|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Wpadłam tylko na chwilkę by Wszystkim życzyć Wesołych Świąt i wszystkiego najlepszego dla Cate bo ma dzisiaj urodzinki z tego co się dopatrzyłam.
|
#2462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16056108]
Lindsey życzę powrotu to stanu bezbólowego [/QUOTE] Chyba to nie było do mnie ale dziękuję bo ja mam problem z kolei z infekcją i w pn lecę do gina ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja święta przeżyłam a jak u Was? ![]() cate - najlepsze życzenia |
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po świętach
![]() yolanda ja miałam coś podobnego w poprzedniej ciąży, bolała mnie prawa noga. Zwłaszcza jak dłużej posiedziałam w miejscu to ciężko było wstać. U mnie to chyba była rwa kulszowa i całe szczęscie nie trwała całą ciążę- w przeciwieństwie do zgagi. Teraz ani rwy, ani zgagi, zupełnie inaczej przechodzę drugą ciąże.
|
#2465 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a wcześniej taki wysyp samczyków był. Jeśli któraś z Was ma 100% pewności i chce na liscie tylko jedną opcję płci zostawić, to proszę o PW. Numery telefonów też proszę przysyłać, póki co mam zaledwie 7. ![]() U nas drugi dzień świat minął leniwie... wiecie- za długo te święta trwają... A Maksiu wciąż zasmarkany, na dworze wietrznie, więc z domu nie wychodzimy... to czas się dłuży. ![]() Dzisiaj cały dzień gości przyjmujemy, a jutro my w gości idziemy. ![]() Maksiu już słodko śpi w swoim dużym łóżku, znów zasnął w mig. ![]() Wynieśliśmy łóżeczko z sypialki, w maju wróci. ![]() Zmykam, bo mój brat z dziewczyną przyjechali na klachy i browczyka. |
|
|
|
|
#2466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie pstrykajcie mu fot w tym, to jak podrośnie, nie będzie miał za złe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() my już w domu, wrócliśmy wczoraj. w Lądku net działał tylko chwilami, więc się nie dopchałam, żeby Wam złożyć życzenia. zimy nie było, wyspacerowałam się za wszystkie czasy. okazało się, że nie wolno mi korzystać z żadnych zabiegów związanych z tamtejszymi wodami, więc robiłam za fotografa reszty ekipy. generalnie było ok, chociaż momentami miałam dość bycia zagłaskiwaną przez teściową. ale obyło się bez zgrzytów. nie przejadłam się, nie pochorowałam, brzusio chyba trochę się powiększył. w ostatni dzień pobytu testowałąm moje ciążowe spodnie, ale jakoś nie do końca byłam z nich zadowolona. dopiero jak włożyłam sobie koszulkę pod ten golf na brzuchu, to było lepiej. chyba brzuch za mały jeszcze, ale może dzięki temu spodnie starczą mi na długo ![]() dwa dni temu śniło mi się, że byłam na usg połówkowym. to był mój pierwszy sen w jakikolwiek sposób związany z ciążą. całość śmieszna, bo usg odbywało się w moim samochodzie, a lekarka przyszła z ekranem i myszką do nas nie pamiętam, czy tą myszką jeździła mi po brzuchu, ale pamiętam, że wyraźnie widać było, że to chłopiec ![]() co nie przeszkadza mi upierać się nadal przy Hani ![]() pozdrawiam wszystkie tuzaglądczki
|
|||||
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cate
Cytat:
![]() Moje dziecię dziś o 24 w nocy postanowiło rozpocząć harce. Tak się rozbrykał, że godzinę tańcował i zasnąć nie mogłam. ![]() ______ Pokażę Wam jakie porty znalazł wczoraj mój mąż na allegro http://www.allegro.pl/item851842272_...acu_cmuwu.html Nie wiedziałam, że w US Army są kobiety w ciąży.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-27 o 12:39 |
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz
a jeszcze niedawno mówiłaś, że wszystkie już kopią, a Twoje nie ![]() tymczasem ja, z powodów świątecznego menu, nie wiem na ile bulgotanie w brzuchu, to jelita, a na ile dzidzia. chyba mimo wszystko to ciągle jeszcze trawienie wklejam Wam brzuchatą fotę. ujawniam się, a co mi tam
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Margo swietne drzewo
A Ty też ładnie wyglądasz ![]() Mój brzuszek trochę podrósł ![]() Nawet Tż powiedział ' o! masz brzuch jak w ciązy ' Ale to pewnie z jedzonkaa..
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
cate , 100 lat
Święta minęły bez większych atrakcji jedzeniowo-bólowych. Najadłam się pierogów i pasztecików z kapusta i grzybami i nic mi nie było. Litrami piłam kompot z suszu, jak nigdy. Brzusio jest większy, na wadze też jest więcej ![]() Z prezentów jestem baaardzo zadowolona. Były książki ( Nigella świątecznie Wczoraj byliśmy w kinie na filmie Avatar. Polecam wersję 3D. Normalnie czad!!!!! Tak świetnego filmu już dawno nie oglądałam. Luiza dała mi trochę popalić, chociaż na brzuch położyłam grubą kurtkę i torebkę. Myślałam, że nie wysiedzę, bo film trwał 3 godziny, ale byłam dzielna ![]() Dzisiaj kolejna mała imprezka, Łuki ma urodzinki ![]() Zdjęcie robione po wieczerzy
|
#2471 | |
|
Raczkowanie
|
Dawno do Was nie zagaldalam i mam sporo do nadrobienia z czytaniem. Pobieznie przeczytalam watek. Przede wszytskim gratuluje serdecznie wszytskim mamusiom, które znaja juz plec swojego dziecka. Ja obecnie jestem w 16 tygodniu ciazy i jeszcze nie znam płci, mam nadzieje, ze juz niedlugo poznam (chociaz nie ukrywam, ze przeczucie mam na synka-podobnie jak moj mąż)
Cytat:
Ja rowniez nie odczuwam na razie zadnych ruchów dzieciatka, ale chyba mam na to czas do 20 tygodnia. Nie moglam dzis uwierzyc, gdy weszlam na wage i mi pokazalo ze od poczatku ciazy przytylam tylko 2 kg. W swieta jak sie najadlam brzusio mialam juz calkiem pokazny, za to zawsze rano mam dosc płaski. Ale i tak wierzyc mi sie nie chce, ze tylko 2 kg przytylam. Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2009-12-27 o 17:29 |
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle bzdetów w jednym dziełku to chyba jeszcze nie widziałam jak żyję...
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ładne macie brzuszki !!!
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak,potwierdzam 2012 straszna kiła
dobrze,że na dvd oglądaliśmy ![]() ja też lekko objedzona po świętach,od razu pół kilo więcej i większy brzuchol ![]() ale bez sensacji żołądkowych na szczęście współczuję tym,które je miały ja dzisiaj miałam odlot w kościele dobrze,ze zdążyłam wyjsć na dwór,po kilku minutach przeszło,ale strachu sie najadłam i spociłam jak mysz... dziekuję za miłe słówka dla reniferki śliczne brzuchatki jesteście! |
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to naprawdę w ciąży jestem...
Od wczoraj śniło mi się kruche ciasto... Upiekłam choć wiedziałam, że nikt poza mną go nie ruszy (mój mąż je tylko serniki i czasem makowce), zjadłam trójkąt i zaspokoiłam pypcia. Tylko nie wiem co z resztą. Może któraś reflektuje? Jutro mam o 9 rano USG, proszę o kciuki. Jadę pożyczonym autem, moim mogę nie dotrzeć, a drugi raz 20 tygodnia tej ciąży mieć nie będę...
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam, że coś strasznie mi się chce, zrobię, zjem kawałek a reszta sie marnuje..
![]() Kropka za wizyte
|
|
|
|
#2477 | |
|
Konto usunięte
|
witaj z powrotem.
ale fajna fotka- i Ty i drzewo z brzuszkiem. ![]() ale fajny, duży brzuszek. ![]() to zaglądaj częściej. Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za Twoje jutrzejsze usg połówkowe. Ja we wtorek.
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Konto usunięte
|
Haj. Wrzucam tylko fotkę swą 5miesiączną. Trzymam kciuki za kropkowe i leowe usg
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja-cudny brzusio!
Kropka-daj no przepis na to ciacho-apetycznie wygląda ![]() za badanieLea-a jakie Ty z powidłami robisz? zawczasu też zacisnę gdybym nie dotarła na czas![]() super,że Maksiowi podoba się nowe posłanie i śpi jak susełek niestety to mamuśki chyba bardziej przeżywają te rozstania |
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka - kciuki za usg
![]() dobrze, że warunki drogowe są ok, to można bez strachu jechać pożyczanym autem. btw - korzystałaś już z węzła Sośnica? Szaja - pięknie się prezentujesz wy tu wszystkie wyglądacie poważnie, tylko ja jak dziecko. do tej pory zdarza mi się, że mnie o dowód zaptają
|
|
|
|
#2481 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16083393]
ja uwielbiam kruche, ![]() Trzymam mocno kciuki za Twoje jutrzejsze usg połówkowe. Ja we wtorek. [/QUOTE] Na powidła nie wpadłam. A uwielbiam. ![]() Dzięki za kciuki. Odwzajemnię się jutro. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16083715]Haj. Wrzucam tylko fotkę swą 5miesiączną. Trzymam kciuki za kropkowe i leowe usg [/QUOTE]Ładnie Ci rośnie tam. U mnie jakoś nadal w miejscu. Masz oczy mojej chrzestnej. Cytat:
![]() 400g mąki, 200g masła, 50g cukru i 2 żółtka. Zagnieść. Do lodówy na 20 min. i piec 20 min. w 190 st.C. Proste bardzo. Dzięki. Cytat:
![]() Prowadzić będzie mój mąż, więc bez względu na warunki jakoś każdy znajomy bez oporu da mu auto. Mnie by pewnie nie dali. Co by nie mówić, mój chłop jest naprawdę rewelacyjnym kierowcą. Cytat:
Teraz już się trochę posypałam... Dobra, spadam do tej Rudy... miłego dnia, buziaki... |
|||
|
|
|
#2482 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Kropko :kcuki: za USG ![]() Margo, mi jeszcze w tamtym roku babeczka dała 16 lat jeszcze dodała, że wyglądam młodziej od jej córki licealitki Oby tylko tak mi na starość odejmowali Szajajaba, Bydgoszczanka, Margo ślicznie wygladacie
|||||||||||||||||||||
|
|
#2483 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16083715]Haj. Wrzucam tylko fotkę swą 5miesiączną. Trzymam kciuki za kropkowe i leowe usg
[/QUOTE]uroczy 5miesieczniak. ![]() Cytat:
Masz rację, dzieciaki są elastyczne i szybko się przystosowują do zmian, a my- mamusie- wszystko dłużej i bardziej przeżywamy. ![]() A zasypianie Maksia wciąż super. Cytat:
Ale tak jak kropka pisze, to i budowa ciała ma znaczenie, a do tego ja się na co dzień wcale nie maluję, więc w ogóle wyglądam jak dzieciak. ![]() kropka, czekamy na wieści, ciekawe czy się Danielek potwierdzi. ![]() No i po świętach. Trzeba się na nowo wkręcić w tryb pracowania i wcześniejszego wstawania.
|
||
|
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc babeczki.
Juz po swietach i w robocie tkwie. Poszlam spac o 0.30 a obudzilam sie o 4.00. Padam ale Swieta wspominam bardzo milo ![]() Fajna Ty a i drzewo jakies takie brzuchate wybralas ![]() Sliczne Cytat:
wracaj i opowiadaj jak sie ma Danielek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16083715]Haj. Wrzucam tylko fotkę swą 5miesiączną. Trzymam kciuki za kropkowe i leowe usg [/QUOTE]hehe, fajna Ty ![]() Lea, kciuki za wtorkowe usg ![]() Yolanda jak plecy? Mam nadzieje, ze lepiej ciutke lepiej Cate, sto lat Milego poniedzialku i poswiatecznego tygodnia
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
ja już od 6.30 na nogach. wyprawiłam małża do pracy, zjadłam śniadanie, wstawiłam pranie i na razie nic więcej nie robię
![]() o 12 wychodzę do banku, a potem zapowiedziałam się do rodziców na obiad. i nie wiem czy wspominałam, ale z dziadkiem dużo lepiej.
|
|
|
|
#2486 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
Ja również witam po świętach
Szaja, Bydgoszczanka, margo - piekne te wasze brzusie, slicznie wyglądacie ![]() Kropka - kciuki za wizytę. Ja równiez dzis mam wizyte po południu, jakoś dziwnie sie denerwuję, nie wiem dlaczego, może dlatego, że mąż nie może ze mna jechać, a dotychczas zawsze był...chciałabym juz byc po wizycie, ech...
|
#2488 |
|
BAN stały
|
to ja tez sie powitam po swiętach
![]() ![]() u nas nie najelpiej no ale grzecznie leze cały czas i moze sie troche stan zdrowia poprawi ![]() brzuszki dziewczyny macie śliczne |
|
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2490 |
|
Konto usunięte
|
Bydgoś, swoim wyglądem wzbudzasz wielkie zaufanie, mówił ci to ktoś?
![]() Margo, ciesz się z młodej twarzy, jak do nas będą babciu mówili, to do ciebie proszę pani Dzisiaj miałam szalenie miły poranek Poszłam na badanie krwi, i w recepcji dorwała mnie pielęgniarka, chciwie wpatrzona w mój dekolt A ja byłam szalikiem owinięta, który sobie zrobiłam, i owa pani zaczęła się zachwycać, bo też robi na drutach No to jej powiedziałam, jak się taki robi, robiłam z głowy w sumie, ale przepis machnęłam na bloga i jej adres podałam. Wiecie, jak mi ego urosło? Poniżej sprawca zamieszania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

)... natomiast nie mogę dłużej posiedzieć (zwłaszcza na miękkiej kanapie), ani postać, wchodzenie po schodach jest nieprzyjemne, a nałożenie skarpetek czy butów to poprostu masakra
Troszkę przykładam sobie termofor do pleców,ale nie chcę z tym przesadzać bo to nie jest wskazane
a jak u Was? 

za wizyte
jeszcze dodała, że wyglądam młodziej od jej córki licealitki