Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz.6 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 12:16   #631
Mustique
Lena

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Mielismy teraz z TZ bardzo mily spacer przy okazji...szukania portfela bo zgubil kasa i dokumenty ehhh ;/ prawko w szczegolnosci, ktore mu do pracy potrzebne... niech to sie szybko znajdzie 3 razy szlismy ta trasą co on jechal na rowerze.... mysle, ze ktos juz go wzial i mamy nadzieje, ze odda.. juz nawet niech se kase wezmie byleby dokumenty byly...
żeby sie znalażł... jak mój teżet w tym roku zgubił portfel.. to ktoś go wrzuciłdio śmietnika.. oczywiście bez kasy ale ważne że z dowodem.... tylko tak głupio ktoś postapił.. bał się chyba żeby ktoś nie posądził o kradzież... na szczęście sprzątaczka wyciągła i nam przyniosła...
Stary 2010-01-03, 12:17   #632
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Wrocilam zkosciola.ale to nie byl dobry pomysl, bo gorzej sie czuje.jeszcze wlosy musz eumyc.ech.

kaska dla mnie to tez jest dziwne;p bo ja chcialam wszystko po kolei...odkad zaczelismy byc ze soba wiedzielismy, ze to to ale oswiadczyny byly po 6 latach;p tzn nie bylo u nas chyba oficjalnych zareczyn;p poprosil mnie o reke, potem moich rodzicow (znaczy xie jak wrocilsimy do domu).a po 2 tyg. bylo zapoznanie rozdzicow i tyle fajnie bylo dla dla rodzicow totalny zaskok ale wiadomo-kazdy chce inaczej...ja bym np nie chciala teraz spotkania rodzin i dawania pirscionka po raz 2 czy cos...

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2010-01-03 o 12:19
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:18   #633
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
moj jest z 83 a ja z 85
no to jednak nie jest z nim najgorzej

w ogóle to ja nie chciałam być w długim związku przed ślubem, a w dniu ślubu będziemy razem 7,5 roku ale tak się życie potoczyło, że nie ma innego wyjścia poza tym poznałam P. jak miałąm niecałe 17 lat więc dzinie by było gdybym w wieku 20-21 lat miała brać ślub

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-03 o 12:19
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:19   #634
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Mielismy teraz z TZ bardzo mily spacer przy okazji...szukania portfela bo zgubil kasa i dokumenty ehhh ;/ prawko w szczegolnosci, ktore mu do pracy potrzebne... niech to sie szybko znajdzie 3 razy szlismy ta trasą co on jechal na rowerze.... mysle, ze ktos juz go wzial i mamy nadzieje, ze odda.. juz nawet niech se kase wezmie byleby dokumenty byly...
a bo faceci wkładają w dziwne kieszenie zawsze i potem gubią
ja tym razem bym się zastanawiała co zrobić gdybym znalazła, ostatnio znalazłam na ulicy i oddałam facetowi i nic mi nie dał cham jeden
a tam miał wszystkie dokumenty-od samochodu, karty, nawet paszport i taką wdzięczność mi okazał
następnym razem chyba kasę zabiorę a co do dokumentów pomyślę (więc lepiej żebym nie znalazła nic bo ktoś może mieć przesrane )

a i Micia nie rób więcej takiego alarmu, dziewczyny się przejęły
ja nic nie pisałam, bo coś czułam że nie piszesz tego na serio i tak naprawdę nie chcesz się z nim rozstawać
poza tym kiedyś tyle o nim pisałaś niedobrego że niesmak co do jego osoby mi pozostał
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:20   #635
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja to mam kilka razy w tygodniu-niech sprawdzi w domu mój P. też zawsze gdzieś go rzuci i jest szukanie
szukal wszedzie niestety.. na 99% wyslizgnął mu sie z kieszeni tylnej jsk jechal na rowerze

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:21   #636
Mustique
Lena

Cytat:
kurcze ja podziwiam Waszych TZ-ów, że w tak młodym wieku będą ślubować-mój to chyba najstarszy jest no, ale tak to jest jak robi już 2 kierunke czasem jestem zła na niego, że przez to ślub się odwlekł, ale w sumie będę już po studiach i będzie spokój
kaśka.. nie przesadzaj.. najstarszy w tym gronie jest mój teżet.. potem ja! to tak gwoli przypomnienia...
Stary 2010-01-03, 12:21   #637
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a bo faceci wkładają w dziwne kieszenie zawsze i potem gubią
ja tym razem bym się zastanawiała co zrobić gdybym znalazła, ostatnio znalazłam na ulicy i oddałam facetowi i nic mi nie dał cham jeden
a tam miał wszystkie dokumenty-od samochodu, karty, nawet paszport i taką wdzięczność mi okazał
następnym razem chyba kasę zabiorę a co do dokumentów pomyślę (więc lepiej żebym nie znalazła nic bo ktoś może mieć przesrane )

a i Micia nie rób więcej takiego alarmu, dziewczyny się przejęły
ja nic nie pisałam, bo coś czułam że nie piszesz tego na serio i tak naprawdę nie chcesz się z nim rozstawać
poza tym kiedyś tyle o nim pisałaś niedobrego że niesmak co do jego osoby mi pozostał
phi ja bym kase wziela a portfel wyslala poczta

pisalam serio. padly te slowa.. ale wyszlo jak wyszlo... NIE ZROBIE WIECEJ ALARMU,PRZEPRASZAM ZE MUSIALYSCIE SIE PRZEJMOWAC

Stary 2010-01-03, 12:22   #638
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
yyy...to ja nie w temacie bo nie wiem o co chodzi raz widziałam tylko jak Micia chciała się z nim rozstać

Stary 2010-01-03, 12:28   #639
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
no to jednak nie jest z nim najgorzej

w ogóle to ja nie chciałam być w długim związku przed ślubem, a w dniu ślubu będziemy razem 7,5 roku ale tak się życie potoczyło, że nie ma innego wyjścia poza tym poznałam P. jak miałąm niecałe 17 lat więc dzinie by było gdybym w wieku 20-21 lat miała brać ślub
my bedziemy ze soba ponad 2,5 roku wiec wydaje mi sie, ze tak idealnie mam nadzieje, ze w tym roku juz ze soba zamieszkamy

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
yyy...to ja nie w temacie bo nie wiem o co chodzi raz widziałam tylko jak Micia chciała się z nim rozstać
oj duzo sie dzialo z Micia i jej TŻtem
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:29   #640
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
aj teraz nie ma sensu do tego wracać
Micia mam nadzieję jest mądrą kobietą i wie co robi oraz z kim chce spędzić resztę życia
Stary 2010-01-03, 12:30   #641
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
my bedziemy ze soba ponad 2,5 roku wiec wydaje mi sie, ze tak idealnie mam nadzieje, ze w tym roku juz ze soba zamieszkamy
no my ze soba mieszkamy już 3 miesiące jest bosko i od tego czasu się nie kłócimy a niby jak się ze soba zamieszka to na początku są jakieś krzywe jazdy a tutaj miła niespodzianka

Cytat:
oj duzo sie dzialo z Micia i jej TŻtem
to idę się wtajemniczyć u nas swojego czasu-jakoś we wakacje tez się działo, ale nie w sensie kłótni tylko ja jakoś miałam wątpliwości ale juz ok

Stary 2010-01-03, 12:31   #642
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
aj teraz nie ma sensu do tego wracać
Micia mam nadzieję jest mądrą kobietą i wie co robi oraz z kim chce spędzić resztę życia
bo sie zaczerwienię

Stary 2010-01-03, 12:31   #643
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
phi ja bym kase wziela a portfel wyslala poczta
następnym razem na pewno nie oddam bo człowiek jak uczciwy to też nie docenią

raz tylko trafiłam, znalazłam komórkę wartą może wtedy 50 zł, oddałam i kobieta dała mi z wdzięczności aż 30 zł (ile za to było piwa )
Stary 2010-01-03, 12:34   #644
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
no my ze soba mieszkamy już 3 miesiące jest bosko i od tego czasu się nie kłócimy a niby jak się ze soba zamieszka to na początku są jakieś krzywe jazdy a tutaj miła niespodzianka

to idę się wtajemniczyć u nas swojego czasu-jakoś we wakacje tez się działo, ale nie w sensie kłótni tylko ja jakoś miałam wątpliwości ale juz ok
ja juz sie docvzekac nie moge tylko kiedy to nastapi

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
następnym razem na pewno nie oddam bo człowiek jak uczciwy to też nie docenią

raz tylko trafiłam, znalazłam komórkę wartą może wtedy 50 zł, oddałam i kobieta dała mi z wdzięczności aż 30 zł (ile za to było piwa )
ja znalazlam kiedys torbe jakiejs dziewczyny, na szczescie miala telefon i znalazlam dom zadzwonilam i oddalam cala torebke nawet mnie nie kusilo, zeby przeszperac znaleznego nie dostalam
Stary 2010-01-03, 12:36   #645
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko pozazdrościć
my w tym roku chyba jednak rozejrzymy się za mieszkaniem, zobaczymy co z tego wyjdzie

Cytat:
bo sie zaczerwienię
bo wierzę że wiesz co robisz
Stary 2010-01-03, 12:37   #646
lusesita23
Zakorzenienie

kaska oj ja tez bym juz chciala mieszkac z TŻ...jak zaczelam studia to mialam na to "straszna jazde", potem mi troche przezszlo ale teraz znowu chce tak na maksa...

a ja sie ciesze, ze jestesmy tyle z M. - dzieki temu poznalam go juz baaardzo dobrze z wielu stron... ale wszyscy sie smieja, ze znas juz star emalzenstwo jest w dniu slubu bedzie nasza 9 rozcznica

Micia kurde, niefajnie z ymi dokumentami...

moj TŻ jest mistrzem gubienia pieniedzy-teraz mu ukradli a wczensiej poszedl do bankomatu i nie wzial pieniedzy!!tylko karte,a 200 zl zostalo...i co najlepsze ktos byl z anim, wiec go nie zawolal tylko sobie wzial...

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2010-01-03 o 12:38
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:39   #647
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
moj TŻ jest mistrzem gubienia pieniedzy-teraz mu ukradli a wczensiej poszedl do bankomatu i nie wzial pieniedzy!!tylko karte,a 200 zl zostalo...i co najlepsze ktos byl z anim, wiec go nie zawolal tylko sobie wzial...
ehh w tym przypadku zawolalabym osobe ktora byla przede mna...

Stary 2010-01-03, 12:39   #648
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja znalazlam kiedys torbe jakiejs dziewczyny, na szczescie miala telefon i znalazlam dom zadzwonilam i oddalam cala torebke nawet mnie nie kusilo, zeby przeszperac znaleznego nie dostalam
ano właśnie, następnym razem trzeba samemu brać znaleźne
Stary 2010-01-03, 12:41   #649
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez lemon tree Pokaż wiadomość
Witam

Mogę się do Was Dziewczyny dołączyć?
My ślubujemy 27-08-2011
Cytat:
Napisane przez lemon tree Pokaż wiadomość
Wesele w naszym rodzinnym mieście- Kielcach, a na co dzień mieszamy w UK
fretka nie nasza- chociaż chciałabym ale ze względu, że nie mieszkamy w Polsce i często podróżujemy mielibyśmy problem z transportem
Witam, tym bardziej serdecznie że Kielce

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
u mnie też nikt sie nie zainteresował pierścionkiem.. po jakimś czasie.. chyba dopiero pod koniec grudnia bratowa nagle mnie złapała za rękę i ogladała cudo.. ale bez jakijś pozytywnej reakcji...
Moja mama jak zobaczyła to się zachwycała i od razu do taty zadzwoniła....a teściu tylko powiedział że jak można się dać nabrac na takie coś jeleń głupi

Cytat:

Na 17 leziemy na te urodziny ale szukamy wymówki żeby szybciej wyjść. Kurcze Stysik by pomogła coś wymyślić
Dostałaśniepodziewanie okresu i nie masz tabletek przy sobie a Cie brzuch boli albo ja niekiedy prosze mamę zeby dzwoniła i mówiła że musze do domu wracać bo ma WAŻNĄ sprawę

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Skonczylam!!!!!!!!! Napisalam!!!!!!!!!!!!!!

znaczy sie pierwszy rozdzial, nie cala prace;p

no to teraz do prmotora i czekam na opr
i zazdroszczę!
Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,nie wiem czy mogę w tym watku zapytać,ale np.obrączki i suknie już wybrane macie?
Sukienka obrączki

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
a ja bym chciała zapytac czy myślałyście już o piosence na pierwszy taniec, takiej tylko waszej zdradzicie?
Daro "własnie Ty"

Cytat:
jedna z PM 2010 jest już żoną od jakiś 30minut ja chcę żeby był już 2011
Wypas

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 12:46   #650
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
ano właśnie, następnym razem trzeba samemu brać znaleźne
bede pamietac

aaaa powiedzcie mi moje Drogie Dziewczynki ilu świadków będziecie mieć na swoim ślubie?? bo u mnie chyba 6ro - 3 kobitki i 3 facetow
Stary 2010-01-03, 12:48   #651
madziares25
Zadomowienie

Hej karola!I jak tam brzuszek?Lepiej już?Mam nadziejęhihihi,ja jeszcze poczytałam poprzednie wątki troszeczkę i po 3 odpadłam...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
bede pamietac

aaaa powiedzcie mi moje Drogie Dziewczynki ilu świadków będziecie mieć na swoim ślubie?? bo u mnie chyba 6ro - 3 kobitki i 3 facetow
U mnie standardowo- 2 ososby-moja koleżanka (co nas poznała) i kolega TŻ ze studiów
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:50   #652
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dostałaśniepodziewanie okresu i nie masz tabletek przy sobie a Cie brzuch boli albo ja niekiedy prosze mamę zeby dzwoniła i mówiła że musze do domu wracać bo ma WAŻNĄ sprawę
ale widzisz jakoś przeżyłam, tylko się napiłam ostro
no i jak mówiliśmy że idziemy a mama P ma zostać dłużej to już wiedzieli po co i wykazali zrozumienie

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
też standardowo - 2 osoby
Stary 2010-01-03, 12:51   #653
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Hej karola!I jak tam brzuszek?Lepiej już?Mam nadziejęhihihi,ja jeszcze poczytałam poprzednie wątki troszeczkę i po 3 odpadłam...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

U mnie standardowo- 2 ososby-moja koleżanka (co nas poznała) i kolega TŻ ze studiów
lepiej lepiej wypilam rano herbatkę i mi jakos przeszlo ja to padlam po 2giej ale przynajmniej sie wyspalam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 12:52   #654
kaska87
Zakorzenienie

kurcze teraz chciałabym być już we Wrocławiu od 22.12 jesteśmy w naszym rodzinnym mieście

przytrzasnęłam sobie palec, na którm noszę pierścionek zaręczynowy lodówką

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-03 o 12:58
Stary 2010-01-03, 12:58   #655
jolkajp
Rozeznanie

Hejka.

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
... no bo mi oświadczył że on chce "zimowe dziecko" (tak jak my-ja z grudnia, on z lutego) więc po ślubie takie już w miarę beztroskie sekszenie będzie normalnie załapałam fazę jak jolka
mnie sie nie da pobić

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;16207826].
ale ja też mam do tego jeszcze egzamin z pytań , nie wiem czy to ten sam profesor ale ten mój też ma nazwisko na L. a gdzie stosunki mają zajęcia w lesie czy na żubrowej ? bo my mamy w naszym pięknym baraku na żubrowej zaraz w pierwszym jak się wchodzi na campus
[/QUOTE]
w lesie-to miałam w 1 roku troche.teraz wszystko na woycickiego-praktycznie wszystko w auditorium maximum.
a prof.może być lew***i?

Cytat:
co do nocowania u Tesciow spalismy oddzielnie awanture zrobila Piotrkowi, ze usypal u mnie w lozku, tzn u niego w pokoju masakra powiedziala, ze pod jej domem nie bedziemy razem spac, bo ona ma swoje zasady i tyle. gdzie indziej, gdzie ona nie widzi mozemy robic co chcemy,a le pod jej dachem nie ma mowy wiec dla swietego spokoju Piotrek poszedl do nich i z tekstem "zadowolona?" to tak za dobranoc ehhh no ale co tam, przynajmniej u mnie mozemy sie wysypiac razem tylko niech mi juz nie gada o wnukach, bo jej wypomne i powiem, ze przez sciane za bardzo wnuka nie da sie zrobic
powiedz jej tak,powiedz

----------------------------------------------------------------
a ja sie obijam dzisiaj. tż w pracy i mam luz,znaczy on ma luz ode mnie . dzis obijanie a jutro powrót do szkoły...oł jeee.... ale mi sie nie chce....
i w ogóle to jestem wściekła na moją mame. mnie wkurza coraz bardziej. ciagle pytania-kiedy sie uczyć bedę,kiedy pojde n aangileski dodatkowy-bo sobie ubzdurała,ze ja musze iść. do tego że moje studia to strata czasu bo ja wcae sie nie ucze w moim kierunku nic nie cyztam z branży itd. Już jej miałam powiedzieć,że poszłam na te studia tylko dlatego,żeby mieć spokój od ich gadania. Wolalabym zasuwac w robocie i wiedzieć,że na coś robię i studiowac zaocznie-co chciałam wybrać-no ale jestem na dziennych i całe szczęście je koncze juz. a do tego usłysałam jak do taty gadała,że ja tylko mysle o tym by wyjść za mąż.Fakt myśle,bo chce wkońcu się usamodzielnić i gdyby nie te studia dzienne to juz bym dawno to zrobiła.a tak to niestety przymus przebywania z rodzicami przez okres studiów.
Moja mama jak oszalała robiła studia niedawno-licencjat,magister,a teraz sie dowiediałam że na jakąś licencje państwową sie zapisała na księgową główną czy cos tam i chyba uwaza,że ja powinnam teraz też tak latać żeby potem nie latac(pomijam fakt,że mama juz ma z 15 lat przepracowane w kierunku swoich niedawno zorbionych studiów).
i chyba ich ambicje co do dzieci powoli zabijam bo powinnam się uczyć tak jak jedna z moich sióstr ciotecznych najbliższa-od 1 liceum uczy sie do matury tak,że codziennie po szkole nad książkami,weekendy też,tysiące korepetycji z matmy,fizyki,anglika. nie ma na nic czasu. nawet na 15 min pogadania z nami bo musi sie uczyc. mature ma dopiero w tym roku. i zdaje cuda świata niewidy-rozszerzone fizyki matematyki itp. no i kurcze jaki peszek-ja tak sie nie ucze już i moja mama ubolewa nad tym. bo w liceum zakuwałam tak historie-byłam najlepsza w klasie zawsze -a w konsekwencji mature rozszerzoną zdałam ledwo ledwo bo na 38%! bo temet mi w ogóle nie podszedł. i własnie widze jak sie opłacało zakuwać.
nie wiem co mam myśleć,al epo tych studiach nie wiąże sie z pracą w swoim kierunku napewno bo mnie to nie ciągnie ani trochę. i nie wiem jak będzie z magistrem. narazie mysle o pracy,zeby do jakiejkolwiek pójść i sie usamodzielnić. Ale jestem poki co wściekła na mam, jak chce to niech sama sie idzie edukować (co ja gadam-własnie idzie). Chyba wogóle nie myśli o tym,że może powinnam pomyśleć wlasnie nad założeniem rodziny,biorac pod uwage moje przejścia ze zdrowiem w tamtym roku. Cała rodzina wi o co mi chodzi,nawet na gos o tym mówią i życzą dzidzi-natomiast rodzice to jako jedyni chyba tego nie dopuszczają,że ja chce mieć dziecko już teraz a nie czekac a potem sie okaze,że nie można go miec. Studia jak dla mnie nie uciekną,natomiast dziecko niestety moze. Czasami myślę,że najlepiej jakbym miała byc córunią mamuni. Moja siostra mlodsza ale przynajmniej widziała jak to jest w moim przypadku ze studiami-bez przesady uczyła się okej,nie shizowała na temat szkoły jak ja,nie latała z samymi czwórkami,nie zakuwała do matury-zdała i tak w miare dobrze,posżła na zaoczne studia,teraz pracke znalazła(narazie na pół etatu),jakos powoli i bez nerwów preżywa wszystko.I nie daje sobie wmawiac tego na co ja sbie pozwoliłam wmówić przez rodziców. Pomijam fakt,że zawsze bylam tą "lepszą" córcią. i chyba teraz dopiero rodzice sobie uswiadamiają że ja to weryfikuję. i wcale nie czuje sie z ich "planami",które mi wbijali do głowy szczęśliwa. Jakbym nie mogła przezyc życia tak jak ja chcę. Już sbie wyobrazam co to będzie jak sie wyprowadzać będziemy w tym roku-i to przed skończeniem moich studiów...ojojoj...

Przepraszam,ale sie chciałam wygadać. nie moge z tz o tym pogadać,bo zaraz by powiedział rodzicom co o tym myśli. cho i tak wie o co chodzi,bo zawsze mi powtarza,ze powinnam być pewniejsza siebie i robić tak jak ja uważam... ale chociaz tu się wyżalę.
Stary 2010-01-03, 13:04   #656
kaska87
Zakorzenienie

Jolka a co Ty studiujesz?

a Tobie lekarz zalecił mieć dziecko? co Ci powiedział? ja ostatnio jak byłąm to się mnie pytał czy w ciągu roku albo 2 lat zamierzam mieć dziecko....bo ja nie to będę miec zabieg ale nie ma mowy o dziecku za młoda jestem itd

Stary 2010-01-03, 13:04   #657
madziares25
Zadomowienie

Oglądałam te obrączki z tej firmy Breuning wow.Ceny są koszmarne...
Wiadomo każdy ma to,na co go stać,ale 7000 zł za obrączki z łączonego złota białego i żółtego to troszkę za wiele,gdyby mnie było stać(ae niestety)to kupiłabym z platyny,w tej cenie można już dostać,ale wiadomo platyna to już nie złoto.
W naszej mieścince Włocławku,zbyt wielu jubilerów nie ma,jeden Apart,dwa Yes,Kruka nie ma,2 Elizy i coś około 7-8 mniejszych jubilerów,więc poszaleć nie można...Ale mimi wszystko można wybrać i po wielu wątpliwościach myślę,że nasz wybór już jest bardziej skonkretyzowany i mają być z żółtego złota,na 4-5 mm,błyszczące,bez wzroków,soczewkowane od wewnątrz (ale niekoniecznie)lekko półokrągłe lub trapezowate,wszystko zależy co mojemy TŻ bardziej się spodoba,ale on i tak zda się na mój gust,więc no problem.myślę ,że w 1500 zł się zmieścimy i stanie na Yes,bo tylko tam widziałam soczewkowane,bo chyba,że nam nasz jubiler zrobi takie,bo mam troszkę swojego złota...
A sukienka?hmmm,oglądałąm wiele,nawet niedawno przymierzyłam jedną dwu cześciową z gorsetem i na dużym kole(taką jedną z najbardziej strojnych)jenyyy,jak ja się głupio czułam w niej,stać to stać,ale jak się troszkę pogibałam przed lustrem to stwierdziłam,że niedobrze się w takiej czuję...ale jeszcze mnóstwo czasu jest...także spokojnie.Gdzieś koło wakacji zacznę na spokojnie swoje buszowanko,oczywiście przy Waszej pomocy dziewczyny
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 13:09   #658
jolkajp
Rozeznanie

Cytat:
Jolka a co Ty studiujesz?

a Tobie lekarz zalecił mieć dziecko? co Ci powiedział? ja ostatnio jak byłąm to się mnie pytał czy w ciągu roku albo 2 lat zamierzam mieć dziecko....bo ja nie to będę miec zabieg ale nie ma mowy o dziecku za młoda jestem itd
stosunki miedzynarodowe na wydziale prawa i administracji.

oj bo ty świeża jestes i pewnie nie doczytałas. w wielki skrócie: powinnam sie brac za dziecko bo jestem po ciężkiej w sumie operacji-laparotomii-miałam usuwane torbiele jajników baaaaardzo duże(potworniaki) i lewy jajnik usunięty. i żebym była zdrowa w 100% to lekarstwem jest dzidzia... i lepiej teraz próbować żeby sie wszystko w sordku poukładało niz za 5-6 lat zacząc próbować i si emoze okazac ze juz nie mozna. no to tak w giga skrócie. pisałam kiedys w którymś watku o mojej operacji.
trzeba najpierw usunąc było potworniaki,żeby dziecko w brzuchu si ezmiesciło.
a słyszalam o dziewczynie-moja mama mówila-ze tez ma potworniaka-tez ma ona 20 lat-i jej lekarze kazali usunąc go i potem w ciążę zajsc.a ona debilka nierozumna stwierdzia,że zajdzie w ciążę a potem usunie potwora-a tu chodzi o to,że przez te potworniaki dziecko moze sie w brzuchu nie miescić.i teraz lekarze ie modlą żeby do 7 miesiaca chociaz donosila te i ciąże. sobie inteligentnie panienka wymysliła-bo w te ciąże zaszła a zabiegu nie chciala wczesniej.

Edytowane przez jolkajp
Czas edycji: 2010-01-03 o 13:12
jolkajp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 13:11   #659
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
oj bo ty świeża jestes i pewnie nie doczytałas. w wielki skrócie: powinnam sie brac za dziecko bo jestem po ciężkiej w sumie operacji-laparotomii-miałam usuwane torbiele jajników baaaaardzo duże(potworniaki) i lewy jajnik usunięty. i żebym była zdrowa w 100% to lekarstwem jest dzidzia... i lepiej teraz próbować żeby sie wszystko w sordku poukładało niz za 5-6 lat zacząc próbować i si emoze okazac ze juz nie mozna. no to tak w giga skrócie. pisałam kiedys w którymś watku o mojej operacji.
o matko przykro mi, taka młodziutka jestes i już takie problemy w takim razie trzymam kciuki za dzidzię bo wczesniej nie wiedziałam, że ona ma być poniekąd lekiem na Twoją choróbkę

Stary 2010-01-03, 13:14   #660
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
stosunki miedzynarodowe na wydziale prawa i administracji.

trzeba najpierw usunąc było potworniaki,żeby dziecko w brzuchu si ezmiesciło.
a słyszalam o dziewczynie-moja mama mówila-ze tez ma potworniaka-tez ma ona 20 lat-i jej lekarze kazali usunąc go i potem w ciążę zajsc.a ona debilka nierozumna stwierdzia,że zajdzie w ciążę a potem usunie potwora-a tu chodzi o to,że przez te potworniaki dziecko moze sie w brzuchu nie miescić.i teraz lekarze ie modlą żeby do 7 miesiaca chociaz donosila te i ciąże. sobie inteligentnie panienka wymysliła-bo w te ciąże zaszła a zabiegu nie chciala wczesniej.
ja mialam to szczescie, ze bez operacji sie obeszlo tez mialam torbiele, ale ladnie sie wsiaknely i nie musialam byc operowana, tylko oczywiscie kontrolne wizyty raz na pol roku musza byc

zycze Ci kochana, zeby w koncu sie fasolka pojawila
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości