Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 21:26   #571
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mariolu, spokojna Twoja głowa, o wazeniu tez bede co poniedziałek przypominac - juz w niedziele wieczor napisze przypomnienie
Starościno ty nasza

Groszkolino, Tracy radzi, aby jedno mleko w nocy zastepowac woda. Podobno dziecko ma zalapac, ze nie oplaci mu sie budzic na wode. To w takim wielkim skrocie i uproszczeniu.
Stary 2009-12-30, 21:29   #572
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a wody duzo dajesz zeby rozmieszac?
Trudno powiedziec, tak na oko dolewam zeby nie było geste i sie dobrze rozmieszało.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Tak tylko pytam, tak myslalam, ze to bylo sugerowane przez lekarza. Nie mysle, ze mu zaszkodzi, tylko dostarcza dodatkowych kalorii. Ja dodawalam kleiku do kazdego mleka, jak malo przybieral na wadze.
Ja sobie wydumalam, ze kaszka na sniadanie, obiad, deser + 2-3 razy mleko wystarczy, aby pokryc zapotrzebowanie kaloryczne. Jako, ze choroba Antosia predysponuje go do otylosci w przyszlosci, to nie chcialabym ladowac w niego niepotrzebnie weglowodanow (stad np slodycze bedzie mial wydzielane, to wiem juz teraz). Moja lekarka nie ma nic przeciwko dodawaniu kleiku do mleka, ale ja z kolei nie chcialabym go uczyc, ze tylko geste mleko jest dobre i chicalabym, aby pil normalne rowniez.

Oczywiscie nie przyjmij tego jako krytyke, bo tak nie jest.

U nas tez nie ma moje-twoje, ale maz ma taka lekko zdenerwujaca ceche. Np idziemy do sklepu i kazdy bierze co chce. Np wybieramy jogurty- ja wybieram dla siebie takie jak lubie, on wybiera dla siebie jakie on lubi ( a ja nie), po czym zjada 5 moich jogurtow, ja ledwo 1 i on ma swoich 6, ktorych ja nie tkne. Wiem, ze to brzmi dziecinnie i na codzien nie stanowi to wiekszego problemu, ale ja np kupuje sobie cos mniej kalorycznego, to potem mnie wkurza, ze zostaja tylko te inne- bardziej tuczace. A jak mu proponuje, ze kupimy wg mojego pomyslu, to nie, bo chce sie wyroznic
Tak samo jest z pieczywem chrupkim, ktore zjada (cala paczke) jako deser , a mnie potem nic nie zostaje, bo zwyklego chleba nie jem (jak sie pilnuje). Znam go na tyle, ze wiem, ze on tego nie robi zlosliwie, tylko nie mysli i chce sprobowac czegos innego, az wszystko wyje.
Właśnie zaczełam dawac czesciej kaszke jak Kuba mało jadł. Chciałam go podtuczyc. O otyłość sie chyba nie boje, bo mam nadzieje mały odziedziczył pewne geny po tacie, ktory jest chudy jak szczypiorek
Jak juz wyzej pisałam gesta kasze daje raz dziennie a tak dosypuje do mleka na kolacje 3 łyzeczki kleiku i na sniadanie 3 łyzeczki kaszki.
Rano ok 4-6 pije samo mleko.

Ah ten Twój TŻ to teraz musisz pilnowac swojego dietetycznego jedzenia bo zechesz zjesc kolacje a okaze sie, ze jej nie ma

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 21:30   #573
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mamuski czytalyscie to kiedys?piekne.....

Podobno w jednym z zakątków raju od rana do wieczora bawiły się zawsze dzieci. Kiedy Pan Bóg w swej dobroci postanowił stworzyć świat, wezwał je wszystkie do siebie i powiedział: Trzeba, abyście poszły i zaludniły całą ziemię. Co chciałybyście zabrać ze sobą, by wam przypominało niebo?
Pierwsza grupa dzieci, ta najodważniejsza, odpowiedziała natychmiast: Chciałybyśmy z raju coś, co przypominałoby nam anielskie śpiewy!
I Pan Bóg stworzył ptaki.
Inne dzieci, po chwili zastanowienia, odpowiedziały: Chciałybyśmy na pamiątkę coś, co przypominałoby nam rajskie kolory!
I Pan Bóg stworzył kwiaty.
Jeszcze inne poprosiły: Gdy już będziemy na ziemi, chciałybyśmy coś, co przypominałoby nieskończoną wielkość nieba!
I Pan Bóg stworzył morze.
Pozostała jeszcze jedna grupa dzieci, tych najbardziej nieśmiałych. Opuściły one głowy, zarumieniły się. My… my prosiłybyśmy o kogoś, kto pomógłby nam żyć, kto nauczyłby nas kochać; kogoś, kto potrafiłby nas zrozumieć i umiał nam zawsze wybaczać…
Pan Bóg uśmiechnął się i stworzył mamy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 21:31   #574
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
od zawsze mam ciemniejsza karnacje niz moi znajomi.....i tak sie przyjela moja ksywka.....moze na fotkach tak nie widac tego-znaczy nie jestem jakims mulatem ale jak sie opale to tak wygladam,
obecnie moja skora nie widziala slonca od maja.....a twarzy wogole nie opalam......wiec porcelanowa to ona nie jest bo gdyby byla to bym wygladala jak trup nieopalona
no to w taki razie na fotkach tak wiadac

a porcelane to ja bardzo pozytywnie postrzegam

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dźizasss za Wami nadarzyc to trzebaby dziecka nie miec i na bezrobociu no i jeszcze pania do sprzatania i pana do gotowania i kogos kto by sie za mnie umył chociaz zęby

za to walcze z jablkiem i marchewa, dzis zrobilam z tego sok.... ona nie zje nic z lyzeczki ani gerber ani bobovita. i nikt mi nie chce pomoc.

w ogole dzis wpakowalam mloda do spacerowki mam taka do rozlozenia co by se swiat przylukala ale umeczylam sie, bo jakos tak zdawalo mi sie ze wieje? domontowalam budke ale sama nie wiem. czy to nie za wczesnie? od kiedy tam sie dziecko wsadza? bo ja mam wrazenie ze mojej sie nudzi w gondoli dlatego tak kombinuje...

dziewoje jak z tym kleikiem? wciepalam lyzeczke do 180ml mleka ledwo ciagnela przez smoczek 2
w ogole jestem za tępa by skumac jak zrobic ta kaszke lub kleik tak zeby bylo plynne bo jak wspominalam u mnie lyzeczka to wrog publiczny
dobre, dobre, ja zadnej takiej pomocy nie mam
Z nikad.

A sok wypila, bo jak ja dolalam wody to wyszlo srednie smakowo i wypila ale bez euforii
Moze inna lyzeczka by lepiej szlo.Czym karmisz?
Mi fajnie szlo hippem tylko ją złamałam,daje wiec canpolem
Moze jablek nie lubi a co innego jej podejdzie
A moze za jakis czas i jablka i reszte bedzie jesc

Ja moja w spacerowke wsadzilam po kipi z gondoli jak te koce i kombinezony w ruchu, ale ze przymrozilo i wiatr wial a my z psem na dlugo to spowrotem ja w gondole wmontowalam.
W spacerowce zadowolona i zaciekawiona byla mogac wszystko widziec

A teraz bejbe spokojnie
jeszcze raz ci napisze
Podaje mleko i kaszki i kleik z butli lovi, do kaszki i kleiku zminiam korek na taki do kaszek

Kaszka do picia-mleczno-ryzowa: 180wody i 3, czasem 3,5stolowe lyzki kaszki
Kleik kukurydziany tak samo.Wsypuje 3lyzki stolowe i moja uciagnie, wiec sie da
Jak kleik kuku, chce na gesto to 4-5sypie i lyzeczka jej daje
Umiejetnie wstrzasam butla bo tez mi sie korkowala kaszka i smoczek zaklejony
Czy pomoglam?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 21:34   #575
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno w jednym z zakątków raju od rana do wieczora bawiły się zawsze dzieci. Kiedy Pan Bóg w swej dobroci postanowił stworzyć świat, wezwał je wszystkie do siebie i powiedział: Trzeba, abyście poszły i zaludniły całą ziemię. Co chciałybyście zabrać ze sobą, by wam przypominało niebo?
Pierwsza grupa dzieci, ta najodważniejsza, odpowiedziała natychmiast: Chciałybyśmy z raju coś, co przypominałoby nam anielskie śpiewy!
Inne dzieci, po chwili zastanowienia, odpowiedziały: Chciałybyśmy na pamiątkę coś, co przypominałoby nam rajskie kolory!
Jeszcze inne poprosiły: Gdy już będziemy na ziemi, chciałybyśmy coś, co przypominałoby nieskończoną wielkość nieba!
Pozostała jeszcze jedna grupa dzieci, tych najbardziej nieśmiałych. Opuściły one głowy, zarumieniły się. My… my prosiłybyśmy o kogoś, kto pomógłby nam żyć, kto nauczyłby nas kochać; kogoś, kto potrafiłby nas zrozumieć i umiał nam zawsze wybaczać…
Wzruszyłam się

