|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
pamieeta mnie ktos jeszcze/??
![]() ![]() Hejciak wpadlam wam zlozyc zyczenia![]() Wesolych SWiat!!! -spokojnych,wesolych -radosnych -zeby male bobaski rosly....i brzuszkach jak i na zwenatrz..... -zebyscie byly usmiechniete... ![]() i dobrego 2010 ROKU ![]() zyczy: Rodzinka Turkow... ![]() ps: U Gratuluje mamusia....Nowym... klas ki:ja wczoraj bylam u Gina...Emek miewa sie super....rosnie..i rosnie...tp.nadal na 12.02.... |
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki za miłe komentarze
no,ale w sumie to teraz każda z nas ma taką piłeczkę pokazywać,pokazywać dziewczyny![]() ja zrobiłam ciasto,piecze się w piekarniku-jestem padnięta,bo trzeba było ucierać i miska cały czas mi się obijała o brzuszek i co chwile musiałam poprawiać ją,żeby tak nie robiła:/wieczorkiem jeszcze krem do środka i będzie gotowe-a teraz się zastawiam, czy z Tż nie pojechać po jakaś choineczkę,bo mam tylko malutką w pokoju...:/ macie przygody z tymi paczkami:/ja dostałam wczoraj laktator TT a dzisiaj kosz Sangenic na te zużyte pieluchy. Ładny nawet..
|
#3063 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pierwszy raz widzę zdradzone nazwisko na wizazu! Kampoolka Turek ![]() A ja dziś padam. Trochę ciast, choinka, obiadek. Ufff. Chyba wiem o czym pisałyście mówiąc o spinającym się brzuszku. Padam z nóg!!! A wszystko to, bo chcemy wigilię spędzieć w naszym mieszkaniu. Pierwszą wspólną na swoim. Zapowiadało się nieźle, ale tyle roboty, że mnie chyba przerasta. Dobrze, że jutro tż będzie pomagał przy potrawach. |
|||||
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc może jak Ci inna mamusia sprawdzonego nie poda to się przyda ![]() glazura: 250g cukru pudru 1 zapach rumowy 2-3 lyzki wody składniki wymieszać i polać jeszcze ciepłe ciasto |
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
agusiamatyldka kurcze krwawienie to już nie przelewki
to chyba nie jest normalne? :/ współczuję malinka118 kiepsko z tą wizytą a dlaczego się stresujesz? ja zawsze się bardzo ciesze na wizytę i nie mogę doczekać, bo dłuższy brak kontaktu z lekarzem działa na mnie kiepsko, bo w międzyczasie wymyślam sobie wszelkie schorzenia a po lekarzu zawsze jestem spokojniejsza ![]() Cytat:
...przepraszam ale strasznie śmiesznie to zabrzmiało, jakbyś dopiero teraz dostrzegła że jesteś w ciąży ![]() Cytat:
dziwna ta twoja szwagierka powinno jej zależeć, a widać ma w d... a może ona jest zazdrosna o Twoją ciążę??Kampoolka - chyba Cię pamiętam.... ![]() dziekuję za życzenia i nawzajem wszystkiego dobrego
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Kalka no tak tylko mój już na poddaszu pracuje i w piecu palił... Między świętami tez do pracy idzie, a jeszcze mi z karpikiem ma zrobić i na zakupach po nocce sam był. A jak przywioze z tatą łóżeczko to bdzie je składał
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu miałybyśmy nie pamiętać. Dobrze, że dzieciątko zdrowo rośnie, no i zostało ci jeszcze sporo czasu, więc radosnych Świąt w dwupaku i udanego Sylwestra patinka a tż sam nie może pojechać po choinkę? brzoskwinia poczekam jeszcze trochę i jak mi dziewczyny nie podrzucą, to wypróbuję |
|
|
|
|
#3068 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki , nie ma jak w domu....Bóle też miewałam, ale teraz to juz chyba normal... ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Ja tez tam planuję, chociaz po ostatnich moich przejściach na patologii, to tak na 98%. |
||
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle dużo jest zdjęć mojego męża z brzuchem. Ok, nie mam nic przeciwko ale na 17 zdjęć to jest to 5 zdjęć + 3 zdjęcia samego brzucha + 6 zdjęć gdzie jestem sama (w tym jedno zdjęcie kolaż gdzie jest moja twarz i brzuch) + 3 zdjęcia razem 9 w tym jedno gdzie mamy beznadziejne miny (ja pokazuje mężowi język a on robi głupią minę - brzydkie jest to zdjęcie...). Momentami jak na to patrzę to myślę sobie, że po prostu nie chciało mu się obrabiać zdjęć, dlatego jest tak mało... No i odpisał mi, że oczywiście nie udostępnia wszystkich zdjęć - tylko te co obrobi. Fotki pokażę, ale już nie dziś ![]() Cytat:
|
|
|
#3070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lez placuszkiem(świątecznym ), bo tak naprawdę niewiele zostało Ci do bezpiecznego terminu, a wiem po sobie,ze to pomaga. A jeżeli masz skurcze, to powinnaś była dostać jakieś tabsy...
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Rozeznanie
|
Przed zawsze się stresuję, czy znowu szyjka się skraca, czy szpital mnie nie czeka, o wtedy ze starszym synkiem. Po wyjściu od lekarza zawsze mi lepiej, bo ten mój po za tym, że jest świetnym profesjonalnym lekarzem, to jeszcze bardzo otawrtym i ciepłym człowiekiem, zawsze ma czas, żeby pogadać, nie patrzy na zegarek.
|
#3072 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Byłam u gina, wysiedziałam się 2 h- u niego to norma, ale według niego wielkość brzuszka ok- mam nadzieję,że ma 100% rację- będę się trzymała jego wersji. Odetchnęłam, bo juz czytałam o hipotrofii asymetrycznej. Naskarżyłam na jego kolegów ze szpitala , tak się przejął,że aż kasy za wizytę nie wziął . Ale co przezyłam przez te parę dni, to koszmar...
|
|||
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za info i miłej pracy Ja w tym roku nic nie robię, kompletnie nic. Raz, że remont, dwa jestem chora, trzy nie chce mi się ![]() Wszyscy wiedzą, że u nas się przeciągnęła robota, więc raczej nikt się nie wybiera, poza tym nawet jak się wybierze, to raczej nas nie zastanie bo trochę będziemy u moich rodziców.
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
zaglądam do was zeby być na bieżąco ale mało czasu na pisanie.
kregosłup już mi odpada musze odpoczynki robić bo boli.kończe ciacha i kroje sałatke,zaraz jak tz przyjedzie to bedzie musiał mi pomóc.jeszcze sledz pod pierzynka.sprzatanie jutro dopiero,tylko dzis musze sie w koncu spakować do szpit bo czasu brak,a dziś w nocy już miałam wstawać i sie pakować i tak zleciało..... agusiamatylda z krawawieniem ja bym chyba nie wysiedziała w domu,leć do szpitala. ciekawe jak sweet ![]() eudomonia dobrze ze już w domku ,może sie uda wytrzymac do nowego roku. jak z przejedzenia nie urodzimy ![]() a w ogóle wracając do tematu teściowych....moja własnie zwichneła noge na świeta nie żebym jej życzyła![]() Dziewczynki też życzymy wam zdrowych i pogodnych świat... filka,adusia i tż xxx |
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja tez sie narobilam. Od rana mialam lenia ale jak o 13 sie zebralam to mi zeszlo do 18. Zrobilam piernika, usmazylam 20 nalesnikow na krokiety i jeszcze farsz na krokiety i pierogi. uffff padam na twarz........Aha i w miedzyczasie jeszcze 2 prania powiesilam
Mezus mi oczywiscie pomagal, 2 razy do sklepu biegal a potem posiekal skladniki na farsz. Kochany jest. Zaraz ide pozawijac krokiety a potem juz lezakuje z ksiazka Jutro zostanie mi ulepienie pierogow i zapakowanie prezentow A TZ ma odkurzyc i umyc podlogi i moga byc swieta. Na wigilie idziemy do tesciow wiec to co ja pichce to jest dla nas zebysmy w domku cos swiatecznego mieli.
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj ciasto robiłam - krówkę
jutro 2 sałatki i masełko czosnkowe do karpia...na szczęście święta spędzamy u naszych rodziców więc od nich dostaniemy większość jedzenia.
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
No to i ja się pochwalę
zrobiłam 2 serniki czarno-białe, tiramisu, dwie karpatki, ogromne ciacho miodowe z orzechami, zrobiłam pranie, zmieniłam pościele, zaraz idę smażyć naleśniki na krokiety...Może to głupie ale mam mega smuta, płakałam dzisiaj chyba z 8 razy w tym o to, ze tato ukradł mi kawałek sernika i przeszkadzało mi, że już tak ładnie nie wygląda
|
#3080 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sporo brzuszek urósł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na USG w 22tc wyszło, że chłopczyk a ostatnio, że dziewczynka. Uparte i wstydliwe to moje dziecko. Miejmy nadzieję, że chociaż Ty się wreszcie dowiesz ![]() gooha3 heh a za to moja bratowa to wogóle się nie garnie do roboty W domu trwają świąteczne przygotowania, a ona wczoraj po pracy poszła sobie do fryzjera, wróciła o 21, a dzisiaj po pracy pojechała do siostry, bo coś tam coś tam A ja z mamą zasuwamy jak szalone, a ją boży świat nie obchodzi Moja mama tak nadaje na nią, żeee... Nawet się nie zapytała czy trzeba coś zrobić, czy może posprzątać, czy pomóc w gotowaniu ![]() ----------------- Co do skurczów to Wam współczuję A ja dzisiaj upiekłam trzy placki: makowca, sernik, i placek "Delicja"-b. dobry, bo nie jest słodki i jest z ananasami ![]() Była dzisiaj sąsiadka u mamy i powiedziała mi kilka miłych słów że mi zazdrości cierpliwości, że mimo, że jestem w ciąży to robię wszystko normalnie i że mi się chce, że biegam, jeżdżę autem jak tylko gdzieś trzeba. No poprostu jakbym nie była w ciąży. Miłe ![]() Jutro wigilia a ja pokłóciłam się z TŻtem Tak mnie wkurzył i na odchodne powiedział mi coś przykrego. Potem dzwonił jak gdyby nigdy nic, pogadaliśmy chwilę i powiedział, że za rok chciałby spędzić święta ze mną i z dzieckiem. Ale mimo tego nie ujdzie mu na sucho to jak się zachował i co mi powiedział. Będę niemiła ![]() Hah, a ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam jak maluszek w brzuchu ma czkawkę ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Ja kiedyś się na TŻta obraziłam, bo pojechaliśmy do biedronki kupić jakieś jedzenie jak będziemy oglądać film, a ten ledwo wszedł do auta i zaczął jeść czipsy, które miały zostać na oglądanie właśnie filmu. Zanim dojechaliśmy do domu to on zjadł połowę paczki, a ja siedziałam ze łzami w oczach i z wielkim fochem P.S. Swoją drogą to podziwiam za upieczenie tylu placków
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-12-23 o 19:08 |
||||
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
Z okazji Bożego Narodzenia, składam Wam serdeczne życzenia. Niech Wam święta miłe będą, dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z Wigilią tuż po zmroku i w radosnym Nowym Roku.
Jola, Agatka i Tomek Podziwiam Was dziewczyny, ja zrobiłam tylko obiad i padam na twarz. Małż niewiele mi pomaga, ciągle coś ma do roboty, wiecznie gdzieś jeździ a o wszystko muszę się po sto razy prosić. Może to i lepiej, że ciągle nie ma go w domu, bo przynajmniej się nie kłócimy. Jakoś nie cieszą mnie te święta. Dobrze, że chociaż w tym roku idziemy do mojej mamy, to jakoś tak przyjemniej mi się robi ( u teściowej zawsze tak sztywno jest i nie czuję się dobrze) Agata niewyspana, marudziła cały dzień, zasnęła ok 18, mam nadzieję, że pośpi do rana .Jakaś podminowana jestem od wczoraj, może ten termin porodu ( ok 3 Króli) tak na mnie podziałał, bo z OM normalnie miałam na 19-21 styczeń ![]() Patka najgorzej tak właśnie na gębę coś załatwiać, ale i tak będzie super pamiątka. Patinka bardzo fajne zestawienie, pięknie "rosniesz", a właściwie Twój maluszek My mamy zepsuty aparat, cena za naprawę 70% wartości sprzętu, a na nowy nie mamy kasy. Ja nie mam żadnych ciążowych fotek, nawet Agatka od pół roku nie ma nowych zdjęć... Smutno mi bardzo bo małż prowadzi własną działalność i praktycznie od lata mamy problem z odzyskaniem naszych pieniędzy . Nawet na prezenty zabrakło, ten rok w ogóle pod względem finansów jest tragiczny Celka, ale Ty młoda mamusia jesteś Malinka ![]() Gooha dziwna ta szwagierka , ja raczej nie jestem pyskata, ani odważna jeżeli chodzi o konfrontacje, ale zapytałabym o co chodzi i dlaczego tak się zachowuje ![]() BubiGirl , no co TY, poważnie Pyśka to proszę leżeć i wypoczywać Mamaidy ![]() Przepraszam, że tylko tyle, ale z pamięci piszę, buziaczki |
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
ah, chciałam się jeszcze przejechać przed świętami-niestety choinki nie kupiliśmy
byliśmy w 4 sklepach i takiej na ok.80cm nie było,a taka na 120cm to już za duża,bo ja chce położyć na komodzie a nad komodą mam półkę i wyższa by mi się nie zmieściła no niestety,w pokoju mi musi wystarczyć mała choinka i lampki gwiazdki w oknie![]() Cytat:
|
|
#3083 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Rybcia |
||
|
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam siły cytować....
Urobiłam się jak dziki osioł.... Ciasto - snikersa, niestety pracochłonne, kokosanki wg Pysi, wyczyściłam kuchnię na błysk, przygotowałam stół i dekoracje w jadalni, wyczesałam kote, zapakowałam resztę prezentów, poprasowałam ciuchy dla mnie i tż na święta.... Niby niewiele, ale w tym stanie robota jakoś nie idzie szybko Do tego Franek kopie i rozpycha się jak najęty, aż boli ![]() Więc teraz kładę się kołami do góry. Jutro tylko robię siebie na bóstwo i na wigilię do moich rodziców Raz jeszcze wszystkim Wesołych Świąt i dziękuję za życzenia
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Święta szybko się zbliżają,
w święta ludzie się kochają. Przy dzieleniu się opłatkiem, płyną z oczu łzy ukradkiem. Życzymy sobie wszystkiego najlepszego, dając w policzek całusa wielkiego. W nocy Jezus się urodzi i serduszka nam odmłodzi. Wesołe święta.. oby takie były i oby wszystkie życzenia się spełniły.
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Nieźle Wam idzie z tymi świątecznymi potrawami!Tyle zdarzyłyscie przygotować!Jestem pełna podziwu
. Mnie udało się..tylko zjeść dwa kawałki makowca. no cóz w tym roku pasożytuję![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Kiedy Boże Narodzenia nadchodzi, olbrzymiego Rogu Obfitości!przesłać życzenia się godzi. Przyjmijcie zatem garść życzeń najlepszych zdrowia, spokoju, radości, a w Nowym Roku 2010 – |
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka , ale dzie miałam dzień
rankeim wyłączyli prąd i mi się cholernie nudziło , przyjechała po mnie mama i zabrała mnie do sklepu kupiłam łóżeczko , pościel , materac , wkład , prześcieradła , ręcznik kąpielowy , czapeczki bawełniane , staniki do karmienia i to chyba wszytsko ![]() cieszę się strasznie , bo podjechałam pod sam sklep i wsztystko było na miejscu jutro wam wkleję zdjęcia ![]() dołączam się do wszystkich życzeń Wesołych Świąt i za wcześnie nie rozpakowywać się proszę najeść się do sytaa teraz nadrabianie: Kamyczku chyba sie zaczeło... trzymam kciukole kochana Majkela Twój synek to kawał chłopczyka Brzoskwinka super ze wszytko idzie gładko i skurczy brak , oby tak dalej Pysia leżeć z pupą do góry Patinka śliczny brzusio Kocurazab kuruj się kochana Agusiamatyldka koszmar przeżyłaś , niepokoją mnie te krwawienia dziwne ze lakarze je bagatelizują , może jedz do innej IPGosi tej szwagirce to bym chyba nakopała w cztery litery , podziwiam za cierpliwość Rybciu mogę wpaść na ciacho
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny przepraszam, ze wpadam jak po ogien, ale jak wyglada czop??
bo jak siedzialam na kibelku to wyplynelo ze mnie cos mega gestego i dlugiego
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Jesteśmy w domku i meldujemy się. Muszę uciekać bo Mały płacze później postaram się napisać więcej. Dziękuję Wam za wsparcie i kciuki Odezwę się niebawem
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

wpadlam wam zlozyc zyczenia
klas ki:

...w nocy z nd/pon dostalm jakiegos wielkiego skurczu ktry trwal z 15min i byl tak silny ze nie moglam sie ruszyc , potem pojawialy sie srednio silne skurcze co 5 min trwajace z pol min i NA SZCZESCIE wyciszylo sie to...na 2 dzien poszlam do lekarza tutejszego mialam ktg na ktorym wyszly jakies skurcze i stawianie sie brzucha lekarz mie zbagdal i stw ze nie bede jescze rodzic wiec pojechalam do domu ...za 2 h zaczelam krwawic wiec tel do mojego gina, kazal mi przyjechac do szpitala do Krk ...tam mialam 2 raz ktg i badanie i znowu powiedziano mi ze jescze nie teraz ze macica przygotowuje sie do porodu dopiero

to chyba nie jest normalne? :/ współczuję
a po lekarzu zawsze jestem spokojniejsza 

myślałam że jednak przez te dwa tyg...nic sięnie zmieni 

za wizytę