Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-27, 23:23   #961
Ahsa
Raczkowanie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Cytat:
Napisane przez nidd Pokaż wiadomość
Jestem tu nowa więc na początku witam wszystkie Panny Młode 2010!

Bardzo długo chodziłam po salonach, ale nie mogłam nic dla siebie znaleźć, aż przypadkiem na targach ślubnych zobaczyłam ją.Poniżej moja wymarzona (i już zamówiona) suknia ślubna.
przymierzałam tą suknię. Niestety na mnie wyglądała okropnie, nawet jakaś miła pani klientka stwierdziła, że zginęłam w tej sukni.
Szkoda że zdjęcie nie odzwierciedla tego jak w rzeczywistości wygląda.
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 09:54   #962
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nidd Pokaż wiadomość
Jestem tu nowa więc na początku witam wszystkie Panny Młode 2010!

Bardzo długo chodziłam po salonach, ale nie mogłam nic dla siebie znaleźć, aż przypadkiem na targach ślubnych zobaczyłam ją.Poniżej moja wymarzona (i już zamówiona) suknia ślubna.
Ja te widzialam i podziwialam suknie na targach w Kielcach.
Ale nigdy nie widzialam jej na normalnej dziewczynie. Przeslij swoje zdjecie w niej

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:11   #963
fatal21
Wtajemniczenie

Jak dla mnie 4 ale górę bym przerobiła, bo zmniejsza biust!
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:18   #964
Linka24
Wtajemniczenie

Krój ma ładny nie powiem.. ale ta tkanina.. jak z firanki. Nie mój styl. Ale może na tobie będzie się pięknie prezentować.

Kurcze mi do ślubu został miesiąc i zaczynam świrować...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:40   #965
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Witam!
suknię mam białą ze srebrnym haftem i bordowym wykończeniem (dół i góra) oczywiście inny welon (albo wcale) i bez rękawiczek, a narzeczony garnitur czarny w połyskujący prążek + bordowa kamizelka i plastron/fular/musznik? bordowy w esy-floresy.
Dodatki takie jak moja biżuteria, spinki do krawata srebrne, obrączki białożółte lub całe z białego złota...
Proszę o opinie

Edytowane przez Tygrysek_aa
Czas edycji: 2009-12-28 o 11:55 Powód: dodane złe zdjęcie
Tygrysek_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:54   #966
kahunia
Zadomowienie

Witam
Moja suknia jest juz zamowiona, w kolorze ecru Z wyborem nie mialam problemu, ale teraz nie wiem co dalej, jakie dodatki, jakie kwiaty, co z wlosami ktore nie sa zbyt dlugie (jak na zdjeciu), no i problem posiadaczki okularów, zakladac na slub czy zastapic soczewkami. Slub w sierpniu, takze mam jeszcze troche czasu, ale wiadomo jak jest... Poradzcie cos, prosze
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:28   #967
capricorno
Raczkowanie

GG do capricorno

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Witam
Moja suknia jest juz zamowiona, w kolorze ecru Z wyborem nie mialam problemu, ale teraz nie wiem co dalej, jakie dodatki, jakie kwiaty, co z wlosami ktore nie sa zbyt dlugie (jak na zdjeciu), no i problem posiadaczki okularów, zakladac na slub czy zastapic soczewkami. Slub w sierpniu, takze mam jeszcze troche czasu, ale wiadomo jak jest... Poradzcie cos, prosze
miałam ten sam dylemat , w okularach czuję się swietnie ale pomyslałam jak to wszyscy będą składać życzenia i cmokać mnie po tych okularach i będa zapaćkane , a ja będę musiała wyciągać szmatkę ....... kupiłam soczewki w których mozna spać i żeby przyzwyczaić oczy , wszyscy znajomi orzekli że w okularach lepiej bo bez wygladam na inną osobę , ale jak ponosiłam z miesiąc soczewki przywykli do mnie w takim wydaniu , polecam Ci z całego serca , tańczysz , podskakujesz , nie boisz się że ktoś ci strąci i ten komfort że widzę w nich wyrażnie na przód i po bokach acha zapomniałabym , Twoja suknia przeeeeeeeeeeśliczna:ehem : aaaaaaaa jeszcze wkleję linka do moich ślubnych fotek bez okularów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=378922

Edytowane przez capricorno
Czas edycji: 2009-12-28 o 20:05
capricorno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 21:21   #968
koniczyna111
Raczkowanie

