|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nastąpiło odgnomowanie Super---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Mamusie,czy którejś po ciąży zostało obrzydzenie do jakichś produktów spożywczych?.Pytam,bo w ciąży obrzydł mi przecier pomidorowy i ketchup.I do tej pory nie mogę,bo mi gula w gardle staje na sam widok.A przecież tak lubiałam zupę pomidorową i frytek bez ketchupu sobie nie wyobrażałam,a teraz ![]() Unholy czy to do Ciebie Skierka kiedyś pisała jak miała remont w tamtym lokum?Pytam,bom ciekawa,czy nic nie pisała,jak się jej tam żyje w nowym miejscu ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Widzę,że od dłuższej chwili prowadzę monolog ,więc znikam.Dobrej nocy |
||
|
|
|
#1142 | |||||
|
celebriti
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Cytat:
czy cos w smoczku miedlic trzeba? bo jak probowalam na wodzie nie widzialm roznicy Cytat:
![]() Cytat:
- moja nie wyobraza sobie godziny bez smoczka no chyba ze czyms sie wyjatkowo zajmie, w nocy jej czasem wypada ale zasnac bez smoczka sie nie da
|
|
|
#1143 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mogliśmy nie pojechać, skandal nie? Też mam zachlapane ale w pokoju i tak mi wygodniej kąpać.Cytat:
![]() A ma apetyt? Tak patrzę, że 7075 g w 5 miesiącu to ok. 25 centyla, to jeszcze nie jest najgorszy wynik. A wcześniej był na dużo wyższym centylu? Bo jak w pobliżu to pewnie taka uroda ![]() I w ogóle to zobaczysz w przychodni ile Kuba waży i co powie lekarz, a nie już się martwisz Cytat:
No ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj u mnie też padał mocno, byłam 2 godziny i z żalem wracałam do domu. Tylko folię zakładam jak tak pada.A ja się cieszę na szczepienie
|
|
#1144 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam nic śmiesznego nie widzę, ale ja na to patrzę z innej perspektywy ![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Samo noszenie to ujdzie, najgorzej mi jak go biorę albo odkładam gdzieś niżej, np. na matę. Cytat:
---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie temperatura to tylko jeden z wyznaczników. I to nie do tego czy wyjść, tylko jak ubrać i na jak długo wyjść. A i tak wszystko się weryfikuje już na dworze. U mnie na razie najniższa to -13, ale przy -17 pewnie na kwadrans max bym wyszła. Przez parę minut nie dojdzie do obkurczenia. A Ci w chłodniejszych krajach to co, siedzą w domach? Oczywiście i tak każdy robi po swojemu i dobrze ![]() Cytat:
Niebawem Kubuś Ci będzie mówił, jaka jest fajna, ładna, najukochańsza Jego Mamusia ---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- Kurczę, nie nadrobię dzisiaj wszystkiego. Muszę spać, a jeszcze dużo zostało. Będzie na rano. Miłej niedzieli, dziewczyny
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Rok mnie Was nie było Wchodzę patrzę a tu już trzecia część![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W OWYM ROKU!!!!!!!!!! Zaniedbałam się strasznie w czytaniu Was, i nie będę tego ukrywała... W życiu nie dam rady Was nadrobić. Okres świąteczny i przed sylwestrem to był dla mnie bardzo zwariowany. Sylwestra robiliśmy w domu więc trochę przygotowań miałam, ale wyszło fajnie ![]() Moja mała obudziła się radosna jak skowronek i nawet nie myśli o spaniu Teraz leży w łóżeczku rozrabia i gada do karuzeli. Majeczka jest już coraz fajniejsza, dużo się śmieje, gada, zaczęła podciągać się do siadania. Nie pozwalam jej jeszcze bo to za wcześnie. OOO włączył jej się marudek więc może uda mi się ją uśpić. Miłej niedzieli dziewczyny
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
prosze cie...
nie zdazylas jeszcze mnie na tyle poznac ze pytasz o takie rzeczy?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ja na chwilkę, bo zanim wszystko przeczytałam z wczoraj to Kinga już się obudziła i domaga się jedzenia. Narazie. |
|||
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
myslalam ze juz nie spicie
Ja wstalam do malej, mąż na obacane zakupy poszedl, naniósł mi grejfrutow,pomaranczek, jablek,cytryn itp Wychodzac wlozyl mi mala do lozka, a ta nie chciala spac,pokrzykiwala,wyginal a sie wiec z nia wstalam,pokrecilam sie a ona dalej swoje, na szczescie wrocil maz i mowi ze ona powinna mleko ![]() To zamiast dzieciaka mi dac obrobionego, to nawet nie nie pow ze glodna ![]() A ja nie pytalam, bo ja zawsze przekazuje dziecko najedzone czy napite i ze swierza pielucha Wiec zamiast dac jej pic o 3 to dal jej mleko, i zamiast jesc o 7 to zjadla o 8:30wszystko rozje****ne dzisiaj i juz od rana musialabym sie drzec
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1149 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziolochy
![]() buziaczki dla malego jubilata Damianka ![]() ![]() mala obudzila sie o 7.00 ale wzielam ja do lozka i jeszcze godzinke pokimala ![]() zjadla mleko a teraz buszcza mi baki pod nosem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wiem ze spale ale po co jadlam to ciasto na noc.....juz dzis rano moglam zjesc lepiej ![]() Cytat:
nie tkne makreli wedzonej a w ciazy co drugi dzien musialam miec ![]() i juz pisalam kiedys ze na slodyczy mam mniejsza ochote(a przez jakies 2 mce po porodzie mogly nie istniec dla mnie Cytat:
bo moja maruda nie chce lezec w wozku ,na chwile jest spokoj a potem wlacza sie krzyk Cytat:
![]() fajnie ze wszystko uklada sie wam i zagladaj czesciej
|
|
#1150 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby z takim dzieckiem bez kolejki,ale i tak starsi ludzie się rzucająCytat:
Dziękujemy za życzenia i wzajemnie No,popraw się Cytat:
Witam się niedzielnie Bartosz ostatnio wstawał o 4.50rano a dzisiaj to wstał o 4.20-coś się poprzestawiało temu mojemu dziecku a przecież w dzień śpi łącznie może 20 w porywach do 30min.Od jutra znowu Damian do szkoły,a tak dobrze było przynajmniej to mieć z głowy przez święta Zastanawiam się co by tu zjeść na drugie śniadanko? ![]() Miłej niedzielki |
|||
|
|
|
#1151 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry kochane! Maz nadal chory, bedzie powtorka wczorajszego dnia. Do tego czuje, ze teraz mnie cos lapie
|
|
#1152 | |
|
celebriti
|
witam, melduje iż wstałam. a byłam na nocnej zmianie nieproszona i co???? lipa :P
ten sposob z uszukiwaniem nie dziala, gdyby ktos chcial probowac, tzn.: moja wciaga 180 ml +6miarek, dalam o 1 w nocy 150 ml +4 miarki i nie dosc ze kiepsko zasypiala bo jej bylo malo to jeszcze wstala o 5. dziewczyny od czego zależy przypis pod nickiem? sto lat mialam przyczajenie, teraz raczkowanie a niektore z Was maja np zakorzenienie mimo, ze logowalyscie sie pozniej... (ilosc postow? KWC? pw?)
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2010-01-03 o 10:04 |
|
|
|
|
#1153 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że wyjdziesz. Taka była moja reakcja na wyznaczanie konkretnych granic, bo nie da się ich zawsze utrzymać. Mam nadzieję, że Cię to nie uraziło?
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece wlosy suszyc bo potem jedziemy z tż na zakupy-musze zrobic zapas sloikow i pampersy tez kupic.....
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kysz chorobo,a kysz. Dużo zdrówka dla Was |
|
|
|
|
#1157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
. Je jak zwykle, czyli krótko - od 5 do 10 minut, w nocy dłużej, ale i przerwy ma trochę dłuższe. Ostatnio lekarka nie widziała nic niepokojącego w Jego wadze ![]() Z tym szczepieniem to mi właśnie o kłucie chodzi, bo Kuba bardzo płacze ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-03 o 11:17 |
|||
|
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
![]() Cytat:
![]() Zagladaj czesciej Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Tulipfever zycze zdrowka i mam nadzieje, ze sie nie rozchorujesz! ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Miramej, a Twoj Kuba je juz cos nnego niz mleko?
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobre pytanie
,a później przez cały dzień 2króciótkie drzemki.Wcześniej przez dłuższy czas wstawał o 6,a teraz co dzień to wcześniej.Ciekawe jak będzie jutro?Nie bardzo zadowolona jestem z tej zmiany![]() Eleeri jak minęla noc? Jak Mati się czuje dzisiaj? Mamusie a tak wogóle to jakiego koloru powinien być mocz u takich dzieci?Słomkowy czy przeźroczysty?Wie któraś? Rosołek ugotowany,makaron też A Bartosz leży,ale nie bardzo mu się to podoba |
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee ten dzien do...duszy
![]() nie lubie braku organiacji] nic nie idzie po mojej mysli Na oszukanie zjadla teraz caly duzy sloiczek-190ml deserku hippa owoce i zboza.Smakowalo.Moze zasnie,moze nie...
|
|
|
#1161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
groszku dzieki za opd w sprawie smoczka ja mam tylko trojprzeplywowy z Dr Browns'a i nie wiedzialam o czym Wy piszecie witam niedzielnie ![]() my po spacerze u nas okolo -15 szybciej wrocilam niz wyszlam ![]() ale bez wiatru, spokojnie, sloneczko swieci
|
|
|
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej muminki
![]() Ja tylko na chwilke bo maly co chwile sie budzi i chyba dlugo nie pospi. W nocy ok 24 obudził sie i dlugo nie mogl usnac a ja ledwo żywa ![]() Dobrze, ze chociaz do 8 pospał. Dzisiaj jest marudny, na rekach zle, w bujaku tez, mata jest beee. Trze czym sie da dziąsła...kiedy ten ząbek wyjdzie? ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko moge jesc ![]() Cytat:
No i kolejny dzien diety. Na sniadanie zjadłam 2 łyzki jajecznicy (po TŻ-cie bo niedojadł), i jedna kromke razowego z chudym twarogiem i łyżka dzemu wiściowego. Popiłam czerwona herbata. I przyznam sie, ze najadłam sie tym do syta. Nie wiem co sie stało ale nie mam juz takiego apetytu (a jeszcze tydzien temu potrafiłam zjesc na sniadanie 4 kanapki i było mi mało) Może dlatego, ze pije duzo wody, wypełnia ona żołądek ale biore tez Aplefit i błonnik. Narazie zmykam bo małżon chce na kompie popracowac. Do pozniej
|
|
|
#1164 | |||
|
Zadomowienie
|
Cieszę się
Cytat:
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Morska, zaprosiłam Cie do przyjaciół
![]() A moze zrobisz oddzielny albumik do naszej wątkowej galerii?
|
|
#1166 | ||||
|
Zadomowienie
|
Też czytam (i mąż) Tymkowi Brzechwę, a w kolejce czekają następne ![]() Cytat:
![]() My ostatnio z Tymkiem leżymy na brzuchach na łóżku, książka przed nami (jest wystarczająco duża na nas oboje) i czytamy Podobno to bardzo poważnie wygląda z oddali Cytat:
Co mnie ciekawi, to, to, że na lekarkę pielęgniarki nigdy podkówki nie robi
|
|
#1167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie
Cytat:
![]() W pieluszce jest żółto, a jak leci to wydaje mi się, że bezbarwny ![]() Cytat:
, czekam na lekarza, bo płacze od rana, a ja nie wiem dlaczego ![]() Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cass, idziesz z dieta jak burza
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
nie mam siły ![]() za tydzień wracam do pracy a młody budzi się w nocy co chwilę ![]() mam już dość mam dzisiaj jakiegoś doła więc nie popiszę duzo, od wczoraj wieczór nastukałyście 3 strony ledwie nadrobiłam, a młody wcale mi tego nie ułatwiał, marudny jak mucha teraz usnął więc klepnę posta na szybko bo pewnie zaraz się zbudzi Gorgulku mam pytanie gdybym chciała wziąć sobie urlop bieżący na 2010 zaraz po urlopie zaległym to mogą mi go nie udzielić ? i tak się zastanawiam, jak okaże się że młody jest chory to brać opiekę nad nim, nie ? zawsze to kilka dni dłużej z dzieckiem w domu bosssze jaki ten kraj jest porąbany żeby trzeba było tak się ukąbinować, żeby posiedzieć z własnym dzieckiem jak najdłużej ![]() nawet nie mam ochoty nic pisać ![]() ![]() mięta jest juz w tej przyprawie, więc chyba będzie pasować do drobiu Cytat:
do spadam, jak mi chandra choć troszkę przejdzie to wpadnę
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Zasnął mój bidul kochany
Cytat:
, u nas noc też ciężka, ale najbardziej martwi mnie, że Kubuś płacze, może coś Go boli? A ja nie wiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no chyba ze czyms sie wyjatkowo zajmie, w nocy jej czasem wypada ale zasnac bez smoczka sie nie da

ale w pokoju i tak mi wygodniej kąpać.
. Na mojej wadze (dla niemowląt) dzisiaj miał 7075 g, ma miesiąc, żeby dociągnąć do 7420 g i nie sądzę, żeby się udało 

Dzisiaj u mnie też padał mocno, byłam 2 godziny i z żalem wracałam do domu. Tylko folię zakładam jak tak pada.