"I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 12:49   #3991
Choji
Zakorzenienie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Hej, dziewuszki
Wszystkiego najlepszego, z okazji nowego roku, żeby wasze marzenia stały się realne, a niemożliwe było możliwe i w ogóle żeby było lepiej niż w 2009 roku

U mnie też bez pierścienia. (brzmi to teraz jak mantra na powitanie nowego roku ). Byliśmy na tym spektaktlu, był fenomenalny, orkiestra (4 osobowa) grała superowo Wyszłam z buzią jak widziałam, co wyczyniają. I ogólnie mi się całokształt podobał Potem byliśmy na mieszkaniu, zjedliśmy kolację, poczekaliśmy na fajerwerki noworoczne (chociaż już od 15 co chwilę strzelali bez przerwy...) I potem były życzenia Ogólnie strzeliłam plamę, bo życzył mi spełnienia marzeń,a ja: "to ja chcę, żeby się już spełniły! " (zawoalowane: no wex mi się ty mężczyzno wreszcie oświadcz! już teraz, teraz teraz!) A on tylko zrobił mały uśmiech i tyle było. A ja minka . No, cos mi się wydaje, że nie załapał aluzji A wystarczyło, żeby sięgnął ręką do szafki obok...
ręką do szafki obok?

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 12:51   #3992
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Cześć kochane U mnie też było fantastycznie, jeszcze siedzę u TŻta i strasznie nie chce mi się do domu wracać...

Cieszę się, że Wam się Sylwester udał i ciekawa jestem nowych zaręczonych,
Stary 2010-01-01, 12:53   #3993
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
ręką do szafki obok?

Nie no, nie szperałam Ale... skoro brat mojego A. widział i sam z siebie mówił, ze pierscien ładny i że oglądał sobie to chyba ma się coś na rzeczy Przecież w domu trzymać nie będzie, bo mu mama sprząta w szufladach.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 13:09   #3994
Choji
Zakorzenienie

a może mama też wtajemniczona skoro brat coś wie
ew. twój tż czeka aż zapomnisz o pierścionku, i bach zrobi zaskoczenie

Stary 2010-01-01, 13:14   #3995
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
a może mama też wtajemniczona skoro brat coś wie
ew. twój tż czeka aż zapomnisz o pierścionku, i bach zrobi zaskoczenie
Gdyby była wtajemniczona to chyba szybko wybiłaby mu to z glowy. No, a logicznie myśląc powinna wtedy mieć do mnie inny stosunek, prawda? I w sumie to nie rozmawiamy na temat oświadczyn. Przynajmniej ja nic nie mówie - chcę już itd.
Wie, ze nie zapomnę Juz przeczytał mój dzisiejszy post I się uśmiał, bo przyznał, że no... nie załapał aluzji I w ogóle...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-01-01 o 13:17
Stary 2010-01-01, 13:21   #3996
Choji
Zakorzenienie

czemu miałaby wybijać? przecież to decyzja faceta, nie mamy...powinna być szczęśliwa że jej syn chce założyć własną rodzinę, że 'dorósł'. I nie ważne jaka jest jego partnerka. Ważne że on jest szczęśliwy, że czuje się zadowolony, kocha i jest kochany

Stary 2010-01-01, 13:27   #3997
kotek6
Rozeznanie

medeline spokojnie spokojnie te uśmieszki to wiesz tylko taka ściema żebyś sie podenerwował troszeczkę a wybijać mama na pewno nie będzie

witam wszystkich i wszytki życzę najlepszego na nowy rok
...sylwek udany ... bez pierścionka ale ja wale wprost tez tż napisałam że wszystkie posty to się na forum o ślubach zaczynają się od zdania "na sylwku było fajnie ale bez pierścionka " " u mnie tez bez pierścionka" ...i się śmiała ze fanatyczki jesteśmy mój TŻ wie że tu pisze i jakoś luźno to przyjął tak samo jak moje gadki o zaręczynach weselu itp (zawsze mi mówi ze sobie poczekam wiec czekam cierpliwie) .........ogólnie to dziś mam dzień miłości do niego taki był słodki na sylwku i tak sie mi fajnie z nim bawiło

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 13:30   #3998
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Bo jego mama to nie chce żeby dorósł. Ona chce go mieć dla siebie, obok siebie. W tym sęk. Nawet po kominiarza nie zadzwoni, tylko z Krk chce go ściągać do domu Ale nie będę o tym bliżej pisać, bo aż się zaczynam wkurzać. W kazdym razie, kobieta, która ma wąty, że syn spędza ze mną czasu więcej, niż raz na 2 tyg to nie wydaje mi sie nastawiona "o tak, ożeń się z nią!"