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-12-30, 21:35   #576
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Lece sie wykapac i spac. Jeszcze musze nasmarowac sie balsamem wyszczyplającym, obiecałam sobie ze rano i wieczorem systematycznie bede wsmarowywała różne kremy. Brzuch mam nadal okropny, jak w 5 miesiacu Nie wiem czy kiedykolwiek bedzie on ładny, o bikini moge zapomniec
Zazroszcze Wam , ze jestescie takie szczupłe, jak jak bym chciała miec chociaz 65 kg Przy swoim niskim wzroscie wygladam jak wieloryb Jeszcze musze wypic herbate na przeczyszczenie i 2 szklanki wody Czego to sie nie robi zeby dobrze wygladac...
Wlasnie. Moje balsamy kisza sie w szufladzie, Brzuch tez mam ogromny i tez chcialabym miec 65 kg (wtedy wchodze w rozmiar 38 )
Ja sie jeszcze nie katuje, bo jutro Sylwester spedzony w trojke w domu i pewnie zjem cos kalorycznego i wypije wino. Jednak od Nowego Roku...
Az wyc mi sie chce, gdy pomysle, ze wazylam 58 kilo 5 lat temu ( i 36 bylo mi luzne).
Patrzec nie moge na zawartosc mojej szafy i te okropne wielgachne ciuchy. Plakac mi sie chce, gdy patrze na moje worki prozniowe i mini sukienki w rozmiarach 36/38.
Stary 2009-12-30, 21:36   #577
Cassandra 23
Zakorzenienie

Naprawde ide juz spac.
Do zobaczenia jutro
Dobrej nocki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-12-30, 21:37   #578
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Lece sie wykapac i spac. Jeszcze musze nasmarowac sie balsamem wyszczyplającym, obiecałam sobie ze rano i wieczorem systematycznie bede wsmarowywała różne kremy. Brzuch mam nadal okropny, jak w 5 miesiacu Nie wiem czy kiedykolwiek bedzie on ładny, o bikini moge zapomniec
Zazroszcze Wam , ze jestescie takie szczupłe, jak jak bym chciała miec chociaz 65 kg Przy swoim niskim wzroscie wygladam jak wieloryb Jeszcze musze wypic herbate na przeczyszczenie i 2 szklanki wody Czego to sie nie robi zeby dobrze wygladac...
ja kiedys tez pilam takie rozne herbatki ale bylo jeszcze gorzej.....jak nie wypilam raz to nie moglam sie wys***
a jak zaczelam jesc dziennie owsianke to mialam regularna przemiane materii
teraz tez mam a owsianki nie jem ale musze zaczac.....

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no to w taki razie na fotkach tak wiadac

a porcelane to ja bardzo pozytywnie postrzegam
wierz mi ze chcialabym miec taka porcelanowa nieskazitelna cere

a nie z przebarwieniami i zmarszczkami ....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 21:40   #579
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie. Moje balsamy kisza sie w szufladzie, Brzuch tez mam ogromny i tez chcialabym miec 65 kg (wtedy wchodze w rozmiar 38 )
Ja sie jeszcze nie katuje, bo jutro Sylwester spedzony w trojke w domu i pewnie zjem cos kalorycznego i wypije wino. Jednak od Nowego Roku...
Az wyc mi sie chce, gdy pomysle, ze wazylam 58 kilo 5 lat temu ( i 36 bylo mi luzne).
Patrzec nie moge na zawartosc mojej szafy i te okropne wielgachne ciuchy. Plakac mi sie chce, gdy patrze na moje worki prozniowe i mini sukienki w rozmiarach 36/38.
Moje balsamy obrosły kurzem ale w poniedziałek wszystkie powyciagałam i postanowiłam uzywac.
Chociaz pewnie niewiele pomoga ale zawsze warto sprobowac.
Jesli chodzi o ciuchy to u mnie jest podobnie. Mam teraz kilka łaszków (właściwie łachów) w ktorych chodze bo w reszte sie nie mieszcze

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-12-30, 21:40   #580
katarzynka00
Zakorzenienie

Mariolko rozbawilas mnie choc wiem ze nie bylo to twoim zamiarem
Wyobrazilam sobie te sytuacje i u nas jest tez tak samo
Matko jak osobnicy tego gatunku sa do siebie bardzo podobni
No parskam niepohamowanie do teraz...

