|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Powiem Wam Kochane staraczki, że chyba najgorsza jest ta niepewność. Bo gdyby ktoś dał takiej dziewczynie starajacej się pewność że wszystko z nimi jest ok, to był by człowiek spokojniejszy. A tak denerwujemy się że się nie udaje, a później jeszcze dochodzą nerwy z pytaniem dlaczego... Ja mam taką znajomą co długo nie mogła zajść w ciążę i jak z nią rozmawiałyśmy to dla niej temat był normalny jak o gotowaniu itp. Niby wszystko było ok, a ona nie umiała zajść w ciążę. Dziś ma pieknego syna, a okazało się że w jej macicy/pochwie mieszka sobie jakaś bakteria nie dająca o sobie żadnego znaku, która zabija plemniki - taka naturalna antykoncepcja. Przeszła przez wiele gabinetów lekarskch, aż wkońcu ktoś wpadł na to żeby sprawdzic i wystarczył zwykły antybiotyk na jej zmartwienie.
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Maggie
![]() Na to badanie to trochę mój gin nalega - mówi, ze po co mnie męczyć różnymi badaniami, jak M. zrobi jedno i może się okazać, że potrzebuje jakiejś stymulacji np., a on może mnie badać i badać i nic nie wyjdzie. W sumie dobrze mówi. Chociaż wybiorę się chyba też do innego jakiegos lekarza zobaczyć co mi powie. |
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
tak podobno jest, że diagnostykę zaczyna się od mężczyzny
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane to znowu ja
![]() czy ktoś tu w ogóle za mną tęsknił??? :roll eyes: oczywiście żartuje nie byłoo mnie tylko półtorej dnia![]() Sas kochana trzymam kciuki abyś dostała tą pracę Scio Carol kartka jak zwykle piękna a tak ogólnie to ogarnął mnie leń i jutro tylko uprzątnę mieszkanko do końca i spokój, na swięta do teściów i mojej mamy wiec nic specjalnego nie kupuje i nie robie idę w tym roku na sępa a co!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pow mi, ze gdyby to byla praca na stale to by mnie wzieli i cos by sie na to poradzilo, a ze to tlk na zastepstwo i w sekretariacie wiec nie bardzo. wogole rozmawial ze mna z 10 min i mowil same pozytywy hehe ze przypadlam do gustu i jemu i prezesowi i ..jezeli nadal bede zainteresowana to otwieraja nowy dzial za pare mcy i wtedy juz dostalabym prace w biurze na stale zatrzymal sobie moje cv itp..ale ja ocywisicie co by nie przeposcic najmniejej okazji zapytalam go czy ewentalnie do momentu otwoerzenia nowego biura nie moglabym rozpoczac u nich starzu a cio( jak juz tak wychwalal ) i mam tylko zlozyc do nich podanie po nowym roku, napisac co bym chciala robic na tym starzu wyslac do nich a on juz porozmawia z tym dyrektorem![]() takze jestem w sumie zadowolona bo nabralam wiecej wiary w siebie nio i bede jednak sie starala wbic do tej firmyD![]() ale musze wam tez cos powiedziec innego chyba zawiesze na razie staranka ...jescze nie wiem do konca ale tak mysle, ze jeszcze poczekamy- nio chyba ze juz sie udalo jakims cudem hehe![]() DZIEKI JESZCZE RAZ ZA TRZYMANIE KCIUKOW KOCHANE
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiem, ze wina jest po mojej stronie i nie chce mu dostrczac tych srednio milych wrazen dzwonila do mnie przyjaciolka, ze klinika ok, lekarz widac, ze ma pojecie o czym mowi i siedzieli w gabinecie razem chyba z godzine-narazie ma zrobic badania na toxoplazmoze, usg i chyba ten zabieg hsg-to jest to chyba badanie droznosci jajowodow-nic jej nie powiedzialam, ale slyszalam, ze ten zabieg jest srednio przyjemny no i musza zbadac nasienie, bo te wyniki stare, ktore mieli ze soba, ponoc nie sa jednoznaczne-wiec generalnie musza sie liczyc z jakimis 1.000zl na dzien dobry, a jak cos nie tak to bede patrzec na kariotyp (2x500zl dodatkowo) i jej optymizm niestety nieco ostygl chyba glownie przez kase.... Cytat:
super, jak pojdziesz na staz to nie dasz o sobie tak szybko zapomniec, sprawdzisz sie i poczekaja na Ciebie |
||
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jakiś taki podświadomy lęk, że to z plemniczkami męża jest coś nie tak.
Ja akurat nie mam skrupułów, raz w miesiącu rozbieram się przed obcym facetem, to on też raz może się przemóc. W ogóle to już dawno chciałam, zeby poszedł do lekarza bo (ekhem sorry za szczegły) ma taką narośl na p. i chciałam, zeby to sprawdził. przynajmniej będzie powód
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Sas no to super
samo to że zadzwonili już jest ważne Scio wygonić faceta do lekarza to normalnie masakra, a jeszcze do lekarza w tych sprawch to już wogóle. Mój też ma takie coś - nie jest to narośl- sama nie wiem jak to określić, ale On sobie z tego nic nie robi... ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Lecę laseczki na Jasełka do mojej córeczki
|
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
sas gratulacjie widzisz jednak ich przekonalas swojim wdziekiem i angielskim
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny melduje sie i mówie Jestem ale uciekam potem przeczytam co naszkrobałyscie i odpowiem trzymajcie sie cieplutko
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
ojej jaka tu cisza, chyba wszystkie szykuja same dobroci na świeta
![]() a mi właśnie łezki poleciałuy bo dzwoniłam do kolezanki która pare dni temu urodziła , ogólnie zrobili jej cesarke , mała urodziła się strasznie malutka miała 2100 i leżała w inkubatorze, później było lepiej i mała była przy mamusi a dziś znów w inkubatorze bo ma sinice, masakra jaknie urok to sracz.... tak mi sie szkoda zrobiło malutkiej że nie wiem taka kruszynka i już tyle musi wycierpieć, mam nadzieje że szybciutko bedzie lepiej |
|
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj stało się coś dziwnego...jeśli pamiętacie, pisałam że właśnie dzisiaj mam dostać okres. przytulanka były, tego dnia którego powinno się udać(ale też kilka dni przed i po) jednak od tygodnia czułam że @przyjdzie, potem doszły jeszcze bolące piersi i rozdrażnienie oraz różne smakowe zachcianki jak to zwykle miewam przed @, no i od rana już czekałam na @ bo dosłownie czułam że zaraz wybuchnę, no i po południu czuję że zaczyna boleć mnie brzuch, wzięłam tabletkę i przytuliłam się do ciepłego termoforu i myślę sobie że pocierpię pół godz i będzie ok( miewam niestety bardzo bolesne 1 dni @ ale nie zawsze) a tu stało się coś dziwnego, brzuch bolał mnie tak jakbym miała zaraz dostać, ale tylko z 5min takiego ciągłego bólu i koniec, a @ jak nie ma tak nie ma. Do tej pory nic się nie dzieje, tylko raz po raz zaboli mnie lekko tak jak czasami w trakcie @. Powiem tak, powinnam mieć @ bo czuję się tak jakbym ją miała, ale jej nie ma. To dla mnie dziwne, nie chcę myśleć że się udało(chociaż bym chciała żeby się udało) ale jeśli do jutra nic się nie stanie, zrobię test choć nie spodziewam się cudów, bardziej obawiam się że to może być coś innego, jakieś zaburzenia związane w ogólnie nie z prawdopodobną ciążą, no ale poczekam do jutra i się zobaczy. A może któraś z Was, zwłaszcza te co są już w ciąży, miała podobnie?
|
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=madziorka_82;159740 85]Wiem że radzisz mi to co najrozsądniejsze. Ale miej tu teraz rozsądek... Chociaż nie rozumiem dlaczego ta sprawa wyszła pół roku temu a ja dalej daję mu się nawijać na palec
Codziennie powtarza mi to samo: chce być ze mną ale brakuje mu odwagi żeby stamtąd odejść bo z nią już ma dziecko 5-letnie. No szkoda że o tym nie pomyślał jak mówił żebym szukała mieszkania bo oczekuje ode mnie żebym z nim zamieszkała od razu. Na początku starałam się być ostrożna bo wiedziałam że po facecie można się różnich świństw spodziewać ale po pewnym czasie mój rozsądek gdzieś się zgubił Mało tego, on twierdzi że chce mieć ze mną dziecko, poluje na moje dni płodne i nie zabezpiecza się. Robi to wszystko świadomie a ja nie rozumiem dlaczego ![]() ![]() ![]() rany, jak czytałam twoje posty to tak jakbym czytała historię mojej koleżanki. ona ma bardzo podobną sytuację. jej też mówiłam żeby zostawiła tego faceta, bo nie jest jej wart... ona naprawdę mogłaby mieć każdego a jest z takim kłamcą i oszustem. tobie powiedziałabym to samo, ale wiem, że i tak nie ma to sensu. jeśli tylko mogę ci cokolwiek doradzić, to proszę cię żebyś wreszcie pomyślała o sobie! mówisz że pragniesz dziecka, ale dlaczego? bo byłby to owoc waszej miłości. myślę, że tak pięknie to tylko w filmach jest. Pomyśl o sobie i o tym dziecku które miałoby przyjść na świat. na pewno nie bedzie miało odpowiedzialnego ojca. ani ty męża. rozumiem cię doskonale, że chcesz mieć dziecko. ale to nie jest dobry moment. wiem, że ciężko jest odrzucić od siebie myśl o macierzyństwie, ale spróbuj poszukać korzyści w tej całej sytuacji. to że nie masz dziecka ma też swoje plusy, możesz jeszcze odkrywać to wszystko co cię cieszy, swoje pragnienia, talenty, możliwości. Możesz zainwestować w siebie, po to żeby kiedyś mieć szczęśliwą rodzinę i wspaniałe dziecko. sorry za takie długie i spóźnione wypociny ale naprawdę gotuje się we mnie kiedy pozwalamy facetom na coś takiego. |
|
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
rinoa-woman no to masz duza szanse na ciaze ,bo mnie w pierwszej bolalo i to dos mocno czulam takie skurcze ze myslalm ze juz za chwie bedzie,i tak myslam dwa ty az w koncu zrobilam test i uwierzyc niemoglam,ale byly dwie kreski,ja niemialm innych dolegliwosc tylko ten bol brzucha czesto ale krotko,wszystko inne przyslo dopiero kolo 6 tyg piersi i mdlosci,na poczatku tylko bol brzucha i byl naprawde mocny pamietam ze trzy razy to klekalam na podlodze zeby juz odpuscilo,i po chwili przechodzilo,piersi tak normalnie czulam jak na @,wiec ci powiem ze masz naprawde wielkie szanse na dwie kreseczki,i tego ci zycze
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- [QUOTE=metropolitan;160040 20] Cytat:
Nie ten mocny co burzy,lecz ten, który podpiera, Nie ten co łzy wyciska,lecz ten co je wyciera. http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png Edytowane przez niunia1401 Czas edycji: 2009-12-22 o 19:45 |
|
|
|
|
#2566 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego ci słonko życzę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wracaj do nas szybko![]() Cytat:
i już nie uciekaj![]() Cytat:
|
|
|
#2567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po takiej rozmowie, samoocena na pewno wzrasta ja niestety tylko się swoimi rozmowami dołuję bo nawet nie oddzwaniają ale nic, nie poddaję się![]() Cytat:
) i leżałam dłuższy czas w inkubatorze bo urodziłam się całe 1,5 miesiaca za wcześnie!!! a teraz mam 178cm wzrostu, 73kg wagi i nikt mi nie powie, że jestem wcześniak![]() a ja dziś 38dc i @ nadal brak
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
sas! wszystko na dobrej drodze! w takim razie już za wczasu życzę Ci z okazji Świąt zdobycia ukochanej i najlepszej pod Słońcem pracy!!
)ps Dziewczyny, jest któraś z Was z UK z East Midlands? Bo słysze w TV, że odwołują loty z UK, że jest ponoć bardzo zła pogoda. A my w sobotę mamy lot i tak się martwię, żeby nei odwołali
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
kochana ja też urodziłam się malutka (nie pamiętam ile ważyłam
) i leżałam dłuższy czas w inkubatorze bo urodziłam się całe 1,5 miesiaca za wcześnie!!! a teraz mam 178cm wzrostu, 73kg wagi i nikt mi nie powie, że jestem wcześniak![]() no to faktycznie wyrosłaś
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci się kiedyś takiej wagi normalnie rodziły. Ja ważyłam 2250 i miałam długości 52cm, Mój brat 2050 i 48cm A teraz np moja kuzynka urodziła w 7mcu córeczkę, która ważyła 2700
|
|
#2571 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nio zobaczymy cio to bedzie...napewno jak wroce z anglii to zloze pismo z prosba o przyjecie mnie na staz do tej firmy, jezeli uda mi sie staz to wtedy bede sie bardzii starac aby mnie naprawde zatrudnili tam od wrzesnia... ehh i dlatego nie wiem co z bejbusiem chyba jednak zawiesimy staranka...zbacze co i jak....jej nie wiem juz samaaa glowa do gory tak nie wolno sie zamartwiac ja tez malo wazylam i mialam 52 cm.. i jestem tazke napewno bedzie wszystko dobrze
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||||||
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ja coś nie bardzo.. ale za dużo by pisać. Test zrobiłam 3 dni po terminie spodziewanej @ Aha i mniej więcej od połowy cylku miałąm bóle podbrzucha tak jak na @ i już wiedzizlam ze coś jest nie tak
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, nawet nie macie pojęcia jakby chciała żeby u mnie było tak samo, że jednak się okaże że to właśnie to na co czekamy już z mężem 2,5roku, ale boję się o tym pisać i mówić żeby nie zapeszyć, po prostu zbyt dużo rozczarowań miesiąc po miesiącu. dla pewności zbadam sobie szyjkę m dziś pod prysznicem, a jeśli nic się do jutra nie wyjaśni, zrobię test, chociaż wolałabym z tym testem poczekać
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czekamy na znakdobranoc dziewczynki
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
hej chyba mnie kochane źle zrozumiałyscie ja nie pisałam że ktoś sieje panike z niskiej wagi
inkubator z innych powodów, chodziło mi o to że żal mi bo taka mała kruszyna i już tyle musi znosić igły itdrinoa_woman ja myslę że jest szansa na fasoleczke, za co oczywiście trzymam kciuki Linka a jak tam przygotowania do slubu? jakiś mały stresik sie już pojawił? |
|
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
oj stresik się pojawił ze nie zdążymy ze wszystkim na czas... a na dodatek od wczoraj tak koszmarnie się czuję, co chwilę wymiotuję że wogóle porzytku ze mnie nie ma. Nie wiem skąd taka nagła zmiana, przeciez nie mialam mega dolegliwości. Po świętach postaram się dokupić butki bo oczywiście nie mam jeszcze oraz biżu, na którą tez nie mam pomysłu także mega fantastycznie...
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz będzie to najszczęśliwszy dzień w waszym zyciu, ja jak już było po to brakowało mi przygotowań szukania itd, no ale tobie to nie grozi bo będziesz sie przygotowywała do następnego ważnego wydarzenia
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby tak było jak mówisz Asiu, bo ja naprawde straciłam siły i wenę do wszystkiego...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

:roll eyes:

pow mi, ze gdyby to byla praca na stale to by mnie wzieli i cos by sie na to poradzilo, a ze to tlk na zastepstwo i w sekretariacie wiec nie bardzo. wogole rozmawial ze mna z 10 min i mowil same pozytywy hehe ze przypadlam do gustu i jemu i prezesowi i ..jezeli nadal bede zainteresowana to otwieraja nowy dzial za pare mcy i wtedy juz dostalabym prace w biurze na stale
zatrzymal sobie moje cv itp..ale ja ocywisicie co by nie przeposcic najmniejej okazji
bo wiem, ze wina jest po mojej stronie i nie chce mu dostrczac tych srednio milych wrazen