Ostatnio testowałam cz.II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-18, 21:49   #2881
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
Ja tam też nie czuję pierników. Raczej musującą coca-colę
Ja tam colę czuję w Sensuous . Obydwa zapachy moim zdaniem mają coś wspólnego, tylko Sensuous, chociaż delikatniejsze, trzyma się o wiele dłużej .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 10:28   #2882
agnyska81
Zakorzenienie

Wszystko mniej lub bardziej na Jedne mi się nie podobają, inne do mnie nie pasują.

Gold Amouage - pełny, lususowy, szyprowo-aldehydowy. Czuję podobieństwo do czegoś, co już znam. Aromatics Elixir?

Myrrhe Ardente - podchodziłam trzy razy i nie umiem nazwać tego, co czuję i przekonać się też nie mogę. Nie wiem jak określić to dominujące wrażenie przy wąchaniu, czuję pudrowość, tępe nuty, suchość... Wosk mnie drażni.

Indulgence Oriflame - również nie umiem określić, co z nim jest nie tak. Ciekawy jest na pewno, trochę owoców, mleczność, przytulność.

Metal Jeans Versace - całkiem udany bukiet świeżych kwiatów.

Rose Ikebana - różyczka podobna do Baby Doll i In Love Again. Świeża, miła, ładna, ale niewarta swojej ceny.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 12:14   #2883
justynaneyman
Zakorzenienie

Znowu Tentations i nowe wrażenia- już nie pieczone jabłka z cynamonem, ale gruszki z puszki z goździkami zalane puszkowym sosem brzoskwiniowym. Wciąż uważam, że nie tyle kobiece, co dla łasucha. Albo jako aromaterapia.
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 15:33   #2884
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wczoraj poszalałam z testowaniem (Kameno, MaryJane, dzięki )

Diptyque Opone - kadzidło i róża, tak wyobrażam sobie Incense Rose Tauera. Trochę romantyczno-gotycki ten zapach, w starym dobrym stylu. Gdybym była tró gotką pewnie już bym go zamawiała

Villoresi Patchouli - gdzie on tam ziemniaczano-pleśniowy, ja czuję tylko chłodne zielsko, ziemię i jakaś szpitalną nutę, może jodynę. Fajny, fajny, taki trzymający na dystans.

Etro Patchouly - też nieco szpitalna, czuję dodatkowo pieprz, natomiast baza jest taka mięciutka i kremowa, że aż mniam.

Le Labo Patchouli 24 - dziwne, ale tym razem mniej w niej shalimarowskiej wanilii, natomiast nawet pojawiła się wędzonka w postaci świeżutkiej, różowej szyneczki w mokrym tekturowym kartonie. Za taką cenę szału nie ma.

H&G Skarb - ziółka jakieś...

Coś tam jeszcze było ciekawego ale już nie pamiętam...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 17:04   #2885
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
O czyli nie tylko na mnie jest tak nietrwała...
Ja tam żadnych pierników nie czuję, a że ostatnio piekłam to mam odświeżony zapachowo nos co do domowych, świątecznych pierników. Zdecydowanie to nie jest zapach pierników choć faktycznie, gdybym nie przypomniała sobie jak prawdziwe pierniczki pachną, to może i doszukałabym się w tym zapachu jakiegoś piernika... zeszłorocznego z pewnością, który prawie nie pachnie.

Moja miniaturka zostanie ze mną mam zasadę, że flakonów swoich nie sprzedaję
Testuję Theoremę edp
Gdzieś pisałam, że przypomina mi Jaisalmer - i już wiem skąd, to te przyprawy - cynamon i kardamon je łączą. Dla mnie Jaisalmer jest ciekawym zapachem, ale jak na serię Incense mało kadzidlanym i delikatnym.
To czego mi w nim brakowało znalazłam w Theoremie.
Jest trwała i wyraźna, momentami ostra na mojej skórze, ale nie jest to killer i nie wiem, ile bym musiała jej na siebie wylać, żeby była killerem... Trochę szkoda.
Pierniczki? Może przez moment czuję coś zbliżonego, ale najbardziej mnie kręci połączenie drewnianych nut z przyprawami, wanilii niestety niemal nie czuję, a szkoda, może by trochę złagodziła ten zapach.
Sama Theorema jest ciepła, korzenna, zdecydowanie orientalna, nie wiem gdzie te kwiaty??

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 17:21   #2886
poissonivy
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że z tymi miniaturkami jest wszystko ok?
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 18:54   #2887
justynaneyman
Zakorzenienie

Pogoń za motylami Artisana.
Pierwsze wrażenie- urocze. Naturalnie piękny jaśmin, pobrzmiewający harmonijnie z tuberozą. Ślicznie, ślicznie, ślicznie. Ale po 2-3 godzinach gaśnie wszystko, poza jaśminem, który robi się podobny do Jasmin Noir, tylko bardziej ekstremalny- gryzący, dusząco- ostry. I nic, tylko zmyć.
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 03:11   #2888
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Habanita... Ach...

Jest cudnie...
Oj, jest
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Znowu Tentations i nowe wrażenia- już nie pieczone jabłka z cynamonem, ale gruszki z puszki z goździkami zalane puszkowym sosem brzoskwiniowym. Wciąż uważam, że nie tyle kobiece, co dla łasucha. Albo jako aromaterapia.
Cicho tam być! No bo normalnie zaraz kliknem w ciemno

Chanel no 5 Parfum testuję i dumam. Chyba jednak Premierowa Piątka ładniejsza. Ale w czystych perfumach pod koniec wychodzi taka baza, że jest pięknie
Stary 2009-12-20, 03:33   #2889
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
Fille en Aiguilles - ileż to zamieszania w mym sercu poczynił ten zapach!
na bloterku zapach suchy do bólu, prawie słyszałam pękające łańcuchy polimerowe celulozy
zaschło mi w gardle
kadzidło takie nie lutkowe, suche do bólu
i również suche do bólu drewno, ślad igliwia, z którego wyssano olejki eteryczne
popsikałam nadgarstek i... poczułam jak mnie rozrywa z wrażenia
z jednej strony ta delikatnie wyczuwalna, chłodna, metaliczna nuta krwi w towarzystwie kadzidła
a z drugiej... rosół
paskudny, tłusty rosół w okadzonym rondlu
bleee, nie cierpię rosołu
jego zapachu również
po jakimś czasie, gdy rosół sam się skonsumował
Szpilkówna umościła się na mym nadgarstku jako suchy, kadzidlany dymek z domieszką drewna i czegos jeszcze - igliwia, wetiweru
a teraz, po kilku godzinach, gdy już ją ledwo czuć, jakoś niefajnie się wysłodziła
i tyle
a ja mam mętlik w głowie i nie mogę przestać o niej myśleć
zafascynowała mnie
odrzucała mnie i przyciągała jednocześnie
wiem, że z takimi typami lepiej się nie zadawać
ale wrócę na ponowne testy
taaa, wróciłam i stało się - flaszka moja

to powyżej pisałam to testach nadgarstkowych
po globalnym noszeniu lekka korekta:
faza rosołowa jest bardzo krótka, góra kilkanaście minut
da się wytrzymać, tym bardziej, że
później to już
i mimo, że zapach ewoluuje w typowy lutkowy sposób, to tym razem nie wysłodził się zbytnio
mam nadzieję, że tak mu zostanie

jednak trwałością to ta dziewczyna nie grzeszy
przynajmniej na mnie

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 09:04   #2890
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Po piątkowych testach zapachów przeróżnych (dużo paczul, dużo dymów, dużo słodkości, dużo marchewki ) najlepiej zapamiętałam następujące:

Habanita
"Z pół litra zimnego mleka odlać pół szklanki.." Pamiętacie to? Przepis na budyń waniliowy?
Tak właśnie pachnie mi Habanita. Tym momentem rozmieszywania wanilinowego proszku z mlekiem i cukrem. Jednocześnie zapach interesująco brzydnie, upodabnia się do Shalimar, z tym, że Shalimarowe otwarcie i późniejsza syntetyczna wanilia brzmią tu jednocześnie. A dalej jest cierpka nalewka na niedojrzałych, zielonych orzechach włoskich..
Niesamowita ewolucja.
Acha, z korka czułam paniusiowaty szypr..
Zapach złożony, ale chyba nie mój. I w dodatku nie taki jakiego się spodziewałam. Ale bardzo cieszę się, że mogłam poznać. Red, dziękuję!

In the library
Pyyyszne maślane ciasteczka z ciasta francuskiego z cukrem. Biblioteki brak..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:31   #2891
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
In the library
Hę?
Kameno a jesteś pewna, że nie pomyliły Ci się próbki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 10:49   #2892
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Hę?
Testowałam z tej samej i podtrzymuję ciasteczka Tylko moje nie były smaczne a takie zleżałe, wytaplane w starym maśle i kurzu.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:58   #2893
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

In the library
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 11:26   #2894
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, jest

Cicho tam być! No bo normalnie zaraz kliknem w ciemno

Chanel no 5 Parfum testuję i dumam. Chyba jednak Premierowa Piątka ładniejsza. Ale w czystych perfumach pod koniec wychodzi taka baza, że jest pięknie
No 5 Parfum...
Skąd...?

Kameno, ja w Habanicie czuję budyń w końcowej fazie. Waniliowy z goździkiem jednak...

Jovan, White Musk - tanie, też wala się po amerykańskich supermarketach, a piękne dość. Ot, białe, pluszowe, przytulne piżmo, ładnie komponujące się ze skórą. Tylko trochę bardziej trwałe mogłoby być...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 12:03   #2895
Viollet87
Zakorzenienie

Belle de Minuit - próbeczka dzięki uprzejmości Hexx Piernik, ale nie do końca. Ulotny na dodatek. Wolę Ginestet Botrytis.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 13:31   #2896
Tsukichan
Rozeznanie

Guerlain Terracotta Voile d'Ete

Bardzo... Guerlainowy zapach. Na początku wydawało mi się, że jest to coś pomiędzy Instant a Mitsouko, ale wrażenie szybko minęło. Ogólnie to taki zapach kojarzący mi się z golemami. Takimi, że tak powiem, świeżo wypieczonymi golemami z gliny, prosto z pieca, nieco obsypanymi mieszanka przypraw (choć nie wiem po co, golemy nie są jadalne). Lekko pikantna, twarda, czerwona ziemia, korzenie kwiatów, potem dochodzi lekki aromat cytrusów. Ciekawy eksperyment.
Stary 2009-12-20, 14:13   #2897
poissonivy
Zakorzenienie

In Black - to moje 2 styczność z nimi, pierwsza zakończyła się traumą, uczuleniem, tarciem ręki i bólem głowy. Ponieważ po ciąży trochę preferencje mi się zmieniły, więc pomyślałam, aby dać mu szansę. No i cóż nos go przyjmuje, czuję wyraźnie wiśnie w likierze, ale skóra nie dała się przekonać, w miejscu aplikacji lekkie zaczerwienienie i kropeczki.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:30   #2898
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
No 5 Parfum...
Skąd...?
Ze źródła wszelkich dobroci, znaczy się- Allegro
Niestety tylko miniaturka (bardzo mini mini - 1,5ml w ślicznym maleństwie i jakby pudełku na zapałki z napisem Chanel ).
Nie wiecie może, czy pełnowymiarowy flakonik Chanel No 5 Parfumjest bez atomizera (30ml. bodajże), tak jak w reklamie?
Stary 2009-12-20, 16:37   #2899
Polly_
grozi wypollizowaniem

Back to Black-Kilian- wg mojego TZ to piernik, wg mnie "wzbogacony" Botrytis-polecam fankom miodu i piernika
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:53   #2900
Rywka
Zakorzenienie

Aurora Farmacia SS. Annunziata - najpierw rozgrzewająca maść z kotkiem okraszona dużą dawką cynamonu , potem zapach dryfuje w okolice niezbyt słodkiego piernika . Po jakiś dwóch godzinach cynamonu coraz mniej, a bardziej czuć pozostałe przyprawy. Niestety dość szybko traci moc, robi się przyskórny i lekko mydlany .

Rywka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:58   #2901
prowokatorka
Zadomowienie

Lalique le Parfum-Piękne,gęste,mocne i bardzo zimowe.Typowo orientalne.Pięknie się rozwineły w kierunku otulającej wanilii z listkiem laurowym,który dodał zapachowi szczyptę charakterności.Elegancki i taki szalikowy.Bardzo trwały,pachnie i pachnie a mija 6 godzina od uperfumowania się.Stosuję naszyjnie ,bo zapach rozgrzewa w te zimno.

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:40   #2902
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Back to Black-Kilian- wg mojego TZ to piernik, wg mnie "wzbogacony" Botrytis-polecam fankom miodu i piernika
Wzbogacony Botrytis? muszę to sprawdzić!

A odnośnie samego Botrytis, to właśnie go noszę. Kończę testy i cieszę się, że zapisałam się na 20 ml rozbiórkowego Boski zapach miodu doprawionego piernikiem Na początku mocny, nieco ulepkowaty, ale z każdą minutą szlachetnieje. Wychodzą przyprawy i więcej piernikowych akcentów. Cudowna słodycz na zimę.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 08:28   #2903
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Wczoraj poszalałam z testowaniem (Kameno, MaryJane, dzięki )

Diptyque Opone - kadzidło i róża, tak wyobrażam sobie Incense Rose Tauera. Trochę romantyczno-gotycki ten zapach, w starym dobrym stylu. Gdybym była tró gotką pewnie już bym go zamawiała

Villoresi Patchouli - gdzie on tam ziemniaczano-pleśniowy, ja czuję tylko chłodne zielsko, ziemię i jakaś szpitalną nutę, może jodynę. Fajny, fajny, taki trzymający na dystans.

Etro Patchouly - też nieco szpitalna, czuję dodatkowo pieprz, natomiast baza jest taka mięciutka i kremowa, że aż mniam.

Le Labo Patchouli 24 - dziwne, ale tym razem mniej w niej shalimarowskiej wanilii, natomiast nawet pojawiła się wędzonka w postaci świeżutkiej, różowej szyneczki w mokrym tekturowym kartonie. Za taką cenę szału nie ma.

H&G Skarb - ziółka jakieś...

Coś tam jeszcze było ciekawego ale już nie pamiętam...
No niechcący trzy takie wąchały w pt. różne rzeczy
H&G Skarb- czekałam, czekałam - bo wiedziałam, że jak Kamena wpadnie to ona będzie wiedzieć co to jest, to czego ja nazwać nie mogłam a miałam na końcu języka i znajome to takie bardzo, że strach no i już wiemy!Skarb to choinka , ale choinka jest oczywista dla wszystkich( taka rozpuszczająca sopelki w domu, jak już "złapie" ciepełko) ale ten pierwszy niuch- tatadam- mili państwo: szampon pokrzywowy! Pollena-Malwa albo jakas inna Pollena
Cieszę się, że Villoresi Patchouli zdobywa zwolenników. Ona jest piękna - nawet jeżeli to zaciek po kartoflach
Diptyque Opone - kadzidło i róża=popieram.Strasznie fajny zapach.Ale tak jak pisałam - na mnie to potem konfitury z bladoróżowej różyczki spożywane zimą, albo ten krzak dzikich różyczek
letnim wieczorem- po upalnym dniu.

Reszta potem - będzie o tzw. żulach.Ale nie wiem jak to ująć, żeby nie było, że uczucia religijne obrażam albo co...W każdym razie jodyna i bandaże też były
Super wieczór( Kameno,Redhaired Witch-).

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Hę?
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Testowałam z tej samej i podtrzymuję ciasteczka Tylko moje nie były smaczne a takie zleżałe, wytaplane w starym maśle i kurzu.

Nie będę się chwalić, ale zostało uzgodnione, że moje próbki pachną inaczej - więc proszę się nie dziwić. Ja tam zamiast ciasteczek mam stary, słodki, papier kredowy taki żółty już i z kurzem wgryzionym w skórę ( w skórę papieru).
A Habanita - dla mnie luksusowa babcia zakonserwowana na maxa.W wiekowym futrze, na obcasikach z torebunią-damulka. Kiedyś to pewnie tango z różą w zębach tańczyła ale teraz ....
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:16   #2904
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
A Habanita - dla mnie luksusowa babcia zakonserwowana na maxa.
Hihihihahahaha ....

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:28   #2905
żurawinka
Zakorzenienie

Uwielbiam czytac wasze opisy, aż chce się testować... albo i nie
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:13   #2906
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Super wieczór( Kameno,Redhaired Witch-).
Super, popieram
Cytat:
A Habanita - dla mnie luksusowa babcia zakonserwowana na maxa.W wiekowym futrze, na obcasikach z torebunią-damulka. Kiedyś to pewnie tango z różą w zębach tańczyła ale teraz ....
Aaa, to już wiem dlaczego Habanita nie moja.. Będzie moja za 30-40 lat

Acha, Opone.
Opone to wąchałam tylko z korka i czułam konfitury z płatków róży. Jestem bardzo ciekawa jak sprawdzi się naskórnie. Ale to już następną razą.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 12:44   #2907
MeryJane
Zadomowienie

No i muszę napisać o Etro Messe de Minuit- a własciwie o dwóch
... Pasterkach
ja nie wnikam, ale istnieją dwie wersje- jedna tzw. okrągła no i ja muszę powiedzieć, że się różnią.Niby wszystko jest tak samo ale na mnie już od początku zaczynają obie msze przebiegać zupełnie inaczej.Obie mi się podobają i to bardzo, ale Etro edc jest cudnie i bogato cynamonowa-sypie cynamonem magicznie i świątecznie - a ta druga co to "okrągła"jest - szok ale zmienia jest w brązowiutki, zeschniety pierniczek w tempie błyskawicznym i śliczna jest - bo to taki pierniczek, co go chce się chrupać jak już nawet niejadalny jest
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:42   #2908
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Cacharel - Scarlett.

Mimo, że męczy mnie okropny katar, to poczułam.

Nie no.... no kurcze... no to już było gdzieś, kiedyś...no coś wtórnego.
Kwiatki-sratki z początku, z ciepłym kompotem gruszkowym.I mogłoby tak zostać, wszystko byłoby całkiem ok i świeżo, gdyby nie to ,że po jakichś 30 minutach trwania zapachu w ten kompocik wpadł z impetem jaśmin i narobił bałaganu.
Skutek : jaśmin zdominował całe to towarzystwo zapachowe - czego nie lubię w perfumach.... i zaprosił do tańca jakąś bliżej nieokreśloną słodycz, coś dusznego, pozostawiając na moim nadgarstku w końcowej fazie coś w rodzaju słodko-kwiaśnego polotu.

No nie całkiem to ładne... jeśli tak pachniała Scarlett, to trochę nie dziwne, że Rett sobie poszedł... zapewne po to aby potężnie sobie kichnąć, bo zapach jest słodko-duszno-kwaśny.
Gdzie te pomarańcze i liście herbaty? No gdzie... cieszę się, że chory nos nie pozwolił mi się bardziej w to wgłębiać...

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 18:54   #2909
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, to już wiem dlaczego Habanita nie moja.. Będzie moja za 30-40 lat
Właśnie dlatego jest moja

Eau d'Iparie
Najpierw zioła i mirra, w takiej kolejności. Ostro, wytrawnie, gorzko. Potem mirra i zioła - nadal ostro, ale już bardziej ciepło i szlachetnie. Na końcu mirra i mirra, czyli... mirra...
Jednak nie dla mnie, mimo całego szacunku, jakim je darzę...

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2009-12-21 o 18:56
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 19:19   #2910
gryx82
BAN stały

Cytat:
Acha, z korka czułam paniusiowaty szypr..
Przez ułamek sekundy dotarło do mnie "penisowaty"

---

French Lover - brat bliźniak EN Lalique, piękny wetiwer i delikatne, "zielone" kadzidło

MdM edc ("kanciasta") - trochę dymku, trochę przywiędłych kwiatów, trochę wosku i miodu (a to wszystko w jakimś zatęchłym pomieszczeniu)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości