|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Seona a toś mi prezent zapodała
![]() ![]() ![]() Sinead O'Connor jest piękną kobietą,więc powinnaś być dumna z Pati ![]() Cinka a to kojarzę,tu tez był ten zapach modny,ale ostatnio gusta im się pozmieniały,króluje euphoria,code i light blue ![]() Eve sprawdziłam i czosnek można podać dopiero od 10mc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
Ursull
Fajnie, ze sprawdzilas ten czosnek, choc ja te daty wprowadzenia roznych rzeczy to tak trakuje z przymruzeniem oka - poza produktami uczulajacymi, typu miod, orzechy i oczywiscie innymi "rewelacjami" kulinarnymi jak np frytki, ktore w Irlandii jadaja roczne dzieci ![]() ![]() Armani lowam i juz !!! ale tylko Mania ![]() Baleysa popijam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny Bryan stojiiii!
![]() ![]() ![]() seona ![]() ![]() ![]() ![]() ursull mialam te kenzo ale dalam mamie nie podobaly mi sie ![]() ![]() tyle ze ja mu podkradam te ladniejsze ![]() ![]()
#2495 |
Zakorzenienie
|
Bryanek
![]() ![]() ![]() No to lece po kolejnego drinka bo koleejna okazja jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
Poiglocik gratulacje dla Bryana
![]() ![]() Moja Nina zaczyna od kilku dni sama stać trzymając się poręczy łóżeczka. Ale jakoś mam obawy, że zaraz nogi jej się ugną i straci zęby zaliczając brodą tą poręcz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- A ta tylko okazji szuka do picia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
Eve dziubo ma kochana,ja tez z przymrożeniem oka (szczególnie po alkoholu
![]() ![]() ![]() Daj troche Bailejsa,a ja dam ci Martini bianco ![]() Poiglot co masz na myśli pisząc,że Brayan stoi? tak sam,bez trzymania ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
cinusiowa nie no on sie trzyma reka albo dwoma
ale przyrabal niezle.. cieszyl sie skakal... i walnal twarza i szczebelki czolo czerwone kulfon czerwony ale nawet nie zaplakal taki podekscytowany hehe tez sie boje ze sobie cos zrobi... moja siostra jak byla mala przyrabala wlasnie o lozeczko zebami..(rosly jej dopiero) i wszystkie sie zepsuly... ![]() ![]() eve ![]() ![]() ![]()
#2499 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
z czymaniem
![]()
#2501 |
Zakorzenienie
|
Poiglot no to brawo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Zakorzenienie
|
Ursull , no ja tez tak orientacyjnie sprawdzam co i kiedy dac
![]() Poiglot i Ursull - uwaga polewam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Olek tez juz pare razy gibnal sie do tylu i glowa o podloge walnal - az mnie zabolalo, a on oczywiscie nawet tego nie zauwazyl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Jaka fajna u nas dzisiaj pogoda, od rana śnieżek sypał, ale jakoś mroźniej nie było. Dawid jak leży na boczku i bawi się np grzechotką to podpiera się rączką, tzn opiera ciężar ciała na łokciu ![]() ![]() ![]() ![]() Poiglot Dawid też ma takie czerwone policzki i jakby szorstkie, byłam z tym u dermatologa i dał nam na to jakąś maść, ale gdzieś słyszałam, że czerwone policzki mogą też być przy wyrzynaniu się ząbków. A Bryanek jaki zawzięty i skupiony przy rozpakowywaniu ![]() ![]() Doris ślicznie wyglądaliście i z całego serduszka życzę Ci dużo zdrówka ![]() ![]() ![]() Mell na szczęście katarek już mu minął ![]() ![]() Anulka a kiedy wracasz do pracy i kto będzie się wtedy zajmowałam dziewczynkami? Ursull ![]() ![]() Marika Dawid czasami da sobie wyczyścić nosek, a czasami to wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali. A jak temp u Igorka? Iwciag ![]() ![]() Ciniusiowa gratuluję kolejnych ząbków ![]() Seona jaki boski torcik ![]() ![]()
#2504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie staram nie panikowac jak maly sie uderzy.. tzn staram sie nie podbiegac krzyczec, przytulac, nosic bo wiem ze tak sie wzbudza panike dziecko sie przestraszy.. jak placze podejde poglaszcze... pogadam do niego i znikaja lezki no chyba ze juz naprawde sienie moze uspokoic to dopiero na rece eve zdrowieeee .. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- dziewczyny mam pytanie bym zapomniala.. pisze pogrubiona czcionka zebyscie zauwayzly! ![]() moja mama dala jakis czas temu Bryanowi wode z cukrem i cytryna do picia.. troszke sie zdenerwowalam ale ostatnio sama mu troszke wcisnelam do herbatki.. doslownie 3 kropelki .. jestescie za tym? Mi sie wydaje ze to dobrze zrobi, wkoncu witamina c.. i ze raz na jakis czas mozna sobie pozwolic
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie lece i nie lamentuje nad Olkiem - pamietam to, co kiedys widzialam - dziecko sie przewrocilo, lekko zdarta skora na nodze, ale bez przerwania ciaglosci, zdarty tylko naskorek, maly wstal, otrzepal sie i chcial isc dalej, na to podbiega do niego matka z krzykiem, ze Jezu co sie stalo, na pogotowie trzeba, ze tezec i inne takie , to biedne dziecie oczywiscie natychmiast wpadlo w panike...
Poiglot ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Eve jak nie ma gorączki to nie ma co panikować
![]() ![]() Poiglot ja cytryny nie dawałam,a tym bardziej wody z cukrem.Ponoć cytryny nie wolno podawać do drugiego roku zycia,jak i innych cytrusów,bo uczulają i wypłukuja minerały,tak wyczytałam w necie ![]() Malutka dziękuje ![]() Zapodaję fotki Miluchy z cyklu "śmieszne minki podczas jedzenia chrupka" |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak robila kurde pamietam ze dzieciaki zawsze sie smialy.. bo piskniecie albo huk z dworu a mama juz na balkonie ''klaudia boze cos ci sie stalo???'' krzyczac.oczywiscie jak sie przerwocilam ja albo siostry/brat to leciala ... na rece, ogladala,... ahh ![]() do tej pory tak ma ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pierwsze zdjecie.. ![]() ![]()
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
Poiglot a o co chodzi z ta woda z cukrem i z cytryna??? Mama miala w tym jakis konkretny cel, czy chciala po prostu dac pic dziecku ? Po pierwsze jestem zatwardziala przeciwniczka zbednego cukru w piciu, jedzeniu i innych - unikac jak dlugo sie da i o ile sie da, a co do cytryny, to cytrusy sa bardzo uczulajace i nie powinno sie ich za wczesnie wprowadzac - i to jest polska szkola
![]() Ja podaje na przeziebienie czosnek, mialam mysl zeby dac wody z cytryna, ale troche sie tej cytryny boje, a wit C mozna podac w kroplach. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- ![]() ![]() ![]() Milenka wymiata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Poiglot,Eve i wiecie co? Ja nie mam pojęcia po kim Milenka odziedziczyła taki charakterek i skłonność do robienia takich min
![]() Ostatni drink i zwijam się spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dopijam i sie zmywam, tz juz od 3 godzin spi, bo sie przeziebil i umiera
![]() Ja lubie jak Olek naklada dolna warge na gorna i jeszcze ja tak zaciska - smieszny wtedy jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
Eve minki maluchy robią przekomiczne,dobrze jest dopóki nie płaczą,a taki protest przy jedzeniu to pikuś
![]() ![]() ![]() No to uciekam spaciu.Dobranoc luba ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Poiglot nic nie wiem na temat podawania cytryny dzieciom.... Ale Ursull piszę, że nie można do drugiego roku, a moja Nina ciumka co kilka dni mandarynkę, a to też cytrusowy owoc
![]() ![]() Dziewczyny jakie jogurty podajecie swoim dzieciom? Tyko te misiowe Nestle? Ja do tej pory kupowałam jej misiowe ale kurcze one drogie są - 4 małe prawie 10 zyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Wtajemniczenie
|
cze mój mały dziś źle spał, chyba to ze względu na te przemieszczanie się nasze od rodziców do domu, a mnie głowa pęka, budzę się od jakiegoś czasu z bólem głowy.
Iwo chyrlał rano straszne aż biedny dusił się ![]() Ursull przyznaj się, miny przerabiałaś ![]() Malutka Iwo też lubi kiszonki i już od dosyć dawna daję mu do pociumkania. Poiglot brawo dla twojego zuszka za stanie! Mój jak sprężyna podskakuje jak go postawię, oczywiście podtrzymuje go przy tym Eve apropo umierających tżtów, mój przy temperaturze38.2 kazał dzwonić po pogotowie ![]() Cinusiowa ja podaję od kilku dni danonki te maleńkie waniliowe, Iwo spałaszował już4 i nic mu nie jest, więc będę mu je podawała. Mamy już 2 górną dwójkę ![]() Można było się domyślić, bo Iwo marudny jest wyjątkowo Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-03 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zadomowienie
|
#2515 |
Zakorzenienie
|
Ciniusiowa ja daje tylko te nestle albo Bobovita.Wczoraj kupiłam słoiczek truskawki z jogurtem
![]() Mój mały uwielbia jeszcze te owoce z Seri Naturnes Ja uczę małego pić samą wodę bez żadnych dodatków woda Humana może być podawana bez gotowania ![]() a od kiedy można dawać kasze np wiejska? |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cze
![]() A propo upadków to Dawid czasami jak się uderzy to nawet tego nie zauważa, reaguję dopiero jak płacze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 nie no rewelacyjne te minki, a pierwsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 a już myślałam, że za te kiszonki to mnie zlinczujecie ![]() ad. 3 no to gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Buziaczki dla Kubusia,Weroniczki i Antosia ![]() U nas noc taka sobie.Katarek jakby mniejszy,ale wciąż dokucza ![]() Wiecie co,tak sobie myślałam (czasem mi się zdarza) na temat naszych dyskusji o wprowadzaniu pokarmów i jednej rzeczy nie łapię. Skoro są schematy żywieniowe i jasno podane jest co i kiedy to po co wprowadzać dziecku wcześniej inne rzeczy,jak np: cytrusy,jogurty,serki,mle ko,soczki,cukier,ogórki kiszone,parówki etc.? ![]() ![]() tutaj znajdziecie najnowszy schemat karmienia niemowląt,może się przyda ![]() http://www.laktacja.pl/PDF/Zywienie2009.pdf Iwciag dla Iwa ![]() ![]() ![]() ![]() Anulka dobry artykuł.Kiedyś zwróciłam uwage pewnej dziewczynie na NK,bo zamieściła zdjęcia swojej córki nago.Totalnie mnie zignorowała i dodała więcej zdjęć.Nie rozumiem ludzi ![]() ![]() Malutka ![]() blondynka nie mam pojęcia kiedy kaszę,ale raczej nieprędko.Już sprawdziłam,po 9mc najwcześniej,a gryczaną około roku. Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-01-03 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Rozeznanie
|
Siema
![]() ale zimno u nas...ale Kala i tak poszla na spacerek z tatkiem ![]() Wyszli i wrocili po paru minutach..znow zeszlo powetrze z kolka ![]() nie mam juz do niego zdorwia(do wozka ,znaczy sie)...musieli przeniesc sie do nosidelka. Latem jezdzac na spcerki nad kanalkiem,zlapalismy gume i to chyba z 3 razy pod rzad..Tz kleil ta gume,ale widac powietrze musi nadal schodzic... Jakis pechowy ten wozek..a tak wogole to nie moge sie doczekac ,kiedy sie go pozbedziemy ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Naszych Jubilatow ![]() Weronisi,Kubusia,Antosia ![]() marika- ![]() jak tam Igorek sie dzis czuje?mam nadzieje,ze juz duzo lepiej ![]() ojej..wezmiesz na raczki taka kruszynke,buziaczki dla Dominisia ![]() Gosik-dziekuje ![]() u nas do niedawna tak samo wygladaly spacerki.. ale od kiedy Kalina skonczyla 5 m-cy jakas zmiana nastapila i po 10.00 jak zje kaszke,ubieram ja i wychodzi,jeszcze dobrze nie wyjdziemy a juz spi,po godz.przebudzi sie,popatrzy i dalej w kimke na kolejna godzinke ![]() a pamietam czasy,jak wychodzilam z "syrena"i wracalam z "syrena" Mam nadzieje,ze odeszly juz do lamusa ![]() ![]() Poiglot-dziekuje ![]() Bryanek jest boski poprostu! ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o kupowanie perfumek na e'bayu to powiem Ci,ze w 90%sa to podrobki,zwlaszcza za duzo nizsza cene i bez opakowania ![]() woda z cukrem i cytryna??? woda -tak, ale po co cukier?no i cytryna..chmm.. chociaz jakis czas temu kupilismy jogurcik dla dzieci od 4m-ca zycia z roznymi owockami,min.z pomarancza i cytryna..Dlugo sie zastanawialam czy jej to podac,az w koncu to zrobilam,calkiem niedawno.Tutaj nie ma "niedozwolonego"jedze nia ,tylko nalezy patrzec czy nie uczula. Bylo w porzadku ale teraz mam zamiar odczekac jakis tydz.i moze znow go podam,zeby sie upewnic czy rzeczywiscie jej nie zaszkodzi. Ursul-ja sie dzis czujesz? ![]() ![]() dziekuje co do opinii fotek ![]() mowisz dlugie wloski...ale ja tak kocham zmiany ![]() pewnie za rok zaczne zapuszczac,zeby potem znow na krociutko obciac ![]() Generalnie dobrze sie na krotko czuje ![]() Malutka-dziekuje ![]() Mojej kolezanki corka(6m-cy)tez wcina mandarynki ![]() Jak dziecku nic nie jest, to chyba raz na jakis czas mozna podawac ![]() anulkax2- ![]() o kurczaczek...wogole o tym nie pomyslalam ![]() jak moge usunac ta fotke z Kala w wannie? ![]() buziaki dla Ciebie i dziewczynek ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Ursull-jesli chodzi o nas ,to ciezko jest zdecydowac co tak naprade jest dobre,bo babcia mowi jedno,kolezanka drugie,polska szkola chowania trezcie a angielska czwarte!Ja po porodzie dostalam takie jedzenia w szpitalu,ze do glowy mi nawet nie przyszlo czy wolno je jesc?? Mnie ani Kali nic po nim nie bylo.A gdy wrocilismy do domu to zaczelam miec obiekcjie?? Tak samo przy wprowadzaniu pokarmow,staram sie nie przyspieszac podawanie pewnych rzeczy.. Z tym jogurcikiem to bylo tam ,ze kupowalismy a dokladnie to Tz chyba.. i pozniej doczytalismy malymi literkami,ze zawiera sok z pom. i cytr. 2 m-ce czekalam z podaniem jego,a niby juz mozna bylo od 4m-ca(??) Ja uwazam ,ze nalezy sie kierowac rozsadkiem i intuicja mamy przy podawaniu jedzonka ![]() bo kazdy mowi co innego... a moj maz to wogole najchetniej to do pol roku podawalby wylacznie mleko i kaszki ![]() Napewno bardzo mnie tez stopuje przy tym.. I jak powiedzialas,dzieci maja jeszcze czas z jedzienie doslownie "wszystkiego" ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2010-01-03 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |||||
Zadomowienie
|
Siemanko
![]() Wszystkiego dobrego w nowym roku. My Sylwestra spędziliśmy w domu i ja go przespałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o perfumy to ja lubię lancome Hypnose na wieczór a na lato tropics też z lancome Gratulejszyn !!! Dzielny chłopak Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Rozeznanie
|
Wczoraj pisalyscie o perfumkach...
od dawna zakochana jestem w Euphorii-i prosze zle sie o niej nie wyrazac! ![]() Jest ze mna od poczatku znajomosci mojej z Tz... Oboje ,wiec pachnielismy nia na naszym Slubie-ja damska Tz meska ,rzecz jasna ![]() Gucci Rush-mam do niej wielki sentyment ![]() ale juz dawno nie maialm z nia blizszego"kontaktu" ![]() ale lubie ja i tyle! Posiadam rowniez Hugo -ladny a nawet bardzo zapach, Od zawsze uwielbialam Kenzo ![]() ojej jest tego duzo..... Tak wogole to zapachy kojarza mi sie z danym czasem,sytuacjami..ludzmi .. ale od czasu ciazy,nie mam za bardzo okazji sie nimi kropic... Najpierw mdlilo mnie okrutnie po wszystkim- doslownie, a coz dopiero perfuma(?) Teraz przy karmieniu ,nie chce Kali zapodawac innych zapachow niz mamci naturalne i delikatne od mydelka czy zeli do kapieli.. Chyba ,ze gdzies wychodze a potem ,szybciutko prysznic zanim Kalinke dostawie do piersi ![]() A tak wogole,to moje hormony chyba jeszcze nie wrocily "do siebie",bo za bardzo nie moge jeszcze wachac mocniejszych zapachow... Nawet Tz,ktore kiedys tak lubilam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.