - samolot miał awarię, nie mógł wystartować i tak długo szukali innego.Moja kochana starsza siostra posłała ciuszki z Nexta dla Maksia- zapakuję mu pod choinkę- koszula, dwupak spodni dresowych, zgrzewka skarpetek z potworami i do tego kubek ze słomką. o mnie też pamiętała - dostałam długi złoty sweterek i jeansy.
|
||||
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu jest z nimi właśnie pies pogrzebany. W DHL byś zadzwoniła i powiedziała faciowi, że ma zostawić, tu się nie da. ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() Dziękować.
|
||
|
|
|
#2255 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bluzka bardzo w moim guście. Cytat:
ja też paczki z avonu dostaje, wciąż są adresowane na moje panieńskie nazwisko, nikt mnie nie legitymuje, podpisuje się panieńskim i luz.Powiedz kumpeli, żeby się Twoim anzwiskiem podpisała i tyle. Darowałabym sobie proszenie kuriera o zawiezienie paczki gdzie indziej. |
||
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15975832]
Wczoraj wreszcie udekorowaliśmy pierniki. I ubraliśmy choinkę. w zeszłym roku mieliśmy jednorazowo bombki plastikowe- takie wsiowe , bo Maksiu jeszcze łobuz niekumaty był, a w tym roku znów zawiesiliśmy szklane- ale ślicznie. ![]() Tyle że na fotkach choinka tak ładnie nie wychodzi. ![]() [/QUOTE] Pierniczek śliczny, mniam. Choinka też - grubaśna i piękny ma kształt, takie lubię właśnie. Bombale też ładne. Ale Ty masz brzucholka!!! |
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15975832]
Przyleciała moja siostrzenica z Londynu. - samolot miał awarię, nie mógł wystartować i tak długo szukali innego.Moja kochana starsza siostra posłała ciuszki z Nexta dla Maksia- zapakuję mu pod choinkę- koszula, dwupak spodni dresowych, zgrzewka skarpetek z potworami i do tego kubek ze słomką. o mnie też pamiętała - dostałam długi złoty sweterek i jeansy. [/QUOTE]Pierniki ekstra, wyślij kilka nad morze ![]() Choinka też super ale już kropka obiecała mi pomóc ![]() A ciuszku boskie i jak brzuszek podkreślają |
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lea - wszystko super, a Ty promieniejesz. i jaki duży brzusio
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To cięcie leci od pachy do pachy przez środek - u mnie przebiega trochę powyżej sutków. Nie noszę takich bluzek bo tną mi biust na pół i robią jaja sadzone. Ja potrzebuję klina z boku na biust. Albo odcięcia pod biustem. ![]() Załóż tę bluzeczkę i fotnij - bom ciekawa jak to u Ciebie wychodzi. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-21 o 10:37 |
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie badałam aparat, szukałam gdzie jest samowyzwalacz, padły baterie
wszystkie komplety sprawdziłam - nadają się do ładowania. dobrze, że zaczęłam ładować już dziś, to do wyjazdu się naładują ![]() przypomniało mi się, że w łazience na górze mam fajne lustra i pstryknęłam sobie fotę komórą, ale żeby ją przegrać muszę iśc na głównego kompa, bo laptop mi się zawsze restartuje, gdy przegrywam zdjęcia z komóry... zaraz wrócę z fotą. |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie przyszłe mamusie
.Powodzenia kobitkiA tutaj malutki prezencik dla was ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-12-21 o 11:11 |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za życzenia
![]() macie chudzielca roku no i jak? może być ta bluzka?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-12-21 o 11:18 |
|
|
|
#2265 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bluzka fajna... ciekawe jak się będzie na większym brzuszku układać, bo póki co to Ty taka chudzinka jesteś. |
|
|
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, powrócę jeszcze do tematu ruchów dziecka, bo sama już nie wiem co o tym myśleć
![]() Ja zaczynam 22 tc i żadnych "kopniaków" nie czuję. Od 18 tc czuję takie łaskotki i jakby podszczypywanie od środka, a od ok. 20 tyg. czuję pukania i drgania w dole brzucha i to na pewno jest to, bo wcześniej tego nie było Tak czy siak do mocniejszych kopniaków jeszcze daleko... Zaczynam się już zastanawiać, czy ze mną coś nie tak![]() Araczku, jak to jest u Ciebie? Bo Ty chyba najbardziej zbliżona do mnie jesteś wiekiem ciążowym ![]() Pokażę Wam mojego chojaka Obiecywałam sobie, że w tym roku kupimy małego tak 1,50 cm, bo jak sobie przypomną ubiegłoroczne rozbieranie to aż ciary mi przechodzą, ale oczywiście wróciliśmy z takim, że musiał być z obu stron przycinany żeby się zmiesicił.Margo fajne dzinsy Lea choinka cudna, a brzusio..... aż słów mi brak pozdrawiam świątecznie |
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
raczej chuda
rano zawsze mniejszy jest ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15977168] bluzka fajna... ciekawe jak się będzie na większym brzuszku układać, bo póki co to Ty taka chudzinka jesteś. liczę na to, że długo ją ponoszę, bo jest taka luźniejsza, żeby brzusio się później dobrze mieścił. chudzinką jestem od dziecka - taka moja natura, że zawsze miałam niedowagę... basiak - super choinka
|
|
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
margo bluzka bardzo fajna.Ja po Swietach ruszam na zakupy,bo juz spodnie w pasie coraz mniejsze a przeziebienie do tego czasu moze minie.Musze sie pochwalic,bo bylam w sobote u lekarza na usg genetycznym. Dostalam az 6 zdjec i plytke z dzidzia Lekarka powiedziala ,ze wszystko jest w porzadku,dzidzia non stop sie ruszala,az lekarka sie dziwila.No ale to ewidentnie po tatusiu ![]() MA 62mm. Myslalam,ze dowiemy sie ,co ma miedzy nogami,ale Pani doktor powiedziala,ze 'na poczatku to one wszystkie maja fiutki' ....tak wiec jeszcze mam nadzieje na dziewczynke. ![]() A co do mojej choroby to gardlo przeszlo,a pojawil sie MEGA katar. Nos mam caly zatkany, krople nie pomagaja,inhalacje nie pomagaja ![]() To straszne.Od prawie 2miesiecy cos mi dolega,a naprawde dbam o siebie |
|
|
|
#2271 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę, zabiegana jestem.
