|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Gratuluje CzarnyElfie
Po dlugim czasie oczekiwania, mysle ze mlodą mamuske (prawdopodobnie _ przyjmiecie dziewczyny z otwartymi rekoma ??
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() I Tobie tez gratuluje I jak masz jakies pytania odnosnie ciazy smialo zadawaj-napewno dziewczyny pomoga
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-24 o 22:37 |
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Czarny Elfie gratuluje. Wkońcu po tylu latach Wam się uało, to cieszy... ale macie cudowny prezent na Święta
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki! My też życzymy Wam zdrowych spokojnych świąt. Udanej, bezproblemowej ciąży. Radości i szczęśliwego rozwiązania
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wczoraj najadłam na Wigilii. Oczy by zjadły więcej, ale mdłości mnie skutecznie przystopowały. Byłam na pasterce. W klasztorze, było szybciutko, siedziałam i wytrzymałam prawie do końca. Dzisiaj kolejny dzień obżarstwa.
Miłego świętowania!! |
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowiem sie zapewne wiecej od gina ale to po świętach albo dopiero w nowym roku Zalezy czy bedzie mial cos wolnego zeby mnie przyjąć. Jakies leki przeciwgrypowe moge brać ? Bo coś mnie chyba łapie a z czego wiem to będąc w ciąży nie powinno sie być chorym... I ogolnie jedzenie, itd. A i strasznie mnie piersi bolą od jakiegos czasu już co nigdy przed @ nawet sie nie zdarzało. Czy to dobrze ??
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2009-12-25 o 12:47 |
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
A ja prawie calą pasterkę przespalam
![]() Pozatym to czosnek , woda z sola i syrop z cebuli moga zdzialac cuda bo juz mi przeziebienie mija... |
|
|
|
#1628 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1630 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem zdołowana...
Dziś 1 raz od kiedy wiem że jestem w ciąży pozwoliłam sobie na orgazm i strasznie tego żałuję!!! Mąż mnie tak podniecił że nie wytrzymałam i w sumie nie było typowego stosunku ale po ręcznych pieszczotach miałam super orgazm i potem jak poszłam siku okazało się że plamię!!! niby troszeczkę i nie bolało mnie nic ale jednak!!!to było gdzieś przed 11 do południa, teraz już w sumie nic ale boję się strasznie że przez swoją głupotę coś się stało Błagam napiszcie mi czy którejś z was się to zdarzyło????Dziś jest równo 8 tydzień. Błagam powiedzcie że to nic bo ja się naczytałam że plamienia bezbolesne mogą oznaczać rozpoczynające się poronienie bądź jest to spowodowane tym że w środku jest wszystko bardziej ukrwione i skurcze występujące w trakcie orgazmu mogło podrażnić jakieś naczynka...nie wiem...wiecie jak to jest ja chyba w nic nie wierzę i mam najczarniejsze myśli![]() ![]() |
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
katia a ty jestes na jakis lekach jak duphaston czy nie??
nie wiem co ci radzic bo my normalnie wspolzyjemy i nic sie nie dzieje a w pierwszej caly czas mialam zabronione i jak sie tylko piescilismy to zaraz bolal mnie brzuch ale nie krwawilam...moze jak strasznie sie niepokoisz to zadzwon chociaz do ginka albo na pogotowie i zapytaj... |
|
|
|
#1632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj bylam u lekarki i mi powiedziala ze plamienia po sexie sa normalne-jezeli to juz ustalo to jest raczej wszystko w porzadku.Jezeli brzuch by Cie bolal caly czas albo mialabys krwawienie caly czas zywa krwia to dzwon do lekarki-ale jezeli skape brazowawe i ustalo to raczej nie ma powodow do zmartwien.
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-25 o 16:56 |
||||
|
|
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
muminek88 nie biorę leków oprócz kwasu foliowego i witaminy B6. Co do bólu to może tak minimalnie coś ćmiło mnie po obiedzie ale delikatnie a to plamienie było bardzo słabe i raczej o zabarwieniu lekko brązowawym strasznie się wystraszyłam, mąż mnie uspokaja ale ja jestem w stresie cały czas
CzarnyElf troszkę mnie pocieszyłaś ale i tak smutno mi cały czas Mam nadzięję, że nic się więcej n ie wydarzy...
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci jeszcze ze jak mnie wczoraj doktorka badala w srodku i wkladala ten wziernik to powiedziala ze tez moge po tym plamic bo wlasnie tak jak Ty napisalas w srodku jest wszystko teraz bardziej ukrwione.I kazde otarcie moglo to plamienie spowodowac. Jezeli nic wiecej sie nie bedzie dziac i plamienie ustapilo to mysle ze nie masz powodu sie zamartwiac Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-25 o 17:40 |
|
|
|
|
#1635 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie byłam siku (oczywiście cała w strachu!) Ale plamienia nie ma i oby nie było. Chyba nie będę przeszkadzała w świętowaniu mojemu ginkowi skoro mówisz że raczej to normalne. W pon. rano jadę na badania wszystkie krew itp. mam nadzieję że do tego czasu nic się nie będzie działo i wtedy skontaktuję się z moim lekarzem.
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby do poniedzialku sie nic nie dzialo |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Witam dwie nowe mamusie i gratuluję!!!! W samą porę minęły mi mdłości bo zarówno w Wigilię jak i dziś cały dzień zajadam a samopoczucie super Uciekam już do spanka, wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co u Was bo już się stęskniłam.Pozdrawiam Wszystkich i życzę spokojnej nocy!!! |
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj jedziemy do moich rodziców. I już się nie mogę doczekać bo będą roladki, kluchy i kapucha czerwona. Uwielbiam
Wczoraj brzuch mnie strasznie bolał, pierwszy raz w sumie aż tak... ale dzisiaj już dobrze. |
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesze sie ze znowu bedziecie miec dzidziusia tez jestem mamusia lipcowa
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
witam nowe mamusie a my z TZ'tem dzisiaj sie obijamy pozniej pojedziemy do mamy wczoraj po dwuch dniach swietowania bylam taka padnieta ze zasnelam jak dziecko mam nadzieje ze wszystkim swieta milo minely
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatni @ mialam 5 listopada wiec dawno temu, z czego na poczatku myslalam ze to normalne bo czesto mi sie spoznial dlugo wiec sie przyzwyczailam a tu suprise ![]() Cytat:
A dziewczyny możecie mi powiedziec jakie mogą byc objawy jeszcze ? Takie wiecie nie przyjemne Oprocz mdłości. choc narazie czuje sie dobrze, normalnie. A na poczatku mnie strasznie brzuch bolal chocby mi ktos cala pięść wkladał w brzuch , tak jak przed okresem w niektorych momentach tylko ze strasznie mocno.
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2009-12-26 o 10:30 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie. Co do herbatki z cytrynką to powinna pomóc, dodatkowo polecam na przeziębienie picie kwiatu lipy nawet do 5 saszetek dziennie pomaga!
|
|
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe mamusie! Dawno mnie nie było,ale jakos w święta totalnie nie mam czasu-ciągle odwiedzanie rodzinki,a zmęczona jestem tak,że o 19 juz przysypiam.I to ma być ten czas kiedy ma sie najwięcej energii?
Pod choinkę dostaliśmy z małżem książkę o ciąży i macierzyństwie to mam trochę ciekawej lektury Za to jak mi brzuch urósł przez ostatni tydzień to aż nie do uwierzenia.Piłeczke miałam taka wielką,że aż TŻ zrobił mi zdjęcie przy choince na pamiątkę Nie wiem tylko czy to ciążowo czy przez to obżarstwo No bo z mdłościami już się pożegnałam,mam nadzieje,że ostatecznie, i apetycik dopisuje Dzisiaj chyba muszę wskoczyc kontrolnie na wagę
|
|
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
Swieta, swieta i po swietach
![]() Ja w tym roku wogole nie odczuwalam atmosfery swiatecznej, ale powiedzialam mezowi ze napewno z dzidziusiem za rok bedzie nam fajniej spedzac swieta i bedziemy sie bardziej starac bo to wiadomo beda pierwsze swieta malenstwa ![]() Wczoraj okropnie bolala mnie glowa, ale nie chcialam wziac zadnej tabletki, bo uwazam ze dopoki zniose bol to nie chce truc dziecka, i puscilo mnie dopiero wieczorem jak zaczal deszcz padac. Chyba staje sie meteopatka
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() u mnie swieta bardzo milo i sympatycznie. Jeszcze teraz weekend farminka to wstaw nam zdjecie z brzuszkiem ja musze sobie wkrotce tez zrobic, bo nie mam ani jednego jeszcze...kasandra82 ja mialam wczoraj dokladnie to samo! Bol glowy i jakby nawet takie male zawroty glowy przez caly dzien, przestalo dopiero jak deszcz zaczal padac. Wiec zdecydowanie byla to wczoraj wina pogody w naszych okolicach. |
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
farminka mi tez mdlosci ustapily jak reka odjal w wigilie bo akurat sie zaczal 13 tydzien. jakie to fajne uczucie wstac rano i nic mi nie jest, na banany to juz nie moge patrzec po 2 miesiacach jedzenia na sniadanie.
ja tez sie w swieta obzarlam, jeszcze dzisiaj bedziemy miec gosci. mnie jak boli glowa to moze dziwne ale przechodzi mi po kawie a tabletek tez nie chce lykac. lece robic barszczyk do krokietow
|
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje kolejnym mamusiom
![]() katia_ moze paznokciem mezuś lekko zachaczył i stad te lekkie plamienie. Nie ma wiecej wiec sadze ze nie masz sie czym zamartwiac ![]() Ja na szczescie tez swieta bez mdlosci, strasznie sie ciesze! Ze moge jesc na coz mam tylko chęc...! Ale nadal mam ten strach ze cos zaszkodzi.. ZAPALENIE No i chyba sie nabawilam zapalenia pecherza, bo wczoraj caly dzien pieklo przy sisianiu, ale o dziwo dzis juz nie. Ale kupilam PROURO- zurawina + wit c - mozna w ciazy. Zeby zakwasic mocz. No i od dzis juz wezme do konca opakowanie nystatyny. Bo infkecje jakas mam pochwowa. No i 1 gr na wizycie dostalam te tabl. 2 gr poszlam do szpitala na przyjecie dostalam wsadzone 2 nystatyny, ale potem nic. Pare dni po powrocie do domu wzielam i wieczorem strasznie bolal brzuch. Uznalam zze to moze przez nystatyne i mowie sobie nie wezme 1-2 dni i zobacze ale bol nie przeszedlm czyli nie z tego bolal. 21 gr wzielam znow, 22 do gina wiec nie bralam bo akurat do niego po poludniu jechalam w potem bylo za pozno bo juz czas na luteine. No i dzis znow wzielam, ale teraz musze juz wziac do konca.. Boje sie ze od terj infekcji pochwowej moze mi sie robic zapalenie pęcherza.. Zreszta przeciez zapalenie pochwy jest podobno niebezpieczne w ciazy?! UCZULENIE I dodatkowo uczulenie tak mnie trzyma, ze wczoraj łzy w oczu, swedzialy, piekły, z nosa lecialo, kichanie, chusteczka za chusteczka, i tak juz od paru dni ale wczoraj masakra, wiec wzielam claritine. Moze dzis wezme jeszcze raz. Niby jej nie wolno w ciazy, ale jest to najbezpieczniejszy lek w ciazy, choc wiadomo ze stosowac tylko jak konieczne. Alergolog powiedzal ze jak bedzie bardzo zle, dusic mnie czy meczyc to nie mam sie zastanawiac tylko brac. A do gina nie chcialam w swieta dzwonic.. DUZY BRZUCH Wczoraj jak mnie zobaczyla szwagierka (w tym samym tyg ciazy) to SZOK! Caly dzien sie ze mnie nabijała! ze mam taki duzy BRZUCH! I ze ona taki bedzie miec w 5 albo nawet 6 miesiacu.. No napewno... I pewnie tez po porodzie sladu nie bedzie. Takie to maja po prostu szczescie. Jak zdobede zdj ze wczoraj to wam pokaze.. Ale no coz rzeczywiscie nagle bardzo mi go wywalilo.. Tłuszcz + mala dzidzia, ale brzuch taka okrągła kula. {WYNINAM BO WIDZE ZE NIE MA SENSU SIE ZWIERZAĆ} Zycze milej reszty świąt! Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2009-12-28 o 12:51 |
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() nie bylo mnie bo nie mam za bardzo dostepu do neta u rodzicow. Wszystkim mamusiom i fasolinkom zycze Wesołych Świat no i oczywiscie witam nowo zafasolkowane mamusie gratulacje
|
|
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
idealnecialo spoko brzusio, moj wyglada jak pilka:P Do tego dzis wyzerka a jutro mamy gosci a ostatnio mam wieczorami taki apetyt ze mimo poszczenia caly dzien wieczorem nadrabiam. Ale mowie sobie, jak teraz w ciazy sobie nie podogadzam to juz nigdy w zyciu bo ja to zawsze musze uwazac czego i ile jem :P A teraz mam wytlumaczenie :P
|
|
|
|
#1650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

Po dlugim czasie oczekiwania, mysle ze mlodą mamuske (prawdopodobnie _ przyjmiecie dziewczyny z otwartymi rekoma ?? 

Zalezy czy bedzie mial cos wolnego zeby mnie przyjąć. 

Dziś 1 raz od kiedy wiem że jestem w ciąży pozwoliłam sobie na orgazm i strasznie tego żałuję!!! Mąż mnie tak podniecił że nie wytrzymałam i w sumie nie było typowego stosunku ale po ręcznych pieszczotach miałam super orgazm i potem jak poszłam siku okazało się że plamię!!!