Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 23:57   #931
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hihi czyzby upojne noce dzis byly??
ps. jaki nowy rok taki caly rok

Hehhh...chyba takowa się zapowiada.

Żegnam się i ja.Dobranoc

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 00:02   #932
katjaaa
Przyczajenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Witam mamusie

po raz pierwszy w nowej części wątku

Wszystkim mamusiom najlepsze życzonka z okazji Nowego Roku!!!

przyznaję się, że podczytywałam Was doraźnie i niestety po łebkach-skrobiecie i skrobiecie?skąd macie na to tyle czasu???to nie jest żaden wyrzut-jestem bardzo szczęśliwa, ze takie jesteście aktywne, a to pytanie to z czystej ciekawości

hm...u nas lepiej-kolki minęły po sab simpleksie i dicoflorze

Mikołaj w święta zrobił nam niespodziankę-zaczął przewracać się na brzuszek i łapać się za stópki( każda z wymienionych czynności niezależnie od siebie)
cieszyłam się jak głupia

Święta minęły, minął mi urlop macierzyński-teraz jestem na urlopie wypoczynkowym do lutego- i.... zaczynam od jutra poszukiwania niani do maleństwa

może macie jakies rady-na co zwrócić uwagę (chodzi mi o nianię) jakie pytania zadawać, czego wymagać, no i może macie propozycje wynagrodzenia-bo ja niekoniecznie jestem w tym temacie zorientwana(zdaję sobie sprawę z dysproporcji wynagrodzeń w różnych regionach kraju-ja jestem z części wschodniej)

tyle chcaiałam napisać i już pozapominałam o wielu tematach w trakcie mojego kilkugodzinnego nadrabiania Was...

Katarzynko Suri jest piękna-sama boję się psów, ale podziwiam Cię za wiedzę dotyczącą hodowli, wychowywania i zajmowania się zwierzakami

Gorgulku, Miramej, współczuję problemów rodzinnych-niestety nie zawsze mamy wpływ na to, co nas spotyka-i nie ma to znaczenia, czy związane jest to z obcymi, czy z najbliższymi...
może to takie moralizatorskie(wybaczcie ), ale wydaje mi się, ze najważniejsze to wykorzystać zdobyte doświadczenia -nawet te najbardziej bolesne, mogą być pomocne-zwłaszcza, jesli wychowujemy małe istotki, całkowicie od nas zależne...

widzę, ze na tapecie temat glutenu-ja zaczęłam podawać gluten po 2 tygodniach zastanawiania się jak to zrobić-gotuję kaszkę manną w wodzie -wyławiam ją łyżką-tyle ile się da i dolewam własnego mleka(troszkę) i podaję łyżeczką-
powiem szczerze,że zaczynam mieć w dalekim powazaniu zalecenia pediatryczne dotyczące podawania glutenu w 100 ml pokarmu-jakiegokolwiek-
swojego mleka (choćym nie wiem jak chciała) nie odciągnę w takiej ilości, a o zupkach, przecierkach i innych tego typu wynalazkach mogę zapomnieć-moje dziecię pluje wszystkim dalej niż widzi.kończy się to ogólnym praniem wszystkiego wokół miejsca rażenia-jeszcze nie zdarzyło mi się aby Miki zjadł chociaż 2 łyżeczki jakiegoś produktu-nie mówiąc już o 100 ml.Czy to może być wina 'kupczych ' dań?
zastanawiam się czy nie zacząć samodzielnego przygotowywania zupek...

no i minęła północ- a chciaąlm z zyczeniami zdążyć pierwszego stycznia...

będę was regularnie podczytywać( wspieram akcję odchudzania-samej przydałoby mi się zrzucić brzuch) i od czasu do czasu odezwę sie- o ile mi Mikołaj pozwoli...
katjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 01:01   #933
mariolasl
Zakorzenienie

Dzis spedzam nocke na kanapie w salonie
Nie, nie poklocilam sie z mezem, ale tak zle sie czuje, wymiotowac mi sie chce, ze nie chce budzic chlopakow w nocy. Maz niepocieszony, ja sie poplakalam z zalosci nad soba, bo jak tak ma wygladac caly rok, to ja mam to w . Zartuje , nie jestem przesadna. Pewnie cos zjadlam i moj delikatny zoladek cierpi. Ja i moj ojciec tak mamy- wszyscy zdrowi po imprezie, a my przezywamy jakas salatke

Katjaaa, witaj Juz kiedys pisalam, ze w organizacje dnia mam wpisany Wizaz
Ja moja nianie znam juz prawie 5 lat, wiem jaka jest matka i wiem, jak sie opiekuje dziecmi, moglam tez zobaczyc jest stosunek i reakcje na widok Antonio, wiec jestem spokojna. Jej podejscie do tematu bardzo mi odpowiada. Mam nadzieje, ze dobrze nam sie ulozy i obydwie strony beda zadowolone i nie bede musiala oddawac malego do zlobka.
Stary 2010-01-02, 07:21   #934
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
U nas tak w kolejności:najwięcej rączki,leżaczek,nasze łóżko i łożeczko(nie liczę nocnego spania)

To się nie dołuj kobieto,bo brzydkiej baby to Ty chyba nie widziałaś,jak o sobie tak mówisz.

Miramej,a kiedy się szczepicie,coś mi się wydaje ze niedługo,bo coś przesunięte było,nie?To sie dowiesz ile Kubuś waży.
Na rączkach też Kubie dobrze, ale mi ciężko Go nosić, więc biorę Go na dlużej w naprawdę podbramkowych sytuacjach. W łóżeczku tylko śpi, na naszym łóżku czasem poleży, eh...

Nie wiem, kiedy szczepienie, mam dzwonić w poniedziałek, ciągle przekładają termin.

Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość
Witam mamusie

(...)

Mikołaj w święta zrobił nam niespodziankę-zaczął przewracać się na brzuszek i łapać się za stópki( każda z wymienionych czynności niezależnie od siebie)
cieszyłam się jak głupia
(...)
Gorgulku, Miramej, współczuję problemów rodzinnych-niestety nie zawsze mamy wpływ na to, co nas spotyka-i nie ma to znaczenia, czy związane jest to z obcymi, czy z najbliższymi...
może to takie moralizatorskie(wybaczcie ), ale wydaje mi się, ze najważniejsze to wykorzystać zdobyte doświadczenia -nawet te najbardziej bolesne, mogą być pomocne-zwłaszcza, jesli wychowujemy małe istotki, całkowicie od nas zależne...

widzę, ze na tapecie temat glutenu-ja zaczęłam podawać gluten po 2 tygodniach zastanawiania się jak to zrobić-gotuję kaszkę manną w wodzie -wyławiam ją łyżką-tyle ile się da i dolewam własnego mleka(troszkę) i podaję łyżeczką-
powiem szczerze,że zaczynam mieć w dalekim powazaniu zalecenia pediatryczne dotyczące podawania glutenu w 100 ml pokarmu-jakiegokolwiek-
swojego mleka (choćym nie wiem jak chciała) nie odciągnę w takiej ilości, a o zupkach, przecierkach i innych tego typu wynalazkach mogę zapomnieć-moje dziecię pluje wszystkim dalej niż widzi.kończy się to ogólnym praniem wszystkiego wokół miejsca rażenia-jeszcze nie zdarzyło mi się aby Miki zjadł chociaż 2 łyżeczki jakiegoś produktu-nie mówiąc już o 100 ml.Czy to może być wina 'kupczych ' dań?
zastanawiam się czy nie zacząć samodzielnego przygotowywania zupek...
Dziękujemy za życzenia

Cieszę się, że kolki minęły . I gratuluję nowych umiejętności Mikołąja

Ta, gluten...

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Nie, nie poklocilam sie z mezem, ale tak zle sie czuje, wymiotowac mi sie chce, ze nie chce budzic chlopakow w nocy. Maz niepocieszony, ja sie poplakalam z zalosci nad soba, bo jak tak ma wygladac caly rok, to ja mam to w . Zartuje , nie jestem przesadna. Pewnie cos zjadlam i moj delikatny zoladek cierpi. Ja i moj ojciec tak mamy- wszyscy zdrowi po imprezie, a my przezywamy jakas salatke
Mariolu, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz

Kubuś dziś pospał troszkę lepiej, wstał o 1.30, a potem o 6.30. Nie wiem, czemu On tak krzyczy w nocy, kiedyś płakał, jak się budził i był głodny, a teraz naprawdę głośno krzyczy

Miłego dnia

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 07:28   #935
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ladnie jadlas
dziex czuje sie doceniona

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ciacho ciachu nie rowne, jakie zjadlas?
Ja tez nagrzeszylam dzisiaj, bo zjadlam paczka. Ale byl domowej roboty, nie dalo sie nie zjesc Na rozgrzeszenie dodam, ze poszlam na dlugi spacer z Ania.
kiedys w tv w jakis tlusty czwartek mowili ze 1 paczek to 3h intensywnych cwiczen, tak mnie to wku...ze kilka lat nie jadlam poczakow w ten dzien a teraz na siorki urodzinki by ten pierwszy raz od dlugiego czasu w 2 sztukach
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

ja np mam drugi profil na nk pod imieniem i nazwiskiem wymyslonym przeze mnie i wchodze z niego na osoby, z ktorymi sie nie lubie a jestem ciekawa ich zdjec wieeeem glupie
siostro

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Ja akurat w tym tekście, który komentujesz też nie widzę nic złego i w noszeniu również, ale tak zupełnie co chce to nie pozwolę mówić - i to mówię o mojej Mamie, a nie teściowej Przykładowy dialog:
Mama do Tymka: "Timoooteeuśśś, Tiimoteeeuśśś, a cio to?"
Ja: "Mówiłam, żebyś tak nie mówiła, On ma na imię Tymoteusz"
Mama do Tymka: "Ti słysiś cio ona gada? mamy ją w diupce, o tu ją mamy"
Jak żyć, pytam, jak żyć?
Nie wiem co powiedziec...

Cytat:
Katarzynko Suri jest piękna-sama boję się psów, ale podziwiam Cię za wiedzę dotyczącą hodowli, wychowywania i zajmowania się zwierzakami

.
dziekuje serdecznie

zapraszamy i ciebie do naszego "wąskiego grona" dietujących

I podczytuj ale i sie udzielaj, hm ?dasz rade?

Cytat:
Pewnie cos zjadlam i moj delikatny zoladek cierpi. Ja i moj ojciec tak mamy- wszyscy zdrowi po imprezie, a my przezywamy jakas salatke
nooo szybki rachuneczek sumienia i co tam mamy? to chyba po sylwestrowym jedzonku co, lub noworocznym ?
obys dzis juz w dobrej formie byla

popijam kawke,ale zaraz drzemke jeszcze zalicze z malenstwem
no i Cass sie wcz nie pokazalo, czy cos sie stalo?

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

ach Miramejku, masz za niska samoocene
moze jak ja ze swoja doopa
sympatyczna babeczka z ciebie, no i szczypiorek
wloski jednak bardziej lok niz fala
bardzopozytywnie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 07:38   #936
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no i Cass sie wcz nie pokazalo, czy cos sie stalo?

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

ach Miramejku, masz za niska samoocene
moze jak ja ze swoja doopa
sympatyczna babeczka z ciebie, no i szczypiorek
wloski jednak bardziej lok niz fala
bardzopozytywnie
Może Kuba znów nie daje Jej popisać

Kasiu dziękuję , pewnie masz trochę racji z tą niską samooceną, ale ktoś kiedyś się bardzo o to starał
Wydawało mi się, że Ty masz loki, moje to fale - patrząc na Twoje

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-02, 08:07   #937
aannuullaa
Wtajemniczenie

dzień dobry mamusie witam się w Nowym Roczku, no nic wiele nie napisze bo nie mam czasu nadrobić i nie wiem co się tu dzieje
ale to nic, postaram się dzisiaj.

Napiszę tylko słówko do Cass, u mnie waga nadal ta sama, no grunt że nie większa a widzę, ze wzrostu ci nie podałam, 162 cm

Martynka zerka na mnie znacząco z maty, chyba czas na mleczko...w nocy nie spała za dobrze, budzi się co jakiś czas, na szczęście nie płacze tylko leży w swoim łóżeczku, widać biała kropke na dziąśle, zabek chyba....
Macie od niej pozdrowienia

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 09:15   #938
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Jak sie dzisiaj czujesz?

Ja chyba tez sie przeniose na kanape, maz tak chrapie przez ten katar, ze juz druga noc z rzedu nie spalam. Jestem wykonczona i lepiej do mnie nie podchodzic. Wiem, ze to nie Jego wina i bardzo mi Go zal, ale efekt jest taki, ze ja latam przy Aneczce caly dzien, do tego przy mezu rowniez, a w nocy nie spie. A kysz chorobo!

Jeszcze tesciowa mnie zirytowala. Ale juz nic nie napisze, bo mnie Svinecka zjedzie.

Mam dola
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 09:56   #939
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba tez sie przeniose na kanape, maz tak chrapie przez ten katar, ze juz druga noc z rzedu nie spalam. Jestem wykonczona i lepiej do mnie nie podchodzic. Wiem, ze to nie Jego wina i bardzo mi Go zal, ale efekt jest taki, ze ja latam przy Aneczce caly dzien, do tego przy mezu rowniez, a w nocy nie spie. A kysz chorobo!

Jeszcze tesciowa mnie zirytowala. Ale juz nic nie napisze, bo mnie Svinecka zjedzie.

Mam dola

, co się stało?

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-02, 10:00   #940
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
u nas nocka spokojna-mala spala fajnie , pokrecla sie troche o 5 nad ranem ale spala dalej do 7.00
a teraz znowu spi
malz i mama w pracy wiec znowu zapowiada sie samotny dzien z maruda

Cytat:
Hehhh...chyba takowa się zapowiada.

Żegnam się i ja.Dobranoc
i jak bylo co??
no u mnie dupa-malz zmeczony
juz wiem jak sie odegrac-bolem glowy jak statystyczna baba

Cytat:

cieszyłam się jak głupia

fajnie ze Miki nie mecz sie juz z kolkami
i za nowe umiejetnosci dla synka
Cytat:
.
a jak dzis? mam nadzieje ze juz lepiej si czujesz

Cytat:
Jak sie dzisiaj czujesz?

Mam dola
no nie zazdroszcze szpitala w domu....
ach te tesciowe

dietkowo zaczelam dzien od owsianki do tego dalam pol kostki twarogu, pol kubka Danio i garsc suszonych sliwek wkroilam
ale powiem szczerze ze za duza porcje zrobilam i pod koniec jedzenia juz myslalam ze zwymiotuje oczywiscie zjadlam cala......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 10:25   #941
mariolasl
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mariolu, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz
Dziekuje, czuje sie lepiej tylk slaba jestem. W nocy wedrowalam czesto do lazienki, az ktorys raz zamiast na kanape, to nieswiadomie zawedrowalam do swojego lozka
Cytat:
nooo szybki rachuneczek sumienia i co tam mamy? to chyba po sylwestrowym jedzonku co, lub noworocznym ?
obys dzis juz w dobrej formie byla
To chyba jeszcze po jedzeniu przedsylwestrowym, a co jadlam nia pamietam. Zaczelo sie juz w Sylwestra, ale bylo w wersji light, powinnam juz wtedy dietowac, a tak to sie rozkrecilo. Wczoraj tylko sucharki i gorzka herbata
Cytat:
Jak sie dzisiaj czujesz?
Dziekuje, lepiej, ale bede miala kanapowo-dresowy dzien

A jak ty sie miewasz? wykopalas sie juz z dolka?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
dietkowo zaczelam dzien od owsianki do tego dalam pol kostki twarogu, pol kubka Danio i garsc suszonych sliwek wkroilam
ale powiem szczerze ze za duza porcje zrobilam i pod koniec jedzenia juz myslalam ze zwymiotuje oczywiscie zjadlam cala......
Oj, bede zazdroscic wam tego twarogu
Ja dzis zjem owsianke na wodzie, jeszcze nie jadlam.
Kawe pije z mlekiem

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Owsianka na wodzie jest fuj
Nie mozna na mleku?
Stary 2010-01-02, 10:26   #942
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wydawało mi się, że Ty masz loki, moje to fale - patrząc na Twoje
nie nie
to na pewno nie fale, masz sliczne loki

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
dziekujemy

Cytat:

Mam dola

wygadaj sie bedzie Ci lzej

dzien dobry
ja dzis witam sie i zmykam
musze sie wyszykowac i jedziemy na morsowanie i ognicho
musze Zuzie dzis cieplej ubrac bo pewnie pobedziemy troszke na swiezym powietrzu

milego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 10:39   #943
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

dzien dobry
musze Zuzie dzis cieplej ubrac bo pewnie pobedziemy troszke na swiezym powietrzu

milego dnia
ooo a ja nic nie kojarze zebys sie chwalila planem na ciekawie spedzony dzien

Stary 2010-01-02, 10:41   #944
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Kawe pije z mlekiem

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Nie mozna na mleku?
ale jak jesz ta owsianke sama??? mi tez na wodzie na poczatku nie podchodzila ale nauczylam sie ja jesc z roznymi dodatkami wiec smakuje mi
moglas dac kubek jakiegos ulubionego jogurtu
a jesli koniecznie chcesz na mleku to na chudym

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

no i znowu zapomnialam zapytac.....
mamusie czy jak wasze dzieci budza sie w nocy na mleko to placza??daja jakos znac ze sa glodne??

czy jesli pada snieg chodzicie na spacery?? bo chcialam isc ale gesto sypie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-02, 10:46   #945
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie
to na pewno nie fale, masz sliczne loki
(...)
dzien dobry

milego dnia
Więc niech będą loki

Udanego dnia

Cytat:
mamusie czy jak wasze dzieci budza sie w nocy na mleko to placza??daja jakos znac ze sa glodne??

Kuba wrzeszczy wręcz , kiedyś płakał

Też się zastanawiam nad tym spacerem, u nas też pada śnieg i mi się nie chce iść

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-02, 10:50   #946
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

moja jak sie budzi kolo 6 na mleko to urzadza dyskusje
nigdy nie plakala, chyba ze bym sie ociagala z przyzadzaniem

a teraz jak sie budzi o polnocy to daje jej pic, ale tez nie placze

Na spacer ide nawet jak pada.Jak jest mroz to nawet folii nie zakladam tylko oslonke materialowa, a jak taki snieg bez mrozu to folie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

dlaczego nie powinno sie jesc owsianki na mleku?
Mariolko u was nie ma twarogu?

Stary 2010-01-02, 11:07   #947
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam mamusie

przyznaję się, że podczytywałam Was doraźnie i niestety po łebkach-skrobiecie i skrobiecie?skąd macie na to tyle czasu???to nie jest żaden wyrzut-jestem bardzo szczęśliwa, ze takie jesteście aktywne, a to pytanie to z czystej ciekawości

cieszyłam się jak głupia

...
Widzę,jak podczytujesz

Dziękujemy za życzenia i dla Ciebie także wszystkiego naj,naj,naj w tym Nowym Roku

Cieszę się,że daliście radę kolkom-coś wiem na ten temat.

Oczywiście dla Mikołajka,za aktywne ćwiczenia.

W miarę możliwości,pisz częściej

Cytat:
Nie, nie poklocilam sie z mezem, ale tak zle sie czuje, wymiotowac mi sie chce, ze nie chce budzic chlopakow w nocy. Maz niepocieszony, ja sie poplakalam z zalosci nad soba, bo jak tak ma wygladac caly rok, to ja mam to w . Zartuje nie jestem przesadna. Pewnie cos zjadlam i moj delikatny zoladek cierpi. Ja i moj ojciec tak mamy- wszyscy zdrowi po imprezie, a my przezywamy jakas salatke
Oj kochana,współczuję złego samopoczuciaMam nadzieję,że już lepiej się czujeszza to.

Bartoszek dziękuje za miłe komentarze w albumie

Cytat:
Nie wiem, kiedy szczepienie, mam dzwonić w poniedziałek, ciągle przekładają termin.

Kubuś dziś pospał troszkę lepiej, wstał o 1.30, a potem o 6.30. Nie wiem, czemu On tak krzyczy w nocy, kiedyś płakał, jak się budził i był głodny, a teraz naprawdę głośno krzyczy

Miłego dnia
Jak się dowiesz,to daj znać

Kurczę,może Kubusiowi się coś śni
A w każdą noc Ci tak płacze,czy od czasu do czasu?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie witam się w Nowym Roczku, no nic wiele nie napisze bo nie mam czasu nadrobić i nie wiem co się tu dzieje
ale to nic, postaram się dzisiaj.

Martynka zerka na mnie znacząco z maty, chyba czas na mleczko...w nocy nie spała za dobrze, budzi się co jakiś czas, na szczęście nie płacze tylko leży w swoim łóżeczku, widać biała kropke na dziąśle, zabek chyba....
Popraw się kochana,bo inaczej

Bartoszek też macha do Martynki

Cytat:

Mam dola
Będziesz bić?

Pożal się,a my doła przegonimy

Cytat:
dzien dobry

Dziekuje, czuje sie lepiej tylk slaba jestem. W nocy wedrowalam czesto do lazienki, az ktorys raz zamiast na kanape, to nieswiadomie zawedrowalam do swojego lozka

?
aby szybko przeszło

Cytat:

milego dnia
Miłego morsowania i ogniskowania

Ja się witam i lecę dalej się krzątać,bo kolędę mamy mieć,a ja jeszcze w lesie,na domiar złego Bartoszek coś marudka od rana.
Zajrzę później.

Miłego dzionka.

Stary 2010-01-02, 11:11   #948
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się dowiesz,to daj znać

Kurczę,może Kubusiowi się coś śni
A w każdą noc Ci tak płacze,czy od czasu do czasu?
(...)
Ja się witam i lecę dalej się krzątać,bo kolędę mamy mieć,a ja jeszcze w lesie,na domiar złego Bartoszek coś marudka od rana.
Zajrzę później.

Miłego dzionka.
Dam znać na pewno, bo zawsze panikuję przed

No właśnie od jakichś 2 tygodni za każdym razem, jak się budzi. Mam wrażenie, że krzyczy na Małża, żeby się nie guzdrał i szybciej Go wyciągał z tego śpiworka, bo jeszcze 2 sekundy i z głodu padnie

Współczuję marudy i łączę się w bólu, choć moja póki co drzemie, ale drzemka zbliża się ku końcowi.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-02 o 11:12
Stary 2010-01-02, 11:12   #949
eleeri
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
U nas juz po obiedzie, maz zjadl, lezac na kanapie, odlozyl talerz i zapadl w drzemke. Biedny, jest dzisiaj nie do zycia.
Pisalyscie o tesciowych, ja nie moge na swoja zbyt narzekac, jest naprawde kochana kobieta, ale czasem ma zachowania, ktore mnie, hmm, draznia. Np. uwielbia dzwonic do mnie z samochodu, ze sa "przypadkiem"w Hadze i za 15 minut beda u nas. Strasznie nie lubie takich naglych wizyt, stresuje mnie to, bo wole nie przyjmowac gosci w szlafroku i z domem nieposprzatanym- moze to dziwne, ale taka juz jestem. Tyle razy juz jej mowilismy z mezem, aby wczesniej dzwonila, jesli chce wpasc- nie skutkuje. A drugie co mnie ewidentnie irytuje to gdy do Aneczki mowi "Babcie kochasz najbardziej na swiecie, prawda?"
ja Cie rozumiem bo tez nie lubię niezapowiedzianych wizyt, bo telefon kilka minut przed wizytą to dla mnie nie jest żadna zapowiedź

a to już przegięcie

Cytat:
no wlasnie latałam po alle i taki sam sobie upatrzylam

No sama widzisz...a to bylo ponad ładnych dwadziecia lat temu...
Teraz nieczesto sie to zdarza a wtedy bylo to pewnie ewenementem
Coz dzis maz ma kilkoro rodzenstwa, kazde od innego ojca

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
w knajpie, cuchcanej marycha
skladalismy sie po 100zł!!!!! tyle kosztowało mnnie pare chipsow i mluska miseczka gulaszowej + kromka chleba, a i jedna herbata (za druga trzeba bylo placic) wode do picia mialam swoja bo bylam kierowca wiec sie nie mogłam alkoholizowac
To w stosunku do ubiegłego roku porazka

A TZ wraca najwczesniej w niedziele w nocy a moze rano, zalezy ile mu tam zejdzie I chyba faktycznie sama sie napije, tylko szkoda mi szampana otwierac, wiec moze drina sobie zrobie

A moja Zuzia od 2 dni pazurki u nozek obgryza

A dzis mi zwymiotowała ale wczesniej troche płakała wiec moze to przez to
no to nie zazdroszczę takiej imprezy

obgryza u nóżek
bo mama nie obcięła

Cytat:
mam wrazenie, ze Wy wszystkie tu na watku jestescie zbyt czule na punkcie swoich dzieci i tesciow no przeciez to nic takiego, ze tak powiedziala....nie wiem moze ja jakas inna jestem ale nie widze w tym nic zlego, a niech se mowi co chce jak jej to radosc sprawia, przeciez i tak wiadomo, ze mame najbardziej dziecko kocha na swiecie
hmm, może właśnie Ty jesteś inna, a nie my
skoro większość mysli i mówi tak samo prócz Ciebie to może nie z nami jest problem

może większość z nas ma jeszcze inne powody by tak mówić o których nie pisze

Cytat:
Coreczka juz spi, od kilku nocy znowu niezle jej to wychodzi.
Jak u Ciebie Eleeri? Sa jakies postepy?
a ja od 3 miałam dzisiaj pobudki co godzinę

Cytat:
a tak swoja droga profil na NK i nie musisz umieszczac swoich danych - mozesz sobie wpisac co chcesz, np. Miramej Miramejowata
a przynajmniej bedziesz mogla nasze biezace fotki ogladac

ja np mam drugi profil na nk pod imieniem i nazwiskiem wymyslonym przeze mnie i wchodze z niego na osoby, z ktorymi sie nie lubie a jestem ciekawa ich zdjec wieeeem glupie
ja też mam drugie fikcyjne konto

a w tym prawdziwym mam ustawione, że nikt nie wie jak wchodzę na jego profil

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 11:14   #950
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Więc niech będą loki

Udanego dnia

Kuba wrzeszczy wręcz , kiedyś płakał

Też się zastanawiam nad tym spacerem, u nas też pada śnieg i mi się nie chce iść
pytam dlatego ze jak Wercia sie obudzi to nie placze tylko sie wierci i tak juz od dawna......dlatego jej nie daje mleka tylko smoka i spi dalej
a kiedys plakala
raz zrobilam jej mleko to nie chciala pic

Cytat:
moja jak sie budzi kolo 6 na mleko to urzadza dyskusje
nigdy nie plakala, chyba ze bym sie ociagala z przyzadzaniem

a teraz jak sie budzi o polnocy to daje jej pic, ale tez nie placze

Na spacer ide nawet jak pada.Jak jest mroz to nawet folii nie zakladam tylko oslonke materialowa, a jak taki snieg bez mrozu to folie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

dlaczego nie powinno sie jesc owsianki na mleku?
Mariolko u was nie ma twarogu?
dzieki za odpowiedzi

z tego co wiem to mleko ma duzo weglowodanow a owsianka ma niski indeks glikemiczny ......lepiej jesc na wodzie i dac ulubione dodatki
aczkolwiek ja tez jadlam swojego czasu tylko na mleku i dzialala na mnie tak samo(regularne wyproznienia) -jesli na mleku to polecam z odrobina miodu i cynamonu oraz orzechami

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-02, 11:15   #951
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Bartosz nie płacze,z zamkniętymi oczkami szuka po podusi-wtedy wiem że chce cyca

Ja chodzę,tylko że u nas tej zimy tak bardzo mocno jeszcze nie sypało.Dzisiaj troszkę pada,wybieramy się,tylko nie wiem o której ksiądz zajrzy

Pytałaś o noc.Wszystko przebiegło tak jak należy

Stary 2010-01-02, 11:17   #952
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
pytam dlatego ze jak Wercia sie obudzi to nie placze tylko sie wierci i tak juz od dawna......dlatego jej nie daje mleka tylko smoka i spi dalej
a kiedys plakala
raz zrobilam jej mleko to nie chciala pic
Więc może to wiercenie nie jest spowodowane głodem?

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-02, 11:22   #953
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dam znać na pewno, bo zawsze panikuję przed

No właśnie od jakichś 2 tygodni za każdym razem, jak się budzi. Mam wrażenie, że krzyczy na Małża, żeby się nie guzdrał i szybciej Go wyciągał z tego śpiworka, bo jeszcze 2 sekundy i z głodu padnie

Współczuję marudy i łączę się w bólu, choć moja póki co drzemie, ale drzemka zbliża się ku końcowi.
No siostroto tak jak i ja

A może to jednak na ząbki,może nie zawsze coś widać po dziąsełkachBól brzuszka wykluczasz?

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
a ja od 3 miałam dzisiaj pobudki co godzinę

to tak jakby ciut lepiej

Ach,wygońcie mnie wreszcie

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-01-02 o 11:23
Stary 2010-01-02, 11:26   #954
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Bartosz nie płacze,z zamkniętymi oczkami szuka po podusi-wtedy wiem że chce cyca

Ja chodzę,tylko że u nas tej zimy tak bardzo mocno jeszcze nie sypało.Dzisiaj troszkę pada,wybieramy się,tylko nie wiem o której ksiądz zajrzy

Pytałaś o noc.Wszystko przebiegło tak jak należy
u nas przestalo padac wiec chyba pojdziemy po obiadku malej

Cytat:
Więc może to wiercenie nie jest spowodowane głodem?
kiedys myslalam ze wlasnie jest glodna i tak sie wierci a jak dalam jej butle to nie chciala, wiec daje jej smoka i spi dalej
mysle ze jakby byla glodna to raczej by marudzila
chociaz ona w dzien tez nie daje znac ze chce jesc-sama ja karmie jak dochodzi pora posilku i je

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

obudzila sie moja maruda i narazie kosci rozciaga

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

ide zjesc 2 sniadanie bo glod mnie zasysa

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-02, 11:29   #955
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

z tego co wiem to mleko ma duzo weglowodanow a owsianka ma niski indeks glikemiczny ......lepiej jesc na wodzie i dac ulubione dodatki
aczkolwiek ja tez jadlam swojego czasu tylko na mleku i dzialala na mnie tak samo(regularne wyproznienia) -jesli na mleku to polecam z odrobina miodu i cynamonu oraz orzechami
thx

mąż mi kupil otręby granulowane z malinami, wiec moze do jogurtu je dam, tylko ze go nie mam, a maz caly dzien w pracy, wiec moze na inny dzien je przeznacze

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ooo widze nasza zgube Cassanderke
myslalam cos sie dzieje z toba i bylam o wlos od naskrobania sms
czy Kubcio nie daje mamie chwili wytchnienia?

Stary 2010-01-02, 11:36   #956
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Sylka, kasia, eleerii, mariolka, gorgulek bardzo dziekuje za te wszystkie komplemmenty dawno tyle nie slyszałam, az mi głupio

A co do włosków, to w rzeczywistosci sa bardziej intensywne. Na NK mam fote ze slubu siory tam je lepiej widac, teraz mam prawie indento

Cytat:

(...)

cieszyłam się jak głupia
Witaj katjaaa i dzieki za życzonka
Fajnie ze kolki minely jak ja sie ciesze ze mnie całkowiceie omineły ufffff

A co do pzewracania na brzuszek to ja mam teraz przechlapane z Zuzanna bo mi sie w nocy przekreca i budzi przez to, dzis chyba z 10 razy wstawałam miedzy 4 a 5 i w koncu wzielam ja do siebie i trzmałam zeby usneła i w oncu spokoj byl. I spała do 9:30, az ja obudziałam bo niewiem ile by pospała jeszcze a o 21:15 poszła spac

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

obgryza u nóżek
bo mama nie obcięła
ano nie obciala i ju nie musi bo młoda sama sobie pedicure robi

Aha, czeko moja Zuzia tez sie kreci w nocy czasami i tez daje smoka i usypia a czasem ja do siebie biore i przytule i od razu spi , moze 2x razy dałam wode ale nie duzo wypiła

i jeszcze do Cass, ile Kubus teraz waży? Tak z ciekawosci pytam bo była wczoraj u mnie kolezanka i jej mała ma skonczone 7 m-cy i wazy 6700. sprawdzilam nawet pozniej na siatce i ona jest ponizej siatki!!! i pytałam czy pytala lekarza czy to nie mało ale ona sie nie martwi. No niewiem, ale od razu sobie o tobie pomyslalam.

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-01-02 o 11:43
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 11:38   #957
Sweet_21
Zakorzenienie

cześć mamuśki

Cytat:
dzien dobry

To chyba jeszcze po jedzeniu przedsylwestrowym, a co jadlam nia pamietam. Zaczelo sie juz w Sylwestra, ale bylo w wersji light, powinnam juz wtedy dietowac, a tak to sie rozkrecilo. Wczoraj tylko sucharki i gorzka herbata

Dziekuje, lepiej, ale bede miala kanapowo-dresowy dzien

A jak ty sie miewasz? wykopalas sie juz z dolka?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Kawe pije z mlekiem

Nie mozna na mleku?
Cię ciągnęło do swego
Ja też mam problemy z żołądkiem, wiem więc co czujesz

ja jem na mleku owsianke, na wodzie jest fuj, a na chudym mi nie smakuje

Cytat:
ale jak jesz ta owsianke sama??? mi tez na wodzie na poczatku nie podchodzila ale nauczylam sie ja jesc z roznymi dodatkami wiec smakuje mi
moglas dac kubek jakiegos ulubionego jogurtu
a jesli koniecznie chcesz na mleku to na chudym

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

wcześniej budził się zawsze z płaczem, teraz coś gada (pewnie mówi, żebym się pospieszyła), a czasem zdarzy się, że zaczyna potem płakać (daje mi do zrozumienia, że za długo już czeka)

Cytat:
thx

mąż mi kupil otręby granulowane z malinami, wiec moze do jogurtu je dam, tylko ze go nie mam, a maz caly dzien w pracy, wiec moze na inny dzien je przeznacze

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ooo widze nasza zgube Cassanderke
myslalam cos sie dzieje z toba i bylam o wlos od naskrobania sms
czy Kubcio nie daje mamie chwili wytchnienia?

jeszcze nigdy nie jadłam otrąb, musze w końcu kupić

obudziliśmy się niedawno, zjedliśmy śniadanko i śmigamy na spacerek bo śnieg nadal jest i pięknie słoneczko świeci
także na razie

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 11:58   #958
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej
Kuba wlasnie usnał, ja juz posprzatałam, pranie wywiesiłam i mam chwilke na Wizaż.
Wczoraj o 23 urodziła mojego Tta kuzynka, sliczna dziewczynke Kasie. Mieszkaja koło Wrocławia, czyli daleko od nas, szkoda ze nie mozemy ich teraz odwiedzic. Wysłała nam mms-em zdjecie, jest naprawde sliczna, taka kudłata

Cytat:
walcze, caly czas walcze z soba
wolalabym podac np ze 15 chce zgubic i jechac w dol

co do diety to staram sie jesc co 2h, ale malo
potem wam napisze co udalo mi sie zjesc dzis
ale cos malo pije, wiec musze sie zmusic do filtrowania woda ktorej nie lubie
Kasiu, juz Ty lepiej nie przesadzaj Widziałam fotki, naprawde nie jestes grupa, powiedziałabym, ze chudsza ode mnie.
Wslij mi dane na pw, umieszcze je na liscie.

Ja jem co 3 h. I pije duzo wody. Herbat dziennie ok 5, staram sie pic duzo czerwonej. Wogole nie czuje glodu, to chyba zasluga tabletek, ktore biore. Aplefit. Napisane jest na ulotce, ze hamuja uczucie głodu.
U mnie sie sprawdzaja.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
a właśnie, przecież ja też mam parowar jutro zrobię sobie piersi w ziołach
ja jestem ale musze mieć Małego na oku bo wariuje na macie, już nie można go z okaz spuścić
tz zjadł obiad i znowu poszedł spać
a ja oczywiście sama z dzieckiem
A ja nie mam jeszcze parowara TŻ zamowi dopiero w poniedziałek.
I bede w koncu zajadała sie zdrowymi potrwami, bez tłuszczu

Kuby tez nie mozna zostawic samego. Jak siedze obok niego, ładnie sie bawi a jak tylko wyjde, chociazby do lazienki juz jest krzyk

Cytat:
poklocilam sie z malzem o Weronike....
mamy jechac do tesciow i z mala , ale ze maruda od rana nie spala i dopiero teraz zasnela to mowie mu ze jedziemy sami bo nie bede jej budzic jak wlasnie zasnela a on"poczekamy az sie obudzi"
mowie mu ze jak bedzie spac 2 godz to nie pojade juz z nia bo zanim dam jej mleko i wybiore to trzeba bedzie kapiel szykowac.....:m ad:
a on ze nowy rok i mamy jechac we 3
mowie mu ze jak tesciowa nie widziala dziecka to mogla przyjechac -ma auto i tak samo ona moze przyjechac a nie potem smecic ze "malo ja widzi"
to ten znowu swoje ze na swieta tez pojechalismy my sami.....no sorry mala byla chora......ale mnie w********
juz nie mam ochoty nigdzie jechac, niech sam jedzie do mamusi....

ja tez dzis na wage stanelam a tam 55,1kg
a po swietach bylo 56,4
Czeko, skad ja to znam
Naprawde rozumiem Cie doskonale. Ja czasami gryze sie w jezyk, zeby ni na tesciow nie powiedziec bo nie chce niepotrzebnej kłotni.

Kochana, z czego Ty sie chcesz odchudzac? Jestes bardzo zgrabna i szczupła.
Pisałaś, ze masz orbitek czy jak to sie pisze Co to za urządzenie?

Cytat:
mnie zawsze wkurza jak zajedziemy z mala i potem jak mowie ze jedziemy do domu to tesciowa"siedzcie jeszcze" ....
rozwala mnie ta baba , mowie ze dziecko trzeba wykapac ze mala ma swoja pore spania ale jak grochem o sciane a sama wychowala 3 dzieci i powinna wiedziec jak to jest

ma pretensje tez ze malo ja widzi ....ja jej nie zabraniam przyjezdzac(byle nie za czesto)
u nas robia autostrade i zamkniety jest odcinek drogi wlanie do tesciow wiec trzeba nadrobic inna droga a tesciowa na to"szkoda ze ta droga jest zamknieta wtedy codziennie bym u was byla"
i chwala Bogu ze jest zamknieta
U nas podobnie. Tescie mieszkaja 5 km od nas, maja samochod ale ciezko im odwiedzic wnuka. Najlepiej to zebysmy my co weekend do nich przyjezdzali.

Cytat:
Ogl na alle parowary, sa do 100zl, mysicie ze warto czy syfy?
Ja chce kupic taki z firmy Manta, za 66 zł. Ktos juz pisał, ze całkiem niezle sie sprawuje

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Nie obraź się, ale to jakaś kompletna bzdura. Ciśnie się na usta pytanie, jak Eleeri napisała, o godzinę podania jeszcze.
Można rozpocząć podawanie glutenu też w 7, 8, 9 miesiącu, zwłaszcza przy karmieniu piersią. Na pewno.
Też tak uważam

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
dziewczyny potrzebuje pomocy - jako, ze TZ kupuje mi tego laptopa wiec chcialam sie poradzic jaki internet bezprzewodowy jest dobry? wiem, ze duzo z Was uzywa laptopow wiec moze doradzicie
Niestety nie pomoge, nie znam sie

Cytat:
Jeszcze nie wiem co zjem, zastanawiam sie
dzisiejszy dzien jako pierwszy minal znosnie
nic mnie nie kusilo i nie musialam sobie szczegolnie czegos odmawiac
byle dlaej mi sil starczylo bo nie chce sie poddac
zalezy mi
Juz ja Cie przypilnuje Razem damy rade

Cytat:
hello

Cytat:
no i przyznam ze u nas te rajstopki z biedronki sie nie sprawdzily, te grubsze, mala w ogole w nich nie chodzi, nawet na spacery, sa za grube a ona tylko sie poci w nich
wiec 4 pary leza nieuzywane, jedne nalozone dwa razy...
A u nas wszelakie rajstopki sie sprawdził. Mały cały czas "chodzi" w rajstopkach. Mamy kilka par. Sa juz tak wysłuzone,ze w jednych jest nawet dziurka

Cytat:
a co do rajstopek - moj nosi tylko te z biedronki praktycznie, sa super, nawet po domu wole te rajstopki niz spodnie i skarpetki, ktore zaraz sobie sciaga
U nas tak samo

Cytat:
Grubasy gdzie sie podziewacie?
Chcialabym poznac wasze menu dzisiejszego dnia
Napisze coz ja dzis pochlonelam.Kolejnosc przypadkowa
*miseczke warzyw na patelnie
*kawa z mlekiem/bez cukru
*pomarańczko
*serek wiejski z polędwicą drobiowa
*2jabłka
*gotowana kurza pierś-pol z zielonym ogórkiem i papryka konerwowa i polowa jajka(drugie polowki mąż zjadl) Zaczyna sie...
*gorzka herbata z cytryna
*dopijam 3szklane mineralki z wcisnieta cytryna.Czysta woda fujjj az mam cofke.Nieznosze.Mam tak wybujała fantazje ze mam wrazenie jakby gardło mi orała
staralam sie jesc malo a czesto i nie czulam glodu
Kasia ruszyła pełna parą Oby tak dalej.
Popijaj miedzy posiłkami czerwona zielona, i wiecej wody.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Kasiu a co jadłaś na śniadanie?W ogóle mało dzisiaj zjadłaś, pamiętaj, że ma być 5 posiłków.Więcej warzyw surowych by się przydało, owoce tylko do 16, więcej tłuszczy nienasyconych (na czym smażyłaś warzywka?).
Na redukcji najlepsze są jabłka.
Moje:
I śn.owsianka na mleku ze startym jabłkiem i cynamonem, herbata owocowa
II śn,kanapki z chleba pełnoziarnistego z szynką pieczoną, sałatka jarzynowa, sok jabłkowy
Obiad - duszone udko z kurczaka w ziołach, starta marchewka, sałata lodowa, papryka, ogórek, szczypiorek polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek- niestety dzisiaj nic..nie chciało mi się
Kolacja- planowana sałatka z tuńczykiem
Mniam, wszystko było pyszne. Apetyczne sa te Twoje posiłki, mi sie nie chce tak przyrzadzac Jem cos na szybko ale musze to zmienic, jak tylko bede miałą parowar.

Sokow wogole nie pijam na diecie.

Jak robisz taka sałatke?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 11:58   #959
katarzynka00
Zakorzenienie

cass mozna prac go wzmywarce?

Stary 2010-01-02, 12:04   #960
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
cass mozna prac go wzmywarce?
Nie mam zielonego pojęcia...

Ide coś zjeść, burczy mi w brzuchu
P.S. Wczoraj cwiczyłam 10 min i 20 min jezdziłam na rowerku.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości