|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
pocytuje to co poucinalo
![]() Cytat:
![]() ja zadnej z Was nie mam zreszta na nk Cytat:
ja Twoja mame i Was rozumiem zapomniec nie ale tak jak we wczesniejszym poscie napisalam zatarlo sie troche bo go nie widze, bo nie slysze o nim, moze dlatego wiem ze mama ma w koncu swiety spokoj, rodzenstwo tez no i niestety nie tesknie za nim aerobik mily byl, dziekuje jak zwykle zreszta ![]() Cytat:
![]() nie dam jej ![]() dokladnie dzieki Cytat:
slodyczy dlugo tez nie bede jej dawala, tak samo wole zeby pila wode zamiast sokow, wiec rozumiem Ciebie malz wypisz wymaluj jakbym swojego widziala Cytat:
Cytat:
no znow nie nadazam
|
||||||
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Kupiłam swego czasu herbatkę na odchudzanie, wypiłam jedną i miałam dość.Chyba za dwie godziny na kiblu siedziałam! Ciągle chciało mi się 'to drugie' a ja już nie miałam czego tam naprodukować, a cały czas czułam potrzebę.Wyszłam z toalety wykończona
i już nigdy nie piłam tych herbatek.Ze tak powiem 'wytegowałam się' za wszystkie czasy.Masakra.Ale czerwoną herbatkę piłam regularnie.Musze znowu kupić. Owsiankę uwielbiam, ale tylko na mleku.Jem ją już znowu od jakiegoś czasu.Najbardziej lubię z bananami, truskawkami, marmoladą, jagodami.Nie cierpię z wieśniakiem.
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
To ja sie oddalam na sofe, jak wszystkie ida
|
#604 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
ja mam takie. gnom klnie od 2 dni. jedna podporka nie wchodzi i jakies dziwne nakretki-musi dokupic bo te sie wchodza do konca i jest malo stabilne, dam znac co bedzie jak wsadze mała
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ja narazie mysle intensywnie co tu wykombinowac zeby spedzic z nia jeszcze troche czasu ![]() juz mi mozg od tego paruje ![]() ![]() moj nawet nie chce sprobowac bo mowi ze to na pewno obrzydliwe he he he ja mialam paznokcie malowac, brwi skubac ale narazie co napisze to znow musze nadrabiac ![]() tak wiem to kara za moje wczesniejsze stukanie w klawiature ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- ufff chyba sie udalo doczytac do konca
|
|
|
|
|
#606 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam sie, bo zapomnialam o czyms wspomniec. Dzis przyszla przesylka dla Antonio od kolezanki z pracy
- spodnie + bluza z Next. Rozpuszczaja mi Antosia.Pamietacie, jak wam wspominalam o przyjacielu meza i jego zonie, ktora mnie unika? Zostawili prezent dla Antonio w wigilie przed drzwiami wejsciowymi i nawet nie zadzwonili do drzwi , nawet nie bylo napisane od kogo, ale od razy wiedzialam, ze to od nich i maz tam zadzwonil z podziekowaniami. Az brakuje mi slow, aby skomentowac takie zachowanie ![]() Zalaczam zdjecia sprzed 3 i 4 lat (podpisane kiedy byly zrobione i ile wtedy wazylam)
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-12-30 o 22:39 |
|
|
|
#608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
mialam isc spac ale wizaz mnie przyciaga......
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no chyba ze ty nie jestes![]() pamietajcie kolacja bez pieczywa bo to same wegle a na noc niepotrzebne ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-12-30 o 22:41 |
||||
|
|
|
#609 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
A my będziemy Was podczytywać i dopingować Cytat:
Kiedy się szczepicie? Cytat:
"Trochę"ta Twoja babcia nie bardzo postępuje dlaczego ma się nie odzywać do swojego taty skoro nic jej nie zrobił,nie pokłócili się itd.Miramej ,Gorgulku Ja mam cudownych rodziców,nie raz wspominam,że fajne były te dziecięce lata,wspólczuję,że nie mogłyście doświadczyć tego samego Za to teścia mam świrusa,strasznie udaje że na serce chory,a w rzeczywistości to prędzej my byśmy przy nim padli,niż on by się wykończył.Wbrew wszytkiemu,źle mu nie życzę-chcę doczekać tylko chwili,aż pójdziemy na swoje i zostaną sami,teraz wszystko im przeszkadza, dzieci hałasują.Moze kiedyś zapragną tego hałasu a w domu będzie tylko martwa cisza![]() Podstawa to pozytywne myślenie.Cytat:
Mój prosty d imienia i roku urodzeniaCytat:
dużo zdrówka dla Twoich pociechCytat:
Aż boję się pomyśleć,co będzie jak wyjdą ząbki
|
|||||
|
|
|
#610 | |||
|
Zakorzenienie
|
no przecież zostawiłam Wan tylko na kilka godzin, a juz prawie 3 strony mam do nadrobienia
a dziecko marudzi ![]() więc na szybko może w nocy nadrobię dokładniej ![]() Cytat:
![]() proszę http://allegro.pl/item865862411_play..._usypiacz.html Cytat:
Cytat:
aż się wzruszyłam zjadło mi kilka postów ![]() cholera
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde nie rozumiem takiego zachowania jak zaczelam czytac ta wiadomosc to od razu pomyslalam ze jednak przyszli do Was, zobaczyc Antosia i odnowic znajomosc... wow Mariolu, zaniemowilam ekstra |
|
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Gorgulku,wcieło mi Twój cytat;Zuzinka śliczności
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama za to nie rozumie swoich siostr- ale pewnie babcia je przekabacila na swoja strone-troche mi jej zal bo jest schorowana i chodzic nie moze bo ma cos z biodrem , ale to nie znaczy ze wszyscy maja grac jak ona chce ![]() dobra spadam juz spac bo mala sie przebudzila dobranoc
|
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapragna Eleeri ja jak wrocilam z aerobiku to juz myslalam ze nie przestaniecie pisac, co przeczytalam to nowa strona wiec od nowa i cytowanie pewnie cos mi jeszcze umknelo narazie jestem na biezaco ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzwoni maz ze sklepu i pyta czy cos do diety mi kupic Nie kupil wszystkiego , ale sloiki dla malej tak normanie cykne wam fote jaki zapas mamy.Cyknelam, ale komp mi swiruje i na pasku nie moge otworzyc.Obiecuje ze pokaze wam jutroDzis choc doroslejsze kupil zupki Resztki wylizuje u nas pies, ale maz komisyjnie jedna lyczeke sam probuje, ale ja tez ![]() no i na co czekasz? dawaj dane na pw,znajde cie i zaprosze Cytat:
bo padne ze smiechu ![]() Cytat:
Nawet mi jej szkoda.Nie umiem jej zrozumiec,ale napewno jej cholernie zle Mariolko, niezla laska z ciebie, no no no no jak to sie mowi fest babka Naprawde bardzo korzystnie na tych foteczkach. W ramach zartu: gdybym byla mezczyzna pewnie bym sie toba zainteresowala I jakby mialo pasc pytanie czy zmienilam orientacje to nie, ale subiektywnie spogladam, a ze z mezczyzanami samymi od zawsze pracuje to zwichrowana jestem troche Spadam kobiety, do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
O ja Ciee.. ![]() Eh, też idę spać, bo mi się na sentymenty zebrało Dobranoc!
|
#617 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie jest tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() podobna do mego męża, tylko że on wszystko zwija i wciska do szafy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jaka paczka ? z pracy Cytat:
no Mati na pewno nie przegapi - nie ma takiej opcji a dzieki niemu i my nie przegapimy
|
|
|
#618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz wysylam ale od razu zaproszenie z nk ![]() musze sie do czegos przyznac... kiedys ktoras z Was, wydaje mi sie ze Czekoladka wkleila tu link do swojego profilu na nk i ja troche Was poogladalam wiem jak wygladacie ![]() ale jestem wscibska ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
pamietam jak ja przed porodem o tym ciagle myslalam i strasznie sie tego balam ale mialam cesarke wiec nie grozilo ![]() Cytat:
przykre to ze nie umiem o nim dobrze mowic, nawet teraz jak go juz nie ma a jednoczesnie zal mi go bylo mimo tego bolu, strachu, zatruwania mi zycia ja nie potrafilabym mu sie tym samym odwdzieczyc, moze to glupie i dziwne nie potrafilabym nie odzywac sie do niego slowem, nie potrafilabym nie utrzymywac z nim kontaktu moze tak mysle bo go juz nie ma... kiedys zyczylam mu smierci i chyba to mnie gryzie jeszcze... ![]() no takiej imprezy Mati nie moze przegapic ![]() a swoja droga zastanawiam sie jak beda te nasze dzieciaczki spaly jak petardy pojda w ruch, ciekawe czy halas nie zbudzi
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2009-12-30 o 23:13 |
|||
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, piszecie laska... Teraz to kluska...
Rumienie sie szczegolnie mocno, bo na zadne komplemety nie zasluguje Chociaz laska nigdy sie nie czulam (szczerze), moze dlatego, ze tzw urode mam jak z lat 30-40 zeszlego wieku. Moj ex szef zawsze mnie wizualizowal sobie w kapeluszu z wielkim rondem i dluuugim papierosem w lufce + dochodza kompleksy z dziecinstwa, kiedy to wszysctkie dizeci mowily mi jaka to jestem brzydka, mam brzydkie chude nogi i brzydkie krecone wlosy. Dzieci sa okrutne, a we mnie to tkwilo przez dlugi czas. Zdjecia wrzucilam, zebyscie widzialy o czym pisze, gdy wspominam o wadze i rozmiarach. Gdybym miala 50kg to chybabym znikla
|
#620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wesolo tu u nas sie porobilo ![]() hmmm, w szafie to poukladane w kostke kurzem porosly.Czekaja na swoja wielka chwile. no co roku jakies smakolyki dostajemy, dosc dobre. Raz byly w extra walizce na kolkach, raz w plecaku z logo firmy a w tym roku kryzys-w reklamowce, ale lakocie dobre i duzo Rafaello,ferrero,marcepan y itp ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
chude nogi brzydkie i loki tez fuj Loki mam i tak nie mysle, a o chudych nogach marze Mialo mnie nie byc co? to sie zegnam teraz ide pod prysznic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#621 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie powinien całego słoiczka czego - owoców? Pytam, bo ja zamierzam dawać cały słoik jakiś "obiadkowy" i pół deserku i teraz zwątpiłam czy dobrze ![]() Cytat:
I wietrzę też codziennie co najmniej 2 razy tak porządnie. Cytat:
Ja też niebawem muszę zacząć glutenową zabawę.Co do porad.. Masakra, mam to samo. Ja w ogóle z moją Mamą mam ciężkie relacje, a odkąd Tymek się urodził to wiecznie się wtrąca. Wzięła się na sposób i swoje złote rady przedstawia mojemu Mężowi, bo ja ucinam rozmowę miło lub niemiło, a On jak mi powtarza rady tego typu co powyżej, to nie raz nie dwa zmyłam Mu głowę. Teraz jest bardziej asertywny w stosunku do mojej Mamy. Np. latem walczyłam z Nią, bo wg Niej powinnam dopajać, tłumaczyłam, że pierś wystarcza, to nie dała za wygraną, mężowi przypominała co tydzień, że może jednak dopajać, eh, nerw mnie bierze na samo wspomnienie. Teściowa też nie lepsza, każe, ah, sorry - RADZI mi np. w rumianku Tymka kąpać co jakiś czas, bo skóra jest wtedy gładka i bez wyprysków. Mówię, że Tymek ma taką i bez tego. Ale szlag mnie trafia, po co mi te rady? ☼☼☼☼☼ Idę dalej nadrabiać, bo widzę, że jest co, oj jest ☼☼☼☼☼
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
jestem z siebie dumna, ukroiłam kawałek szarlotki.... i nie zjadłam
![]() zostawiłam na talerzu w kuchni, pewnie jak tz wróci z pracy to wchłonie a rano pozostanie po cieście tylko niesprzątnięty talerz ![]() (mogę się założyć )---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Mariolu tak na dobranoc śpieszę Ci powiedzieć, że naprawdę (nie słodzę!prawdę mówię/piszę!) piękna z Ciebie kobieta!I świetne włosy, ile ja bym dała za takie...
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieci sa okrytne to prawda tez mi dokuczaly ale z powodu okularow wiec gdy mama powiedziala ze w koncu kupi mi soczewki to bylam wniebowzieta a okularow do dzis niecierpie ![]() urode masz rzeczywiscie nietypowa ale jakze inna i ciekawa krecone wlosy zawsze chcialam miec a chude nogi mialam a teraz sa normalne dokuczano mi kiedys z tego powodu ze bylam kluska (przytylam w 8 kl jeszcze i przez cala szkole srednia bylam taka) i pewnie dlatego staram sie trzymac wage... Cytat:
![]() ale sie glodna zrobilam
|
||
|
|
|
#624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję po raz kolejny - zasiłku a tego, że będziesz mogła siedzieć z dzieckiem to zazdroszczę Cytat:
to Ty faktycznie ostra facetka jesteś
|
|
|
#625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekujemy jest jest co czytac ledwo nadrobilam ![]() Cytat:
![]() ja bym zjadla szarlotke uwielbiam ![]() inne ciasta tez i dlatego nie pieke
|
||||
|
|
|
#626 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę linka na priva a co to za zmowa ![]() ja też Cytat:
i chyba dobrze ![]() owsianka - nie jadłam musze spróbować ![]() Cytat:
i zrób fotkę Cytat:
i co wymyśliłaś coś ? Cytat:
![]() to by się zgadzało Cytat:
ale myślę też że to też dlatego, że jesteś lubiana w pracy hmm, ale pamiętali no laska z Ciebie ![]() niestety ![]() Cytat:
nie mówisz żeby tego nie robił ? to skąd ma wiedzieć, że Ciebie to boli ?
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm mam nadzieje ze Ty to Ty ![]() narazie tylko tyle ze zwolnienie lekarskie ale nic konkretnego no i pyt czy dostane i na ile nawet jesli 80% to mi sie oplaca bo dojezdzam do pracy wiec trace juz ok 300 zł no i niania bedzie mnie kosztowala wiec i tak zostanie wiecej |
|
|
|
|
#628 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Kuba to nawet siedzieć nie umie, a gdzie mowa o staniu ![]() Cytat:
![]() Ciekawe na jak długo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, żeby antybiotyk pomógł ErykowiCytat:
, przecież On tylko tak zasypia ![]() Cytat:
![]() Kuba palce gryzie i to mocno, ale sutki traktuje z należnym im szacunkiem
|
|
|
#629 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() groszku pisz częściej ![]() No i co teraz z takim nieruchomym karczychem poczniesz? ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
Mój życia by sobie nie odebrał, bo jak? - zrezygnować z gnębienia innych? - za nic ![]() Eh gorgulku przytulam Cię mocno po prostu ![]() Cytat:
![]() Gratuluję zasiłku Cytat:
|
|
|
#630 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja myślę , ale chodziło mi, żeby eleeri tak nie żałowała, że Twoja Zuzka zajęta, bo Jej Mati ma ugadaną Zuzię mayahy (pewnie źle odmieniłam, przepraszam )Cytat:
![]() Szkoda mi tej kobiety, ale jak długo tak zamierza robić? ![]() (chociaż ja Twojej tuszy nie umiem dostrzec)Cytat:
Zapragną na pewno, czasem nie docenia się tego, co się ma i trzeba to w jakiś sposób "stracić", żeby zatęsknić. Cytat:
, wszystko już postanowione ![]() Cytat:
![]() O! To tak, jak mój ![]() Cytat:
gorgulku, myśli nie mają mocy sprawczej, to on to zrobił, nie miałaś na to wpływu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

i na codzien nie stanowi to wiekszego problemu, ale ja np kupuje sobie cos mniej kalorycznego, to potem mnie wkurza, ze zostaja tylko te inne- bardziej tuczace. A jak mu proponuje, ze kupimy wg mojego pomyslu, to nie, bo chce sie wyroznic 

- spodnie + bluza z Next. Rozpuszczaja mi Antosia.

no chyba ze ty nie jestes

dlaczego ma się nie odzywać do swojego taty skoro nic jej nie zrobił,nie pokłócili się itd.
Za to teścia mam świrusa,strasznie udaje że na serce chory,a w rzeczywistości to prędzej my byśmy przy nim padli,niż on by się wykończył.Wbrew wszytkiemu,źle mu nie życzę-chcę doczekać tylko chwili,aż pójdziemy na swoje i zostaną sami,teraz wszystko im przeszkadza, dzieci hałasują.Moze kiedyś zapragną tego hałasu a w domu będzie tylko martwa cisza
d imienia i roku urodzenia
dużo zdrówka dla Twoich pociech

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, wszystko już postanowione