![]() |
#1771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
Magicznego roku ;* aby talent Was nie opuszczał, opisy się nie powtarzały, a uśmiech nie znikał z Waszych mordeczek, Dziubaski
![]() Bo trzeba w życiu wiedzieć, co jest ważne. Skąd mam na dłoniach nieba ślad? Nie pytaj mnie. Wylecz się ze mnie. Nadzieja umiera ostatnia. Ty jesteś Beznadzieja.
![]() |
#1772 |
Rozeznanie
|
A ja wam życze duuuużo miłości i spełnienia marzeń , na ten nowy rok !
![]() ![]() Kochać jest łatwo. To, można powiedzieć, jak z samochodem: wystarczy włączyć silnik, dodać gazu i wyznaczyć sobie cel podróży. Ale być kochaną to tak jak przejażdżka z kimś innym, jego samochodem. Nawet, jeśli uważasz tego kogoś za dobrego kierowcę, zawsze pozostaje ten podskórny strach, że może się pomylić, a wtedy w ułamku sekundy wystrzelicie oboje przez przednią szybę na spotkanie śmierci. Być kochaną może oznaczać największy koszmar. Bo miłość to rezygnacja z panowania nad własnym losem. A co się stanie, jeśli w połowie drogi postanowisz zawrócić albo skręcić w bok, a nie masz na to jako pasażer żadnego wpływu?
#1773 |
Zakorzenienie
|
zamiast serca szerzej otwieram okno.
razem jest nam dobrze. osobno jeszcze gorzej. wpływ telewizji. człowiek myśli że po świecie chodzą same sexbomby płci obojga, a potem wychodzi na ulicę i nie wierzy własnym oczom. teoretycznie to mogło przytrafić się każdemu, ale w praktyce, to zawsze przytrafia się mnie. mówię dzień dobry i to wszystko co mam do powiedzenia. szczęśliwego! |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Raczkowanie
|
ajem - Zauważona zostałam! To taki prezent noworoczny, dziękuję ; )
Jednak, gdy rzeczywistość w Nas uderza, wycofujemy się, by znowu nic nie widzieć, nie słyszeć, nie przeżywać. Niedopracowane myśli są po to, by odbiorca sam odnalazł sobie w nich sens dla siebie. Bywa, że wpatrując się w klawisze klawiatury, zamiast naciskać na nie, wylewając potok słów, czujesz coś imitującego całkowitą pustkę. Twoje niewypowiedziane słowa zostają zburzone przez milczenie. Wtedy pustka nie jest już imitacją. Staje się rzeczywistością. Zawiązana między nami maquiladora braku uczuć kosztem małych przyziemności przyprawiła nas o tanią sensację żołądkową. I wtedy pomyślałam sobie: Cholera, co Ty piszesz?! Gloryfikacja własnego JA - ambrozja dla ego. W umysłowej oczyszczalni ścieków bywa tak, że brakuje miejsca na kolejne szambo. Rzeczywistość często w brutalny sposób weryfikuje nasze wyobrażenia. Zagubiona dziewczyna, która o miłości może się wypowiedzieć jedynie w teorii. Nie mam planu, nie wiem co robić.I tylko te pozbawione kształtu spojrzenia w lustro. Z naszej ewolucji nic dobrego nie wynikło. Jesteśmy tak zacofani w tym swoim ‘postępie’, że za niedługo nie zauważymy jak z powrotem zaczniemy wchodzić na drzewa. Niedostatek- Dostatek z poczuciem pewnego braku. Razem będziemy przelewać dusze z ust do ust. I w ciszy znów przed tobą stoję, nic nie powiem, ty nic nie powiesz. Będziemy słyszeć tylko puste bicie serc, nie bijących dla siebie. Wiatr życia się uspokoił, możesz zaczynać zbierać czyste, wyprane myśli. Mózg się przegrzewa i tracimy możliwość zdrowego osądu. Jestem oksymoronem. Żywą śmiercią.Stałą rtęcią. Nikłą chęcią. Takie dziwne uczucie, to jak brak dużej cząstki serca, która wyrywa się w kierunku Ciebie z prędkością miłości. By twoje ramiona tworzyły azyl , w którym mogłabym się całą wieczność skrywać. Odwieczne pytanie - czy to my zabijamy czas, czy to czas zabija nas? ..ma nadziei pełen głos, wrażliwości pełne dłonie. Pragnie tyle dać, w pustych sercach wzniecić płomień. Choć krucha jest jak kwiat, próbuje zmienić świat. Zniewolona i zamknięta swoją powściągliwością dusza,czyni człowieka zakładnikiem własnego losu. A serce? Poranione, połatane, na wpół zimne, ale jest.
#1775 |
BAN stały
|
wszędzie GO widzę . kochałam Cię o 3 lata za dużo . o 3 lata za mocno . i o 3 lata za bardzo . kiedyś wytłumaczę sobie że wcale tak bardzo Cię nie kochałam . Burza uczuć . Sztorm łez . Huragan smutku . A pamiętasz jak razem siedzieliśmy na jabłoni i trzymaliśmy się za ręce ? Wtedy pierwszy raz mnie pocałowałeś . Pamiętasz ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
dream big
|
*Na sex-appeal składa się w połowie to co kobieta ma, a w połowie to co myślą, że ma.
*Po każdym spojrzeniu w niebo zostaje w oczach nieco błękitu. Szczęśliwego Nowego Roku ![]()
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
Jestem niezmiernie dumna, że ten mężczyzna poświęcił chwilę, by mnie poznać
możesz nie robić mi kawy o 7 rano, możesz nie wstawać wcześniej, tylko dlatego, że ja już wstałam, możesz nie myć naczyń wcale, możesz na romantyczną kolację zamawiać pizzę, tylko pojaw się w końcu w moim życiu.. Po co ten uśmiech? - bo jest dobrze. - nie prawda. Twoje oczy krzyczą żalem Czasami lepiej jak się ludzie rozstają.. - Lepiej.. Ale i tak zawsze ktoś będzie nieszczęśliwy.. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 |
Wtajemniczenie
|
PortugaL17 - okradłam doszczętnie ![]() To jakiś banał, lat przybywa, a serce coraz głupsze. I wcale już nie czekam na toast wypity z nim równo o 12. Bo gdzieś jest osoba, która równie szczerze, jak ja jej, życzy happy new year. Nie mam nic do stracenia. Do zyskania tez nie. Szalonej zabawy w dzisiejszą noc i pełnego sukcesów, przepełnionego wizażem roku 2010. ![]()
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Za brzydka na miłość... Za glupia na marzenia... ![]() Ja mam swój świa i swoją piaskownice i to właśnie z Tobą chce lepić babki, stawiać zamki innych kolegów nie potrzebuje Ty mi wystarczasz! ![]() ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Dziewczęta życzę wam Szczęśliwego Nowego Roku i Szampańskiego Sylwka!!
![]() ![]()
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ślicznie ![]() ![]()
![]() |
#1781 |
Zadomowienie
|
kocham was, moje kociaki<3 najlepszego
![]() ______________ nie potrafiła opanować gwałtownego bicia serca , kiedy ją dotykał . nie umiała powstrzymać się przed szukaniem go wzrokiem . nie potrafiła usunąć go z myśli . lubiła z nim być , podobało jej się to , jak się przy nim czuła , uwielbiała jego milczenie i jego słowa . Miałaś tak kiedyś, że musisz iść, gdziekolwiek, powłóczyć się po parku, kiedy nie ma co pić, ale są papierosy, więc palisz jednego za drugim, ze specjalną dedykacją dla kogoś, a później chcesz iść spać, gdziekolwiek, byle nikt Ci nie przeszkadzał. Miałaś tak kiedyś ? jestem zazdrosna o każdą dziewczynę z którą rozmawiasz. jestem zazdrosna o wszystkie rzeczy którymi zajmujesz się, wtedy gdy nie zajmujesz się mną. wkur.wia mnie każda nie wspólnie spędzona chwila. to obsesja, to choroba, to uzależnienie. jestem chora z miłości. jesteś moją lampką przy łóżku , moją malinową herbatą , ołówkiem w piórniku , pierścionkiem na ręce , porannym uśmiechem i bałaganem w głowie. Wiesz, że pisałam ten list minimum 1000 razy? Pisałam go w myślach, pisałam go na piasku na plaży, pisałam go na najlepszym papierze, jaki można było kupić w Zjednoczonym Królestwie, pisałam go sobie długopisem na udzie. Pisałam go na obwolutach płyt z muzyką Szopena. Pisałam go tyle razy... Nigdy go nie wysłałam. Piękny? Nie wiem. Ma około 1.82 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia..
#1782 |
Raczkowanie
|
Kiedy dajesz i nie otrzymujesz nic,tracisz wiare w to co dobre,tracisz wiare w sens życia.....
Dlaczego życie wyrywa nam to co najbardziej pragniemy...... Mozna marzyć,można śnić,ale najważniejsze sobą być. W życiu najpiękniejsze są chwile,gdy Ty i wszyscy wokół mają uśmiech na twarzach. To tylko krok by pomyśleć i się cofnąć, zatrzymać w gardle słowo, które może kogoś dotknąć. Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój. Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce nie wyschło i nie stało się pustynią... Zanim zaczniesz mówić, upewnij się, że twój mózg jest podłączony Kiedy myślisz, że twoje sny są czymś dalekim i najtrudniejszym zobacz drogę.... wkrótce życie da ci prezent i magia przyjdzie do ciebie! Edytowane przez estrella18 Czas edycji: 2009-12-31 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
#1784 |
Przyczajenie
|
suve - okradłam. (; piękne.
luuuuubisz to się bawisz (;
piękniejszego Nowego Roku. i pijanego Sylwestra ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Raczkowanie
|
![]()
bajsza ;* dzieki
![]() Tis & panna_miodowa & dontgivemenames czarujecie ![]() ![]() Tam, w środku jestem jeszcze małą dziewczynka. Tą, co biega boso po ulicy, śmieje się goniąc motyle, przykleja nos do wystawowej szyby, wypatrujac ulubionych cukierków. Nie chcę być dziewczyną,która śmieje się najgłośniej albo dziewczyną,która nigdy nie chce być sama Nie chcę być wzywana o 4 rano bo jestem jedyną na świecie,której nie zastaniesz w domu Olem, olem, ej, ej pasujecie do siebie jak tubka i klej a po miesiącu przyjaciółki będą słuchać on nie chce rozmawiać, chce się tylko stukać Ja się mu nie dziwię, on gra szczerze i uczciwie w końcu pierwszy zagadał do niego twój tyłek
![]() |
#1786 |
Rozeznanie
|
Pierwszy raz by mnie pocałować teraz jest ostatnim by poznać wybrałam miłość lśniącą jak nawiedzone drzewo wiedziałam, że chcę znaleźć jakąś drogę by rozjaśnić dzień, w jego słońcu Zamienić wszystkie moje łzy w uśmiech Czekam tak długo na chłopaka który sprawiłby że wszystko byłoby idealne ..fantazyjne i prawdziwe Marzę, że mogłabym znaleźć tajemniczego pierniczka na księżycu Zakotwiczony w moim sercu Ze znakiem karmelowych ust Podobnie jak gorącą czekoladę Łykiem przez łyk spijam cię zawsze A nasza miłość jest jak ciastko z czekolady aby się podzielić Połowa dla ciebie i dla mnie inna. o tak! _________________________ _____ Najlepszego 2010 udanego sylwestra <33 Edytowane przez grise Czas edycji: 2009-12-31 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .__..__..__..__..__..__..__..__..__..__..__..__. skromniutko Radość i spokój to jest posmak tego, co po śmierci.. <33 Happy new year ! Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2009-12-31 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w ogóle cuda tworzysz ![]() ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^ Jej świat przesiąkał brzydotą. chłonę Twoją obojętność w tym całym gównie, który ktoś wyrafinowany nazwał 'światem' przy mijaniu tych wszystkich zakłamanych manekinów należało wyrobić w sobie całą skomplikowaną dyscyplinę - nienawidzenia... kiedy przyszła próba, ten cały śmieszny, solidny, zacofany świat wykazał swą wartość i pogrążył mnie w tym wszystkim jeszcze bardziej. Lecz nadal patrzę na to wszystko , jak na film nakręcony na innej planecie. ` Od czasu do czasu wypijam lampkę wina lub dwie.. Snuję opowieści lub zgubne wspomnienia, zanurzona w swoim widzeniu świata. Słucham muzyki, której człowiek nie powinien słuchać, gdy dołuje, lecz to jakiś rodzaj masochizmu, wpędzanie się w głębsze nostalgie za nieznanym i wyczekiwanym.
ffdfdgd gfgfgg j Chcę czuć smak życia na swoich ustach. Edytowane przez ZeliNa_ Czas edycji: 2009-12-31 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Raczkowanie
|
Jak coś chcesz to wystarczy
mocno wierzyć, że to się spełni i mocno tego chcieć, sorrki pomyliło mi się wystarczy mieć kupę kasy ! Pustka w głowie nie odpowie...
Nie obiecam Ci, że lepszy będzie świat ważny jest oczu twoich blask Nie obiecam Ci, że czas ukoi ból ważne, że jesteś tu. Życie jest komedią dla tych co myślą i tragedią dla tych co czują. SZCZĘŚLIWEGO WSKOKU DO 2010 ROKU !!! ![]() ![]() ![]()
#1790 |
Przyczajenie
|
`-Zmieniłaś się.
-Ty tez przytyłeś. `A może chcesz by ta księżniczka była tylko twoja księżniczką?? ![]() `Jeżeli sprawisz, że będę rysowała dla Ciebie serduszka w zeszycie, już mnie masz. `Rozpraszasz mnie. `-Powiedz to. Te dwa słowa. Czy to takie trudne?? -Tak bo zazwyczaj nie kłamie. `Dzwoniłam do boga i okazało się, że ma wolne miejsce. `Podziwiam tego, kto zaprojektował mój życiorys. Gratuluje wyobraźni... ![]() `-Ona piła?? -Nie. Ona jest trzeźwa. -A zachowuje się gorzej niż ja, jak jestem pijany. -To przez rozpacz. -A za czym Ona tak rozpacza?? -Za tobą Idioto! Edytowane przez Black_Star Czas edycji: 2009-12-31 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
Miło mi strasznie
![]() Cytat:
![]() ![]() W zwyczajnej chwili można znaleźć coś wyjątkowego I kiedy skrzyżują się drogi tych dwojga, spotkają się ich spojrzenia, wtedy znika cała ich przeszłość i cała przyszłość. -Czym zgrzeszyłeś, synu? -Bezczelnym przywiązaniem do życia... - Kocha – rzekł, pewny siebie. - Skąd to wiesz? – zapytałam, dodając do mojego głosu trochę kpiny. - Umiem czytać z ruchu serca. Jej najsłynniejsza rola. Szli do łóżka z marzeniem, a budzili się w rzeczywistości.
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Raczkowanie
|
dziękuję za życzenia
![]() Twój jeden uśmiech sprawi, że zacznę chodzić po wodzie.
Przyznam szczerze, gdy mnie całujesz nawet mój łokieć się podnieca. ![]() Egzystuję ⅞ Ciebie. Nawet 4 tabliczki czekolady, dzień w wesołym miasteczku i pieniądze nie sprawiają tyle radości co minuta spędzona z Tobą. Podobno, gdy chłopak patrzy w oczy pewnej dziewczyny więcej niż 7 sekund, znaczy że mu się podoba, lub co gorsze jest w niej zakochany. Ty wczoraj patrzyłeś w moje ponad 14 sekund. Liczyłam..
#1793 |
Zakorzenienie
|
widzę mnóstwo próśb o opisy sylwestrowe, a sama też nic nie mogę znaleźć więc poszperałam i proszę parę
![]() Sylwester do rana w kieliszku szampana . Szczęśliwego wskoku do 2010 roku!! W sylwestrową noc poczuj wyjątkową w sobie moc. Nie czekaj na nowy rok tylko szalej za stary rok.... Jest wesoło, gra orkiestra, a więc z nami spędź sylwestra. Mówiła to jest ostatnie picie, od jutra zaczynam ogarniać życie. 2010! Opijamy wszystkie troski by następny rok był boski. Niech petardy zabłysną wysoko na niebie, niech Nowy Rok szczęściem spłynie na Ciebie. na was wszystkich niech spłynie szczęsciem ![]()
#1794 | |
BAN stały
|
czyli że się podobają ?
![]() ![]() Cytat:
_________ a ja sobie tak was pochwale w ten jakże zapłakany ostatni dzień często przepłakanego 2009 roku ![]() a więc moja TOP LISTA TALENCIAR ROKU 2009 ![]() _midnight_ sorciere25 hotiie ciiri suve CookieCrisp ruda wiewiora z innej bajki inquiring grise panna_miodowa almost lover xxgroszek07xx drift amozefrytkidotego TajeminiczaPanna Lolja keendy rilen RobCoChcesz _mandarynka BananowaBrazylijka - Twoją twórczość to kocham ![]() noi oczywiście te nowe talenciary, które pojawiły się tu dość niedawno <33 wszystkie jesteście mega. cała samotna część miasta nie może się już doczekać tego deszczu meteorów. wkońcu poczuja cieplo.-------------- no, a tak przede wszystkim to tak skromnie chcialam Ci coś powiedzieć . a mianowicie twoje udawane 'KOCHAM CIĘ'na mnie nie dziala wiec tak skromnie mówiąc ' wypier***** skarbie i nie zapomij zamknąć za sobą drzwi ! ' tralalall ... nic nie slysze . policzki zakryly mi uszy. nie łudziła się już lecz cichutko wierzyła w tą niespełnioną miłość. Wczoraj nienawiść. dzisiaj miłość. Jak dla mnie ten świat dużo za szybko się kręci. chciałabym mieć porządek w głowie, ale moje myśli o Tobie mi na to nie pozwalają. talenciary oby 2010 rok okazał się dużo szczęśliwszy od obecnego no .! spełnienia marzen <333
Edytowane przez IhateU Czas edycji: 2009-12-31 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Raczkowanie
|
Tęsknie za Twoimi ****ikami w oczach. Za tym jak mówiłeś,że jestem dla Ciebie najpiękniejsza.
Udanej imprezy sylwestrowej, aby nowy rok był lepszy od tego 09, aby każda z Was czuła się wyjątkowa, najpiękniejsza i w ogóle naj. Aby było w nim więcej tych chwil radosnych niż smutnych . Odkrycia prawdziwej miłości. Życzę Wam! ![]() _______________ widziałam nowe życie , machało rękami i nogami , krzyczało ' a grr' bo nie potrafi jeszcze ' daj cyca Mamo' <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Szczęście potrafi być proste, jak wtedy, gdy całujesz mnie w nos i masz takie mokre usta, a ja się marszczę i Ty się uśmiechasz, a tak się uśmiechasz, że zarażasz mnie tym uśmiechem.
_____ Szczęśliwego 2010 roku ! <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zadomowienie
|
Piję za Twoje zdrowie, choc wcale Ci go nie życzę..
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Biedroneczk4 - kradnij.
![]() _____________________ kochane, szczęśliwego. ;** ________________________ `cały mój świat znika za szkłem, gdy nie ma Ciebie. niewiele wart każdy mój dzień, bo nie ma Ciebie. `lecz szybko wstań i znów zaciśnij pięści, a osiągniesz wtedy to, co nawet Ci się nie śni. `nic nie jest ważne. tylko Ty i ja. `przeszłość oddzielić grubą kreską. `chcę chłonąć każdy oddech Twój. `cały mój świat ginie we mgle, gdy nie ma Ciebie.
#1799 |
Rozeznanie
|
IhateU - Bardzo mi miło. Okradam! Z premedytacją i perfidią
![]() ![]() Mam czerwone paznokcie. Nie dla Ciebie. Nie patrz! będzie dobrze to takie uspokojenie sumienia dla tych, którzy nie mają cię już jak pocieszyć. Nigdy nie powiesz prawdy, bo musisz mnie mieć na wszelki wypadek, na gdyby coś, na czarną godzinę. A ja czekam. Jak głupia. I nie odejdę, bo wciąż między nami nie jest wszystko jasne. Kochaj, to fajne! ![]() chowam się w cieniu twych rzęs. w objęciu ramion, szepcie zdobywcy. przesoliłam zupę. nie posłodziłam herbaty. schowałam kawę do lodówki. przepłakałam całą noc. A jakaś trucizna na motyle? Lekarstwo na ściśnięte serce? Na zawroty głowy? w Nowym Roku skasuję naszą klasę, przestanę pić kawę, nie będę się rozczarowywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i tak przy okazji to chciałam Wam wszystkim moje Myszki życzyć wszystkiego najlepszego w tym nadchodzącym Nowym Roku
![]() i jeszcze coś ode mnie w tym ostatnim dniu 2009 ![]() Otworzyliśmy zimną walizkę Miłości Najstarszy zawód świata – zawód miłosny. Nie boję się Ciebie. Boję się, że Cię stracę jakbyś miał zaraz zniknąć.. Myślała zatem o nim, nie chcąc o nim myśleć. Im bardziej o nim myślała, tym większą czuła wściekłość, a im większą czuła wściekłość, tym bardziej o nim myślała doprowadzając się do takiego stanu, że nie mogła już tego znieść. Zatraciła poczucie rozsądku. - Gabriel García Márquez Nie piszę, że Cię kocham, bo to bzdura, ale pewnie Cię kocham. Kiedyś Ci opowiem, jak puste były wieczory bez Ciebie. Serca są po to, żeby je łamać, a opinie są po to, żeby je zmieniać, i dziękujmy za to Panu. Nie wierzę w zbiegi okoliczności, tylko w łańcuchy wydarzeń, które robią się coraz dłuższe i słabsze, aż przerwie je pech lub zwykła ludzka podłość.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.