|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Majkela ogromne GRATULACJE !!! Ale z Adasia to kawał mężczyzny ![]() Cytat:
Z pewnoscią nie jest Ci łatwo moja przyjaciółka wtedy jak się dowiedziała też była w zaawansowanej ciąży i też sama w UK z nim (nie mając nikogo tam) ...nikt nic nie wiedział...tylko ja ...gadałyśmy na skypie...godzinami...ona nie wiedziała co ma robić...zwłaszcza że go kochała no i bała się zostać sama z dzieckiem.... Wiadomo że mysli się o tym by dziecko mialo normalny dom i mamę i tatę... Kilka miesięcy trwało to zanim dojrzała do tego by spakować walizki i z podkulonym ogonem wrocic do mamy do PL. Walczyła o tą milość ale się nie udało...mimo obiecanek ,cacanek z jego strony...co tydzień odkrywała nowe kłamstwa i kłamstewka..... Obiecywał że to tylko raz...potem że kilka....przysięgał na zdrowie nienarodzonego dziecka ...a okazało się że to była grobsza sprawaaaa...ehhhhhh długo by pisać........ Bądz dzielna...kochanie Pamiętaj nie jesteś SAMA! i wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-04 o 18:19 |
||||
|
|
|
#4262 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba mam ciążową sklerozę, bo nawet do malża się śmiałam, że masz wizyte w ten sam dzien co ja - miałam mieć na 9:30, ale tż wypadła rano jakaś rozprawa i przełożyłam na 12. Więc się chyba nie spotkamy Co do wizyty to zastanawiam się nad corfamedem, bo długo tam chodziłam i znalazlam też bliżej klinikę na Zakrzowie - Multimedica, czy coś takiego. Podobno jakaś dobra babka od usg tam przyjmuje...Jutro będę dzwonić, dowiem się kiedy i za ile wizyta No i w przyszłym tygodniu jadę też na kliniki - mają tam lekko olewające podejście, ale wymuszę usg, bo w końcu przy cukrzycy trzeba wiedzieć czy dziecko nie za duże jest....O lala, ale laska ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyty u lekarzyCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale dziś wysyp ![]() Ja wróciłam z zakupów. Mam już wszystko Oprócz wózka, ale to dziadkowie będą załatwiać. Jutro pakuję torbę, no i tak za 2-3 tygodnie mogę rodzić
|
|||||||
|
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
majkela ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!! Kawał chłopa z Adasia
![]()
Edytowane przez gosbaj Czas edycji: 2010-01-04 o 18:44 |
|
|
|
#4264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprzątanko,układanie,pran ie i prasowanie.Co prawda wszystko robię w żółwim tempie,ale idzie powoli.Ty się teściową nie stresuje,bo nie warto.Łóżeczko możesz posłać w dniu powrotu ze szpitala,bo to nie zajmuje całego dnia tylko chwilkę,a wypisy są rano.Także spokojnie.... Cytat:
Kochana,bardzo współczuję sytuacji.Mam jednak nadzieję,że uda Wam się wspólnie wszystko polatać do kupy i dasz radę wybaczyć mężowi i ponownie mu zaufać.Pamiętaj jednak,że tylko i wyłącznie robienie czegoś "dla dobra dziecka" nie wróży nic dobrego.Porozmawiajcie sobie szczerze i dajcie czasu.Czas leczy rany,a pośpiech to zły doradca Mogę się tylko domyślać o co chodzi i jak ci ciężko.Ale nie ma to jak szczera rozmowa,no chyba,że wszystkie środki już zawiodły a ty wiesz że nie dasz rady unieść tego ciężaru. Trzymam za ciebie mocno kciuki i za wasze małżeństwo/rodzinę która na tygodniach się powiększy. Głowa do góry
|
|
#4265 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Asiuulka dzięki za kolejne dobre informacje Cytat:
Może będzie tak jak u przyjaciółki pysiamn. Nigdy nie wiadomo, jakie scenariusze napisze nam życie, ale na pewno jakoś ta sytuacja z czasem się rozwiąże. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
majkela gratulacje!!!!ale adaś duzy chłopak!!!
![]() a ja znów spałam a teraz zostałam na 3godziny sama i mam zakaz rodzenia bo tż wyjechał 60km od miasta. castilla jaka z ciebie laska |
|
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
Majkela - gratulacje!!no i zdrówka dla Adasia
![]() Castilia - trzymaj się, masz maleństwo i dla niego musisz być silna - skoncentruj się teraz na macierzyństwie bo mamą dla tego dzieciątka będziesz już zawsze a chłopy... cóż, taka smutna zyciowa prawda że raz są a raz ich nie ma - wiadomo że żadna nie marzy o takim scenariuszu jednak niestety się zdarza jeśli życie pod jednym dachem z mężem to dla Ciebie zbyt duży wysiłek emocjonalny, nie zastanawiaj się - spakuj torbę i jedź tam gdzie będziesz czuła się bezpieczna i gdzie będziesz miała wsparcie - do rodziców, do przyjaciółki... no i główka do góry ![]() a ja dziś już prawie całkowicie zakończyłam etap kupowania - poszłam za waszym przykładem i zakupiłam mini kosmetyki w rossmannie, wykupilam pol apteki i naprawdę drobiazgi zostały do uzupełnienia jutro (jak dobrze pójdzie) się będę pakować albo przynajmniej mentalnie się do tego przygotowywać ![]() dziś zauważyłam że zaczęła mi wypływać siara z piersi, dobrze że kupiłam sobie wkładki laktacyjne za wczasu!! |
|
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Płakać mi się chce, moja szwagierka rodzi ma ten termin co ja, oczywiście 3 mam kciuki, ale tak bym chciała i ja
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
Majkela
![]() Duży chłopczyk Castilia trzymaj się. najwazniejszy jest teraz dzidziuś. Będzie dobrze, wszystko się ułoży. Jesteśmy z Tobą |
|
|
|
#4271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
muszę spadać bo mąż mnie pogania (musi na allegro wejść )
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Kasya napisala : " Jutro o 9 rano maja mi robic cesarke
Trzymajcie prosze kciuki "Majkela GRATULUJE !!!!! Asiuulka thx za info Castilia wspolczuje i sciskam mooocno
|
|
|
|
#4273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eudaimonia....Ty już też na ostatnich nogach widzę z opisu.Tylko czekać jak się rozpakujesz
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
no własnie rybcia nie panikuj bo ja jeszcze w kolejce czekam
![]() kasya bedzie dobrze trzymamy kciukole |
|
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
castilia - trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło, naprawdę ciężka sytuacja i bardzo Ci współczuję, że to akurat w takim momencie życia się przytrafia... mam nadzieję że wszystko Ci się poukłada
majkela - GRATULEJSZYN!!!!!!!!! olivia - trzymam za jutro
|
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak patrze i widze ze codziennie ktoras sie rozpakowuje: wczoraj fleur, dzisiaj Majkela a jutro Kasya........widac ze na wylocie juz jestesmy.
Ja z jednej strony bym chciala juz urodzic (mimo iz mam jeszcze 24dni) bo juz nie moge sie doczekac. Ale z drugiej strony teraz jestemy na etapie zalatwiania papierkowej roboty w zwiazku z naszym kredytem na mieszkanie. W przyszlym tygodniu idziemy podpisac umowe w banku potem notariusz, pozniej jeszcze musze isc zlikwidowac ksiazeczke mieszkaniowa. No i to wiadomo troszke potrwa a beze mnie i moich podpisow to robota stanie wiec wole to zalatwic i niech sie dzieje co chce......Wlasnie ugotowalam pyszny gulasz na jutrzejszy obiadek
|
|
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Tak myślę, że Zebra nawet jak będzie już w domku, to nie będzie już tak często pisała, bo będzie zajęta synkiem.
Ale też jestem ciekawa kiedy wyjdą ze szpitala. A tak na marginesie, ciekawe kto znajdzie się na podjum w tym wątku, bo pewnie już nie Zebca dużo by miała pisania
|
|
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela niezły klocuszek
![]() Kasya ![]() Castilia |
|
|
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
No tak od wczoraj newsy ...i jutro lub środa jeszcze Olivka
![]() Rybcia...i na Ciebie przyjdzie czas ...spokojnie Wiem jak to jest czekać bo z Kubą czekałam po terminie prawie dwa tygodnie... Cytat:
![]() Cytat:
Zebcia tyle wcześniej napstrykała....że nadal jest na 2 miejscu ![]() Na pierwszym Aldii
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-04 o 20:59 |
||
|
|
|
#4284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Pantee, sorki bo bym Cię wprowadziła w błąd. |
||
|
|
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
Jejku.....wogóle mi dzisiaj Wizaz nie działa
A tu tyle newsów Mamuśki gratulacje...Adaś kawał klocuszka!!!!!!!! Trzymamy kciuki dalej!!!!! Castilla piękna mamuśka z Ciebie |
|
|
|
#4286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aldii kamyil gratuluję zakupów gosbaj skoro masz tyle papierkowej roboty, to może maluch nie będzie sie spieszył ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co prawda jeszcze nie koniec tej części, ale też się przyłączam dla oklasków dla aldii ![]() A swoją drogą to ciekawe ile nas jeszcze zdąży się rozpakować w tej części
|
|||
|
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
taaaak.. ja już marzę o porodzie. jak dla mnie mógłby być nawet za 5 minut;-))))
|
#4289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no mi sie jednak wydaje, że Pantee powinna mieć przedłużony macierzyński o te 2 tyg, co wypadają ferie, ale jak już napisałam najlepiej dopytać u źródła, tzn kogoś z pracy - dyrekcję, w sekretariacie. Wtedy będą najpewniejsze wieści ![]() *************** A moje Dziecię, to tak sobie upodobało prawą stronę brzucha, że aż się boję co to będzie za jakiś czas... Jak mi się rozpycha/rozciąga kopytkami, to aż mnie skręca z bólu, a ja mam termin na koniec lutego, więc Dziecię coraz większe będzie... ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
nie nadrobie pewnie juz nigdy tego wszytskiego... Pisze tylko, ze w domku juz jesteśmy i lece karmic chyba trzeba Gratuluję i tu Majkela i trzymam za Was kciuki dziewczyny napisze wiećej może jak mały da
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

...a okazało się że to była grobsza sprawaaaa...

Chyba mam ciążową sklerozę, bo nawet do malża się śmiałam, że masz wizyte w ten sam dzien co ja - miałam mieć na 9:30, ale tż wypadła rano jakaś rozprawa i przełożyłam na 12. Więc się chyba nie spotkamy 
"
"...
wolę iść odespać godzinkę niż na wizażu siedzieć z oczami na zapałaki, wybaczcie kochane
W dodatku baby blues na całego u mnie. Poza tym
ale na szczeście już się pozbyliśmy cholerstwa i mamy teraz śliczny okrąglutki brzusio bez kikutka

trzymaj się. najwazniejszy jest teraz dzidziuś. Będzie dobrze, wszystko się ułoży. Jesteśmy z Tobą
)