Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 11:50   #421
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Duuużo zdrowka dla naszych dzisiejszych solenizantów
Zuzki, Werci, Oliwki i Mai
ale slodki misio

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Współczuję starcia z naszą biurokracją. Niestety trzeba mieć stalowe nerwy.

Powinnaś wypatrywać już ząbka, bo pewnie to ząbkowanie Weronika czekamy...

niektore te baby to tylko do parzenia kawy sie nadaja a nie za biurko

oj my na ten zabek juz czekamy i czekamy
a goraczki i biegunki nie mial Macius?czy tylko to co napisalas

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 11:51   #422
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

witam
dzis nie spokojna noc, maly byl marudny, meczyl go ten katar i jeszcze cos kaszlec zaczal - hmm jak mozna sie przeziebic w domu

Ania ciesze sie, ze te bakterie sie nie okazaly czyms niedobrym i trzymam kciuki za rehabilitacje

p4w szerokiej drogi i Szczesliwego Nowego Roku
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

p4w, ja sobie ulatwiam zycie i klikam na "ostatnia nieczytana wiadomosc watku" na pierwszej stronie naszego watku , chociaz dopiero od niedawna, bo najczesciej czytalam do tylu
a ja nie wchodze na pierwsza strone watku tylko w subskrybcjach przy tytule watku jest taki znaczek, ktory klikasz i masz pierwsza nieczytana wiadomosc

aaa mariola zapomnialam napisac - super, ze szefowa poszla Ci tak na reke, rowna z niej babka
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Jeszcze do Svinecki chciałam słówko szepnąć:cieszę się ze ta historia z Marcelkiem w szpitalu,dobrze się skończyłaMartwiłam się o Was a z racji tego,że nie miałam neta martwłam się podwójnie nie wiedząc co u Was.

super, ze wigilia sie udala
Cytat:
O cholerka. Nie fajnie, wiem cośo tym. Zdrówka dla chłopaków

Ja swojego Maćka szczepiłam i co - złapał innego wirusa i miał 16 dni biegunki, znaczy się po 20 x na dobę szła woda z krwią. Po tym nie jestem zwolennikiem szczepionek na rota.
.
dzieki
dlatego ja tez nie szczepilam....poza tym wole trzy dni posiedziec w szpitalu niz zeby maly mial powiklania po tych szczepieniach wszystkich
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Svinecko, jakiej firmy masz wózek? może produkują też śpiworki? Ja mam x-landera i od nich też śpiworek i zaleta jest taka, że pasuje idealnie

Svineckoyjeszcze chciałam napisać, że mimo tych wszystkich chorób to Marcelek musi mieć jednak silny organizm, jak Martynka miała rotawirusa to rozmawiałam w szpitalu z lekarką, mówila że u większości dzieci powazne objawy są przez około 7-10 dni
ja mam espiro vector - raczej nie maja spiworow

Marcel podobno mial jakiegos lagodnego, ale ogolnie jest ich 20 i niektore sa o wiele ciezsze
Cytat:
Ja też zaszczepię na pneumo, ale jak mały skończy roczek.
ja tez po roku
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie pisze szybko nawet nie nadrobiłam co od wczoraj napisałyście. od rana młyn, pakowanie i zakupy na all. musiałam zamówić karnisz i firanki, oraz krzesełko dla Amelki bo teraz nie wiem ile bez neta będę. mąż pojechał motor odstawić, potem na 12.30 do lekarza z Amelką zobaczymy czy ok ( dziś w nocy nagle zaczęła płakać i aż wstać musiałam i ją ponosić żeby się uspokoiła - nie wiem co jej było) no i potem pakujemy graty na samochód i jedziemy... dzis złożymy tylko łóżko żeby mieć na czym spać a reszta potem - sylwka będziemy spędzać skręcając meble lece dalej.
odezwę się jak tylko będę miała okazję. buziaczki kochane, będę za wami tęsknić
udanej przeprowadzki
tez bedziemy tesknic

no i
wszystkiego najlepszego dla Zuzki, Werci, Oliwki i Mai
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 11:54   #423
UnholyOne
Ola-Unhola

Życzonka dla Zuzki, Oliwki, Mai i Werci

Ja sie witam i zmykam się szykować, bo jedziemy na zakupy. Mam nadzieję, że cos upoluję chociaz dla dzieci

Kasiu, juz w naszej rodzinie pojawiał sie bojownik, takze o lusterku wiem. Fajnie sie wtedy puszy i szykuje do walki.

Aannuulla, to Twój egz. jakis dziwny Wszystkie które widziałam (u rodziców i brata) oraz nasz są bardzo zywe i kontaktowe

Dzieki za odp. o laktatorach. Ja chyba kupie reczny. Odciagałabym tylko kilka razy dla Mamy jak zostanie z Małym. Problemów z pokarmem nie mam, takze mysle, że takim "zwykłym" dam radę

A podgrzewacz chyba zakupię uzywany Aventu lub TT

A krzesełko mamy Peg Perego Prima Pappa, takie tylko inny kolor:
http://www.allegro.pl/item861420251_...rima_papa.html

Lecę, miłego dnia

Stary 2009-12-30, 11:57   #424
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam
dzis nie spokojna noc, maly byl marudny, meczyl go ten katar i jeszcze cos kaszlec zaczal - hmm jak mozna sie przeziebic w domu

no i
wszystkiego najlepszego dla Zuzki, Werci, Oliwki i Mai
co za chorowitek z Marcelka- duzo zdrowka dla niego

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Ja sie witam i zmykam się szykować, bo jedziemy na zakupy. Mam nadzieję, że cos upoluję chociaz dla dzieci

udanych zakupow

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 12:00   #425
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cass nie doczytalam o upadku - wspolczuje
wiem najlepiej co czujesz ale nie martw sie - najwazniejsze, ze nic sie nie stalo

ide dac malemu deserek bo juz skrzeczy i klade go spac
Stary 2009-12-30, 12:01   #426
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja z checią, chce sie pozbyc 3-4 kg. ale bardzo nie moge sie odchudzac, bo jeszcze karmie piersią.

Cytat:
a ja czekam na popcorn
oj narobilas mi ochoty, pewnie wieczorem przy jakims filmie sobie zjem i nici z diety

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ale kiedys namietnie udzielalam sie na forum dietowym min. na watku "co dzis jadlam" i o owsiance
a ja go namietnie czytałam i polubiłam owsiankę z dodatkami oczywiscie

Cytat:
Cześć
Svinecko, jakiej firmy masz wózek? może produkują też śpiworki? Ja mam x-landera i od nich też śpiworek i zaleta jest taka, że pasuje idealnie

Svineckoyjeszcze chciałam napisać, że mimo tych wszystkich chorób to Marcelek musi mieć jednak silny organizm, jak Martynka miała rotawirusa to rozmawiałam w szpitalu z lekarką, mówila że u większości dzieci powazne objawy są przez około 7-10 dni
svi ma espiro vector air, ja tez taki mam i chyba nie ma spiworków....

Cytat:
Ja też zaszczepię na pneumo, ale jak mały skończy roczek.
ja tez sie zastanawiam czy szczepic, wczoraj bylismy na 3 szczepieniu i wszytsko ok. i mowili nam o tych pneumokokach. i nie wiem czy szczepic czy nie, 3 dawki po ok 300 zł..... troche duzo, ale moze zaszczepie, jesli to naprawde konieczne. wczoraj wieczorem przeszkiwalam net w poszukiwaniu informacji na ten temat. czy ta szczepionka moze miec jakies powikłania? skutki uboczne? tego narazie nie znalazłam. bo jesli nie ma i to tylko kwestia ceny to zaszczepimy na pewno.

oliwka wazy 6,8kg. zdrowa i pediatra kazala wprowadzac posiłki, jabuszko, deserki i zupki, i za dwa tygodnie mięsko. no i cyca dawac.
tylko mam do was pytanie bo sama nie wiem, w necie są informacje jak rozszerzyc diete, gdy sie karmi piersią lub butelka, ale nie moge znalezc informacji jak rozszerzac diete gdy sie karmi sposobem mieszanym. ile tego dawac? piers daje teraz rano i wieczorem, w dzien daje butelke. to ile tego powinna wypijac? i ile jakiejs herbatki? deserków? ...... pogubiłam sie

Cytat:
i zapomnialam napisac ze moja corcia konczy dzis 5 mcy
a to dla pozostalych solenizantow czyli dla
Zuzi,Oliwki i Maji : roza:
i dla Weroniki wszystkiego naj naj

sory za chaotycznego posta ale mąż mnie pogania
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 12:02   #427
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wstawię My się przymierzamy do tego ( z zebrą):
http://www.allegro.pl/item857339254_...ienia_waw.html
Cytat:
dzięki dziewczyny
ja wczoraj oglądałam krzesełka i to mi wpadło w oko
http://www.allegro.pl/item856092700_...gwar_12ms.html

widzę że podobne jest do Waszych
niestety są tylko 3 kolory

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja kiedyś też tak miałam (zanim Kuba się urodził), wszystko musiało być na tip-top . Teraz odpuściłam i kurczę - da się tak żyć

Mati jak zwykle niestrudzony

My dzisiaj z Kubą do 8.30 spaliśmy

Jeszcze nie przyszedł parowar? Masz już postanowione, co pierwsze przyrządzisz?

Fajny ten świetlik? Czy też jeszcze nie doszedł?

A ja się od rana ścięłam z Małżem . Gnom jeden.
no jasne że się da

to właśnie ale teraz śpi - ciekawe jak długo będzie spał po takiej nocce

ale z Was śpiochy

ani parowara, ani świetlika
jeden wysłany przez firmę kurierską
a drugi przez pocztę, ale paczką zwykłą więc pewnie dlatego jeszcze nie ma
ale kurier przeważnie był już na następny dzień od nadania
utknął gdzieś w zaspie, czy co ?

co gnom nawywijał

Cytat:
Eleeri, przeczytaj sobie to:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=199694http://

to taka wiedza w pigułce

Gratuluje zakupu, mam nadzieje, ze swietlik spodoba sie twojemu synkowi.
Ooo
w pigułce powiadasz
dzięki może zdążę zanim młody się zbudzi

też mam nadzieję że się mu spodoba

Cytat:
i zapomnialam napisac ze moja corcia konczy dzis 5 mcy
a to dla pozostalych solenizantow czyli dla
Zuzi,Oliwki i Maji
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
Weroniki
Zuzi
Oliwki
Mai

Cytat:
Witam
Ja tylko na chwilke, Kuba usnał ale napewno zaraz sie obudzi Taki z niego maruda, ze szok Czasami juz nie daje rady.
Dzisiaj o 4 rano mały spadł z łóżka To moja wina, bo nie dosc ze spi ze mna a nie w łożeczku, to jeszcze nie dosunełam łóżka do sciany (od strony głowy) bo muslałąm, ze w ta szczeline to napewno nie wpadnie A on tak zaczyna pełac do przodu i jak spałam to spadł Nic mu sie nie stało ale sie bardzo przestraszył. Potem szybko usnał a ja juz do rana nie spałam...co ze mnie za matka

Ja podobnie jak Gorgulek nie mam nic przeciwko jak moja mama lub tata nosza małego narekach. Ale jak tesciowa go bierze to jestem zła, nie wiem dlaczego tak juz mam...
W swieta nie wytrzymałam... tesciowa co chwila wpychała cos małemu do buzi, a to jabłuszko, a to herbatke i w koncu zaczeła palcem (!!!) dawac mu mase z karpatki Patrze, daje raz, daje drugi, trzeci w koncu nie wytrzymałam i mowie jej..." No gdzie palcem, od czego jest łyżeczka"! Dałam jej z torby plastikowa łyzeczke, spojrzała sie tylko na mnie i tescia i juz dawała łyzka. No nie moge czasami...

Na kazady kg powinno przypadac 100 ml. Tak mi powiedziała lekarka.

Ja tez nie lubie kłasc sie głodna, ale wypije 3 szklanki wody i jakos głod ustepuje Rano juz głodna nie jestem.
Kochana każdemu się może przecież zdarzyć
nie można przecież wszystkiego przewidzieć
mimo, że się bardzo staramy

dbasz o Kubusia i jesteś wspaniałą mamusią, nawet nie myśl inaczej i się nie dołuj

palcem
starsi ludzi mnie naprawdę osłabiają

wody - mówisz
muszę spróbować, tylko że ja ostatnio za wodą jakoś nie przepadam

Miramejku miłego lotu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 12:15   #428
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
ale slodki misio

niektore te baby to tylko do parzenia kawy sie nadaja a nie za biurko

oj my na ten zabek juz czekamy i czekamy
a goraczki i biegunki nie mial Macius?czy tylko to co napisalas
Nie miał ani gorączki ani biegunki.

Cytat:

Kasiu, juz w naszej rodzinie pojawiał sie bojownik, takze o lusterku wiem. Fajnie sie wtedy puszy i szykuje do walki.

Aannuulla, to Twój egz. jakis dziwny Wszystkie które widziałam (u rodziców i brata) oraz nasz są bardzo zywe i kontaktowe

Dzieki za odp. o laktatorach. Ja chyba kupie reczny. Odciagałabym tylko kilka razy dla Mamy jak zostanie z Małym. Problemów z pokarmem nie mam, takze mysle, że takim "zwykłym" dam radę

Lecę, miłego dnia

Ja mam podgrzewacz TT, ale teraz kupiłabym inny. TT kupiłam, bo miałam butelki z tej firmy, a do innego podgrzewacza nie chciały wejść. Mały szybko powiedział butelkom TT bleee, a podgrzewacz został.

Cytat:
Cass nie doczytalam o upadku - wspolczuje
wiem najlepiej co czujesz ale nie martw sie - najwazniejsze, ze nic sie nie stalo

ide dac malemu deserek bo juz skrzeczy i klade go spac
Ja też nie doczytałam i nie wiem co się stało

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
(...)
ja tez sie zastanawiam czy szczepic, wczoraj bylismy na 3 szczepieniu i wszytsko ok. i mowili nam o tych pneumokokach. i nie wiem czy szczepic czy nie, 3 dawki po ok 300 zł..... troche duzo, ale moze zaszczepie, jesli to naprawde konieczne. wczoraj wieczorem przeszkiwalam net w poszukiwaniu informacji na ten temat. czy ta szczepionka moze miec jakies powikłania? skutki uboczne? tego narazie nie znalazłam. bo jesli nie ma i to tylko kwestia ceny to zaszczepimy na pewno.
(...)
Napiszę dlaczego będę szczepić po roku. Jak byłam w szpitalu, to neurolog, na pytanie o szczepienia na pnemokoki powiedział, że szczepiłby, ale po ukończeniu przez dziecko roku. U zaszczepionycoczywiśh młodszych dzieci mogą później występować (oczywiście nie muszą) różne powikłania neurologiczne, skutki uboczne...
Oczywiście każdy robi jak chce, dzielę się tym co usłyszałam.
Wogóle, to jesteśmy w lesie ze szczepieniami. Dopiero będziemy szli na drugą dawkę.
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
ja wczoraj oglądałam krzesełka i to mi wpadło w oko
http://www.allegro.pl/item856092700_...gwar_12ms.html

(...)
Też fajne to krzesełko

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2009-12-30 o 12:17
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 12:17   #429
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać, że Maciek zmienił brykę na wersję spacerową, bo w gondoli, w kombinezonie przykurczów już dostawał

Wprowadzamy też nowe pokarmy. Po nich z koopą różnie, zależy po czym. No i marchewka była dobra, dopóki nie spróbował innych rzeczy. Teraz jest plucie na odległość wszystkim co pomarańczowe

Cytat:
swietnie i udanego spaceru

Ja wypoczywam, w koncu maz ma wolne, a ja od poniedzialku do pracy
Wlasnie prasuje, a jak Antonio sie obudzi (tak, tak, zasnal za 3 podejsciem ), to dostanie obiad i pojdzie z nim na spacer . A ja poczytam i powizazuje

Cass, skrobie to PW z bolem serca

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ide poczytac, bo po wyslaniu PW do Cass humor bardzo mi sie skiepscil
czy ja coś przegapiłam ?
staram się czytać dokładnie, ale nie wiem o co chodzi

nie martw się

Cytat:

http://www.allegro.pl/item861420251_...rima_papa.html

Lecę, miłego dnia

fajne to krzesełko

Cytat:

oliwka wazy 6,8kg. zdrowa i pediatra kazala wprowadzac posiłki, jabuszko, deserki i zupki, i za dwa tygodnie mięsko. no i cyca dawac.
tylko mam do was pytanie bo sama nie wiem, w necie są informacje jak rozszerzyc diete, gdy sie karmi piersią lub butelka, ale nie moge znalezc informacji jak rozszerzac diete gdy sie karmi sposobem mieszanym. ile tego dawac? piers daje teraz rano i wieczorem, w dzien daje butelke. to ile tego powinna wypijac? i ile jakiejs herbatki? deserków? ...... pogubiłam sie
ja szczepiłam młodego na pneumo
w styczniu będzie II dawka
każda szczepionka może dać jakieś tam powikłania, nawet te podstawowe-obowiązkowe
tak samo jak każdy lek może spowodować jakieś skutki uboczne, wystarczy przeczytać ulotkę aspiryny

ale moim zdaniem korzyści są większe, bo takie ryzyko ewentualnych powikłań jest niewielkie
ale to jest moje zdanie

ja karmię cycem więc chyba nie pomogę,
ale schematów i tak się nie trzymam

Stary 2009-12-30, 12:21   #430
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem, czy opłaca kłaść się jeszcze spać
młody dalej szaleje

nadrobiłam wszystko i nie mam co czytać, może zaczekam na Miramejka
niedługo będzie 6 to może sie pojawi

III zmiana skończyła wcześniej i pusto na forum
o matko da sie tak funkcjonowac?? ja dzis wstalam o 8, tzn budzik tak nastawilam i czuje sie bardzo niewyspana

Cytat:

Ja podobnie jak Gorgulek nie mam nic przeciwko jak moja mama lub tata nosza małego narekach. Ale jak tesciowa go bierze to jestem zła, nie wiem dlaczego tak juz mam...
ja tez tak mam nie wiem czemu tak sie dzieje

dzis planuje porwac moje dziecie na sanki jak wstanie sniegu napadlo w nocy, ze ho ho. ciekawe jak ja tam posadze hmm. wloze w spiwor, jakos moze damy rade

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

piszecie o tym szcepieniu na pneumokoki, tak sie zastanawaim czy szczepic. natalcia pojdzie do zlobka, moze warto. tzn na pewno warto, ale ten koszt
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 12:29   #431
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
Ja tylko na chwilke, Kuba usnał ale napewno zaraz sie obudzi Taki z niego maruda, ze szok Czasami juz nie daje rady.
Dzisiaj o 4 rano mały spadł z łóżka To moja wina, bo nie dosc ze spi ze mna a nie w łożeczku, to jeszcze nie dosunełam łóżka do sciany (od strony głowy) bo muslałąm, ze w ta szczeline to napewno nie wpadnie A on tak zaczyna pełac do przodu i jak spałam to spadł Nic mu sie nie stało ale sie bardzo przestraszył. Potem szybko usnał a ja juz do rana nie spałam...co ze mnie za matka

Mam juz zapas serków, przyznam ze srednio mi one smakuja ale jak mus to mus

Mariolu, na pierwszej stronie bedzie lista. I bedziemy zapisywac ubytek kg, i wazyc sie np. co tydzien.
Wszystkie chetne dziewczyny poprosze o wysłanie swoich danych na pw.
nick - wzrost / było kg.… jest kg …. cel kg
Start 1.01.2010.

My tez mamy ten kubek ale mały nie umie z niego pic

W swieta nie wytrzymałam... tesciowa co chwila wpychała cos małemu do buzi, a to jabłuszko, a to herbatke i w koncu zaczeła palcem (!!!) dawac mu mase z karpatki Patrze, daje raz, daje drugi, trzeci w koncu nie wytrzymałam i mowie jej..." No gdzie palcem, od czego jest łyżeczka"! Dałam jej z torby plastikowa łyzeczke, spojrzała sie tylko na mnie i tescia i juz dawała łyzka. No nie moge czasami...

.
nie mów broń Boże że złą mamą jesteś, nawet tak nie myśl, każdej z nas może się to zdarzyć, przypadków już kilka było, kochasz synusia najbardziej na świecie a to był po prostu wypadek

ja też jeszcze dzisiaj pw Ci wyślę, zostało mi 4 kilo i muszę się jakoś zmobilizować

co do teściowej to bez komentarza, ja bym chyba parę uszami puściła...

Cytat:

super, że bakterii brak i dla akrobatki. Mój Maciek przewraca się, ale tylko w prawą stronę, lewa jest beee
Martynka też tylko w prawo na razie

Cytat:
ad. 2 hmmm o 18.00 a o ktorej idziesz spac??? radzilabym ci jesc na godzine przed snem chociaz troche tego serka wiejskiego tym bardziej jesli w planie masz basen(podczas wysilku organizm traci bialko , wiec musisz go uzupelnic a bialko jest podstawowym buculcem miesni -jesli zalezy ci na spadku tlusczczu a nie wody to powinnas wlasnie jesc go jak najwiecej)

Czekladko, jak twój jadłospis przeczytała to podziwiam

Z tym białkiem to racja, ja właśnie na białkowej diecie jestem i wydaje mi się, ze najlepsze efekty ona daje, organizm nie czerpie zapasów z mięśni tylko z tłuszczu od razu

Cytat:

no to ten nasz widocznie jakiś anemiczny

unholy, nie narzucam się broń Boże, ale mam na zbyciu nówkę laktator ręczny PHILIPS AVENT ISIS, jeżeli ten by ci odpowiadał to chętnie się go pozbędę, kupiłam przed porodem, nie wiem po co, potem ani kropelki nie ściągnęłam, bo ani kropelka pokarmu u mnie się nie pojawiła tyle co go wyparzyłam

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 12:38   #432
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
o matko da sie tak funkcjonowac?? ja dzis wstalam o 8, tzn budzik tak nastawilam i czuje sie bardzo niewyspana

piszecie o tym szcepieniu na pneumokoki, tak sie zastanawaim czy szczepic. natalcia pojdzie do zlobka, moze warto. tzn na pewno warto, ale ten koszt

jak widać się da

jak idzie do żłobka to raczej tak, ale zależy jak stoicie z finansami
w sumie to ok tysiąc zł wyjdzie za jedną szczepionkę

Dziewczyny mające krzesełka do karmienia

bo się nie dopytałam,
czy w waszych krzesełkach ta część na nogi (podnóżek ?) jest ruchoma ?
można ją ustawić tak żeby dziecku nie zwisały nogi ??

zastanawiam się nad Matim, on jeszcze sam nie siedzi i nie wiem czy będzie mu wygodnie jak te nogi będą mu tak zwisać
czy nie lepiej żeby były wyprostowane tak jak w leżaczku

Stary 2009-12-30, 12:44   #433
muszka66
Rozeznanie

ja mam krzeselko do karmienia ale takie drewniane, wiec tak nie ma zadnej regulacji a ty chyba o takim mowisz? u mnie jest pod nozki cos ale zanim niunia tam dosiegnie to ho ho
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 12:49   #434
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
ja mam krzeselko do karmienia ale takie drewniane, wiec tak nie ma zadnej regulacji a ty chyba o takim mowisz? u mnie jest pod nozki cos ale zanim niunia tam dosiegnie to ho ho

nie, nie o drewniane mi chodzi

już znalazłam na allegro takie które ma regulowany podnóżek ale troszkę drogie
http://www.allegro.pl/item848477120_..._i_zabawy.html

ale bardzo mi się podoba, sprawdzę tylko jakie ceny są w sklepach, bo może tyle samo będzie kosztować a będzie od ręki

no chyba że dziewczyny napiszą, że ich krzesełka mają taki "bajer"

Stary 2009-12-30, 12:55   #435
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam podgrzewacz TT, ale teraz kupiłabym inny. TT kupiłam, bo miałam butelki z tej firmy, a do innego podgrzewacza nie chciały wejść. Mały szybko powiedział butelkom TT bleee, a podgrzewacz został.

Ja też nie doczytałam i nie wiem co się stało

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Napiszę dlaczego będę szczepić po roku. Jak byłam w szpitalu, to neurolog, na pytanie o szczepienia na pnemokoki powiedział, że szczepiłby, ale po ukończeniu przez dziecko roku. U zaszczepionycoczywiśh młodszych dzieci mogą później występować (oczywiście nie muszą) różne powikłania neurologiczne, skutki uboczne...
Oczywiście każdy robi jak chce, dzielę się tym co usłyszałam.
Wogóle, to jesteśmy w lesie ze szczepieniami. Dopiero będziemy szli na drugą dawkę.

Też fajne to krzesełko
Cytat:

czy ja coś przegapiłam ?

nie martw się

fajne to krzesełko

ja szczepiłam młodego na pneumo
w styczniu będzie II dawka
każda szczepionka może dać jakieś tam powikłania, nawet te podstawowe-obowiązkowe
tak samo jak każdy lek może spowodować jakieś skutki uboczne, wystarczy przeczytać ulotkę aspiryny

ale moim zdaniem korzyści są większe, bo takie ryzyko ewentualnych powikłań jest niewielkie
ale to jest moje zdanie

ja karmię cycem więc chyba nie pomogę,
ale schematów i tak się nie trzymam
dzięki dziewczyny, poczytam jeszzcze i moze sie zdecydujemy na to szczepienie.

a czy w krzesełku do karmienia mozna sadzac dzieci które jeszcze same nie siedzą?? bo ja zaczne dawac oliwce przecierki, ale ona sama nie siedzi jeszcze, to jak ja trzymać? na kolanach na siedząco? czy w lezaczku tak na pół leżąco?
Stary 2009-12-30, 12:57   #436
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eleeri ja mysle, ze nie trzeba kupowac z regulowanym podnozkiem bo nasze dzieciaczki sa jeszcze male i maja krotkie nozki wiec nie beda im zwisac

Wojtusia ja karmie w lezaczku w pozycji bardziej siedzacej
Stary 2009-12-30, 13:02   #437
nerwusek
Raczkowanie

Witam.

U nas z zębami spokój - mamy pierwszego.
Młodą próbuję powoli przestawić na butlę bo od lutego do pracy - skutkiem było dziś że od 8 nie jadła nic, czekała aż dam cyce dopiero o 12 zjadła cyckę ( zaczęłam tak że 1 cyce zastąpiłam butlą). No ta moja cwaniara opuściła sobie butlę a potem histeria bo głodna, bo śpiąca.

Odnośnie możliwości przeziębienia się w domu, oj można się przeziębić. Jeżeli rzadko wychodzi się na dwór - to trzeba dom wietrzyć przynajmniej raz dziennie na momencik. My z młodą co drugi dzień wychodzimy na ok. 1 h.

My się szczepiliśmy 6 w 1. Zastanawiam się nad meningokokami i odpłatną ospa itp.
Czego mi brakuje
Czego potrzebuje
Mama kocha Mama wie najlepiej

Arka Noego "Mama Królowa"
nerwusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:03   #438
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

miesko gotowe jeszcze ziemniaki ugotowac

Cytat:
j

a ja go namietnie czytałam i polubiłam owsiankę z dodatkami oczywiscie

i dla Weroniki wszystkiego naj naj

sory za chaotycznego posta ale mąż mnie pogania
oj owsianka jest smaczna a mozna ja jesc ze wszystkim

to nie wazy duzo twoja corcia
i dziekujemy

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
Weroniki
Zuzi
Oliwki
Mai

Cytat:
w sumie dla Maciusia dobrze ze nie mial biegunki- w szpitalu dosc sie nacierpial

Cytat:

Czekladko, jak twój jadłospis przeczytała to podziwiam

Z tym białkiem to racja, ja właśnie na białkowej diecie jestem i wydaje mi się, ze najlepsze efekty ona daje, organizm nie czerpie zapasów z mięśni tylko z tłuszczu od razu
musze odswiezyc stary watek to napisze wiecej info

ide nakarmic marude

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
eleeri ja mysle, ze nie trzeba kupowac z regulowanym podnozkiem bo nasze dzieciaczki sa jeszcze male i maja krotkie nozki wiec nie beda im zwisac

ja tez w lezaczku

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 13:04   #439
gorgulek
Zakorzenienie

Nikt nie zauważył mojej nieobecności

Przepraszam, że nie piszę. Zuzia marudzi ostatnio, że nie mam czasu na pisanie a jak w końcu zaśnie to leżę i odpoczywam. Teraz też jęczy więc muszę się nią zajmować a tego posta już chyba piszę od godziny…
Na dole z prawej strony jest coraz wyraźniejsza biała kropka, to na pewno ząbek tylko kiedy on w końcu wyjdzie

Mariolu cieszę się ze masz tak wyrozumiałą szefowa

P4w udanego wyjazdu i oczywiście szczęśliwego nowego roku!

Magi gratuluję ząbka
My nadal czekamy
Objawy, które opisałaś idealnie pasują do Zuzi więc liczę, że lada chwila a ząbek pojawi się

Miramej
Z moim ojcem tez nie było kolorowo, uprzykrzał życie i mnie i mamie i rodzeństwu

Svinecko ja mam taki śpiworek że jest możliwość przedłużenia go, pasuje do spacerówki a tez mam kubełkową
Zaraz wkleję link
http://www.allegro.pl/item858246589_...exclusive.html

no i zdrowka dla Marcelka

Skierko życzę szybkiej przeprowadzki i wracaj do nas szybko

Jeśli chodzi o krzesełka do karmienia to mam dokładnie takie jak Magi wkleiła, chcieliśmy żyrafkę ale akurat nie mieli to mamy słonika
Jest bardzo fajne i jestem zadowolona

Eleeri nogi nie zwisają bo Zuzia za mała jeszcze, a podnóżek jest nieruchomy

Dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia i dla każdej z Was
6 mscy już minęło

Cass nie obwiniaj siebie
Dobrze ze Kubuś cały i zdrowy

Unholy ja miałam laktator avent isis ręczny i bardzo go sobie chwalę
Przypomnę, że ściągałam w dzień i noc przez 4 msce więc ciągle był w użyciu i sprawdził się bardzo dobrze. Nadal jest sprawny ale już leży w szafce nieużywany

Przepraszam jeśli kogoś pominęłam

miłego dnia mamusie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:11   #440
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gorgulku ekstra ten spiworek ten jasno zielony mi sie spodobal, duzy wybor strasznie, nie wiedzialabym ktory wziac

a powiedz mi - jaka dlugosc montujesz w spacerowce takzeby bylo oki?
Stary 2009-12-30, 13:15   #441
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
miesko gotowe jeszcze ziemniaki ugotowac

oj owsianka jest smaczna a mozna ja jesc ze wszystkim

to nie wazy duzo twoja corcia
i dziekujemy

ja tez w lezaczku
to i ja w lezaczku wyprobuje

a i jeszcze jedno pytanko
moja oliwka je cycka i butelke. do tej pory jadla bebilon ha, i robila kupke raz na tydzien, od wczoraj zamieniam jej mleczko na NAN, tzn. jedno karmienie narazie daje NAN, zeby od razu nie zmieniac tak gwaltownie, a reszte bebilon no i cycka, i od zaczely sie kupki czesciej, wczoraj byly 2 i dzisiaj juz jedna, a wczesniej jak pisalam byla jedna na tydzien. to dobrze ze zaczela czesciej robic???
Stary 2009-12-30, 13:25   #442
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny, ktore chcialy zamawiac ze mna ciuchy dajcie znac na PW
Stary 2009-12-30, 13:42   #443
mariolasl
Zakorzenienie

Svinecko, szkoda Marcelka , mam nadzieje, ze sie wykuruje.

Gorgulku witaj

Cytat:
aaa mariola zapomnialam napisac - super, ze szefowa poszla Ci tak na reke, rowna z niej babka
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mariolu cieszę się ze masz tak wyrozumiałą szefowa
Powiedzialabym, ze to transakcja wizazana, ona bardzo mnie potrzebuje, a ja potrzebuje, zeby poszla mi na reke
Cytat:
czy ja coś przegapiłam ?

Eleeri codzi o walke z kilogramami, ktora zaczynamy od 1 stycznia. Jak napisalam Cass ile wazylam, ile waze i ile chce wazyc, to od razu wpadlam w dolek.

Kubus Cass spadl za lozko, jesli nie doczytalas, ale nic sie nie stalo
Cytat:
Dziewczyny mające krzesełka do karmienia

bo się nie dopytałam,
czy w waszych krzesełkach ta część na nogi (podnóżek ?) jest ruchoma ?
można ją ustawić tak żeby dziecku nie zwisały nogi ??

zastanawiam się nad Matim, on jeszcze sam nie siedzi i nie wiem czy będzie mu wygodnie jak te nogi będą mu tak zwisać
czy nie lepiej żeby były wyprostowane tak jak w leżaczku
Ja mam graco contempo
http://www.allegro.pl/listing/search...7275&country=1
Jestem bardzo zadowolona, chociaz nie karmie go tam zawsze, bo jeszcze niestabilnie siedzi, czesciej robie to w lezaczku w pozycji bardziej siedzacej.

Mysle, ze nasze dzieci maja tak krotki nozki, ze jeszcze sporo czasu uplynie, az zaczna im zwisac. Moje tez nie ma regulowanego podnozka, nie widze potrzeby, bo przeciez bedzie tam siedziec podczas posilkow i moze pomiedzy na krotko, a nie tak dlugo jak np w spacerowce na spacerze.
Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Witam.

U nas z zębami spokój - mamy pierwszego.

Gratulujemy!

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-12-30 o 13:45
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:44   #444
Ania0104
Zakorzenienie

my juz po rehabilitacji ... Bartosz jedną częśc był grzeczny a potem płakał jak bóbr ... pani oczywiście nie zwrcacała na to uwagi i ćwiczyła z nim dalej - tylko, ze On wogóle nie chciał współpracować

Dr nie było więc wyników nie skonsultowałam ...
Cytat:
hej mamusie pisze szybko nawet nie nadrobiłam co od wczoraj napisałyście. od rana młyn, pakowanie i zakupy na all. musiałam zamówić karnisz i firanki, oraz krzesełko dla Amelki bo teraz nie wiem ile bez neta będę. mąż pojechał motor odstawić, potem na 12.30 do lekarza z Amelką zobaczymy czy ok ( dziś w nocy nagle zaczęła płakać i aż wstać musiałam i ją ponosić żeby się uspokoiła - nie wiem co jej było) no i potem pakujemy graty na samochód i jedziemy... dzis złożymy tylko łóżko żeby mieć na czym spać a reszta potem - sylwka będziemy spędzać skręcając meble lece dalej.
odezwę się jak tylko będę miała okazję. buziaczki kochane, będę za wami tęsknić
udanego sylwestra w takim razie ... zawsze to cos innego niż siedzenie przed tv
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ciekawe, co powie druga lekarka, daj znać . Przecież te zielone kupki muszą od czegoś być

Współczuję dwojga ząbkujących dzieci
no właśnie ... tylko od czego to nikt nie wie

Cytat:
Witam

nie obwiniaj sie! Jesteś cudowną mamusią!

a co do tesciowej ...
Cytat:
super, że bakterii brak i dla akrobatki. Mój Maciek przewraca się, ale tylko w prawą stronę, lewa jest beee

----------------------------------------------------
Zapomniałam napisać, że Maciek zmienił brykę na wersję spacerową, bo w gondoli, w kombinezonie przykurczów już dostawał

Wprowadzamy też nowe pokarmy. Po nich z koopą różnie, zależy po czym. No i marchewka była dobra, dopóki nie spróbował innych rzeczy. Teraz jest plucie na odległość wszystkim co pomarańczowe
hehe a Bartek odwrotnie - uwielbia stronę lewą, a prawa jest bee

... Bartosz też nie lubi marchewki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:44   #445
skierka1981
BAN stały

hej, ok 15 jedziemy. byłam z Amelka u lekarza oskrzela i płucka czyste ale gardziołko zaczerwienione jak u mnie i kaazała dawac panadol co 6 godz a jakby mocno kaszlala to mam kupic syropek tez dala recepte. takze jakby co to jestem zabezpieczona.
ok gonie meza zeby pakowal graty na samochod i zbieramy sie
buziaczki
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:44   #446
Ania0104
Zakorzenienie

Wszystkiego naj naj naj dla Weroniki, zuzi, Oliwki i Mai

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:51   #447
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecko, szkoda Marcelka , mam nadzieje, ze sie wykuruje.

dziewczyny znalazlam ten spiworek co ma gorgulek i nie trzeba czekac 7 dni tak jak na tamtej aukcji
tylko nie wiem, ktory wziac - seledyn z seledynowym czy seledyn z bezowym?
http://www.allegro.pl/item861470575_...mbi_110cm.html

wozek mam ten zielony:
http://www.allegro.pl/item862848603_..._spiworek.html
Stary 2009-12-30, 14:05   #448
gorgulek
Zakorzenienie

mala zasnela, tz w domu wiec mam chwile, nic dzis nie robie, zadnego obiadu, sprzatania

Cytat:
gorgulku ekstra ten spiworek ten jasno zielony mi sie spodobal, duzy wybor strasznie, nie wiedzialabym ktory wziac

a powiedz mi - jaka dlugosc montujesz w spacerowce takzeby bylo oki?
celowo kupilam wiekszy bo teraz jak Zuzie woze w spacerowce to ta czesc na nozki podnosze tak na plasko do siedzenia bo nozki jej jeszcze nie zwisaja ale za to spiworek dobrze lezy
wystarcza nam narazie ta dl 90 cm wiec nie rozwijam tego spiworka
chodzi mi o to ze to przedluzenie mozna zawinac do srodka a wtedy na nogach jest wiecej spiworka
a na nastepna zime bedzie jak znalazl ten dluzszy no i na sankach tez mozna w tym spiworku wozic
wychodzilam z Zuzia na spacery nawet jak bylo -15 (prosze nie bic ale ja nie widze w tym nic zlego a i malej nic nie bylo) i byla bardzo cieplutka a miala na sobie tylko cienkie rajstopki i bluzeczke na dl rekaw, na to kombinezon i ten spiworek, wiec jest bardzo cieply

mam zdjecie ale nie widac calosci, tylko troche a dzis juz po spacerze jestesmy, to ewentualnie jutro moge cyknac i pokazac Tobie
dzis wkleje takie jakie mam

Cytat:
Gorgulku witaj

Powiedzialabym, ze to transakcja wizazana, ona bardzo mnie potrzebuje, a ja potrzebuje, zeby poszla mi na reke

Eleeri codzi o walke z kilogramami, ktora zaczynamy od 1 stycznia. Jak napisalam Cass ile wazylam, ile waze i ile chce wazyc, to od razu wpadlam w dolek.

najwazniejsze ze sie dogadujecie, fajnie miec taka szefowa

no cos Ty Mariolu, waga nie przejmuj sie
nie to najwazniejsze... masz meza, wspanialego synka i dla nich jestes najpiekniejsza i najwspanialsza

Cytat:
hej, ok 15 jedziemy. byłam z Amelka u lekarza oskrzela i płucka czyste ale gardziołko zaczerwienione jak u mnie i kaazała dawac panadol co 6 godz a jakby mocno kaszlala to mam kupic syropek tez dala recepte. takze jakby co to jestem zabezpieczona.
buziaczki
duzo zdrooowka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dziekujemy

Katarzynki dzis nie widzialam a czytam Was od rana tylko nie pisalam bo czasu nie bylo
Stary 2009-12-30, 14:06   #449
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

maruda zasypia w lezaczku
a zaraz zabieram sie na cwiczonka

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nikt nie zauważył mojej nieobecności

Przepraszam, że nie piszę. Zuzia marudzi ostatnio, że nie mam czasu na pisanie a jak w końcu zaśnie to leżę i odpoczywam. Teraz też jęczy więc muszę się nią zajmować a tego posta już chyba piszę od godziny…
Na dole z prawej strony jest coraz wyraźniejsza biała kropka, to na pewno ząbek tylko kiedy on w końcu wyjdzie

Gorgulku
u nas ta biala kropka jest juz od 2 mcy i dalej nic
3 tygodnie temu dziaselko bylo zaczerwnione a teraz nic

Cytat:
to i ja w lezaczku wyprobuje

a i jeszcze jedno pytanko
moja oliwka je cycka i butelke. do tej pory jadla bebilon ha, i robila kupke raz na tydzien, od wczoraj zamieniam jej mleczko na NAN, tzn. jedno karmienie narazie daje NAN, zeby od razu nie zmieniac tak gwaltownie, a reszte bebilon no i cycka, i od zaczely sie kupki czesciej, wczoraj byly 2 i dzisiaj juz jedna, a wczesniej jak pisalam byla jedna na tydzien. to dobrze ze zaczela czesciej robic???
to widocznie po nanie ma lepsza przemiane

Cytat:
buziaczki
ja tez dawalam panadol jak Wercia miala gardelko czerwone
i kurujcie sie obie
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Cytat:

dziewczyny znalazlam ten spiworek co ma gorgulek i nie trzeba czekac 7 dni tak jak na tamtej aukcji
tylko nie wiem, ktory wziac - seledyn z seledynowym czy seledyn z bezowym?
http://www.allegro.pl/item861470575_...mbi_110cm.html

wozek mam ten zielony:
http://www.allegro.pl/item862848603_..._spiworek.html
ja bym wziela caly seledynowy
sama mam wozek w takim kolorze wlasnie seledynek

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 14:07   #450
gorgulek
Zakorzenienie

Svinecko tez nie czekalismy 7 dni, spiworek byl od reki, bardzo szybko przyszedl

co do koloru to od razu mowie ze ten bezowy srodek to nie wyglada tak jak na zdjeciu na tej aukcji tylko tak jak u mnie w zalaczniku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości