|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie szwagierka da dziesiątki pieluch tetrowych także zawsze coś ![]() A musimy powoli już gromadzić choćby drobne elementy wyprawki Co do humorku, to Lindsley, to ja się dziwię, że wcześniej tak nie miewałaś mnie się często zdarza wybuchnąć z byle powodu, a tak sprzeczka z TŻtem to czasem tylko powód by móc się popłakać.Cytat:
Napisz coś więcej o sobie, ile masz lat, skąd jesteś, kiedy wzieliście ślub ![]() Cytat:
![]() a tu takie wieści !!!!!!!!!!!!!!!! Strasznie się cieszę razem z Tobą Kochana Koniecznie daj Nam znać jak już mężuś będzie wiedział jak zareagował Palenie mam nadzieję, że rzucone??? ![]() A z tym wątkiem to się wstrzymaj, bo pamiętasz jak myślałyśmy z Zgadnij, co by założyć wspólny wątek mamusiek z Planowanego? Teraz będzie Nas coraz więcej pomyśl pomyśl co Ty na to ![]() Aldii a od kiedy tak naprawdę zaczęłaś właśnie kompletować wyprawkę? Czy sam początek 5 m-ca to nie za wczas? chociaż tak myślę, że z powodów finansowych to chyba nie wczas i nie przesadzam... ![]() Ja godzinkę temu wstałam i biorę się za śniadanko, głowa boli mnie od paru dni, ale obawiam się, że znów z powodu ząbka chodzę z przeterminowanym o 2 tyg antybiotykiem w zębie Do tego miałam się dziś spotkać z Zebrą (z wątku styczniowego), ale Jej podciekają wody i leży na patalogii już - pisałam wczoraj do Niej - dziś lekarze mają zadecydować do dalej ![]() EDIT: Pomidorko a buciki dla TŻta masz?? kupuj pakuj ładnie z teścikiem i piękny spóźniony prezent świąteczny!!! Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-28 o 09:56 |
|||
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko, no wiem. Kochana jesteś
Trochę się łamię ostatnio
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba się zorientuje o co chodzi, co nie? ![]() Palenie rzucone... od dzisiaj Tylko nie bić, ja ciągle nie wierzyłam, ze to ciąża
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba też to, że jak byłam (to był bodajże 14 czy 15 dzień cyklu poprzedniego) u ginekologa stwierdził, że cykl był bezowulacyjny. i wtedy dopiero przypomniało mi się jakie miałam problemy. bo do tej pory, to nie mogłam sobie przypomnieć. to było jak miałam 13 lat. okropnie bolały mnie jajniki i poszłam z mamą na pierwszą wizytę. okazało się, że moje pęcherzyki nie pękają i lekarz powiedział, że potem mogę mieć trudności z zajściem w ciążę. |
|
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Olayya to może mnie nie od zęba boli skoro Ciebie też nęka ból głowy?
![]() Cytat:
![]() Co do wątku świnki pięknie, my tu dla Was specjalnie jesteśmy, a Wy sobie chcecie uciec na swój własny wątek W takim razie mnie Lindsley i Zgadnij pozostaje albo "wejść" w wątekmajowo-czerwcowy zapchany po brzegi albo założyć odrębny watek ![]() Pomysł z tym filmikiem super
|
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale głowy sobie obciąć nie dam, nie wiem, jak zareaguję. Ale chcę zrobić wszystko, żeby dzidzia była zdrowa Ach o to ci chodziło z tym wątkiem. To ja zapraszam do wrześniowo-październikowego - będziecie bardziej doświadczonymi mamusiami. ale założę jak betę odbiorę. bo chyba nie napisałam, ze na betę poszłam od razu, po 12 mam odebrać. Co do piosenki, to właściwie nie nasza, ale bardzo mi się podoba ![]() Dziewczyny, właśnie się zorientowałam, że 1 stycznia dokładnie rok temu zaczęłam brać kwas foliowy! Jak ten czas leci! |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorka Gratulacje!!!!!!!!!
a nie takie bladziochy. Ale się cieszę już jesteśmy 2 |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam do godziny 12, dzwonię do przychodni i jak wszystko dobrze pójdzie to zakładam wątek. Mam już fajną nazwę ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Mam nadzieję, że Mpik do nas dołączy, miała plamienie w tych samych dniach, co ja. Mpik, co tam u ciebie słychać? |
|
|
|
|
#3825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ale pierwszy raz tak pół dnia miałam zły humor bez powodu i pierwszy raz płakałam i nie wiedziałam dlaczego. Ale myślę, że powodem mogło być to, że jak jestem przyzwyczajona do siedzenia całymi dniami sama i nawet lubię sobie tak posiedzieć a tu od tygodnia ciągle ktoś jest i nawet w łazience nie mogę mieć spokoju (bo Tz przychodzi )Co do wyprawki to ja nie wiem co kupować bo wiem, że z 3 źródeł mam coś dostać i póki nie wiem co i ile to nie kupuję. Po prostu będę chyba kasę odkładać.... Cytat:
Palenie- dlaczego dopiero teraz skoro staracie się już kilka miesięcy?? Już przez 2 tyg dzidzia sobie powdychała... a i w organizmie pełno tego paskudztwa... Mam nadzieję, że wytrzymasz bo ja to mam chyba do Ciebie najbliżej i będę musiała się przejechać i
|
|
#3826 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, ja jestem za odrebnym, bo ni z ząb nie mogę sie wkręcić w majówkowy
|||||||||||||||||||||
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko gratuluje jeszcze raz
Gizix 36 i +11, tez bylam z tych szczuplech (52) Magialena i ![]() Kakusia zaczelam 4-5 m-c.AAAAAA to Zeberka jest ta tajemnicza kolezanka No ja tez strasznie czekam na wiesci, kiedy uwolnia Piotrusia, bo jak dla mnie to przetryzmywanie staje sie niebezpieczne (ale ponoc to stale praktyki swiateczne i weekendowe |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ginek mi mówił, że dziecko przez pierwsze 14 dni po zapłodnieniu nie pobiera nic od matki, dopiero otem zaczyna, bo pobiera przez łożysko, które się dopiero tworzy. No już nie krzycz na mnie, nie zapalę ani jednego - dla mojego maleństwa Marcelko, ja będę zaglądać i na wrześniówki i do was jak nowy założycie ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorka, nie mam monitorowanego. A ziół nie piję, bo ja w ogóle nic bez porozumienia z lekarzem nie biorę, nawet ziołowego
Testów owulacyjnych mam zamiar spróbować, tylko męża muszę poprosić, żeby zamówił na allegro, bo ja konta nie mam
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
im mniej stresu tym lepiej. Na pewno w końcu doczekasz się swojej upragnionej fasolki, czego z całego serca życzę |
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To cieszę się Zgadnij, że też jesteś za odrębnym swoją drogą już myślałam, że zostanę sama jak kołek bezwątkowa.... Cytat:
a pozwalałaś sobie na zachcianki? na jakieś chipsy, fast foody lody itp? czy zdrowo cały czas? ![]() Co do Zeberki to jestem zła że Ją tak przetrzymują nasz szpital słynie chyba z tego, że w chwili kryzysowej zamiast działać to przetrzymują to czekają.... niewiadomo na co ![]() Pisałam do Niej godzinę temu, nie odp, więc może coś już działają?? Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-28 o 11:32 |
||
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tu powinien nastąpić upiorny śmiech - sesese )
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie siedzę nad moja pracą i mam pytanie do naszych polonistek
jak się pisze zwrot "tym bardziej " razem czy osobno, bo już całkiem zgłupiałam, instynkt podpowiada ,że osobno ale wolę się upewnić
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny.
Gabisun, "tym bardziej" piszemy osobno
|
#3836 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, to mamy takie same odczucia bezwątkowości
![]() Pomi kiedy mąż wraca?
|||||||||||||||||||||
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
To załóżcie wątek dla mamuś z planować... Ja czasem na majówkach coś podczytam ale się już nie udzielam... Nie potrafię ogarnąć tyle osób na raz...
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia oczywiscie, ze zachcianki
Kiedys nie jadlam prawie wcale slodkosci - nie lubie (stan sprzed ciazy ![]() Mam nadzieje, ze juz cos dzialaja z Zebcia Usciskaj ja ode mnie jak bedziesz do niej pisala.Niestety w wiekszosci szpitali przetrzymuja przez weekend i nic nie robia na szczescie wszystko juz ok, ale malo brakowalo....Lindsley popieram !!! Pomidorko do dziela !!! Ooooo juz po 12, wiec pewnie odebralas bete
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-28 o 12:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

także zawsze coś 

chodzę z przeterminowanym o 2 tyg antybiotykiem w zębie 

Ale ginek mi mówił, że dziecko przez pierwsze 14 dni po zapłodnieniu nie pobiera nic od matki, dopiero otem zaczyna, bo pobiera przez łożysko, które się dopiero tworzy. No już nie krzycz na mnie, nie zapalę ani jednego - dla mojego maleństwa
(tu powinien nastąpić upiorny śmiech - sesese
Usciskaj ja ode mnie jak bedziesz do niej pisala.