Stary 2009-12-30, 21:41   #581
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja juz dawno nie mam ciuchow tych co nosilam 3-4 lata temu-dalam wszystko corce szwagierki
niby spodnie mam dobre te co przed ciaza ale wystaja w nich wielke boki
a bluzki niektore to za ciasne sa......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 21:42   #582
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedys tez pilam takie rozne herbatki ale bylo jeszcze gorzej.....jak nie wypilam raz to nie moglam sie wys***
a jak zaczelam jesc dziennie owsianke to mialam regularna przemiane materii
teraz tez mam a owsianki nie jem ale musze zaczac.....
Ja nie mam problemow z wyproznieniem ale tak 2 razy w tyg. zawsze podczas diety piłam np. Figure i czułam sie potem taka lekka

Czeko, powiedz jak robisz owsianke.
Ja mam taka blyskawiczna w saszetkach, dodaje sie tylko wode. Taka moze byc??

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-12-30, 21:42   #583
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Moje balsamy obrosły kurzem ale w poniedziałek wszystkie powyciagałam i postanowiłam uzywac.
Chociaz pewnie niewiele pomoga ale zawsze warto sprobowac.
Jesli chodzi o ciuchy to u mnie jest podobnie. Mam teraz kilka łaszków (właściwie łachów) w ktorych chodze bo w reszte sie nie mieszcze
a ja uzywam codziennie i to 2 razy rano i wieczorem
ale musze kupic jakis nowy bo mi sie konczy....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 21:44   #584
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zaczełam dawac czesciej kaszke jak Kuba mało jadł. Chciałam go podtuczyc. O otyłość sie chyba nie boje, bo mam nadzieje mały odziedziczył pewne geny po tacie, ktory jest chudy jak szczypiorek
Jak juz wyzej pisałam gesta kasze daje raz dziennie a tak dosypuje do mleka na kolacje 3 łyzeczki kleiku i na sniadanie 3 łyzeczki kaszki.
Rano ok 4-6 pije samo mleko.

Ah ten Twój TŻ to teraz musisz pilnowac swojego dietetycznego jedzenia bo zechesz zjesc kolacje a okaze sie, ze jej nie ma
Dzieki , wlasnie chcialam wiedziec dlaczego itp, bo warto znac inne zapatrywania na jedzenie maluchow itp. Nigdy niewiadomo, moze cos odgapie

Np dzis juz robilam kaszke na kolacje z przepisu Katarzynki i wyszla idealna

A malo razy nie mialam co jesc? Np zrobil salatke z wszystkich rzeczy, ktore kupilam na kilka dni (dodam, ze salatka przynajmniej dla 6 osob, a nie 2, wiec na nastepny dzien byla niezjadliwa praktycznie, a ja nie mialam co zabrac do pracy na nocke).

Jednak ja tez nie jestem idealna, a moze przede wszystkim nie jestem idealna i te male przywary meza w porownaniu do pozytywnej calosci to pikus . Zawsze powtarzam, ze zycie z idealem jest nudne
Stary 2009-12-30, 21:46   #585
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez
o tyle dobrze ze bez rozstepow
a bikini to nigdy nie nosilam, zawsze jednocesciowy stroj

Jaka herbatke pijesz?

Cytat:
wow,ja przy 60kg ledwo w 38 wlazilam,ale budowe mamy zapewne inna
Jutro zjem golonke, bo zawsze w nowy rok mamusia gotuje, wypije tez szampana, a za chwile bede jesc...pączka
Siorka ma urodziny i mi zaraz podwiezie, wiec rozumiecie....trzeba sprawic by ich nie bylo i nie kusily

Cytat:
i ja nie jestem lepsza
malo tego wcale ich nie szanuje...moja szafa dla nich znajduje sie za drzwiami.Te kilka rzeczy w ktorych chodze wisza na wieszaku tudziez leza wlasnie za drzwiami
Wstyd, ale wiedzcie jaka jestem

