|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ja i moja matka
Ale w moim odczuciu Twoja miara jest bardzo niesprawiedliwa, bo kilkoma zdaniami dalaś do zrozumienia, że tacy ludzie jak m.in. ja są leniami i niezdarami życiowymi
Zgadza się i to bardzo, a już wymądrzanie się i robienie z siebie przez 16latki autorytetu dla 2 razy starszych od siebie to już standard.
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja z moim chłopakiem bardzo byśmy chcieli założyć rodzine i co z tego? Gdzie będziemy mieszkać? Za co żyć a gdzie jeszcze dziecko. U mnie w mieście, żeby wynająć mieszkanie trzeba mieć ok 1500 zł, do tego jeszcze oplaty. Już nawet nie myśle o jakiejkolwiek rozrywce. A moim zdaniem Matka to zawsze Matka, powinna mieć taki sam szacunek do mnie jaki ja mam do Niej. Nie jednego wyróżniać a drugiego poniżać. Tak samo pomagać jeśli potrzebuję pomocy, jak i ja bym jej pomagała na starość, kto wie jak to będzie. Bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że Twoja mama zmądrzeje. A teraz póki co chyba nie pozostaje Ci nic innego jak przełknąć tą gorycz, straj się być miła dla Niej, pomagaj jak możesz, a może zmieni nastawienie. Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) mogłam?POtwierdziłam tylko swoje przypuszczenia. Btw skoro uwazasz, ze nie masz problemu czytania ze zrozumieniem, to widac masz problem z interpretacja słowa napisanego, bo własnie autorka sama napisała o co jej chodzi, co potwierdz to, co ja do Ciebie napisałam :.Jest moja matka i ja kocham.ale nie wyjasnicie mi dlaczego tak nierowno traktuje swoje wnuczki... wiecie jak jest mi przykro kiedy widze ze znowu cos tamtym kupila a Natalce nic.Ti nie chodzi o to ze aj cos od niej chce.To chodzi o moja córke,Nie chce by czula sie gorsza.Czepiacie sie ze chce jej rzucic 3 dziecko do opieki,a to nieprawda Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-01-04 o 15:39 |
||
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udowodniłam tylko, ze racja jest po mojej stronie, a osoba łamiąca prawo i narazajaca zycie innych powinna zastanowic sie nad soba, a nie wymadrzac jak by to ona sobie nie poradziła. Zycie zweryfikuje.
|
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jeśli ktoś nie może pozwolić sobie na kupno mieszkania to może wynająć, tylko tyle os siebie dodam) A jeśli ktoś nie chce by 16 latki robiły z siebie autorytet dla 2 razy starszych od siebie to niech nie zakłada wątków, bo na forum tak naprawdę nie wiadomo kto jest kim i ile ma lat (poza wyjątkami, gdy ludzie znają się także w realu). Jeśli ktoś wątek zakłada to musi liczyć się z tym, że wypowie się w nim nie tylko osoba 2 razy starsza od niego samego, ale także 2 razy młodsza. btw Autorka wątku jest osobą dorosłą w dodatku już mężatką i matką, więc nie widzę powodu dla którego by ją traktować jak dziecko i użalać się. Użalaniem się i głaskaniem po głowie nikomu się nie pomoże.
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2010-01-04 o 16:01 |
|
|
|
|
|
#157 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wooow...wynająć...jakie to wszystko proste...wystarczy powiedzieć. Jak masz za co wynająć to pewnie nie ma problemu Sama wynajmuję więc wiem co to znaczy (a dla ścisłości oboje z mężem pracujemy), no chyba że wy za 2 tys wynajmiecie mieszkanie, wyżywicie 3 osób, wykupicie jedzenie, leki, lekarza, dojazdy do pracy i ...ba pewnie tym co mądrzejszym jeszcze na rozrywki zostanie![]() Cytat:
Przecież nie możemy im odebrać chleba powszedniego, bo się pochorują jak nie będą mogły swojego jadu codzień wylać.I nie mówię tu tylko o 16latkach. Cytat:
![]() Czy w ogóle ona o to prosiła? Miała gorszy dzień - tak jak każdy z nas (no chyba że wy nie macie gorszych dni jako jednostki silniejsze) i wywaliła z siebie emocje.... no faktycznie coś wielkiego się stało. Niemądre ze strony autorki jest to, że wam w ogóle odpisywała -ale to już jej sprawa i jej wola. Poza tym głównym tematem były jej relacje z matką, ale oczywiście zaraz została zarzucona gromem pytań, oskarżeń, baaa... niektóre wręcz się poczuły w roli śledczego i zaprezentowały tu mini-przesłuchanie: a jak, a dlaczego, a po co? a czemu ma dziecko w takiej sytuacji? - no po prostu rewelacja powinna czekać aż jej się sytuacja poprawi, a jak nie poprawi się to co ma nie mieć dzieci tak![]() Poza tym znam wiele par, którym mieszkając u rodziców z dzieckiem urodziło się kolejne, i co ?? wielką zbrodnię popełnili??? ukamieniować ich, że nieodpowiedzialni tak??? Bez kitu najlepiej jak całe społeczeństwo przejmie myślenie często tu prezentowane, ze najpierw studia(no bo wiadomo bez studiów jesteś nikim, totalnym zerem ) potem praca -pokonywanie kolejnych szczebli kariery, może wyjazd za granicę - wszak trzeba się dorobić, trzeba kupić mieszkanie, samochód, opłacić je, urządzić się, pozwiedzać świat i jak 35-40lat wybije można się starać o dziecko, bo wtedy już to dziecko będzie miało wszystkoTyle tylko że potem coraz więcej kobiet ma problemy z zajściem w ciążę, albo mają 1 dziecko albo wcale.....a bo się już potem nie chce, bo człowiek się robi wygodnicki, bo ma problemy ze zdrowiem..... a potem za 30 lat znów spotkamy się na forum tylko na wątku o emeryturach dla tych co dożyją i będzie skandal, krzyk i lament! że jak to emerytura wynosi 400-500zł i zdziwko wielkie, bo nie ma komu pracować na nas wszystkich, bo rodzice w pogoni za konsumpcjonizmem i "dobrymi warunkami" zapomnieli po drodze o innych ważniejszych kwestiach.
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wszyscy żeby nie było -ale też nie uogólniajmy, że wszyscy studenci taaacyy pracowici i taccccy samodzielni -no młodzież nam wyrosła że hej ![]() ![]() Bez kitu jest się czym szczycić, że smarkule takie samodzielne są. Ciekawa jestem ile takich "mądrych" w opiniach i jednocześnie biorących pieniążki na wynajem od mamuni i tatunia jest na tym forum Ale przecież nikt się nie przyzna, bo łatwiej jest się mądrzyć i prawić morały innym niż sobie.Cytat:
Poza tym nikt nie mówi o utrzymywaniu dziecka przez cały czas, ale wiadomo, ze czasem w życiu zdarzają się podbramkowe sytuacje i zawirowania, czasem człowiek jest chwilowo bezradny lub traci wiarę i takiemu człowiekowi powinno się pomóc, a co dopiero w rodzinie? Nie rozumiem, czemu wy zakładacie, ze to sytuacja na stałe ![]() Całe sedno tkwi najprawdpodobniej w tym, ze nie porozmawiały ze sobą szczerze - np. Mamo, mamy ciężką sytuację, dopóki nie wyślę dziecka do żłobka/przedszkola i nie znajdę pracy czy możemy u ciebie zamieszkać i liczyć na wsparcie?Najszybciej jak tylko się da postaramy się zdobyć pieniądze i znaleźć mieszkanie. Poza tym zawsze przecież można się odwdzięczyć za okazaną pomoc i podziękować za wsparcie. Czy takie zachowania w rodzinach są wg was naprawdę nie do pojęcia? W mojej np. to jest wręcz naturalny odruch. Cytat:
No to mi aż chciałoby się powiedzieć dziewczyno gdzie Ty takie mieszkania znajdujesz , bo też mi się nie chce wierzyć , bo mam kupę znajomych w Warszawie, którzy przez lata przewinęli się przez wiele stancji, mieszkań i pokoi w różnych dzielnicach i nigdy nie usłyszałam takich kwot jakie tu opisujesz... aaaaale to pewnie dlatego, ze wszyscy moi koledzy kłamali![]() I wyobraź sobie że w moim mieście za 800zł można znaleźć mieszkanie, ale od wielkiej bidy, jak się trafi okazja na jakąś kawalerkę 30m2-35m2 Oglądałam zagrzybione mieszkanie 40m2, gdzie strach było dotknąć pordzewiałej wanny i wbity pomiędzy płytkami brud i właścicielka chciała za nie 1200zł.
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2010-01-04 o 22:11 |
|||
|
|
|
|
#163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2010-01-04 o 22:16 |
||
|
|
|
|
#164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, najważniejsze to napisać że za 800się da znaleźć - reszta nieważna, że do pracy jedzie 2h, wydaje na bilety/paliwo...i te koszta już się nie liczą, bo ładniej to wygląda. Gorsza jest niestety praktyka, bo to ona pokazuje całą resztę.Powiem tak, życzę wszystkim szczęścia i mam nadzieje, ze te mądrości, pewność decyzji i honor nie opuści was nawet w tych gorszych momentach i sytuacjach. Życie weryfikuje wszystko - każdą opinię i każde zdanie. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Ale nie wszystko jest kwestią pieniędzy, bynajmniej nie dla mnie -liczy się co innego.
|
|
|
#165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zeby zobrazowac inny punkt widzenia (odnosnie mojej poprzedniej uwagi) - troche dosadnie, ale wyraznie - jak ledwo wiaze koniec z koncem, funduje sobie wlasne dziecko (bo ja chce dziecko w tym momencie i juz), ktore musi potem np zebrac, zeby wyzyc, to nie powiem mu: 'Wiesz, kochanie, liczy sie cos innego' (bo ani go za to nie wykarmie, ani nie ubiore). Dla mnie ( zaznaczam, ze nikt nie musi podzielac tego zdania ) to szczyt egoizmu i glupoty, realnie patrzac.I zeby nie bylo, nie odnosze tego w zadnym wypadku do autorki watki, odpowiadalam tylko na Twoj post
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie. Starać się wychować to dziecko najlepiej jak tylko potrafią i cieszyć się mimo wszystko - mam znajomych, którzy poradzili sobie w bardzo trudnej sytuacji z 2 dzieci(ale też oczywiście "życzliwi" rozgłaszali na prawo i lewo, ze jedyne co umieją to się zapładniać - chamstwo totalne i brak kultury i jakiejkolwiek empatii), ale oczywiście nie daliby rady gdyby nie wsparcie rodziców i jednej i drugiej strony. Dzięki nim dziewczyna skończyła medycynę, w chwili obecnej jest już lekarzem, powoli powoli odbijają się i na pewno będą pamiętać kto przy nich był i niejednokrotnie wspierał, mimo że obowiązku już nie miał. Dobro powraca - tak chyba powinniśmy myśleć i się zachowywać.
|
|
|
#167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z dnia na dzien podjelismy taka decyzję, ja nie pracowałam i potem tez nie podjęłam pracy, bo takie było nasze założenie, że do 3 rż malucha nie będe pracować, a kawalerka kosztowała 900 zł msc + opłaty. Żylismy skromnie, ale dało radę. Ciuszki kupowałam w ciuchlandach, tylko buty nowe ale np z sieci CCC lub Deichmanna, dzieci i tak szybko wyrastają. Nie pracując nie miałam żadnych wydatków na transport itd... dla siebie miałam ciuchy z lat poprzednich, wiadomo nie pracując nie musiałam sie tak stroic, byle czyste było, po prostu tylko zajmowałam sie dzieckiem, chodziłam na spacery itd... Wynajmując taka kawalerke mozna np. opiekowac sie jakims dzieckiem z osiedla i troche kasy na opłaty wpadnie. Wiem, że w tym mieście-( jednym z najwiekszej piątki w kraju), na tym osiedlu, gdzie wynajmowałam, wciąż sa mieszkanka w takiej cenie, jest to wielka płyta, ale osiedle spokojne i we Wrocku tez sie da takie znaleźć. Nikt nam nie robił problemu, że małzeństwo z dzieckiem chce wynająć, musielismy tylko wpłacic kaucję i podpisac umowe na rok, a nie na czas nieokreslony. Rzeczy pewnie będzie mozna zostawic u mamy na przechowanie itd... więc na tych 32 metrach naprawde mozna sie zmieścić, zreszta naszymi sąsiadami było kiedys małżenstwo z 4 dzieci na tych samych 32 m2, bardzo ciasno, ale przynajmniej "na swoim". Może jak bardzo poprosisz, to zostawisz tez psa... sa też osoby, które zgodza sie, bys ty przychodziła jako opiekunka do nich ze swoim dzieckiem, poza tym w mieście typu wrocław jest na pewno duzo firm, gdzie mozna sie zahaczyć na nocne sprzątanie w biurach, wtedy maz mógłby byc z dzieckiem w domu... taka praca zazwyczaj jest po zamknięciu biur/sklepów od 22.00 do ustalenia w nocy może byc i 4 godziny, moja kolezanka od lat tak pracuje i bardzo sobie chwali i wbrew pozorom dobrze zarabia. Tylko trzeba dobrze trafic, jak zaczniesz, to nawiażesz kontakty... Chyba, ze może wstydzisz sie podjąc takiej pracy, no ale lepsze to niż perspektywa siedzenia u mamy... Mysle, że po prostu trzeba sie mocno zmotywować i przełamac lęk przed tym "jak to będzie"... i podjąć jak najszybciej tą decyzję Co do babci, to moze rzeczywiście tak jest, że jednej córce daje dach nad głowa, więc drugiej opiekuje sie dziecmi... Aczkolwiek bardzo mi sie nie podoba fakt, że obdarowuje tamte wnuki, a tej nic nie daje, to juz jest nie fair i tutaj autorce słusznie jest przykro, bo jednak wszystkie wnuki dziadkowie powinni traktowac tak samo niezaleznie od relacji z dziecmi.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-01-04 o 23:41 |
|
|
|
|
|
#168 |
|
Przyczajenie
|
droga oshinek bardzo mocno i serdecznie dziekuje Ci za swoje wypowiedzi do mojego postu
|
|
|
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba drugi bądź trzeci raz pisze, że moja refleksja dot podrzucania dzieci dziadkom była ogólna a nie skierowana wyłącznie do Autorki ![]() ale jak już się uczepiłaś jak rzep psiego ogona tak tego fragmentu to ok ... Czego ktoś ma jej tłumaczyć dlaczego jej matka nierówno traktuje swoje wnuki? Może jej matka ma już dość i chce mieć święty spokój w swoim mieszkaniu? i stąd te kłótnie ... Z reszta Luba wszystko trafnie napisala i odsyłam Cię do jej posta ...
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-01-04 o 23:55 |
||
|
|
|
|
#170 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do Twoich kolegów: prawdopodobnie tak było. Weź tylko pod uwagę, że ceny wynajmu od ponad roku lecą, za przeproszeniem, na ryj. I są o ładnych kilka stówek niższe niż jakiś czas temu, to po primo. Po secundo, oczywiście, że za 800zł to, przynajmniej w Warszawie, będzie małe mieszkanko. Tylko że jeżeli się mieszka w 5 osób + pies na 60m, to lepiej się przenieść na 25-30m, gdzie 2 z tych 5 osób i pies nie będą nam utrudniać życia, prawda? Teraz zajmują 2 mniejsze pokoje w mieszkaniu 60m, to chyba jest to podobna powierzchnia, a dziecko jest malutkie i nie potrzebuje jeszcze swojego pokoju. Cytat:
A moim zdaniem zakładanie rodziny jest kwestią pieniędzy, kiedy ma się pojawić dziecko, które jest zmuszone do gniecenia się z babcią, która ma wieczny problem z rodzicami (już pomińmy, czy mama ma rację, czy nie - dla dziecka koszmar taki sam). Jasne, jak ktoś wpadnie, a nie chce aborcji, to nie ma rady. Ale świadome zakładanie rodziny w takich warunkach według mnie jest nieodpowiedzialne. Aaa. I tak zanim komuś się zachce przeszukiwać moje wypowiedzi: zaraz stuknie mi 21 lat i piękna, okrągła, 5 rocznica podjęcia pierwszej pracy. Od 3 klasy LO pracuję jak normalni ludzie, najpierw na 1/2, a potem już na 3/4 etatu, studiuję wieczorowo, jestem na II roku. W ciągu ostatnich 3 lat zmieniałam miejsce zamieszkania pewnie z 7-8 razy, z przyczyn mniej lub bardziej zależnych ode mnie. Nie chcę mieć teraz dziecka, nie stać mnie na nie (chociaż gdyby się pojawiło, dalibysmy radę), więc się zabezpieczam. I nie wyobrażam sobie, że gdyby mi się teraz dziecka zachciało, to byśmy je sobie zrobili, mimo, że nie wiadomo, w jakich warunkach przyszłoby na świat i jakich wyrzeczeń by to od nas wymagało. Dzięki Bogu TŻ myśli podobnie. Edytowane przez lady karen Czas edycji: 2010-01-04 o 23:57 |
|||
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
generalnie w moim otoczeniu zaoczni mają pracę na pstryknięcie palcami niemalże, wieczorowi muszą trochę poszukać, no a dziennym to w większości zostają weekendy.A szukasz czegoś konkretnego? Edytowane przez lady karen Czas edycji: 2010-01-05 o 00:11 |
|
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lady in Blue
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#175 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wooww no serio uwierzę obcej osobie, która mi pisze że moi przyjaciele mnie okłamują niż im -ludziom, których znam od lat. Chyba musiałabym najpierw oszaleć ![]() Cytat:
Pisząc o lokalizacji nawet nie łączyłam tego z autorką wątku.... a lokalizację wymieniałam jako jeden z aspektów, które powinno się wziąć pod uwagę wynajmując długoterminowo lokal, bo jest to dość ważne szczególnie w większych miastach."(juz pomijam, że w Wawie ostatnio znalazłam kilka mieszkań po 800-850 w dzielnicach przylegających do centrum, a nawet jedno w śródmieściu)" wiesz Ty piszesz tak, a ja mogę napisać coś odwrotnego i co możemy tak pisać w nieskończoność - widzisz w tym jakąś celowość? To że Ty jak twierdzisz znalazłaś kuuuupę takich ogłoszeń nie znaczy, że każdy w każdym mieście znajdzie takie same o podobnych parametrach w tej cenie Cytat:
Ale nie każdy musi miec takie zdanie jak Ty, bo każdy z nas jest inny i inne wartości ceni bardziej. Cytat:
Cytat:
Więc nie masz się co martwić, napewno wszystko ci się w życiu uda.
|
|
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wolałabym nie pracować. Mam dosyć i jestem zmęczona, ale nie mam wyjścia. Autorka też nie ma. I w tym rzecz. |
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nie uparłam ich rozumieć w żaden sposób(bo osobiście to jest mi wszystko jedno, czy to stała sytuacja, czy nie), tylko jeżeli ona pisze, że sytuacja jest taka od dłuższego czasu, i ona owszem, chętnie by ją zmieniła, ale nie ma jak, to moim zdaniem to jest stała sytuacja, bo nie zmienia się od dawna i póki co nie ma widoków na zmianę, a sama chęć to trochę mało, żeby uznać sytuację za przejściową.
Co ty w ogóle piszesz ![]() W tym kraju to zasadniczo powinno oznaczać, że w innych miastach powinny się znaleźć lepsze, bo Warszawa jest najdroższa, ale nie wiem czemu Ci to robi taką różnicę. I nie twierdzę, że znalazłam kuuuupę takich ogłoszeń, ale że trochę ich jest, i jak się człowiek uprze, to coś znajdzie. To zapraszam do mnie, może znajdziesz mi mieszkanie za 500zł, bo ja najwidocznie nie umiem, skoro ZASADNICZO w innych miastach ma być taniej Serio mówię -odpalę Ci nawet coś extra za znalezienie.Aha... A na jakiej podstawie wywnioskowałaś z tego moje wartości? A czy ja coś takiego napisałam, że je znam? Wiem tylko, że na pewno nie pokrywają się z moimi, bo mi np. aborcja nie przyszłaby nawet do głowy - zresztą jest nielegalna w tym kraju. Cytat:
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)), szkoda, ze słoma z butów wylazła.Generalnie zgadzam sie z Oshinkiem. Konkretnie, rzeczowo, bez domysłow, na temat. Dodam,tylko, ze rodzinom z małym dziekiem ludzie niechetnie wynajmuja mieszkanie. Lady Karen, a co do przeszukiwania wypowiedzi to do mnie? Ja mam za to pytanie: Skad wiesz, ze tak bedzie zawsze? LOs moze sie odmienic i przewrócic Twoje zycie do gory nogami w moment. Nie na wszystko mamy wplyw.
Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-01-05 o 09:03 |
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego, że babcia kupuje dzieciom drugiej córki to też do końca nie wiadomo, jak jest. Może babcia kupuje też czasem jedzenie do domu dla wszystkich i dlatego już nie kupuje nic ekstra dla wnuczki.Co do mieszkań na wynajem: http://dom.gratka.pl/tresc/401-24608...493c71eef75d,1 http://dom.gratka.pl/tresc/401-24631...493c71eef75d,1 http://dom.gratka.pl/tresc/401-24631...493c71eef75d,1 http://dom.gratka.pl/tresc/401-24627...493c71eef75d,1 I to są pierwsze, lepsze oferty znalezione ot tak, więc zapewne, jakby poszukać w gazetach to i za 800zł się wynajmie. I też uważam, że jak kogoś nie stać, to nie powinien zakładać rodziny. A jeśli już chce, to niech potem nie narzeka, jak to ciężko jest. Aha - no i chyba większość dziewczyn zapomniała tu, że babcia Autorki pomaga jej o wiele bardziej, niż drugiej córce, bo DAJE JEJ I JEJ RODZINIE DACH NAD GŁOWĄ! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

to była ogólna refleksja dotycząca większoszci młodych rodzin, a nie skierowana wyłącznie do Autorki wątku 
) mogłam?POtwierdziłam tylko swoje przypuszczenia.
Sama wynajmuję więc wiem co to znaczy
(a dla ścisłości oboje z mężem pracujemy), no chyba że wy za 2 tys wynajmiecie mieszkanie, wyżywicie 3 osób, wykupicie jedzenie, leki, lekarza, dojazdy do pracy i ...ba pewnie tym co mądrzejszym jeszcze na rozrywki zostanie
Przecież nie możemy im odebrać chleba powszedniego, bo się pochorują jak nie będą mogły swojego jadu codzień wylać.