Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-26, 23:01   #4021
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Ja tez juz po...dostalam laptopa!!!!!!!!
Super prezent!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilę zanim mój TŻ przyjdzie, bo jak On jest to jestem na odwyku od komputera, a teraz aż do 12 stycznia
Miłego spędzania czasu z TŻ-em.

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
Witajcie
ja też tylko na chwilę, bo zaraz przyjdzie D.
Kulebiak wyszedł! pycha
też jestem najedzona :|
to wesołych raz jeszcze! już chyba w te Święta tu nie zawitam, bo jutro u mnie rodzinka, w piątek u D.
Wesołych, wesołych i do usłyszenia.

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Mustique a jak tam prezencik dla Twojego TZ?
No właśnie co w końcu wymyśliłaś ?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A mój podkład kupiony przez Mamę okazał się za ciemny. Mówiłam jej,że kolor beige moyen,a ona kupiła beige fonce i teraz przezywa,że tam było tyle różnych beige,że jej się pomyliło.No i teraz nie wiem co z tym zrobić,bo wszak sprawdziłam kolor,więc jest już użyty i pewnie mi w drogerii nie wymienią. Buuu
Jesli masz paragon to powinni wymienic.

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
dzien dobry ja wrocilam juz z kosciolka i sobie Was podczytuje i wiecie co chyba zrobimy TZcikowi niepsodzianke i pojedziemy do nieo tylko to zqlezy od tego jak mama bedzie sie czula ale nam nadzieje ze uda sie jechac
I jak pojechaliście do Twojego TŻ-a ?

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
mi mikołaj przyniósł pieniążki które przeznaczę na wyjazd do TŻ który już za 3 DNi!!!
Miłego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
Dziołszki macie moj komputer
Ale jaja z tymi komputerami

Cytat:
Napisane przez 87_meg Pokaż wiadomość
boli macica będzie @

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
kurczę jeszcze 1000 postów i nowy wątek będzie. ciekawe czy zdążymy w tym roku jeszcze
Fajnie by było

Cytat:
a ja wam cos powiem.. jak bede u tż to idziemy zobaczyć obrączki tralala..
Cytat:
my bylismy jakies 2 tyg temu i nawet przymierzaliśmy, juz wiemy jakie chcemy
Super!

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Święta Święta Święta i obżarstwa część 3cia ehhh

Dzisiaj zareczyny
już się stresuje

zmykam się ogarnąć
Będzie dobrze. Czekamy na relację

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
a dziś mamy w planach kulig.... jeśli oczywiście wyjedziemy w wyższe partie gór. już sie doczekać nie mogę.
Kulig się udał ?

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie w świąteczny...."poranek"
Już opowiadam jak to wczoraj było. A było CUDOWNIE pisałam już że to będzie moje pierwsze Boże Narodzenie u Tża, a te święta jak wiadomo są rodzinne więc nie wiedziałam jak to będzie wszystko... Przez 3lata owszem spędzałam świeta z Tż ale na takiej zasadzie że on przyjeżdżał do mnie i że tak powiem "tylko do mnie"-zmykaliśmy do mojego pokoju i tam świętowaliśmy sobie we dwoje
...prezent jako prezent faktycznie nie był od Tża a od jego mamy(zaskoczenie ogromne), rzeczywiście drobiazg ale to dobrze bo głupio by mi było gdybym dostała coś bardzo zobowiązującego (bo ja zawiozłam im tylko trochę smakołyków-ciasta i sałatkę), p.Ania obdarowała mnie kalenadarzem (już teraz mam 3) i czekoladą na osłodę
jednak nie to było najlepszym prezentem dla mnie...a samo to zaproszenie, otóż do stołu usiadło nas razem 10 osób- cała rodzina Tża: mama, brat z żoną i synem, pozostali bracia i to był pomysł teściowej by do tego "zaszczytnego rodzinnego grona" zaprosic mnie i jeszcze dziewczynę drugiego brata
to naprawdę był dla mnie zaszczyt bo samej rodziny już było dużo a jednak teściowa poczuła potrzebę by tą rodzinę "trochę rozbudowac" była świetna atmosfera i czułam się jak w rodzinie
potem Tż mi powiedział że jego mama bardzo chciała to zrobic żeby "dwie przyszłe synowe" poczuły się docenione sama kupiła dla nas te upominki i wszystko tak pięknie zorganizowała
było tak super że zostałam najdłużej ze wszystkich gości (w sumie jakieś 6 godz.), przy okazji mogłam choc trochę się odwdzięczyc robiąc "na zmywaku" wysprzątałam teściowej i doprowadziłam wszystko do stanu sprzed imprezy
Super gest teściowej

Cytat:
a wczoraj zaszpanowałam w rodzinie wiedza czym jest kulebiak

Cytat:
karolinusienka
a ja mam nadzieję że dokładnie za rok, w 2.dzień świąt (bo wtedy oboje rodzice będą w domu) odbędą się moje oficjalne rodzinne zaręczyny to moje marzenie pomyślane przy pierwszej gwiazdce...
Cytat:
i ja też lecę oglądac z mamą Ranczo
może los mi się wreszcie odmieni?
bo i na pracę jest szansa...mała bo mała ale jest
napiszę jutro
dobranoc
Trzymam mocno za zaręczyny i pracę

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
My też mamy już upatrzone obrączki - w Aparcie wiemy dokładnie jakie chcemy. Miłego dnia, my z Tż na randkę idziemy do kina
My chyba zdecydujemy się na zakup u jakiegoś lokalnego jubilera.
A na czym byliście w kinie ?

Cytat:
TŻ WRÓCIŁ
cały dzień u mnie teraz lezy na łóżku i gada głupoty kochany mój
pojedzie dopiero jutro odemnie do pracy super
ok 18 chcemy isc do kina z rodzicami
buziaki
Super, pewnie Ci niespodziankę zrobił.
A byliście w kinie, co ciekawego grają ?

Cytat:
Jutro rano jade z TZ do Katowic i zas pare groszy wpadnie ale to dobrze bo na fryzjera zbieram :P:P
Miłego wyjazdu

Cytat:
haha moja kumpela najbardziej lubi budowac domy. Ja nienawidze.. zazwyczaj bylejakie meble daje tzn nieno takie bylejaki to nie.. musi mi sie podobac wnetrze ale nie dopracowuje go tak. Ale teraz jak sobie salon zrobilam to... bardzo mi sie podoba

Ja najbardziej lubie tworzyc simy
Jak kiedyś grałam w simsy to najbardziej lubiłam budować domy i je urządzać, dobrze że miałam kody to i więcej kasy było

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Dobrywieczór wszystkim!!!!Przepraszam, że dopiero teraz piszę,ale zostałam zablokowana z powodu niszczenia forum :-( Nie przeczytałam regulaminu uważnie i mam teraz...Ale już jestem i mam nadzieję,że Kierownictwo mi wybaczy tą wpadkę na początku znajomości :-( Przepraszam i to już więcej się nie powtórzy.

Cześc kobitki przesyłam wszystkim spóżnione,ale serdeczne życzonka świąteczne...Ale te Święta są męczące hihihi
Witaj ponownie
Ważne, że już masz konto odblokowane.
Dzięki za życzenia i również wesołych

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 23:10   #4022
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

napisze tylko tak:

BYŁO SUPER

jutro wiecej zmykam
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 23:19   #4023
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość

Idę lulać,bo jutro mam chrzciny i występuję w roli mamci chrzestnej,muszę być wypoczęta...pa dziewczynki kolorowych
A chrzestną jesteś do chłopczyka czy dziewczynki ? Miłego świętowania

Cytat:
napisze tylko tak:

BYŁO SUPER
Super, że wszystko się udało, ale czekamy na więcej

---
Cześć
Świąteczne zaległości nadrobione

Wigilię mieliśmy o 18:00 - był pyszny barszcz i pierogi (tak się objadłam, że dopiero po pasterce przestał mnie boleć brzuch ), potem przyjechał Piotrek na chwilę, potem do niego i jadłam pierwszy raz kopiec kreta i pojechaliśmy z jego dziadkami do domu, bo na pasterkę szliśmy z dziadkiem już o 23:15 ... Po pasterce zjedliśmy szyneczkę (taki mają zwyczaj) i do domu. Wczoraj był jakiś taki leniwy dzień... pod wieczór dopiero Piotrek przyjechał - w sumie chwilę posiedzieliśmy z moimi, a potem pojechaliśmy do znajomych i tam jedliśmy ciasto słonecznikowo-karmelowe (było dobre, ale baaardzo słodkie). Za to dziś zabiegany dzień - najpierw w domu, potem odwiedzić dziadka na cmentarzu, w odwiedziny do drugiej babci (koło Cieszyna) i wieczorem siedzieliśmy z moimi i Piotrkiem. Trochę się nam wypiło i Piotrek musiał do domu na piechotkę wracać... Zaraz zmykam się myć i spać, bo jutro o 4:00 jedziemy na wycieczkę do Zakopanego (pomysł Piotrka z okazji naszej poniedziałkowej rocznicy ), jeśli pogoda dopisze to pójdziemy na wycieczkę na morskie oko

Prezenty: W tym roku były symboliczne, bo tak sobie postanowiliśmy, Piotrek dostał czekoladę krówkę, a ja cieplutkie skarpetki

A z prezentów od rodzinki to dostałam: pieniądze, zestaw majteczek, golf fioletowy, książkę i czerwoną torebkę oraz zestaw zimowych herbatek, aniołka i takiego mikołaja zawieszkę na butelki (wino, wódka) - pochwalę się przy okazji...

To do usłyszenia w poniedziałek. Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2009-12-26 o 23:21
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 23:49   #4024
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
a może za słabo :P Wygrzewaj Go dalej :P

ha dzisiaj juz sie dobrze czul
Cytat:
napisze tylko tak:

BYŁO SUPER

jutro wiecej zmykam
oooo w takim razie czekamy na relacje

Jenny jak zwykle walnela postem hehhe Udanej wycieczki Zazdroszcze Ci nawet tez bym sobie pojechala na taka wycieczke z TZ mykaj spac bo nie wstaniesz

Ja tez juz ide. Dobranoc wszystkim

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 00:29   #4025
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
co teraz fajnego w kinie leci?
Jenny - byliśmy właśnie na Avatarze Co do obrączek to tylko tam nam się podobają i do tego Tż ma kartę zniżkową do nich (za zakupy błyskotek dla mnie ) to dodatkowy plus
Cytat:
mi dawno temu- brat wgrał Simsy 1.. ale mnie wogóle nie wciągnęło..

ja jakoś rzadko grywam w gry..

za tol z teżetem i naszą paczką uwilbiamy gry plamnszowe....

takie skrable czy inne ....

a od paru miesięcy Sławek próbuje mnie nauczyć grać w szachy! ale ja chyba za głupia jestem... wogóle nie pamiętam i nie mogę zapamiętać jak te wszystkie figurki mogą sie poruszać!
Ja też lubię grac w scrabble, szachy itp. I nie stronie od gier komputerowych (smisy, resident itp)

Kurcze jestem tak zabiegana że nie mam kiedy do Was wejść... Do tego Tż 24h ze mną w domku i aż jakoś "dziwnie" Tyle nam ciasta zostało w domu ze chyba teściową obdaruje - chyba nie bedzie zachwycona no ona nam tez by chętnie nadwyżki wcisła A jutro i być może w poniedziałek czeka mnie maraton zakupowy
Dobranoc
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 01:39   #4026
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
a od paru miesięcy Sławek próbuje mnie nauczyć grać w szachy! ale ja chyba za głupia jestem... wogóle nie pamiętam i nie mogę zapamiętać jak te wszystkie figurki mogą sie poruszać!
ja umiem ale nie lubie mowie ze skoro mysle normalnie duzo to w czasie wolnym mam prawo grac w cos co nie wymaga myslenia

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zaraz zmykam się myć i spać, bo jutro o 4:00 jedziemy na wycieczkę do Zakopanego (pomysł Piotrka z okazji naszej poniedziałkowej rocznicy ), jeśli pogoda dopisze to pójdziemy na wycieczkę na morskie oko

To do usłyszenia w poniedziałek. Dobranoc
zabierz mnie mam nadzieje ze Wam się uda wyjazd koniecznie rób zdjęcia

Dobranoc

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 09:12   #4027
niunia32
Zakorzenienie

hej.

przyszłam się przywitać.
Już jestem po kościołku i niestety zaraz wychodzę do pracy. muszę tylko kanapki dokończyć.

idę sobie dzisiaj spieniężyć bony, które mi zostały - za pomocą kupna kinkietów siostrze Adama. kasa przyda się na sylwestra. No

buziaki i miłego dnia Wam życzę

aaa dzisiaj mamy 1 rok i 8 miesięcy do ślubu, czyli 608 dni

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 09:45   #4028
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Niunia no to mi też zostało 608 dni.Dużo

Karolinusienka napisz potem jak spotkanie z Teściami.Moi przychodzą dzisiaj.Stresa maaaaam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 10:13   #4029
madziares25
Zadomowienie

Dzieńdoberek!A chrzestną jesteś do chłopczyka czy dziewczynki ? Miłego świętowaniaA na Chrzciny do chlopczyka-Wiktorka,chrześniaczkę już mam,4 latka ma Julcia
Aj te Swięta są taaakie męczące...hihi
W ogóle to super prezenciki dostałyście,a ja od tż dostałam sukieneczkę z bolerkiem,mnóstwo miłości i buziaczków.Od teściów przyszłych tortownicę z przepisami i słodycze;-)Tylko,że ja nie umiem gotować zbytnio i nie wyrywam sie ku temu,to dostałam tak na zachętę,żebym sie przyzwyczajała co mnie czekaO synusia mamusi żeby dbaćHihi.
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 10:15   #4030
lusesita23
Zakorzenienie

Hej dziewuszki

jem jajecznice na swojskiej szyneczce i was nadrabiam

Jenny milego wyjazdu.zazdraszczam Wam

Karolinusienka czekamy na relacje szczegolowa kochana!

niunia fajnie amszz tymi bonami
mam mnie wczoraj rozwalila:mowi, ze jedziemy na duze zakupy w poniedzielka!ja na to, ze przeciez bbylysmy w srode przed wigilia...a mama:no ale przeciez sylwester zaraz

dotta mowisz, ze ten avatar fajny?sis wlasnie dzis jedzie z mezem na to.ale ponoc 3 godziny trwa!!!!!a my z malym w domu, umre chyba;p

sniadanko zjedzone czas sie ogarniac, bo zaraz sis przywiiezie mikolaja do nas-mam nadzieje, ze ten film troche krotszy bedzie jednak;p idizemy z nim do kosciola-ciekawe jak sie zachowa??juz sie boje;p bo on jak kogos nie zna to od razu podlatuje z lapami i krzyczy:nie nie nie.jak ksiedza zlinczuje to bedzie dopiero!;p

milego dnia
Stary 2009-12-27, 10:16   #4031
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.biancaneve.com.pl/Suknie-slubne-2010.htm

jak podoba wam się suknia numer : 902 i 920 (tylko nie z takiego świecącego materiału)

http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...e-g231016.html

a na tej stronie jak się podoba wam 3 zdjęcie (ta kobitka w windzie)
920 bardziej mi się podoba ale ta 912 jest fajna super na ślub cywilny
Cytat:
No hej
ja też się cieszę że tak to wszystko wyszło, tak nie chciałam tych świąt bo się zapowiadało wszystko do du.py a tu jednak
a dziś Tż zrobił mi niespodziankę bo przyjechał do mnie (a to taki wstydzioch jest że upodobał sobie tylko mój pokój i tylko mnie, a że teraz mój pokój jest zajęty to siedzieliśmy w troje z moją mamą)
a zanim zaczęliśmy to posiedzenie to...zabrał mnie w "nasze" miejsce, tam gdzie ponad 3lata temu zdecydowaliśmy że będziemy razem zaskoczył mnie bo to spory kawałek drogi ode mnie a jednak chciało mu się jechac (albo się stresował wizytą u mnie i moją mamą)

...pełna smutku niepokoju i niepewności przed...-całkiem fajnie przetrwałam te święta
ciesze sie że tak sie wszystko ułożylo.. teraz będzie z górki w końcu

Cytat:
napisze tylko tak:

BYŁO SUPER

jutro wiecej zmykam
to czekam na całą transmisje

dzień dobry

ale było wczoraj super... ehhhh tż przyjechał o 12.30 pociagiem , odebrałam go z dworca...przyjechał do mnie na obiadek,na 19.30 -bylismy w kinie z rodzicami na prawie zemsty- super film POLECAM! dottta- co do tego filmu avatar to nie dla nas nikt z nas nie lubi takich filmów. potem kolacyjka i nyny, teraz pojechał juz do pracy ale o 19 pojade go odebrac
musze sie dzis wybrac na basen... trzeba spalic conieco
..i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę
87_meg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 10:26   #4032
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

dzień dobrry

Przyszłam sie przywitać i zaraz zmykam do Koscioła, a później odwiedzimy wujka Mariana hehe

Miłego dnia dziewuszki

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 11:07   #4033
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

TŻ WRÓCIŁ
cały dzień u mnie teraz lezy na łóżku i gada głupoty kochany mój
pojedzie dopiero jutro odemnie do pracy super
ok 18 chcemy isc do kina z rodzicami
buziaki
GITARA! Dotrzymał słowa napisz potem reakcję teściówki

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja sobie nie żałuję na szczęście waga stoi w miejscu
A ja wczoraj spotkałam dawna koleżanka na dyskotece i mi się zaczęła przedstawiać bo mnie nie poznała podobno schudłam

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zaraz zmykam się myć i spać, bo jutro o 4:00 jedziemy na wycieczkę do Zakopanego (pomysł Piotrka z okazji naszej poniedziałkowej rocznicy ), jeśli pogoda dopisze to pójdziemy na wycieczkę na morskie oko
WOw! ja też kcę! To udanego wypadu

Cytat:
j

zabierz mnie mam nadzieje ze Wam się uda wyjazd koniecznie rób zdjęcia

To mnie też co dwie przyzwoitki to nie jedna

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 11:08   #4034
Mustique
Lena

Cytat:
Mustique ja tel lubie sccrable i monopol;p

oooo tak! monopol! my mamy jeszcze taką wrsję z lat 80~! superrr zabawa!

kulig sie udał. choc ja tylko chwilunię jechałam... bo moj teżet lubi większe wrażenia i cała ekipa przeniosła sie na jazdy w wyższe partie gór... a to nie dla mnie! ja robiłam za fotografa- kamaerzystę i dokumentowałam ostatnie wybryki tego roku!

a teraz bo sycącym śniadaniu- wata cukrowa- czas na pozywniejsz ejedzenie... zmykam do teściowej na sniadanko- a może już na obiadek sie załapie!
Stary 2009-12-27, 11:11   #4035
kaska87
Zakorzenienie

cześć

ja mam do ślubu 629 dni i wcale nie uważam, że to dużo nawet nie wiecie jak to szybko leci

zmykam grać w simsy bo później P. wróci i nie pogram

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-27 o 11:12
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 11:16   #4036
87_meg
Wtajemniczenie

elunka88- teściowa musiała sie z tym pogodzic bo tz wczoraj rano wstał i powiedzial ze wraca...to jego tata powiedział to wrócimy wracem popołudniu ale tz powiedział ze nie wraca teraz bo chce byc u mnie juz na obiad no matka go odwiozła na pociag.zalił sie siostrze matki i babci ze tak jest bez sensu...poróbowały tłumaczyc ale chyba same nie trzymały jej strony... no zobaczymy co z nia teraz bedzie.. ja nie mam ochoty sie z nia narazie widzieć.bo nadal czuje żal a tz nie rozmawia z nia dalej..

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
cześć

ja mam do ślubu 629 dni i wcale nie uważam, że to dużo nawet nie wiecie jak to szybko leci

zmykam grać w simsy bo później P. wróci i nie pogram

napewno!
..i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę
Stary 2009-12-27, 11:17   #4037
kaska87
Zakorzenienie

87_meg moim zdaniem trochę to dziwne, że w święta TZ się z mamą nie odzywa to jego mama jaka jest taka jest ja też musiałam znosić teściową, ale o dziwno tylko 2x mi podpadła i była miło pomyślałam, że to mama P. i kaszaniasto by było gdyby byli skłóceni

pomyśleć, że początkowo planowaliśmy ślub na 17.04.2010 i dobrze, że będzie później i wtedy miałam też 600 pare dni i minęło nawet nie wiem kiedy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-27 o 11:20
Stary 2009-12-27, 11:21   #4038
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
87_meg moim zdaniem trochę to dziwne, że w święta TZ się z mamą nie odzywa to jego mama jaka jest taka jest ja też musiałam znosić teściową, ale o dziwno tylko 2x mi podpadła i była miło pomyślałam, że to mama P. i kaszaniasto by było gdyby byli skłóceni
ta kobieta jest dziwna i nawet gdybym bardzo chciała nie opisze Wam tu tego... ona jest ograniczona na ludzi widzi tylko siebie, obraza sie o byle co czasem nawet o nic tylko tak poprostu.. ona robi tz notorycznie krzywde i ona zawsze wyciage ręke teraz juz tego nie wytrzymał i mu sie nie dziwie,nikomu nie jest z tą sytuacja łatwo, ale z drugiej strony ile mamy jeszcze dawac soba pomiatac 2, 5 10, czy 20 lat?
to nie sprawiedliwe ze ona cos nie wiadomo co ubzdurała sobie w głowie a my musiamy to tolerowac, kazdy ma swoje granice i ilez mozna plakac przez kogos ?
Stary 2009-12-27, 11:25   #4039
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ona jest ograniczona na ludzi widzi tylko siebie
przepraszam, ale wymiękłam
Cytat:
obraza sie o byle co czasem nawet o nic tylko tak poprostu.. ona robi tz notorycznie krzywde i ona zawsze wyciage ręke teraz juz tego nie wytrzymał i mu sie nie dziwie,nikomu nie jest z tą sytuacja łatwo, ale z drugiej strony ile mamy jeszcze dawac soba pomiatac 2, 5 10, czy 20 lat?
to nie sprawiedliwe ze ona cos nie wiadomo co ubzdurała sobie w głowie a my musiamy to tolerowac, kazdy ma swoje granice i ilez mozna plakac przez kogos ?
hmm nie wiem czy ona taka jest czy to wynika z tego, że nie akceptuje Ciebie i Waszego związku i dlatego robi Wam ciągłe problemy, Ty sama wiesz jak to jest więc jeśli to jest czysta złośliwość i robienie Wam na złość to w sumie macie rację, ale mimo wszystko TZ powienien z nią normalnie rozmawiać, a jak ona zaczyna po Was/po Tobie pojeżdżać to ją przystopować żeby wiedziała, żę teraz nie ma już jej SYNECZKA tylko WY i nara jej
ja też postanowiłam, że ok teściowa jest jaka jest, ale to mama mojego P. i trudno...ale do tego, że jesteśmy razem powinna już dojść, szkoda gadać, zaczynając od głupiego prezentu na święta-mój P. dostał od moich rodziców prezent, a ona mi nawet życzeń nie złożyłą już nie mówiąc o jakimś drobnym upominku-dostałam wielkie G. i to nie chodzi o jakąś rzecz tylko o pamięć, ale widocznie ja jestem tylko koleżanką nie ważne, że jesteśmy już tyle zaręczeni i planujemy ślub

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-27 o 11:28
Stary 2009-12-27, 11:34   #4040
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
przepraszam, ale wymiękłam

hmm nie wiem czy ona taka jest czy to wynika z tego, że nie akceptuje Ciebie i Waszego związku i dlatego robi Wam ciągłe problemy, Ty sama wiesz jak to jest więc jeśli to jest czysta złośliwość i robienie Wam na złość to w sumie macie rację, ale mimo wszystko TZ powienien z nią normalnie rozmawiać, a jak ona zaczyna po Was/po Tobie pojeżdżać to ją przystopować żeby wiedziała, żę teraz nie ma już jej SYNECZKA tylko WY i nara jej
ja e G. i to nie chodzi o jakąś rzecz tylko o pamięć, ale widocznie estem ty
z tym ograniczeniem to nie tylko moja opinia...
ona taka poprostu jest i tyle... rozmów to było tyle ze nie policze tego
a nas podobno akceptuje a mnie lubi
hahahha i tak w kółko macieju mówi jedno robi drugie, za nią nie nadązysz..
Stary 2009-12-27, 11:36   #4041
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
z tym ograniczeniem to nie tylko moja opinia...
ona taka poprostu jest i tyle... rozmów to było tyle ze nie policze tego
a nas podobno akceptuje a mnie lubi
hahahha i tak w kółko macieju mówi jedno robi drugie, za nią nie nadązysz..
mi P. też ostatnio powiedział, że mnie ona lubi mój teść jest spoko zawsze ze mną pogada czasem dzwoni, jak mam urodziny, albo imieniny to pamięta, słodyczki mi przywozi

już chyba pytałam, ale nie pamiętam ile Twój Tz ma lat? Pracuje już na stałe?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-27 o 11:37
Stary 2009-12-27, 11:39   #4042
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Ja też dołączam do grona średnio-zadowolonych z teściów. tata mojego G. coś się zmienił ostatnio na dużo gorsze...czepia się o wszystko. A G uparty i sobie nie daje. Wczoraj teściu do mnie (chciał się pożalić biedny) że Grześ do niego pyskuje i te de. A ja mówię "Wy żeśta kur** oba dobre" i go pożałowałam

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 11:40   #4043
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
mi P. też ostatnio powiedział, że mnie ona lubi mój teść jest spoko zawsze ze mną pogada czasem dzwoni, jak mam urodziny, albo imieniny to pamięta, słodyczki mi przywozi

już chyba pytałam, ale nie pamiętam ile Twój Tz ma lat? Pracuje już na stałe?
prawie 25 ale studiujemy dziennie wiec ciezko jest znalezc stała prace ale oboje pracujemy ile sie da.
Stary 2009-12-27, 11:45   #4044
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
dotta mowisz, ze ten avatar fajny?sis wlasnie dzis jedzie z mezem na to.ale ponoc 3 godziny trwa!!!!!a my z malym w domu, umre chyba;p

sniadanko zjedzone czas sie ogarniac, bo zaraz sis przywiiezie mikolaja do nas-mam nadzieje, ze ten film troche krotszy bedzie jednak;p idizemy z nim do kosciola-ciekawe jak sie zachowa??juz sie boje;p bo on jak kogos nie zna to od razu podlatuje z lapami i krzyczy:nie nie nie.jak ksiedza zlinczuje to bedzie dopiero!;p

milego dnia
mi sie tez avatar podobal 2,5 godziny trwa ale oplaca sie w 3d isc bo podobno efekty sa super (brat byl-ja na kompie widzialam)

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

To mnie też co dwie przyzwoitki to nie jedna
No Jenny my bedziemy grzeczne

a Jenny już w zakopcu na pewni skoro o 4 wyjezdzali

Stary 2009-12-27, 11:47   #4045
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Ja też dołączam do grona średnio-zadowolonych z teściów. tata mojego G. coś się zmienił ostatnio na dużo gorsze...czepia się o wszystko. A G uparty i sobie nie daje. Wczoraj teściu do mnie (chciał się pożalić biedny) że Grześ do niego pyskuje i te de. A ja mówię "Wy żeśta kur** oba dobre" i go pożałowałam
a ja jestem bardzo zadowolona z teściowej teścia niestety nie zdążyłam poznac...ale podobno był nie za ciekawy...
a teściowa to złota kobita jest!
Stary 2009-12-27, 11:49   #4046
87_meg
Wtajemniczenie

[QUOTE=mabi84;16071676]a ja jestem bardzo zadowolona z teściowej teścia niestety nie zdążyłam poznac...ale podobno był nie za ciekawy...
a teściowa to złota kobita jest![/QUOTE]

to sie ceni!
moja moze kiedys była złota w kazdym razie teraz jest ostro zardzewiała:hahah a:
Stary 2009-12-27, 11:50   #4047
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
prawie 25 ale studiujemy dziennie wiec ciezko jest znalezc stała prace ale oboje pracujemy ile sie da.
no, ale ważne, że ma pracę ja też dziennie studiuję i szukam pracy, a P. ostatnio podpisał na czas nieokreślony

mój P. na teściową nie może narzekać ma dobry kontakt z moimi rodzicami :yes: szkoda, że ja nie mam takiego

Stary 2009-12-27, 11:53   #4048
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
ja to jestem srednio zadowolona z calej rodziny ale to moje przewrazliwienie bo jesczze nic mi nie zrobili no moze poza tym ze lubia plotkowac nawet na moj temat ciagle info wymieniaja i sie tym nie kryja przede mna... "bo przeciez to nie jest zadna tajemnica" ale tak poza tym to nie mam sie czego przyczepic, ale denerwuje mnie strasnie ze oni obok siebie wszyscy mieszkaja i ciagle jeden do drugiego z *******ami przychodzi...

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Pierdoły to zakazane słowo?? Pierwszy raz mi się coś zakreskowalo... pierdołami przez "l"

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2009-12-27 o 11:54
Stary 2009-12-27, 11:54   #4049
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

[QUOTE=87_meg;16071726]
Cytat:
a ja jestem bardzo zadowolona z teściowej teścia niestety nie zdążyłam poznac...ale podobno był nie za ciekawy...
a teściowa to złota kobita jest![/QUOTE]

to sie ceni!
moja moze kiedys była złota w kazdym razie teraz jest ostro zardzewiała:hahah a:
może i moja zardzewieje z czasem? zresztą jest od moich rodziców sporo starsza bo aż 7-8 lat
za to z punktu widzenia Tża jego teściową to rdza już dawno zeżarła...

kaska87 wczoraj Tż był u mnie i też moja matka mu nawet życzeń nie złożyła... aż mi wstyd

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2009-12-27 o 11:58
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 12:07   #4050
karolinusienka
Zakorzenienie

Dobry

Więc zaczynam relacje :

Zaprosiliśmy Rodziców Piotrka na 14. Przyjechali z lekkim poślizgiem ale niezauważalnym dla rodzicow Zaparkowali przed klatką, a my mamy akurat okna z kuchni na podwórko więc zauważliśmy i tata wpadł w panikę, że Tata P. jest pod krawatem, a moj w spodniach i koszuli, ale na szczeście tylko źle zobaczyl hehehe więc idą, powoli wchodzą, a mnie już kręci w brzuchu. Od samego rana nic nie jadłam tylko latałam do kibelka, bo chyba mi też się stresik udzielał więc mała panika, ale jak zobaczyłam bardziej zestresowanego Piotrka, to ja odpusciłam, bo nie chciałam żeby się bardziej zestresował. Więc weszli. Piotrek mamie wręczył kwiatka-storczyka, taie winko a mnie 2o mega wielkich róż, aż mi szczęka opadła i powiedział, "oto ogrom miłości dla Ciebie Kochanie "moja reakcja ->.
Więc zasiedliśmy do rosołu jemy a tutaj cisza i mnie znowu stres wziął. Więc tata polał (a rano Piotrek mowił mi, że się oświadczy albo przy pierwszym nalaniu alkoholu, albo na deser ) więc jak zobaczyłam, że polał to się zestresowałam. A tutaj z Piotrka strony cisza jak makiem zasiał i nasi ojcowie zaczęli gadać, więc tak dziwnie się zrobiło hehe bo sie rozgadali jakby przyszli tu na pogaduchy a nie na zaręczyny więc przeszło drugie danie, herbata z ciastem, kolejna herbata. I na stół wylądowały wędlinki. Jemy, jemy a tutaj cisza nadal z Piotrka stołu, a ja sobie myślę, kurde co jest i w końcu się Piotrek spiął i zaczął:
wstał i "więc przejdźmy do meritum sprawy, bo po to tutaj się znaleźliśmy" stanął za mną objął mnie(ja siedziałam bo nie wiedziałam co mam zrobić czy wstać czy siedzieć, więc wybrałam to drugie) i zaczął (dokładnie Wam tego nie przytoczę bo w szoku byłam i do tej pory jestem )

"Chciałbym podziękować Państwu za wychowanie tak wspaniałej i kochanej osóbki, o tak dobrym serduszku. Szukałem swojego Kwiatusza i znalazłem. Dlatego proszę Państwa o córkę w komplecie z prawą ręką, obiecując miłość, szazcunek, zaufanie, opiekę aż do ostatnich chwil."

chyba nie zapomniaałam o niczym jak sobie przypomnę i poukładam w główce wszystko to dopisze więc mój tata wstał, łzy w oczach i powiedział:

"co ja mam do powiedzienia, chyba niewiele. skoro się kochacie i jest Wam dobrze, to oddaję moją córkę w Twoje ręce. Sam widzisz, że przyjeliśmy Ciebie z otwartymi rękoma i traktujemy Ciebie jak rodzinę".

i się popłakał i płakali wszystcy jak się odwróciłam od taty i patrzę, mama zapłakana, Piotrka tata zaczerwienione oczy i mama Piotrka tez. ale już było z głowy,. więc powiedzieliśmy, że mamy jeszcze jedną niespodziankę, a Piotrka rodzice myslieli, że jestem w ciąży jak się pozniej okazało ale neistety ich zawiodłam
więc dalismy im te zaproszenia i też się wzruszyli jak czytali tekst, moja mama czytała na głos to jej się głos załamywał i przeszło później nie mogli uwierzyć, że to sama pisałam i same ochy i ahy były
więc poźniej szybkie obgadanie co i jak i doszli do menu a my z tekstem-chcecie zobaczyc a oni hehhe zaskakiwalismy ich na kazdym kroku
wiec siedzieli i w ogole przeszli na "ty" i gadali o wsyztskim i o niczym i wyszli przed 23 hehehe tak im sie spodobało
chyba o wszystkim napisałam

Edytowane przez karolinusienka
Czas edycji: 2009-12-27 o 12:09
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości