|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Cytat:
![]() he, he pies nie musiał ale szkoda mi było wywalać słoiczek jedzenia do kosza bo młody nie zjadł obiadku dzięki ciekawe czy moja coś sensownego powie ![]() wracam czytać młodemu Brzechwę ![]() bo zrobiłam przerwę i już jęczy
|
|
|
#1022 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie gotuje, ale faktycznie zamierzam kupowac mieso w sklepie z zywnoscia ekologiczna albo na targu, prosto od prywatnych. To, co sprzedaja w tutejszych supermarketach jest srednio zdrowe. Z tluszczu bede dodawac oliwe- gotuje na niej juz od dluzszego czasu Ja sie dolaczam do zyczen- wszystkiego najlepszego kochana Kingo i Martynko! Cytat:
Cytat:
![]() Ania tez czasem budzi sie z placzem- i to jedynie w dzien. Czasem to takie przerazliwe wycie, az mi serce peka. Ciekawe, czy sni jej sie porod? ![]() Cytat:
Jak czesto sie wazycie? I o ktorej? Ja dzisisiaj praktycznie nie jadlam, za duzo na glowie Cytat:
Gratuluje postepow- Ania nadal sie nie przewraca na brzuszek. Ale jest tak slodka, ze Jej to wybaczam ![]() Wspolczuje z powodu smierci babci ![]() Cytat:
Hej dzieweczki, dzisiaj pierwszy raz Ania byla w nosidle podczas spaceru. Bardzo Jej sie spodobalo, caly czas sie rozgladala na prawo i lewo, a po powrocie do domu z wrazen padla spac jak Pluto ![]() Maz nadal chory, zaraz Mu strzele podwojna dawke lekarstw. Do zobaczenia pozniej!
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez doktor uswiadomil
Mialam napisac ze jak teraz wiem jak wygladasz to stwierdzam ze Kubuś podobny jest do ciebie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raz zapomnialam podac Zuzi gluten Cytat:
Katarzynko ucielo mi Twoj cytat Zuzia spisala sie wzorowo, praktycznie przespala a jak nie spala to patrzyla na choinki ze sniegiem ![]() ona na swiezym powietrzu zawsze dobrze spala jeszcze wroce do wychodzenia w mrozy choroby zazwyczaj sa z przegrzania organizmu a przy takiej temp niskiej jak dziecko oddycha noskiem a nie ustami to nic nie powinno sie stac Zuzia caly spacer zawsze trzyma smoka w buzi i dodatkowo zaslaniam szalikiem dla mnie to jest hartowanie ja nie chce takiej sytaucji ze jak zaczna sie mrozy duze i beda trwaly tydzien, dwa, trzy to ja z nia nie wyjde chce zeby codziennie chociaz na chwilke zaczerpnela swiezego powietrza |
||
|
|
|
#1025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Brzechwa dzieciom" - to czytasz? Cytat:
![]() Myślisz, że jeszcze mogą pamiętać poród? ![]() Cytat:
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
i uwazam ze gorszy jest wiatr niz taki mroz
ale to moje zdanie
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moga to byc te muffiny, albo jogurt owocowy,cos co bedzie za mna chodzilo kilka dni, jako nagrode Podobno na poczatku diety szybko sie chudnie, potem organizm przyzwyczaja sie do okrojonych racji zywieniowych i bardzo oszczednie dysponuje zapasami.Wysylany jest sygnal przez przysadke mozgowa ze nalezy byc gospodarnym bo nie wiadomo kiedy,co i ile dostarczymy, i taki kąsek to sygnal, ze wraca sie do starych przyzwyczajen zywieniowych Tylko nie jestem pewna, czy jeden jest w stanie oszukac.Ktos wie wiecej? A jaka oliwe?wykla slonecznikowa czy z oliwek? A co gotujesz na oliwie? czy smazenie mialas na mysli? Ja wam powiem ze jak sama bylam mala i sie budzilam i mamy nie bylo obok to tez plakalam. I wcale nie po to by cos na niej wymoc,poprostu sie balam, nie wiem czego a przy mamie czulam sie bezpiecznie.Dlatego wyłam w łóżeczku i sie z niego nie ruszalam ![]() Staram sie co 2h cos wrzucic do paszczy, wiec raczej nie glodnieje Ja sie zwaze za tydzien.Moze cos drgnie a pora dla mnie jest bez znaczenia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam "100 bajek" młody albo gada i się chichra do obrazków, albo patrzy na mnie i słucha ![]() albo bawi się paluszkami ale coś na pewno mu zostaje w pamięci ![]() choć troszkę ![]() czytam mu codziennie kilka bajek dopóki mu się nie znudzi
|
|
#1029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na boki sie wygina tylko Cytat:
Cytat:
![]() no to Kubus klocus jest a sie balas ze malo przybieral powiem wam dziewczyny ze zdrowo jest gubic 1 kg na tydzien nie wiecej ja to planuje te 5 kg zgubic do wiosny -pomalu ale na dluggii czas a potem trzymac wage a to jest trudniejsze niz schudniecie moja mala nie dosc ze w lezaczku tak robi to jak lezy-sama sie dzwiga a steka przy tym
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja uciekam kapać młodego
![]() do jutra bo dzisiaj raczej już nie wpadnę
|
|
#1031 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A film to chyba "wierny ogrodnik" Lubie takie filmy ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() Jak nie zajrzysz to macki wizazu siegna cie we snie Moze Matiemu snia sie basnie, nie wszystkie postacie(ale glupia odmiania-moze postaci ) nie sa bajeczneCytat:
otoz tego ze tez codzien mala nie je glutenu I mimo tej wiedzy teraz nie bede sie napinac by jadla, bo je to, co szafa zaserwuje(mojej Babci wersja: je to co garnek wysra)
||||
|
|
|
#1033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobry sposob Oliwe z oliwek. Smaze na niej, pieke w piekarniku, dodaje do salatek. Cytat:
![]() My juz po obiedzie, Ania flirtuje ze swoja zyrafka, zaraz bedzie kapiel. Mam niesamowitego fuksa z moja coreczka- wszystko daje sobie zrobic- obciac paznokcie, wyczyscic oczka, posmarowac buzie kremem, zmierzyc temperature w dupci Ostatnio zauwazylam, ze Ania boi sie nieznajomych. Dotad nie byla zbyt entuzjastyczna, ale nie plakala. Teraz wystarczy, ze ktos do Niej zatiutia- a Ania juz buzie w podkowke i na skraju placzu. Robi tak nawet do tesciow. Jedynie na meza i na mnie tak nie reaguje. Tez tak macie?
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slodzilam kawke 1lyzeczke, a herbatke z cytrynka 2 a herbatek w ciagu dnia kilka, latem, szczegolnie w ciazy wciaz pilam, wrecz chlałam wode z syropem, a w syropie co...cukier![]() to tez taki jogurciak moze byc dla mnie czyms atrakcyjnym Tak, tak znane mi sa podkowki
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Dziękujemy ![]() Dziękujemy ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry Wieczór. Dzisiaj jakiś szalony dzień i brak na wszystko czasu. Byłyśmy z Kingą na dwugodzinnym spacerku, fajnie sypał śnieg i wcale nie było bardzo zimno -2. Tylko nie spotkałam nikogo z wózkiem Zrobiłam też porządki w ciuchach małej i nazbierało się tego dwie wielgachne torby. (Będzie dla braciszka lub siostrzyczki Kingi )Dzisiaj z moim odchudzaniem trochę lepiej. Tż zrobił zakupy i w lodówce prawie same warzywa i wieśniaki Jutro mam w planie zrobić sałatkę z tuńczykiem Przypomniało mi się że jeszcze jutro muszę kupić płatki owsiane. No i Wszystkiego najlepszego dla Martynki |
||
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Groszku gratuluje ząbków!!
TZ karmi Małego, nawet poodkurzał dzisiaj i posprzątał w schowku..nieźle ![]() Zrobiłam obiad w parowarze, pyszny wyszedł.Oczywiście tz stwierdził, że i on się chce zdrowo odżywiać, a przy obiedzie marudził, że mało słone ale zjadł wszystko i nawet wziął dokładkę![]() A w ogóle to chcecie, żebyśmy pisały to co zjadłyśmy?Bo ja chętnie podpatrzyłabym co jecie z racji inspiracji i ciekawości co wcianacie mi się okres coś spóźnia, powinien już być ![]() ide Was doczytać
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
Kinga i Martynka - najlepsze życzenia dla Was, dziewczynki
Wiem, miałam być wczoraj i doopa. Gorgulek mnie wypatrzyła Ambitnie zalogowałam się na wizażu, ale zamiast pisać, zabrałam się za wizażowanie... No a po chwili życie rodzinne upomniało się o mnie ze zdwojoną siłą Więc dopiero dziś... Ale od razu uprzedzam - nie nadrobiłam Spróbuję w najbliższych dniach. Ale co pewne, to to, że Kubuś ma śliczną Mamę![]() Moje drogie, święta, urodziny TZ-ta, no i jego imieniny spędziliśmy u moich rodziców, TZ miał juz lekko błędne oczy był ponad wszelkie petardy, wszelkie rozbłyski, wszelkiepijackie trele ). Wczoraj powtórka z rozrywki: pglądałam w łóżku "Ile waży koń trojański?" (polecam), dojadając czipsy i dopijając szampana (co tu kryć - z gwinta, bo bestia półtoralitrowy był ), za to TZ kolejną noc odsypiał bliskie spotkania z teściami...Dziś tak sobie - w zasadzie nic u mnie ciekawego, za to Maleńki 2 rqzy przewrócił się z boczku na brzuszek ![]() Dziewczynki, swoją wolę rodzinie oznajmiłam. Armagedonu nie było, ale i tak lepiej spuścić zasłonę... Co ciekawe, moje heroiczne wyczyny posżły w pewnym sensie na marne, bo teraz, dla odmany, TZ się zastanawia ![]() To tyle na dziś. Przyjmijcie skruszoną na swoje łono ![]()
|
#1038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj chyba raczej ![]() ale to nie są baśnie tylko wierszyki ![]() nie ma tam złych postaci takie rymowanki, no i fajne kolorowe obrazki wierszyki, np: na straganie, kaczka-dziwaczka, na wyspach bergamutach leń, jak rozmawiać trzeba z psem, 7-milowe buty itp nic strasznego ![]() obrazki same przyjemne i wesołe Cytat:
chociaż dzisiaj obcinałam jak się obudził ale był jeszcze zaspany więc pewnie dlatego mi się udało ![]() z resztą też nie mam problemów - na przewijaku Mati da sobie wszystko zrobić hmm może będę na nim obcinała pazurki - jakoś na to nie wpadłam ![]() a termometru nie odważyłabym sie wsadzić dziecku do pupy ja mierzę w uchu w cg. kilku sekund mam pomiar
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tymbardziej ze parowar zamierzam kupic to bede odgapiac od was pomysly na dania
|
|
|
|
#1040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
również dołączam się do życzeń mam nadzieję, że choróbsko minie ![]() Cytat:
ja też co jakiś czas będę robić odstępstwa, bo jeszcze się zniechęcę, od czasu do czasu jakieś ciastko np, tylko tyle, że ja za słodyczami nie przepadam, wolę coś treściwszego:![]() zaraz przygotuje sobie wieśniaka i też będę oglądać wiernego ogrodnika, lubię takie filmy i tego aktora a ja miałam taką schize jak byłam mała, że nie chciałam się odwrócić od mamy gdy spałam bo bałam się, że coś jej albo mi się stanie i zawsze musiałam każdemu misiowi powiedzieć dobranoc![]() lecę pod prysznic
|
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
a nam to nie podziękujesz
![]() Cytat:
gratuluję obrotów, pokaż krzesełko a czemu TZ się zastanawia ? już nie chce jechać ? Cytat:
)
|
|
|
#1042 | |||
|
celebriti
|
dziekuje za odpowiedz, ulżylo mi
![]() Cytat:
![]() dziekowac ![]() niecierpek :P:P si si wlasnie widzialm szykuje sie na niego , mam martini tylko ze moja 2 wieczor z rzedu urzadza jakis cyrk ![]() o co cho???? beczy spac nie chce pies ogrodnika ooo czytasz, mam brzechwe i tuwima i kilka moich z malenkosci ale zupelny brak zainteresowania...;( moze jeszcze za mala. Super ze czytasz, tez bardzo mi sie to podoba i juz nie moge sie doczekac by zaszczepic w dziecku ksiazki czytaj czytaj dobra Kobieto ![]() Cytat:
u nas wszystko na spiocha bo inaczej ryk. Super ze Ania taka dzielna ad2 a moja to istny cygan do kazdego pojdzie. dziekuje kupilam AVENT 3przeplywowy i sie zachlysnela!! czy ja go aby dobrze uzylam? jak chce 1 to ma byc 1 na rowno z nosem, jak 2 to 2 z nosem etc?
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio bylo mrozno a po mrozach deszcz i gdybym nie wychodzila to ponad tydzien bysmy w domu siedzialy Cytat:
![]() dla Stasia za postepy przyjmiemy przyjmiemy ![]() cos dzis mniej skrobiecie
|
||
|
|
|
#1044 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hm ja nie bo moje dziecko wszystkich obcych zaczepia i sie do nich brechta
no nie wiem, ekspertem nie jestem wiec moje rady na nic - ja robie to co mi rozum podpowiada (badz nie maly byl w szpitalu to tez glutenu nie dostawal i zyje zreszta nawet jakby znow sie zdarzylo, ze przez kilka dni by nie dostal to potem tez bym kontynuowala normalnie no bo przeciez co sie moze stac czasem sie zdarza, ze maly zje np pol sloika z glutenem i tez mu nie dodaje do czegos innego, reszte zjada na drugi dzien poza tym jak juz pisalam ja i Unholy - jak nasze starsze dzieci byly male to w ogole nic sie nie slyszalo o glutenie i sie podawalo sloiki wg miesiecy na etykiecie i pewnie nie raz bylo tak ,ze raz jadly gluten a raz nie (zupelnie przypadkowo)
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje Stasiowi oglądałam dzisiaj 'ile wazy koń trojański' - fajny Cytat:
okejsik, więc tak: (dużo dziś nie zjadłam, mało czasu )śniad- 2 kanapki z polędwicą, papryką i pomidorem, herbata owocowa obiad- w parowarze- schab w ziołach (mam fioła na punkcie świeżych ziół dlatego co obiad to coś w ziołach ), marchewka, brokuły, ryż.podpiekłam pieczarki z cebulką, aby wyszedł sosik no i sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi,podwieczorek-nie miałam ochoty bo obiad był dość syty kolacja wieśniak z dodatkami w między czasie kilka szklanek wody
|
|
#1046 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przepisy podam na dole ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiec każde dziecko kiedyś się nauczy ![]() no u nas na poczatku z jedzeniem to tez masakra była, teraz jest trochę lepiej, Martynka potrafi już ładnie jeść ale za to wygłupia się przy jedzeniu ile wlezie system wygląda nastepująco:-łyżeczka do buzi (ładnie otwiera) -mała robi mostek na lezaczku -prycha buzią, ewentualnie kicha -połyka to co zostanie w buzi zależy oczywiście jaki ma dzień, dzisiaj na przykład pięknie zjadła, zresztą zobacz sama, dodałam zdjęcie do galerii Cytat:
brawa dla MarcelkaCytat:
Dziękujemy ślicznie za życzenia Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące gotowania, chyba tez zacznę normalne warzywa kupować, do tej pory jakoś obawy miałam, poszukam po prostu takich nie supermarketowych...w końcu mała i tak będzie musiała się do nich przyzwyczajać a teraz przepisy na muffinki: 1. 4 lyzki otrab owsianych 2 lyzki otrab pszennych 1 lyzeczka maki kukurydzianej(Maizena) 3 lyzki serka homo lub twarożku chudego 2 jajka 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1 lyzka kawy rozpuszczalnej 4 lyzki slodzika w proszku 4 lyzki odtluszczonego mleka w proszku wszystko razem wymieszać, piec w temp 160 stopni przez ok 25 minut 2. 4 lyzki otrab pszennych 8 lyzek otrab owsianych 4 lyzki beztluszcowgo twarozku ( ja dalam serek homogenizowany ) pol lyzeczki slodziku aromoat wedle uznania, badz skorka cytrynowa pomaranczowa Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Bialka ubic na piane, pozostale skaldniki wymieszac i dodac do nich piane. ciasto rozlozyc do foremek piec 20-30 minut Te pierwsze są takie bardziej " konkretne", można wziąć np do pracy jako śniadanie, te drugie są bardzo lekkie
|
|
#1047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a platki tez musze kupic bo dzis znalazlam w szafce reszte ![]() mi tez sie spoznial ostatnio ![]() Cytat:
Cytat:
wiesz moja tez na poczatku za lapczywie pila z tego smoka bo jest wiekszy wyplyw ale nauczyla sie pic i juz jest ok....... a moze zrobilas za malo geste ?
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Oddalam sie na film
Ale jeszcze zajrze ![]() Chcialam powiedziec ze... dzis bez papierocha u mnie. Dasz wiare ?
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owsianych jeszcze nie jadlam-trzeba zrobic
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swierzych ziol nie mam w domu choc marza mi sie w doniczkach, ale koty by je pożarły, wiec uzywam suszonych. Kazde mieso "zaziołujesz"? jakie swierze ziolo najbardziej pasuje do drobiu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

strasznie mi Cię szkoda, ale czy tz to czasem nie przesadza? ja rozumiem chorobę ale Ty masz tylko dwie ręce do tego córeczke, która wymaga więcej uwagi. Mam nadzieję, że choróbsko męża szybko minie bo się wykończysz

pozatym fajnie sie smieje jak go i całuje po polikach szyjce brzusiu i kołysze w strone mamy lub taty na rekach. ostatni wyczyn to podciaganie w lezeniu na brzuszku nog w taki sposob ze prawie maluch wyglada jak piesek i zaczyna sie troszke bujac. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)