|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedz, a dobrze zbiera z boków? i czy fiszbina nie wbija się w pierś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Poza tym co napisalam wyzej, nie mam zarzutow, fiszbiny nie wbijaja sie i ladnie zbiera.
#3424 |
Raczkowanie
|
simeri sporo racji w tym co piszesz...
mierzyłam dziś 65E i miseczki zaduuuuże..... ale za to 65D jak ulał. nie kupiłam bo na radzie szłam tylko teren sprawdzić ![]() tak jak piszecie kalkulator kalkulatorem ale jak nie przymierzysz to nie wiesz ![]()
#3425 |
Zakorzenienie
|
czy gorset sahara panache normalnie wypada z miseczkami??
orientuje się ktoś ![]()
#3426 |
BAN stały
|
braworka, ja mam i wg mnie normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() mam teraz minevre, śliczny jest, ale za długie jak dla mnie te druty, jak siadam to czuję że się opierają o nogi, no mam nadzieje że rozumiecie ![]() ładny niesamowici i gdyby nie to to bym polowała na dobry rozmiar. antośka jest krótsza, ale nie jestem do niej przekonana ![]()
#3428 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Musz eisę pożalić! Zjeździłam dizsiaj całe miasto w poszukiwaniu 65/70 F i prawie wszędzie powiedzilei mi, że "to nietypowy rozmiar stanika i takiego nie mają" Jak to nie typowy? Jak czytam to co czwarta z piszących tutaj ma taki rozmiar. Jedyne co mi zaproponowano to "namiot" na 3 cm ramiączkach ale na szczęście (bo z despreacji pewnei bym go kupiła) miseczka trochę źle leżała. Oczywiście inne tez przymierzałam 75 D etc i oczywiście były miseczki za małe i za luźne w zapięciu. W końcu polecono mi pojechać na drugi koniec miasta (3 gdzina poszukiwań) do Tiumpha i tam znalazłam jeden model. Jak ja nienawidzę kupowania biustonoszy. Dlaczego nie mogę kupić sobie jakiegoś ślicznego w kropki czy seledynowego, tylko musże kupić taki co będzie na mnie pasował ;( ;( Jeju jak zazdroszczę dziewczynom, które mogą sobie wybierać w fasonach ;( ;( Musiałam się wyżalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zadomowienie
|
a gdzie mieszkasz? widziałaś mapę DOBRYCH sklepów stacjonarnych w pierwszym poście? do nich warto zajrzeć. no i czy to polskie czy brytyjskie 70F czy 65F (to dwa różne rozmiary na różne wymiary)
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() w pierwszym poście masz adresy sklepów stacjonarnych i internetowych zobacz na balkonetce jakie cudeńka można kupić w tych rozmiarach ![]() ![]() http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/70f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32f nie masz czego zazdrościć, to te dziewczyny powinny Tobie zazdrościć dobrze dobranego stanika jak już go znajdziesz, życzę powodzenia! ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-12-22 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dziewczyny, pomocy ;/ Kupiłam używany, ale w baaardzo dobrym stanie Effuniak zebra - 65D. No i problem jest taki, że wg. mnie on w ogóle nie leży...Bałam się, że będzie na mnie za mały, a jest za duży (?). Mam wymiary 85-6/66, a ten stanik po prostu zakryw ami biust, ani nie unosi, ani nie zbiera - wręcz spłaszcza. Jest ścisły, ale jeździ mi po klacie. Dodam, że nieuświadomione staniki noszę zwykle 70C-D, z czym przy 70C mam całą piekarnię, a w 70D troszkę za dużo mniejsca w miskach (głównie przez za luźny obwód)...Mogę dodać zdjęcia, jeśli będą potrzebne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
załóż go porządnie, zgarnij wszystko do misek i cyknij fotki, bo tak to możemy tylko gdybać
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Na końcu dodaję jeszcze zjdęcie Esotiq 70C dla porównania. Niby te same miski i oba staniki to plunge, z miękkiem pianki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Wtajemniczenie
|
mam do podania dalej stanik z wymianki na balkonetce. 70GG Panache Lilly. jest przesliczny, zaluje ze za duzy :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moim zdaniem rozmiarowo jest dobry, przynajmniej tak wygląda na tych zdjęciach. daj jeszcze zdjęcie z półprofilu i profilu (zrobione z trochę większej odległości niż to pierwsze ![]() a co do tego Esotiqa, to nie można porównywać staników w dobrym rozmiarze i złym, bo po co? buła jest bułą, a bułom mówimy nie! ten Esotiq to balkonetka nie plunge, poza tym widać, że ma mniejsze miseczki niż Effuniak, więc miski nie są te same. Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-12-23 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może i lepszy byłby ciut większy rozmiar tego effuniaka, ale trudno powiedzieć. bo miejscami też wypadasz. może lepiej z nowej kolekcji? wyglądają na o wiele lepiej skonstruowane
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zas ten czarny nie cisnie Cie kolo pach? bo tak dziwnie bułkuje. Ja sie juz nie moge doczekac kiedy moja la senza przyjdzie ![]()
![]() |
#3438 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jak mają się rozmiary Fantasie do Curvy Kate? CK mam 32F i nie wiem, w jaki rozmiar Fantasie celować
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Wtajemniczenie
|
Do mnie też dzisiaj przyszedł Effuniak ze starej kolekcji (Akwarela) kupiony na Allegro jako raz przymierzony. Na swoje 67/84 wzielam 65DD na mniejszej piersi troche odstaje jak sie schylam, ale nie jest zle. Mialam juz plunga M&S, Panache, Frei i zaden nie lezal tak dobrze. Czy brytyjczycy naprawde maja problem zeby jako tako skonstruowac plunga ktory nie bedzie u mnie pusty na górze miseczek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zadomowienie
|
Nuova - moim zdaniem effuniak jest odrobinę za mały - widać bułę na jednej piersi. Ten czerwony strasznie kłuje w oczy - za mały i to bardzo.
mssm - a o jaki konkretnie model Fantasie Ci chodzi? Nie da się przyrównać całościowo jednej firmy do drugiej, bo w każdej firmie zdarza się, że jakiś model jest większy/mniejszy. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- To zależy od budowy biustu, nie biustonosza. Są biusty, w których wszystkie plunge odstają na górze. Te same plunge potrafią dobrze leżeć na innych biustach. Próbowałaś Masquerade Tiffany albo Keia Pink Natalie? One mają trochę inną konstrukcję. |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Wtajemniczenie
|
I jak tam? Znalazłyście pod choinką jakieś fajne staniki? Bo u niestety mnie nie było.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też nie ale ja wolę sobie stanik kupić sama ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No jasne, że tak. To 60J to w polskiej rozmiarówce? W tych okolicach rozmiarowych bardziej popularne są brytyjczyki, w brytyjskiej rozmiarówce to będzie 28(60)G. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
BAN stały
|
U mnie też pod choinką nie było stanika.Za to nadal poluję na mój ideał.Kupiłam wcześniej Gossard 30F i kurcze za mały(obwód super tylko miski) i fantasie z silikonowym obwodem i znowu nie trafiłam.Czekam jeszcze na Polkę.Jak znowu będzie nie tak,to się poddaję bo już bankrutuję a szafa pełna złych staników.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
U mnie był
![]()
#3449 |
Wtajemniczenie
|
msk3 - a wystawiasz je moze na jakichs wymiankach? bo widze ze mozemy miec podobne wymiary - jesli masz cos za duzego, to ja poluje - jestem dopiero na początku drogi do idelanego stanika
![]() mialam freye arabelle 65G i niby byla rozmiarowo dobra, ale mam piersi bardzo blisko siebie, a tam jak w kazdej balkonetce fiszbiny sa dosc wysoko, no i to mi nie pasowalo. do tego (szczescie w nieszczesciu) po pierwszym praniu (a pralam recznie) zaczela sie pruc aplikacja, wiec zanioslam do reklamacji i prawdopodobnie nie bawia sie w naprawe tylko dostane nowy. wtedy chetnie go odsprzedam (mam nadzieje ze odzyskam czesc kasy, bo ostatnio dotarlo do mnie ze wydalam wiecej na stanik, niz na kurtę zimową ![]() do tego mam z wymiany (niestety nieudanej) slicznotkę - Panache Lilly różową. zakochalam sie w niej, ale 70GG jest niestety o conajmniej miskę za duża. jest do powędrowania w swiat. nie jestem zorientowana - czy w tym wątku wymieniacie się stanikami, czy nalezy zalozyc oddzielny dla siebie i wystawic tam wszystko co sie ma? |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() acz dojrzewam wlasnie do zakupu Indii, na zakonczenie roku bedzie prezent w sam raz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.