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek6 Pokaż wiadomość
medeline spokojnie spokojnie te uśmieszki to wiesz tylko taka ściema żebyś sie podenerwował troszeczkę a wybijać mama na pewno nie będzie
Skutecznie na wakacjach mnie zniechęcała

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2010-01-01, 14:04   #3999
Choji
Zakorzenienie

medeline, u mnie to wg drugij strony jest podobnie. marzeniem ich swojego czasu było raz na dwa tyg po godz na szczęście mój się nie daje, i kiedy tylko może to przyjeżdża (pomijając ostatnią akcję..)

Stary 2010-01-01, 14:06   #4000
butterfly20
Zakorzenienie

Oj laski.Mam nadzieję,że chociaż Gwizdak wróci z pieszczonkiem

A macie śnieg?Bo u Nas ciągle leje,w nocy też padało i była mgła:/

A ja się jak głupia przejmuję słowami TŻa.

Bo o ile to,że uznał tak: " Dzisiaj jeszcze mówię,że mam jeszcze 2 lata wolności,ale już jutro będzie gorzej,bo wszyscy będą mówić,że rok" ja rozumiem,bo to żarty i sama tak żartowałam... o tyle...

Wczoraj się tak do mnie ładnie przytulił,wycałował,powie dział jak mnie kocha i się cieszy,że "za rok" będziemy małżeństwem...a potem dodał,że wtedy będziemy mogli się legalnie zdradzać i się zaczął cieszyć ze swojego dowcipu...
Wiem,że miał głupi dowcip bo już byli nieźle podpici,ale mnie to zwaliło z nóg...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 14:13   #4001
pagka
Wtajemniczenie

Wstałam
Dziewczynki życzę Wam w Nowym Roku spełnienia marzeń, pięknych pierścionków na paluszkach, a tym już zaręczonym żeby przygotowania do waszego jedynego dnia przebiegały bezproblemowo i żey wszystko wyszło tak jak sobie wymarzyłyście
Stary 2010-01-01, 14:18   #4002
Choji
Zakorzenienie

Motylek, szkoda się przejmować

Stary 2010-01-01, 14:28   #4003
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek, szkoda się przejmować
Tak już mam,że mam ograniczone poczucie humoru...nie będę się śmiać z czegoś co mnie zabolało.I zawsze się takim czymś przejmuję. No

Stary 2010-01-01, 14:51   #4004
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tak już mam,że mam ograniczone poczucie humoru...nie będę się śmiać z czegoś co mnie zabolało.I zawsze się takim czymś przejmuję. No
oooooj bejbeeeee przeciez to zaaart znajac siebie sama bym cos takiego palnelaa nic sie nie przejmuj..na pewno nie bylo w tym zadnych ukrytych podtekstow czy mysli o zdradach bo kochaaa Cie

aaa ja wczoraj z moim rozmawialam o pierdzionkach ;P i jak mu pokazywalam takie delikatne pierscionki jak Ins pokazywala bo tez osobiscie lubie delikatne to co mi powiedzial?? " przeciez one wygladaja jak kapsel od tymbarka" i mi pokazywal takie klasycznee pierscionki a mu sie jeden spodoba ale za 40 tys :P hahah z tymi chlopami sie nie pogadaaa

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 14:55   #4005
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
oooooj bejbeeeee przeciez to zaaart znajac siebie sama bym cos takiego palnelaa nic sie nie przejmuj..na pewno nie bylo w tym zadnych ukrytych podtekstow czy mysli o zdradach bo kochaaa Cie

aaa ja wczoraj z moim rozmawialam o pierdzionkach ;P i jak mu pokazywalam takie delikatne pierscionki jak Ins pokazywala bo tez osobiscie lubie delikatne to co mi powiedzial?? " przeciez one wygladaja jak kapsel od tymbarka" i mi pokazywal takie klasycznee pierscionki a mu sie jeden spodoba ale za 40 tys :P hahah z tymi chlopami sie nie pogadaaa

