|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Wpadam na chwile bo ten komp tak "szybko" chodzi ze sie odechciewa go wlączac!
Ale zazdroszcze tej mniejszosci z was ktore dzisiaj ida gdziesz szalec na parkiecie ![]() Wszystkiego naj naj w nowym 2010, oby kilka z nas zafasolkowało w kolejnym roczku
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj w nowym
![]() ja pewnie prześpię godzinę 0
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj.... chyba jednak nie ja
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez juz uciekam sie przyszykowac na wieczor, no i musze zrobic jakies zarcie...
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwego Nowego Roku!!!! Dla Was Jeśli macie 18 lat |
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
Wspaniałego Nowego Roku!!! (wcale o Was nie zapomniałam )Niech będzie dobry
i niech przyniesie wiele pięknych, niezapomnianych chwil! Cudownej zabawy dla wszystkich, które wybierają się nieco potańcować ![]() Buziaki dla Was wszystkich i każdej z osobna
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
haha to moje motto
![]() Wiecie co? nie czuje dzisiaj tego Sylwka, zawsze czułam, a dzisiaj nie. CO prawda nigdzie sie nawet nie wybieram, ale zawsze sie czuje ze cos sie zbliza, a dzisiaj gdzyby nie Ci pajace co strzelają za oknem juz od kilku dni, to bym zapomniała, ze to dzis ![]() moze, gdybym sie szykowała na wielki bal... ![]() ale z naszymi Pannami bedzie duzo fajniej niz na jakims balu tak sobie mowie.
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ziaren piasku w Gobi,
Ile słońca jest w Nairobi Ile mrówek w kopcu żyje, Ile kret tuneli ryje. Tyle szczęścia i radości, niechaj w domu Twym zagości. ![]() |
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Seona - swietna kartka
![]() Anulka - oczywiscie, ze z dziewczynami bedzie najfajniej, a tam za zadne skarby swiata nie zamienilabym sie na sale balowa - w domeczku, przy komineczku i wineczku z mezem, synem i psem jest mi najlepiej Ursullko moja, gdzie zaginelas ??? Tesknie ... Mam nadzieje, ze w nowym roku nasz romans nabierze rozpedu i osiagnie pozadana temperature low ja !!! |
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane me psiapsiuły
Na chwilę wpadam,tak bez czytania,żeby zyczonka wam zlożyć.Obiecuje,że jutro poświęcę wam więcej czasu i pochwalę się nowymi zakupami![]() Teraz pragnę wam życzyć Szczęśliwego Nowego Roku,aby był równie cudowny,albo cudowniejszy,niż obecny.Ja swój 2009 rok uznaję za najszczęśliwszy w moim życiu i po cichutku liczę,że kolejny rok będzie kontynuacją Udanego,pierwszego Sylwestra z maluszkami!!! Eve jestem bardziej,niż pewna,że nasza miłość będzie kwitła w Nowym Roku
|
|
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę wpadam do Was z życzeniami wszystkiego najlepszego w nowym roku, aby spełniły się wszystkie Wasze najskrytsze marzenia
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
siemanderko
![]() w domu siedzę sama...tż poszedł se pracować ![]() wiecie że wiem że wy wiecie ze ja wiem że jesteście ![]() tzn Hekse widzę i jeszcze 2 osóbki ![]() wyłazić
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Jestem tu sama, zadnej z Was nie ma ![]() Dzisiaj moje malenstwo mialo goraczke, przeszlo po czopku, prawdopodobnie zabki!