Lea musze to napisać, ale masz śliczną choinkę
|
#2273 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale musi pięknie pachnieć z takiej choinki... ![]() Cytat:
pogoda raczej nie sprzyja na zakupy z zakatarzonym nosem, więc tym bardziej wracaj szycko do formy, bo Cię wyprzedaże ominą. ![]() a tekst Twojej lekarki. Dodałam kilka przepisów na SmacznyWizaż, a pod moim avatarem nie pojawiła się taka ramka jak ma kropka, dlaczego?? ![]() EDIT: O! Już jest! |
||
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mojego też coś takiego było widać i lekarz kazał się absolutnie nie sugerować. zdrówka życzę i udanych zakupów |
|
|
|
|
#2275 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Białe bombki mam już 4 rok, i tez mi już trochę nudno z nimi, myślę żeby dodać jakiś akcent kolorystyczny- fioletowy lub pomarańczowy... ![]() A najbardziej to by mi się podobały nowe bombki w tych właśnie dwóch kolorach, ale bombki to wcale nie taka tania zabawa, więc odpuszczam.
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki kochane
A powiedzcie mi czy przeziernosc jest prawidlowa. NT 1,8mm NB+ To dobrze jak na 12tydz. 4dz.? A ja poki co ide lepic uszka z grzybami i pierogi z grzybami i kapusta bo jeszcze nic nie mam zrobionego ani sprzatnietego. |
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
zadzwoniłam do Avonu i ostatecznie dowiedziałam się, że paczka jest już u kuriera, ale postarają się z nim skontaktować i nakażą mu dostarczenie jej pod właściwy adres
oby mu się chciało zmienić trasę...myślę, co dziś zjeść. lodówka prawie pusta, bo w środę rano wyjeżdżamy. chyba zrobię sobie makaron z jakimś sosem gotowym... |
|
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, wypasiona jesteś. Bluzka fajna. I tak jak myślałam, nie na mnie. Cytat:
![]() A katar minie, zawsze mija. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15977764]A najbardziej to by mi się podobały nowe bombki w tych właśnie dwóch kolorach, ale bombki to wcale nie taka tania zabawa, więc odpuszczam. [/QUOTE] Myśmy w zeszłym roku wpadli na jakąś przecenę dzień przed wigilią i kupiliśmy 3 kolory: pomarańczowe, bordo i czekolada, wszystkie w dwóch rodzajach: satyna i brokat. Wyszło nawet tanio. Ale to trzeba na ostatnią chwilę. Albo po świętach i zostawić na przyszły rok. ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Zjadłam Prince Polo, poszłam na pocztę, wróciłam i pożarłam śledzia z octu...
|
||
|
|
|
#2279 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny prześliczne macie choinki
Cytat:
Cytat:
margo, zajefajne ciuszki i bardzo ładnie leży na Tobie ta bluzeczka. Smukłemu we wszystkim dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
A ja od kilku dni jestem jakoś tak dziwnie wzdęta - kłaniają się tony cukru, który pożeram w ciągu ostatnich tygodni w postaci czekolady, żelków, ciastek ciasteczek i innych świństw. Nawet activia i suszone morele mi nie pomagają, buuuuu |
||||
|
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieje częściej wpadac a teraz postaram sie nadrobic zaleglości. Pozdrawiam Was kochane
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Na razie walczymy w domu, smarkamy, maść majerankowa w użyciu, na noc kropelki na poduszkę, żeby oddychanie ułatwić... zobaczymy do środy. Na szczęście lekarza mam takiego, że nawet w wigilię mogę podjechać.
Jednej babci sni się wnuczek a drugiej wnuczka. A ja już straciłam tak silną intuicję, jaką miałam wcześniej. 

, bo Maksiu jeszcze łobuz niekumaty był, a w tym roku znów zawiesiliśmy szklane- ale ślicznie.
- samolot miał awarię, nie mógł wystartować i tak długo szukali innego.