![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Wszystko mniej lub bardziej na
![]() Gold Amouage - pełny, lususowy, szyprowo-aldehydowy. Czuję podobieństwo do czegoś, co już znam. Aromatics Elixir? Myrrhe Ardente - podchodziłam trzy razy i nie umiem nazwać tego, co czuję i przekonać się też nie mogę. Nie wiem jak określić to dominujące wrażenie przy wąchaniu, czuję pudrowość, tępe nuty, suchość... Wosk mnie drażni. Indulgence Oriflame - również nie umiem określić, co z nim jest nie tak. Ciekawy jest na pewno, trochę owoców, mleczność, przytulność. Metal Jeans Versace - całkiem udany bukiet świeżych kwiatów. Rose Ikebana - różyczka podobna do Baby Doll i In Love Again. Świeża, miła, ładna, ale niewarta swojej ceny.
#2883 |
Zakorzenienie
|
Znowu Tentations i nowe wrażenia- już nie pieczone jabłka z cynamonem, ale gruszki z puszki z goździkami zalane puszkowym sosem brzoskwiniowym. Wciąż uważam, że nie tyle kobiece, co dla łasucha. Albo jako aromaterapia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Nindżopesz
|
Wczoraj poszalałam z testowaniem (Kameno, MaryJane, dzięki
![]() Diptyque Opone - kadzidło i róża, tak wyobrażam sobie Incense Rose Tauera. Trochę romantyczno-gotycki ten zapach, w starym dobrym stylu. Gdybym była tró gotką pewnie już bym go zamawiała ![]() Villoresi Patchouli - gdzie on tam ziemniaczano-pleśniowy, ja czuję tylko chłodne zielsko, ziemię i jakaś szpitalną nutę, może jodynę. Fajny, fajny, taki trzymający na dystans. Etro Patchouly - też nieco szpitalna, czuję dodatkowo pieprz, natomiast baza jest taka mięciutka i kremowa, że aż mniam. Le Labo Patchouli 24 - dziwne, ale tym razem mniej w niej shalimarowskiej wanilii, natomiast nawet pojawiła się wędzonka w postaci świeżutkiej, różowej szyneczki w mokrym tekturowym kartonie. Za taką cenę szału nie ma. H&G Skarb - ziółka jakieś... Coś tam jeszcze było ciekawego ale już nie pamiętam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Gdzieś pisałam, że przypomina mi Jaisalmer - i już wiem skąd, to te przyprawy - cynamon i kardamon je łączą. Dla mnie Jaisalmer jest ciekawym zapachem, ale jak na serię Incense mało kadzidlanym i delikatnym. To czego mi w nim brakowało znalazłam w Theoremie. Jest trwała i wyraźna, momentami ostra na mojej skórze, ale nie jest to killer i nie wiem, ile bym musiała jej na siebie wylać, żeby była killerem... Trochę szkoda. Pierniczki? Może przez moment czuję coś zbliżonego, ale najbardziej mnie kręci połączenie drewnianych nut z przyprawami, wanilii niestety niemal nie czuję, a szkoda, może by trochę złagodziła ten zapach. Sama Theorema jest ciepła, korzenna, zdecydowanie orientalna, nie wiem gdzie te kwiaty??
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że z tymi miniaturkami jest wszystko ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Pogoń za motylami Artisana.
Pierwsze wrażenie- urocze. Naturalnie piękny jaśmin, pobrzmiewający harmonijnie z tuberozą. Ślicznie, ślicznie, ślicznie. Ale po 2-3 godzinach gaśnie wszystko, poza jaśminem, który robi się podobny do Jasmin Noir, tylko bardziej ekstremalny- gryzący, dusząco- ostry. I nic, tylko zmyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Oj, jest
![]() Cytat:
![]() ![]() Chanel no 5 Parfum testuję i dumam. Chyba jednak Premierowa Piątka ładniejsza. Ale w czystych perfumach pod koniec wychodzi taka baza, że jest pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to powyżej pisałam to testach nadgarstkowych po globalnym noszeniu lekka korekta: faza rosołowa jest bardzo krótka, góra kilkanaście minut da się wytrzymać, tym bardziej, że później to już ![]() i mimo, że zapach ewoluuje w typowy lutkowy sposób, to tym razem nie wysłodził się zbytnio mam nadzieję, że tak mu zostanie jednak trwałością to ta dziewczyna nie grzeszy ![]() przynajmniej na mnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Po piątkowych testach zapachów przeróżnych (dużo paczul, dużo dymów, dużo słodkości, dużo marchewki
![]() Habanita "Z pół litra zimnego mleka odlać pół szklanki.." Pamiętacie to? Przepis na budyń waniliowy? Tak właśnie pachnie mi Habanita. Tym momentem rozmieszywania wanilinowego proszku z mlekiem i cukrem. Jednocześnie zapach interesująco brzydnie, upodabnia się do Shalimar, z tym, że Shalimarowe otwarcie i późniejsza syntetyczna wanilia brzmią tu jednocześnie. A dalej jest cierpka nalewka na niedojrzałych, zielonych orzechach włoskich.. Niesamowita ewolucja. Acha, z korka czułam paniusiowaty szypr.. Zapach złożony, ale chyba nie mój. I w dodatku nie taki jakiego się spodziewałam. Ale bardzo cieszę się, że mogłam poznać. Red, dziękuję! In the library Pyyyszne maślane ciasteczka z ciasta francuskiego z cukrem. Biblioteki brak..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kameno a jesteś pewna, że nie pomyliły Ci się próbki? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Nindżopesz
|
Testowałam z tej samej i podtrzymuję ciasteczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skąd...? ![]() Kameno, ja w Habanicie czuję budyń w końcowej fazie. Waniliowy z goździkiem jednak... Jovan, White Musk - tanie, też wala się po amerykańskich supermarketach, a piękne dość. Ot, białe, pluszowe, przytulne piżmo, ładnie komponujące się ze skórą. Tylko trochę bardziej trwałe mogłoby być... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Belle de Minuit - próbeczka dzięki uprzejmości Hexx
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Rozeznanie
|
Guerlain Terracotta Voile d'Ete
Bardzo... Guerlainowy zapach. Na początku wydawało mi się, że jest to coś pomiędzy Instant a Mitsouko, ale wrażenie szybko minęło. Ogólnie to taki zapach kojarzący mi się z golemami. Takimi, że tak powiem, świeżo wypieczonymi golemami z gliny, prosto z pieca, nieco obsypanymi mieszanka przypraw (choć nie wiem po co, golemy nie są jadalne ![]()
#2897 |
Zakorzenienie
|
In Black - to moje 2 styczność z nimi, pierwsza zakończyła się traumą, uczuleniem, tarciem ręki i bólem głowy. Ponieważ po ciąży trochę preferencje mi się zmieniły, więc pomyślałam, aby dać mu szansę. No i cóż nos go przyjmuje, czuję wyraźnie wiśnie w likierze, ale skóra nie dała się przekonać, w miejscu aplikacji lekkie zaczerwienienie i kropeczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Ze źródła wszelkich dobroci, znaczy się- Allegro
![]() Niestety tylko miniaturka (bardzo mini mini - 1,5ml w ślicznym maleństwie i jakby pudełku na zapałki z napisem Chanel ![]() Nie wiecie może, czy pełnowymiarowy flakonik Chanel No 5 Parfumjest bez atomizera (30ml. bodajże), tak jak w reklamie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
grozi wypollizowaniem
|
Back to Black-Kilian- wg mojego TZ to piernik, wg mnie "wzbogacony" Botrytis-polecam fankom miodu i piernika
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Aurora Farmacia SS. Annunziata - najpierw rozgrzewająca maść z kotkiem okraszona dużą dawką cynamonu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Lalique le Parfum-Piękne,gęste,mocne i bardzo zimowe.Typowo orientalne.Pięknie się rozwineły w kierunku otulającej wanilii z listkiem laurowym,który dodał zapachowi szczyptę charakterności.Elegancki i taki szalikowy.Bardzo trwały,pachnie i pachnie a mija 6 godzina od uperfumowania się.Stosuję naszyjnie ,bo zapach rozgrzewa w te zimno.
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie samego Botrytis, to właśnie go noszę. Kończę testy i cieszę się, że zapisałam się na 20 ml rozbiórkowego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() H&G Skarb- czekałam, czekałam - bo wiedziałam, że jak Kamena wpadnie to ona będzie wiedzieć co to jest, to czego ja nazwać nie mogłam a miałam na końcu języka i znajome to takie bardzo, że strach no i już wiemy!Skarb to choinka , ale choinka jest oczywista dla wszystkich( taka rozpuszczająca sopelki w domu, jak już "złapie" ciepełko) ale ten pierwszy niuch- tatadam- mili państwo: szampon pokrzywowy! Pollena-Malwa albo jakas inna Pollena ![]() Cieszę się, że Villoresi Patchouli zdobywa zwolenników. Ona jest piękna - nawet jeżeli to zaciek po kartoflach ![]() Diptyque Opone - kadzidło i róża=popieram.Strasznie fajny zapach.Ale tak jak pisałam - na mnie to potem konfitury z bladoróżowej różyczki spożywane zimą ![]() letnim wieczorem- po upalnym dniu. Reszta potem - będzie o tzw. żulach ![]() ![]() Super wieczór( Kameno,Redhaired Witch- ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Nie będę się chwalić, ale zostało uzgodnione, że moje próbki pachną inaczej ![]() A Habanita - dla mnie luksusowa babcia zakonserwowana na maxa.W wiekowym futrze, na obcasikach z torebunią-damulka ![]()
![]() |
#2904 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Hihihihahahaha ....
![]()
#2905 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam czytac wasze opisy, aż chce się testować... albo i nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Super, popieram
![]() ![]() Cytat:
![]() Acha, Opone. Opone to wąchałam tylko z korka i czułam konfitury z płatków róży. Jestem bardzo ciekawa jak sprawdzi się naskórnie. Ale to już następną razą.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
No i muszę napisać o Etro Messe de Minuit- a własciwie o dwóch
... Pasterkach ja nie wnikam, ale istnieją dwie wersje- jedna tzw. okrągła no i ja muszę powiedzieć, że się różnią ![]() ![]() ![]()
#2908 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cacharel - Scarlett.
Mimo, że męczy mnie okropny katar, to poczułam. Nie no.... no kurcze... no to już było gdzieś, kiedyś...no coś wtórnego. Kwiatki-sratki z początku, z ciepłym kompotem gruszkowym.I mogłoby tak zostać, wszystko byłoby całkiem ok i świeżo, gdyby nie to ,że po jakichś 30 minutach trwania zapachu w ten kompocik wpadł z impetem jaśmin i narobił bałaganu. Skutek : jaśmin zdominował całe to towarzystwo zapachowe - czego nie lubię w perfumach.... i zaprosił do tańca jakąś bliżej nieokreśloną słodycz, coś dusznego, pozostawiając na moim nadgarstku w końcowej fazie coś w rodzaju słodko-kwiaśnego polotu. No nie całkiem to ładne... jeśli tak pachniała Scarlett, to trochę nie dziwne, że Rett sobie poszedł... zapewne po to aby potężnie sobie kichnąć, bo zapach jest słodko-duszno-kwaśny. Gdzie te pomarańcze i liście herbaty? No gdzie... cieszę się, że chory nos nie pozwolił mi się bardziej w to wgłębiać...
#2909 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego jest moja
![]() Eau d'Iparie Najpierw zioła i mirra, w takiej kolejności. Ostro, wytrawnie, gorzko. Potem mirra i zioła - nadal ostro, ale już bardziej ciepło i szlachetnie. Na końcu mirra i mirra, czyli... mirra... Jednak nie dla mnie, mimo całego szacunku, jakim je darzę... ![]() Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-12-21 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
BAN stały
|
Przez ułamek sekundy dotarło do mnie "penisowaty"
![]() --- French Lover - brat bliźniak EN Lalique, piękny wetiwer i delikatne, "zielone" kadzidło ![]() MdM edc ("kanciasta") - trochę dymku, trochę przywiędłych kwiatów, trochę wosku i miodu (a to wszystko w jakimś zatęchłym pomieszczeniu) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.