|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() Pocieszycielka Wiem, ale dam radę I wzajemnie Cytat:
![]() Też chciałabym wiedzieć. Cytat:
Cytat:
![]() To telefon będzie w użyciu. No ale na razie dzisiaj u mnie jakby spokojniej.
|
|
#662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Bry mamusie
No ![]() A wiesz Czekoladko, że osoby, które zarejestrują się w UP po nowym roku to dostaną wyższy zasiłek ? Ja nie wiedziałam Cytat:
czasem udawała, że mnie nie widzi na ulicy, a teraz sama urodziła i taaaaka nagadana A co do fotek Mariolka Ty to jesteś super laska a te włosy ![]() Cytat:
![]() ![]() Przy ubieraniu kombinezonu też u nas cyrki, śpiewam, zatykam smokiem buziolka włączam zabawki aby tylko ją czymś zająć a ostatnio przestaje ryczeć ja jej delikatnie dmucham po buzi ![]() Dom woła o pomstę do nieba a mi się taaaaak nie chce sprzątać i jeszcze sałatkę jakąś trza zrobić na wieczór i obiad i .... a już nie marudzę
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, zapamiętam nowy sposób ![]() W kwestii sprzątania liczę na Małża
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powaznie?? ja tez nie wiedzialam u nas placa cos ponad 500zł -dokladnie ile nie wiemMagi a czy Macius jakos plakal bardzo jak mu sie zabek przebijal?? bo ja tego najbardziej sie boje....Wercia jak placze to nie mozna ja uspokoic i potem zawsze zwymiotuje to co zjadla jak mocno placze juz wole zeby marudzila niz plakala
|
|
#665 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi Ci o tablicę? Jeśli tak, to wpisujesz
kurczę, tablica się zrobiła hehe napiszę ze spacjami, ale ma być bez na początku [ tab] i na końcu [ / tab]
Edytowane przez morska Czas edycji: 2009-12-31 o 11:01 |
|||||
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam postanowienie noworoczne - mniej wizażu.
|
|
#667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- ze co prosze? ani mi sie waz!!!! bo ![]()
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
tiaaaa
udal ci sie zarcik
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
No i znowu zaległosci, na 15 stronie stanełam
I dzis tez tylko na sek, bo czasu brak ![]() Chcialam wam zyczyc wszystkiego naj naj najlepszego w Nowym Roku, żeby nasze dzieciaczki zdrowo rosły i nie marudziły i dawały sie mamom wysypiac Frida ty chyba pytałas o butelki LOVI. Ja uzywam do serwowania herbatki i jestem zadowolona. Chociaz pare dni temu zauwazyl;am ze przecieka i musze nowa kupic ale pewnie tez taka sama wezme bo jest jak znalazł do herbatek albo sprobiuje ta z dziebkiem jak jeszcze chwile wytzryma A do mleczka uzywam z AVENTU i super ![]() Cass, ja bym chciała tylko 2 kg zrzucic co mi na swietach chyba przybyły wiec raczej nie bede sie na liste wrzucac A wam dziewczynki powodzenia życze z tymi zbednemy kg. A sio i trzyamym kciuki ![]() ...Musiałam młodej monia dac, bo bym postu nie skonczyła a teraz ide jej jabłuszko z dynia dac ![]()
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
obiecane zapasy, choc na fotce nie widac obfitosci tak jak golym okiem
po2 naustawiane i jeszcze mezowskie nieschowane-kilka sztuk Mala zje je na bierzaco ![]() Svinecko gdzie sie zawieruszylas?Tz w lozku cie przygwozdzil?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#671 | |
|
Ola-Unhola
|
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie !!!!
Nie zgadzam sie na tak dużo pisania. To jest niehumanitarne.... Czytam, czytam i czytam. A stron przybywa. dzieci z głodu płaczą, ja już ostatkiem sił siedzę na fotelu, podpierając się wszystkim co mogę, bo ze zmęczenia padam na twarz.... W ramach odegrania, nie nadrabiam Wróciłam wczoraj z zakupów późnym wieczorem i juz nie miałąm siłyu zasiadac przed kompem. dzisiaj Małż w pracy do 13 (urlopu mu nie starczyło na dzisiejszy dzień), także wpadłam do Was. Promocje do polecenia: Mothercare 3-pack pajacy - 55zł 3-pack body - 25/30 zł 7-pack body - 40/45 zł 3-pack skarpetek 15/25 zł H&M strasznie mało, w naszych rozmiarach. Najwięcej dla maluszków lub 86 ale takie zimowe, więc nie kupowałam na zapas. Za dużo nie odwiedziłam sklepów, bo jeszcze do reala trzeba było wejśc po zakupy drobne i skończyło się całym wózkiem ![]() Kupiłam Antosiowi książeczkę piszcząca, plastikową, która zmienia kolor od moczenia (Eleerii ) i jest to teraz ulubiona zabawka Małego ![]() Szukałam w smyku innych książeczek pluszowych, ale jak tam weszłam, to jakby 3/4 sklepu wymiotło. Pustki na półkach jak po jakimś napadzie rabunkowym ![]() Cytat:
Hehe, mamy to samo. A jak chodzi o serek homogenizowany, to szkoda słów. Ile awantur o niego zawsze jest ![]() Też jak Ty zjadam go na szybko przed powrotem Małża ![]() Mój nick, hmmm. Zgapiłam od Małża, kiedyś miał taka ksywkę jak gierczył za młodu i tak mi się spodobał ![]() Idę na śniadanko, bo mdli mnie, że hej ![]()
|
|
#672 | ||||||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo ja uzywam dr brown butelek i tam mam 1, 2, 3 do mleka i Y do kaszek tzn to jest ten 3 przeplywowy? bo wlasnie ide na zakupy... Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=Sweet_21;16163214]O ja Ciee.. ![]() QUOTE] hahaha ja tez!! polozna w pewnym momencie mowi, czemu pani nie prze?? a ja" bo nie" co sie dzieje? a ja mowie do przyjaciolki. "nie bede i juz bo kupę zrobie" i to trwalo z 10 min zanim sie personel zorientowal jakie mam obawy i mi tlumaczyli ze to tylko takie uczucie
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze stad te pustki znow dowod na podobienstwo mezczyzn Dajecie deserki bobovity, dla mnie cos plynne, a ze z mala pelna buzia mowi-ehh braki wychowawcze to lepsze gerbery bo gesciejsze---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- groszku, rodzilas z przyjaciolka?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-12-31 o 12:00 |
|
|
|
|
#674 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej wpadlam sie przywitac
![]() wczoraj juz nie zagladalam bo bylam na zakupach a potem pojechalam do kolezanek na herbate i wrocilam przed 1 ![]() jak pojechalam na zakupy to oczywiscie byla jazda bo maly przed spaniem nie chcial jesc mleka od TZ i byla awantura - nie wiem czemu on od niego nie chce jesc, ja mu daje to zje a jak TZ chce mu dac to pluje i placze ehh no i przyjechalam go nakarmic a potem pojechalam do kolezanek teraz Was nie nadrobie bo musze malemu dac deser a potem jade z kolezanka na solarium wiec odezwe sie pozniej
|
|
#675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc dzięki Cytat:
Pomysł z dmuchaniem wypróbuję Dobre, dobre! Masz jeszcze jakieś postanowienia? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zrobiłam już sałatkę, Mały z mężem poszli spać, ja moczę nogi i mam maseczkę na buźce, zaraz zrobię sobie paznokcie. Pogoda znowu do bani Ciekawe kiedy pójde z Małym na spacer.Chyba za rok
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
He he nie chcę Cię zniechęcać, ale raczej Ci się nie uda
Ja muszę w nowym roku wypracować u siebie nową cechę tzn chcę być bardziej zorganizowana a nie tak na łapu capu tu zacznę tam nie skończę ![]() Czekoladko ten zasiłek pełny co teraz jest 500 zł to ma być teraz o 170 zł większy ja bede i tak pobierać ten 80% i nawet już nie wnikałam dokładnie w te nowości bo się zeźliłam ![]() Idę kroić sałatkę
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis zwabilam kuzyna, zeby przyszedl mi pierogow nalepic.Truskawki i mielone sobie zycze.
Mam nadzieje ze nie odmowi.Wczoraj na niego Supri warknela, ale dlatego ze chcial ja zaglaskac na smierc, a to nie jest kanapowiec lasy na pieszczoty Chyba ze od panstwa swojego. Nie pomyslcie ze wykazuje agresje. Po zglebieniu lektur wiem jak mysli pies, bo ludzie uczlowieczaja zwierzeta. To jest tak ze pies akceptuje wszystkich ktorych przewodnik alfa wpuszcza i zaprasza dostada.Nie mniej jednak nie zwalnia go z odpowiedzialnosc strzezenia wszystkich wtedy obecnych, a takie glaski odbiera jakos zmylenie, obnizenie czujnosci i probe przekupstwa, wiec zakumonikowala mu "dosc" Gdybym nie czytala o tym pomysalabym ze mam agresywnego psa. Najpierw go obszczekala.Łącznie z siostra ktora wkroczyla z taca pączków, ale kazalam im wszystkim obrocic sie plecami do niej i pies zamilkl jak zaczarowany(to jedna z zasad Amichien Bonding o ktorej juz wspominalam.To metoda ulozenia psa)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-12-31 o 13:05 |
|
|
|
#678 |
|
Ola-Unhola
|
Zobaczcie jaki bajer
![]() http://www.allegro.pl/item864678138_...nt_philps.html
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mi sie nie przydalo, bo preferuje sloiki, i jak zapas ten zjemy to bede jej dawac nasze.W miare mozliwosci rzecz jasna.
|
|
|
|
#680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bombowe mogło być tylko kurcze trochę tańsze ale mi zawsze wszystko za drogie się wydaje
|
|
#681 | ||
|
Zakorzenienie
|
:nonono:
ja sie nie zgadzam! he he he mam nadzieje ze to zarcik Cytat:
Cytat:
malo piszecie ale cieszy mnie to bo mam jeszcze troche do zrobienia wlasnie skonczylam sprzatac lece polozyc mala spac i pod prysznic lece, myc glowe i zaczac co nieco robic dopoki mala bedzie spala bo wieczorem na imprezke idziemy
|
||
|
|
|
#682 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze zatęsknisz za takim malutkiemPrawda,dzieci potrafią być okrutne ![]() No ja też muszę być stanowcza ![]() Cytat:
Mam nadzieję,że już Cię nie boli No to coś tak jak ja Cytat:
Cytat:
Nom Twoja teoria miała słuszność
|
|||||
|
|
|
#683 |
|
Ola-Unhola
|
Wiecie co, ja nie lubie Sylwestra...(Edit: nie samego w sobie, tylko wyjścia/wyjazdu/imprezy)
Cieszę się bardzo, ze posiedzimy sobie we czwórkę w domu. Jak sięgnę wstecz, to zawsze cos tego dnia było nie tak. Podenerwowana od rana byłam, sprzeczałam się z Małżem albo w trakcie imprez wyszły jakieś kwasy np ze znajomymi. Rok temu wypad w góry z moją ciążą (7 tydz) i kolegą pijakiem i imprezowiczem - totalna porażka. Nieeeee, wolę siedzieć w domu pod pierzynką ![]() Kilka lat ostatnie wspominam kiepsko
|
#684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak na serio to ja też nie lubię, ale z innego powodu, to dzień pod tytułem: a teraz na hura wszyscy dobrze się bawimy no a ja niezbyt imprezowa jestem przyznać muszę
|
|
#685 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie ma to jak po cwiczeniach zjesc bogracz
![]() mam w planie te salatke dzis zrobic z lososia mala spi wiec szybk pisze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() raz kapala ja mama i byl wielki ryk Cytat:
Cytat:
moze za rok?
|
|
#686 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogół mamuś się nie zgadza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie znać takie różne metody wychowawcze zwierząt Bananki Bartoszkowi smakowały Muszę się pochwalić,moje dzieciątko powiedziało dziś mama U nas przestało lać,spacerek zaliczony Do potem |
||||
|
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez chceeeeee ![]() u nas chyba jednak tata będzie pierwsze, bo Martynka już "t" wymawia a "m" jeszcze nie bardzo
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas raczej z hippa, gerbera ja mojej uparcie codziennie powtarzam "mama" a ona woli hej, jej, jak, tete itp. ale nie mama
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze ja robilam wszystko zeby jej nie miec
Teraz to jak fenix sie odrodzila, bo dlugggu nic nie bylo Cytat:
Z corka malo przytyla-2 ciaza gerber i hipp jest ok, tylko ta bobovita lejaca, ale to maz nakupowal Oboje z mezem kochamy zwierzeta, stad zainteresowania behawioryzmem. Fajnie jest tez rozumiec swojego przyjeciela i zyc z nim harmonii Kiedys myslalam nad szkoleniem sie w tym kierunku, ale szkola tylko we Wrocawiu o ile dobrze pamietam i zaoczna w Wa-wie, wiec odpadlo ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- jednego razu poprosze meza zeby nakrecil filmik jak mala je obiad i jak pies cierpliwie czeka na wylizanie sloika Dla mnie smieszne, a psa to uczy ze mala jest wyzej w hierarchii.Ona ma dostep do smakowitych kąsków jako pierwsza, ona zaledwie resztki moze wylizac Szykuje sie na spacer Dzis jadla zupke z kluseczkami gerbera
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-12-31 o 14:10 |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
moja dzis po tym miala odruch wymiotny
![]() i teraz musiala jeszcze wciagnac mleko zawsze jak zje obiadek o 12 to za 2 godz domaga sie mleka jak zje o 16 obiad to do 20.30 wytrzymuje ![]() nie wiem co jest grane o ktorej godz Wasze dzieci dostaja obiadki? ile tego zjadaja? piszecie ze caly sloik tzn ile? 130g? 190g? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Wiem, ale dam radę 

u nas placa cos ponad 500zł -dokladnie ile nie wiem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)