Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 22:10   #3181
Aiczi
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Czesc dziewczyny,dzisiaj po pracy pojechalam do sklepu i zrobilam zakupy proteinowe na 3 tygodnie.....zaszalalam!! !!
Kupilam rowniez wspomagacz (food watcher)zeby mnie nie kusilo....mam slaba wole, nieraz moge caly dzien nic nie jesc a wieczorem bym wymiotla lodowke.
Zaczne diete od wtorku, bo jutro mam operacje oczu.
Odezwe sie w srode
moj wzrost 164,waga 82

Edytowane przez Aiczi
Czas edycji: 2010-01-03 o 22:12
Aiczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 22:20   #3182
Isabelll
Raczkowanie

Kurcze kochane! Ja przepraszam, że się nie udzielam jak dawniej, ale chyba podświadomie czekam aż minie ten noworoczny "bum" na naszym forum już się przyzwyczaiłam, że jest nas kilka i że jesteśmy już wdrążone w nasze życia osobiste a tu nagle 100 nowych Dukanek (oczywiście cieszę się z Waszych postanowień) ale przez 4 miesiące zdążyłam przyzwyczaić się do bardziej "klimatycznego" towarzystwa A tu jak zaczynam czytać ciągle te same pytania to mi się po 3 stronach odechciewa
U mnie waga stoi jak zaklęta. A narazie niech stoi wiem, że jak organizm zwolnił po tym obżarstwie to teraz trzeba czasu żeby rozpędzić.
Wpominałam że ostatni tydzień spędziłam u Pięknego? Zaczął coś wspominać o wspólnym mieszkaniu nie mogłam uszom uwierzyć, bo on taki obrońca swojej niezależności a tu nagle coś o rodzinie o mieszkaniu hmmm dojrzewa mi facet

Jutro robię muffiny jak nic najlepsze są na zimne zimowe dni A zbliża się nieubłaganie czas sesji a ja po prostu muszę jeść jak się uczę Taka natura ścisłowca.

Dukaneczki miłej nocki!

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 22:33   #3183
eliza40
Zakorzenienie

Izabell może to jakieś postanowienie noworoczne Pięknego
Tak trochę nerwowo się tu zrobiło,ale myslę,że się uspokoi i dziewczyny się wdrożą w dietkę.Dużo zrezygnuje po pierwszym zastoju,bo nie czytają wątku i nawet nie wiedzą,że będą go miały na pewno
Stary 2010-01-03, 22:43   #3184
Mo_Nika
szamanka

Nowy Rok = nowe postanowienia. Ciekawe ile z nas, "nowych" wytrzyma oby jak najdłużej
Mo_Nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 23:13   #3185
lanka
Rozeznanie

Witam szanowne Dukajace. Te wdrozone i te nowe.
Dopiero dzis wrocilam od Aktualnego, siadam, patrze i oczom nie wierze.
Ruch jak u ginekologa po wakacjach...
Poczekam az przejdzie.
Przepraszam, ale nie czuje sie na silach odpowiadac na te same pytania, zadawane po kolei przez kolejna dolaczajaca wlasnie do fazy I bez znajomosci ksiazki Dukana, a czasem nawet i bez przeczytania chocby wstepu po co ta dieta, dla kogo i jak dziala oraz rozdzialu o fazie uderzeniowej...
Slow mi brak.
Podla z natury jestem wiec i tak zakladam, ze sie nam w ciagu tygodnia frekwencja przerzedzi o jakies 80 %.

Teraz tak - kolezanki ktore mnie znaja - jestem nie zaginelam, choc w las poszlam głęboki swiadomie i z premedytacja. Nie wiem, czy to daje mi prawo, aby tu batem trzaskac po tylkach upasionych na noworocznych szalenstwach, ale co mi tam
A macie !
Niech znaja moje imie i drżą niewierni

Ja tez poprosze...

Cytat:
Napisane przez Isabelll Pokaż wiadomość
Kurcze kochane! Ja przepraszam, że się nie udzielam jak dawniej, ale chyba podświadomie czekam aż minie ten noworoczny "bum" na naszym forum już się przyzwyczaiłam, że jest nas kilka i że jesteśmy już wdrążone w nasze życia osobiste a tu nagle 100 nowych Dukanek (oczywiście cieszę się z Waszych postanowień) ale przez 4 miesiące zdążyłam przyzwyczaić się do bardziej "klimatycznego" towarzystwa A tu jak zaczynam czytać ciągle te same pytania to mi się po 3 stronach odechciewa
U mnie waga stoi jak zaklęta. A narazie niech stoi wiem, że jak organizm zwolnił po tym obżarstwie to teraz trzeba czasu żeby rozpędzić.
Wpominałam że ostatni tydzień spędziłam u Pięknego? Zaczął coś wspominać o wspólnym mieszkaniu nie mogłam uszom uwierzyć, bo on taki obrońca swojej niezależności a tu nagle coś o rodzinie o mieszkaniu hmmm dojrzewa mi facet
Wiesz Isabelll tez jakos latwiej opowiadalo sie w zaprzyjaznionym gronie. Nagle poczulam sie stlamszona...

Widze, ze facet Ci peka jak ten dojrzewajacy owoc, no super! Widac z chlopca wyrasta mezczyzna

Aktualny tez dal popis niezly w Nowy Rok.
Najpierw niby w zartach prawie sie oburzyl na moje "kilka lat" kiedy rzucilam, ze kiedys pewnie, jesli nic sie nie zmieni to "za kilka lat, kiedy zamieszkamy razem, to on bedzie mial dwa psy, a ja dwa koty itd" (Ja tu delikatnie, przeciez nie moge mu dowalic, zem s WKROTCE, albo cos w tytylu, bo skad ja mam wiedziec czy on tez bedzie chcial? I jakim terminie sie decydowac???) a on tak no ja nie wiem... oburzony prawie, ze odkladam na kilka lat. To dodal, ze dom to musielibysmy miec duzy... A chalupy swojej sprzedawac nie chce jeszcze bo czeka. Ciekawe na co? Az sie zdecydujemy na cos? Ode mnie uzaleznia czy nie? Bo ze chce sie jej pozbyc i kupic nowa to wiem... Eh dylematy. Oni wszyscy tacy niby niezalezni, a jak kobieta sie postawi, ze ma byc niezalezna i nie ma mowy o wspolnym mieszkaniu, to dziwnie nagle oni straszliwe wiazac sie chca.
Potem Junior dal popis taki, ze Aktualnego krew zalała pierwszy raz i prawie ze mna zerwal na proszonej kolacji u mojej znajomej, ktora zreszta nas poznala (powiedzialam mu pozniej, zeby sie nie wazyl wiecej ze mna zrywac w taki sposob, albo stawiac mnie w takiej sytuacji, nadepnelam mu na ambicje rowniez, ze takie zachowanie to chyba ponizej jego godnosci i stac go na wiecej, a poza tym to co nas laczy jest tak wyjatkowe, ze jestesmy chyba ponad takie problemy , no i straszliwie przepraszal i w ogole, bo on nie mial tego na mysli, tylko jak sie wscieknie to plecie, to ma gebe niewyparzona i gada bzdury, ktorych wcale nie mysli. I on bardzo mnie prosi, ze jak sie wscieknie to mam go nie brac powaznie. Sprawe generalnie pomogla zlagodzic nalewka pigwowa mojej znajomej, wypita w ilosciach wiekszych niz zwyczajowe i powazna rozmowa po kolei najpierw z Juniorem, potem z Aktualnym.
I tu przypomniala mi sie sytuacja, kiedy tak mu straszliwie dowalilam miesiac temu... Wiec chyba jestesmy na remis. Madrzejsi o nowe doswiadczenia

I jak tu przy takich perturbacjach nie poprawic sobie jakosci samopoczucia czekolada i burbonem?
I pelnoziarnistym, wlasnorecznie upieczonym chlebkiem???

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 00:04   #3186
tutli putli
Przyczajenie

No to po teście.... kurde jak rok temu byłam na tej diecie to nie miałam pojęcia że takie coś jest. Ale fajnie że się dowiedziałam... z testu wynika że jak sprężę pośladki to do połowy marca spadnę na 58 kg. Optymistyczne to. Szkoda tylko że nie mogę zacząć od dzisiaj i muszę zwlekać do połowy stycznia. Ale jak narazie czytam z zaciekawieniem wasze wypowiedzi i przygotowuje się psychicznie do wielkiego starcia
tutli putli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 00:16   #3187
Huni
Raczkowanie

Witam wszystkie!
W nowym roku wszystkiego jeszcze lepszego życzę! I osiągnięcia celów wagowych, także sobie samej...
Melduję się po dłuższej nieobecności, jeszcze nie doczytałam wszystkich komentarzy, ale nadrobię to jutro. Z tego co już widzę zaroiło się tu Śpieszę dziś tylko donieść, że ja się trzymam, spadek całościowy na dzień dzisiejszy to 11 kg, dokladniej będzie jutro... Więc idzie ku lepszemu
Życzę spadków i dobrej nocy!!!
01.09.2010 - 96,2
najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu!
Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010)

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie
Huni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 07:08   #3188
eliza40
Zakorzenienie

Witam

Lanka coś mi się zdaje,że wy podobne charakterki macie może być ciekawie.A baciki się należą jak fr...

Huni dawno Cię nie było.

Ja już dziś zupełnie dukanowo(wczoraj było jeszcze piwko ) i zrzucam to dziadostwo co mi jeszcze ciąży tu i ówdzie
Stary 2010-01-04, 07:30   #3189
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
No właśnie gdzie stare dukaneczki
Bogaczka to ma imprezkę swojego mężusia to się nie odzywa a reszta kobitek
Ja już dzisiaj na dobrej drodze tylko,że jakoś mi się słodkiego chce,muszę sobie coś wykombinować
Oj, tak Pierwsza imprezka za nami

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Zadać czy nie zadać pytanie. Zrobiło się nerwowo.
A co tam zadam:
Jak sprawdziły Wam się wyniki z testu Dukana? Czy test ma tendencje do rozciągania wyników w czasie (jak u mnie), czy też sprawdza się mniej więcej. Czekam na odpowiedzi, mniej na nerwowe uwagi. Pozdrawiam wszystkich !!!
Hmmm... moje wyniki poszły, że tak powiem... się dymać Już miesiąc powinnam być na III fazie a tu II jeszcze nie skończona. Idzie wolniej niż wykazał test

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Ruch jak u ginekologa po wakacjach...

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 07:32   #3190
postanowienie
Raczkowanie

Witam
Dzięki za odpowiedź. Widzę, że tendencja jest taka, że raczej dłużej niż krócej. No cóż, coś co ma być trwałe wymaga więcej czasu i pracy - tak chyba jest ten świat stworzony. Ciekawa jestem tylko czy w tych dniach P+W też się traci wagę czy ona w tym czasie "stoi" i się stabilizuje.
Dzisiaj pierwszy dzień poteinowo-warzywny. Rybka z warzywami już przygotowana do wstawienia. Jadę dalej z tym koksem - nie poddaje się - chodź dzisiaj bolała mnie wątroba (o ile może boleć) - bo raczej nie żołądek. Pozdrowienia dla wszystkich.
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 07:40   #3191
BogaczKa22
Zadomowienie

Wybaczcie, że się nie przywitałam. Dzień Dobry

Witam wszystkie nowe Dukanki, których jeszcze nie przywitałam

Dziś pokornie upraszam o baty Mam 1,5 kg więcej po świętach, sylwestrze i pierwszej imprezce Małża. Cały czas podżeram bakalie, kawałek ciasta tu i ówdzie, wylizuję miski po torcie i efekty są jakie są A chciałam zakończyć II fazę na koniec stycznia - widzę jednak, że w taki sposób to ja do wakacji nie zdążę Jak tu znowu zmobilizować się i grzecznie dukanować
... a dziś robię kolejne 2 torty

Dukan

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 07:42   #3192
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kiltii synti Pokaż wiadomość
Cosmaaaaa ale teraz tak bez złośliwości to radze ściągnąć książkę od wiolqn z podpisu bo naprawdę lepiej wiedzieć i z resztą ja nawet nie kupowałam tej ksiązki tylko ją sobie druknęłam i podkreslaczem potraktowałam jak chcesz to teraz właśnie jednej z nowych wysłalam nowszą wersję książki jak chcesz mogę przesłac ale to dopiero jutro wieczorkiem bo dzisiaj słabo poczta na wp chodzi poszukaj na chomiku też są
Mam juz w pdf od kolezanki.
Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
nie rozumiesz jednej BARDZO waznej rzeczy. Podchodzisz do diety, o ktorej nie masz pojecia, a powinna to byc przemyslana decyzja, o czym pisze Dukan juz na poczatku swojej ksiazki i przestrzega, zeby podejmowac decyzje odpowiedzialnie. Mam wrazenie, ze albo nie zaczelas w ogole czytac ksiazki (gdybys zaczela, to najpierw powinnas przeczytac wstep i informacje ogolne o diecie, potem przejsc do I fazy), albo zrobilas cos bardzo glupiego, czyli przelecialas tylko rozdzial z I faza.

nie piszemy Ci tego, bo jestesmy zlosliwe, ale dlatego, ze w przeciwienstwie do Ciebie mamy wiedze na temat tej diety i nie chcemy, zebys sobie zaszkodzila. zastanow sie.
warto przeczytac CAŁĄ ksiazke, zwlaszcza ze jest dostepna zeskanowana wersja na chomikuj . pl
Juz wczesniej napisalam, mialam zamiar kupic ksiazke w piatek, jak ede w Polsce. I nie oceniaj mnie prosze po dwoch czy trzech moich postach, bo czytam watek, ale to jest juz trzecia czesc wiec ciezko - przynajmniej mi ogarnac to w jeden wieczor.
Robicie z tej diety niewiadomo jaka swietosc, nie wiem jak reszta ale ja poki nie wiem czegos to sie nie biore. Uzyskalam informacje ktore narazie mi wystarczyly by zaczac pierwsz dzien diety, jednak dalej jestem w lekturze.
Cytat:
Izabell może to jakieś postanowienie noworoczne Pięknego
Tak trochę nerwowo się tu zrobiło,ale myslę,że się uspokoi i dziewczyny się wdrożą w dietkę.Dużo zrezygnuje po pierwszym zastoju,bo nie czytają wątku i nawet nie wiedzą,że będą go miały na pewno
Wiecie co ... skoro witacie mnie z gory zakladajac ze nie dam rady to ja podziekuje za takie wsparcie.
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 08:15   #3193
Berlinianka
Zadomowienie

Witam,
to mój trzeci dzień i 3 kg mniej. Martwi mnie, że nie mogę się normalnie wypróżnić, ale może jak przyjdą warzywka za 2 dni, to się ureguluje...
Lecę zaraz na vacum, bo nie bazuje na samej diecie, nie potrafię się przekonać do tezy, że niewielka aktywność wystarczy... ;P
Zapas otrębów mi się kończy, bo kupiłam w grudniu żeby zobaczyć co to w ogóle jest ;D Chłopak mi wczoraj kupił orkiszowe, jak wysłałam go po owsiane! ;D Ale skarmię je rodzicom. Na obiad panga, dobrze, że można z cebulką... :P
Piję hektolitry wody i czerwonej herbaty. Nie mogę z domu wyjść, bo zaraz chce mi się siku! xD
Walczymy dziewczynki! :P

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 08:19   #3194
eliza40
Zakorzenienie

Cosmaaa ale to,że napisałam,że dziewczyny się wdrożą w dietkę to już pominęłaś ?
Będą takie,które zostaną i takie które zrezygnują,wiesz ile tu dziewczyn się przewinęło?
Gdyby nowe dziewczyny przeczytały chociaż 3 część to już by nie było głupich pytań,ale po co przecież prościej jest zadać pytanie po raz dziesiąty.
Stary 2010-01-04, 08:25   #3195
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Chłopak mi wczoraj kupił orkiszowe, jak wysłałam go po owsiane! ;D Ale skarmię je rodzicom. Na obiad panga, dobrze, że można z cebulką... :P
A gdzie on dostał orkiszowe otręby - ja nigdzie ich nie widziałam a chciałabym kupić bo podobno mają fajny skład

A co do pangi, to chyba na początku tego wątku pisałyśmy o niej, że to straszne świństwo i lepiej jej nie jeść

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

... a gdzie podziała się Marzeniątko ???

No i za wiolqn tęsknimy

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Eliza widzę, że sobie świetnie radzisz z poświąteczną nadwyżką Napisz jak się ponownie zmotywowałaś bo ja jakoś nie mam siły coby grzecznie wrócić na proteiny

Dukan

Stary 2010-01-04, 08:29   #3196
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
A gdzie on dostał orkiszowe otręby - ja nigdzie ich nie widziałam a chciałabym kupić bo podobno mają fajny skład

A co do pangi, to chyba na początku tego wątku pisałyśmy o niej, że to straszne świństwo i lepiej jej nie jeść
Kupił je w Carrefour

Panga zła? Wczoraj jadłam makrelę na parze (jak ubolewam, że nie mogę wędzonej!!!! ). A pangi mam zapas na dzisiaj, to innym razem kupię coś lepszego. ^^

Ogólnie nie korzystam z żadnych forów - nie lubię :P, to chyba pierwsze i ciągle nie mogę się odnaleźć w tym serwisie, poza tym nie mam czasu na czytanie całego wątku, ale postaram się nie zadawać głupich pytań, bo widzę niektórych drażnią...

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:01   #3197
eliza40
Zakorzenienie

Bogaczko w święta przytyłam,a do sylwestra udało się zrzucić nadwyżkę i czułam się na balu super a teraz mam jeszcze więcej nadwyżki niż po świętach i jestem wściekła no nie mogę odżałować ,że do tego doprowadziłam.Ale pomyślałam sobie,że nie ma już co przeżywać i trzeba spokojnie sobie dietkować,idzie wiosna ,będziemy piękne Idzie to wszystko dłużej niż powinno,ale idzie,mamy już super wyniki i szkoda tego zaprzepaścić no i mam też dość,że mam jedną parę spodni,które są już na mnie znowu za duże chcę już sobie kupić jakieś fajne ciuchy.
Damy radę kobietki
Stary 2010-01-04, 09:05   #3198
kamaga1
Raczkowanie

Ja chciałam zapytać czy pierski z kurczaka z rożna mogę jeść?albo takie udka zrobione w piekarniku w naczyniu zaroodpornym "Pomysł na"?
Jestem drugi dzień na diecie i planuje obiad
Pozdrawiam
kamaga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:12   #3199
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Cosmaaa ale to,że napisałam,że dziewczyny się wdrożą w dietkę to już pominęłaś ?
Będą takie,które zostaną i takie które zrezygnują,wiesz ile tu dziewczyn się przewinęło?
Gdyby nowe dziewczyny przeczytały chociaż 3 część to już by nie było głupich pytań,ale po co przecież prościej jest zadać pytanie po raz dziesiąty.
No ok. Ja zamierzam wytrwac w tej diecie. Mysle ze rzucanie palenia bylo dla mnie gorsze.
Ja nie wypytywalam przeciez o nic, palnelam pomylke przy fazach to tyle.
Mozesz byc spokojna, nie zrobie sobie krzywdy i podchodze powaznie do diety, bo moje przemyslenia byly dluzsze niz 5minut
Po prostu ta dieta wydaje mi sie najlepsza i najwygodniejsza dla mnie. Mam za soba juz glodowki- najdluzsza 3 miesiace, wyniszczony organizm ktory po 4 prawie latach nadal dochodzi do siebie. Wiem ze nie moge zrobic diety i wrocic do starych nawykow typu fast foody, kilogramy slodyczy i slodzonych napojow- bo mnie to zgubilo. Ja potrzebuje zmiany na stale i wlasnie do tego daze.
Stary 2010-01-04, 09:31   #3200
eliza40
Zakorzenienie

Cosma ogólnie pisałam o wszystkich dziewczynach,nikogo nie cytowałam.
Oczywiście,że masz nasze wsparcie i gratuluję rzucenia palenia Ja rzuciłam 10 lat temu i przytyłam wtedy 10 kg.Podjadałam sobie czipsy i paluszki i inne głupoty.Także przy rzucaniu palenia ta dietka Ci się przyda,a jest skuteczna co widać po zdjęciach .Wiadomo,że u osób ,które już stosowały jakieś diety może to iść wolniej,będą zastoje nawet 2 miesiące,ale trzeba dalej robić swoje.
Stary 2010-01-04, 09:37   #3201
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

z roboty mnie wyrzuca jak bede tak siedziec i czytac co nasmarowalyscie podczas mojej nieobecnosci. Moze jakies streszczenie? Eliza, BogaczKa - dzialos ie cos o czym powinnam wiedziec?

Urlop udal sie pieknie. Oprocz stresu w piatek 18tego gdy mielismy leciec gdy myslalam ze zejde na zawal przynajmniej 3 razy pozaostale 2 tygodnie cudownie leniwe. Temperatura 22-26 stopni przy czym slonce palilo tak ze musielismy uzywac kremu z filtrem 50.

Dietetycznie kompletna porazka. Jakiekolwiek proteiny na wyspie kosztuja majatek, wiec jechalam na samych weglowodanach do bolu: biale pieczywo, nutella, makarony, kuskus, zupki w proszku itd. Lody i slodkie wino non stop. Resultat: -0.5kg. Duzo biegalam i to mnei uratowalo. Czasem nawet 2x dziennie. Jak oboz przetrwania: 9km i 10 dlugosci przed sniadaniem, 15-19 km i 20 dlugosci basenu na kolacje. W sumie przez te 2 tyg przebieglam 125km. Tak wiec na III fazie wystarczy dorzucic troche aktywnosci fizycznej i kg nadal spadaja.

Szczerze mowiac mam tak dosc wegli ze nei moglam sie doczekac kiedy wroce na proteiny.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:44   #3202
Rosvita
Przyczajenie

Trzeci dzień
Rosvita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:54   #3203
dominika52141
Raczkowanie

GG do dominika52141

Witam Was Kochane Dukaneczki te stare i te nowe.Ja troszeczkę tzn. m-c odpuściłam sobie z dietką ,ale teraz wraca do Was jak dawniej. Ale tylko dlatego ponieważ nie czulam się najlepiej. Przytyłam tylko 1,5kg. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ,ale zaczęłam od uderzeniówki 3dni ,dzisiaj ostatni. Wiem ,że żle zrobiłam Bo według Dukana to powinnam przejść na II fazę. Alee po dwóch dniach 1kg mniej ,ale to dopiero początek.

start 02.01 60kg
cel 31.03 55kg wg. Dukana

Pozdrawiam serdecznie !
dominika52141 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 10:01   #3204
eliza40
Zakorzenienie

Wiolqn super ,że wypoczynek się udał i podziwiam Cię,że jeszcze Ci się chciało biegać,ja bym leżała jak jakiś naleśnik tylko No ale za to Ty sobie pojadłaś i jeszcze schudłaś a my,aż wstyd
A powinnaś oczywiście wiedzieć,że wrzuciłyśmy swoje zdjęcia ja i Bogaczka i jeszcze inne dziewczyny,także jak chcesz to nas pooglądaj.
Stary 2010-01-04, 10:02   #3205
e_di
Przyczajenie

Hej witam wszystkie nowe dukaneczki i pozdrawiam
Ja po 2 tygodniach laby świątecznej nawet nie wchodzę na wagę bo po co???? jeszcze motywację stracę. I tak od dzis powrót do normalności dukanowej, zważę się za tydzień i dokładm sobie, narazie poł godz. jazdy rowerem, który kupił mi mąz w prezencie gwiazdkowym.

Dla wszystkich mających problemy ze znalezieniem skrobii kuku i innych dieteczynych nam potrzebnych produktów polecam allegro, tam znalazłam sklep ze zrowa zywnoscią i się zaopatruję, ( jest nawet jakiś produkt, który zastepuje kako, sypie sie go mniej a kalorycznosc prawie tyle co nic) chociaz dzisiaj otworzyli u mnie w mieścinie sklep ze zdrową żywnością więc idę zobaczyć co tam mają

Edytowane przez e_di
Czas edycji: 2010-01-04 o 10:03
e_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:07   #3206
Rosvita
Przyczajenie

Ale ze mnie gapa,
Witam wszystkich, u mnie mały sukcesik czyli nie skusiłam się na słodycze,mężuś jest pod wrażeniem ale to raczej zasługa piersi z kurczaka nie moja silna wola, po tym obiadku czułam się tak pełna ze niemal chora a zjadłam niewielką ilość. Jeszcze raz zrobiłam test Dukana i podał mi bardziej optymistyczną wersję. Ważyć będę się po 5 dniu I fazy ale pewnie będzie tak jak przewidział test 1,9 albo mniej Szkoda że to dopiero 3 dzionek
Rosvita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:19   #3207
Didier
Rozeznanie

Jeeeesssoooooooo ale napisalyscie...
ja tu sobie w sobotke do 102 stronki doczytalam i na luzie ze te kilka postow co przybeda w niedziele to doczytam w poniedzialek rano a tu dzisiaj wchodze i co 5 stron nowych ! a zanim doczytalam to i 108 wskoczyla

ja sie zapomnialam zwazyc dzisiaj rano, tydzien protein zakonczylam
dziewczyny jak macie skan tej nowej ksiazki to wrzuccie wszystkim tutaj

a i ja mam pytanko: ja na PW zajadam fasolke szparagowa a tu sie okazuje ze dopiero na 3. fazie mozna i jaka to jest zielona fasolka

pozdrawiam wszystkie Dukanki szczegolnie nowe - oby starczylo wam zapalu

ps. nerwowo troche rzeczywiscie sie zrobilo
ps2. wiolqn witaj z powrotem
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:25   #3208
e_di
Przyczajenie

Dziewczyny zachcialo mi się owoców morza, kupione w zamrażalniku leżą bo nie mam pomysłu jak je zrobić, przepisy dukana z ksiązki jakoś mi nie podeszły.

Może któraś z Was ma sprawdzony prosty przepis?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość

a i ja mam pytanko: ja na PW zajadam fasolke szparagowa a tu sie okazuje ze dopiero na 3. fazie mozna i jaka to jest zielona fasolka
ja nie znam innej zielonej fasolki jak własnie szparagowa więc wg mnie to o nią chodzi
e_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:38   #3209
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
szparagowa mozna w II fazie. Po francusku to wlasnei jest zielona fasolka. To jedyna dozwolona

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:43   #3210
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Jestem pewna ze gdyby nie palenie to nie potrzebowalabym diety. Swoja droga gdybym jej nie potrzebowala to dalej bym sobie dogadzala roznymi slodkosciami, wiec nie wyjdzie mi to na zle a na dobre- mam nadzieje

Jak widac w 3 tygodnie podniesc swoja wage o ok 7kg to nic przyjemnego ani trudnego

Mam nadzieje ze rownie dobrze bedzie ta waga spadac, a ja bede sie cieszyc ze odnioslam kolejny sukces w walce o siebie i ze soba.

Jak narazie zadlam jogurt, wypilam kawe, kefir i zaraz bede jesc jajka na miekko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości