studniówkowiczki 2010 :) cz II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 15:13   #3811
cao
Zadomowienie

Dot.: studniówkowiczki 2010 :) cz II

lepiej dzielić się zdjeciami z tej neizapomnianej imprezy w gronie zuafanych osób a nie tak ze wsyzsyc widza i w ogóle ::P
cao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:14   #3812
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
To cię zaskoczę ja całą podstawówkę i gimnazjum siedziałam w ławce z jedynaczką i jakoś nie pasuje do twojego opisu, była najbardziej miłą skromną osobą w klasie i nigdy się nie kłóciła no chyba że ze mną .
No widzisz, są różni ludzie, dlatego napisałam że nie powinno się uogólniać, bo to tak samo jak powiedzieć o blondynce, że jest pusta. A to jedna blondynka chodzi po świecie? Nie, więc tylko mówię, że nam jedynaków niezbyt sympatycznych i fajnych i być może dlatego jestem trochę uprzedzona.

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
Dużo osób uważa, że jedynacy są rozpieszczeni, mają co tylko chcą. Są zarozumiali, samolubni.
Ale teraz jak tak na to patrzę, to wydaje mi się, że to tylko zwykła zazdrość i nic więcej.
Właśnie znam takie rozpieszczone, samolubne os. Równie dobrze mogą być to Ci, którzy mają rodzeństwo, wiadomo. A nie czuję zazdrości.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:15   #3813
AuraAure
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakich tuszów do rzęs używacie??

macie jakies sprawdzone, dobrze wydłużające??

Aaa i co mysliscie o tych ze szczoteczka gumową

Moim zdaniem dobre są tusze L'oreal . Miałam wszystkie wersje telespoic'a a teraz mam extra volume collagene i też jest bardzo dobry, tylko niektórym może nie odpowiadać, bo ma dość dużą szczoteczkę .

Diorshow iconic też jest świetny, tyle że drogi.

Stary 2010-01-03, 15:16   #3814
L I L Y
Zakorzenienie

Ja ostatnio używam Max Factor False Lash Effect i jestem zadowolona. Jedna warstwa to tak na dzień, a jak chcę mocniejszy efekt to daję 2-3 warstwy i jest super.

Teraz kupiłam sobie Max Factor Masterpiece Max, na wizażu ma b.dobre opinie, że ładnie wydłuża i wgl, ale jeszcze go nie używałam..

Wiem jedno, że już więcej nie kupię tuszu L'Oreala.. Miałam Beauty Tubes i Clean Definition - praktycznie nie wydłużają i słabo pogubiają.. na co dzień to są jeszcze ok, ale na jakieś okazje, imprezy to się nie nadają.

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:19   #3815
klaudymka
Przyczajenie

nikia Piękna sukienka. Bardzo efektowny tył i myślę, że przydałby się ten doszyty pasek z przodu bo przód jest dość skromny a tyłem przecież chodzić nie będziesz ja bym dała do tej sukienki coś srebrnego bo kolor jest dość wyrazisty a tak srebro to trochę rozświetli a co do makijażu to najważniejsze by pasował do Ciebie chociaż myślę że fiolet powinien byc ok
klaudymka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:19   #3816
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez nikia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny przegladam dosc dlugo wasz watek podziwiam wasze umiejetnosci w dobieraniu dodatkow fryzur makijazu... i tak sobie pomyslalam ze moze i mi pomozecie...

zamieszczam siebie w swojej sukience a obok buty. sukienke mam taka sama tylko wlasnie w kolorze butow... zakrecilam sukienka jest w kolorze wlasnie takiego fioletu jak buty. jakie dodatki waszym zdaniem by pasowaly? zastanawialam sie nad tym zeby do tej sukienki wszyc pas pod biustem w innym kolorze. tam jest pomarszczony material ale poniewaz jestem bardzo chuda to wygladam jak taki chlopczyk w sukience myslalam o pasie w kolorze mocnego rozu badz czerni. buty myslalam zeby kupic w kolorze wlasnie sukienki a torebke wtedy w kolorze tego pasa jesli bym go zrobila...

POMOZCIE!!! co robic ;(?

jakie wlosy do takiej sukienki pasuja? bo makijaz mysle ze jednak w fiolecie..
Sukienka naprawdę śliczna, tylko jestem ciekawa jak wygląda w fiolecie bo w chabrowym kolorze jest piękna, a Ty naprawdę chudziutka jesteś
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:21   #3817
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Proszę? Uspokój się. Mam prawo do uprzedzeń jak każdy, co nie oznacza, że to nigdy nie minie. I nie przeszkadza mi pisanie z Wami, nie odczuwam, że jesteście jedynaczkami. Normalnie dziewczyny i tyle, nie wiem z czego robisz problem w tym momencie. Miałam na myśli to, że znam kilku jedynaków i nie są to os. miłe, wręcz przeciwnie. Dlatego się trochę zraziłam i już. I nie mów mi o jakimś psuciu humoru. I jeśli chcesz wiedzieć, to gdyby nie te kilka postów do góry, to nie wiedziałabym, że jesteście jedynaczkami.
nie chce mi sie z toba sprzeczac, po prostu wkurzaja mnie stereotypy i nikt mi nie bedzie wciskal ze jestem samolubna tylko dlatego ze nie mam rodzenstwa.

Co do tuszu to ja ostatnio kupilam z Rimmela Glam' Eyes Lash Flirt i jestem bardzo zadowolona
Stary 2010-01-03, 15:22   #3818
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
lepiej dzielić się zdjeciami z tej neizapomnianej imprezy w gronie zuafanych osób a nie tak ze wsyzsyc widza i w ogóle ::P
zgadzam się z Tobą
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:23   #3819
touch of pink
Zadomowienie

Taa, zawsze jak poznam kogoś nowego i w rozmowie wychodzi że jestem jedynaczką to się negatywnie do mnie nastawia
a ja np zawsze mialam najlepszy kontakt z jedynakami...

no i to racja, jedynaczki maja okropnie z rodzicami.. dopiero trzeba ich we wszystko wprowadzać, nie sa przyzwyczajeni do późnych powrotów, facetów.. ehh..
mam nadzieję że po maturze już nie będa mieć zadnego "ale" do mojego wyjazdu z tż na wakacje..
touch of pink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:24   #3820
PaLLitQa
żona

Tez myslalam teraz o ktoryms z Max Factora...
Lily mysle wlasnie o tym Max Factor Masterpiece Max ale nie podoba mi sie szczoteczka i martwie sie że nie uzyskam z nim pożądanego efektu..

tak samo ten Max Factor False Lash Effect...
jakos wydaje mi sie ze te małe szczoteczki w tuszach a raczej wąskie słabo sobie radzą
No ale jak nie zaryzykuje to sie nie dowiem

Lucka miałam go i tak srednio byłam zadowolona

Cytat:
Napisane przez touch of pink Pokaż wiadomość
Taa, zawsze jak poznam kogoś nowego i w rozmowie wychodzi że jestem jedynaczką to się negatywnie do mnie nastawia

no i to racja, jedynaczki maja okropnie z rodzicami.. dopiero trzeba ich we wszystko wprowadzać, nie sa przyzwyczajeni do późnych powrotów, facetów.. ehh..
mam nadzieję że po maturze już nie będa mieć zadnego "ale" do mojego wyjazdu z tż na wakacje..
tez mam taka nadzieje że moi rownież pofolgują

Edytowane przez PaLLitQa
Czas edycji: 2010-01-03 o 15:26
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:25   #3821
L I L Y
Zakorzenienie

no to teraz tylko czekamy jak Lucka dostanie odpowiedź od tamtej dziewczyny i sobie zrobimy taką galerię

Dziewczyny chcę sobie kupić zalotkę do rzęs. Ale nigdy nie miałam i nie wiem czy kupić taką zwykłą czy elektryczną?

Pallitqa False Lash Effect właśnie ma dużą szczoteczkę

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!

Edytowane przez L I L Y
Czas edycji: 2010-01-03 o 15:26
Stary 2010-01-03, 15:25   #3822
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
nie chce mi sie z toba sprzeczac, po prostu wkurzaja mnie stereotypy i nikt mi nie bedzie wciskal ze jestem samolubna tylko dlatego ze nie mam rodzenstwa.
A myślisz, że mi się chcę sprzeczać i zaśmiecać wątek? Nie, nie czuje takiej potrzeby ani nie mam na to ochoty. Czytaj co napisałam, nawet ja mogłabym być samolubna mimo, że mam rodzeństwo. Na to nie ma reguły. A każdy czasami się do czegoś/do kogoś uprzedza kiedy się nie mile zawiedzie itp. Więc dajmy już spokój.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:28   #3823
EwelinQsia
Zadomowienie

Cytat:
Ci co mają rodzeństwo, to zawsze inaczej.. większe luzy i wgl mają z tego co zaobserwowałam u znajomych..
ehh ciężki los nas jedynaczek
Zgadzam się. Moja siostra starsza siostra miała gorzej ode mnie, ale ona nic głupiego nie zrobiła więc mi później już bardziej ufali
EwelinQsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:28   #3824
L I L Y
Zakorzenienie

Pallitqa chociaż niektórzy mówią, że Masterpiece Max, mimo małej szczoteczki jest o niebo lepszy od False Lash Effect.

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!

Stary 2010-01-03, 15:28   #3825
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Lucka miałam go i tak srednio byłam zadowolona
no ja mam go dopiero kilka dni wiec moja opinia nie jest zbyt wazna, ale jak narazie to ok ;p

Cytat:
no to teraz tylko czekamy jak Lucka dostanie odpowiedź od tamtej dziewczyny i sobie zrobimy taką galerię

Dziewczyny chcę sobie kupić zalotkę do rzęs. Ale nigdy nie miałam i nie wiem czy kupić taką zwykłą czy elektryczną?
no narazie nic nie odpisala :|
Mam zalotkę, taka zwykła. i fajnie podkręca, tylko ja zawsze najpierw raz tuszuje rzęsy, pozniej zalotka i pozniej jeszcze raz tusz, wtedy sie ładnie trzyma
Stary 2010-01-03, 15:29   #3826
EwelinQsia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
alez ty tego masz...... looool powiem Ci tak.... wg mnie najlepsza jest paletka ta na ktorej jest 12 cieni... taka na pol podzielona... nie wiem ktora w kolejnosci juz ale cienie sa cale nie podwojne ah... juz wiem... z 4 zdjecia jako baze naloz ten cien ktory znajduje sie pod tym grafitowym... wydaje mi sie ze to bez/blady roz? bardzo ladny... w zewnetrznym kaciku i na zalamaniu powieki ten najciemniejszy grafit. granice miedzy nimi rozetrzyj tym cieniem z drugiego rzedu ktory jest nad tym rudym... mam nadzieje ze wiesz ktore mam na mysli i bez przesady... do profesjonalistki to mi jeszcze wieeeele brakuje

Mell bardzo Ci dziekuje, podoba mi się ta propozycja Zrobie w któryś dzień próbe i pokaże. A ta 4 paleta to faktycznie moja najlepsza i najbardziej trwała
Stary 2010-01-03, 15:30   #3827
touch of pink
Zadomowienie

Co do tuszu, to ja z czystym sumieniem mogę polecić z Oriflame, Revelation.. taki w zielonym opakowaniu. Świetnie wydłuża i lekko pogrubia.. więc bardziej polecam dla krótko i gruborzęsnych ale również cienkorzęsne mogą spróbować
touch of pink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:30   #3828
AuraAure
Raczkowanie

Ja też mam zwykła zalotkę, tylko że najpierw traktuję rzęsy zalotką a potem tuszuję, bo jak robię odwrotnie, to mi rzęsy wypadają i się łamią.

Jeśli któraś by chciała zrobić sobie smoky eyes we własnym zakresie, to polecam zestaw cieni + kredka do smoky z Pupy . Mam go i dobrze się sprawuje.

Stary 2010-01-03, 15:32   #3829
EwelinQsia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneczka91 Pokaż wiadomość
najlepiej żeby oglądały te zdjęcia tylko co piszą na tym wątku
Też jestem za i tylko te co się udzielają, a nie napiszą 1 wiadomość raz na miesiąc
Stary 2010-01-03, 15:32   #3830
L I L Y
Zakorzenienie

to chyba sobie kupię taką zwykłą zalotkę

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!

Stary 2010-01-03, 15:33   #3831
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez touch of pink Pokaż wiadomość

Właśnie, gdy ktoś mnie zapyta o rodzeństwo i mówię że moi bracia już się wyprowadzili to zaczynają się teksty "ale masz dobrze, też bym tak chciała, takie dzieciaki to mają zero obowiązków". A to wszystko nie prawda już bym wolała żeby przynajmniej jeden z nich by był w domu żeby się pośmiać pogadać pokłócić itd. A rodzice to to pozwalali i jednemu i drugiemu na późne powroty ale swojej córeczce to już nie bo teraz to nigdzie nie można czuć się bezpiecznie nawet na imprezie u znajomych.
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:33   #3832
PaLLitQa
żona

Cytat:

Pallitqa False Lash Effect właśnie ma dużą szczoteczkę
ja używam zwykłej zalotki
a ten false lash effect małą ma, w sensie male wloski http://www.hey-dollface.com/images/f...ct_mascara.jpg

Cytat:
Pallitqa chociaż niektórzy mówią, że Masterpiece Max, mimo małej szczoteczki jest o niebo lepszy od False Lash Effect.
ciezko kogos sluchac jak sie nie sprobuje

mi gloowie zalezy na wydluzeniu bo mam krótkie rzesy

dziewczyny jaka róznica w wysylce miedzy listem priorytetowym (3,00 zł) a List polecony ekonomiczny (4,80 zł) ??
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:33   #3833
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Kurcze też się właśnie zastanawiam nad taką zwykłą zalotką, bo tuszować rzęs nie chce, bo zawsze mi się posklejają i wyglądają fatalnie a mam naturalnie długaśne i gęste, w przyszłym tygodniu idę na hennę więc kolor też będzie, tylko podkręcenia trochę brak I tak sobie myślę, jakby podkręcić taką zwykłą na ciepło (słyszałam, że dobrym sposobem jest ogrzanie zalotki suszarką ) a potem delikatnie u nasady tylko tak "usztywnić" tuszem, bez tuszowania całości Dałoby to radę czy niezbyt? Ja tam się nie znam na takich pierdołach to mnie może któraś oświeci

A co do albumu to jestem za, też bym się chętnie wkleiła jakby mi zrobili zdjęcie jakimś cudem , ale pod warunkiem, że album będzie tylko dla nas, bo nie mam ochoty, żeby potem moje zdjęcia po necie latały

PaLLitQa ekonomiczny teoretycznie dłużej idzie

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2010-01-03 o 15:35
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:34   #3834
EwelinQsia
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny jakich tuszów do rzęs używacie??

macie jakies sprawdzone, dobrze wydłużające??

Aaa i co mysliscie o tych ze szczoteczka gumową
Ja dostałam na gwiazde tusz z astora taki złoty i jest boooski, wiem, że jest taki w rossmanie, zawsze patrze na szczoteczke, a te z gumową mi nie służą, dziwnie się nimi maluje...
Stary 2010-01-03, 15:35   #3835
L I L Y
Zakorzenienie

Wiecie co, obczaiłam właśnie, że chyba da radę zrobić takie coś z fotami na wizażu
bo można zakładać prywatne kluby i żeby oglądać ich zawartość, to trzeba być jego członkiem zaraz jeszcze muszę poobczajać trochę co i jak z tym

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!

Stary 2010-01-03, 15:36   #3836
Oluraa
Raczkowanie

dziewczyny macie może pomysły jak mimo gipsu na nodze elegancko wyglądać na studniówce? wczoraj się przwróciłam na oczywiście nieposypanym, oblodzonym chodniku
gips sięga kolana, nie mam pojęcia jakiego buta włożyc na zdrową nogę, co włożyć na gips lub czym go obwinąć.. ja jak zwykle mam pecha no i nici z polonezem i z tańczeniem ogólnie..
Oluraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:37   #3837
Xtase
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Kurcze też się właśnie zastanawiam nad taką zwykłą zalotką, bo tuszować rzęs nie chce, bo zawsze mi się posklejają i wyglądają fatalnie a mam naturalnie długaśne i gęste, w przyszłym tygodniu idę na hennę więc kolor też będzie, tylko podkręcenia trochę brak I tak sobie myślę, jakby podkręcić taką zwykłą na ciepło (słyszałam, że dobrym sposobem jest ogrzanie zalotki suszarką ) a potem delikatnie u nasady tylko tak "usztywnić" tuszem, bez tuszowania całości Dałoby to radę czy niezbyt? Ja tam się nie znam na takich pierdołach to mnie może któraś oświeci

A co do albumu to jestem za, też bym się chętnie wkleiła jakby mi zrobili zdjęcie jakimś cudem , ale pod warunkiem, że album będzie tylko dla nas, bo nie mam ochoty, żeby potem moje zdjęcia po necie latały

PaLLitQa ekonomiczny teoretycznie dłużej idzie
Możesz podgrzać suszarką, tylko bardzo delikatnie, skóra wokół oczu jest bardzo wrażliwa więc musisz być ostrożna :p To będzie jak taka lokówka dla rzęs
Stary 2010-01-03, 15:38   #3838
EwelinQsia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oluraa Pokaż wiadomość
dziewczyny macie może pomysły jak mimo gipsu na nodze elegancko wyglądać na studniówce? wczoraj się przwróciłam na oczywiście nieposypanym, oblodzonym chodniku
gips sięga kolana, nie mam pojęcia jakiego buta włożyc na zdrową nogę, co włożyć na gips lub czym go obwinąć.. ja jak zwykle mam pecha no i nici z polonezem i z tańczeniem ogólnie..

Ojej Współczuję kochana, ale byłabym zła. Ja bym chyba nie poszła... :/
Stary 2010-01-03, 15:39   #3839
L I L Y
Zakorzenienie

Zakladam taki klub prywatny z zaproszeniami.. ciekawe co z tego bedzie

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!

Stary 2010-01-03, 15:39   #3840
Xtase
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oluraa Pokaż wiadomość
Biedna A jaką masz sukienkę? Bo jak długą to będzie Ci lepiej to ukryć, ja bym niczym nie obwiązywała i założyła jakieś ładne baletki...

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości