Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-24, 22:14   #1621
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Gratuluje CzarnyElfie Po dlugim czasie oczekiwania, mysle ze mlodą mamuske (prawdopodobnie _ przyjmiecie dziewczyny z otwartymi rekoma ??
Stary 2009-12-24, 22:34   #1622
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Gratuluje CzarnyElfie Po dlugim czasie oczekiwania, mysle ze mlodą mamuske (prawdopodobnie _ przyjmiecie dziewczyny z otwartymi rekoma ??

Dziekuje

I Tobie tez gratuluje

I jak masz jakies pytania odnosnie ciazy smialo zadawaj-napewno dziewczyny pomoga

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2009-12-24 o 22:37
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 10:00   #1623
bassienkaw
Zakorzenienie

Czarny Elfie gratuluje. Wkońcu po tylu latach Wam się uało, to cieszy... ale macie cudowny prezent na Święta

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 10:21   #1624
kashha
Zadomowienie

Mamuśki! My też życzymy Wam zdrowych spokojnych świąt. Udanej, bezproblemowej ciąży. Radości i szczęśliwego rozwiązania

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 11:09   #1625
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ale się wczoraj najadłam na Wigilii. Oczy by zjadły więcej, ale mdłości mnie skutecznie przystopowały. Byłam na pasterce. W klasztorze, było szybciutko, siedziałam i wytrzymałam prawie do końca. Dzisiaj kolejny dzień obżarstwa.
Miłego świętowania!!
Stary 2009-12-25, 12:00   #1626
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Dziekuje

I Tobie tez gratuluje

I jak masz jakies pytania odnosnie ciazy smialo zadawaj-napewno dziewczyny pomoga
Narazie takie ogólne, co wolno a czego nie Dowiem sie zapewne wiecej od gina ale to po świętach albo dopiero w nowym roku Zalezy czy bedzie mial cos wolnego zeby mnie przyjąć.
Jakies leki przeciwgrypowe moge brać ? Bo coś mnie chyba łapie a z czego wiem to będąc w ciąży nie powinno sie być chorym... I ogolnie jedzenie, itd.

A i strasznie mnie piersi bolą od jakiegos czasu już co nigdy przed @ nawet sie nie zdarzało. Czy to dobrze ??

Edytowane przez Renatka_2108
Czas edycji: 2009-12-25 o 12:47
Renatka_2108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 13:06   #1627
muminek88
Zadomowienie

A ja prawie calą pasterkę przespalam

Pozatym to czosnek , woda z sola i syrop z cebuli moga zdzialac cuda bo juz mi przeziebienie mija...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 13:45   #1628
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
A i strasznie mnie piersi bolą od jakiegos czasu już co nigdy przed @ nawet sie nie zdarzało. Czy to dobrze ??
Dobrze dobrze ja o spaniu na brzuchu mogę zapomnieć... a sutki jak się dotknie to jak kłucie szpilką.

Kiedy miałaś ost @?
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 14:41   #1629
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Witam serdecznie w ten Wigilijny dzień Chyba dołącze do Was dziewczyny, dwa testy wyszly mi pozytywnie, myslalam ze zawału dostane jak dwie kreski zobaczylam :P nie bylam przygotowana na dzidzi zbytnio, ale zaczyna docierac do mnie juz powoli, wiec na Święta dostałam prawdopodobnie fasolke. Mam nadzieje że duzo od Was sie dowiem o ciąży, odżywianiu itd bo jestem jak narazie zielona. Pozdrawiam i Życze WESOŁYCH I SPKOJNYCH ŚWIAT
Dostalas najpiekniejszy prezent na swiecie. Gratuluje

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 16:32   #1630
katia_
Raczkowanie

Dziewczyny jestem zdołowana... Dziś 1 raz od kiedy wiem że jestem w ciąży pozwoliłam sobie na orgazm i strasznie tego żałuję!!! Mąż mnie tak podniecił że nie wytrzymałam i w sumie nie było typowego stosunku ale po ręcznych pieszczotach miałam super orgazm i potem jak poszłam siku okazało się że plamię!!!niby troszeczkę i nie bolało mnie nic ale jednak!!!to było gdzieś przed 11 do południa, teraz już w sumie nic ale boję się strasznie że przez swoją głupotę coś się stało Błagam napiszcie mi czy którejś z was się to zdarzyło????Dziś jest równo 8 tydzień. Błagam powiedzcie że to nic bo ja się naczytałam że plamienia bezbolesne mogą oznaczać rozpoczynające się poronienie bądź jest to spowodowane tym że w środku jest wszystko bardziej ukrwione i skurcze występujące w trakcie orgazmu mogło podrażnić jakieś naczynka...nie wiem...wiecie jak to jest ja chyba w nic nie wierzę i mam najczarniejsze myśli POMOCY!!! są święta a u mnie dół czy ja mam gnać do lekarza jakiegoś???
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 16:48   #1631
muminek88
Zadomowienie

katia a ty jestes na jakis lekach jak duphaston czy nie??

nie wiem co ci radzic bo my normalnie wspolzyjemy i nic sie nie dzieje a w pierwszej caly czas mialam zabronione i jak sie tylko piescilismy to zaraz bolal mnie brzuch ale nie krwawilam...moze jak strasznie sie niepokoisz to zadzwon chociaz do ginka albo na pogotowie i zapytaj...
Stary 2009-12-25, 16:54   #1632
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Czarny Elfie gratuluje. Wkońcu po tylu latach Wam się uało, to cieszy... ale macie cudowny prezent na Święta
dziekuje

Cytat:
Narazie takie ogólne, co wolno a czego nie Dowiem sie zapewne wiecej od gina ale to po świętach albo dopiero w nowym roku Zalezy czy bedzie mial cos wolnego zeby mnie przyjąć.
Jakies leki przeciwgrypowe moge brać ? Bo coś mnie chyba łapie a z czego wiem to będąc w ciąży nie powinno sie być chorym... I ogolnie jedzenie, itd.

Co do lekow-to ja zawsze sprawdzam na opakowaniu czy mozna w ciazy-ostanio sprawdzalam jakis tam syrop i nie bylo mozna.Trzeba uzgodnic z lekarzem.Najlepiej sproboj naturalnych metod jak tu Muminek88 radzi

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Dobrze dobrze ja o spaniu na brzuchu mogę zapomnieć... a sutki jak się dotknie to jak kłucie szpilką.

Kiedy miałaś ost @?
Mnie tez bola-taki ciagnacy bol i jak ktos mnie chce przytulic to odpycham.

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem zdołowana... Dziś 1 raz od kiedy wiem że jestem w ciąży pozwoliłam sobie na orgazm i strasznie tego żałuję!!! Mąż mnie tak podniecił że nie wytrzymałam i w sumie nie było typowego stosunku ale po ręcznych pieszczotach miałam super orgazm i potem jak poszłam siku okazało się że plamię!!!niby troszeczkę i nie bolało mnie nic ale jednak!!!to było gdzieś przed 11 do południa, teraz już w sumie nic ale boję się strasznie że przez swoją głupotę coś się stało Błagam napiszcie mi czy którejś z was się to zdarzyło????Dziś jest równo 8 tydzień. Błagam powiedzcie że to nic bo ja się naczytałam że plamienia bezbolesne mogą oznaczać rozpoczynające się poronienie bądź jest to spowodowane tym że w środku jest wszystko bardziej ukrwione i skurcze występujące w trakcie orgazmu mogło podrażnić jakieś naczynka...nie wiem...wiecie jak to jest ja chyba w nic nie wierzę i mam najczarniejsze myśli POMOCY!!! są święta a u mnie dół czy ja mam gnać do lekarza jakiegoś???
Nie martw sieJa wczoraj bylam u lekarki i mi powiedziala ze plamienia po sexie sa normalne-jezeli to juz ustalo to jest raczej wszystko w porzadku.Jezeli brzuch by Cie bolal caly czas albo mialabys krwawienie caly czas zywa krwia to dzwon do lekarki-ale jezeli skape brazowawe i ustalo to raczej nie ma powodow do zmartwien.

Czas edycji: 2009-12-25 o 16:56
Stary 2009-12-25, 17:33   #1633
katia_
Raczkowanie

muminek88 nie biorę leków oprócz kwasu foliowego i witaminy B6. Co do bólu to może tak minimalnie coś ćmiło mnie po obiedzie ale delikatnie a to plamienie było bardzo słabe i raczej o zabarwieniu lekko brązowawym strasznie się wystraszyłam, mąż mnie uspokaja ale ja jestem w stresie cały czas
CzarnyElf
troszkę mnie pocieszyłaś ale i tak smutno mi cały czas Mam nadzięję, że nic się więcej n ie wydarzy...
Stary 2009-12-25, 17:39   #1634
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
muminek88 nie biorę leków oprócz kwasu foliowego i witaminy B6. Co do bólu to może tak minimalnie coś ćmiło mnie po obiedzie ale delikatnie a to plamienie było bardzo słabe i raczej o zabarwieniu lekko brązowawym strasznie się wystraszyłam, mąż mnie uspokaja ale ja jestem w stresie cały czas
CzarnyElf
troszkę mnie pocieszyłaś ale i tak smutno mi cały czas Mam nadzięję, że nic się więcej n ie wydarzy...
Bedzie dobrze -z tego co opisujesz to raczej nie jest to nic niepokojacego.
Powiem Ci jeszcze ze jak mnie wczoraj doktorka badala w srodku i wkladala ten wziernik to powiedziala ze tez moge po tym plamic bo wlasnie tak jak Ty napisalas w srodku jest wszystko teraz bardziej ukrwione.I kazde otarcie moglo to plamienie spowodowac.
Jezeli nic wiecej sie nie bedzie dziac i plamienie ustapilo to mysle ze nie masz powodu sie zamartwiac

Czas edycji: 2009-12-25 o 17:40
Stary 2009-12-25, 17:50   #1635
katia_
Raczkowanie

Właśnie byłam siku (oczywiście cała w strachu!) Ale plamienia nie ma i oby nie było. Chyba nie będę przeszkadzała w świętowaniu mojemu ginkowi skoro mówisz że raczej to normalne. W pon. rano jadę na badania wszystkie krew itp. mam nadzieję że do tego czasu nic się nie będzie działo i wtedy skontaktuję się z moim lekarzem.
Stary 2009-12-25, 17:55   #1636
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie byłam siku (oczywiście cała w strachu!) Ale plamienia nie ma i oby nie było. Chyba nie będę przeszkadzała w świętowaniu mojemu ginkowi skoro mówisz że raczej to normalne. W pon. rano jadę na badania wszystkie krew itp. mam nadzieję że do tego czasu nic się nie będzie działo i wtedy skontaktuję się z moim lekarzem.
To napewno bylo tylko obtarcie

Trzymam kciuki zeby do poniedzialku sie nic nie dzialo
Stary 2009-12-25, 23:26   #1637
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Niczym się nie przejmuj, skoro już nie plamisz to wszystko będzie dobrze, takie jednorazowe i w dodatku jak piszesz brązowawe plamienie nie świadczy o niczym groźnym.Może to rzeczywiście tylko otarcie.Nie zamartwiaj się i bądź spokojna,nie ma nic gorszego od nakręcania samej siebie.Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Witam dwie nowe mamusie i gratuluję!!!!
W samą porę minęły mi mdłości bo zarówno w Wigilię jak i dziś cały dzień zajadam a samopoczucie super Może to dla tego,że zobaczyłam się w końcu z rodzicami.Wczorajsza podróż też w miarę dobrze minęła choć musiałam po drodze podjadać jak tylko czułam że głodnieję.W kościele było dziś tyle ludzi, że niestety całą godzinkę stałam a ostatnio mój krzyż odmawia posłuszeństwa.
Uciekam już do spanka, wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co u Was bo już się stęskniłam.Pozdrawiam Wszystkich i życzę spokojnej nocy!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 09:29   #1638
bassienkaw
Zakorzenienie

A my dzisiaj jedziemy do moich rodziców. I już się nie mogę doczekać bo będą roladki, kluchy i kapucha czerwona. Uwielbiam
Wczoraj brzuch mnie strasznie bolał, pierwszy raz w sumie aż tak... ale dzisiaj już dobrze.

Stary 2009-12-26, 09:38   #1639
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
A my dzisiaj jedziemy do moich rodziców. I już się nie mogę doczekać bo będą roladki, kluchy i kapucha czerwona. Uwielbiam
Wczoraj brzuch mnie strasznie bolał, pierwszy raz w sumie aż tak... ale dzisiaj już dobrze.
Czesc Basiu nie wiem czy mnie pamietasz-udzielalam sie na twoim watku kiedy sie odchudzalam
ciesze sie ze znowu bedziecie miec dzidziusia a na kiedy termin??
tez jestem mamusia lipcowa

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 09:53   #1640
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

witam nowe mamusie
a my z TZ'tem dzisiaj sie obijamy pozniej pojedziemy do mamy wczoraj po dwuch dniach swietowania bylam taka padnieta ze zasnelam jak dziecko mam nadzieje ze wszystkim swieta milo minely
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 10:27   #1641
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

Kiedy miałaś ost @?
No własnie mnie tak bolą ze po schodach jak ide to masakra bez biustonosza, i sa twarde nawet TŻ i przyjaciolka zauwazyly ze strasznie twarde, czy to wszystko ok. ?

A ostatni @ mialam 5 listopada wiec dawno temu, z czego na poczatku myslalam ze to normalne bo czesto mi sie spoznial dlugo wiec sie przyzwyczailam a tu suprise

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
dziekuje

Co do lekow-to ja zawsze sprawdzam na opakowaniu czy mozna w ciazy-ostanio sprawdzalam jakis tam syrop i nie bylo mozna.Trzeba uzgodnic z lekarzem.Najlepiej sproboj naturalnych metod jak tu Muminek88 radzi

Mnie tez bola-taki ciagnacy bol i jak ktos mnie chce przytulic to odpycham.

Nie martw sieJa wczoraj bylam u lekarki i mi powiedziala ze plamienia po sexie sa normalne-jezeli to juz ustalo to jest raczej wszystko w porzadku.Jezeli brzuch by Cie bolal caly czas albo mialabys krwawienie caly czas zywa krwia to dzwon do lekarki-ale jezeli skape brazowawe i ustalo to raczej nie ma powodow do zmartwien.
No tak wlasnie zrobie, wlasnie herbatke z miodem pije i cytryną, ogolnie to gardło mnie boli tak to wporzadku, tylko sie martwie bo chora nie chce byc zeby malenstwu nie zaszkodzić.

A dziewczyny możecie mi powiedziec jakie mogą byc objawy jeszcze ? Takie wiecie nie przyjemne Oprocz mdłości.
choc narazie czuje sie dobrze, normalnie. A na poczatku mnie strasznie brzuch bolal chocby mi ktos cala pięść wkladał w brzuch , tak jak przed okresem w niektorych momentach tylko ze strasznie mocno.

Edytowane przez Renatka_2108
Czas edycji: 2009-12-26 o 10:30 Powód: dopisek
Renatka_2108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 11:08   #1642
nokardia
Raczkowanie

Witam nowe mamusie. Co do herbatki z cytrynką to powinna pomóc, dodatkowo polecam na przeziębienie picie kwiatu lipy nawet do 5 saszetek dziennie pomaga!
nokardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 14:01   #1643
farminka
Wtajemniczenie

Witam wszystkie nowe mamusie! Dawno mnie nie było,ale jakos w święta totalnie nie mam czasu-ciągle odwiedzanie rodzinki,a zmęczona jestem tak,że o 19 juz przysypiam.I to ma być ten czas kiedy ma sie najwięcej energii? Pod choinkę dostaliśmy z małżem książkę o ciąży i macierzyństwie to mam trochę ciekawej lektury Za to jak mi brzuch urósł przez ostatni tydzień to aż nie do uwierzenia.Piłeczke miałam taka wielką,że aż TŻ zrobił mi zdjęcie przy choince na pamiątkę Nie wiem tylko czy to ciążowo czy przez to obżarstwo No bo z mdłościami już się pożegnałam,mam nadzieje,że ostatecznie, i apetycik dopisuje a w dodatku cała rodzinka mi podtyka,żebym zjadła jeszcze to,tamto,że mam jeść "za dwoje" to rosnę Dzisiaj chyba muszę wskoczyc kontrolnie na wagę
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 15:59   #1644
kasandra82
Wtajemniczenie

Swieta, swieta i po swietach
Ja w tym roku wogole nie odczuwalam atmosfery swiatecznej, ale powiedzialam mezowi ze napewno z dzidziusiem za rok bedzie nam fajniej spedzac swieta i bedziemy sie bardziej starac bo to wiadomo beda pierwsze swieta malenstwa
Wczoraj okropnie bolala mnie glowa, ale nie chcialam wziac zadnej tabletki, bo uwazam ze dopoki zniose bol to nie chce truc dziecka, i puscilo mnie dopiero wieczorem jak zaczal deszcz padac. Chyba staje sie meteopatka

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 16:15   #1645
Alguien
Zadomowienie

witam
u mnie swieta bardzo milo i sympatycznie. Jeszcze teraz weekend

farminka to wstaw nam zdjecie z brzuszkiem ja musze sobie wkrotce tez zrobic, bo nie mam ani jednego jeszcze...

kasandra82 ja mialam wczoraj dokladnie to samo! Bol glowy i jakby nawet takie male zawroty glowy przez caly dzien, przestalo dopiero jak deszcz zaczal padac. Wiec zdecydowanie byla to wczoraj wina pogody w naszych okolicach.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 16:29   #1646
Basia84
Rozeznanie

farminka mi tez mdlosci ustapily jak reka odjal w wigilie bo akurat sie zaczal 13 tydzien. jakie to fajne uczucie wstac rano i nic mi nie jest, na banany to juz nie moge patrzec po 2 miesiacach jedzenia na sniadanie.
ja tez sie w swieta obzarlam, jeszcze dzisiaj bedziemy miec gosci.
mnie jak boli glowa to moze dziwne ale przechodzi mi po kawie a tabletek tez nie chce lykac. lece robic barszczyk do krokietow
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 19:45   #1647
idealnecialo
Zadomowienie

Gratuluje kolejnym mamusiom

katia_
moze paznokciem mezuś lekko zachaczył i stad te lekkie plamienie.
Nie ma wiecej wiec sadze ze nie masz sie czym zamartwiac

Ja na szczescie tez swieta bez mdlosci, strasznie sie ciesze! Ze moge jesc na coz mam tylko chęc...! Ale nadal mam ten strach ze cos zaszkodzi..

ZAPALENIE
No i chyba sie nabawilam zapalenia pecherza, bo wczoraj caly dzien pieklo przy sisianiu, ale o dziwo dzis juz nie.
Ale kupilam PROURO- zurawina + wit c - mozna w ciazy. Zeby zakwasic mocz.

No i od dzis juz wezme do konca opakowanie nystatyny. Bo infkecje jakas mam pochwowa. No i 1 gr na wizycie dostalam te tabl. 2 gr poszlam do szpitala na przyjecie dostalam wsadzone 2 nystatyny, ale potem nic. Pare dni po powrocie do domu wzielam i wieczorem strasznie bolal brzuch. Uznalam zze to moze przez nystatyne i mowie sobie nie wezme 1-2 dni i zobacze ale bol nie przeszedlm czyli nie z tego bolal. 21 gr wzielam znow, 22 do gina wiec nie bralam bo akurat do niego po poludniu jechalam w potem bylo za pozno bo juz czas na luteine. No i dzis znow wzielam, ale teraz musze juz wziac do konca.. Boje sie ze od terj infekcji pochwowej moze mi sie robic zapalenie pęcherza.. Zreszta przeciez zapalenie pochwy jest podobno niebezpieczne w ciazy?!

UCZULENIE
I dodatkowo uczulenie tak mnie trzyma, ze wczoraj łzy w oczu, swedzialy, piekły, z nosa lecialo, kichanie, chusteczka za chusteczka, i tak juz od paru dni ale wczoraj masakra, wiec wzielam claritine. Moze dzis wezme jeszcze raz. Niby jej nie wolno w ciazy, ale jest to najbezpieczniejszy lek w ciazy, choc wiadomo ze stosowac tylko jak konieczne. Alergolog powiedzal ze jak bedzie bardzo zle, dusic mnie czy meczyc to nie mam sie zastanawiac tylko brac. A do gina nie chcialam w swieta dzwonic..

DUZY BRZUCH
Wczoraj jak mnie zobaczyla szwagierka (w tym samym tyg ciazy) to SZOK! Caly dzien sie ze mnie nabijała! ze mam taki duzy BRZUCH! I ze ona taki bedzie miec w 5 albo nawet 6 miesiacu.. No napewno... I pewnie tez po porodzie sladu nie bedzie. Takie to maja po prostu szczescie.
Jak zdobede zdj ze wczoraj to wam pokaze..
Ale no coz rzeczywiscie nagle bardzo mi go wywalilo.. Tłuszcz + mala dzidzia, ale brzuch taka okrągła kula.

{WYNINAM BO WIDZE ZE NIE MA SENSU SIE ZWIERZAĆ}

Zycze milej reszty świąt!

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2009-12-28 o 12:51
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 20:16   #1648
aniaa22
Zakorzenienie

witajcie

nie bylo mnie bo nie mam za bardzo dostepu do neta u rodzicow.

Wszystkim mamusiom i fasolinkom zycze Wesołych Świat

no i oczywiscie witam nowo zafasolkowane mamusie gratulacje
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 21:02   #1649
muminek88
Zadomowienie

idealnecialo spoko brzusio, moj wyglada jak pilka:P Do tego dzis wyzerka a jutro mamy gosci a ostatnio mam wieczorami taki apetyt ze mimo poszczenia caly dzien wieczorem nadrabiam. Ale mowie sobie, jak teraz w ciazy sobie nie podogadzam to juz nigdy w zyciu bo ja to zawsze musze uwazac czego i ile jem :P A teraz mam wytlumaczenie :P
Stary 2009-12-26, 21:03   #1650
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czesc Basiu nie wiem czy mnie pamietasz-udzielalam sie na twoim watku kiedy sie odchudzalam
ciesze sie ze znowu bedziecie miec dzidziusia a na kiedy termin??
tez jestem mamusia lipcowa
Wiesz co przepraszam, ale nie kojarze, musiałabym przejrzeć wątek. Wtedy pewnie bym skojarzyła. Fajnie, że tak wiele osób mnie kojarzy... Termin obecnie na 11 sierpnia u nas

Cytat:
No własnie mnie tak bolą ze po schodach jak ide to masakra bez biustonosza, i sa twarde nawet TŻ i przyjaciolka zauwazyly ze strasznie twarde, czy to wszystko ok. ?

A ostatni @ mialam 5 listopada wiec dawno temu, z czego na poczatku myslalam ze to normalne bo czesto mi sie spoznial dlugo wiec sie przyzwyczailam a tu suprise

No tak wlasnie zrobie, wlasnie herbatke z miodem pije i cytryną, ogolnie to gardło mnie boli tak to wporzadku, tylko sie martwie bo chora nie chce byc zeby malenstwu nie zaszkodzić.

A dziewczyny możecie mi powiedziec jakie mogą byc objawy jeszcze ? Takie wiecie nie przyjemne Oprocz mdłości.
choc narazie czuje sie dobrze, normalnie. A na poczatku mnie strasznie brzuch bolal chocby mi ktos cala pięść wkladał w brzuch , tak jak przed okresem w niektorych momentach tylko ze strasznie mocno.
WIesz co do piersi, to u mnie to samo. Jeszcze jak piersi schowane w staniku przez dzień to nie ma problemu. Najgorzej na wieczór jak je spuszczę. Oj są wrażliwe bardzo. Ale w pierwszej ciązy miałam podobnie. WIęc to norma. Co do objawów ciązy, to ja w pierwszej ciązy za wiele nie miałam. Zobaczymy jak będzie tutaj

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamusie! Dawno mnie nie było,ale jakos w święta totalnie nie mam czasu-ciągle odwiedzanie rodzinki,a zmęczona jestem tak,że o 19 juz przysypiam.I to ma być ten czas kiedy ma sie najwięcej energii? Pod choinkę dostaliśmy z małżem książkę o ciąży i macierzyństwie to mam trochę ciekawej lektury Za to jak mi brzuch urósł przez ostatni tydzień to aż nie do uwierzenia.Piłeczke miałam taka wielką,że aż TŻ zrobił mi zdjęcie przy choince na pamiątkę Nie wiem tylko czy to ciążowo czy przez to obżarstwo No bo z mdłościami już się pożegnałam,mam nadzieje,że ostatecznie, i apetycik dopisuje a w dodatku cała rodzinka mi podtyka,żebym zjadła jeszcze to,tamto,że mam jeść "za dwoje" to rosnę Dzisiaj chyba muszę wskoczyc kontrolnie na wagę
No to może byś wkleiła zdjęcie na pamiątkę. Z chęcią sami zobaczymy. I jak tam waga?

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Swieta, swieta i po swietach
Ja w tym roku wogole nie odczuwalam atmosfery swiatecznej, ale powiedzialam mezowi ze napewno z dzidziusiem za rok bedzie nam fajniej spedzac swieta i bedziemy sie bardziej starac bo to wiadomo beda pierwsze swieta malenstwa
Wczoraj okropnie bolala mnie glowa, ale nie chcialam wziac zadnej tabletki, bo uwazam ze dopoki zniose bol to nie chce truc dziecka, i puscilo mnie dopiero wieczorem jak zaczal deszcz padac. Chyba staje sie meteopatka
Co do Świąt z maleństwem to prawda jest, że są już inne. Choć może nie te pierwsze a te drugie. Bo jak maleńkie dziecko, to wiadomo... jeszcze tego się tak nie przeżywa. Dziecko nie biega, nie cieszy się tak... nie jest świadome tego wszystkiego. U Nas z Łucją to trzecie święta, w pierwsze miała tydzień, w drugie rok i tydzień... a teraz ponad dwa lata i najlepsze jak dla mnie te Święta... ta radość, to wszystko , super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości