Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-31, 10:49   #661
morska
Zadomowienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Bartoszowi też daję już deserki ze słoiczków,tarte jabłko,zaczęłam gotować zupki-ale chodzi mi o sztuczne mleko,czy dokarmiasz?

Pomyśl,że to dopiero przedsmak tego wszystkiego co nas czeka

Miłego dzionka mamcie
Ahaa, nie, nie dokarmiam i na razie nie mam zamiaru, chyba, że mleka mi zabraknie (tfu, tfu)

Pocieszycielka Wiem, ale dam radę

I wzajemnie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja podajecaly sloik obiadku.Malo tego zauwazylam ze od 2 dni jadlaby jak w schemacie, czyli max do 100 owocow a warzyw/przecieru 180.Tylko o ile mleka tyle wypije bez problemu to lyzeczka tyle nie zje na raz i musialabym dawac na 2 tury-w krotkim odstepie, bo inaczej glodna szybko sie robi i do kapieli jest hardcore

A juz tak w temacie pobudek to mloda o polnocy pila mleko.
A sluchajcie, to mleko to trzeba odstawic noca czy to dla swojej wygody czy dobra dziecka?pytam z ciekawosci, Laura sporadycznie sie budzi wiec moze powinnam dac jej pic a nie mleko...

Też chciałabym wiedzieć.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Od wczoraj Mały ma czerwone poliki czy jest możliwe aby uczulił go kleik??Podałam mu kukurydziany..mam nadzieję, że nie będzie alergikiem..
Chociaż ostatnio zmieniłam też proszek, więc może to jest przyczyną
Nie wiem czy czytałaś, ale jakiś czas temu ja pisałam i Eleeri i Cassandra, że nasze chłopaki mają rumieńce. Nie wiadomo od czego. Nie wiem jak u dziewczyn, ale u mojego już od kilku dni nie ma.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
nawet na papierosy nie maiłam takiej chcicy (jak paliłam) jak na przyjście tutaj

jedynie to chyba sie wyprowadzić gdzieś dalej

no właśnie przekichane to ząbkowanie
Hehe

To telefon będzie w użyciu.

No ale na razie dzisiaj u mnie jakby spokojniej.
Stary 2009-12-31, 10:52   #662
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Bry mamusie
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ze co je obiadki ze sloiczkow???
No
A wiesz Czekoladko, że osoby, które zarejestrują się w UP po nowym roku to dostaną wyższy zasiłek ? Ja nie wiedziałam
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Pamietacie, jak wam wspominalam o przyjacielu meza i jego zonie, ktora mnie unika? Zostawili prezent dla Antonio w wigilie przed drzwiami wejsciowymi i nawet nie zadzwonili do drzwi , nawet nie bylo napisane od kogo, ale od razy wiedzialam, ze to od nich i maz tam zadzwonil z podziekowaniami. Az brakuje mi slow, aby skomentowac takie zachowanie

Zalaczam zdjecia sprzed 3 i 4 lat (podpisane kiedy byly zrobione i ile wtedy wazylam)
Kurczę nie miła sytuacja, ja mam znajomą która też chciała zajść w ciążę, ale jej się nie udawało i jak mnie z brzuchem widziała to dziwnie się zachowywała czasem udawała, że mnie nie widzi na ulicy, a teraz sama urodziła i taaaaka nagadana
A co do fotek Mariolka Ty to jesteś super laska a te włosy też bym takie chciała

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
O ja Ciee.. przypomniało mi się właśnie, że podczas porodu, gdy parłam ciągle miałam w myśli:'Boże, żeby mi tylko 'to drugie' nie wyleciało, żeby nie wyleciało!'w takiej chwili, o takich rzeczach myślałam
A mi poleciało mimo, że miałam lewatywę

Przy ubieraniu kombinezonu też u nas cyrki, śpiewam, zatykam smokiem buziolka włączam zabawki aby tylko ją czymś zająć a ostatnio przestaje ryczeć ja jej delikatnie dmucham po buzi