|
|
#2444 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
mój Tż w pracy ugrzązł...ale jedzie ... a ja i tak nie lubię sylwestra
|
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
Niech Wam Nowy Rok przyniesie w darze zdrowie, miłość, spokój i spełnienie marzeń
|
|
|
|
#2446 |
|
Zadomowienie
|
A więc witajcie w 2010 roku
U mnie plany sylwestrowe uległy zmianie, bo jednak tata mój nie poszedł na impreze i zorganizowaliśmy bibke malutką u nas, z sąsiadami i narzeczoną Igorka oraz psiapsiółą. nie bawiliśmy się za długo bo do 3 a o 7:30 juz była pobudka, oczywiście Tż jeszcze gnije w wyrku. A ja miałam taka stertę naczyń do mycia że odechciało mi się imprez u nas w chacie. Ale już ogarnięte wszystko, jeszcze tylko wypadałoby mi poodkurzac i pomyc podłogi, w jeden wieczór taki syf , poszly 3 flaszeczki więc klimacik był juz całkiem, całkiem. A teraz się czuje jak nowo narodzona mimo 4 godzin snu mam takiego powera posprzatałam juz sporo a jeszcze chce się za prasowanko chycic .pakusia - pokaż focie swoich włosków bo za ciula nie mogę sobie ich wyobrazic, jesli nie swoje to chociaz podobne z neta. superzabulka - jako jedyna zauważyłas mojego skromnego posta DIDI - łoooo matko jaka zdolniacha, już tyle mówi .Mell - czyli ty też chcewsz zafasolkowac w tym roczku? , ja jeszcze się wacham czy w tym czy w przyszłym.Seona - fajna kartka hehe, wykorzystałam ją też .nicola - a gdzie ty się podziewasz? ![]() ursull - ta zaś zakupy robiła ![]() aljaka - dojechał Tż do północy?, a dlaczego nie lubisz Sylwestra? bo się starzejemy? .Illbanka - pierwszy raz widzę Kasiulka żeś tak sie w poście rozpisała Lecę wykorzystac mojego noworocznego POWERA |
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry Noworocznie
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego w Nowym Roku oraz
buziaczki dla Marcelka i Bartusia U nas imprezka trwała do 1:00,była tylko siostra z tż,zakatarzona Milusia poszła spać ok.21:00,ale przebudzała się często,bo hałas,fajerwerki itp. Pakusia skoro trzech lekarzy powiedziało,że nie ma czym się martwić to chyba mają rację,ale i tak uważam,że dość długo się bidulek juz męczy.Co do włosów to ja miałam już wszystkie koloty i fryzury na głowie ![]() Eve oczywiscie,że pamiętałam o imieninach .Właściwie to pamiętam tylko o imieninach swoich,tż,Milenki,teściów ki (Barbara,więc w barbórkę obchodzi),Ewy (bo w wigilię) i mojej siostry.Nawet nie wiem,kiedy moja mama ma imieniny .Ja generalnie imienin nie obchodzę,wiec nie pamiętam o nich.Moje są w Dzien Babci .Jak podajesz czosnek małemu?Marika dobrze,że nic wam się nie stało,a Igorek jest przykładem przysłowia "wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej" A zakupy to moja pasja ostatnio,a na poważnie to byliśmy kupić coś do ubranka cieplejszego,bo za tydzień do Polski jedziemy.Jestem więc posiadaczką dwóch golfów,torebki,sweterka i sukienki,tż kupił buty i gry na xboxa ,a Milenka dostała tuniczkę z leginsami,buciki i dwie opaski![]() Malutka brawo dla zięciunia za pełzanie ,widzę,ż e rozwija się jak burza,codziennie coś nowego![]() Superżabula może to zęby Co do raczkowania to zazdroszczę.Wiem,że potem będę tęskniła za dniami,gdy mała siedziała w miejscu,ale teraz już chcę,żeby zaczęła raczkowac.Przymierza się,ale jeszcze nie wie jak ruszać rączkami i nożkami.Kupiłam jej specjalnie używane jeansy,żeby mogła kolana zdzierać.Myślę,że to dobry sposób,żeby rajtuzki były całe.W Bydzi będę cztery dni od 11 do 15,jesli będzie czas to napewno się spotkamy.Napisz jak pracujesz w tym czasie i gdzie najlepiej się spotkać.Ja nie znam Bydgoszczy zbytnio,więc bedę skazana na TZ.My zatrzymujemy się w FordonieDidi witaj i barwa dla Nicolci Mell dzięki za życzonka,mam nadzieję,że ja zafasolkuję Jak Aleksiu się czuje? Lepiej już?I na koniec noworoczny uśmiech mojej gwiazdki specjalnie dla was |
|
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w nowym roku
Jaka ja niewyspana...spalam 4h...ale juz teraz jest spoko. Tz teraz spi, na mnie kolej przyjdzie pozniej Jasko byl grzeczniutki, w sumie siostra musial poswiecic mu pol godzinki jak sie obudzil przezd polnoca i nie hcial spac, ale dala rade![]() marika,ursull no juz zaczyna te jego lazenie byc momentami meczace, jak lazi i wyciaga wszystko z szuflad albo przewraca kwiaty. Dzis przewrocil takiego kwiata o wyskosci 160cm ale jaki zadowolony z siebie,az sie boje co to bedzie...ursull od 11 do 14 pracuje do 15:00, a 15 mama wolne. Najlepiej byloby sie spotkac gdzies, gdzie byloby swobodnie z dziecmi, musze pomyslec... Jak sie jedzie do Fordonu z centrum to jest Family Park http://www.familypark.pl/family/ nie ma tam typowo chyba nic dla niemowlakow, ale mozna posiedziec, wypic kawke zalaczam zdjecie malego szperacza
|
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Ja już wycacałam mieszkanko dawno, tylko zostawiłam sobie troszke prasowanka na wieczorek. Byliśmy z krasnalkiem u moich rodziców niedawno wrócilismy a ogolnie to nudy w ten nowy rok. Hmmmm.... cos by zdziałał człowiek ale cio?
ursull - nio to sie zas obkupiliście cała rodzinką. A najbardziej z tego powrotu cieszę sie chyba ja , bo teście sa ok na odległośc chociaz i to nie zawsze. Teraz ty jedziesz do PL, to jak Ci przechwycą Milusie to zobaczysz superzabulka - to spałyśmy tyle samo, ale ja się jakoś czuje jak nowo narodzona, może ja nie potrzebuje tak długo spac tylko 4-5h oooooo nie to żart. Jasiu wyczuł sytuacje że rodzice baluja i był grzeczniutki. |
|
|
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w Nowym Roku
Kur..czuje się dziś jak bym się nie czuła, a wypiłam wczoraj lampkę wina o24 taki ze mnie pijaczek ostatnio stanowczo za mało imprez alkoholowych(to aluzja w waszą stronę koleżanki)Słodkie te nasze dzieciaczki tzn Wasze na fotkach
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-01 o 19:42 |
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w Nowym Roku
Marika, całe szczęście że nic Wam się nie stało w tym rowie za wygraną z jędzą ![]() Pakusia, hehe no tak, skoro najpierw się obcięłaś to już nie było wyjścia. Najwyżej mogłaś poprzestać na jednym kolorku. Ale jeśli wszyscy chwalą fryzurkę to widocznie fajna a włosy szybko odrastają Superzabula, dla małego szperacza Hm, ten nocny płacz faktycznie pasuje do zębów, może niebawem coś wyskoczy. Różowe włosy... Za to kiedyś przed maturą zaczęłam kombinować i wyszło coś strasznego, żółto-pomarańczowego Najgorsze że bałam się już zamalowywać i chodziłam tak przez jakiś czas ![]() Malutka, dla Dawida, jejku, żeby Aleks zaczął już pełzać...DIDI, dla Nikolki, hoho, tyle umiejętności...Ja czekam na chociaż jedną z nich
|
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
No nie mogę z wami, jaka tu cisza. Pewnie każda zapiła pałkę i teraz sie leczy, bo jak to wytłumaczyc?
![]() iwciag - to oszczedzasz sie alkoholowo widzę , musisz ponadrabiac stracony czas, ja tak robie .gosikk_s - no ja czekam tak jak ty na jakakolwiek nową umiejetnośc, bo puki co nic się nie dzieje . Aaaa satysfakcje miałam nieziemską za tą kłótnię, teraz pewnie pierdzielą jaka to ja pyskula jestem, ale mam to w życi Nie rozpiszcie się za bardzo bo ledwo da się nadrobic |
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
cze
![]() ogłaszam że obcięłam włosy a od jutra będę wizualnym głupolkiem tzn na blond się robie:P
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
jestem z wami znowu!![]() Na wstepie zycze wam wszystkim szczesliwego nowego roku wszystkiego co najlepsze dla was i waszej rodzinki![]() Swieta minely.. sylwester minal ![]() my ztztem w domku ![]() troszke sobie wypilismy ![]() ogolnie bylo fajnie ![]() Bryanek zaczyna stawac, jezdzi na swoim samochodzie(udaje mu sie tylem) ''raczkuje''ale to nie jest takie typowe raczkowanie tak robi to calkowicie po swojemu hehe ale nie usiedzi w miejscu ![]() Kolejne zeby wychodza nooo ii od wigilii ma czerwone policzki.. myslalam ze zmarzly , slodko to wyglada,.. ale ciagle je ma.. dzis jak wstal jeden czerwony.,. i to chyba uczulenie(wyczytalam ze czerwone policzki moga byc wlasnietego objawem)... tylko od czego.. mozeto od tych jogurtow... odstawie je i zobacze oby przeszlo ))![]() KAROLINKO pamietaj o zdjeciu!! gosik dluuugooo wytrwalas! ![]() )hehe a Aleks zuch!iwciag ojj bidulo ja tez wogole nie pilam 1,5 roku...a tyle mi sie wypilo szoook wogole ze ja zylam hehesuperzabula ale fajnie ze sie wybawilliscie! dobrze ze udany byl sylwesterursull prawdziwapieknosc ![]() ![]() marika wooow a moze ktos tam ci cos dorzucil ? do picia ze ty taka energiczna anulka ja tez nie czulam tego sylwka jakos ale powiem ci ze szampan obudzil we mnie te uczucia hehe ![]() *
|
#2456 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka w Nowym Roku
My poszliśmy spać przed 1, Dawid przespał cała imprezkę, ale bidulek był zmęczony, bo katar go dopadł zdążyliśmy jeszcze wczoraj iść z nim do pediatry, na szczęście poza katarkiem wszystko ok, dostał leki i już widać dużą poprawę ![]() Cytat:
Cytat:
dla Nikolki Cytat:
Cytat:
![]() ad. 2 normalnie aż mi brak słów, żeby pisać jaka ona słodka jaką on ma zaj... minkę Cytat:
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
ja podtrzymuje swoją tradycje...od kilku dni zaglądam tu tylko zeby sie przywitac, cobyście o mnie nie zapomniały
![]() a więc... Witam
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry
![]() Marzeń o ktore warto walczyć, Radości ,którymi warto się dzielic. Przyjaciół z którymi warto byc, i nadziei bez której nie da się żyć. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2010 Roku ) Niech przyniesie same dobre dni i spelnienie wszelkich planow, niech Bog Blogoslawi Waszym Rodzinkom kazdego dnia ![]() U nas wszystko dobrze... Swieta minely nam spokojnie w milej atmosferze,Kalinusia byla bardzo grzeczna,w Wigilje zjadla kawaleczek oplatka ,dostala mnostwo prezentow z czego najbardziej cieszy sie z pchacza,tak szaleje przy nim ,ze szok![]() W pierwszy dzien Swiat bylismy u znajomych na obiedzie,ktory przeciagnal sie az do kolacji ![]() Bylo bardzo fajnie,az nie chcialo sie wychodzic Drugi dzien spedzilismy w domku,oczywiscie objadajac sie pysznosciami.. (na wage do tej pory nie smiem stawac ![]() )Sylwestra spedzilismy w domku... a wczesniej ok.poludnia mialam zabieg;/ (dlatego w