Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 22:15   #601
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

pocytuje to co poucinalo

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Czy ktoś mi wysyłał zaproszenie na NK ?
bo nie wiem czy mam zaakceptować
z W-wy
ja nie wysylalam
ja zadnej z Was nie mam zreszta na nk

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wspolczuje naprawde i tobie Gorgulku tez

widzicie moj dziadek to dobry czlowiek poprostu nie wyszlo im z babcia i tyle.....nigdy nie pil, nie robil awantur to tez mama nie ma powodu by nie utrzymywac z nim konaktu wrecz przeciwnie......a ta babcia to szkoda gadac.......niby nie byli razem ale mieszkali razem......sa w separacji ponad 30 lat a jak dziadek chcial rozwodu x lat temu to mu nie podpisala......chyba nie mogla zniesc ze zwiaze sie z kims innym.....
i tak za moich czasow odkad znam dziadka to juz 3 jego kobieta

ja Twoja mame i Was rozumiem

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Zapomnieć się nie da, nie wierzę w to

Miłego aerobiku
zapomniec nie
ale tak jak we wczesniejszym poscie napisalam zatarlo sie troche bo go nie widze, bo nie slysze o nim, moze dlatego
wiem ze mama ma w koncu swiety spokoj, rodzenstwo tez
no i niestety nie tesknie za nim

aerobik mily byl, dziekuje jak zwykle zreszta

Cytat:
Ty tak nie pisz, bo Zuzia kantem Matiego puści

, teraz życie przede mną - mam swojego Gnoma i Kubę
nie nie, Kubusia Zuzia nie rzuci
nie dam jej

dokladnie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Aaaa Gorgulku fajna dziewczyna z twojej coreńki
dzieki

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Tak tylko pytam, tak myslalam, ze to bylo sugerowane przez lekarza. Nie mysle, ze mu zaszkodzi, tylko dostarcza dodatkowych kalorii. Ja dodawalam kleiku do kazdego mleka, jak malo przybieral na wadze.
Ja sobie wydumalam, ze kaszka na sniadanie, obiad, deser + 2-3 razy mleko wystarczy, aby pokryc zapotrzebowanie kaloryczne. Jako, ze choroba Antosia predysponuje go do otylosci w przyszlosci, to nie chcialabym ladowac w niego niepotrzebnie weglowodanow (stad np slodycze bedzie mial wydzielane, to wiem juz teraz). Moja lekarka nie ma nic przeciwko dodawaniu kleiku do mleka, ale ja z kolei nie chcialabym go uczyc, ze tylko geste mleko jest dobre i chicalabym, aby pil normalne rowniez.

Oczywiscie nie przyjmij tego jako krytyke, bo tak nie jest.

U nas tez nie ma moje-twoje, ale maz ma taka lekko zdenerwujaca ceche. Np idziemy do sklepu i kazdy bierze co chce. Np wybieramy jogurty- ja wybieram dla siebie takie jak lubie, on wybiera dla siebie jakie on lubi ( a ja nie), po czym zjada 5 moich jogurtow, ja ledwo 1 i on ma swoich 6, ktorych ja nie tkne. Wiem, ze to brzmi dziecinnie i na codzien nie stanowi to wiekszego problemu, ale ja np kupuje sobie cos mniej kalorycznego, to potem mnie wkurza, ze zostaja tylko te inne- bardziej tuczace. A jak mu proponuje, ze kupimy wg mojego pomyslu, to nie, bo chce sie wyroznic
Tak samo jest z pieczywem chrupkim, ktore zjada (cala paczke) jako deser , a mnie potem nic nie zostaje, bo zwyklego chleba nie jem (jak sie pilnuje). Znam go na tyle, ze wiem, ze on tego nie robi zlosliwie, tylko nie mysli i chce sprobowac czegos innego, az wszystko wyje.
ja tez nie chce Zuzi dostarczac dodatkowych kalorii
slodyczy dlugo tez nie bede jej dawala, tak samo wole zeby pila wode zamiast sokow, wiec rozumiem Ciebie

malz wypisz wymaluj jakbym swojego widziala

Cytat:
mamuski czytalyscie to kiedys?piekne.....

Podobno w jednym z zakątków raju od rana do wieczora bawiły się zawsze dzieci. Kiedy Pan Bóg w swej dobroci postanowił stworzyć świat, wezwał je wszystkie do siebie i powiedział: Trzeba, abyście poszły i zaludniły całą ziemię. Co chciałybyście zabrać ze sobą, by wam przypominało niebo?
Pierwsza grupa dzieci, ta najodważniejsza, odpowiedziała natychmiast: Chciałybyśmy z raju coś, co przypominałoby nam anielskie śpiewy!
I Pan Bóg stworzył ptaki.
Inne dzieci, po chwili zastanowienia, odpowiedziały: Chciałybyśmy na pamiątkę coś, co przypominałoby nam rajskie kolory!
I Pan Bóg stworzył kwiaty.
Jeszcze inne poprosiły: Gdy już będziemy na ziemi, chciałybyśmy coś, co przypominałoby nieskończoną wielkość nieba!
I Pan Bóg stworzył morze.
Pozostała jeszcze jedna grupa dzieci, tych najbardziej nieśmiałych. Opuściły one głowy, zarumieniły się. My… my prosiłybyśmy o kogoś, kto pomógłby nam żyć, kto nauczyłby nas kochać; kogoś, kto potrafiłby nas zrozumieć i umiał nam zawsze wybaczać…
Pan Bóg uśmiechnął się i stworzył mamy
ladne to

Cytat:
Wlasnie. Moje balsamy kisza sie w szufladzie, Brzuch tez mam ogromny i tez chcialabym miec 65 kg (wtedy wchodze w rozmiar 38 )
Ja sie jeszcze nie katuje, bo jutro Sylwester spedzony w trojke w domu i pewnie zjem cos kalorycznego i wypije wino. Jednak od Nowego Roku...
Az wyc mi sie chce, gdy pomysle, ze wazylam 58 kilo 5 lat temu ( i 36 bylo mi luzne).
Patrzec nie moge na zawartosc mojej szafy i te okropne wielgachne ciuchy. Plakac mi sie chce, gdy patrze na moje worki prozniowe i mini sukienki w rozmiarach 36/38.

no znow nie nadazam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:15   #602
Sweet_21
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Kupiłam swego czasu herbatkę na odchudzanie, wypiłam jedną i miałam dość.Chyba za dwie godziny na kiblu siedziałam! Ciągle chciało mi się 'to drugie' a ja już nie miałam czego tam naprodukować, a cały czas czułam potrzebę.Wyszłam z toalety wykończona i już nigdy nie piłam tych herbatek.Ze tak powiem 'wytegowałam się' za wszystkie czasy.Masakra.

Ale czerwoną herbatkę piłam regularnie.Musze znowu kupić.

Owsiankę uwielbiam, ale tylko na mleku.Jem ją już znowu od jakiegoś czasu.Najbardziej lubię z bananami, truskawkami, marmoladą, jagodami.Nie cierpię z wieśniakiem.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:17   #603
mariolasl
Zakorzenienie

To ja sie oddalam na sofe, jak wszystkie ida
Stary 2009-12-30, 22:19   #604
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Juz kiedys pisałam jak ja robie kaszki i kleiki. Odmierzam ile mi potrzeba do szklanki, dolewam wody i mieszam dokladnie aby nie bylo grudek. Pozniej dolewam to do mleka tak zeby wyszła odpowiednia ilosc, w butli jeszcze raz wszystko mieszam i takie mleko nawet przez 2 przejdzie. Jak sie sypie bezposrednio do butli robia sie grudki i zatykaja dziurke smoczka
dziekuje

Cytat:
wstaw linka do krzesełka
ja jestem na kupnie bo młodemu źle się je w foteliku
http://www.arti.pl/krzeselko-arti-co...t_prod144.html
ja mam takie. gnom klnie od 2 dni. jedna podporka nie wchodzi i jakies dziwne nakretki-musi dokupic bo te sie wchodza do konca i jest malo stabilne, dam znac co bedzie jak wsadze mała

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:23   #605
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Sto lat dla naszych kochanych bobasków Weroniczki, Zuzi, Oliwki i Majeczki

No i z dobrych wieści to dostałam zasiłek z UP na 6 m-cy będę mogła z małą jeszcze posiedzieć
dzieki

super i zzazdroszcze ze mozesz w domku zniunia posiedziec
ja narazie mysle intensywnie co tu wykombinowac zeby spedzic z nia jeszcze troche czasu
juz mi mozg od tego paruje

Cytat:
Natomiast zjada resztki po Antosiu

moj nawet nie chce sprobowac bo mowi ze to na pewno obrzydliwe he he he

Cytat:
To ja sie oddalam na sofe, jak wszystkie ida
ja mialam paznokcie malowac, brwi skubac ale narazie co napisze to znow musze nadrabiac
tak wiem to kara za moje wczesniejsze stukanie w klawiature

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

ufff chyba sie udalo doczytac do konca
Stary 2009-12-30, 22:26   #606
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja ważyłam dość długo 55-56 kg. tęskno mi do tamtych czasów, roztyłam się jak wyszłam za mąż,
cóż siedzący tryb życia, piwko, winko, drinki, niezdrowe przekąski prawie codziennie to musiała skończyć się nadwagą
ostatnio w ddtvn były informacje ze średnio kobieta w rok po slubie tyje 9,5 kg

Cytat:

ja bede wlasnie jesc wiesniaka i wkroje sobie pomidora i troche keczupu dam

ja w czasach liceum wazylam 55 czyli tyle co teraz.....potem schudlam do 48-50 i tak trzymalam caly czas no a w ciazy max 76kg
ja jakos zawsze wiesniaka jem samego z bułką, nie moge sie pzrekonac zeby cos do niego dodac, ale moze spróbuje....
Cytat:

Kiedys sie zastanawialam skad wasze nicki
Moze poopowiadacie.
Moj jest oczywisty.Choc kiedys probowalam sie zalogowac i pierwotnie mial byc inny, ale to bylo baaardzo dawno temu i zadnego posta pod nim nie napisalam
hmm, mam męża wojtusia

Cytat:
I jeszcze pytanko, do mam karmiacych, czy wasze dzieci nie gryza sutkow
Mako, jak mi mala palca chwyci to boli a suterka...uhu hu hu

to o ktorej dzis ja polozysz spac jak ona tyle pospala?
Ciemna karnacje?a ja bym powiedziala ze porcelanowa masz
mnie oliwka nie gryzie jeszcze, raz jej sie zdarzyło, ale jakos dałam rade

Cytat:
ja kiedys tez pilam takie rozne herbatki ale bylo jeszcze gorzej.....jak nie wypilam raz to nie moglam sie wys***

wierz mi ze chcialabym miec taka porcelanowa nieskazitelna cere

a nie z przebarwieniami i zmarszczkami ....
tak podobno jest z tymi herbatkami, ze są dobre jak sie je ciągle pije a jak juz przestanie to ciezko sie robi, to takie jakby uzaleznienie....
Cytat:
najlepsze sa platki owsiane gorskie
ja wsypuje do miseczki tak polowe i zalewam wrzatkiem zeby byly przykryte i czekam jakies 10 min az napecznieja
potem mozesz dac co chcesz , ale powiem ci jak mi smakuje
-owsianka +pol kostki twarogu,pol kubka jogurtu
-owsianka+ wkrojony banan i troche jogurtu
-owsianka+pol kostki twarogu, jogurt naturalny i lyzka powidel sliwkowych
-owsianka na mleku z kakaem puchatek
-wersja bardziej kaloryczna owsianka+twarog+nutella:l ove:

to tylko kilka wersji-do kazdej mozesz dosypac 2 lyzeczki otrebow pszennych
ja robie podobnie, i potwierdzam, ze górskie są najlepsze, ja najbardziej lubie górskie ze stanisławowa chyba.... nie chce mi sie leciec do kuchni i sprawdzac...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:37   #607
mariolasl
Zakorzenienie

Talking Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Wrocilam sie, bo zapomnialam o czyms wspomniec. Dzis przyszla przesylka dla Antonio od kolezanki z pracy - spodnie + bluza z Next. Rozpuszczaja mi Antosia.

Pamietacie, jak wam wspominalam o przyjacielu meza i jego zonie, ktora mnie unika? Zostawili prezent dla Antonio w wigilie przed drzwiami wejsciowymi i nawet nie zadzwonili do drzwi , nawet nie bylo napisane od kogo, ale od razy wiedzialam, ze to od nich i maz tam zadzwonil z podziekowaniami. Az brakuje mi slow, aby skomentowac takie zachowanie

Zalaczam zdjecia sprzed 3 i 4 lat (podpisane kiedy byly zrobione i ile wtedy wazylam)

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-12-30 o 22:39
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:46   #608
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mialam isc spac ale wizaz mnie przyciaga......
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

ja Twoja mame i Was rozuiem

no i cos nie moge sie rozstac z wami
umylam sie i zajrzalam czy cos napisalyscie -uzaleznienie??

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Owsiankę uwielbiam, ale tylko na mleku.Jem ją już znowu od jakiegoś czasu.Najbardziej lubię z bananami, truskawkami, marmoladą, jagodami.Nie cierpię z wieśniakiem.
a moze ci sie przejadlo z wiesniakiem?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

ja jakos zawsze wiesniaka jem samego z bułką, nie moge sie pzrekonac zeby cos do niego dodac, ale moze spróbuje....

hmm, mam męża wojtusia

mnie oliwka nie gryzie jeszcze, raz jej sie zdarzyło, ale jakos dałam rade

tak podobno jest z tymi herbatkami, ze są dobre jak sie je ciągle pije a jak juz przestanie to ciezko sie robi, to takie jakby uzaleznienie....

ja robie podobnie, i potwierdzam, ze górskie są najlepsze, ja najbardziej lubie górskie ze stanisławowa chyba.... nie chce mi sie leciec do kuchni i sprawdzac...
na diecie bulka niedozwolonano chyba ze ty nie jestes
pamietajcie kolacja bez pieczywa bo to same wegle a na noc niepotrzebne

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:

Zalaczam zdjecia sprzed 3 i 4 lat (podpisane kiedy byly zrobione i ile wtedy wazylam)
laska jak sie patrzy

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-12-30 o 22:41
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:48   #609
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
tak jest! bedziemy sie wazyc i plakac potem

A my będziemy Was podczytywać i dopingować

Cytat:
Wiem, że to, co teraz napiszę postawi mnie w złym świetle w Waszych oczach, ale napiszę - mój żyje, ale gdyby umarł nie kapnęłaby mi nawet jedna łza, nie wybaczę Mu nigdy.

Nieprawda,musisz mieć powód żeby tak pisać

Cytat:
ciekawa jestem ile wazy -na szczepieniu sie dowiemy dokladnie
Kiedy się szczepicie?

Cytat:
pamietacie jak kiedys wam pisalam ze moj dziadek(tata mamy)ma dziewczyne??
wlasnie moja mama jest taka ze utrzymuje kontakt i z babcia i dziadkiem czylo wg mnie tak jak powinno byc choc babcia uwaza ze dziadek jest tym najgorszym i to ze ona nie chce miec z nim konaktu to mama tez powinna nie miec.....

na urodziny mama zaprsila dziadka z pania Lidia i przyjechala tez ciocia-siostra mamy ktora mieszka z babcia.......i nawet sie nie przywitala z wlasnym ojcem i jeszcze to haslo"bym wiedziala ten tu bedzie z ta ku****to bym nie przyjechala" ale jak dziadek sral jej kase na auto i nosil im zakupy to moglo byc
a jak sie wyprowadzil i ulozyl zycie to jest najgorszy-szkoda gadac babcia niby taka relogijna a niewisci tyle w sobie ma ze szok

w wigilie mama nie miala czasu i zadzwonila do babci i dziadka ze przyjedzie w 2 dzien swiat.....no i byla gdzies godzina 17.00 mama ledwo co pojechala z tata do babci to ta dzwoni z haslem"jest mama?, mowie ze wlasnie do ciebie jedzie a ona" na ogledziny to do trumny lepiej niech przyjedzie"
i oczywscie obrazona o to ze mama zaprosila dziadka z ta kobieta....nie pasuje jej ze mama ma kontakt ze swoim ojcem

ja podziwiam moja mame za to jak postepuje w koncu rodzicow ma dwoch a zaden jej nic nie zrobil- swoje problemy powinni miec miedzy soboa a nie miedzy dzieci platac

ja to sie dziwie ze dziadek wytrzymywal z nia w domu , z nia i ciocia bo ciagle pod nosem buczaly obydwie a ciocia"ten stary hu*" i same takie hasla -zawsze wychodzilam jak slyszalam takie slowa no nie moglam patrzec , ze co dziadek gluchy to ona se tak gada.....

"Trochę"ta Twoja babcia nie bardzo postępuje,ale dla mamydlaczego ma się nie odzywać do swojego taty skoro nic jej nie zrobił,nie pokłócili się itd.

Cytat:
Niestety , alkoholik z osobowością psychopaty.
Miramej ,Gorgulku bardzo mi przykro,że miałyście takie dzieciństwo i późniejsze lata.Przykre to tym bardziej,że krzywdzą osoby które powinny kochaćJa mam cudownych rodziców,nie raz wspominam,że fajne były te dziecięce lata,wspólczuję,że nie mogłyście doświadczyć tego samegoZa to teścia mam świrusa,strasznie udaje że na serce chory,a w rzeczywistości to prędzej my byśmy przy nim padli,niż on by się wykończył.Wbrew wszytkiemu,źle mu nie życzę-chcę doczekać tylko chwili,aż pójdziemy na swoje i zostaną sami,teraz wszystko im przeszkadza, dzieci hałasują.Moze kiedyś zapragną tego hałasu a w domu będzie tylko martwa cisza

Cytat:

, teraz życie przede mną - mam swojego Gnoma i Kubę

Podstawa to pozytywne myślenie.

Cytat:
Kiedys sie zastanawialam skad wasze nicki
Moze poopowiadacie.
Moj jest oczywisty.Choc kiedys probowalam sie zalogowac i pierwotnie mial byc inny, ale to bylo baaardzo dawno temu i zadnego posta pod nim nie napisalam

Mój prostyd imienia i roku urodzenia

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
byl lekarz - a wiec w pluckach i oskrzelach czysto, mamy oczyszczac nosek, dawac cebion i przepisal zyrtec - na spacery tez mozemy chodzic

a Eryk dostal antybiotyk na te bakterie

dużo zdrówka dla Twoich pociech

Cytat:
Z Damianem nie było problemówto było wzorowe cysiowe dziecko,za cały czas karmienia nie ugryzł mnie ani raz.Bartosz hmmm...ma humorki przy jedzeniu,czasem potrafi nieźle dziąsełka zacisnąć,a ja zaciskam zębyAż boję się pomyśleć,co będzie jak wyjdą ząbki

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:49   #610
eleeri
Zakorzenienie

no przecież zostawiłam Wan tylko na kilka godzin, a juz prawie 3 strony mam do nadrobienia
a dziecko marudzi
więc na szybko może w nocy nadrobię dokładniej

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dźizasss za Wami nadarzyc to trzebaby dziecka nie miec i na bezrobociu no i jeszcze pania do sprzatania i pana do gotowania i kogos kto by sie za mnie umył chociaz zęby

matko co to świetlik?! ja mam slimaka polykacza klockow?

proszę http://allegro.pl/item865862411_play..._usypiacz.html

Cytat:
U nas tez nie ma moje-twoje, ale maz ma taka lekko zdenerwujaca ceche. Np idziemy do sklepu i kazdy bierze co chce. Np wybieramy jogurty- ja wybieram dla siebie takie jak lubie, on wybiera dla siebie jakie on lubi ( a ja nie), po czym zjada 5 moich jogurtow, ja ledwo 1 i on ma swoich 6, ktorych ja nie tkne. Wiem, ze to brzmi dziecinnie i na codzien nie stanowi to wiekszego problemu, ale ja np kupuje sobie cos mniej kalorycznego, to potem mnie wkurza, ze zostaja tylko te inne- bardziej tuczace. A jak mu proponuje, ze kupimy wg mojego pomyslu, to nie, bo chce sie wyroznic
Tak samo jest z pieczywem chrupkim, ktore zjada (cala paczke) jako deser , a mnie potem nic nie zostaje, bo zwyklego chleba nie jem (jak sie pilnuje). Znam go na tyle, ze wiem, ze on tego nie robi zlosliwie, tylko nie mysli i chce sprobowac czegos innego, az wszystko wyje.

Cytat:
mamuski czytalyscie to kiedys?piekne.....

Podobno w jednym z zakątków raju od rana do wieczora bawiły się zawsze dzieci. Kiedy Pan Bóg w swej dobroci postanowił stworzyć świat, wezwał je wszystkie do siebie i powiedział: Trzeba, abyście poszły i zaludniły całą ziemię. Co chciałybyście zabrać ze sobą, by wam przypominało niebo?
Pierwsza grupa dzieci, ta najodważniejsza, odpowiedziała natychmiast: Chciałybyśmy z raju coś, co przypominałoby nam anielskie śpiewy!
I Pan Bóg stworzył ptaki.
Inne dzieci, po chwili zastanowienia, odpowiedziały: Chciałybyśmy na pamiątkę coś, co przypominałoby nam rajskie kolory!
I Pan Bóg stworzył kwiaty.
Jeszcze inne poprosiły: Gdy już będziemy na ziemi, chciałybyśmy coś, co przypominałoby nieskończoną wielkość nieba!
I Pan Bóg stworzył morze.
Pozostała jeszcze jedna grupa dzieci, tych najbardziej nieśmiałych. Opuściły one głowy, zarumieniły się. My… my prosiłybyśmy o kogoś, kto pomógłby nam żyć, kto nauczyłby nas kochać; kogoś, kto potrafiłby nas zrozumieć i umiał nam zawsze wybaczać…
Pan Bóg uśmiechnął się i stworzył mamy
piękne
aż się wzruszyłam

zjadło mi kilka postów
cholera

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:49   #611
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam sie, bo zapomnialam o czyms wspomniec. Dzis przyszla przesylka dla Antonio od kolezanki z pracy - spodnie + bluza z Next. Rozpuszczaja mi Antosia.

Pamietacie, jak wam wspominalam o przyjacielu meza i jego zonie, ktora mnie unika? Zostawili prezent dla Antonio w wigilie przed drzwiami wejsciowymi i nawet nie zadzwonili do drzwi , nawet nie bylo napisane od kogo, ale od razy wiedzialam, ze to od nich i maz tam zadzwonil z podziekowaniami. Az brakuje mi slow, aby skomentowac takie zachowanie

kurcze niefajnie
naprawde nie rozumiem takiego zachowania
jak zaczelam czytac ta wiadomosc to od razu pomyslalam ze jednak przyszli do Was, zobaczyc Antosia i odnowic znajomosc...

wow Mariolu, zaniemowilam
ekstra
Stary 2009-12-30, 22:50   #612
sylka79
Wtajemniczenie

Gorgulku,wcieło mi Twój cytat;Zuzinka ślicznościcoś mi się wydaje,że na wizażu będzie mały ring między chłopcami

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:52   #613
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Kiedy się szczepicie?

"Trochę"ta Twoja babcia nie bardzo postępuje,ale dla mamydlaczego ma się nie odzywać do swojego taty skoro nic jej nie zrobił,nie pokłócili się itd.

w przyszlym tygodniu mala ma szczepienie a ja do dentysty

moja mama za to nie rozumie swoich siostr- ale pewnie babcia je przekabacila na swoja strone-troche mi jej zal bo jest schorowana i chodzic nie moze bo ma cos z biodrem , ale to nie znaczy ze wszyscy maja grac jak ona chce

dobra spadam juz spac bo mala sie przebudzila
dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:55   #614
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej ,Gorgulku bardzo mi przykro,że miałyście takie dzieciństwo i późniejsze lata.Przykre to tym bardziej,że krzywdzą osoby które powinny kochaćJa mam cudownych rodziców,nie raz wspominam,że fajne były te dziecięce lata,wspólczuję,że nie mogłyście doświadczyć tego samegoZa to teścia mam świrusa,strasznie udaje że na serce chory,a w rzeczywistości to prędzej my byśmy przy nim padli,niż on by się wykończył.Wbrew wszytkiemu,źle mu nie życzę-chcę doczekać tylko chwili,aż pójdziemy na swoje i zostaną sami,teraz wszystko im przeszkadza, dzieci hałasują.Moze kiedyś zapragną tego hałasu a w domu będzie tylko martwa cisza

zapragna narazie nie zdaja sobie z tego sprawy

Eleeri ja jak wrocilam z aerobiku to juz myslalam ze nie przestaniecie pisac, co przeczytalam to nowa strona wiec od nowa i cytowanie
pewnie cos mi jeszcze umknelo
narazie jestem na biezaco

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Gorgulku,wcieło mi Twój cytat;Zuzinka ślicznościcoś mi się wydaje,że na wizażu będzie mały ring między chłopcami
Zuzia dziekuje
Stary 2009-12-30, 22:56   #615
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzynko pytalas o znaczenie nickow
kiedys moj malz tak mowil na moje palce u nog gorgulki (nie wiem skad mu to przyszlo do glowy ) i tak zostalo ze zalogowalam sie jako gorgulek
a to ci historyja

Cytat:
Taaak?
moj tez tak robil, ale przestal po awanturze, gdy zjadl ulubiony sloiiczek Antosia, a zostaly same be ( to bylo jeszcze w erze Antosia-niejadka).

Gratki dla Amelki za samodzielne spanie
nieee no znowu to samo
Dzwoni maz ze sklepu i pyta czy cos do diety mi kupic
Nie kupil wszystkiego , ale sloiki dla malej tak normanie cykne wam fote jaki zapas mamy.Cyknelam, ale komp mi swiruje i na pasku nie moge otworzyc.Obiecuje ze pokaze wam jutro
Dzis choc doroslejsze kupil zupki

Resztki wylizuje u nas pies, ale maz komisyjnie jedna lyczeke sam probuje, ale ja tez

Cytat:
ja nie wysylalam
no i na co czekasz?
dawaj dane na pw,znajde cie i zaprosze
Cytat:
Kupiłam swego czasu herbatkę na odchudzanie, wypiłam jedną i miałam dość.Chyba za dwie godziny na kiblu siedziałam! Ciągle chciało mi się 'to drugie' a ja już nie miałam czego tam naprodukować, a cały czas czułam potrzebę.Wyszłam z toalety wykończona i już nigdy nie piłam tych herbatek.Ze tak powiem 'wytegowałam się' za wszystkie czasy.Masakra.
jakos tak porod mi sie przypomnial
bo padne ze smiechu

Cytat:

och, to musi byc ciezkie...
Nawet mi jej szkoda.Nie umiem jej zrozumiec,ale napewno jej cholernie zle

Mariolko, niezla laska z ciebie, no no no no jak to sie mowi fest babka
Naprawde bardzo korzystnie na tych foteczkach.
W ramach zartu: gdybym byla mezczyzna pewnie bym sie toba zainteresowala
I jakby mialo pasc pytanie czy zmienilam orientacje to nie, ale subiektywnie spogladam, a ze z mezczyzanami samymi od zawsze pracuje to zwichrowana jestem troche

Spadam kobiety, do jutra
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 23:02   #616
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
jakos tak porod mi sie przypomnial
bo padne ze smiechu

O ja Ciee.. przypomniało mi się właśnie, że podczas porodu, gdy parłam ciągle miałam w myśli:'Boże, żeby mi tylko 'to drugie' nie wyleciało, żeby nie wyleciało!'w takiej chwili, o takich rzeczach myślałam

Eh, też idę spać, bo mi się na sentymenty zebrało
Dobranoc!

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-12-30, 23:03   #617
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie. Moje balsamy kisza sie w szufladzie, Brzuch tez mam ogromny i tez chcialabym miec 65 kg (wtedy wchodze w rozmiar 38 )
Ja sie jeszcze nie katuje, bo jutro Sylwester spedzony w trojke w domu i pewnie zjem cos kalorycznego i wypije wino. Jednak od Nowego Roku...
Az wyc mi sie chce, gdy pomysle, ze wazylam 58 kilo 5 lat temu ( i 36 bylo mi luzne).
Patrzec nie moge na zawartosc mojej szafy i te okropne wielgachne ciuchy. Plakac mi sie chce, gdy patrze na moje worki prozniowe i mini sukienki w rozmiarach 36/38.
sorry
ale u mnie jest tak samo

Cytat:
Moje balsamy obrosły kurzem ale w poniedziałek wszystkie powyciagałam i postanowiłam uzywac.
Chociaz pewnie niewiele pomoga ale zawsze warto sprobowac.
Jesli chodzi o ciuchy to u mnie jest podobnie. Mam teraz kilka łaszków (właściwie łachów) w ktorych chodze bo w reszte sie nie mieszcze
siostro

Cytat:
Mariolko rozbawilas mnie choc wiem ze nie bylo to twoim zamiarem
Wyobrazilam sobie te sytuacje i u nas jest tez tak samo
Matko jak osobnicy tego gatunku sa do siebie bardzo podobni
No parskam niepohamowanie do teraz...
może my jakieś dalekie krewne jesteśmy

Cytat:
wow,ja przy 60kg ledwo w 38 wlazilam,ale budowe mamy zapewne inna
Jutro zjem golonke, bo zawsze w nowy rok mamusia gotuje, wypije tez szampana, a za chwile bede jesc...pączka
Siorka ma urodziny i mi zaraz podwiezie, wiec rozumiecie....trzeba sprawic by ich nie bylo i nie kusily

i ja nie jestem lepsza
malo tego wcale ich nie szanuje...moja szafa dla nich znajduje sie za drzwiami.Te kilka rzeczy w ktorych chodze wisza na wieszaku tudziez leza wlasnie za drzwiami
Wstyd, ale wiedzcie jaka jestem

podobna do mego męża, tylko że on wszystko zwija i wciska do szafy

Cytat:
Ja tez te wszystkie małe ciuszki oddałam szwagierce. A spodnie z przed ciąży to nie wiem czy na nogi mi sie wcisną, nie mowic juz o zadku

Cytat:
Eleeri,a ile Mateuszek śpi w dzień?Mój Bartosz noce przesypia super,2-3razy szuka cyca i tyle,no ale za to w dzień nie śpi prawie wogólePróbowałaś go może przestawić,żeby w dzień spał malutko,może akurat w nocy spałby lepiej?Sama nie wiem
śpi ale niedużo i niedługo, a jak nie spał w dzień to ciągle marudził i płakał a w nocy i tak miałam pobudkę co 2 godz

Cytat:
Teraz na diete to juz sie nakrecilam na maxa
Wage przywioze od mamy i bedzie moim straznikiem

A mezowi to sie skapnie cala moja swiateczna paczka z pracy z samymi extra łakociami...Bo jeszcze jej nie odebralam a teraz mi juz nie bedzie wolno :/

a jaka paczka ?
z pracy

Cytat:

dlatego powiedzialam ze moje dziecko NIGDY nie bedzie mialo takiego dziecinstwa co ja

juz w polowie widze ze znow poucinalo cytaty ehhh

pisalas tez ze odebranie sobie zycia to tchorzostwo - zgodze sie z tym
on to sobie zaplanowal
jak byl pewny ze dostaniemy po nim rente to pewnego wieczoru wyszedl z domu mowiac ze zle sie czuje i idzie na pogotowie to moze dadza mu kroplowke i ze pewnie szybko nie wroci, wiec nikt go nie szukal, znalazl go sasiad nastepnego dnia i bylo juz za pozno...
mama mowila ze kiedys tez probowal ale go odratowali
jeszcze przed smiercia troche z nami rozmawial i ja wiem ze nie potrafil sobie
z tym wszystkim poradzic, z piciem, z tym jak nas traktuje, i jeszcze z pewna sprawa
ja go nie usprawiedliwiam w zaden sposob (bo nie ma dla takich ludzi usprawiedliwienia) ale uwazam ze chcial od tego uciec wszystkiego i dlatego posunal sie do tego

byly momenty ze nie pil w ogole ale ja wtedy wolalam zeby pil bo byl jeszcze gorszy

Miramejku ja wiem ze nie da sie zapomniec, bo to nierealne ale teraz kiedy go nie ma, kiedy o nim nie slysze, kiedy go nie widze to troche to sie zaciera
nawet nie ogladam zdjec jego

no Mati pewnie nie przegapi polnocy i fajerwerkow

no Mati na pewno nie przegapi - nie ma takiej opcji
a dzieki niemu i my nie przegapimy

Stary 2009-12-30, 23:11   #618
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
a to ci historyja

no i na co czekasz?
dawaj dane na pw,znajde cie i zaprosze
tz czesto takie historyjki wymysla

zaraz wysylam ale od razu zaproszenie z nk
musze sie do czegos przyznac...
kiedys ktoras z Was, wydaje mi sie ze Czekoladka wkleila tu link do swojego profilu na nk i ja troche Was poogladalam
wiem jak wygladacie
ale jestem wscibska

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
O ja Ciee.. przypomniało mi się właśnie, że podczas porodu, gdy parłam ciągle miałam w myśli:'Boże, żeby mi tylko 'to drugie' nie wyleciało, żeby nie wyleciało!'w takiej chwili, o takich rzeczach myślałam

pamietam jak ja przed porodem o tym ciagle myslalam i strasznie sie tego balam
ale mialam cesarke wiec nie grozilo

Cytat:

no Mati na pewno nie przegapi - nie ma takiej opcji
a dzieki niemu i my nie przegapimy

przykre to ze nie umiem o nim dobrze mowic, nawet teraz jak go juz nie ma
a jednoczesnie zal mi go bylo
mimo tego bolu, strachu, zatruwania mi zycia ja nie potrafilabym mu sie tym samym odwdzieczyc, moze to glupie i dziwne
nie potrafilabym nie odzywac sie do niego slowem, nie potrafilabym nie utrzymywac z nim kontaktu
moze tak mysle bo go juz nie ma...

kiedys zyczylam mu smierci i chyba to mnie gryzie jeszcze...

no takiej imprezy Mati nie moze przegapic

a swoja droga zastanawiam sie jak beda te nasze dzieciaczki spaly jak petardy pojda w ruch, ciekawe czy halas nie zbudzi

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-12-30 o 23:13
Stary 2009-12-30, 23:13   #619
mariolasl
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny, piszecie laska... Teraz to kluska...
Rumienie sie szczegolnie mocno, bo na zadne komplemety nie zasluguje , szczegolnie po tym, jak teraz wygladam.
Chociaz laska nigdy sie nie czulam (szczerze), moze dlatego, ze tzw urode mam jak z lat 30-40 zeszlego wieku. Moj ex szef zawsze mnie wizualizowal sobie w kapeluszu z wielkim rondem i dluuugim papierosem w lufce + dochodza kompleksy z dziecinstwa, kiedy to wszysctkie dizeci mowily mi jaka to jestem brzydka, mam brzydkie chude nogi i brzydkie krecone wlosy. Dzieci sa okrutne, a we mnie to tkwilo przez dlugi czas.

Zdjecia wrzucilam, zebyscie widzialy o czym pisze, gdy wspominam o wadze i rozmiarach. Gdybym miala 50kg to chybabym znikla
Stary 2009-12-30, 23:17   #620
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Eh, też idę spać, bo mi się na sentymenty zebrało
Dobranoc!
a ja pokazalam na co mnie stac, buehe he he

Cytat:
może my jakieś dalekie krewne jesteśmy

a jaka paczka ?
z pracy
nieee no no obudze dziecko jak sie tak bede rechotac rubasznie
wesolo tu u nas sie porobilo

hmmm, w szafie to poukladane w kostke kurzem porosly.Czekaja na swoja wielka chwile.

no co roku jakies smakolyki dostajemy, dosc dobre.
Raz byly w extra walizce na kolkach, raz w plecaku z logo firmy a w tym roku kryzys-w reklamowce, ale lakocie dobre i duzo
Rafaello,ferrero,marcepan y itp

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Rumienie sie szczegolnie mocno, bo na zadne komplemety nie zasluguje , szczegolnie po tym, jak teraz wygladam.
Chociaz laska nigdy sie nie czulam (szczerze), moze dlatego, ze tzw urode mam jak z lat 30-40 zeszlego wieku. Moj ex szef zawsze mnie wizualizowal sobie w kapeluszu z wielkim rondem i dluuugim papierosem w lufce + dochodza kompleksy z dziecinstwa, kiedy to wszysctkie dizeci mowily mi jaka to jestem brzydka, mam brzydkie chude nogi i brzydkie krecone wlosy. Dzieci sa okrutne, a we mnie to tkwilo przez dlugi czas.

Zdjecia wrzucilam, zebyscie widzialy o czym pisze, gdy wspominam o wadze i rozmiarach. Gdybym miala 50kg to chybabym znikla
nooo i mial racje, mi tez pasujesz do jego wizualizacji

chude nogi brzydkie
i loki tez fuj
Loki mam i tak nie mysle, a o chudych nogach marze

Mialo mnie nie byc co?
to sie zegnam teraz
ide pod prysznic
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 23:22   #621
morska
Zadomowienie

Cytat:
he, he
daję po pół słoiczka oba, a jak małemu cos nie podchodzi to nawet nawet w trzech podejściach a tym że pierwszą porcję mieszam ze swoim mlekiem
wtedy zawsze zjada
tzn obiadki i zupę, bo z deserków jeszcze się nie zdarzyło żeby mu coś nie smakowało, a na początku to jadł nawet po całym słoiku, tylko dziewczyny mi napisały że raczej nie powinien
Czyli pół słoiczka "obiadku" i pół deserku?
Ale nie powinien całego słoiczka czego - owoców?
Pytam, bo ja zamierzam dawać cały słoik jakiś "obiadkowy" i pół deserku i teraz zwątpiłam czy dobrze

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Odnośnie możliwości przeziębienia się w domu, oj można się przeziębić. Jeżeli rzadko wychodzi się na dwór - to trzeba dom wietrzyć przynajmniej raz dziennie na momencik. My z młodą co drugi dzień wychodzimy na ok. 1 h.
To niewiele. Ja na godzinę wychodziłam jak było -13 stopni - to były trzy dni jak na razie, a poza tym wychodzę codziennie na ok. 2 - 2,5 h.
I wietrzę też codziennie co najmniej 2 razy tak porządnie.

Cytat:
młody spi, zrobił mega kupę,
konsystencja normalna, zapaszek też
więc chyba toleruje ten gluten

a propos kotki, gdyby moja mama zobaczyła taką sytuację jak na zdjęciu u Ciebie to nie miałabym życia
mam na mysli zdjęcie gdzie Laura piastuje na kolanach kota
moja mama jak przychodzi to oczywiści wszystko komentuje,
"przykryj/ubierz go bo mu zimno" a sama w podkoszulku
"rozbierz go bo mu gorąco"
"podwiń mu rękawki"
"posadź go"
"podnieś go"
itd

ostatnio gani mnie za to że kładę małemu na brzuchu gryzaczek, albo książeczkę z Cannpola - "bo mu ciężko i oddychać nie może"
tak jakby to przedmioty ważyły co najmniej kilogram

Twoja mama nie komentuje tego co robisz ?
bo ja do swojej nieraz juz tracę cierpliwość
Fajnie, że toleruje Ja też niebawem muszę zacząć glutenową zabawę.

Co do porad.. Masakra, mam to samo. Ja w ogóle z moją Mamą mam ciężkie relacje, a odkąd Tymek się urodził to wiecznie się wtrąca. Wzięła się na sposób i swoje złote rady przedstawia mojemu Mężowi, bo ja ucinam rozmowę miło lub niemiło, a On jak mi powtarza rady tego typu co powyżej, to nie raz nie dwa zmyłam Mu głowę. Teraz jest bardziej asertywny w stosunku do mojej Mamy.
Np. latem walczyłam z Nią, bo wg Niej powinnam dopajać, tłumaczyłam, że pierś wystarcza, to nie dała za wygraną, mężowi przypominała co tydzień, że może jednak dopajać, eh, nerw mnie bierze na samo wspomnienie.
Teściowa też nie lepsza, każe, ah, sorry - RADZI mi np. w rumianku Tymka kąpać co jakiś czas, bo skóra jest wtedy gładka i bez wyprysków. Mówię, że Tymek ma taką i bez tego. Ale szlag mnie trafia, po co mi te rady?
☼☼☼☼☼
Idę dalej nadrabiać, bo widzę, że jest co, oj jest
☼☼☼☼☼
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantek

Stary 2009-12-30, 23:24   #622
Sweet_21
Zakorzenienie

jestem z siebie dumna, ukroiłam kawałek szarlotki.... i nie zjadłam
zostawiłam na talerzu w kuchni, pewnie jak tz wróci z pracy to wchłonie
a rano pozostanie po cieście tylko niesprzątnięty talerz
(mogę się założyć )

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Mariolu tak na dobranoc śpieszę Ci powiedzieć, że naprawdę (nie słodzę!prawdę mówię/piszę!) piękna z Ciebie kobieta!I świetne włosy, ile ja bym dała za takie...

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2009-12-30, 23:25   #623
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

nawet tak nie pisz
dzieci sa okrytne to prawda
tez mi dokuczaly ale z powodu okularow wiec gdy mama powiedziala ze w koncu kupi mi soczewki to bylam wniebowzieta a okularow do dzis niecierpie
urode masz rzeczywiscie nietypowa ale jakze inna i ciekawa

krecone wlosy zawsze chcialam miec a chude nogi mialam a teraz sa normalne
dokuczano mi kiedys z tego powodu ze bylam kluska (przytylam w 8 kl jeszcze i przez cala szkole srednia bylam taka) i pewnie dlatego staram sie trzymac wage...

Cytat:
a ja pokazalam na co mnie stac, buehe he he

no co roku jakies smakolyki dostajemy, dosc dobre.
Raz byly w extra walizce na kolkach, raz w plecaku z logo firmy a w tym roku kryzys-w reklamowce, ale lakocie dobre i duzo
Rafaello,ferrero,marcepan y itp

ale sie glodna zrobilam
Stary 2009-12-30, 23:26   #624
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nosiłam stroj 2 czesciowy, nawet TŻ przed slubem kupił mi taki fajny
Niestety moj brzuch ma sporo rozstepów wyskoczyły pod sam koniec ciazy.
Pije czerwona, zielona, Verdine, taką z Vitaxa, i na przeczyszczenie mam dwie: Hipokrates i Figura.

Kasiu , mamy podobna figure. Jak miałam 60 kg to miesciłam sie 38 czasem 40.

U mnie łachy leżą na pralce, po co je chowac jak i tak caly czas zakładam te same
rety

Cytat:
Pochwalę się, że już od dwóch dni Amela śpi sama w łóżeczku W nocy budzi się chyba z 5-6 razy ale tylko rękę wyciągam daję smoka i śpi dalej, a dzisiaj rano po mleczku ok 4 rano wyciągnęła się wyspana i zaczęła dyskutować przegadała ze 40 min i usnęła. Troszkę spokojniej usypia dzięki Bogu bo już z siebie wychodziłam ale ciii nie zapeszam.
A Sylwestra spędzamy w domku, moich rodziców zaprosiłam w rewanżu za wigilię
No i z dobrych wieści to dostałam zasiłek z UP na 6 m-cy będę mogła z małą jeszcze posiedzieć
A co do akcji z odchudzaniem to chyba się nie skuszę bo nie mam silnej woli już tyle razy zaczynałam i doopa
Dobranoc mamuśki
gratuluję

gratuluję po raz kolejny - zasiłku
a tego, że będziesz mogła siedzieć z dzieckiem to zazdroszczę

Cytat:
moj tez tak robil, ale przestal po awanturze, gdy zjadl ulubiony sloiiczek Antosia, a zostaly same be ( to bylo jeszcze w erze Antosia-niejadka).

to Ty faktycznie ostra facetka jesteś

Stary 2009-12-30, 23:29   #625
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Czyli pół słoiczka "obiadku" i pół deserku?
Ale nie powinien całego słoiczka czego - owoców?
Pytam, bo ja zamierzam dawać cały słoik jakiś "obiadkowy" i pół deserku i teraz zwątpiłam czy dobrze

☼☼☼☼☼
Idę dalej nadrabiać, bo widzę, że jest co, oj jest
☼☼☼☼☼
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantek

ja daje caly sloiczek obiadku i pol deserku no chyba ze mala tak zasmakuje ze zje caly ale to przewaznie banany tak zajada

dziekujemy

jest jest co czytac
ledwo nadrobilam

Cytat:
jestem z siebie dumna, ukroiłam kawałek szarlotki.... i nie zjadłam
zostawiłam na talerzu w kuchni, pewnie jak tz wróci z pracy to wchłonie
a rano pozostanie po cieście tylko niesprzątnięty talerz
(mogę się założyć )

ja bym zjadla
szarlotke uwielbiam
inne ciasta tez i dlatego nie pieke
Stary 2009-12-30, 23:40   #626
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wysylalam

nie dam jej

no znow nie nadazam
a to dlaczego ?
proszę linka na priva

a co to za zmowa

ja też

Cytat:

Ale czerwoną herbatkę piłam regularnie.Musze znowu kupić.

ojej, nigdy nie piłam takich wynalazków
i chyba dobrze

owsianka - nie jadłam
musze spróbować

Cytat:

http://www.arti.pl/krzeselko-arti-co...t_prod144.html
ja mam takie. gnom klnie od 2 dni. jedna podporka nie wchodzi i jakies dziwne nakretki-musi dokupic bo te sie wchodza do konca i jest malo stabilne, dam znac co bedzie jak wsadze mała
dzięki
i zrób fotkę

Cytat:
super i zzazdroszcze ze mozesz w domku zniunia posiedziec
ja narazie mysle intensywnie co tu wykombinowac zeby spedzic z nia jeszcze troche czasu
juz mi mozg od tego paruje

ja mialam paznokcie malowac, brwi skubac ale narazie co napisze to znow musze nadrabiac
tak wiem to kara za moje wczesniejsze stukanie w klawiature
ja też o tym myśle
i co wymyśliłaś coś ?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

to by się zgadzało

Cytat:

Antoś ma powodzenie
ale myślę też że to też dlatego, że jesteś lubiana w pracy

hmm, ale pamiętali

no laska z Ciebie

Cytat:
mialam isc spac ale wizaz mnie przyciaga......
niestety

Cytat:

Z Damianem nie było problemówto było wzorowe cysiowe dziecko,za cały czas karmienia nie ugryzł mnie ani raz.Bartosz hmmm...ma humorki przy jedzeniu,czasem potrafi nieźle dziąsełka zacisnąć,a ja zaciskam zębyAż boję się pomyśleć,co będzie jak wyjdą ząbki
nie krzyczysz na niego ?
nie mówisz żeby tego nie robił ?
to skąd ma wiedzieć, że Ciebie to boli ?

Stary 2009-12-30, 23:47   #627
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
a to dlaczego ?
proszę linka na priva

a co to za zmowa

ja też o tym myśle
i co wymyśliłaś coś ?
to ja juz Ci wysle to zaproszenie z nk
hmmm mam nadzieje ze Ty to Ty

narazie tylko tyle ze zwolnienie lekarskie
ale nic konkretnego no i pyt czy dostane i na ile

nawet jesli 80% to mi sie oplaca bo dojezdzam do pracy wiec trace juz ok 300 zł no i niania bedzie mnie kosztowala wiec i tak zostanie wiecej
Stary 2009-12-30, 23:51   #628
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja cie zle nie odebralam

Cytat:
Bardzo mi przykro. Moja kolezanka - sąsiadka ma takiego ojca, wiem jakie przechodziła piekło
(...)
Ale Kuba marudzi...juz nie daje rady. Dziewczyny czy wasze dzieci tez chca caly czas stac na nogach? Wiem,ze to niezdrowe dla tak małego dziecka ale on inaczej nie chce jak stac na nogach. Podskakuje, kica jak zając, i inne pozy wymysla. Usiasc nie chce, na rekach tez nie a w bujaczku w histeie wpada. Coraz bardziej zastanawiam sie nad chodzikiem
, bardzo trafne określenie - piekło

Mój Kuba to nawet siedzieć nie umie, a gdzie mowa o staniu

Cytat:
i teraz to jest najważniejsze

he, he ja mam obok piszczącą książeczkę i piszczę mu ciągle, juz mnie głowa od tego piszczenia boli

biedne dziecko, nawet się nim matka nie zajmuje
kończę bo sumienie mnie ruszyło
Wiem

Ciekawe na jak długo

Cytat:
Gorgulku, Miramejku, wspolczuje wam piekla przez ktore przechodzilyscie , moge sobie tylko wyobrazic jak bardoz bylo zle

Cytat:
corka mojej kolezanki jak miala 6 mcy to stala juz sama na nogach oczywiscie trzymiac sie stolu .....teraz ma 8 mcy i juz sama chodzi
Jak czytam o takich dzieciach, to się zastanawiam kiedy Kuba w końcu ruszy tyłek i zacznie się chociaż obracać

Cytat:

Niestety u mnie sytuacja taka sama.Jednak z finałem takim jak u Gargulka.Nie chcę o tym pamiętac, ale momentami samo wraca.Nie da się zapomnieć, chociaż bardzo by się chciało.
Także wiem co czujecie dziewczyny.
, to przerażające, w ilu domach dzieją się takie ludzkie dramaty

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
byl lekarz - a wiec w pluckach i oskrzelach czysto, mamy oczyszczac nosek, dawac cebion i przepisal zyrtec - na spacery tez mozemy chodzic

a Eryk dostal antybiotyk na te bakterie
, i , żeby antybiotyk pomógł Erykowi

Cytat:
jestem spowrotem bo stała się rzecz niesłychana - młody mi zasnął przy cycusiu
no to szybko myk na forum, bo zaraz się może obudzić a wtedy kąpiel
Jak niesłychana , przecież On tylko tak zasypia

Cytat:
No i przypomnialo mi sie co rano mi umknelo
Pytalyscie ile ta dziewczyna ma lat, tak wiec nie wiem
Wiem ze skonczyla tylko podsawowke, bo po co dalej sie uczyc, jak nie ma obowiazku...
Wywesze ja na nk, moze ma wiek podany

Kuba palce gryzie i to mocno, ale sutki traktuje z należnym im szacunkiem

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 23:52   #629
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
mój nie chce nawet siedzieć, a co dopiero mówić o staniu
(...)
u nas na pewno dotrwamy do północy i to wszyscy we troje
Mój to samo

Cytat:
Pewnie,że da się żyć-ale tak jakoś lepiej się czuję,jak widzę uprane,uprasowane,poskład ane w kosteczkę.Prasuję Damianowi,bo wymemłany do szkoły nie pójdzie,to przy okazji Bartoszkowe.
Ja też bym tak wolała mieć uprasowane, wszystko ślicznie posprzątane itp. itd., ale trzeba ustalić priorytety, więc jest - najpierw Kuba, potem wizaż, na resztę czasu brak

Cytat:
dźizasss za Wami nadarzyc to trzebaby dziecka nie miec i na bezrobociu no i jeszcze pania do sprzatania i pana do gotowania i kogos kto by sie za mnie umył chociaz zęby

odpisze troche i spadam na strone nr 14, przy okazji wykorzystania sytuacji jaka zły los zgotował dziś mi: znieruchmiało mi karczycho
(...)
ja tez wymyslam , ze zabki bo u mnie wyglada to tak, ze wszystko poznawane jest przez kubki smakowe i maruder bezpowodowy
, ale mi poprawiłaś humor
groszku pisz częściej

No i co teraz z takim nieruchomym karczychem poczniesz?

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
dlatego powiedzialam ze moje dziecko NIGDY nie bedzie mialo takiego dziecinstwa co ja
(...)
pisalas tez ze odebranie sobie zycia to tchorzostwo - zgodze sie z tym
on to sobie zaplanowal
jak byl pewny ze dostaniemy po nim rente to pewnego wieczoru wyszedl z domu mowiac ze zle sie czuje i idzie na pogotowie to moze dadza mu kroplowke i ze pewnie szybko nie wroci, wiec nikt go nie szukal, znalazl go sasiad nastepnego dnia i bylo juz za pozno...
mama mowila ze kiedys tez probowal ale go odratowali
jeszcze przed smiercia troche z nami rozmawial i ja wiem ze nie potrafil sobie z tym wszystkim poradzic, z piciem, z tym jak nas traktuje, i jeszcze z pewna sprawa
ja go nie usprawiedliwiam w zaden sposob (bo nie ma dla takich ludzi usprawiedliwienia) ale uwazam ze chcial od tego uciec wszystkiego i dlatego posunal sie do tego

byly momenty ze nie pil w ogole ale ja wtedy wolalam zeby pil bo byl jeszcze gorszy

Miramejku ja wiem ze nie da sie zapomniec, bo to nierealne ale teraz kiedy go nie ma, kiedy o nim nie slysze, kiedy go nie widze to troche to sie zaciera
nawet nie ogladam zdjec jego
Ja też to sobie obiecałam, zresztą dlatego tak późno zdecydowaliśmy się na dziecko, musiałam siebie doprowadzić do ładu.

Mój życia by sobie nie odebrał, bo jak? - zrezygnować z gnębienia innych? - za nic

Eh gorgulku przytulam Cię mocno po prostu

Cytat:
Miramejku współczuję dzieciństwa, wiem co czujesz... niestety. Najważniejsze, że teraz możesz czuć się wolna, kochana i potrzebna
(...)
Pochwalę się, że już od dwóch dni Amela śpi sama w łóżeczku W nocy budzi się chyba z 5-6 razy ale tylko rękę wyciągam daję smoka i śpi dalej, a dzisiaj rano po mleczku ok 4 rano wyciągnęła się wyspana i zaczęła dyskutować przegadała ze 40 min i usnęła. Troszkę spokojniej usypia dzięki Bogu bo już z siebie wychodziłam ale ciii nie zapeszam.
A Sylwestra spędzamy w domku, moich rodziców zaprosiłam w rewanżu za wigilię
, megi u Ciebie też?

Gratuluję zasiłku i postępów Amelki ze spaniem

Cytat:
Taaak?

H. MacLeod

.
Stary 2009-12-30, 23:54   #630
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniec nie
ale tak jak we wczesniejszym poscie napisalam zatarlo sie troche bo go nie widze, bo nie slysze o nim, moze dlatego
wiem ze mama ma w koncu swiety spokoj, rodzenstwo tez
no i niestety nie tesknie za nim
(...)
nie dam jej
Ja wiele rzeczy wyparłam na wiele lat, a na terapii wszystko leciało z powrotem, koszmar jakiś...

No ja myślę , ale chodziło mi, żeby eleeri tak nie żałowała, że Twoja Zuzka zajęta, bo Jej Mati ma ugadaną Zuzię mayahy (pewnie źle odmieniłam, przepraszam )

Cytat:

Fajnie ma ten Twój Antonio

Szkoda mi tej kobiety, ale jak długo tak zamierza robić?

, Mariola jeszcze troszkę i znów tak będziesz wyglądała (chociaż ja Twojej tuszy nie umiem dostrzec)

Cytat:
Nieprawda,musisz mieć powód żeby tak pisać
(...)

Podstawa to pozytywne myślenie.

Zapragną na pewno, czasem nie docenia się tego, co się ma i trzeba to w jakiś sposób "stracić", żeby zatęsknić.

Cytat:
Żaden ring , wszystko już postanowione

Cytat:
W ramach zartu: gdybym byla mezczyzna pewnie bym sie toba zainteresowala
I jakby mialo pasc pytanie czy zmienilam orientacje to nie, ale subiektywnie spogladam, a ze z mezczyzanami samymi od zawsze pracuje to zwichrowana jestem troche
Ja od zawsze oglądam się za babkami, a orientację mam hetero

Cytat:
O! To tak, jak mój

Cytat:

przykre to ze nie umiem o nim dobrze mowic, nawet teraz jak go juz nie ma
a jednoczesnie zal mi go bylo
mimo tego bolu, strachu, zatruwania mi zycia ja nie potrafilabym mu sie tym samym odwdzieczyc, moze to glupie i dziwne
nie potrafilabym nie odzywac sie do niego slowem, nie potrafilabym nie utrzymywac z nim kontaktu
moze tak mysle bo go juz nie ma...

kiedys zyczylam mu smierci i chyba to mnie gryzie jeszcze...
Ja długo nie potrafiłam się oderwać, w końcu się udało i od tej chwili moje życie zaczęło się na nowo.

gorgulku, myśli nie mają mocy sprawczej, to on to zrobił, nie miałaś na to wpływu

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości