|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
DZiekuje kochane za gratulacje
Pomidorka też po cichutku gratuluję u mnie pewnie owulka była później niż myslałam. Po świętach mam nadzieję nam wkleisz zdjęcie teściora z dwoma tłustymi krechami Jestem obzarta i nie mogę się ruszać
|
|
|
|
#3752 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Kochanie rozkrecacie sie...ledwie mnie 3 dni nie bylo......hehe ![]() Ja wpadlam ob dobra duszyczka nie umie sie rostac z kompem(czyt.brat Pawla) i mam dostep do neta wiec pisze.... Wigilia super wyszla....bardzo radosnie ...pare lezek pokaplo...ogolnie czuje sie siwetnie tylko to noszenie malej mnie czasem meczy...sa np. takie godziny albo z 15 minut gdzie mam dosc bycia w ciazy.... ![]() ![]() teraz tylko wytrwac do 1 stycznia...i rodzic moge...ehhe buzka |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Malga już nie dużo zostało do 1 stycznia
Jeszcze troszkę i będziesz ze swoją wyczekaną dziecinką
|
|
|
|
#3754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
skoro jeszcze nie dowierzaszCytat:
Malga wybraliście w końcu imię?? My też już w domu od popołudnia. Na wigilii u moich byliśmy godzinkę, potem do teściów, na szczęście wszystko bezstresowo i bardzo rodzinnie. Z prezentów wszyscy zadowoleni, ja również, dostałam m.in serię książek domu nad rozlewiskiem ![]() Na wigilii u nas w domu miałam taki ciężki humor, że myślałam, ze popłaczę się przy stole, ale jakoś wytrwałam. @ rozgościła sie na dobre, ale przynajmniej w sylwestra będę miała spokój. Jutro jedziemy odwiedzić znajomych i powoli po świętach ![]() Uciekam juz, może coś w tv wypatrzę
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 i znowu serca mam dwa... Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-12-27 o 11:22 |
||||
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od przyszłej Teściowej rękawiczki zamszowe , a od TŻ ekspres c. do kawy i kalendarz z m.in jego zdjęciami z zajęć aikido na które chodzi no i co mnie zaskoczyło dziadkowie TŻ też naszykowali prezent dla mnie - jakieś drobiazgi , jutro zobaczę i tak się ciesze..
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomidorko GRATULUJĘ ![]() Ale super, że wysyp II jest. Kto jeszcze testuje w najbliższym czasie?? My dziś byliśmy u moich rodziców, jutro jedziemy do teścia... Ale szybko te święta uciekają... A my tyle jedzenia naszykowałyśmy, że ze 3 rodziny by się jeszcze najadły. Nie będę gotować chyba z miesiąc
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley ja zaznaczyłam lewym przyciskiem myszy wypowiedź pomidorki no i na niebiesko jest tekst
i jak było u Twojej mamy? Ja tam się ciesze dzisiaj bo TŻ będzie na 13 , na obiad choć pewnie nie tylko ![]() Nad jedną rzeczą trochę "ubolewam" w te święta... babcia zrobiła taki sernik ,że nie da się go jeść a wszystko przez to ,że śpieszno jej było do mojego chrzestnego.. tylko szkoda ,że im narobiła dużo ciast a Nam jedno , które i tak nie wyszło![]() lindsley u rodziców a nie u mamy
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-12-26 o 10:33 |
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas właściwie już po świętach. Jedzenia też tona została jak zwykle. Wczoraj u rodziny było bardzo miło i zabawnie
Lubię się z nimi spotykać i się poumawialiśmy już na kolejne spotkania To właściwie jedyna bliska sercu mi rodzina ze strony mamy, bo ze strony taty jakaś nie udana. A następne święta może zrobimy u nas jak dobrze pójdzie...
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciasta w tym roku sama robiłam i jak mówią moi goście wyszły pyszne ![]() U mamy spoko... Fajnie bo była i siostra z dzieciakami i brat z żoną i córeczką... Pokazałam fotkę synusia Pobawiłam się z najmłodszą póki co w rodzinie Teraz się szykuję powoli do wyjazdu - najpierw do babci, trzeba ją przekonać, żeby pojechała z nami do teścia... A to będzie trudne. Pewnie nas zaciągnie do domu i każe jeść... I nie ma zmiłuj. Potrafiła mi już 3 kiełbaski na talerz włożyć. Biedny Tz bo musiał to za mnie zjeść ![]() A jedzenie... Jak my mamy to zjeść jak nas ciągle nie ma. Chyba jutro pomrożę większość. I już wiem, że następnym razem zrobić przynajmniej połowę
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
POMIDORKO -Gratulacje! Napewno jesteś szczęśliwa! Co za wiadomość!
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziś w domku, ale zajedziemy jeszcze na chwile do teściów i potem jedziemy do znajomych, mąż jutro do pracy, także wspólne świętowanie dziś się kończy szkoda, bo mogłabym tak dłużej leniuchować.
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, ja na razie proszę o kciuki w poniedziałek, a nie o gratulacje
Gratulacje może będą później ![]() |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorko ja się na te 3 dni wstrzymałam z gratulacjami
, ale tylko 3 dni pamiętaj w końcu nauczyłam się z TŻ parzyc kawę w ekspresie chociaż na darmo stał nie będzie
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-12-26 o 20:51 |
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę do gina Infekcja się rozkręciła i się boję czy to maluszkowi nie zaszkodzi...A pochwalę się, że wybraliśmy wstępnie 3 imiona. Adam, Aleksander i Dominik. Tz-owi się podoba Aleksander a mi bardziej Dominik... Jakby była dziewczynka to chciałam żeby była Ola... Może przekonam Tz do Dominika A jak Wam się podobają te imiona?
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley mi się Aleksander podoba bo sama mam Ola na imię i jakbym miała syna to też chętnie bym go tak nazwała
Dominik ma na imię mój ukochany brat cioteczny więc też mi się podoba Adam nie koniecznie jakoś.Pomidora kiedy mężowi powiesz? Po wizycie u gina? |
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi wyjdzie porządnie i będę pewna na 100% to powiem. Na razie sama nie wiem, co to jest, ale mam ogromną nadzieję. A w poniedziałek 28dc, czekam więc...
Lindsley, mi też Dominik się bardziej podoba Ollliwka, gratuluję nowej umiejętności Idę spać, bo padam z nóg. Dobrej nocy dziewczyny |
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley o infekcje sie nie martw, w II trym. juz mozna spokojnie przyjmowac globulki.
Dominik,Aleksander bedzie pelno malych Adasiow
|
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
Adam i Aleksander mi się podoba
![]() Gabisun - gratulacje!!! Pomidora - trzymam kciuki ![]() serduszkowata - jak minęła wigilia i święta? Ze mną już lepiej, gorączka minęła, został kaszel i trochę katar...ale już przynajmniej mogę cieszyć się świętami, chociaż smutno tak bardzo bez Mamy
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett, dobrze, że choróbsko odpuszcza
Ja też się czuję znacznie lepiej. Chyba w końcu leki porządnie zadziałały. Lindsley, tak szczerze to mi się żadne nie podoba z tych imion, a Dominik już najmniej. No ale to Wam ma się podobać
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett dziękuję
Lindley jak dla mnie najładniejsze jest Dominik Ja dzisiaj muszę się zabrać za pisanie pracy
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już po kościele, mąż w pracy, wpadłam więc na wizaż, ale chyba będę musiała do sklepu podjechać, bo chleb mi się skończył, pewnie w POLO będą piekli swieże pieczywko to się załapię. Tyle przygotowań, myślenia nad potrawami, prezentami i okazuje się, ze już po świętach, kurcze jak ten czas ucieka.
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kiedy najlepiej wybrać się do lekarza? w którym tygodniu?
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno w 6tc już serduszko zobaczysz. Czyli teoretycznie dwa tygodnie po teście.
Abz, ja też na zakupy zaraz zmiatam. Scarlett, cieszę się, ze z tobą lepiej. I że jakoś przeżyłaś te święta. W zeszłym roku mój mąż miał takie święta - od razu po śmierci mamy. W tym roku już było lepiej, chociaż tęsknota zostaje. U mnie piękna pogoda. zaraz chcę wyciągnąć męża na spacer. Od razu do apteki skoczę, tylko nie wiem, gdzie go wysłać w tym czasie A my dziś po świętach siedzimy, oglądamy głupie filmy i się obijamy. Trzeba odpocząć po męczących dniach
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy raz byłam w 6tc potem w 9tc na usg, u lekarza który prowadzi teraz moją ciążę to pierwszy raz ok 11tc i teraz co 4tygodnie. W 12tc na usg genetycznym i 20tc na połówkowym.
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu nie pojechałam do sklepu, bo mama miała jeszcze cały chcleb więc sie podzielimy, poza tym rodzice pojechali do piekarni po świeże bułki.
A ja w domu leniuchuję totalnie, sama. Czytałam książkę, zle zaczęło mnie mulić a jak sie położę to bedę pewnie długo spała więc postanowiłam zobaczyć czy wizażanki nie śpią ![]() Jutro do pracy, jak mi sie nie chce
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się wybieramy na spacerek ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

u mnie pewnie owulka była później niż myslałam. Po świętach mam nadzieję nam wkleisz zdjęcie teściora z dwoma tłustymi krechami

i tu taka piękna nowina!!!!!
) 

Jeszcze troszkę i będziesz ze swoją wyczekaną dziecinką

skoro jeszcze nie dowierzasz

A jak Wam się podobają te imiona?