|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - część IX
no strasznie malo, za tyle to mozesz pracowac w zwyklym spożywczaku po zawodówce, w mięsnym nawet u mnie dają 2000 na rękę, czyli 2500 brutto. a ja mam za tyle pracowac po 5 latach studiów i cięzkiej nauki? no chyba nie fair. pozatym nie wiem jak mialabym z tego wyżyć, nie wyobrażam sobie utrzymywania pozniej rodziny z takiej pensji :O
#1772 |
Zakorzenienie
|
Upiiiiiłam się z TŻ winkiem domowym hahahaha ;p przepraszam jesli glupoty piszę
![]() ![]() Dla mnie 1800zł brutto to bardzo mało, nie po to studiuje sie 5 lat (i 5 lat nie pracuje) żeby później tyle zarabiac. Tyle to mozna bez wykształcenia wyższego... Ja celuję w minimum 3000 na rękę później, wiadomo że nie od razu po studiach ale docelowo, w wieku ok.30 lat
#1773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i swoją drogą, że ja celuję wysoko i chcę żyć w dostatku ^,^ (czy to czyni mnie złą kobietą ? ![]()
![]() |
#1775 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie wróciłam z tej "kawy" ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zadomowienie
|
a ja wlasnie wydepilowalam depilatorem rece. I powiem tylko jedno: Ałaaaa
![]() A moj TŻ poszedl na dzampreze, ja siedze przed TV i z tego przejedzenia chce mi sie spac ![]()
#1777 | ||||
Konto usunięte
|
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja pracowałam przez dwa lata za 7oozł z groszami Cytat:
( w tym połowa za pokój) na miesiąc i jakoś dawaliśmy radę ![]() a kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami nasz domowy budżet wynosił poniżej 2000 zł na msc na 4 os |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie:
a węc od początku... Mój tata pracuje za granicą od kilku pięknych lat, chce założyż sobie konto w banku, przez które mógłby wysyłać tutaj do nas kasę na konto mamy, z tym że nie płacąc za przelewy i prowadzenie konta. Aktualnie jest w jakimś tam banku i płaci za sam przelew 40Euro ![]() gdzie mógłyby założyć takie konto bez takich "haczyków"???
#1779 |
Rozeznanie
|
chcialam wam pokazac ogloszenie ale juz nie ma, no slowo daję w mięsnym GZELA czy jak to sie pisze poszukiwali i 2 kola na rękę.
po 2 studia to inna sytuacja wiadomo kazdy zyje jak da rade, jeszcze niektórzy w akademikach czy wynajmują pokoje to nie jest latwo. to się nie liczy, chodzi mi o takie zarobki jak juz bedziemy po studiach, z 2 czy 3 dzieci. No nie wyobrażam sobie żebym miala za 1200 oplacic rachunki, jedzenie, ubrac dzieci + wyprawka do szkoly itd. 1200 to ja mogę zarabiac teraz gdy jestem na garnuszku u rodziców i na nic nie muszę się dokladać, jedyne co muszę to 459 miesięcznie na studia ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- macie racje poczytalam o tej kuli i to wcale nie jest dobre dla rybek ![]()
#1780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ciocia po zawodowce zarabia prawie tyle co ja, tylko ze ona napracuje sie fizycznie, ja nie ![]() Cytat:
dziewczyny, mam nadzieje ze sie nie obrazicie, ale ja znam realia od kilku lat z drugiej strony i wiem jak to wygląda. dla mnie 1800zł brutto to duzo i chcialabym teraz zarabiac,moj brat tez teraz studiuje i mysli ze jak bedzie mial mgr to niewiadomo ile bedzie zarabiał - cóz, przyjda realia, zmieni zdanie ![]() oczywiscie zycze Wam zebyscie dostały tak dobrze płatna prace jak marzycie ![]()
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() A Wy co dziewczyny, nie świętujecie dzisiaj? ![]() miałam dzisiaj już tutaj nie wchodzić, bo sobie pomyślałam, że pewnie jest kilka postów tylko, bo wszyscy siedzą za stołami i raczej nie wchodzą na Wizaż, a tu proszę, tyle stron ![]() ![]()
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
moja ciocia dostala po mezu 400 zł i to CALA JEJ KASA miesieczna i musi sie utrzymac.... a 1200zł to duzo, tylko trzeba to odpowiednio zagospodarowac, a jak ktos nie jest oszczedny to coz
#1783 |
Zakorzenienie
|
Ale jak ma się dwójkę albo trójkę dzieci, to zwykle jest też mąż
![]() Wydaje mi się, że jednak lepiej można zarobić po zawodówce czy technikum, niż po studiach, ale to też zależy, po jakich studiach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja mam nadzieję, że powiodą mi się wszystkie plany, bo wtedy będzie naprawdę git u mnie z zarobkami
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 |
Zadomowienie
|
No dokladnie kazdy chcialby duzo zarabiac od razu. Ale w zawodzie tez sie liczy doswiadczenie. Ja bym mogla przez pierwsze lata zarabiac te 1200. Ale nie wyobrazam sobie wyzywic za to swoja rodzine.
Moja mama pracowala najpierw jako przedszkolanka (zarabiala niewiele). Ale ma teraz 6 dyplomow magisterskich i pracuje w 3 miejscach. Ostatnio zatrudnili ja do takiej swietlicy na weekendy: od piatku do niedzieli. I za 3 dni dostaje 1 000zl. Ale to po ilu latach pracy i doswiadczenia. Ja mam cicha nadzieje, ze moj chlopak po swoich studiach znajdzie dobra prace ![]() Bo ja po mojej administracji nie licze na 3 tys na reke.
#1787 |
Zakorzenienie
|
na podkarpaciu też się nie przelewa. Dzewczyny ponawiam pytanie króre zadałam parę postów wcześniej
#1788 |
Zakorzenienie
|
Nie zawsze się da tak "oszczędnie" gospodarować. Trudno o oszczędność w wypadku gdy powiedzmy jest rodzina np. 3 osobowa i tyle kasy jest tylko, bo wiadomo, że trzeba wszystko poopłacać itd (np. ja mieszkam na wsi, i u mnie opłaty wychodzą o wiele większa niż jak ktoś ma mieszkanie, bo węgiel, opał itd - to naprawdę kosztuje i to jest wydatek rzędu 2-3 tyś na całą zimę, czasem nawet więcej, to zależy...) Ale nie, nikt mi nie wmówi, że da się wyżyć za 1200zł całą rodziną, bo to jest nierealne. Ostatnio sytuacja zmusiła do takiej a nie innej i mama się zapożyczała - będąc w różnych bankach itd - obserwując, okazuje się, że baaaaaardzo dużo ludzi właśnie jedzie na pożyczkach. I ja się nie dziwię.
#1789 |
Zakorzenienie
|
Ja swoje wypieściłam
![]() ![]() ![]() Co do zarobków, to 1200zł po studiach to mało - za wakacyjną pracę biurową miałam ponad półtora tysiąca. Ale jeśli uda mi się dostać na dzienny doktorat to będę miała koło tysiąca na rękę przez 3 lata, na szczęście jest możliwość ciągnięcia zleceń, dodatkowej pracy. Za to mój znajomy po doktoracie z samej uczelni z nadgodzinami wyciąga koło 50 tysięcy rocznie ![]()
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, ja bym chciała teraz znaleźć jakąkolwiek pracę, bo jak na razie to mam zerowe doświadczenie. Z pracą jest ciężko, a bez doświadczenia to już w ogóle ![]() BTW, mama była przedszkolanką czy nauczycielem przedszkola? ![]() ![]()
![]() |
#1791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciocia ma dokladnie 450zł i MUSI za to wyzyc na miesiac, zaplacic rachunki i wyzywic psy swoje - wiec sie da. owszem odmawia sobie wiele, ale sie da na umowe zlecenie czy umowa o prace?
![]() |
#1792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe wlasnie mama to taki typ, ze z checia pewnie to cale zycie sie przeuczyla ![]() No ale widac wiedza i skonczone szkoly punktuja na przyszlosc ![]()
![]() |
#1793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten kolega na na państwowej uczelni? Bo u mnie na zajęciach to wszyscy doktorzy narzekają jak im źle, że nie mają nawet 1500 zł., że jak ktoś chce zostawać na uczelni, to niech lepiej sobie znajdzie bogatego partnera. (ale to tym, że na prywatnych uczelniach zarabia się 4 razy tyle, to już niewielu z nich wspomina.) ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie zwracam na to uwagi bo mama pracowala w przedszkolu jak mnie jeszcze na swiecie nie bylo.
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
umowa zlecenie
Na umowę o pracę mając tytuł mgr płacą 2200zł, ale i tak nie chciałabym tam na stałe pracować Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1796 | |||
Zakorzenienie
|
na taki http://www.zuckermanpharmacy.com/pro...rl/723114.html
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
smutno mi znowu... kiedy to minie... ileż można się smucić. Serce dlugo tak nie wytrzyma... jeju ![]()
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez bym chciała ![]() Smerfetko - nie smuć się ![]()
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymaj się dzielnie ![]() ![]()
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() wiecie co, byłam dziś na czacie.... chciałam sie z deka rozerwać... ale jakos tak sie nie udało.... jakos nie było śmiesznie, zamuliłam się jeszcze bardziej. Mogłam odpuscić sobie ten czat i pooglądać dextera... no ale trudno.. czuję straszną pustkę, siedze cięgle na necie... eh ![]() X nawet mi życzeń nie przysłał ![]()
#1800 |
Zakorzenienie
|
Smerfetko a moze wybrałabys sie z przyjaciólmi na jakąs imprezkę, rozerwała?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.