sylwka,bo siorka miala wolne i mogla zostac z Kala,Tz pojechal ze mna..inaczej chyba bym uciekla z tej lezanki..takiego mialam pietra;/) Przy wkluwaniu igly w palec az sobie poklelam...tak bolalo(2wklucia..brrr) a potem dziwne uczucie odretwienia i nic juz nie czulam..do czasu..bardzo krotkiego czasu a potem juz w domu,na apapach jechalam ,bo nic innego nie mozna..I tak sie mecze...ale na szczescie juz po wszystkim,teraz tylko modlic sie ,zeby wszystko bylo ok. Tz od Swiat ma 2tyg.wolnego-tzn.urlop,na szczescie,to mi pomaga w domku a raczej przy Kali,codziennie biegaja na spacerki..i ogolnie duzo czasu z nia spedza Inaczej,ciezko by mi bylo samej... W ten Nowy Rok,weszlam z bolem... mam nadzieje,ze caly taki nie bedzie i zakonczy sie bardziej przyjemnie... Chce tylko powiedziec,ze Rok 2009 -byl moim wyjatkowo dobrym ,udanym i cudownym Rokiem... Dal mi w darze cudowna corcie Mam tylko nadzieje,ze ten obecny nie bedzie gorszy od minionego! ![]() Buziaczki dla Was Kochane, zycze Wam tego rowniez dla Was Zalanczam fociaka z naszych pierwszych wspolnych Swiat z Kalunia Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2010-01-02 o 11:56 |
|
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
ach...musze sie jeszcze pochwalic...
Kalusia od paru dni sama siedzi bez trzymania jaki to slodki widok.... zapodam fotki ![]() na ostatnim z kolezka Kuba,niech Aleksio nie bedzie zazdrosny to tylko kolega ![]() ...chwali sie swoimi butami ![]() fajne ma tez autko...troche pojezdzilam i tyle...:P dla Aleksia
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2010-01-03 o 14:37 |
|
|
|
#2460 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochanieńkie!
Od kilku dni piszecie na tej samej stronie zle sie na wąteczku rok zaczyna!Jak pisałam wczesniej Aleks ma goraczke, jednak na zabki to nie wyglada bo dziąsełka jasniutko rozowe jak zawsze i zadnych zmian. Wczoraj pojechalismy na wszelki wypadek do lekarza i okazało sie ze to tzw. trzydniówka lub pieciodniowka koncząca sie wysypka... Dzis temperatura nizsza, stan podgorączkowy. Jaka nuda....na spacer nie mozna pojsc a od poniedziałku znow duze mrozy! Ursull dzieki ze pytałas o zdrwko Aleksa. Anulka witaj... a czemu tylko sie witasz i zmykasz? Masz problemy z netem? Dobrze pamietam? Doris witaj Oby spotkania z Kubą były pod nadzorem mam, wtedy Aleks bedzie spokojniejszy![]() Dorotko widze ze rozjasniłas bardziej włoski...(czy mi sie wydaje?) a ja nie wiem czy wiesz przyciemniłam na jasny brąz, ale jednak moj kolor to blond ![]() A! i brawa za nowe umiejetnosci dla KalinkiPoiglot czesc Bryankowi ida kolejne zabki... a goraczkuje? Jak on to przechodzi. Fajnie ze mieliscie miłe swieta... Malutka mam nadzieje ze katarek minał, my tez bylismy u lekarza 1 stycznia... ach co to jest 2 kilo... nie ma sie czym martwic, chyba kazda z nas pojadła w swieta ![]() Carolajna dzieki za wiadomosc na nk
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

oj.... chyba jednak nie ja

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
A zakupy to moja pasja ostatnio,a na poważnie to byliśmy kupić coś do ubranka cieplejszego,bo za tydzień do Polski jedziemy.Jestem więc posiadaczką dwóch golfów,torebki,sweterka i sukienki,tż kupił buty i gry na xboxa
taki ze mnie pijaczek ostatnio
. Aaaa satysfakcje miałam nieziemską za tą kłótnię, teraz pewnie pierdzielą jaka to ja pyskula jestem, ale mam to w życi
Myslalam, ze jest chory bo jeden dzien mial stan podgoraczkowy, ale minelo...