Wielu facetów uważa,że jak nie kupią porządnego pieszczonka za większą kasę,to nie mają po co się oświadczać. To taka ich męska duma chyba

Stary 2010-01-01, 15:00   #4006
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:

Wielu facetów uważa,że jak nie kupią porządnego pieszczonka za większą kasę,to nie mają po co się oświadczać. To taka ich męska duma chyba
poszaleeeeeli chyba
moj mowi ze pomyslimy o slubie jak wyjdziemy na prosta..a ja mowie zeee na prosta to ja przez 3 lata nie wyjde no bo kredyt splacam i ze skoncze jako stara panna;P a on zebym nie przesadzaaalaaaa ze taka stara to ja nie bedeee;P pocieszajace nie?:P hehe

Stary 2010-01-01, 15:02   #4007
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Motyl, nie przejmuj się tym, bo nic takiego nie powiedział co mogloby Cię zranić przecież wiesz, że to żart, nie dorabiaj sobie już, bo tylko się będziesz bardziej dołować.

Candy, to niech Ci kupi taki pierścionek, jaki Tobie się podoba, a za 40 tys kupi jakieś autko

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2010-01-01, 15:09   #4008
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Bry!
Spóźnione życzenia noworoczne

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 15:13   #4009
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Candy, to niech Ci kupi taki pierścionek, jaki Tobie się podoba, a za 40 tys kupi jakieś autko
nie nie.."bo to mezczyzna decyduje jaki to ma byc pierscionek a kobieta albo go przyjmie albo nie " i ze to nie moze byc kapsel z tymbarka hehehe..a ja kurde nie lubie odstajacych pierdzionkow bo nie nosze i mnie uwierajaaa,aleee przyjedzie..pojdziemy do kolezanki i mu pokaze jak taki jego upatrzony wyglada na mnie paskudnie to mu przejdzie;P

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Bry!
Spóźnione życzenia noworoczne
gdzie sie szlajala?:P

Stary 2010-01-01, 15:57   #4010
_Maya_
Zakorzenienie

Wstałaaaaaam ale poimprezowaliśmy wczoraj wróciliśmy o 6 do domu nogi nmi odpdają, głowa leciutko boli ale to nic, bo impreza była superancka wiem, że znajomi coś nam szykują na wesele, zaptytali się tylko czy goscie weselni zaakceptuja i nie padną po tym co oni wymyslili...już się boje co to bedzie ale fajnie tak że ktoś się dla nas bedzie starał itp...
z najgorszych wiadomości to wczoraj zaginął nam piesek - sznaucer miniaturka taki kochany psiak...chyba przestraszyl sie strzalow i zwial - jeszcze go nie znalezli (piesek w klatce obok mieszka ale jest naszym czlonkiem rodziny) ehhh mam nadzieje ze sie znajdzie

Na poczcie zdjęcia mojej sylwestrowej kreacji nie śmiejcie się ze mnie (za głosno )miałam dobry humor dlatego to 3 zdjecie - bardzo wczuwałam sie w rolę i zostałam okrzyknięta sexi 14-stka

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2010-01-01 o 16:12
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 16:38   #4011
_Remedios
Zadomowienie

Wszystkiego najlpeszego w nowym roku!

Cytat:
W ogóle będąc dzisiaj w CH przechodziliśmy obok jubilera (ale nie żadne Aparty itp) i zobaczyłam na wystawie moje wymarzone obrączki z Breuninga (niemiecka firma,baaardzo dobre rzeczy robią).
I TŻ powiedział,że jemu się te też podobają i żebyśmy weszli zobaczyć
I pani Nam sprawdziła cenę (3,5 tys.-miłe zaskoczenie,bo myślałam,że będzie 5 lub 6).
I jeszcze Nam opowiadała,że białe złoto jest trwalsze niż żółte bo jest dodatkowo utwardzone niklem. I że te niemieckie obrączki są o wiele trwalsze niż polskich firm.
I jeszcze powiedziała,że wprawdzie matowe się ścierają,ale błyszczące za to się rysują,więc chyba nie ma większego znaczenia.Ale na te obrączki i tak jest dożywotnia gwarancja i jakby co to poprawiają "usterki".

Ooo pokażę Wam moje upatrzone (chociaż to się jeszcze może zmienić,ale na pewno chcę Breuninga) http://www.taxor.pl/breuning-obraczki.php?ido=21&kol=1 mój TŻ nie ma większych wymagań odnośnie obrączek,powiedział tylko,żeby nie były kanciaste,tylko takie zaokrąglone na brzegach
cudne obrączki też chce

Maya super wyglądalaś!!

Edytowane przez _Remedios
Czas edycji: 2010-01-01 o 16:40
_Remedios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 17:14   #4012
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Niedawno wstalismy

TŻ przyjechał do mnie zaraz po swojej pracy (na 21) i było cudownie
Tzn. wiadomo, robota była ale mój kochany pomagał ile mógł i najchętniej to wszystko by za mnie zrobił
I straasznie się cieszyłam z jego obecności. I wypiliśmy razem szampana o północy i oglądaliśmy fajerwerki i razem się tułaliśmy do domu o 6 nad ranem

I jeszcze wywinęłam klasyczny telemark na oblodzonym chodniku ale taki 10/10, wzorcowy leżałam i się śmiałam musiałam wyglądać na ładnie pijaną

A potem spaliśmy razem do 15 no i w ogóle

Nadrobie chyba dopiero w poniedziałek, bo TŻ obok

I muszę na smsy poodpisywać heh

Witam Was Kochane w Nowym Roku

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

to jednak nadrobiłam, TŻ ogląda Krzyżaków

Cieszę się, że miałyście udane Sylwestry

Motylku, nie przejmuj się żartami TŻta, jestem więcej jak pewna, że nic złego na myśli nie miał głupie żarty i tyle

Candy
, "kapsel od tymbarka" mnie rozwalił
W każdym razie - ja chyba jednak wolę taki kapsel niż jakiś przekombinowane dziwadło na palcu
Stary 2010-01-01, 17:32   #4013
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
poszaleeeeeli chyba
moj mowi ze pomyslimy o slubie jak wyjdziemy na prosta..a ja mowie zeee na prosta to ja przez 3 lata nie wyjde no bo kredyt splacam i ze skoncze jako stara panna;P a on zebym nie przesadzaaalaaaa ze taka stara to ja nie bedeee;P pocieszajace nie?:P hehe
Mój powtarza mi to samo. Tylko jakoś nie wyjaśnił co ta prosta ma oznaczać.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 18:06   #4014
Grapefrutka
Zakorzenienie

fajnie że miałyście fajne imprezki
u nas imprezka skończyła się po 6 spać się położyliśmy po 7 a przed 11 już nie spaliśmy i tak jakoś do tej pory mi się spać nie chce

była całkiem sympatycznie, zawsze to coś innego niż samotne siedzenie przed TV
a dziś cóż dzień jak co dzień............ a jutro do pracy na 8

na mojego jeszcze nie odpisałaś
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 18:39   #4015
najfajniejsza
Zakorzenienie

pozdrawiam szczęsliwe imprezowiczki prosto z... PRACY

mój sylwester minął bardzo średnio. ale nic to, są lepsze okazje do świętowania
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 19:06   #4016
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
fajnie że miałyście fajne imprezki
u nas imprezka skończyła się po 6 spać się położyliśmy po 7 a przed 11 już nie spaliśmy i tak jakoś do tej pory mi się spać nie chce

była całkiem sympatycznie, zawsze to coś innego niż samotne siedzenie przed TV
a dziś cóż dzień jak co dzień............ a jutro do pracy na 8

na mojego jeszcze nie odpisałaś
jaaa... a nam się ciężko wstawało niby miałam ustawiony budzik na 12, ale niewiele z tego wyszło

Już odpisałam
Stary 2010-01-01, 19:06   #4017
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

Candy
, "kapsel od tymbarka" mnie rozwalił
W każdym razie - ja chyba jednak wolę taki kapsel niż jakiś przekombinowane dziwadło na palcu
wiesz co..jaaa tez wole kapsel ale on z kolei jest za jakas klasyka..wszelkie pierscionki ktore mi sie podobaja to mowi ze udziwnione jakies ;P
http://apart.pl/pl/diamenty,c,kolekc...areczynowe,718 w tym on sie zakochal ale ten kamien wielki wiec ta cenaa to by bylaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa ;P takze on jest za klasyyyka taka ale zreszta..przeciez to jest malo istotne co to bedzie za pierscionek..wazne jest to pytanie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Mój powtarza mi to samo. Tylko jakoś nie wyjaśnił co ta prosta ma oznaczać.
noooo wlasnie wlasnie ja tam niby wieeem,ale np jak sie smialysmy bo moj mowi tak " jeeeny kiedy mi sie uda uzbierac na jaki pierscionek?" a ja mowie taaak " noooo jak sie postarasz to za pol roku ":P a rocznice mamy w sierpniu aleeeee co ja tu bede sobie wymyslac

Stary 2010-01-01, 19:08   #4018
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
mój sylwester minął bardzo średnio. ale nic to, są lepsze okazje do świętowania
noo.... np. zaręczyny

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
wiesz co..jaaa tez wole kapsel ale on z kolei jest za jakas klasyka..wszelkie pierscionki ktore mi sie podobaja to mowi ze udziwnione jakies ;P
http://apart.pl/pl/diamenty,c,kolekc...areczynowe,718 w tym on sie zakochal ale ten kamien wielki wiec ta cenaa to by bylaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa ;P takze on jest za klasyyyka taka ale zreszta..przeciez to jest malo istotne co to bedzie za pierscionek..wazne jest to pytanie
Hmm, ładny mu się podoba zależy jeszcze z jak dużym oczkiem, ale jakby wybrał jakiś nieduży, subtelny - to super, będzie fajny, tradycyjny, skromny pierścionek
Stary 2010-01-01, 19:08   #4019
P-o-n-y
Zakorzenienie

a ja sylwestra mialam sredniego, troche pozarlam sie z TZ, poryczalam sobie troszke... ale pogodzilismy sie, wyjasnilismy i jest ok.
eh. te burze w zwiazkach :P
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 19:13   #4020
najfajniejsza
Zakorzenienie

w ogóle chciałam się Wam wyżalić... bo byliśmy z lubym na dość średniej domówce u moich znajomych, gdzie znaliśmy tylko ich, a ludzie patrzyli na nas jak na pijusów, bo w ogóle piliśmy (wróciliśmy zupełnie trzeźwi, bo nam wstyd było tak pić, gdy inni albo w oóle nie pili, albo sączyli jeden kieliszek godzinę [przysięgam]). prawie nikt z nikim nie mówił, dopiero koło 23 zrobiło się weselej, zaczęliśmy rozmawiać o wspomnieniach z dzieciństwa i graliśmy w domino, serio było fajnie, ale musieliśmy wracać, bo oboje siedzimy w pracy.
W każdym razie chodzi o to, że koleżanka organizatorka powiedziała o nas, że ”wypijamy jej wszystko, co ma”. Powiedziała to uśmiechając się, ale wiecie co... Po raz: składaliśmy się z nimi! po dwa: my po prostu piliśmy wino, sami sobie nie poelwaliśmy, ale faktem jest, że lubimy wina, więc piliśmy.
Po prostu głupio nam się zrobiło.

Ech... Do bani.

W ogóle to ja nie jestem święta, lubię czarny humor, czasem aż do przesady, ale oni... oni się prawie w ogóle nie śmiali. I przez cały wieczór nie padło ani jedno niecenzuralne słowo. Ja tam nie twierdzę, że klnę jak szewc, ale lubię się wyrażać dobitnie :P a oni NIC. po prostu dziwnie nam tam było przez więksozść czasu...

Dziwnie tak, bo organizatorów domówki lubię bardzo, choć faktycznie raczej śmiechawki z nimi nie złapałam, ale wiecie...

Ciekawe jak to będzie, jak się zobaczymy w pracy... Ciekawe, co o nas pomyśleli i w ogóle.

I już! Koniec marudzenia
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości