![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
..powracam ze swoim(mam nadzieję o wiele lepszym,ale i dziś chorobowym,co oznacza zmniejszony apetyt) P:
śn. owsianka(3łychy płatków,2otrąb żytnich,pestki słonecznika-ost.łyzka,orzechy włoskie-kilka sztuk) na szkl. zagotowanego mleka2%.kiwi,mandaryna międzyczas kawa ricore z mlekim 2% 2śn.pół bułki kukurydzianej z pestkami dyni i słonecznika-duuużo!(ok.100g całość) z masłem,duża kroma razowego z twarogiem półtłustym i dżemem malinowym,pomarańcza,jabł ko międzyczas kilka orzechów z mieszanki,jabłko pieczone ob. makaron z durum(pełna szkl. suchego-ile to może być g??) z twarogiem(ok 100g) polane jogo truskawkowym ponad 200g z mega dużymi kawałkami truskawek podw.jabłko,pomarańcza-bo na zakupach kol.(niedawno) puszka makreli wsw, pól czerwonej papryki,2 kromki wieloziarnistego(barzdiej pszennego ![]() ![]() zaraz po wafel ryżowy KASZA MIX-uwielbiam ![]() teraz : 2 duże garście mieszanki studenckiej bez rodzynek ![]() ![]() co do obiadu-mały i dziwny jak na mnie,ale w domu w ogóle obiadu nie było,musiałam coś wykombinować sama,a że miałam ochotę na jakąś nową ,dziwną kombinację to wyszło to,co wyszło ![]() jak to wygląda?ile kcal mogłam mniej więcej spożyć? proszę o obiektywne oceny! ![]() Edytowane przez oktawijaa Czas edycji: 2009-12-22 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1204 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i nie pytaj o kalorie, po co Ci to? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajnie, że nadgoniłaś nnkt po kolacji, bo brakowało mi ich, poza tym ładnie, choć warzyw bym dorzuciła ![]() ale moim skromnym zdaniem - nie przytyjesz na tym. dodaj coś słodkiego, kakałko moze ? no to teraz ja. Pe : Sn. buła żytnio-razowa z masłem, sałatą, szynką wiejską, serkiem wiejskim i rzodkiewką; pomidor z cebulką z kilkoma łyżkami jogo nat.; banan, herbata zielona z imbirem II Śn. podwójna kanapka razowego z masłem, sałatą, zółtym serem i żurawiną ![]() Ob: [na mieście, ale pyszny był ;d] wołowina duszona w sosie orzechowym, puree ziemniaczane z koperkiem i szczypiorem, bukiet surówek - marchew & śmietana, seler i & coś jeszcze, kapusta czerwona D: kawa latte z cynamonem i cukrem brązowym, 2x ciasteczko cynamonowe Pod: serek homo naturalny zmiksowany z mrożonymi wiśniami, miodem i rodzynkami w czekoladzie, piętka chleba razowego z masłem czekoladowym i małym jabłuszkiem pokrojonym w plastry Kol: jajecznica z 2 jaj z pomidorami i szynką wiejską, kasza kus-kus (pól szklanki na sucho) z kukurydzą i szczypiorkiem, papryka; herbata zielona po: wpadła mandarynka, teraz skubię słonecznik w łupinkach i piję cappuccino czekoladowe i ![]()
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2009-12-22 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze jadło:
ŚNIADANIE(10.00) Bułka z masłem, sałatą, ogórkiem i jajakiem. Herbata. OBIAD(15.30) Talerz zupy kalafiorowej. 3 kiszone ogorki. KOLACJA(20.30) Jogurt jaogobella, 2 kromki razowca z masłem i białym serem. Pół pączka, kostka czekolady z orzecgami. Jabłko. Kakao. yhym... nawalilam? cos mi sie wydaje ze jest zle :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=[B]kika171[/B];16006256]poza tym dziś tak jak U bardziej, a nie P, mały podw, obiad...do 2śn możesz dodac jakieś kakao np
![]() i nie pytaj o kalorie, po co Ci to? ![]() ![]() dzięki za ocenę. postaram się jeść więcej,ale jest mi ciężko...poza tym boję się,że jak zacznę więcej jeść to normalnie nie pzrestanę tyć..a chcę dobrnąć tylko do 55(a może aż)kg. czyli k 4-5. co do owsianki-tak dziś się najadłam,może przez chorobę?nie wiem. ale mi to jakoś wystarcza w zupełności ![]() a kalorie...chciałam wiedzięc orientacyjnie? ![]() a podw. to i tak sukces,gdyż zazwyczaj go nie jem..nie umiem jeszcze;/ tak więc jak na początek chyba okej.. pyskatka89 kurcze, daj spokój kaloriom, co za różnicą ile ![]() fajnie, że nadgoniłaś nnkt po kolacji, bo brakowało mi ich, poza tym ładnie, choć warzyw bym dorzuciła ![]() ale moim skromnym zdaniem - nie przytyjesz na tym. dodaj coś słodkiego, kakałko moze ? słodyczy w adwencie nie jadam,a poza tym boję się ich... ![]() ![]() nnkt i po kolacji i wcześniej w owsiance i bułeczce więc chyba nie najgorzej ![]() dzięki za ocenkę;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry, babe, ale musze naprostowac, wg mnie oktawija bardzo sie czai na okres.patrz OKTAWIJA: ..powracam ze swoim(mam nadzieję o wiele lepszym,ale i dziś chorobowym,co oznacza zmniejszony apetyt) P: śn. owsianka(3łychy płatków,2otrąb żytnich,pestki słonecznika-ost.łyzka,orzechy włoskie-kilka sztuk) na szkl. zagotowanego mleka2%.kiwi,mandaryna międzyczas kawa ricore z mlekim 2% 2śn.pół bułki kukurydzianej z pestkami dyni i słonecznika-duuużo!(ok.100g całość) z masłem,duża kroma razowego z twarogiem półtłustym i dżemem malinowym,pomarańcza,jabł ko międzyczas kilka orzechów z mieszanki,jabłko pieczone ob. makaron z durum(pełna szkl. suchego-ile to może być g??) z twarogiem(ok 100g) polane jogo truskawkowym ponad 200g z mega dużymi kawałkami truskawek podw.jabłko,pomarańcza-bo na zakupach kol.(niedawno) puszka makreli wsw, pól czerwonej papryki,2 kromki wieloziarnistego(barzdiej pszennego ![]() ![]() zaraz po wafel ryżowy KASZA MIX-uwielbiam ![]() teraz : 2 duże garście mieszanki studenckiej bez rodzynek ![]() ![]() co do obiadu-mały i dziwny jak na mnie,ale w domu w ogóle obiadu nie było,musiałam coś wykombinować sama,a że miałam ochotę na jakąś nową ,dziwną kombinację to wyszło to,co wyszło ![]() jak to wygląda?ile kcal mogłam mniej więcej spożyć? proszę o obiektywne oceny! ![]() NNKT ZE HO HO
![]() |
#1209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiem czemu, pomyślałam o obiedzie bez oliwy, co u mnie jest niewykonalne ;p i tak mi się zwarło ^^
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po co oliwa w makaronie na slodko?
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
kiciakasia heh akurat okres mam,ale staram się dbać o to,by nnkt nie zabrakło w jadłospisie
![]() proszę o wskazówki ![]() a błąd w ocenie wybaczam karoli;p ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- poza tym bardzo lubię orzechy i te mieszanki i staram się nimi nadrabiać kalorie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
i slusznie, bo tam jest bialko, i inne wazne rzeczy , nie tylko tluszcz
sorry, zasugerowalam sie wwiekszoscia P ![]()
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2009-12-22 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
R ?dzisiejsze, proszę o ocenę.
I.Owsianka(5 łyżek płatków,łyżka miodu,łycha mieszanki orzechów,4 śliwki suszone,garstka rodzynek,serek wiejski-nie wiem ile ale napewno ponad 100g,troche mleka) II.(szkoła) Grahamka(ok100g) z masłem,szynką,papryką III. Duże jabłko; Omlet z 3 białek i 2 żółtek,odrobiny mleka,cebuli,papryki na łyżeczce oliwy,polany ketchupem+przyprawy; marchewka; trochę kiszonej kapusty 25 min trening siłowy w domu+10 min rowerek IV. banan ; puszka tuńczyka z papryką,odrobiną kukurydzy i kapką ketchupu,malutka kromka orkiszowego V. (przed 20) Wieśniak wymieszany z twarogiem+5 orzechów włoskich,troche słonecznika niedawno wpadł jeszcze kawałek twarogu półtłustego nie za dużo? Czy sól bardzo przeszkadza w r? bo dosyć sporo jej używam...nie wiem czym zastąpić. Edytowane przez Chibiusa Czas edycji: 2009-12-22 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Rozeznanie
|
no właśnie chodziło mi o to, ze skoro obiad był na słodko, to nie było w nim tłuszczy
![]() Okeej, zamotałam. Wybaczcie, kiepsko ostatnio śpię ;p podbijam moje z poprzedniej strony. Pe : Sn. buła żytnio-razowa z masłem, sałatą, szynką wiejską, serkiem wiejskim i rzodkiewką; pomidor z cebulką z kilkoma łyżkami jogo nat.; banan, herbata zielona z imbirem II Śn. podwójna kanapka razowego z masłem, sałatą, zółtym serem i żurawiną ![]() Ob: [na mieście, ale pyszny był ;d] wołowina duszona w sosie orzechowym, puree ziemniaczane z koperkiem i szczypiorem, bukiet surówek - marchew & śmietana, seler i & coś jeszcze, kapusta czerwona D: kawa latte z cynamonem i cukrem brązowym, 2x ciasteczko cynamonowe Pod: serek homo naturalny zmiksowany z mrożonymi wiśniami, miodem i rodzynkami w czekoladzie, piętka chleba razowego z masłem czekoladowym i małym jabłuszkiem pokrojonym w plastry Kol: jajecznica z 2 jaj z pomidorami i szynką wiejską, kasza kus-kus (pól szklanki na sucho) z kukurydzą i szczypiorkiem, papryka; herbata zielona po: wpadła mandarynka, teraz skubię słonecznik w łupinkach i piję cappuccino czekoladowe ;>
#1216 |
Raczkowanie
|
U:
I. Owsianka: pięć łyżek z twarogiem, jabłkiem, cynamonem, suszonymi morelami/śliwkami i miodem. II. Wigilia klasowa: kubek barszczu czerwonego, kilka pasztecików z kapustą i grzybami, kawałek ciasta rafaello, muffinka z orzechami i kawałkami czekolady. III. Pierś z kurczaka smażona na oliwie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. IV. Paluch ziarnisty z tuńczykiem, pomidorem, papryką i oliwkami; kawa z mlekiem, dwa paski czekolady gorzkiej Lindta, mniam. V. Kromka razowca z masłem, serem pleśniowym, jajem na twardo, pomidorem i majonezem, serek wiejski z garścią mieszanki orzechów i bananem. Poproszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przed 0.2g na kg masy ciala, po 0.4g na kg masy ciala. Mniej wiecej oczywiscie. Do posilkow okolotreningowych warto uzywac samych bialek, bo zoltko troche tego tluszczu ma. Np. 4jajka, w tym 2 cale 2tylko bialka (przykladowo oczywiscie). Z innych zrodel bialka, to sa chude ryby i kuraki itp, nie daloby sie ich jesc? Jesli masz problemy z zoladkiem, to moze jesz zbyt blisko treningu? Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
shit...cristina sie polepszyla to nastepna mądra sie pojawila:/ ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
bo nie dotarlam jeszcze do tej strony... eh.... ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- Cytat:
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczak to jeszcze ok, choc wolalabym go zbyt czesto nie jesc, ale nie przemoglam sie jeszcze do kupowania ryb tu... Nie jem zaraz przed. Jaki moze byc max odstep czasu pomiedzy zarciem przed a treningiem?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 jajka/3bialka 1zoltko/ +- 20g bialka niecaly cyc to jakies 25 g bialka ja musze liczyc to badziewie
![]() |
#1221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sól przeszkadza tak ogolnie - nie tylko na R. Po prostu mniej używaj...z czasem przyzwyczaisz się do mniej słonych smaków. No i używaj dużo ziół ...mi to zastępuje sól w zupełności. ![]()
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
NASZE U;
przed sniadaniem; starte jablko z cynamonem uprazone na patelni. śniadanie [dopiero jedzone wiec II śn. nie wcisniemy;p]; - pierożek drożdżowy; 1/2 z kremem nugatowym 1/2 z masłem orzechowym - owsianka; 4 łyżki owsianych, po garśći; BF, crunchy bananowych, nesquik i fitnessów, po łyżce; orzechow, ananasow, migdałów, suszonych ananasów, rodzynek. + pół szklanki maślanki jagodowej + 1/3 szklanki jog. naturalnego. obiad; 2,5 gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami + sos pomidorowy po; 6 cukierkow przy ubieraniu choinki [galaxy, bounty, milkyway, 2x trufla, itp] ![]() podwieczorek; 7 mandarynek + jogurt naturalny z 50 g orzechow wloskich, garscia migdałow, po garsci; suszonych śliwek, rodzynek i pestek slonecznika + kakao na mleku 3/2% kolacja; 2 kromki chleba pszennego z masłem i zoltym bezpodp. serem + 1/2 twarogu z rzodkiewkami + 1/2 opak. warzyw na patelnię.
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-23 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
P (?) - wychodze z ed...
I śniadanie - owsianka ( 3 łyzki, połowa jogurtu nat., połowa banana, garść musli lubelli jesiennych, garść mieszanki studenckiej, suszona morela, śliwka, figa i daktyl pokrojone w kostkę ) II śniadanie - dwie kanapki chleba fitness ze śliwką ( jedna z sałatą, szynką i pomidorem, druga z sałatą turkiem i pomidorem ) obiad - gulasz z kurczaka, z marchewką i pieczarkami, kluski jakieś podwieczorek - danio bananowy kolacja - ciemna bułka, z szynką, turkiem i pomidorem, przytostowana. do picia woda i 2 razy herbata z kopru włoskiego (bo strasznie mi brzuch wywala...)
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2009-12-23 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
Rrrrr
Śniadanie: owsianka z 4 łych płatków owsianych, startego jabłka i gruszki na mleku 3,2 % 2 śniadanie: jajecznica z dwóch białek i jednego żółtka z 4 plasterkami szynki z indyka 25-30 min ćwiczeń na brzuch i talię, 20 min ćwiczeń na biust, 10 min skakanki Obiad: 50 g makaronu pełnoziarnistego z piersią kurczaka pomidorami i cebulka Podwieczorek: twarożek domowy z sezamem, orzechami i cynamonem Kolacja: połowa kostki chudego twarogu z ogórkiem
#1228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadza sie, jak kiciakasia napisala ![]() Co do maks odstepu czasu, to ja jem jakies 30min-45min przed silownia, ale wazne, zeby zoladek nie zubrzyl z tego powodu, u mnie nie zubrzy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
BAN stały
|
nadal U.
sn. owsianka ( 5łych płatków górskich; 2 otrąb śliwkowych; 1 zarodków pszennych) na 2 szklankach mleka 2% ; z: laskowymi, nerkowcami + kilka fig wkrojonych + mały banan. espresso, szk wody. II sn. wieśniak 200g z wkrojonymi po kawałku: melonem, winogronami ciemnymi, jabłkiem, marchewką + polane łyżka miodu wielokwiatowego. + łycha pestek słonecznika i resztka włoskich kajzerka z makiem posmarowana Osełką. mandarynka kubek zielonej herbaty, 3x Łakotki maślane. Obiad: wątróbka drobiowa smażona z: jabłkiem, papryką, cebulką, pietruchą ( + zioła: oregano, majeranek, liść laurowy) ; pół woreczka kaszy gryczanej + sałata: cykoria, fasola czerwona, ogórek, kukurydza. (+ oliwa z oliwek, koper, jogurt naturalny). D: herbata z cytryną, 3x rafaello. Podwieczorek: 2x kroma chałki z -masłem, powidłami śliwkowymi ; -masłem orzechowym powidłami wiśniowymi. + na wierzch pokruszone migdały (garść)--> calość lekko podpieczona ![]() kubek mleka 3,2% z łyżką kawy mikołajek z Goplany . ![]() Kolacja: 3x kroma chleba żytniego wiejskiego z: 2x: maslem, almette ziolowym, jajkiem mna twardo, majonezem, rzodkiewką, pietruchą. 1x: masłem, kawiorem , ogórkiem zielonym, bazylią ^^ po. 4x Pierniczki toruńskie "katarzynki", herbata pomarańczowo-goździkowa. Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2009-12-23 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Rozeznanie
|
Lekkie R:
śniadanie: kajzerka - połowa z serkiem topionym z salami - połowa z serkiem twarogowym i szczypiorkiem II śniadanie: fantazja truskawkowa, małe ciasteczko korzenne, 3 mandarynki. obiad: ziemniak, 3 paluszki rybne, duża porcja kiszonej kapusty z odrobiną oliwy z ryżu. podwieczorek: 3 spore pierogi ruskie. kolacja: jajecznica z 2 jajek z cebulką, kromka chleba z serkiem camembert 3pomidorkami koktajlowymi i ogórkiem zielonym. Proszę o ocene ![]() ![]() Edytowane przez diablica piekielnica Czas edycji: 2009-12-23 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.