|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Cytat:
![]() oj my na ten zabek juz czekamy i czekamy ![]() a goraczki i biegunki nie mial Macius?czy tylko to co napisalas
|
|
#422 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
witam
dzis nie spokojna noc, maly byl marudny, meczyl go ten katar i jeszcze cos kaszlec zaczal - hmm jak mozna sie przeziebic w domu ![]() Ania ciesze sie, ze te bakterie sie nie okazaly czyms niedobrym i trzymam kciuki za rehabilitacje ![]() p4w szerokiej drogi i Szczesliwego Nowego Roku ![]() ![]() ![]() Cytat:
aaa mariola zapomnialam napisac - super, ze szefowa poszla Ci tak na reke, rowna z niej babka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() super, ze wigilia sie udala ![]() Cytat:
![]() dlatego ja tez nie szczepilam....poza tym wole trzy dni posiedziec w szpitalu niz zeby maly mial powiklania po tych szczepieniach wszystkich Cytat:
Marcel podobno mial jakiegos lagodnego, ale ogolnie jest ich 20 i niektore sa o wiele ciezsze ja tez po roku Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tez bedziemy tesknic no i wszystkiego najlepszego dla Zuzki, Werci, Oliwki i Mai ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#423 |
|
Ola-Unhola
|
Życzonka dla Zuzki, Oliwki, Mai i Werci
Ja sie witam i zmykam się szykować, bo jedziemy na zakupy. Mam nadzieję, że cos upoluję chociaz dla dzieci ![]() Kasiu, juz w naszej rodzinie pojawiał sie bojownik, takze o lusterku wiem. Fajnie sie wtedy puszy i szykuje do walki. Aannuulla, to Twój egz. jakis dziwny Wszystkie które widziałam (u rodziców i brata) oraz nasz są bardzo zywe i kontaktowe ![]() Dzieki za odp. o laktatorach. Ja chyba kupie reczny. Odciagałabym tylko kilka razy dla Mamy jak zostanie z Małym. Problemów z pokarmem nie mam, takze mysle, że takim "zwykłym" dam radę A podgrzewacz chyba zakupię uzywany Aventu lub TT ![]() A krzesełko mamy Peg Perego Prima Pappa, takie tylko inny kolor: http://www.allegro.pl/item861420251_...rima_papa.html Lecę, miłego dnia
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
udanych zakupow
|
|
#425 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass nie doczytalam o upadku - wspolczuje
wiem najlepiej co czujesz ale nie martw sie - najwazniejsze, ze nic sie nie stalo ![]() ide dac malemu deserek bo juz skrzeczy i klade go spac
|
|
#426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj narobilas mi ochoty, pewnie wieczorem przy jakims filmie sobie zjem i nici z diety Cytat:
i polubiłam owsiankę z dodatkami oczywiscieCytat:
ja tez sie zastanawiam czy szczepic, wczoraj bylismy na 3 szczepieniu i wszytsko ok. i mowili nam o tych pneumokokach. i nie wiem czy szczepic czy nie, 3 dawki po ok 300 zł..... troche duzo, ale moze zaszczepie, jesli to naprawde konieczne. wczoraj wieczorem przeszkiwalam net w poszukiwaniu informacji na ten temat. czy ta szczepionka moze miec jakies powikłania? skutki uboczne? tego narazie nie znalazłam. bo jesli nie ma i to tylko kwestia ceny to zaszczepimy na pewno. oliwka wazy 6,8kg. zdrowa i pediatra kazala wprowadzac posiłki, jabuszko, deserki i zupki, i za dwa tygodnie mięsko. no i cyca dawac. tylko mam do was pytanie bo sama nie wiem, w necie są informacje jak rozszerzyc diete, gdy sie karmi piersią lub butelka, ale nie moge znalezc informacji jak rozszerzac diete gdy sie karmi sposobem mieszanym. ile tego dawac? piers daje teraz rano i wieczorem, w dzien daje butelke. to ile tego powinna wypijac? i ile jakiejs herbatki? deserków? ...... pogubiłam sie Cytat:
sory za chaotycznego posta ale mąż mnie pogania
|
||||
|
|
|
#427 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj oglądałam krzesełka i to mi wpadło w oko http://www.allegro.pl/item856092700_...gwar_12ms.html widzę że podobne jest do Waszych ![]() niestety są tylko 3 kolory ![]() Cytat:
no jasne że się da ![]() to właśnie ale teraz śpi - ciekawe jak długo będzie spał po takiej nocce ![]() ale z Was śpiochy ![]() ani parowara, ani świetlika jeden wysłany przez firmę kurierską a drugi przez pocztę, ale paczką zwykłą więc pewnie dlatego jeszcze nie ma ale kurier przeważnie był już na następny dzień od nadania utknął gdzieś w zaspie, czy co ? ![]() co gnom nawywijał ![]() Cytat:
![]() w pigułce powiadasz ![]() dzięki może zdążę zanim młody się zbudzi też mam nadzieję że się mu spodoba Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów Weroniki ![]() Zuzi ![]() Oliwki ![]() Mai ![]() Cytat:
nie można przecież wszystkiego przewidzieć mimo, że się bardzo staramy dbasz o Kubusia i jesteś wspaniałą mamusią, nawet nie myśl inaczej i się nie dołuj ![]() ![]() palcem ![]() starsi ludzi mnie naprawdę osłabiają ![]() wody - mówisz muszę spróbować, tylko że ja ostatnio za wodą jakoś nie przepadam ![]() Miramejku miłego lotu
|
|
|
#428 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Oczywiście każdy robi jak chce, dzielę się tym co usłyszałam. Wogóle, to jesteśmy w lesie ze szczepieniami. Dopiero będziemy szli na drugą dawkę. Cytat:
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2009-12-30 o 12:17 |
|||||
|
|
|
#429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
staram się czytać dokładnie, ale nie wiem o co chodzi ![]() nie martw się Cytat:
Cytat:
w styczniu będzie II dawka każda szczepionka może dać jakieś tam powikłania, nawet te podstawowe-obowiązkowe tak samo jak każdy lek może spowodować jakieś skutki uboczne, wystarczy przeczytać ulotkę aspiryny ![]() ale moim zdaniem korzyści są większe, bo takie ryzyko ewentualnych powikłań jest niewielkie ale to jest moje zdanie ja karmię cycem więc chyba nie pomogę, ale schematów i tak się nie trzymam
|
|
|
#430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
da sie tak funkcjonowac??![]() Cytat:
![]() dzis planuje porwac moje dziecie na sanki jak wstanie sniegu napadlo w nocy, ze ho ho. ciekawe jak ja tam posadze hmm. wloze w spiwor, jakos moze damy rade ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- piszecie o tym szcepieniu na pneumokoki, tak sie zastanawaim czy szczepic. natalcia pojdzie do zlobka, moze warto. tzn na pewno warto, ale ten koszt
|
||
|
|
|
#431 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też jeszcze dzisiaj pw Ci wyślę, zostało mi 4 kilo i muszę się jakoś zmobilizować co do teściowej to bez komentarza, ja bym chyba parę uszami puściła... Cytat:
Cytat:
Czekladko, jak twój jadłospis przeczytała to podziwiam Z tym białkiem to racja, ja właśnie na białkowej diecie jestem i wydaje mi się, ze najlepsze efekty ona daje, organizm nie czerpie zapasów z mięśni tylko z tłuszczu od razu Cytat:
![]() unholy, nie narzucam się broń Boże, ale mam na zbyciu nówkę laktator ręczny PHILIPS AVENT ISIS, jeżeli ten by ci odpowiadał to chętnie się go pozbędę, kupiłam przed porodem, nie wiem po co, potem ani kropelki nie ściągnęłam, bo ani kropelka pokarmu u mnie się nie pojawiła
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widać się da ![]() jak idzie do żłobka to raczej tak, ale zależy jak stoicie z finansami w sumie to ok tysiąc zł wyjdzie za jedną szczepionkę Dziewczyny mające krzesełka do karmienia bo się nie dopytałam, czy w waszych krzesełkach ta część na nogi (podnóżek ?) jest ruchoma ? można ją ustawić tak żeby dziecku nie zwisały nogi ?? zastanawiam się nad Matim, on jeszcze sam nie siedzi i nie wiem czy będzie mu wygodnie jak te nogi będą mu tak zwisać ![]() czy nie lepiej żeby były wyprostowane tak jak w leżaczku
|
|
|
#433 |
|
Rozeznanie
|
ja mam krzeselko do karmienia ale takie drewniane, wiec tak nie ma zadnej regulacji a ty chyba o takim mowisz? u mnie jest pod nozki cos ale zanim niunia tam dosiegnie to ho ho
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie o drewniane mi chodzi już znalazłam na allegro takie które ma regulowany podnóżek ale troszkę drogie ![]() http://www.allegro.pl/item848477120_..._i_zabawy.html ale bardzo mi się podoba, sprawdzę tylko jakie ceny są w sklepach, bo może tyle samo będzie kosztować a będzie od ręki no chyba że dziewczyny napiszą, że ich krzesełka mają taki "bajer"
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czy w krzesełku do karmienia mozna sadzac dzieci które jeszcze same nie siedzą?? bo ja zaczne dawac oliwce przecierki, ale ona sama nie siedzi jeszcze, to jak ja trzymać? na kolanach na siedząco? czy w lezaczku tak na pół leżąco? |
||
|
|
|
#436 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri ja mysle, ze nie trzeba kupowac z regulowanym podnozkiem bo nasze dzieciaczki sa jeszcze male i maja krotkie nozki wiec nie beda im zwisac
Wojtusia ja karmie w lezaczku w pozycji bardziej siedzacej
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
U nas z zębami spokój - mamy pierwszego. Młodą próbuję powoli przestawić na butlę bo od lutego do pracy - skutkiem było dziś że od 8 nie jadła nic, czekała aż dam cyce dopiero o 12 zjadła cyckę ( zaczęłam tak że 1 cyce zastąpiłam butlą). No ta moja cwaniara opuściła sobie butlę a potem histeria bo głodna, bo śpiąca. Odnośnie możliwości przeziębienia się w domu, oj można się przeziębić. Jeżeli rzadko wychodzi się na dwór - to trzeba dom wietrzyć przynajmniej raz dziennie na momencik. My z młodą co drugi dzień wychodzimy na ok. 1 h. My się szczepiliśmy 6 w 1. Zastanawiam się nad meningokokami i odpłatną ospa itp.
|
#438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
miesko gotowe jeszcze ziemniaki ugotowac
![]() Cytat:
to nie wazy duzo twoja corcia ![]() i dziekujemy Cytat:
w sumie dla Maciusia dobrze ze nie mial biegunki- w szpitalu dosc sie nacierpial Cytat:
ide nakarmic marude ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie zauważył mojej nieobecności
![]() Przepraszam, że nie piszę. Zuzia marudzi ostatnio, że nie mam czasu na pisanie a jak w końcu zaśnie to leżę i odpoczywam. Teraz też jęczy więc muszę się nią zajmować a tego posta już chyba piszę od godziny… Na dole z prawej strony jest coraz wyraźniejsza biała kropka, to na pewno ząbek tylko kiedy on w końcu wyjdzie ![]() Mariolu cieszę się ze masz tak wyrozumiałą szefowa P4w udanego wyjazdu i oczywiście szczęśliwego nowego roku! Magi gratuluję ząbka ![]() My nadal czekamy ![]() Objawy, które opisałaś idealnie pasują do Zuzi więc liczę, że lada chwila a ząbek pojawi się ![]() Miramej Z moim ojcem tez nie było kolorowo, uprzykrzał życie i mnie i mamie i rodzeństwu ![]() Svinecko ja mam taki śpiworek że jest możliwość przedłużenia go, pasuje do spacerówki a tez mam kubełkową Zaraz wkleję link http://www.allegro.pl/item858246589_...exclusive.html no i zdrowka dla Marcelka Skierko życzę szybkiej przeprowadzki i wracaj do nas szybko Jeśli chodzi o krzesełka do karmienia to mam dokładnie takie jak Magi wkleiła, chcieliśmy żyrafkę ale akurat nie mieli to mamy słonika ![]() Jest bardzo fajne i jestem zadowolona Eleeri nogi nie zwisają bo Zuzia za mała jeszcze, a podnóżek jest nieruchomy Dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia i dla każdej z Was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 mscy już minęło ![]() Cass nie obwiniaj siebie Dobrze ze Kubuś cały i zdrowy Unholy ja miałam laktator avent isis ręczny i bardzo go sobie chwalę Przypomnę, że ściągałam w dzień i noc przez 4 msce więc ciągle był w użyciu i sprawdził się bardzo dobrze. Nadal jest sprawny ale już leży w szafce nieużywany ![]() Przepraszam jeśli kogoś pominęłam ![]() miłego dnia mamusie |
|
|
|
#440 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gorgulku ekstra ten spiworek
a powiedz mi - jaka dlugosc montujesz w spacerowce takzeby bylo oki?
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i jeszcze jedno pytanko moja oliwka je cycka i butelke. do tej pory jadla bebilon ha, i robila kupke raz na tydzien, od wczoraj zamieniam jej mleczko na NAN, tzn. jedno karmienie narazie daje NAN, zeby od razu nie zmieniac tak gwaltownie, a reszte bebilon no i cycka, i od zaczely sie kupki czesciej, wczoraj byly 2 i dzisiaj juz jedna, a wczesniej jak pisalam byla jedna na tydzien. to dobrze ze zaczela czesciej robic??? |
|
|
|
|
#442 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny, ktore chcialy zamawiac ze mna ciuchy dajcie znac na PW
|
|
#443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, szkoda Marcelka
, mam nadzieje, ze sie wykuruje.Gorgulku witaj Cytat:
Cytat:
![]() Eleeri codzi o walke z kilogramami, ktora zaczynamy od 1 stycznia. Jak napisalam Cass ile wazylam, ile waze i ile chce wazyc, to od razu wpadlam w dolek. Kubus Cass spadl za lozko, jesli nie doczytalas, ale nic sie nie stalo Cytat:
http://www.allegro.pl/listing/search...7275&country=1 Jestem bardzo zadowolona, chociaz nie karmie go tam zawsze, bo jeszcze niestabilnie siedzi, czesciej robie to w lezaczku w pozycji bardziej siedzacej. Mysle, ze nasze dzieci maja tak krotki nozki, ze jeszcze sporo czasu uplynie, az zaczna im zwisac. Moje tez nie ma regulowanego podnozka, nie widze potrzeby, bo przeciez bedzie tam siedziec podczas posilkow i moze pomiedzy na krotko, a nie tak dlugo jak np w spacerowce na spacerze. ![]() Gratulujemy!
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-12-30 o 13:45 |
|||
|
|
|
#444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my juz po rehabilitacji ... Bartosz jedną częśc był grzeczny a potem płakał jak bóbr
... pani oczywiście nie zwrcacała na to uwagi i ćwiczyła z nim dalej - tylko, ze On wogóle nie chciał współpracować ![]() Dr nie było więc wyników nie skonsultowałam ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do tesciowej ... ![]() Cytat:
![]() ... Bartosz też nie lubi marchewki
|
||||
|
|
|
#445 |
|
BAN stały
|
hej, ok 15 jedziemy. byłam z Amelka u lekarza oskrzela i płucka czyste ale gardziołko zaczerwienione jak u mnie i kaazała dawac panadol co 6 godz a jakby mocno kaszlala to mam kupic syropek tez dala recepte. takze jakby co to jestem zabezpieczona.
ok gonie meza zeby pakowal graty na samochod i zbieramy sie buziaczki |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj naj naj dla Weroniki, zuzi, Oliwki i Mai
|
|
|
|
#447 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() dziewczyny znalazlam ten spiworek co ma gorgulek i nie trzeba czekac 7 dni tak jak na tamtej aukcji ![]() tylko nie wiem, ktory wziac - seledyn z seledynowym czy seledyn z bezowym? http://www.allegro.pl/item861470575_...mbi_110cm.html wozek mam ten zielony: http://www.allegro.pl/item862848603_..._spiworek.html
|
|
#448 | |||
|
Zakorzenienie
|
mala zasnela, tz w domu wiec mam chwile, nic dzis nie robie, zadnego obiadu, sprzatania
Cytat:
wystarcza nam narazie ta dl 90 cm wiec nie rozwijam tego spiworka chodzi mi o to ze to przedluzenie mozna zawinac do srodka a wtedy na nogach jest wiecej spiworka a na nastepna zime bedzie jak znalazl ten dluzszy no i na sankach tez mozna w tym spiworku wozic wychodzilam z Zuzia na spacery nawet jak bylo -15 (prosze nie bic ale ja nie widze w tym nic zlego a i malej nic nie bylo) i byla bardzo cieplutka a miala na sobie tylko cienkie rajstopki i bluzeczke na dl rekaw, na to kombinezon i ten spiworek, wiec jest bardzo cieply mam zdjecie ale nie widac calosci, tylko troche a dzis juz po spacerze jestesmy, to ewentualnie jutro moge cyknac i pokazac Tobie dzis wkleje takie jakie mam Cytat:
najwazniejsze ze sie dogadujecie, fajnie miec taka szefowa no cos Ty Mariolu, waga nie przejmuj sie nie to najwazniejsze... masz meza, wspanialego synka i dla nich jestes najpiekniejsza i najwspanialsza ![]() Cytat:
dziekujemy Katarzynki dzis nie widzialam a czytam Was od rana tylko nie pisalam bo czasu nie bylo |
|||
|
|
|
#449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
maruda zasypia w lezaczku
![]() a zaraz zabieram sie na cwiczonka ![]() Cytat:
u nas ta biala kropka jest juz od 2 mcy i dalej nic ![]() 3 tygodnie temu dziaselko bylo zaczerwnione a teraz nic ![]() Cytat:
Cytat:
i kurujcie sie obie Cytat:
![]() sama mam wozek w takim kolorze wlasnie seledynek
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko tez nie czekalismy 7 dni, spiworek byl od reki, bardzo szybko przyszedl
co do koloru to od razu mowie ze ten bezowy srodek to nie wyglada tak jak na zdjeciu na tej aukcji tylko tak jak u mnie w zalaczniku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

, chociaz dopiero od niedawna, bo najczesciej czytalam do tylu
lece dalej. 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

dla akrobatki. Mój Maciek przewraca się, ale tylko w prawą stronę, lewa jest beee