Witajcie też jestem na etapie poszukiwania sukienki i jak na razie jestem przerażona, bo przy żadnej nie poczułam porywu serca i nieodpartej pewności, że to ta jedyna I co gorsza, mam wrażenie, że przy żadnej tego nie poczuję... to straszne i zazdroszczę tym z was, które wybór już mają za sobą. Ostatnio w necie znalazłam fajną sukienkę (zdjęcie poniżej), ale nie mam pojęcia z jakiej jest kolekcji, ani jaki to producent. Może wy wiecie?
koniczyna111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 10:25   #969
adriana26
Raczkowanie

wydaje mi się że to kiecka z salonu Mot a Mot ale musiałabyś sprawdzić

adriana26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:18   #970
wiefjurka
Przyczajenie

Two by rosa clara - model camelia www.rosaclara.es
wiefjurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:29   #971
capricorno
Raczkowanie

GG do capricorno

Cytat:
Napisane przez wiefjurka Pokaż wiadomość
przecudne te suknie , zapierają dech w piersiach ciekawe jak wygladają na normalnych dziewczynach bez fotoshopa , i ceny napewno zabójcze

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość
Witajcie też jestem na etapie poszukiwania sukienki i jak na razie jestem przerażona, bo przy żadnej nie poczułam porywu serca i nieodpartej pewności, że to ta jedyna I co gorsza, mam wrażenie, że przy żadnej tego nie poczuję... to straszne i zazdroszczę tym z was, które wybór już mają za sobą. Ostatnio w necie znalazłam fajną sukienkę (zdjęcie poniżej), ale nie mam pojęcia z jakiej jest kolekcji, ani jaki to producent. Może wy wiecie?
jedna z najpiękniejszych jakie widziałam , też myślałam o podobnej ale figura moja nie ta i napewno cena nie na moje mozliwosci
capricorno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 15:05   #972
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiefjurka Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki Faktycznie przepiękne mają te suknie, zwłaszcza, że wcześniej nie widziałam tej stronki. Mnie zawsze kręciły falbanki, ale z sukienek, jakie mierzyłam, żadna nie rzuciła mnie na kolana, niestety...
A nie wiecie czy u nas można gdzieś te kiecki zmierzyć?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez adriana26 Pokaż wiadomość
wydaje mi się że to kiecka z salonu Mot a Mot ale musiałabyś sprawdzić
Rzeczywiście, sprawdziłam i ten salon jest chyba jedynym miejscem w Polsce (jeszcze chyba w Krakowie miał sie otwierać drugi), gdzie można kupić suknie tej firmy, ale nie znalazłam na ich stronie modelu Camelia No cóż, już chyba takie moje szczęście, że sukienki, które mi się podobają są albo daleko, albo w ogóle nieosiągalne... A szyć sukienkę ze zdjęcia bez uprzedniego przymierzenia to zbyt wielkie ryzyko.
Stary 2009-12-29, 19:31   #973
beautygirl
Przyczajenie

GG do beautygirl
Smile Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Witam wszystkie Panny Młode 2010
Ja dzisiaj właśnie wybrałam moją wymarzoną suknię - jest zjawiskowa
http://www.suknieslubne-agora.pl/upload/1098.jpg
Co o niej myślicie??
Może podpowiecie mi jakieś dodatki??
Jestem taka podekscytowana

Buziaki
Izabela
Stary 2009-12-29, 19:54   #974
Kori
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beautygirl Pokaż wiadomość
Co o niej myślicie??

Buziaki
Izabela
Naprawde piekna.Cudenk o,kiedy masz slub?Jak masz fotki w niej to wklej.Naprawde zachwycila mie ta kiecka.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Witam
Sukienka piekna.Widze ze masz ten sam problem co ja tzn krótkie wlosy.Tobie do sierpnia jeszcze urosna a mi do 5 lutego raczej nie.I co tu zrobic?

Edytowane przez Kori
Czas edycji: 2009-12-29 o 19:51
Kori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:24   #975
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez [COLOR=Silver
[/COLOR]Sukienka piekna.Widze ze masz ten sam problem co ja tzn krótkie wlosy.Tobie do sierpnia jeszcze urosna a mi do 5 lutego raczej nie.I co tu zrobic?
No wlasnie, większość fryzur jest dla dlugich wlosów.. Z moimi jest taki problem, ze moze i urosna jeszcze do sierpnia, ale nie raz juz je zapuszczalam i im sa dluzsze tym gorzej wygladają: cienkie, wypadają, łamią sie... No ale pewnie jeszcze troche z nimi wytrzymam, a zaraz po ślubie znowu zetne Przejrzalam juz caly watek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=238191 i zapisuje po prostu te fryzury ktore mi sie podobaja, pojde z nimi do mojej fryzjerki i mam nadzieje ze cos sie uda zrobic.

Jak macie jakies zdjecia fajnych fryzur z wlosow takich max do ramion to wklejajcie prosze
Stary 2009-12-29, 21:59   #976
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beautygirl Pokaż wiadomość
Co o niej myślicie??

Buziaki
Izabela
O kurcze, Iza, ale super kiecka Można wiedzieć ile kosztuje takie cudo?
Stary 2009-12-29, 22:41   #977
fatal21
Wtajemniczenie

Chyba już znalazłam "prototyp"swojego ideału
Nie potrafię wkleić zdjęcia więc
http://www.rigore.pl/Modele_1/index.html model Diana
Aczkolwiek ja wolę białą!Widziałam ją w kolorze łososiowym, ale w białym nie miałam okazji
Co o niej myślicie?Fryzurka dokładnie taka jak na modelce tylko z bordową różą.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Zawsze możesz przedłużyć lub doczepic pasemka w identycznym kolorze włosów!Dobry fryzjer Ci doradzi

Sukienka piekna.Widze ze masz ten sam problem co ja tzn krótkie wlosy.Tobie do sierpnia jeszcze urosna a mi do 5 lutego raczej nie.I co tu zrobic?[/QUOTE]

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2009-12-29 o 22:43
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 09:31   #978
beautygirl
Przyczajenie

GG do beautygirl

Cześć Dziewczyny
Ciesze się bardzo, że podoba Wam się sukienka, którą wybrałam.
Do Koniczyna111 - sukienka za wypożyczenie kosztuje mnie 2.400 zł - sporo, ale jak ją zmierzyłam to nie wyobrażałam sobie już siebie w żadnej innej i chyba właśnie taki efekt powinien być
A wesele mamy 7 sierpnia 2010 i już się nie mogę doczekać

Buziaki
Izabela
Stary 2009-12-30, 12:34   #979
kahunia
Zadomowienie

beautygirl ślubujemy tego samego dnia sukienke masz piekna
Stary 2010-01-02, 16:59   #980
nieposkromionaa
BAN stały

Nareszcie! Znalazłam Być może zostanę tu troszkę skrytykowana, bo suknia nie nalezy do najskromniejszych... Ale co z tego, że na początku marzyła mi się zwykła skromna suknia, skoro w ogóle do mnie nie pasowała... Mam 21 lat (teraz to już 22 rocznikowo) mam drobniutką buzię, ogólnie jestem szczupła... więc potrzebowałam czegoś bardziej z pazurem... Poniższa suknia ma rozcięcie z boku, widać je dopiero gdy wysunę nogę do przodu, lub gdy usiądę, dlatego do kościoła zażyczyłam sobie, aby od kolana w górę były haftki, bym mogła je spiąć. Dekold też będzie mniejszy. Zastanawiam się tylko, czy nie podszyć góry sukienki materiałem...? I czy będzie pasował do niej welon? Jak myślicie? Bo dodatki i fryzura moim zdaniem muszą być do niej jak najprostsze... i im mniej tym lepiej...
nieposkromionaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 17:05   #981
namdo
Przyczajenie

Ja wybiore jedna z tych sukienek.

Edytowane przez namdo
Czas edycji: 2010-01-02 o 21:46
namdo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:07   #982
anna_karolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieposkromionaa Pokaż wiadomość
Nareszcie! Znalazłam Być może zostanę tu troszkę skrytykowana, bo suknia nie nalezy do najskromniejszych... Ale co z tego, że na początku marzyła mi się zwykła skromna suknia, skoro w ogóle do mnie nie pasowała... Mam 21 lat (teraz to już 22 rocznikowo) mam drobniutką buzię, ogólnie jestem szczupła... więc potrzebowałam czegoś bardziej z pazurem... Poniższa suknia ma rozcięcie z boku, widać je dopiero gdy wysunę nogę do przodu, lub gdy usiądę, dlatego do kościoła zażyczyłam sobie, aby od kolana w górę były haftki, bym mogła je spiąć. Dekold też będzie mniejszy. Zastanawiam się tylko, czy nie podszyć góry sukienki materiałem...? I czy będzie pasował do niej welon? Jak myślicie? Bo dodatki i fryzura moim zdaniem muszą być do niej jak najprostsze... i im mniej tym lepiej...
dół śliczny...ale górę bym jednak podszyła maeriałem bo tak za bardzo ordynarna jest ta sukienka <przynajmniej dla mnie>....
anna_karolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:49   #983
buzka86
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe Panny Młode! Śliczne są propozycje Waszych sukien ślubnych. Ja mam problem w wyborze odpowiedniej dla mnie. Większość sukien jest z gorsetem, bez ramiączek. Ja mam małe piersi i nie mogę mieć takiej góry. Muszę szukać bardziej zabudowanej.
buzka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 23:01   #984
buzka86
Raczkowanie

Bardzo podoba mi się ta sukienka. Ma zabudowaną górę, ale dół jest oryginalny. Co o niej sądzicie?
Stary 2010-01-02, 23:21   #985
lady22nn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buzka86 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode! Śliczne są propozycje Waszych sukien ślubnych. Ja mam problem w wyborze odpowiedniej dla mnie. Większość sukien jest z gorsetem, bez ramiączek. Ja mam małe piersi i nie mogę mieć takiej góry. Muszę szukać bardziej zabudowanej.
No widzisz ty odwrotnie ja odwrotnie.Ja mam spore piersi wiec rozgladalam sie za sukienkami na ramiaczkach zabudowanymi zeby mi sie nic ze tak napisze nieestetycznie nie >wylewalo>.moim zdanie ladnie wygladaja te gory gorsetowe na malych piersiach.Przymierzalas juz jakies czy na razie tylko tak wirtualnie?
lady22nn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 23:45   #986
mylady21
Wtajemniczenie

Dobrze dobrana gorsetowa góra wygląda świetnie na małych piersiach. To własnie raczej suknie ramiączkowe sprawdzają się przy dużym biuście...

Prosze nie snuć przypuszczeń, tylko zapraszam do mierzenia sukien
Stary 2010-01-03, 09:27   #987
buzka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Dobrze dobrana gorsetowa góra wygląda świetnie na małych piersiach. To własnie raczej suknie ramiączkowe sprawdzają się przy dużym biuście...

Prosze nie snuć przypuszczeń, tylko zapraszam do mierzenia sukien
Nie mierzyłam sukien ślubnych z gorsetem - to fakt. Ale mierzyłam suknie balową z gorsetem i czułam się bardzo niekomfortowo. Miałam wrażenie, że zaraz mi spadnie. Zależy też co kto uważa za małe- ja mam zaledwie A- bardzo małe.
Stary 2010-01-03, 09:57   #988
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
(...)Większość sukien jest z gorsetem, bez ramiączek. Ja mam małe piersi i nie mogę mieć takiej góry. Muszę szukać bardziej zabudowanej.
A gdzie tam głupoty piszesz

Gorset, dekolt z wycięciem np. w serce, który bedzie wyposażony np. w doszyte miseczki może bardzo ładnie wyeksponować Twój biust.

Zabudowane góry są raczej dla dziewczyn o dużych piersiach, żeby je ustabilizować i optycznie nieco zmniejszyć.

Cytat:
Bardzo podoba mi się ta sukienka. Ma zabudowaną górę, ale dół jest oryginalny. Co o niej sądzicie?
Szkoda, że zdjęcie jest takie małe.
Stary 2010-01-03, 10:06   #989
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mierzyłam sukien ślubnych z gorsetem - to fakt. Ale mierzyłam suknie balową z gorsetem i czułam się bardzo niekomfortowo. Miałam wrażenie, że zaraz mi spadnie. Zależy też co kto uważa za małe- ja mam zaledwie A- bardzo małe.
Ojojoj, ja też mam bardzo małe. Suknia Ci spadała, bo była niedopasowana - pamietajcie - suknia ma się ledwo zapinać. Obowiązuje taka zasada, jak przy jeansach - mierzymy na wdechu, bo potem materiał się rozciąga i wszystko spada. Kiecka z piersi , jeansy z pupy

Ja w ogóle nie mam biustu a w sukniach gorsetowych wyglądam dobrze.

No i polecam suknie z porzadnym gorsetem, poduszkami, Sincerity, J. Alexander, Pronovias,San Patick, La Sposa.

Żadnych cieniutkich gorsetów like a Cymbeline.

Zapraszam Cię także na lobby biuściastych na gazeta.pl, bo coś takiego jak "A" prawie nie wystepuje i najprawdopodobniej nosisz źle dobrany stanik ( ja przymoim całkowitym bezbiuściu mam rozmiar 65 C).
Stary 2010-01-03, 10:09   #990
buzka86
Raczkowanie

Powiększyłam zdjęcie sukni, które wstawiłam wcześniej. Mam nadzieję, że lepiej widać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości