|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Kamyku gratulacje!!
Super, że wszystko w porządku tylko szkoda, że święta w szpitalu, ale jak się ma takiego małego skarba przy sobie to to nie ma znaczenia No to cztery pierwsze miejsca na liście już obsadzone Ciekawe, która teraz urodzi ![]() Lila trzymamy kciuki, żebyś na święta wyszła do domu ![]()
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinko rowniez przylaczam sie do zyczen imieninowych
Kalka to co zapisujesz sie jako kolejna na liste ?? ![]() Malinka ![]() Filka a pomalowane byly ?? PatkaM to szybko dostalas brakujace rzeczy.No i czekam z niecierpliwoscia na fotki lozeczka ![]() Zebciu dziekujemy za zyczonka od Poli - pewnie juz jej zlozylas od nas A ja nawet wczoraj mowilam do mojej mamy, ze Kamyczek pojechala do szpitala i ze jak ma takie cisnienie, to pewnie urodzi Patrze rano, no i rzeczywiscie Paulinka juz na swiecie.Moze zrobili jej cc z powodu tego cisnieniaWyobrazcie sobie, ze moj sasiad, ktory remontuje mieszkanie od poczatku wakacji !! nawet dzisiaj sobie nie odpuscil - wlasnie zaczal wiercic i walic mlotkiem
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyczku-gratulacje!!
Pachnące świerkiem, srebrem oszronione, piernikowo-jabłkowe i śniegiem opruszone życzenia świąteczne składa Patinka_
|
#3154 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko na pewno będzie dobrze ![]() U mnie po wizycie z szyjką OK. Z Glutkiem też wszystko dobrze. Waży już prawie 1500g ![]() Na twardnienie brzucha przepisał mi 3 razy dziennie no spę i kazał się oszczędzać. Kolejną wizytę mam 15 stycznia. Niestety Maluszek nie zrobił nam prezentu na święta i nie pokazał co ma między nogami. Poza tym jest ułożony pośladkowo, abył już głową w dół, ale widocznie zachciało mu się być sztywniachą i stoi pionowo. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
My niestety nie dokończyliśmy, ani kuchni, ani łazienki, przed tymi świętami, o pokojach nie wspomnę, bo to wiedziałam, że nie zrobimy. Ale widzę postępy, więc wiem, że jeszcze ze 2, 3 tyg i będzie koniec tej męczarni ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Jutro idziemy do siostry męża, potem do moich Rodziców, na noc mąż idzie do pracy, więc w 2 dzień świąt będzie spał gdzieś do południa, jak wstanie to pójdziemy możemy do brata męża, nie wiem jeszcze. Ale z głodu nie umrzemy ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() A płci nadal nie znam ale dzisiaj zaczęłam już 31 tydz, więc tak czy siak niedługo i tak będę wiedziała kto mieszka w moim brzuszku, jak się urodzi bo narazie innego wyjścia nie mam, jak tak myśleć ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Nie ma po co się wysilać skoro masz taką sytuację ![]() A szwagierkę olej ciepłym moczem skoro to nie pierwszy raz
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-12-24 o 21:07 |
||||||
|
|
|
#3155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mamy już bliżej, jak dalej do porodu więc i tak niedługo się dowiemy ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Staram się jak mogę nawet na Pasterkę nie pojechałam, tylko po Wigilii u Rodziców do domu i od ponad 1,5 godziny Was nadrabiam i tak patrzę, że sama tu siedzę, bo wszystkie świętujecie I bardzo dobrze Ale zdrowie ważniejsze, bo nie odpowiadam tylko za siebie, ale i za to Maleństwo w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt Brzuszki kochane, wszelkich pomyślności, zdrówka, szczęśliwych finałów oraz spełnienia marzeń
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet jak już pisałam- Filipek cudowny
Wasze pierwsze wspólne święta mam podobne ale no już będa nie na czasie jak się Piotruś wykluje
|
|
|
|
#3158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że Lila może wyjdzie na święta , no i gratulacje dla Kamyka Swoją drogą Kamyk, to jest niezła - powiedziała, że musi spakować prezenty, ubrać choinkę, najeśc się w niedzielę u Rodziców i może rodzić. I co plan wykonany, więc urodziła No i ten strój świąteczny też się przyda dla córci, bo to chyba ona kupowała ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
************************* * No dobra zmykam już. Życzę Wam wszystkiego dobrego na te święta i kolejne dni. Aby każda urodziła w odpowiednim czasie, bez komplikacji i niepotrzebnych stresów. Buziaki |
||
|
|
|
#3159 | ||||||
|
Zadomowienie
|
brzoskwinia - nie ma za co
![]() pysia tvn24 filka to niezły ten sen miałaś Patka powinnaś dostać paragon, więc dobrze, że sie upomniałaś Tym bardziej, że łóżeczko to nie drobiazg. No i czekamy na zdjęcie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Zaslona;16034528] No to cztery pierwsze miejsca na liście już obsadzone Ciekawe, która teraz urodzi ![]() QUOTE] Podium już zajęte, wiec nie ma co się spieszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze że z Glutkiem i z szyjką w porządkuCytat:
W końcu nie było dużo nadrabiania Dobranoc mamuśki, bo już mnie tż pogania
|
||||||
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Filipek Kamyku ![]() Lila Agusiamatyldka ![]() Ja wigilijny poranek rozpoczęłam wizytą na IP . Wczoraj ok 23 zaczęły mnie bolec plecy, magnez nie pomógł. OK 2 w nocy stałam pod ciepłym prysznicem, potem udało mi się 2 godzinki zdrzemnąc. Nad ranem płakałam z bólu, obudziłam małża, masował, ale niewiele to dało. O 7 rano zadzwoniłam po teściową, żeby przeszła po Agatkę. Ból pojawił się pod prawą łopatką i nie ustępował. Na izbie zrobili ekg, osłuchali, usg synka, łożysko I stopnia, wszystko ok. Okazało się, że podobnie jak w przypadku rwy kulszowej nie ma za bardzo sposobu na leczenie. Pani doktor, sympatyczna pocieszyła "samo przyszło, samo pójdzie" ![]() Dostałam jedynie zastrzyk z Celestonu, ale nic nie pomogło, mam wrażenie, że troszkę przechodzi, ale ciii, żeby nie zapeszyc Sterydy mogłyby zakłócic przepływy, dlatego w tak zaawansowanej ciąży nie można ich podac, tylko ciepłe prysznice i masaże ![]() Pół dnia przesiedziałam u teściowej z poduszką za plecami, wigilię i pierwszy dzień świąt spędzamy u mamy i siostry. Jedzenie pyszne, Agatkę zabawia siostrzenica a jak odpoczywam ![]() Tego również z całego serca Wam życzę. Dobranoc |
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet maly podrywacz Ci rosnie.Ledwo sie urodzil i juz ocza puszcza
I jaki duuuuzy sie na tym zdjeciu wydaje...Addicted masz racje Joli biedactwo, oby Ci szybko przeszlo |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga wiadomosc z ostatniej chwili od Zeberki !!!!!!!!!!!!
"hej odeszly mi wody jestem na porodowce" Co za niespodzianka... 3mamy kciuki ![]() Napisalam jej pozdrowienia od nas wszystkich i ze bedziemy 3mac kciuki. Bedzie nas informowac na biezaco ![]() BOSKOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Jeszcze nikogo ani widu ani slychu a ja mam kolejna wiadmosc ![]() Tym razem od MAMAIDY : "Nasza coreczka Maja urodzila sie 25.12 w Boze Narodzenie o 4.30, zdrowa, sliczna, 3040 gr, 55 cm siłami natury " Oczywiscie GRATULUJEMY !!!!!!! I ja osobiscie zycze szybkiego powrotu do domku |
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
Zeberko trzymam kciuki, ale szok
Mamaidy gratuluję córeczki i porodu SN
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
ZEBERKA TRZYMAM KCIUKI!!!!! KURCZE ALE SZOK!!!!!! a dopiero czytalam jej posta z godz 23. Kurcze a ona miala termin 4 dni przede mna...... I tak dobrze sie czula, byla pozamykana na 4 spusty. Jak widac nie ma reguly na to. Te dzieciaczki jakies niecierpliwe, pewnie choinke chca zobaczyc
Mamaidy GRATULACJE!!!!!!!! zycze szybkiego powrotu do domku ![]() Ja wczoraj objadlam sie strasznie, wiec dzisiaj zaczynam dzien od jogurciku. Maz musial isc do pracy ale ok 13 wroci i idziemy na obiadek do tesciow. Bede zagladac w oczekiwaniu na kolejne wiesci
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
Witam Swiatecznie!
Ale wiadomosci - WOW !!! Kamyczku, Mamaidy - mega gratulacje !!! Sweet - synek boski !! Zeberka - KCIUKI !! TRZYMAJ SIE !!! Ja przesadzilam z jedzeniem na wigilii nie wydawalo mi sie, ze duzo zjadlam - jak na wigilie - no ale przy diecie cukrzycowej to bylo mega ze duzo - i jeszcze na koniec zmierzylam sobie poziom cukru - 200!!! potem wyrzuty sumienia i bol brzucha cala noc ... ehhh ... mam nadzieje ze dzidzi nie zaszkodzilam ...
|
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
W ramach świąt zalaczam świateczna fotkę
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Rozeznanie
|
Hol Hol Hol, Wesolych Swiat
Cytat:
![]() Cytat:
ZEBERKA czekamy na info ![]() MAMAIDY Gratulacje zaczyna do mnie docierac, ze to juz na serio sie dzieje i ze ja tez urodze lada dzien, a wydawalo mi sie ze bede w ciazy cale zycie ![]() a teraz moja historia Wigilijna ![]() mialam miec konsultacje w szpitalu na 3.50, bo polozna byla zaniepokojona malym brzuszkiem. pojechalismy z Tz, stoje przy okienku, a babeczka do mnie mowi "ale to nie ten szpital" polozna pomylila szpitale i wyslala mnie do jednego a zaklepala wizyte w innym. masakra jakas. na spotkanie bysmy w zyciu nie zdazyli, bo mielismy tylko 5 min, zadzwonilam do tego drugiego szpitala,mowie co jest a kobieta do mnie zebym przyjechala jak najszybciej sie da bo i tak ktos musi mnie zobaczyc. no to w samochod, tylko ze nawigacja w domu zostala, a bez niej to nigdzie nie trafimy. wiec do domu po nawigacje i do szpitala. dojechalismy na 5 do szpitala, wpadam do kliniki a kobieta do mnie "ale klinika do 4.30" odczyt byl lepszy niz za pierwszym razem, powiedzieli ze jest ok i ze do domku moge isc. i tak wyladowalam w domu o 8 wieczorem, i dopiero zabralam sie za gotowanie kolacji teraz poczkekam az dadza znac o skanie, ale Tz mowi ze niedoczekam i ze urodze wczesniej mam nadzieje ze nie Sweet ale masz slodziaka
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuulka jestes naszym swiatecznym mikolajem
Zebciu kochana trzymam meeeega ![]() ![]() a mowilam nie sprzatac tyle Mamaidy GRATULUJE !!!!!!! klask i:![]() Soraya MadzikUK niezazdroszcze i to jest wlasnie brytyjska sluzba zdrowia....Mierza brzuch tasma zamiast zrobic konkretne usg - IDIOCI !!!!!!!!! Nie martw sie na pewno jest wszystko ok Gosbaj ale wiesci od rana Zebcia dopiero pisala wieczorkiem, a tu prosze juz rodzi - szok !!No to ide na sniadanko Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-25 o 10:10 |
|
|
|
#3169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiadomości świąteczne MAMAIDY gratuluje ![]() ![]() zebra666 trzymam kciuki za szybki, bezbolesny poród ![]() i czekamy na wiadomości
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Miałam dzisiaj tu nie zaglądać (ach te uzależnienie
A tu takie informacje ![]() Zebcia wielkie kciuki za szybki poród ![]() ![]() : kciuki:![]() czekamyMamaidy |
|
|
|
#3171 | |||
|
Zadomowienie
|
joli
i oby "samo poszło"Cytat:
mamaidy serdeczne gratulacje - w sumie to i tak dlugo wytrzymałaś, a dla Majeczki ![]() Ale z zeberką to bym się nie spodziewała - kochana lekkiego porodu i mam nadzieję, że niedługo otrzymamy dobrą wiadomość Cytat:
). gosbaj śliczna z ciebie mikołajka madzikUK - no to miałaś fajny początek wieczoru wigilijnego Ale święta już powinny być lepszeCytat:
|
|||
|
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
ale szok
mamaidy GRATULACJE Zebra i czekamy na info no to ładnie, już tyle mamuś w grudniu oprócz lili i kamyka a pomyśleć, że ja niby miałam być też tą jedną z pierwszych z tym zagrażającym przedwczesnym porodem w 33tc a tu już 39 i nic |
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy - gratulacje!!!!!
no to Zeberka nas zaskoczyła<szok> ...ma zaledwie 5 dni starszą ciąże ode mnie-szok niezły...trzymam kciuki za lekki poród!!!!!!
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zebra - trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród ![]() Mamaidy - Gratulacje!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3175 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki bardzo za pocieszenie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Biedna , miałaś przygody, ostatnio zresztą pod dostatkiem, ciągle ktoś Ci "rozrywki" funduje. Nie znam się, ale to jakieś głupki są, straszą i gadają głupoty na święta . Przecież najpierw się badania robi . Moja siostra miała malutki brzuszek ( ja to przy niej na bliźniaki wyglądam), a wszystko było ok.Będzie dobrze Cytat:
Teraz na nas padł blady strach, porównujemy terminy i uważniej wsłuchujemy się w swoje ciała |
||||
|
|
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wygląda na to że i Ty świąteczne śpioszki ubierzesz Piotrusiowi ![]() a póki co patrząc na liste już rozpakowanych to sn rodzą sie same dziewczynki, a przez cc chłopcy ciekawe jak będzie u Zeberki
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
wow ale jaja
![]() mamaidywielgachne gratki ![]() zebra czekamy na wieści, troszkę szybko się Piotruś "wykluwa", trzymam zeby było wszystko oka ja w nocy miałam po raz pierwszy bolesne skurcze oczywiście nieregularne ale były. Generalnie to się wymęczyłam bo spaliśmy u mojej babci w trójkę ja małż i Adik. Nie mogłam zasnąc bo Tomasz łaził i łaził, co sie chciałam przekręcić to łózko tak skrzypiało, ze bałam sie obudzić Adika. Jak tak leżałam to zaczął twardniec brzuch, poźniej do tego pojawiły sie bóle Skurcze ustały ale człowiek nadał łaził, mimo to udało mi sie przymknąc oko. Dziś łeb mnie nawala bo się bardziej zmęczyłam niż wyspałam ![]() chyba muszę z deka przystopować bo mam jeszcze czas a tu widzę, ze powoli zaczyna się przygotowywanie.
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-25 o 14:00 |
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny!!!!!
jestem w szoku!!!! mamaidy gratulacje córeczki a tak sie martwiła czy dziecko nie bedzie za małe,no i chciała rodzic sn i sie udało,ciekawe czy tz był z nimi. zebra chyba sie objadłas za bardzo tak szybko?zaraz zerkne na termin ale chyba tydz po mnie....,trzymamy kciuki zeby szybko poszło!!!!madzik mojej przyjaciólce też mówili ze ma za mały brzuch(no niestety w uk tak mierza) i zrobili jej scan i poprostu dziewczynka była nieduża,ale wszystko ok.wiec niemartw sie za wczasu. do mnie zaraz tesciowie na kawe trzymajcie sie wszystkie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Super, że wszystko w porządku tylko szkoda, że święta w szpitalu, ale jak się ma takiego małego skarba przy sobie to to nie ma znaczenia
Ciekawe, która teraz urodzi 

myślałam że jednak przez te dwa tyg...nic sięnie zmieni 

...w nocy z nd/pon dostalm jakiegos wielkiego skurczu ktry trwal z 15min i byl tak silny ze nie moglam sie ruszyc , potem pojawialy sie srednio silne skurcze co 5 min trwajace z pol min i NA SZCZESCIE wyciszylo sie to...na 2 dzien poszlam do lekarza tutejszego mialam ktg na ktorym wyszly jakies skurcze i stawianie sie brzucha lekarz mie zbagdal i stw ze nie bede jescze rodzic wiec pojechalam do domu ...za 2 h zaczelam krwawic wiec tel do mojego gina, kazal mi przyjechac do szpitala do Krk ...tam mialam 2 raz ktg i badanie i znowu powiedziano mi ze jescze nie teraz ze macica przygotowuje sie do porodu dopiero
Na USG w 22tc wyszło, że chłopczyk a ostatnio, że dziewczynka. Uparte i wstydliwe to moje dziecko. Miejmy nadzieję, że chociaż Ty się wreszcie dowiesz
Odezwę się niebawem

. Wczoraj ok 23 zaczęły mnie bolec plecy, magnez nie pomógł. OK 2 w nocy stałam pod ciepłym prysznicem, potem udało mi się 2 godzinki zdrzemnąc. Nad ranem płakałam z bólu, obudziłam małża, masował, ale niewiele to dało. O 7 rano zadzwoniłam po teściową, żeby przeszła po Agatkę. 

klask i:
oczywiście nieregularne ale były. Generalnie to się wymęczyłam bo spaliśmy u mojej babci w trójkę