Stary 2009-12-30, 21:47   #586
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz dawno nie mam ciuchow tych co nosilam 3-4 lata temu-dalam wszystko corce szwagierki
Ja tez te wszystkie małe ciuszki oddałam szwagierce. A spodnie z przed ciąży to nie wiem czy na nogi mi sie wcisną, nie mowic juz o zadku

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-12-30, 21:48   #587
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja nie mam problemow z wyproznieniem ale tak 2 razy w tyg. zawsze podczas diety piłam np. Figure i czułam sie potem taka lekka

Czeko, powiedz jak robisz owsianke.
Ja mam taka blyskawiczna w saszetkach, dodaje sie tylko wode. Taka moze byc??
najlepsze sa platki owsiane gorskie
ja wsypuje do miseczki tak polowe i zalewam wrzatkiem zeby byly przykryte i czekam jakies 10 min az napecznieja
potem mozesz dac co chcesz , ale powiem ci jak mi smakuje
-owsianka +pol kostki twarogu,pol kubka jogurtu
-owsianka+ wkrojony banan i troche jogurtu
-owsianka+pol kostki twarogu, jogurt naturalny i lyzka powidel sliwkowych
-owsianka na mleku z kakaem puchatek
-wersja bardziej kaloryczna owsianka+twarog+nutella:l ove:

to tylko kilka wersji-do kazdej mozesz dosypac 2 lyzeczki otrebow pszennych

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 21:49   #588
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam
dzis nie spokojna noc, maly byl marudny, meczyl go ten katar i jeszcze cos kaszlec zaczal - hmm jak mozna sie przeziebic w domu
Biedny Marcelek,non stop cośpewnie po tych ostatnich przebojach ma obniżoną odporność

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja sie witam i zmykam się szykować, bo jedziemy na zakupy. Mam nadzieję, że cos upoluję chociaz dla dzieci

Pochwal się jak coś upolujesz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
to właśnie ale teraz śpi - ciekawe jak długo będzie spał po takiej nocce
Eleeri,a ile Mateuszek śpi w dzień?Mój Bartosz noce przesypia super,2-3razy szuka cyca i tyle,no ale za to w dzień nie śpi prawie wogólePróbowałaś go może przestawić,żeby w dzień spał malutko,może akurat w nocy spałby lepiej?Sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Witam.

U nas z zębami spokój - mamy pierwszego.
Gratulujemy pierwszego ząbka.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
my juz po rehabilitacji ... Bartosz jedną częśc był grzeczny a potem płakał jak bóbr ... pani oczywiście nie zwrcacała na to uwagi i ćwiczyła z nim dalej - tylko, ze On wogóle nie chciał współpracować
Biedny Bartoszek

Cytat:
a Wercia miala dzis premiere kroliczka i tez caly sloik wsunela

gratulujemy premiery króliczka.Dajesz zupki ze słoiczka,czy gotujesz sama?

Cytat:

no właśnie mój jeszcze nie siedzi
póki co je w foteliku samochodowym ale widzę że mu niewygodnie, nogi ma przecież zadarte do góry
dlatego chcę kupić krzesełko
Bartosz tak samo w foteliku,albo w leżaczku

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
i mieć rozmiar 36-34

a propo, ostatnio moja koleżanka rozłozyła mnie na łopatki, dziewczyna szczuplusieńka, opowiada mi jak chciała spodnie sobie kupić: "i wiesz, 36 miałam troche za obcisłe, to wyszłam ze sklepu, PRZECIEŻ 38 NIE KUPIĘ"
Ja takowy mam i jakoś specjalnie nie jestem zachwycona,mogłoby być więcej tu i ówdzie

c.d.n.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 21:51   #589
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam, bo jeszcze 2 lata temu wchodzilam w 38, ale potem depresja przed ciaza, zaburzenia hormonalne, depresja w ciazy i po ciazy i sie potoczylo.
Biodra dalej mam waskie, tylko od pasa w gore i uda . Szkoda, bo nogi zawsze byly moja wizytowka.

Katarzynko
Stary 2009-12-30, 21:51   #590
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja tez te wszystkie małe ciuszki oddałam szwagierce. A spodnie z przed ciąży to nie wiem czy na nogi mi sie wcisną, nie mowic juz o zadku
a ja znowu dupe stracilam i uda a w ciazy to najbardziej mi dupa urosla
za to brzuch

a i przypomnialo mi sie ze jak byl sezon to jadlam owsianke non stop z arbuzem, albo brzoskwiniami

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 21:52   #591
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Np dzis juz robilam kaszke na kolacje z przepisu Katarzynki i wyszla idealna
ooo jak fajnie

No to ubieram sie i ide na dwor z pieskiem, zakurze faje...wlasnie chcialabym nie palić od nowego roku ale minie troche nim zamowie i dojdzie "e"

Teraz na diete to juz sie nakrecilam na maxa
Wage przywioze od mamy i bedzie moim straznikiem

A mezowi to sie skapnie cala moja swiateczna paczka z pracy z samymi extra łakociami...Bo jeszcze jej nie odebralam a teraz mi juz nie bedzie wolno :/

Stary 2009-12-30, 21:52   #592
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi przykro. Moja kolezanka - sąsiadka ma takiego ojca, wiem jakie przechodziła piekło

Ale Kuba marudzi...juz nie daje rady. Dziewczyny czy wasze dzieci tez chca caly czas stac na nogach? Wiem,ze to niezdrowe dla tak małego dziecka ale on inaczej nie chce jak stac na nogach. Podskakuje, kica jak zając, i inne pozy wymysla. Usiasc nie chce, na rekach tez nie a w bujaczku w histeie wpada. Coraz bardziej zastanawiam sie nad chodzikiem
pieklo, masz racje, inaczej tego nie da sie nazwac

moja prostuje nogi i chcialaby stac ale jej nie daje
zabronil ortopeda, powiedzial zeby w zadnym wypadku jej nie stawac, ze jak bedzie gotowa to sama wstanie i pojdzie, ze to niedobrze jak dziecko za szybko zaczyna chodzic bo za duze obciazenie dla kregoslupa a w przyszlosci moze miec z nim wlasnie problem

wiec nie stawiam Zuzi ale czasem uda sie jej jak ja biore na kolana to ona myk i nogi proste i stoi i musze jej zginac az

Cytat:
Gorgulku, Miramejku, wspolczuje wam piekla przez ktore przechodzilyscie , moge sobie tylko wyobrazic jak bardoz bylo zle

staram sie nie wracac pamiecia wstecz...

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że babcia chce wszystkich obrócić przeciwko Twojemu dziadkowi, bo skoro ona jest na niego zła to wszyscy inni też powinni, a już na pewno po jej stronie powinna stać córka.Tak sobie pomyślałam..może ona jest po prostu zazdrosna? Może bardziej o to, że dziadkowi się ułożyło/poszczęściło i ma kogoś bliskiego?

Niestety u mnie sytuacja taka sama.Jednak z finałem takim jak u Gargulka.Nie chcę o tym pamiętac, ale momentami samo wraca.Nie da się zapomnieć, chociaż bardzo by się chciało.
Także wiem co czujecie dziewczyny.
z babcia czekoladki tez tak uwazam to co pogrubione

dlatego powiedzialam ze moje dziecko NIGDY nie bedzie mialo takiego dziecinstwa co ja

juz w polowie widze ze znow poucinalo cytaty ehhh

Katarzynko pytalas o znaczenie nickow
kiedys moj malz tak mowil na moje palce u nog gorgulki (nie wiem skad mu to przyszlo do glowy ) i tak zostalo ze zalogowalam sie jako gorgulek

pisalas tez ze odebranie sobie zycia to tchorzostwo - zgodze sie z tym
on to sobie zaplanowal
jak byl pewny ze dostaniemy po nim rente to pewnego wieczoru wyszedl z domu mowiac ze zle sie czuje i idzie na pogotowie to moze dadza mu kroplowke i ze pewnie szybko nie wroci, wiec nikt go nie szukal, znalazl go sasiad nastepnego dnia i bylo juz za pozno...
mama mowila ze kiedys tez probowal ale go odratowali
jeszcze przed smiercia troche z nami rozmawial i ja wiem ze nie potrafil sobie z tym wszystkim poradzic, z piciem, z tym jak nas traktuje, i jeszcze z pewna sprawa
ja go nie usprawiedliwiam w zaden sposob (bo nie ma dla takich ludzi usprawiedliwienia) ale uwazam ze chcial od tego uciec wszystkiego i dlatego posunal sie do tego

byly momenty ze nie pil w ogole ale ja wtedy wolalam zeby pil bo byl jeszcze gorszy

Miramejku ja wiem ze nie da sie zapomniec, bo to nierealne ale teraz kiedy go nie ma, kiedy o nim nie slysze, kiedy go nie widze to troche to sie zaciera
nawet nie ogladam zdjec jego

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
byl lekarz - a wiec w pluckach i oskrzelach czysto, mamy oczyszczac nosek, dawac cebion i przepisal zyrtec - na spacery tez mozemy chodzic
ciesze sie ze plucka czyste
zdrowka dla Was

Cytat:
jestem spowrotem bo stała się rzecz niesłychana - młody mi zasnął przy cycusiu
no to szybko myk na forum, bo zaraz się może obudzić a wtedy kąpiel

Cytat:
Wlasnie moje dziecko na mnie krzyczy
Malo placze.Juz musi cos jej byc, a tak to krzyczy dopominajac sie o cokolwiek
moja tez na mnie krzyczy tez zadko placze

Cytat:
u nas na pewno dotrwamy do północy i to wszyscy we troje
no Mati pewnie nie przegapi polnocy i fajerwerkow

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Najserdeczniejsze życzenia dla naszych dzisiejszych solenizantów:
Werci,Z uzi,Oliwki:ro za: i Maji.Rośnijci e zdrowo dzieciaczki.
dziekujemy

Cytat:
dźizasss za Wami nadarzyc to trzebaby dziecka nie miec i na bezrobociu no i jeszcze pania do sprzatania i pana do gotowania i kogos kto by sie za mnie umył chociaz zęby

matko co to świetlik?! ja mam slimaka polykacza klockow?

tez mamy slimaczka, Zuzia w prezencie dostala
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 21:52   #593
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez
o tyle dobrze ze bez rozstepow
a bikini to nigdy nie nosilam, zawsze jednocesciowy stroj

Jaka herbatke pijesz?

wow,ja przy 60kg ledwo w 38 wlazilam,ale budowe mamy zapewne inna

i ja nie jestem lepsza
malo tego wcale ich nie szanuje...moja szafa dla nich znajduje sie za drzwiami.Te kilka rzeczy w ktorych chodze wisza na wieszaku tudziez leza wlasnie za drzwiami
Wstyd, ale wiedzcie jaka jestem
Ja nosiłam stroj 2 czesciowy, nawet TŻ przed slubem kupił mi taki fajny
Niestety moj brzuch ma sporo rozstepów wyskoczyły pod sam koniec ciazy.
Pije czerwona, zielona, Verdine, taką z Vitaxa, i na przeczyszczenie mam dwie: Hipokrates i Figura.

Kasiu , mamy podobna figure. Jak miałam 60 kg to miesciłam sie 38 czasem 40.

U mnie łachy leżą na pralce, po co je chowac jak i tak caly czas zakładam te same

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-12-30, 21:55   #594
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

gratulujemy premiery króliczka.Dajesz zupki ze słoiczka,czy gotujesz sama?

narazie je sloiki znaczy ich zawartosc
Cytat:
Ja mam, bo jeszcze 2 lata temu wchodzilam w 38, ale potem depresja przed ciaza, zaburzenia hormonalne, depresja w ciazy i po ciazy i sie potoczylo.
Biodra dalej mam waskie, tylko od pasa w gore i uda . Szkoda, bo nogi zawsze byly moja wizytowka.

Katarzynko
w sumie to u mnie tez nogi sa na 1 planie, biust mam raczej maly, tylek jakis plaski....wiec nogi zostaja i zawsze mi sie podobaly

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 21:58   #595
Cassandra 23
Zakorzenienie

No nie, miałam juz isc a jeszcze siedze na Wizażu
Teraz juz naprawde uciekam.
Pa pa

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-12-30, 22:00   #596
megi b
Wtajemniczenie

Witam wieczorową porą
Nadrabiałam Was trzy godziny gaduły jedne
Cassandra padłam jak zobaczyłam śpiącego Kubusia
Amelka też coś upodobała sobie spanko na brzuszku
Mariola zakupy z Twoim Tż coś mi przypominają z tym, że mój Tż nawet za słoiczki małej się zaczyna brać

Sto lat dla naszych kochanych bobasków Weroniczki, Zuzi, Oliwki i Majeczki

Miramejku współczuję dzieciństwa, wiem co czujesz... niestety. Najważniejsze, że teraz możesz czuć się wolna, kochana i potrzebna

Cytat:
mamuski czytalyscie to kiedys?piekne...... ..
Śliczne słowa

Pochwalę się, że już od dwóch dni Amela śpi sama w łóżeczku W nocy budzi się chyba z 5-6 razy ale tylko rękę wyciągam daję smoka i śpi dalej, a dzisiaj rano po mleczku ok 4 rano wyciągnęła się wyspana i zaczęła dyskutować przegadała ze 40 min i usnęła. Troszkę spokojniej usypia dzięki Bogu bo już z siebie wychodziłam ale ciii nie zapeszam.
A Sylwestra spędzamy w domku, moich rodziców zaprosiłam w rewanżu za wigilię
No i z dobrych wieści to dostałam zasiłek z UP na 6 m-cy będę mogła z małą jeszcze posiedzieć
A co do akcji z odchudzaniem to chyba się nie skuszę bo nie mam silnej woli już tyle razy zaczynałam i doopa
Dobranoc mamuśki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:06   #597
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą
Nadrabiałam Was trzy godziny gaduły jedne
Cassandra padłam jak zobaczyłam śpiącego Kubusia
Amelka też coś upodobała sobie spanko na brzuszku
Mariola zakupy z Twoim Tż coś mi przypominają z tym, że mój Tż nawet za słoiczki małej się zaczyna brać

Sto lat dla naszych kochanych bobasków Weroniczki, Zuzi, Oliwki i Majeczki

Miramejku współczuję dzieciństwa, wiem co czujesz... niestety. Najważniejsze, że teraz możesz czuć się wolna, kochana i potrzebna

Śliczne słowa

Pochwalę się, że już od dwóch dni Amela śpi sama w łóżeczku W nocy budzi się chyba z 5-6 razy ale tylko rękę wyciągam daję smoka i śpi dalej, a dzisiaj rano po mleczku ok 4 rano wyciągnęła się wyspana i zaczęła dyskutować przegadała ze 40 min i usnęła. Troszkę spokojniej usypia dzięki Bogu bo już z siebie wychodziłam ale ciii nie zapeszam.
A Sylwestra spędzamy w domku, moich rodziców zaprosiłam w rewanżu za wigilię
No i z dobrych wieści to dostałam zasiłek z UP na 6 m-cy będę mogła z małą jeszcze posiedzieć
A co do akcji z odchudzaniem to chyba się nie skuszę bo nie mam silnej woli już tyle razy zaczynałam i doopa
Dobranoc mamuśki
az 3 godziny

a ze co je obiadki ze sloiczkow???

dziekujemy za zyczenia

super ze mala spi w lozeczkui fajnie ze troche kaski wpadnie-ja tez na zasilku teraz bede

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

kurde tak wlasnie mysle ze tż mi zabierze jutro lapka juz na 100% i co ja bede robic bez was??
musze bratu podwedzic lapka

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-30, 22:06   #598
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Śliczne..

Cytat:

Kaszka do picia-mleczno-ryzowa: 180wody i 3, czasem 3,5stolowe lyzki kaszki
Kleik kukurydziany tak samo.Wsypuje 3lyzki stolowe i moja uciagnie, wiec sie da
Jak kleik kuku, chce na gesto to 4-5sypie i lyzeczka jej daje
Umiejetnie wstrzasam butla bo tez mi sie korkowala kaszka i smoczek zaklejony
Czy pomoglam?
A i owszem Ja już zakodowałam.

Wciągnęłam wieśniaka z dodatkami (papryka czerwona, żółta, troszkę szczypiorku, polędwicy, ogórka kiszonego, posypane wszystko fit up'em z kamisa ), szarlotka się upiekła, pranie wywieszone, a więc lecę pod prysznic.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:11   #599
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Taaak?
moj tez tak robil, ale przestal po awanturze, gdy zjadl ulubiony sloiiczek Antosia, a zostaly same be ( to bylo jeszcze w erze Antosia-niejadka).
Natomiast zjada resztki po Antosiu

Gratki dla Amelki za samodzielne spanie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-12-30 o 22:16
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:13   #600
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

Wciągnęłam wieśniaka z dodatkami (papryka czerwona, żółta, troszkę szczypiorku, polędwicy, ogórka kiszonego, posypane wszystko fit up'em z kamisa ), szarlotka się upiekła, pranie wywieszone, a więc lecę pod prysznic.
ja tez uciekam bo mnie juz dupa boli od siedzenia
ide sie myc i do jutra jak przemyce kompa

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości