|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
Cytat:
jak Tż chciał w poniedziałek zamówić przez neta to go wszędzie ostrzegali ze do świąt i tak już nie dojdzie po poczta znów jest zapchana.
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
A ja wczoraj wysłałam przesyłkę a dzisiaj już była u adresata
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Uciekam na spotkanko klasowe ![]() do wieczora
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie PMki
![]() Wpadłam na chwilke pochwalic sie że ja już mam sprzatanie za soba i nawet choineczka juz przystrojona pieknie a jutro moje debiutanckie ciasteczka za chwilke zmykam bo ciasto z mamusia pieke oczywiscie tez pierwszy raz zobaczymy czy bedzie zjadliwy to pa
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
może niepotrzebnie sie nakręcam heh.
Cytat:
Cytat:
Miłego spotkania ![]() ide w końcu zabrać się za te pierniczki. buziaki ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Aha elunka przez przypadek wysłałam Ci na maila jakieś pierdoły, które dostałam od kumpeli. Nie gniewaj się :P, ale wysłałam wszystkim z listy
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do sprzedawcy - w piątek rano została wysłana. Ech, priorytet. Czy na poczcie nie mogą przyjąć na czas Świąt dodatkowych ludzi, wiadomo przecież, że jest więcej paczek i listów niż zwykle...
a moja poczta to już w ogóle jest genialna. Rok temu dostałam od koleżanki w prezencie kubek. Był w tej folii strzelającej i opakowany dodatkowo czymś miękkim wiecie o co chodzi. Mój genialny listonosz położył paczkę na skrzynce (wąziutka jest, więcej niż połowa odstawało) i sobie poszedł (doprawdy mógł już zadzwonić, bo skrzynka jest zaraz przy drzwiach) i oczywiście spadła. Kubek rozbity. Owszem, mógł się rozbić prędzej, ale mimo wszystko nie powinien stawiać tego na czymś tak wąskim. Pewne było, że spadnie.
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z pracy
![]() zjadlam piersiaka i koncze herbatke ![]() zaraz sie biore za sprzatanie kibelka, bo swieta ida hehehe (ale odkrycie ) a jutro nie bede miala czasu na sprzatanie ehh bo zakrecony dzien bedzie aletak lubie moze dzisiaj jak sie grzybki ugotuja to moze sie za pierogi wezme ![]() aaa dostalam dzisiaj trzecia czesc zmierzchu ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
jak wyslal w piatek po poludniu to dzisiaj albo jutro powinna dojsc (jesli to piorytet)az sie dziwie, ze listonosz zostawia paczki bez podpisu
|
|
|
|
|
#3517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3518 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż się nie da i spedzicie razem swieta ale powiem Wam dziewczyny ze dla mnie narzeczoni to tez nie rodzina... dopoki nie uslysze przysiegi ani sama jej nie zloze w obliczu Boga nie bede rodzina Tż i odwrotnie... Tomas mysli podobnie, w swieta praktycznie widzimy sie poznym wieczorem jak wrocimy od swoich rodzin a moj wykladowca mowi ze maz/zona to nie rodzina bo w rodzinie sa więzy krwi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no w tym roku tez juz mam za soba ale sie zdenerwowalam bo facet chce nam prepisac ocene z cw jako eg ale ja sie nie zgadzam Dzieki Dziewczynki za kciukasy ![]() ![]() Cytat:
![]() no ze marudny byl wczoraj trza sie uczyć języków obcych ![]() Cytat:
ale jeszcze nie jadlam chyba tego ![]() a z tych regionalnych potraw to ja moczke uwielbiam ![]() udanego spotkania Cytat:
do mnie wczoraj przyszla paczka ktora zamowilam 13 dni temu ... dobrze ze w ogole doszla... ![]() Mako zdrówka kochana ![]()
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-12-22 o 17:36 |
|||||||
|
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo uważam, ale widocznie rodzinka P. uważa inaczej...Cytat:
RED ALERT! dziś ostatni odcinek brzyduli ![]() a w piątek jest "Sposób na teściową"
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-12-22 o 17:46 |
||
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
wiem że co ludzie to poglądy - ale dla mnie mój Tż jest już rodziną. Ja dla niego też i często to podkreśla
a moje kochanie wyraża się o mnie "moja współmałżonka" Nawet moja teściowa traktuje mnie jak rodzinę zrobiłam sernik a teraz dekoruję pierniki i ciastka
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Meg
podczytuje was troszeczkę tak z doskoku tak sobie myślę że takich przygotowań do świąt jak piszecie to u mnie w domu NIGDY nie było...tzn.oczywiście generalne porządki to tak, ale jeśli chodzi o jakieś megagotowanie czy inne świąteczne rzeczy to nie moja rodzina zbyt zamożna nigdy nie była i nie jest, nawet jak zdarzył się "lepszy rok" to my po prostu przywykneliśmy do minimalizmu kiedyś to chociaż więcej placków piekliśmy i to był nasz świąteczny "wypas" a teraz to nawet nikomu się nie chce skromne menu świąteczne raczej-ale zawsze jest blacha sernika+jeszcze jakieś inne ciasto, bigos,smażone ryby i grzyby w cieście, trochę pierogów z kapustą i grzybami i to wszystko pomijam że ja połowy z tych rzeczy nie lubię więc nie muszę się martwic że przytyję w święta na kolację wigilijną jem pierogi z kapustą(bo z grzybami nie lubię) i smażoną rybkęw tym roku to nawet nie wiem czy te potrawy będą bo nie ma dla kogo...tata po operacjach nie może jeśc takich rzeczy wogóle,poza tym atmosfery świątecznej w domu brak więc i apetyty wszystkim odebrało porządki zrobione tak względnie, ale choinki nie będzie tak jak już pisałam ![]() dziś kupiłam prezenty (dla 3osób a wydałam 60zł więc sobie wyobraźcie że to naprawdę drobiazgi) no ale nie dało rady inaczej a poza tym jak położyc prezenty pod choinką jak nie będzie choinki?... co do Tża- temat zaręczyn i ślubu to póki co temat tabu niestety 2dni temu była krótka rozmowa na ten temat (nawet nie rozmowa a monolog-i to w jego wykonaniu) nic pocieszającego raczej...powiedział że dziwi się że się do tego tak spieszę![]() co do świąt z Tż- wigilię zawsze spędzaliśmy osobno więc teraz tymbardziej tak będzie, a w święta powiedział że po mnie przyjedzie i przywiezie do siebie ALE no właśnie nie wiem co mam zrobic w tej sytuacji? po pierwsze "rodzinnośc"takiego spotkania po ostatnich wudarzeniach trochę mnie razi, po drugie mama by musiała sama zostac z babcią (głupio ją tak samą zostawic w święta), z drugiej strony głupio też tak wogóle nie widziec się z Tż w święta... nie wiem co robic? co byście mi poradziły? dottty już się boję (ale bardzo lubię takie stanowcze osoby)
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? mam propozycję-czasem chciałabym sobie Wasze pierścionki pooglądać,a nie chce mi się ich szukać może by wkleić każdy z nich do formularzyka
? było by gicik![]() a mnie to jeszcze bardziej wkurza, że jak rodzice P. mieszkali razem i nie mieli ślubu to byli rodziną, a ja z P. teraz też mieszkam i nie jestem? fajnie super wiedzieć ![]() Mabi84 ale nie macie uszek z barszczem to jest moje najulubieńsze danie świata a sernika nie lubię tzn lubię ten z galaretką, bo jem tylko galaretkę,a P. ten serek
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-12-22 o 17:54 |
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest grzybowa
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
w wieku 22 lat dowiaduję się, że jednak nie w każdym domu gdzie obchodzi się BN jest barszcz z uszkami
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
kaska87 no nie mamy...a grzybowej bym i tak nie zjadła
ze słodkości to ja korzystam tylko z jakiś owoców lub objadam choinkę z cukierków ale w tym roku to też odpada... |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Stysik mysle podobnie jak Ty - ja nie mam "parcia" zeby w swiea jechac do Tz i tak samo od do mnie;p widzimy sie w wigilie na pasterce-tzn od przyjezdza do mnie i tyle
dla mnie wigilia to my i sis, no i teraz jej maz i maly;p mimo, ze b.kocham m. to jakos z nim byloby mi dziwnie;pKarolinusienka to czytaj kochana!ja wczoraj dostalam od sis czwarta czesc i dzis juz jestem po polowie-mega jest ![]() i ja tez bez uszek sobie swiat nie wyborazam-pierogow nie mamy (wiem,szok;p)m moze mama w tym roku kilka zrobi...ale uszka musza byc-zawsze jest ok.300 na 5 osob ![]() ide jeszcze poczytac, bo wciagnela mnie ta ksiazka na maksa i o 19 przyjedzie M. troszke sie martwie bo deszcz zaczal padac i okropne warunki sa na drodze...
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2009-12-22 o 18:05 |
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie jak nie zjem zaraz uszek to ![]() a ja zawsze dużo pakuję w balon na święta i nigdy nie przytyłam, chyba dlatego, że ja na codzień dużo jem już o słodyczach nie wspomninając ale chyba nie jestem aż takim grubasem bo ważę 61kg a mam 173cm, ale jak ważyłam 55kg to było fajniej, ale trudno hormony robią swoje-niestety ![]() ale brzydulaka ma ładną suknię
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-12-22 o 18:09 |
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
będzie mi brakowac brzydULI
a mój Tż jest zachwycony jej fryzurą po przemianie (jak ma rozpuszczone włosy) i chce żebym się tak samo obcieła pewnie tak zrobię ale dopiero po ślubie siostry
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-22 o 18:14 |
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
mi też, ale coś ostatnio mówili w DDTvn, że ostatni odcinek jest taki by w razie czego można były pociągnąć 2 serię
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dziwna rzeczywiscie ta tesciowa...moi sa bardzo zawiedzeni z nie bede u nich na swieta ani w wigilie...oni juz w tamtym roku bardzo chcieli zebym przyjechala a bylismy z Tz tylko oficjalnie 2 miesiace razem.... jenny lepiej juz dziekuje za troske a ja dziewczyny jeszcze mam tyle sprzatanaia ze glowa boli...a zaraz jeszcze przsyjdzie dziewc\yna bratat zeby jej pazurki zrobic nie iwem kiedy ja sie wyrobie;;/ |
|
|
|
|
#3531 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gotować Prasować Wow Cytat:
Chociaż dwa lata temu zdażyło się tak, że paczka przyszła w Wigilię, chociaż nie była prezentem, to trafiła pod choinkę---------------------------------------------------- Jak się skończy "Brzydulka" nadrobię resztę
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będą mieli małe brzydulaśne "mareczki"![]() ciekawe jakbym wyglądała w takich? u niej bardzo mi się podobają ale ja jestem blondynką |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
koniecccc
![]() wzruszyłam się ![]() kto mi znajdzie tą suknię? bo mi się podoba zaraz ma być pilotażowy odcinek tej "Majki" zobaczymy czy fajny
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-12-22 o 18:25 |
|
|
|
#3534 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nawet malutkiej choinki nie bedzie Cytat:
dziwni ci rodzice Tż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chyba pojde spac ze szmatka zeby od rana pucowac
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fuuu! ja nie lubię zup, ale barszcyk to co innego byli dokładnie w tej samej sytuacji, ale widocznie my z TZ nie jesteśmy godni by spędzić razem święta jak oni gdy NIE MIELI jeszcze ŚLUBU aaaaaaaaaaa! wściekła jestem
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak będę później, bo mój przyszły mąż zaraz przyjedzie
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Stysik
ja to taka prawdziwa brzydula jestem![]() może takiego liliputka sobie postawimy na telewizorze? nie wyobrażam sobie bez choinki zupełnie |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
;azienka skonczona
chyba do momentu, az tata sie wykapie
|
|
|
|
#3539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez ja tez Cytat:
![]() Popłakalam sie na "Brzyduli" dzisiejszej ![]()
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
Ja w ramach przedświątecznych porządków wybrałam się do dentysty na usuwanie kamienia i piaskowanie
od razu jaśniejsze ząbki.Dopadł mnie leń, powinnam wziąć się do roboty a ja się tylko obijam.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

w piątek już wpłaciłam kasę, przelew doszedł, więc nie wiem... Miała być przesyłka priorytetowa :/
jak Tż chciał w poniedziałek zamówić przez neta to go wszędzie ostrzegali ze do świąt i tak już nie dojdzie po poczta znów jest zapchana.

jak wyslal w piatek po poludniu to dzisiaj albo jutro powinna dojsc (jesli to piorytet)

Tż się nie da i spedzicie razem swieta 
Ja mam to za sobą ...

Nawet moja teściowa traktuje mnie jak rodzinę
a teraz dekoruję pierniki i ciastka 

to jest moje najulubieńsze danie świata
tzn lubię ten z galaretką, bo jem tylko galaretkę,a P. ten serek
chyba nie ma inne wyjścia tylko Tż musiałby się rodzince postawić i pokazać że jednak rodziną Ty dla niego już jesteś
Chociaż dwa lata temu zdażyło się tak, że paczka przyszła w Wigilię, chociaż nie była prezentem, to trafiła pod choinkę
ja to taka prawdziwa brzydula jestem
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)