Dom woła o pomstę do nieba a mi się taaaaak nie chce sprzątać i jeszcze sałatkę jakąś trza zrobić na wieczór i obiad i .... a już nie marudzę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 10:56   #663
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!
melduje, ze w nocy Antonio wypil tylko herbate-prawie-wode o polnocy i obudzil sie o 7.15
Tak wiec zgodnie z moja teoria chce mu sie pic, a nie jesc w nocy, bo rano wypil tylko 120ml mleka i deserku tez nie chcial.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Bry mamusie
(...)
Przy ubieraniu kombinezonu też u nas cyrki, śpiewam, zatykam smokiem buziolka włączam zabawki aby tylko ją czymś zająć a ostatnio przestaje ryczeć ja jej delikatnie dmucham po buzi

Dom woła o pomstę do nieba a mi się taaaaak nie chce sprzątać i jeszcze sałatkę jakąś trza zrobić na wieczór i obiad i .... a już nie marudzę
Pocieszacie mnie, że nie tylko ja tak mam z tym ubieraniem , zapamiętam nowy sposób

W kwestii sprzątania liczę na Małża

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 10:59   #664
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

No
A wiesz Czekoladko, że osoby, które zarejestrują się w UP po nowym roku to dostaną wyższy zasiłek ? Ja nie wiedziałam
to dla malzaza wyjadanie obiadkow dziecku!!

powaznie?? ja tez nie wiedzialam u nas placa cos ponad 500zł -dokladnie ile nie wiem

Magi a czy Macius jakos plakal bardzo jak mu sie zabek przebijal??
bo ja tego najbardziej sie boje....Wercia jak placze to nie mozna ja uspokoic i potem zawsze zwymiotuje to co zjadla jak mocno placze

juz wole zeby marudzila niz plakala

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 11:00   #665
morska
Zadomowienie

Cytat:
a to dla naszego Piotrusia
zdrowka

a dziekujemy
jak to zrobilas ten wpis ???
Dołączam się do życzeń

Chodzi Ci o tablicę? Jeśli tak, to wpisujesz
przed tekstem, który ma być w środku i
na końcu.

kurczę, tablica się zrobiła hehe
napiszę ze spacjami, ale ma być bez
na początku [ tab] i na końcu [ / tab]

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2009-12-31 o 11:01
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 11:05   #666
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam postanowienie noworoczne - mniej wizażu.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 11:07   #667
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dołączam się do życzeń

Chodzi Ci o tablicę? Jeśli tak, to wpisujesz
przed tekstem, który ma być w środku i
na końcu.

kurczę, tablica się zrobiła hehe
napiszę ze spacjami, ale ma być bez
na początku [ tab] i na końcu [ / tab]
dzieki

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
ze co prosze?
ani mi sie waz!!!! bo

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-31, 11:11   #668
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tiaaaa
udal ci sie zarcik
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 11:22   #669
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

No i znowu zaległosci, na 15 stronie stanełam
I dzis tez tylko na sek, bo czasu brak

Chcialam wam zyczyc wszystkiego naj naj najlepszego w Nowym Roku, żeby nasze dzieciaczki zdrowo rosły i nie marudziły i dawały sie mamom wysypiac

Frida ty chyba pytałas o butelki LOVI.
Ja uzywam do serwowania herbatki i jestem zadowolona. Chociaz pare dni temu zauwazyl;am ze przecieka i musze nowa kupic ale pewnie tez taka sama wezme bo jest jak znalazł do herbatek albo sprobiuje ta z dziebkiem jak jeszcze chwile wytzryma A do mleczka uzywam z AVENTU i super

Cass, ja bym chciała tylko 2 kg zrzucic co mi na swietach chyba przybyły wiec raczej nie bede sie na liste wrzucac A wam dziewczynki powodzenia życze z tymi zbednemy kg. A sio i trzyamym kciuki

...Musiałam młodej monia dac, bo bym postu nie skonczyła a teraz ide jej jabłuszko z dynia dac

dla was jeszcze raz
Stary 2009-12-31, 11:28   #670
katarzynka00
Zakorzenienie

obiecane zapasy, choc na fotce nie widac obfitosci tak jak golym okiem
po2 naustawiane i jeszcze mezowskie nieschowane-kilka sztuk
Mala zje je na bierzaco

Svinecko gdzie sie zawieruszylas?Tz w lozku cie przygwozdzil?

Stary 2009-12-31, 11:42   #671
UnholyOne
Ola-Unhola

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie !!!!
Nie zgadzam sie na tak dużo pisania. To jest niehumanitarne....
Czytam, czytam i czytam. A stron przybywa. dzieci z głodu płaczą, ja już ostatkiem sił siedzę na fotelu, podpierając się wszystkim co mogę, bo ze zmęczenia padam na twarz....
W ramach odegrania, nie nadrabiam

Wróciłam wczoraj z zakupów późnym wieczorem i juz nie miałąm siłyu zasiadac przed kompem. dzisiaj Małż w pracy do 13 (urlopu mu nie starczyło na dzisiejszy dzień), także wpadłam do Was.

Promocje do polecenia:
Mothercare
3-pack pajacy - 55zł
3-pack body - 25/30 zł
7-pack body - 40/45 zł
3-pack skarpetek 15/25 zł

H&M strasznie mało, w naszych rozmiarach. Najwięcej dla maluszków lub 86 ale takie zimowe, więc nie kupowałam na zapas.

Za dużo nie odwiedziłam sklepów, bo jeszcze do reala trzeba było wejśc po zakupy drobne i skończyło się całym wózkiem

Kupiłam Antosiowi książeczkę piszcząca, plastikową, która zmienia kolor od moczenia (Eleerii ) i jest to teraz ulubiona zabawka Małego
Szukałam w smyku innych książeczek pluszowych, ale jak tam weszłam, to jakby 3/4 sklepu wymiotło. Pustki na półkach jak po jakimś napadzie rabunkowym

Cytat:
u nas wlasciwie to nie ma podzialu "moje, twoje"
Ale mąż (ja to tlumacze "innym" dziecinstwem-Boshhe zabilby mnie jakby to przeczytal)
ma jakas manie ze strzela fochem jak np zjadlabym caly serek homo-jak np wczoraj , albo nie podzielila sie jogurtem(jesli nie ma 2sztuk), zjadla sama caly camembert itp
wiec kupujemy po 2 lub po wielokrotnosc 2
Juz tak ma i mi sie czasem udziela od niego

Dlatego konieczne bylo zapowiedzenie, ze ma nie tykac, bo jak nie chce ze mna na dietke przejsc to jemu co innego bedzie sie nalezalo.
On teraz przez spacery zleci, codzien lazi po6km
Jak nie bylo malej to z nim i psem tez chodzilam codzien wieczorowa pora

zauwazylam ze kazda mama ma inny sposob zywienia dzieciaczka
Sama zadnego nie krytykuje

Hehe, mamy to samo. A jak chodzi o serek homogenizowany, to szkoda słów. Ile awantur o niego zawsze jest
Też jak Ty zjadam go na szybko przed powrotem Małża

Mój nick, hmmm. Zgapiłam od Małża, kiedyś miał taka ksywkę jak gierczył za młodu i tak mi się spodobał

Idę na śniadanko, bo mdli mnie, że hej
Stary 2009-12-31, 11:45   #672
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Dzieki za odp. o laktatorach. Ja chyba kupie reczny. Odciagałabym tylko kilka razy dla Mamy jak zostanie z Małym. Problemów z pokarmem nie mam, takze mysle, że takim "zwykłym" dam radę

ja mialam taki i byl ok http://www.ceneo.pl/365092

Cytat:
mamuski a ja stwierdzilam ze nie kupuje krzeselka
bo mam jeszcze stare drewniane z czasow mojego dziecinstwa
mama uszyje tylko mi siedzisko zeby miekkie bylo i kupie szelki co by Wercie przypiac......szkoda mi kasy skoro mam a zeby kupowac tylko po to ze ladniejsze sa i lepsze a funkcjonalnosc ta sama
ja tez chcialam drewniane uwazam ze jest super ale mamy plastika bo mozna regulowac oparcie.

Cytat:
mala pije przez smok trojprzeplywowy i te kaszke pila przez III
a miarka daje to z nan.....nie wiem czy wszystkie mleka maja miarke tej samej wielkosci
jaki to smok 3 przeplywowy?
bo ja uzywam dr brown butelek i tam mam 1, 2, 3 do mleka i Y do kaszek tzn to jest ten 3 przeplywowy? bo wlasnie ide na zakupy...

Cytat:
Starościno ty nasza

Groszkolino, Tracy radzi, aby jedno mleko w nocy zastepowac woda. Podobno dziecko ma zalapac, ze nie oplaci mu sie budzic na wode. To w takim wielkim skrocie i uproszczeniu.
dzieki, przeczytalm wczoraj caly 6 rozdzial...

Cytat:
no to w taki razie na fotkach tak

A teraz bejbe spokojnie
jeszcze raz ci napisze
Podaje mleko i kaszki i kleik z butli lovi, do kaszki i kleiku zminiam korek na taki do kaszek

Kaszka do picia-mleczno-ryzowa: 180wody i 3, czasem 3,5stolowe lyzki kaszki
Kleik kukurydziany tak samo.Wsypuje 3lyzki stolowe i moja uciagnie, wiec sie da
Jak kleik kuku, chce na gesto to 4-5sypie i lyzeczka jej daje
Umiejetnie wstrzasam butla bo tez mi sie korkowala kaszka i smoczek zaklejony
Czy pomoglam?
ufff pomoglas, jak zawsze

[QUOTE=Sweet_21;16163214]O ja Ciee.. przypomniało mi się właśnie, że podczas porodu, gdy parłam ciągle miałam w myśli:'Boże, żeby mi tylko 'to drugie' nie wyleciało, żeby nie wyleciało!'w takiej chwili, o takich rzeczach myślałam

QUOTE]
hahaha ja tez!! polozna w pewnym momencie mowi, czemu pani nie prze?? a ja" bo nie" co sie dzieje? a ja mowie do przyjaciolki. "nie bede i juz bo kupę zrobie" i to trwalo z 10 min zanim sie personel zorientowal jakie mam obawy i mi tlumaczyli ze to tylko takie uczucie

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 12:01   #673
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Szukałam w smyku innych książeczek pluszowych, ale jak tam weszłam, to jakby 3/4 sklepu wymiotło. Pustki na półkach jak po jakimś napadzie rabunkowym

Hehe, mamy to samo. A jak chodzi o serek homogenizowany, to szkoda słów. Ile awantur o niego zawsze jest
Też jak Ty zjadam go na szybko przed powrotem Małża
Bo smyk oglosil podobno upadlosc
moze stad te pustki

znow dowod na podobienstwo mezczyzn

Dajecie deserki bobovity, dla mnie cos plynne, a ze z mala pelna buzia mowi-ehh braki wychowawcze to lepsze gerbery bo gesciejsze

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

groszku, rodzilas z przyjaciolka?

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-12-31 o 12:00
Stary 2009-12-31, 12:16   #674
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej wpadlam sie przywitac

wczoraj juz nie zagladalam bo bylam na zakupach a potem pojechalam do kolezanek na herbate i wrocilam przed 1

jak pojechalam na zakupy to oczywiscie byla jazda bo maly przed spaniem nie chcial jesc mleka od TZ i byla awantura - nie wiem czemu on od niego nie chce jesc, ja mu daje to zje a jak TZ chce mu dac to pluje i placze ehh

no i przyjechalam go nakarmic a potem pojechalam do kolezanek

teraz Was nie nadrobie bo musze malemu dac deser a potem jade z kolezanka na solarium wiec odezwe sie pozniej
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 12:49   #675
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem czy czytałaś, ale jakiś czas temu ja pisałam i Eleeri i Cassandra, że nasze chłopaki mają rumieńce. Nie wiadomo od czego. Nie wiem jak u dziewczyn, ale u mojego już od kilku dni nie ma.
Nie widziałam postów o rumieńcach Ślepa jestem
Więc dzięki Ale rano tak patrzyłam na niego i delikatnie jest tylko zaróżowiony, a teraz wcale.Tylko ma trochę suche policzki.

