Wszystko o Avonie - cz. 9 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-04, 16:26   #91
Oja 84
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 9

oj widzę, że nie ja jedna ciężarówka na tym forum ja na dniach będę rodzić i boję się, że nie zdążę doczekać paczki z zamówieniem a jutro będę je składać hehe Co do balsamowania się to używam specjalnego kremu na rozstępy z apteki- Fissan i nie mam na brzuchu ani jednego rozstępu za to na piersiach mnóstwo-ale to moja wina bo o nich zapominałam żeby smarować, nieregularnie smarowałam je tym kremem do biustu z solutions. Natomiast robię zapasy trilaserów i tych innych z anev modelujących sylwetkę i zaraz jak urodzę biorę się za siebie bo tak to w czasie ciąży bałam się ich używać. Ale słyszałam, że seria oliwkowa z Planet Spa jest dobra dla kobiet w ciąży, że świetnie nawilża
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 16:43   #92
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Witam i ja w Nowym Roku i nowym wątku!
Renia, jak dostanę lakier Vanilla shake to wkleję zdjęcia
Ciekawa jestem wody aromadisiac, wzięłam dla siebie w ciemno, żeby dobić do 500
czekam więc z niecierpliwością
miałam chrapkę na tą wodę ale najpierw muszę zużyć te flakoniki które czekają na półce

wiecie może czy przychodzi dwufazowy płyn do demakijażu z wyprzedaży?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 16:47   #93
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

mam wysawioną fakturę - w brakach krople przyspieszające wysychanie lakieru

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 17:08   #94
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
oj widzę, że nie ja jedna ciężarówka na tym forum ja na dniach będę rodzić i boję się, że nie zdążę doczekać paczki z zamówieniem a jutro będę je składać
Ale słyszałam, że seria oliwkowa z Planet Spa jest dobra dla kobiet w ciąży, że świetnie nawilża
Co do serii oliwkowej - racja, jest doskonała do nawilżania Pamiętam jak moje pierwsze dziecko nie lubiło wsmarowywania czegokolwiek po kąpieli, aż pokazałam taki krem "dla kosmitów" z zielonymi granulkami, które po chwili znikają
I ten krem jest na podorędziu i do stópki i do otarcia i do wymęczonych zabawą kolanek
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 17:19   #95
JoaaNN
Raczkowanie

GG do JoaaNN

Witajcie avonomaniaczki! Mam pytanko odnośnie 1/2010, mianowicie oferty szczotek. Te ceny są koło nich podane to te, ile bede musiala zapłacić przy zakupie dowolnego produktu, czy trzeba od nich odjąć 50% ?
Jeżeli to te 1 ceny to troche chyba naciągają nas, bo np szczotka z naturalnym włosiem kosztuje 24,9 bez promocji, a tu 17,5...
A przy reszcie to już całkiem, zaledwie 3zł oszczędności i gdzie tu te 50% ?

Fejsbookuję facebook.com/UDzoany
JoaaNN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 17:30   #96
malgosia27
BAN stały

Witam dziewczyny w nowym roku
Co do rozstępów w ciąży to ja przy pierwszej ciąży kupowałam i wsmarowywałam w siebie Mustelę i brzuch mam i tak calutki w dużych rozstępach,przy drugiej ciąży nie smarowałam się niczym,bo już nie było sensu
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 17:33   #97
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

odczytałam teraz fakture, zamówiłam szczotki i grzebienie z tej promocji za 50 % zamówiłam szampony odżywki w stosunku 1:1 a co do czego na fakturze szczotki są z opustem 10 % też tak macie??
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 17:46   #98
eleonorka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
odczytałam teraz fakture, zamówiłam szczotki i grzebienie z tej promocji za 50 % zamówiłam szampony odżywki w stosunku 1:1 a co do czego na fakturze szczotki są z opustem 10 % też tak macie??
Zawsze jest 10% upustu przy promocjach takiego typu jak: kup coś z danych stron a coś kupisz za tyle lub jeśli wydasz z katalogu daną kwotę to coś nabędziesz za taką
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 18:04   #99
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaaNN Pokaż wiadomość
Witajcie avonomaniaczki! Mam pytanko odnośnie 1/2010, mianowicie oferty szczotek. Te ceny są koło nich podane to te, ile bede musiala zapłacić przy zakupie dowolnego produktu, czy trzeba od nich odjąć 50% ?
Jeżeli to te 1 ceny to troche chyba naciągają nas, bo np szczotka z naturalnym włosiem kosztuje 24,9 bez promocji, a tu 17,5...
A przy reszcie to już całkiem, zaledwie 3zł oszczędności i gdzie tu te 50% ?
taniej o 50% w stosunku do ceny regularnej.. i wszystko się zgadza, szczotka z naturalnym włosiem kosztuje 35zł a w tej promocji tylko 17,50..
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 18:05   #100
evilcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
wzornik to bodaj 25 szpatułek na metalowym kółku http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=118 a miniwzornik to 5 szpatułek luzem... wszystkie są puste, pomalować musisz sama niestety..
Aha, dziękuje To, że trzeba samemu to niestety już wiedziałam

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Też wolałabym Ungaro Fever! Zamówiłam Aromadisiac z programu motywacyjnego jestem zawiedziona. Pierwsze wrażenie było fajne, ale po ok 15 minutach, ani ja ani moja siostra nie byłyśmy w stanie dłużej tego wdychać, poszłam się umyć!
Co gorsza, pokazywałam ją już chyba wszystkim znajomym, NIKOMU się nie podoba!
Wąchałam dzisiaj obie wersje, tzn. dla Niej i dla Niego. Dla Niej, za słodka, ma coś drażniącego w sobie. Lubię słodkie zapachy, ale ten do nich nie należy. Za to dla Niego mi się całkiem całkiem podobał
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 18:37   #101
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

dzwoniłam do kuriera-niestety nie będzie wcześniej paczek
zamroziło ich czy co...
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 18:45   #102
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
czekam więc z niecierpliwością
miałam chrapkę na tą wodę ale najpierw muszę zużyć te flakoniki które czekają na półce

wiecie może czy przychodzi dwufazowy płyn do demakijażu z wyprzedaży?
Oj, ja mam te wode i już drugi miesiąc się z nią meczę ... Drugiego flakonika na szczęście pozbyłam się na podchoinkowy prezent. Wyjątkowo felerny zapach wg mnie...
Stary 2010-01-04, 18:52   #103
crescent
Zakorzenienie

kurcze...dzwonilam wlasnie na avon nonstop..chcialam sie dowiedziec o jedna konkretna rzecz i zanim skonczylam juz uslyszalam wyjasnianie...ja tej...w ogole nie zrozumiala o co mi chodzi a juz sie wciela...czy oni maja tam na czas?? przerwalam jej to mowila do mnie tonem ze az zlodowacialam...

poza tym kilka razy sie spotkalam- np w kwesti zegarkow eternal, ze powiedziano mi tam ze netto sie wlicza co mnie uradowalo a okazalo sie calkiem inaczej... łaske robia ze pracuja, czasami mam takie wrazenie...:/
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:00   #104
19patka88
Raczkowanie

kurcze dziewczzyny czy tez miałyscie moze podobna sytuacje?? Dzisiaj miałam dzien składania z kat 01,złozyłam zamówienie,pisze mi cały czas ze pobrane do realizacji dodam jeszcze ze nie miałam zapłaconej fakturki z kat 16 która miałam zapłacic 24grudnia a ze swieta wypadały i jeszcze jedna znajoma zalegała mi z zapłata to zapłaciłam im dopiero dzisiaj,ze swojego konta bankowego zrobiłam przelew (musiałam 5 zł wiecej bo sobie dodali ) i czy zwiazku z tym moga mi nie zrealizowac paczki na pierwszy termin?? Poraz pierwszy mi sie zdarza taka sytuacja od kiedy jestem w Avonie (a juz troche jestem) wiec nie wiem jak to jest
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:18   #105
andziat
Zakorzenienie

jak miałaś termin płatności na 24 to raczej na pewno ci paczkę wstrzymali i puszczą dopiero jak będą mieli wpłatę na koncie, czyli prawdopodobnie na II regularny termin. Tak mi się wydaje.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:24   #106
szancik
Raczkowanie

Powodzenia wszystkim "Ciężarówkom"
ja mam jeszcze 3 miesiace i narazie nie widze rozstepow, to moja pierwsza ciaza. Przyznam sie ze nie używam na brzuch i piersi zadnych kremow i balsamow tylko olejek dla kobiet w ciazy mam nadzieje ze to wystarczy a kiedy moga pojawic sie pierwsze rozstepy??
PS.
Sorrki, że troche nie na temat
Stary 2010-01-04, 19:25   #107
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczzyny czy tez miałyscie moze podobna sytuacje?? ........(
Jeżeli jeszcze dzisiaj albo jutro wpłyną im te pieniążki i będziesz je miała zaksięgowane na swoim koncie (znaczy saldo 0zł), to możesz być pewna, że zrealizują paczkę. Jeżeli jednak AVON będzie działać tak jak zawsze działa, to nie masz co liczyć na tą paczkę.
Moja rada, co możesz zrobić: poczekaj do jutra do ok 12, jeżeli po tej godzinie nie będziesz miała podglądu w danych finansowych, albo faktury elektronicznej (o ile masz włączoną tą funkcję), po prostu zadzwoń do nich i przedstaw im swoją sytuację.
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:29   #108
JoaaNN
Raczkowanie

GG do JoaaNN

Dzięki za info już kapuję ;P
a odnośnie szczotki, ona jest drewniana?;D Nie miałam okazji jeszcze jej zamawiać więc nie wiem;/

Fejsbookuję facebook.com/UDzoany
JoaaNN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:36   #109
mazia84
Raczkowanie

Melduje się w 9 części

Dzisiaj otrzymałam paczke z katalogu 3 i już obejrzałam katalog 4. Niestety nie mam możliwości zeskanowania ale napiszę póki nie pojawi się katalog co wg mnie jest ciekawego:

1. Próbka nowej intensywnej kuracji antycellulitowej Anew Clinical w każdym katalogu i cena promocyjna pełnowymierowego produktu 39 zł przy zakupach z katalogu za 29,90 zł.

2. Przy zakupie tuszów SuperShock, Pełnia Rzęs i superpodkręcającego preparat do demakijażu gratis tusze są w cenie 24,9

3. Oferta na kolorówkę lakiery błyszczyki, konturówki do powiek i nail experts- 1 za 19,90, 2 za 23zł

4. Planet Spa 2 za 34,90

5.Zestaw moc świeżości zawierający:
-dezodorant w kulce Tropics
-Ujędrniający balsam do ciała SSS
-Oczyszczający żel i tonik 2w1 Naturals
-Zeł pod prysznic Tropics 250ml
-Nabłyszczający szampon z odżywką 250ml
za 25,00zł

Co do intensywnej kuracji antycellulitowej to jest ona dostepna w demo do k03 w cenie 41zł więc wychodzi na to że się nie opłaca brać w demo bo każda z nas na pewno uzbiera 29,90zł zamówień aby móc zamówić ten produkt w cenie 39zł.
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:44   #110
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość

Co do intensywnej kuracji antycellulitowej to jest ona dostepna w demo do k03 w cenie 41zł więc wychodzi na to że się nie opłaca brać w demo bo każda z nas na pewno uzbiera 29,90zł zamówień aby móc zamówić ten produkt w cenie 39zł.
No to faktycznie się to demo nie opłaca! Tylko od tych 39zł będzie pewnie upust 10% (masz może HT, pisze tam coś na ten temat?)
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:49   #111
83evelinka
Zadomowienie

mazia84 dzięki za pierwsze info o nowościach!!!
Stary 2010-01-04, 20:06   #112
renia0809
Wtajemniczenie

jeśli istnieje taksa sytuacja: zareklamowałam wadliwy produkt, telefonicznie uznali i bez odsyłania wadliwego powiedzieli że doślą nowy kolejnym razem jednak brakowało go w kolejnej paczce więc zadzwoniłam i wyjaśniłam sytuację jednak prosząc tym razem o niedosyłanie produktu tylko o korektę salda
teraz pytanie:
czy korekta salda w tej sytuacji wpłynie na obniżenie bazy mojego upustu? tzn. przykładowo zamówię za 500 zł i będę miała upust 30% a oni odejmą wartość tego produktu i upust spadnie mi do 25%
może to troszkę zawiłe ale mam własnie taka sytuację na pograniczu i obawiam się ze stracę ten wyższy upust
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 20:45   #113
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczzyny czy tez miałyscie moze podobna sytuacje?? Dzisiaj miałam dzien składania z kat 01,złozyłam zamówienie,pisze mi cały czas ze pobrane do realizacji dodam jeszcze ze nie miałam zapłaconej fakturki z kat 16 która miałam zapłacic 24grudnia a ze swieta wypadały i jeszcze jedna znajoma zalegała mi z zapłata to zapłaciłam im dopiero dzisiaj,ze swojego konta bankowego zrobiłam przelew (musiałam 5 zł wiecej bo sobie dodali ) i czy zwiazku z tym moga mi nie zrealizowac paczki na pierwszy termin?? Poraz pierwszy mi sie zdarza taka sytuacja od kiedy jestem w Avonie (a juz troche jestem) wiec nie wiem jak to jest
Jeśli masz termin płatności zaległy i co więcej doliczyli Ci 5zł, to paczki nie spakują na 100%. Ale jeśli dzis przelałaś z konta pieniądze w czasie pozwalającym sesji wychodzącej na jego wyjście, to złóz zamówienie ponownie teraz - wpłate zaksięgują Ci ok. 9 rano, a faktury wystawiają ciut później, więc nie bedziesz miała blokady.
I jeszcze jedno - firmy nie interesuje, ze były świeta czy że klientka zalega z platnościami. I tak kredytuja paczki, więc oczekują na wpłatę za nie 21 dni nie dłużej

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez szancik Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze 3 miesiace i narazie nie widze rozstepow, to moja pierwsza ciaza. Przyznam sie ze nie używam na brzuch i piersi zadnych kremow i balsamow tylko olejek dla kobiet w ciazy mam nadzieje ze to wystarczy a kiedy moga pojawic sie pierwsze rozstepy??
PS.
Może i trochę nie na temat, ale pisałyśmy o balsamach z serii Anew, które przeciwdziałają rozstępom w ciązy, więc jednak nawiązanie do tematu jest

Ja w pierwszej ciąży rozstępy właśnie "wyhodowałam" w ostatnich miesiącach... I do końca życia nie zapomnę tej traumy i łez w dniu kiedy zamiast ślicznego okrągłego brzusia zobaczyłam oprócz niego obleśle czerwone jakby blizny. One teraz są jasne i tylko pomarszczone (chwała Bogu mam ich tylko kilka), ale zawdzięczam tę pseudoozdobę na brzuchu tylko swojej głupocie.....
Stary 2010-01-04, 21:36   #114
crescent
Zakorzenienie

mam pytanie czy pojedynczy cien do powiek white pearl jest z połyskiem? nie moge sie go doszukac na KWC a karte kolorów zapodziałam...:/ kiedys dawali przy polysku gwiazdki i sytuacja byla jasna...
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 21:43   #115
monic84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
ja zamówiłam do siebie ten róż z wyprzedaży , pewnie też bedzie w brakach;/
ja zamawialam roz i dostane go

zamowienie skladalam 30.12

u mnie w brakach pedzel z ostatnich stron
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 21:43   #116
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was widziała nowe błyszczyki Color Trend?? Jaki dają efekt na ustach - kryjacy czy transparentny?
W poprzedniej części było tylko to:
Cytat:
błyszczyk "słodkie serduszko" z CT kolory takie jak w katalogu, Playful Pink i Golden Splendor maja bardzo dużo drobinek błyszczących, Rose Quartz też ma ale zdecydowanie mniej, są bardzo subtelne, jakby drobniejsze
Cytat:
pachną truskawkowo, tak trochę jak jakieś cukierki truskawkowo-śmietankowe
Ja zamówiłam Rose Quartz i pewnie w weekend już będę miała

W brakach z kat.01 z netto biżuteria Judy.

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 22:02   #117
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szancik Pokaż wiadomość
PS.
moja też pierwsza rozstępy mogą pojawić się w każdej chwili, ale w szczególności kiedy skóra najszybciej się rozciąga, ja zaczęłam się smarować dopiero jak zaczął mi brzuszek rosnąć czyli przełom 5 /6 mies
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 22:02   #118
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
jeśli istnieje taksa sytuacja: zareklamowałam wadliwy produkt, telefonicznie uznali i bez odsyłania wadliwego powiedzieli że doślą nowy kolejnym razem jednak brakowało go w kolejnej paczce więc zadzwoniłam i wyjaśniłam sytuację jednak prosząc tym razem o niedosyłanie produktu tylko o korektę salda
teraz pytanie:
czy korekta salda w tej sytuacji wpłynie na obniżenie bazy mojego upustu? tzn. przykładowo zamówię za 500 zł i będę miała upust 30% a oni odejmą wartość tego produktu i upust spadnie mi do 25%
może to troszkę zawiłe ale mam własnie taka sytuację na pograniczu i obawiam się ze stracę ten wyższy upust
niestety korekta wpłynie na twój upust i będziesz miała 25%
ja mam podobną sytuację i zobaczę jakie będę miała zmówienie, czy będzie mi się opłacało robić zwrot teraz czy w następnym katalogu.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 22:22   #119
mazia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
No to faktycznie się to demo nie opłaca! Tylko od tych 39zł będzie pewnie upust 10% (masz może HT, pisze tam coś na ten temat?)
No jest na te 39zł 10% opustu ale to nie zmienia faktu że się w demo nie opłaca.
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 22:43   #120
ewa_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
moja też pierwsza rozstępy mogą pojawić się w każdej chwili, ale w szczególności kiedy skóra najszybciej się rozciąga, ja zaczęłam się smarować dopiero jak zaczął mi brzuszek rosnąć czyli przełom 5 /6 mies
ja smarowałam się zwykłą oliwką i na brzuchu roztępów nie mam ale na biuscie niestety sa, zauwazyłam je jak przestałam karmić no i niestety zaden krem już mi nie pomoże a próbowałam różnych wynalazków

ewa_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości