|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic
i co? nikt naszej Gwizdaczki nie nagrał?!
![]() w sumie nie dziwię Ci się, żeś zmęczona. a w necie na pewno będzie, bo jak nie, to się pochlastam chyba, że nie wstałam ![]() Motyl, co do błyskotek, to powiedziałam mojemu kiedyś, że błyskotek nigdy za wiele. On: ”cieszę się, że tak myślisz” i jeszcze tego samego dnia poszedł do sklepu kupić... błystki! (czyli takie przynęty na ryby... a on to zapalony wędkarz...). Nie ma to jak się nie zrozumieć z lubym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic
Naj dziękuje
![]() a dla mężatek to co pod choinką? ![]() to tłuczenie chyba na szczęście jest, ale ja uważam, że jest to kolejna okazja by za darmo się napić i najeść ![]()
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- osz, też byskotki - przecież żonę tym bardziej trzeba obdarowywać świecidełkami ![]() no i miłość, przecież mówię ![]() weźcie, co do zabaw weselnych, to mi się słabo robi na samą myśl, bo poza tymi prymitywnymi (chlanie na umór, czyli kto wiecej i szybciej wypije, albo łapanie się za cycki, pompowanie balonów, przeciąganie jajka przez nogawki itp...) są jeszcze takie typowe dla mojej rodziny, czyli ciężko będzie mi uniknąć np. wykupienia tańca z panną młodą (takie, wiecie, żebranie o to, żeby więcej kasy dano parze młodej, czyli właśnie płacenie za taniec, ba! licytacja! kto da więcej, ten wygrywa taniec...) - masakra, a moja matka to uwielbia... niedobrze mi na samą myśl... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Eee, naj, fajne to jest ![]() ![]() Gwizdaczku, nie widziałam Cię, bo odsypiałam wczorajszy dzień, a zjechałam z pracy o 1 w nocy, ale na necie MUSI być ![]() Dziewczyny, ale wczoraj był hardkor. We dwie godziny wyrobiłyśmy dzienny target ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
a ja ominę te zabawy bo faktycznie aż
![]() a co do tych tańców z parą młodą za pieniądze to mój tata zapowiedział, że bez tego się nie obejdzie no bo jak zarobimy pięniążki ![]()
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie czemu chcę jakieś zabawy?Bo bywałam na weselach,gdzie nie było żadnych atrakcji.Goście tylko jedli,pili lub tańczyli.A ileż można?? No i zawsze wychodzili stosunkowo wcześnie. 1 lub 2 w nocy. A u mojego Brata nie było głupich zabaw,tylko takie do śmiechu ale z klasą i ludzie bawili się do 7 rano. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() podoba wam się ta świąteczna piosenka ekipy DDTVN?? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
u nas na weselu to wygląda jak odbijany - gość weselny wrzuca np 10 zł do koszyka panny młodej, który trzyma świadek i może zatańczyć z nią - tak długo aż ktoś inny wrzuci znowu pieniążki i tak w kółko - po jakimś czasie orkiestra kończy grać a ostatni gość weselny tańczący z PM dostanie wódkę..
#1719 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno, mama będzie musiała to zaakceptować, choć, jak Wam kiedyś pisałam, ona uważa, że podział w decyzjach ślubno-weselnych rozkłada się w stosunku 70:30 na korzyść rodziców młodych, bo to oni płacą. jak jej powiedziałam, że sobie sami zapłacimy w takim razie i będziemy mieć wesele, jakie sami chcemy (z uszanowaniem rodziców, ale nie z bezgranicznym przestrzeganiem próśb mamusiowych), to usłyszałam, że jeśli ona nie będzie płacić za ślub, to na niego nie przyjdzie, bo to jest jej obowiązek, ona chce płacić i jeśli nie zapłaci, to to jest brak szacunku. I gadaj z taką... a jeszcze nawet zaręczyn nie było. ![]() A u nas przed świętami cisza... ja od godziny w pracy i ANI JEDNEGO tekstu jeszcze nie miałam. wolę jednak jak coś się dzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ten taniec to z tego co wiem przywędrował z Mazur. tzn. moja mama z Mazur jest i jak we wrześniu byliśmy na weselu to tram panna młoda ma pochodzenie mazurskie, a pan młody śląskie i jego rodzina w ogóle nie wiedziała, o co chodzi, jak się te tańce za kasę zaczęły. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() (mam nadzieję, hehe) a kto powiedział, że musi być choinka, no weeeeź ![]() trzeba sobie umieć dostosować tradycję do swojskich warunków ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
jakbyście gdzieś na necie znalazły ten odcinek, to dajcie znać - dam tżtowi śpiochowi jednemu....
#1722 |
Zakorzenienie
|
Naj u mnie jest identycznie - jak rodzice płacą to oni decydują
![]() ![]()
#1723 |
Zakorzenienie
|
U mnie na weselu na pewno będą zabawy, ale zaakceptowane przez Nas. Nie wyobrażam sobie wesela bez zabaw oczepinowych. Mi się nawet marzy kilka zabaw w trakcie wesela, jeszcze przed oczepinami .Są fajne zabawy, które nikogo nie obrażają a są zabawne. I wszelkim wykupnym, jakimś zabawom erotycznym mówię stanowcze nie! Goście dają pieniądze w kopertach przy składaniu życzeń i to powinno wystarczyć. Nie jakies dodatkowe-płacenie za taniec z Młodą, czy zbieranie na wózek. coś takiego musiał wymyślić ktoś komu strasznie na kasie zależało. I nie interesuje mnie to że to może być tradycja z dawien dawna.
Nie ma u mnie też jakiegoś tłuczenia szkła. Cała impreza zaczyna się w momencie gdy młody przyjeżdża do młodej na błogosławieństwo, potem kościół (w międzyczasie kilka bram), a następnie zabawa weselna. O poprawinach jakoś specjalnie nie myślę. Jak sobie wyobrażam że po weselu musiałabym jeszcze zajmować się gośćmi zamiast mężem to mi się tego odechciewa. A swoją drogą to nie chciałabym mieć też podziękowania dla rodziców. To można zrobić po/przed weselem, w prywatnym gronie, a nie na oczach całej rodzinki która tylko słucha co Młodzi powiedzieli i co dali Rodzicom. Hajja, jak tam test? |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no ja wiem ale nie sądzę żeby TŻ mi coś kupił na święta bo już się zapowiedział że po świętach weźmie mnie na zakupy bo akurat się już zaczną wyprzedaże i wtedy mi coś kupi ![]() ![]() ![]() ![]() dobra zbieram się do banku spieniężyć czek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Grape wybacz.DO Basi to było
![]() ![]() ![]() Osz rety no a pieniążki z prezentów to co?;P Naj moi Rodzice również poczuliby się urażeni,że nie mogą jedynej córce za wesele zapłacić. Już dostałam próbkę tego jak wyparowałam,że sama sobie kieckę kupię. Ale moi Rodzice powiedzieli,żebym robiła wszystko tak jak chcę.Szkoda,że Teściowa lubi wtrącić swoje trzy grosze.
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dobra, zmykam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam, najpierw na zakupy i potem praktyka..
Miłego dnia ![]()
#1729 |
Zakorzenienie
|
Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia wypełnionych radością i miłością, niosących spokój i odpoczynek, spełniających wszelkie marzenia, pełnych optymizmu, wiary, miłości, szczęścia i powodzenia. Prezentów po szyję, dwumetrowej strojnej choinki, cukierków trzy skrzynki, bałwana przed oknem, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej pachnącej kawy, odpoczynku, zwolnienia oddechu i nabrania dystansu do tego co wokół. A także czarodziejskich chwil pełnych ciepłej rodzinnej atmosfery, wspomnień, wspólnie śpiewanych kolęd, upragnionych gości, uśmiechów, mnóstwo zdrowia, pyszności na stole, wyjątkowego Sylwestra i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku. Aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe jak ten jeden wigilijny wieczór. Dla tych nie zapierścionkowanych zazdrośnic życzę dodatkowo tej błyskotki pod choinką lub w najbliższym czasie. Tym zapierścionkowanym i mężatkom jak najwięcej radości z bycia razem
![]() Wesołych świąt kochane;* Edytowane przez Choji Czas edycji: 2009-12-23 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() swoją drogą romantyk z Twojego mężczyzny ![]() ja też bym chciała kilka zabaw. taka z karetą np. jest zabawna. i jeszcze parę innych. niestety, nie chcę psuć relacji z mamą, więc na pewno na jakieś ustępstwa pójdę, ale jeśli myśli ,że mnie zaszantażuje, to się grubo myli! ![]() szczerze mówiąc, to najgorzej mi pójdzie z lubym. on jest antyimprezowy, antyzabawowy i w ogóle. jak się dowiedział o błogosłowieństwie, to dostał prawie że ataku paniki (”to jest nienormalne!!!!!!!!!!!!!” ), a jak o pieniążkach, które sypie się młodym, jak wyjdą z kościoła to, że nie jest żebrakiem. ech... chyba się poddam i pozostanę starą panną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Gwizdak ja Cię tak obrzuciłam tyloma komplementami, a Ty na mnie zlałaś nooooo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie zrobiłam. Zaraz pójdę do apteki i zrobię.
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Cytat z pewnego bloga (chodzi o zakupy z facetem) (wyjaśnienie: K-kobieta, M- Facet)
K: Nic Ci się nie podoba! To - nie, tamto - nie. To co Ci się podoba? [chwila wytężonego myślenia...] M:- Ty! [wzruszona, mam niemalże łzy w oczach...] M: - O, trafiłem w dobrą odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
Czy Wam też wizaż tak lipnie działa? Jak wysyła mi wiadomość to wieki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Claris ta druga laska i tak prawie nic nie powiedziała. Gwizdaczek ją przegadała. Nie ma to tamto. Kibicowałam Gwizdaczkowi,żeby więcej powiedziała
![]() Osz rety u Nas pewnie wesele tez się nie zwróci (niestety lekko licząc chyba Nam wyjdzie za wszystko 40 tys. lub więcej...).Tylko,że tę największą część-salę,jedzenie,picie i zespół-płacą Rodzice.Więc te pieniążki co dostaniemy w prezencie to i tak będzie dużo więcej niż my wyłożymy.I na pewno bardzo się przyda,bo te pieniądze na pewno pójdą na wyposażenie domku ![]()
#1739 |
Zakorzenienie
|
dziękuje
![]() ![]() ja już mam kiepski humor.... nie udało mi się wpłacic pieniędzy do wpłatomatu... ale za to listonosz przyniósł prezent dla TŻta ![]() w każdym razie umyłam w pokoju podłogę i mam tu tak głośno taki sajgon że blee... jakaś masakra. nie lubie tego rumoru chciałabym w spokoju książkę poczytać sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kto ma nagranego Gwizdaka? Bardzo chciałabym obejrzeć, rano nie mogłam bo PKP odsypiałam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.