Cytat:

U mnie to samo.Czasem to, aż spocona jestem tak się nagimnastykuję, żeby nie płakał, robię z siebie wariatkę i gadam jakieś głupotki to sie patrzy zdziwiony.
Pomysł z dmuchaniem wypróbuję

Cytat:

Dobre, dobre!
Masz jeszcze jakieś postanowienia?

Cytat:
Mala zje je na bierzaco
ładny zapasik

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

jak pojechalam na zakupy to oczywiscie byla jazda bo maly przed spaniem nie chcial jesc mleka od TZ i byla awantura - nie wiem czemu on od niego nie chce jesc, ja mu daje to zje a jak TZ chce mu dac to pluje i placze ehh
Bartek też nie chce jeść jak mąż go karmi, zawsze wywija główką, ostatnio go nawet Plebania zainteresowała

Zrobiłam już sałatkę, Mały z mężem poszli spać, ja moczę nogi i mam maseczkę na buźce, zaraz zrobię sobie paznokcie.
Pogoda znowu do baniCiekawe kiedy pójde z Małym na spacer.Chyba za rok

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 12:52   #676
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
He he nie chcę Cię zniechęcać, ale raczej Ci się nie uda

Ja muszę w nowym roku wypracować u siebie nową cechę tzn chcę być bardziej zorganizowana a nie tak na łapu capu tu zacznę tam nie skończę

Czekoladko ten zasiłek pełny co teraz jest 500 zł to ma być teraz o 170 zł większy ja bede i tak pobierać ten 80% i nawet już nie wnikałam dokładnie w te nowości bo się zeźliłam

Idę kroić sałatkę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 13:03   #677
katarzynka00
Zakorzenienie

A ja dzis zwabilam kuzyna, zeby przyszedl mi pierogow nalepic.Truskawki i mielone sobie zycze.

Mam nadzieje ze nie odmowi.Wczoraj na niego Supri warknela, ale dlatego ze chcial ja zaglaskac na smierc, a to nie jest kanapowiec lasy na pieszczoty
Chyba ze od panstwa swojego.
Nie pomyslcie ze wykazuje agresje.
Po zglebieniu lektur wiem jak mysli pies, bo ludzie uczlowieczaja zwierzeta.
To jest tak ze pies akceptuje wszystkich ktorych przewodnik alfa wpuszcza i zaprasza dostada.Nie mniej jednak nie zwalnia go z odpowiedzialnosc strzezenia wszystkich wtedy obecnych, a takie glaski odbiera jakos zmylenie, obnizenie czujnosci i probe przekupstwa, wiec zakumonikowala mu "dosc"
Gdybym nie czytala o tym pomysalabym ze mam agresywnego psa.
Najpierw go obszczekala.Łącznie z siostra ktora wkroczyla z taca pączków, ale kazalam im wszystkim obrocic sie plecami do niej i pies zamilkl jak zaczarowany(to jedna z zasad Amichien Bonding o ktorej juz wspominalam.To metoda ulozenia psa)

Czas edycji: 2009-12-31 o 13:05
Stary 2009-12-31, 13:10   #678
UnholyOne
Ola-Unhola

Zobaczcie jaki bajer
http://www.allegro.pl/item864678138_...nt_philps.html
Stary 2009-12-31, 13:17   #679
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
no rzeczywiscie fajne
tylko mi sie nie przydalo, bo preferuje sloiki, i jak zapas ten zjemy to bede jej dawac nasze.W miare mozliwosci rzecz jasna.

Stary 2009-12-31, 13:19   #680
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

bombowe mogło być tylko kurcze trochę tańsze ale mi zawsze wszystko za drogie się wydaje

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 13:24   #681
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
:nonono:
ja sie nie zgadzam!

Cytat:
tiaaaa
udal ci sie zarcik
he he he
mam nadzieje ze to zarcik

Cytat:
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie !!!!
Nie zgadzam sie na tak dużo pisania. To jest niehumanitarne....
Czytam, czytam i czytam. A stron przybywa. dzieci z głodu płaczą, ja już ostatkiem sił siedzę na fotelu, podpierając się wszystkim co mogę, bo ze zmęczenia padam na twarz....
W ramach odegrania, nie nadrabiam

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
bo ja uzywam dr brown butelek i tam mam 1, 2, 3 do mleka i Y do kaszek tzn to jest ten 3 przeplywowy? bo wlasnie ide na zakupy...
groszku ten smok Y to do kaszek wlasnie czyli tak zawany trojprzeplywowy, ja go mam

malo piszecie ale cieszy mnie to bo mam jeszcze troche do zrobienia
wlasnie skonczylam sprzatac
lece polozyc mala spac i pod prysznic lece, myc glowe i zaczac co nieco robic dopoki mala bedzie spala bo wieczorem na imprezke idziemy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 13:26   #682
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
marzenie scietej glowy
w pierwszej ciazy siora duzo przytyla a po drugiej po powrocie do domu tez wlozyla swoje spodnie sprzed ciazy
Jak widać różnie bywa.To pewnie też się nie sprawdza,ale mówią że na dziewczynki więcej się tyje,a później ciężej się pozbyć nadmiaru,ale np.na mojej szwagierce się sprawdziło:przy dziewczynce dużo przytyła,długo zmagała się z nagromadzonymi kilogramami,natomiast przy chłopcu przytyła też nie mało,a pozbyła sie szybciutko.Jak na wszystko inne,tak i na to też nie ma reguły.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
mam czekac aż wyrośnie
tyle lat

no lepsze juz profesorek niż okularnica
ale swoją drogą dzieci bywaja gorsze niz dorośli

he, he kto ma miękkie serce ma twardą doope
koleżance dziecko o mało nie odgryzło brodawki
więc ja akurat w tym jestem twarda

Przeleci,ani się obejrzyszjeszcze zatęsknisz za takim malutkiem

Prawda,dzieci potrafią być okrutne

No ja też muszę być stanowczazdarzają się takie przypadki

Cytat:
A jak się wprowadza obiadki, deserki do karmienia piersią to trzeba dopajać wodą lub herbatkami?

Nie wyrabiam, głowa mnie boli, bo za długo tu wczoraj siedziałam

Ja 3 tygodnie po porodzie chodziłam w spodniach sprzed ciąży.

Zauważyłam,że odkąd Bartosz je deserki i zupki,chce się mu bardziej pić.A po zupce zawsze musi być herbatkachoć zupka półpłynna i wypija po tej zupce przeważnie 30ml.No i sezon grzewczy to może przez to jeszcze bardziej

Mam nadzieję,że już Cię nie boli

No to coś tak jak ja

Cytat:
Dziewczyny\
znowu mi mokro w cyckach
Cos rano po drzemce wilgotnawa koszulke mialam, teraz se nacisnelam i nawet nie woda a biale mleko
Czyli laktacja u Ciebie nadal trwa

Cytat:
Dzien dobry!
melduje, ze w nocy Antonio wypil tylko herbate-prawie-wode o polnocy i obudzil sie o 7.15
Tak wiec zgodnie z moja teoria chce mu sie pic, a nie jesc w nocy, bo rano wypil tylko 120ml mleka i deserku tez nie chcial.

Nom Twoja teoria miała słuszność

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 13:28   #683
UnholyOne
Ola-Unhola

Wiecie co, ja nie lubie Sylwestra...(Edit: nie samego w sobie, tylko wyjścia/wyjazdu/imprezy)
Cieszę się bardzo, ze posiedzimy sobie we czwórkę w domu.
Jak sięgnę wstecz, to zawsze cos tego dnia było nie tak. Podenerwowana od rana byłam, sprzeczałam się z Małżem albo w trakcie imprez wyszły jakieś kwasy np ze znajomymi. Rok temu wypad w góry z moją ciążą (7 tydz) i kolegą pijakiem i imprezowiczem - totalna porażka. Nieeeee, wolę siedzieć w domu pod pierzynką
Kilka lat ostatnie wspominam kiepsko
Stary 2009-12-31, 13:44   #684
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co, ja nie lubie Sylwestra...(Edit: nie samego w sobie, tylko wyjścia/wyjazdu/imprezy)
Jak sięgnę wstecz, to zawsze cos tego dnia było nie tak. Podenerwowana od rana byłam, sprzeczałam się z Małżem albo w trakcie imprez wyszły jakieś kwasy np ze znajomymi. Rok temu wypad w góry z moją ciążą (7 tydz) i kolegą pijakiem i imprezowiczem - totalna porażka. Nieeeee, wolę siedzieć w domu pod pierzynką
starzejesz się
a tak na serio to ja też nie lubię, ale z innego powodu, to dzień pod tytułem: a teraz na hura wszyscy dobrze się bawimy no a ja niezbyt imprezowa jestem przyznać muszę

Stary 2009-12-31, 13:44   #685
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

nie ma to jak po cwiczeniach zjesc bogracz
mam w planie te salatke dzis zrobic z lososia
mala spi wiec szybk pisze

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

Cass, ja bym chciała tylko 2 kg zrzucic co mi na swietach chyba przybyły wiec raczej nie bede sie na liste wrzucac A wam dziewczynki powodzenia życze z tymi zbednemy kg. A sio i trzyamym kciuki

...
ja poswiateczny 1kg juz zrzucilam

Cytat:

Promocje do polecenia:
Mothercare
3-pack pajacy - 55zł
3-pack body - 25/30 zł
7-pack body - 40/45 zł
3-pack skarpetek 15/25 zł
dzieki za namiary

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

to chyba ten- w sklepie powinni wiedziec

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

no i przyjechalam go nakarmic a potem pojechalam do kolezanek

teraz Was nie nadrobie bo musze malemu dac deser a potem jade z kolezanka na solarium wiec odezwe sie pozniej
a moja panna nie chce zeby ktos inny ja kapal
raz kapala ja mama i byl wielki ryk

Cytat:
Czekoladko ten zasiłek pełny co teraz jest 500 zł to ma być teraz o 170 zł większy ja bede i tak pobierać ten 80% i nawet już nie wnikałam dokładnie w te nowości bo się zeźliłam

Idę kroić sałatkę
napisze jaka to kwota jak dostane 1 wyplate swiadczenia

Cytat:
a ja bym chciala gdzies wyjsc na bal.......bo zawsze w domu.....
moze za rok?

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-31, 13:49   #686
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahaa, nie, nie dokarmiam i na razie nie mam zamiaru, chyba, że mleka mi zabraknie (tfu, tfu)
Ja jeszcze nie dokarmiałam sztucznym mlekiem,ale myślałam o tyma kaszki wogóle bedziesz dawać?na swoim mleku,czy jak?a może te mleczno-ryżowe,tam nie trzeba mleka,pasowałoby mi jakąś kaszkę wprowadzić i już sama nic nie wiem

Cytat:
Ogół mamuś się nie zgadza

Cytat:
Mala zje je na bierzaco
Spiżarnia Laurki pękata

Cytat:
Dajecie deserki bobovity, dla mnie cos plynne, a ze z mala pelna buzia mowi-ehh braki wychowawcze to lepsze gerbery bo gesciejsze
Ja daję deserki z Gerbera,zakupiłam też z Hippa,ale jeszcze nie dawałam,więc nie wiem jaka tam konsystencja

Cytat:
A ja dzis zwabilam kuzyna, zeby przyszedl mi pierogow nalepic.Truskawki i mielone sobie zycze.

Mam nadzieje ze nie odmowi.Wczoraj na niego Supri warknela, ale dlatego ze chcial ja zaglaskac na smierc, a to nie jest kanapowiec lasy na pieszczoty
Chyba ze od panstwa swojego.
Nie pomyslcie ze wykazuje agresje.
Po zglebieniu lektur wiem jak mysli pies, bo ludzie uczlowieczaja zwierzeta.
To jest tak ze pies akceptuje wszystkich ktorych przewodnik alfa wpuszcza i zaprasza dostada.Nie mniej jednak nie zwalnia go z odpowiedzialnosc strzezenia wszystkich wtedy obecnych, a takie glaski odbiera jakos zmylenie, obnizenie czujnosci i probe przekupstwa, wiec zakumonikowala mu "dosc"
Gdybym nie czytala o tym pomysalabym ze mam agresywnego psa.
Najpierw go obszczekala.Łącznie z siostra ktora wkroczyla z taca pączków, ale kazalam im wszystkim obrocic sie plecami do niej i pies zamilkl jak zaczarowany(to jedna z zasad Amichien Bonding o ktorej juz wspominalam.To metoda ulozenia psa)

Fajnie znać takie różne metody wychowawcze zwierząt

Bananki Bartoszkowi smakowały
Muszę się pochwalić,moje dzieciątko powiedziało dziś mamaMoje kochanie.
U nas przestało lać,spacerek zaliczony
Do potem

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 13:53   #687
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Do potem
o jaaaa, jak słodko ja tez chceeeeee
u nas chyba jednak tata będzie pierwsze, bo Martynka już "t" wymawia a "m" jeszcze nie bardzo

Stary 2009-12-31, 13:56   #688
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daję deserki z Gerbera,zakupiłam też z Hippa,ale jeszcze nie dawałam,więc nie wiem jaka tam konsystencja

Do potem
ja z bobovity nie kupuje bo kiedys pytalam ktore sa najlepsze i wlasnie Svinecka mowila ze te z bobovity sa bardzo rzadkie
u nas raczej z hippa, gerbera

ja mojej uparcie codziennie powtarzam "mama" a ona woli hej, jej, jak, tete itp. ale nie mama
Stary 2009-12-31, 14:14   #689
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli laktacja u Ciebie nadal trwa
tylko ze ja robilam wszystko zeby jej nie miec
Teraz to jak fenix sie odrodzila, bo dlugggu nic nie bylo

Cytat:

Fajnie znać takie różne metody wychowawcze zwierząt
ta teoria to u mojej siostry na odwrot sie sprawdzila
Z corka malo przytyla-2 ciaza
gerber i hipp jest ok, tylko ta bobovita lejaca, ale to maz nakupowal

Oboje z mezem kochamy zwierzeta, stad zainteresowania behawioryzmem.
Fajnie jest tez rozumiec swojego przyjeciela i zyc z nim harmonii
Kiedys myslalam nad szkoleniem sie w tym kierunku, ale szkola tylko we Wrocawiu o ile dobrze pamietam i zaoczna w Wa-wie, wiec odpadlo

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

jednego razu poprosze meza zeby nakrecil filmik jak mala je obiad i jak pies cierpliwie czeka na wylizanie sloika
Dla mnie smieszne, a psa to uczy ze mala jest wyzej w hierarchii.Ona ma dostep do smakowitych kąsków jako pierwsza, ona zaledwie resztki moze wylizac
Szykuje sie na spacer
Dzis jadla zupke z kluseczkami gerbera

Czas edycji: 2009-12-31 o 14:10
Stary 2009-12-31, 14:30   #690
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis jadla zupke z kluseczkami gerbera
moja dzis po tym miala odruch wymiotny
i teraz musiala jeszcze wciagnac mleko

zawsze jak zje obiadek o 12 to za 2 godz domaga sie mleka
jak zje o 16 obiad to do 20.30 wytrzymuje
nie wiem co jest grane

o ktorej godz Wasze dzieci dostaja obiadki?
ile tego zjadaja? piszecie ze caly sloik tzn ile? 130g? 190g?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości