2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 09:46   #2011
Esti10
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Zapomniałam jeszcze Wam powiedzieć o jednej rzeczy

Dziś studniówka Tzn. dziś 100 dni mija od oświadczyn.... Tyle, że TŻ-ta nie ma, bo jest w trasie , sama se studniówkę będę świętować , chociaż nie, jade do kumpeli na "herbatkę"
GRATULACJE z okazji studniowki no szkoda, ze pojechal ale na pewno to nadrobicie co nie
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 09:47   #2012
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny na którą godzinę umówić się do fryzjera jeśli ślub jest na 16??
I następne pytanie czy będziecie mieć próbną fryzurę, jeśli tak to kiedy?
co do godziny to nie mam pojęcia moje włosy to pewnie zajmą ok 2 godzin minimum, bo mam je bardzo niesforne
a co do próbnej fryzurki, to u nas wyszło tak, że w kwietniu mój kuzyn bierze ślub, bo się dzidzi dorobił i tak wszystko teraz na szybko wyszło i ciocia mówila że będziemy proszeni, więc wtedy zrobię fryzurkę próbną

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
widze że przygotowania ślubne w pełni a ja kurczę mam lipę bo miała mnie czesać na ślub ciocia tżta- fryzjerka, a teraz w święta dostała udaru i ma połowę ciała sparaliżowaną a ja nie mam żadnego innego godnego zaufania fryzjera.. mam jeszcze w sumie czas ale i tak lipa.. a jeśli chodzi o godziny to kosmetyczkę mam umówioną na godzinę 12 więc fryzjera będę chciała ok 9 bo moje włoski minimum 2 godziny zajmą.. ślub na 17.. troszkę wcześnie to wszystko ale ja lubię mieć ten komfort czasowy a nie w razie jakiegoś obsunięcia biegać w popłochu.. najwyżej powizażuję sobie z wami przez godzinkę w dniu ślubu
przykro z powodu cioci

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziękuję bardzo za Wszystkie życzenia

Lain-tż lubi moich rodziców, noa le boi się, ze kiedyś będą jkaieś niesnaski(niekoniecznie z moimi rodzicami-mam jeszcze przecież 2 braci którzy tez tu mieskzają) nio i będzie niezdrowa sytuacja. No i wg niego lepiej kilka(naście?)lat mieszkać z moimi rodzicami a później coś kupowaćA boje, ze nie będzie za co kupować a jak dzieci przyjdą z kredytem też będzie cieżko.
I nie wiem czy nie pogadać z jego rodzicami żeby mu troche do rozsądku przemówili, że jak chcą nam rodzice dom dać to trzeba brać i się cieszyć z tego co jest, zwłaszcza, ze moi już remoint planuja i tez sie zdziwili, ze nie chce tu mieszkać i że nie będzie nam lekko coś kupić. No ale zobaczymy-moze za jakiś czas tż zmądrzeje i sam zobaczy, że lepszy rydz niż nic i się przekona do tego domu. ehh nei ma lekko

Ja frzyzjra mam na 6, makijaz o 7.30 ok. 9.30 ruszamy na zdjęcia tak około 13 błogosławieństwo i o 14 msza Wszytsko tak plus minus Do kościoła na szczęście mamy blisko(3km) no ale trochę wczesniej trzeba być
to będziesz żonką jakąś godzinkę wcześniej ode mnie, bo my z tżcikiem mamy na 15 biegając w nerwach po domku będę o Tobie myślała

a! i zapomniałam o jeszcze jednej rzeczy! pamietacie moje postanowienie?? tak więc 2.01 wypiłam kieliszek szampana za zdrowie i szczęście dla monikidavvida i jej tżcika

edit: Aniołku sto lat i spełnienia marzeń!!!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2010-01-05 o 09:54
mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:39   #2013
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Mogła, ale na szczęście była to sama woda, bez dodatków..
Mieszkanie całe, na szczęście byłam w mieszkaniu inaczej byśmy tu pływali.. po kostki dosłownie
u mnie w mieszkaniu nie tak dawo temu strzelila jakas rura od pralki. ide sobie jakby nigdy nic przez przedpokoj, a tam nagle kolo lazienki wchodze po kostki w wode zrobilismy blyskawiczna akcje lapania wody zeby nie poplynela do pokoi na szczescie sasiadow nie zalalismy

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
wg mnie wygląda super, tylko że ma szczupłe nogi a rozbudowaną górę
wiekszosc facetow tak ma a najwcej tych chodzacych na silke, gdzie cwicza cala gorna czesc ciala, a nozki slabiutkie i cienkie jak przecinki zabawnie to wyglada

Cytat:
Ja tam chciałabym schudnąć do ślubu tak ze 4 kg chociaż, ale tak juz na stałe...Nie wiem czy niejedzenie kolacji mi coś da, bo kiedyś nie jadłam przez ponad miesiąc i waga się nie zmieniła
ja uwazam, ze niejedzenie kolacji moze conajwyzej spowolnic przemiane materii na pewno staly spadek wagi to nie bedzie.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a może załatwcie winietki dzień przed (nie wiem jakie macie plany bo my np. dzień wcześniej zawozimy na salę alko więc chcę od razu rozstawić winietki) zawsze to jedna rzecz mniej
u mnie rozstawianiem winietek zajmie sie obsluga, ktora przygotowuje sale zostawie im plan usadzenia gosci i mysle, ze sobie poradza (przynajmniej tak mnie zapewniala pani organizatorka)

cos dzis senna jestem

Aniołku sto lat!!
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:46   #2014
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
u mnie w mieszkaniu nie tak dawo temu strzelila jakas rura od pralki. ide sobie jakby nigdy nic przez przedpokoj, a tam nagle kolo lazienki wchodze po kostki w wode zrobilismy blyskawiczna akcje lapania wody zeby nie poplynela do pokoi na szczescie sasiadow nie zalalismy

wiekszosc facetow tak ma a najwcej tych chodzacych na silke, gdzie cwicza cala gorna czesc ciala, a nozki slabiutkie i cienkie jak przecinki zabawnie to wyglada

ja uwazam, ze niejedzenie kolacji moze conajwyzej spowolnic przemiane materii na pewno staly spadek wagi to nie bedzie.

u mnie rozstawianiem winietek zajmie sie obsluga, ktora przygotowuje sale zostawie im plan usadzenia gosci i mysle, ze sobie poradza (przynajmniej tak mnie zapewniala pani organizatorka)

cos dzis senna jestem

Aniołku sto lat!!
no ja wlasnie sie zastanawiam czy zaufać pania z sali bo mamy wesele tam gdzie moja przyszla szwagierka wszystko bylo super, tylko jedna rzecz jej wlasnie zwalili te winietki mimo ze dala im gotowy plan i tak cos zle polozyli wiec teraz mam dylemat, no ale zobaczymy
Stary 2010-01-05, 10:53   #2015
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
GRATULACJE z okazji studniowki no szkoda, ze pojechal ale na pewno to nadrobicie co nie
Nadrobimy na pewno

Cytat:
Ja to raczej sama rozstawię te winietki. U mnie nie ma organizatora sali, bo ja nią jestem
Stary 2010-01-05, 10:58   #2016
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia 300-400zł?
U mnie co laska, to 600-800zl dla ksiedza, 150 dla koscielnego

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Na zakupach byłam jupi
I co kupilas?

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Wybieramy do naszego miasta jakoś po 14.01 celem:
-wzięcia licencji z mojej parafii i zaniesienia jej do kościoła gdzie będziemy ślubować
-odwiedzenia zajazdu, ustalenia menu, gatunku wódki (nadal nie zdecydowaliśmy) , ustawienia stołów
-odwiedzenia florystki i zdecydowania cokolwiek odnośnie bukietu
-przy okazji pójdę chyba na próbną fryzurę i może tak się uda, że z tą fryzurą pojadę na przymiarkę sukni, aczkolwiek boję się, że mnie objadą, że druga przymiarka 3 tyg. przed ślubem to za wcześnie
-potwierdzimy w hotelu rezerwacje (które moja Mama zrobi jutro osobiście)
-może jeszcze zakręcimy się koło sprawy busa z kościoła do zajazdu
Toska nie powinni cie objechac, ze przymiarka za wczesnie, ja swoja suknie odebralam juz w pazdzierniku, a slub w majuW razie czego wykloc sie z nimi, ze jest cos takiego jak zasada "nasz klient, nasz pan".

Cytat:
Dziewczyny na którą godzinę umówić się do fryzjera jeśli ślub jest na 16??
I następne pytanie czy będziecie mieć próbną fryzurę, jeśli tak to kiedy?
Ja za miesiac sobie robie probne farbowanie wlosow, bo zawsze sobie sama robie w domu, ale przed slubem chce, zeby moj kochany pam fryzjer mi pomalowal. Probna fryzure bede miala gdzies 2-1 tydzien przed slubem. Ja mam slub na 16 i do fryzjera chce sie umowic na 10, do kosmetyczki na 13.

Cytat:
ślub na 17.. troszkę wcześnie to wszystko ale ja lubię mieć ten komfort czasowy a nie w razie jakiegoś obsunięcia biegać w popłochu.. najwyżej powizażuję sobie z wami przez godzinkę w dniu ślubu
A ja tak sobie mysle, ze moze bym wziela laptopka do fryzjera, zeby sie troche na wizazu odstresowacCzy moznaby to juz nazwac wizazowym uzaleznieniem

Cytat:
ja raczej tez nic nie przelkne, bede sie bac ze mnie pogoni do kibelka
Znajac siebie, to z tego stresu nic nie bede od rana robila, tylko jadla
Cytat:
i szkoda, ze rodzice nie nauczyli mnie w dziecinstwie no ale oni sa asportowi jedynym ich sportem jest chyba pchanie kosiarki przez ogrodek
Tak piszesz o tym snowboardzie i chyba i ja sie skusze, tym bardziej, ze moj tata jest bardzo sportowy, wiec caly czas nas gdzies ciagnie, a narty to juz jego ulubione ulubienstwo
Cytat:
C
Jadę dzisiaj na poszukiwania sukni ślubnej z psiapsiółą
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:03   #2017
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wlasnie sie zastanawiam czy zaufać pania z sali bo mamy wesele tam gdzie moja przyszla szwagierka wszystko bylo super, tylko jedna rzecz jej wlasnie zwalili te winietki mimo ze dala im gotowy plan i tak cos zle polozyli wiec teraz mam dylemat, no ale zobaczymy
Cytat:
Nadrobimy na pewno

Ja to raczej sama rozstawię te winietki. U mnie nie ma organizatora sali, bo ja nią jestem
Też wolę sama rozkładać Jakoś mega długo to nie zajmie a wolę mieć pewność że jest ok. A że i tak jeszcze musimy być na sali w piątek to już w ogóle
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 11:05   #2018
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to z tych relacji ktore slyszalam od dziewczyn, ktore mialy wesele tam gdzie ja wynikalo, ze wszystko odbylo sie sprawnie i bezproblemowo. a ze dla mnie to spora wygoda to zaryzykuje

Cytat:
no chyba, ze tak ja mam wesele w hotelu, wiec jest pani od organzacji wesel, ktora przez cale wesele nad wszystkim czuwa zeby bylo ok i na czas dekoracje tez mi zrobi dekoratorka z hotelu, wiec ja tam sie juz nawet nie bede krecic przed weselem zeby nie przeszkadzac przyjade na gotowe

dobra, biore sie za nowy odcinek Desperatek
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:09   #2019
woda sodowa
Wtajemniczenie

Widze, ze winietki sa bardzo popularne, a ja nie wiem czy robic sobie ten dodatkowy klopot, czy po prostu pozwolic siedziec gosciom jak im sie podoba. A moze tylko usadzic gosci przy naszym stole
Stary 2010-01-05, 11:11   #2020
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
James Bond powiadaszJa tez mam swojego Jamesa, Jamesa C.
Mnie tu chyba jeszcze nie bylo jak pisalas o swojej sukni, jaki masz model? A moze bys wstawila jakies zdjecia do klubu
o to Ty masz oryginalnego JamesaMOja suknia to Lorna Pronovias http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=10.lorna niestety nie mam w niej zdjęć, bo mi nie pozwolili zrobić w MAdonnieWrzucę do załącznikow zdjęcia na żywych babkach, ktore wyszperałam w necieTen welon co jedna laska ma na zdjęciu to jest taki jak ja mam, on jest od sukni Nalon Pronovias.

Cytat:
150 zł ale za co?? Za to żeby forograf mógł robić zdjęcia?
W zasadzie za ślub daje się co łaska, ale ile średnio u Was się daje?
ja ostatnio spotkalam koleżankę, która miała ślub tam gdzie my i ja wypytałam o ceny i tak: księdzu za ślub 500 zl, kościelnemu 150 zl, organiście 200 zł. A jeszcze na kwiatki usze dac zakonnicom to pewine max stówa, ale liczę, ze 50 zl wystarczy, w końcu nie tylko mój slub jest i ie musze byc sponsorem wszystkich kwiatków, ale ile mogą kosztowac takie na ołtarz.

Cytat:
to musi miec mega obrotnego dozorce jak nadaza a jak jest odwilz to tez tak czysciutko?
i chyba ja przechodze przez jakis inny Plac Matejki
no ma takiego dozorcę, bo wynajmuje na nowym osiedlu z prywatnym parkingiem. No widzisz, bo Ty przechodzisz a nie parkujeszJa tam wiem, że zawsze jest czysto, bo parkuje tam kilka razy w tygodniu.

Cytat:
to nie mam pojecia. nie kojarze takiego.
ja wlasnie bardzo chce 4 pokoje - odwalilabym sobie z architektem mieszkanie na cacy i juz bym go nie musiala zmienic jak sie pojawi dwojka dzieci - kazde bedzie mialo swoj wlasny pokoj (tak jak my teraz z bratem), my sypialnie, a do tego salon - idealnie w sumie to przydalby sie jeszcze jeden pokoj - na TZowe terrarium z wezem bo ja z tym mieszkac nie bede w jednym pokoju
ja mieszkam w bloku, ktorego nie widac z ulicy, bo jestem za ekranem dzwiekowym no chyba, ze bylas na mojej osiedlowej uliczce to moglas widziec
widac te bloki, ktorą sa ekranamiPoza tym jeździlam tam całkiem niedawno, tzn. błądziłam w poszukiwaniu jednej firmy
My raczje będziemy miec jedno dziecko a jesli dwoje to też chcialabym, żeby kazde miało swój pokój. Ale teraz chcemy kupic pierwsze niedocelowe mieszkanieTakże 2 max 3 pokoje i zależy nam na przestrzeni w salonie

Cytat:
nie dosc, ze na wysokich to wg pewnych zasad smoking ubiera sie dopiero po 19. a wiekszosc slubow jest jednak sporo wczesniej.
mi sie smokingi srednio podobaja... kojarza mi sie z takim grajacym na skrzypcach pasikonikiem nie wiem czy taka postac gdzies w bajce byla, ale tak mi sie kojarzy
no to co Ci sie kojarzy to jest frak a nie smoking. Poza tym to, ze od 19 obowiązuje w przypadku przyjęć, bo na śluby jak swiat długi i szeroki sie je normalnie zakłada w dzień, bo w końcu impreza docelowo jest wieczorem

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ja wymyśliłam (dla mnie) tak:
8:00 pobudka, o ile wogóle zasnę , kąpiel/prysznic, śniadanie
9:00 wyjazd na salę i do kościoła, dekoracja ąłwek, rozstawienie winietek
11:00 fryzjer, czas max 2h.
13:00 makijaż, czas. max 1h (nie chcę niewiadomo jakiej tapety na twarzy, tynk ma nie spadać )
14:00 (lub 14:30 jesli coś się obsunie) wyjazd do domu, czas 15 minut
14:15/14:45 w zależności od dojazdu wparwoanie do domu, jak sie da to coś przekąszę
15:15 ubranie się, przyjście Tż, moze jakieś rodzinne fotki
16:00 króciutkie błogosławieństwo i wyjazd do kościoła, do przejechania 20 km
16:50 będziemy pod kosciołem licząc bramy i opóźnienia
No chyba, że będziemy wychodzić z Motelu, gdzie będzie nasze wesele, wtedy zamaist 20 km, będą ze 2-3 km
a ja mam tak: na 8.30 fryzjer, pewnie do 10, od razu po tym makijaż z godzinkę, więc zakładam, że o 11 stamtąd wyjdę gotowa. Przed 12 będę w domku, bo będe jechać baaaardzo wolno, żeby nie zrobić kuku w dniu ślubuJak przyjdę wejdę na wizaż, bo będę miała czasNo, moze nie do końca, bo może poprzyczepiam kokardki do bramy jeśli będziemy to w ogóle robić. Zjem coś, bo rano na pewno nic nie przełknę, więc zmusze się ok.13.30 jak zjem wskoczę pod prysznic. Po 14 zacznę się ubierać, przed 15 będe juz czekac na tżcika, no więc on przyjedzie, będiz ejakies błogoslawieństwo i inne śmery bajery, pocykamy sobie fotki w ogrodzie pewnie i koło 15.20 wsiadamy do auta i jedziemy do kościoła.Dojedziemy na ok.15.30-35, podpiszemy te papiery, które trzeba, przywiatmy sie z goścmi, bo juz pewnie będą czatować pod kosciolem, pośmiejemy się i wchodzimy do kościolaTak to sobie wyobrażam
W kazdym razie na pewno będe miała tyle czasu, żeby spokojnie z wszystkim zdążyć bez niepotrzebnego biegania i stresu
Stary 2010-01-05, 11:12   #2021
Samoa
Zakorzenienie

Aniołku sto lat!: pijemy:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 11:17   #2022
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja nie będę miała winietek. Gdybyśmy mieli te okrągłe stoły to tak, ale zdecydowaliśmy się na prostokątne to już nie trzeba tak usadzać. Bo nie chwaliłam się, ale byliśmy z TŻ na Sylwestrze w naszej restauracji i na naszej sali. chcieliśmy zobaczyć, czy aby nic się nie zmieniło, no i jest super, trochę odnowiona jest ta sala, np jeszcze takie fragmenty ścian z kamienia, jedzenie przednie jest tam klimat!

lain, to nie wiem, może będę jadła wszystko w małych ilościach, słodycze ograniczę do minimum, trochę ruchu i może to coś da. Nie jestem jakimś wielorybem bo mam rozmiar 36 w porywach do 38, ale chciałabym jednak te parę kilo zrzucić. Nie mogę się doczekać wiosny, to pojeżdżę na rowerze, bo teraz to nie mam jakoś natchnienia na ćwiczenia w domu. wszelkie fitnessy na mieście odpadają.

Dziewczyny, piszecie coś o jakichś protokołach??
My zamówiliśmy już z pół roku temu termin u księdza i godzinę, powiedział nam tylko, żeby wziąć dokumenty z USC czy tam skądś nie wcześniej jak 3 miesiące przed ślubem no i na tym się skończyło. Ani nic nam nie mówił o żadnych naukach ani nic. Nie wiem co mam teraz załatwiać jeżeli chodzi o kościół? Pomoże mi ktoś? Za co teraz się wziąć?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:21   #2023
tancerka212
Zakorzenienie

hej dziewczyny właśnie wróciłam z uczelni- kompletnie bez nastroju- rzekłabym nawet że z małą depresją bo ilość zaliczeń i nauki mnie powaliła i jak zwykle w styczniu mam mega doła z powodu sesji- jeszcze żebym miała tżta na wyciągnięcie ręki to by mnie to tak nie przygnębiało ale sama na stancji, tż tylko w wieczory weekendowe i mnóstwo stresu na uczelni nie działają dobrze na moją psychikę... w zasadzie to nawet nie mam powodu żeby się choć troszkę uśmiechnąć... mam ochotę teraz sobie siąść i troszkę pochlipać...

wszystkiego najlepszego Aniołku
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:23   #2024
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Aha, zapomniałam dopisać, że u mnie ślub kosztuje ok 600zł + 100-150 kościelny i tyle samo organista

Samoa, piękna ta Lorna na tych zdjęciach!
Tancerko,
Stary 2010-01-05, 11:27   #2025
szana
Zadomowienie

Wszystkiego Najlepszego Aniołku!!! Sto Lat w miłości !!!

a i dla Tancerki i wszystkich,które mają doła z powodu zbliżającej się sesji buziak na pocieszenie mam to samo co Wy to jest straszne co się dzieje w czasie sesji a najstraszniejsze jest to ,że jak się bardzo staram nauczyć to nic z tego nie wychodzi

uciekam na zakupy , papa

a i jeszcze zanim ucieknę całkiem to mam do Was pytanko to myślicie o tych zaproszeniach
http://allegro.pl/item867584670_zapr..._promocja.html ?
podobały by się Wam zaproszenia ze zdjęciem jeśli byście takie od kogoś dostali?

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2010-01-05 o 11:33
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:34   #2026
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
o to Ty masz oryginalnego JamesaMOja suknia to Lorna Pronovias http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=10.lorna niestety nie mam w niej zdjęć, bo mi nie pozwolili zrobić w MAdonnieWrzucę do załącznikow zdjęcia na żywych babkach, ktore wyszperałam w necieTen welon co jedna laska ma na zdjęciu to jest taki jak ja mam, on jest od sukni Nalon Pronovias.
UUUUuuuuuuuuu, jak ja lubie koronkowe suknie, a ta kokardka to same suodkosci A twoj welon jakie ma wymiary?

Cytat:
Dziewczyny, piszecie coś o jakichś protokołach??
My zamówiliśmy już z pół roku temu termin u księdza i godzinę, powiedział nam tylko, żeby wziąć dokumenty z USC czy tam skądś nie wcześniej jak 3 miesiące przed ślubem no i na tym się skończyło. Ani nic nam nie mówił o żadnych naukach ani nic. Nie wiem co mam teraz załatwiać jeżeli chodzi o kościół? Pomoże mi ktoś? Za co teraz się wziąć?
Ja to kompletnie nie mam pojecia, za miesiac dopiero sie spotkam z moim ksiedzem, to bede wiedziala co i jak. Narazie ksiadz dal mi tylko znac, ze ja przysiege bede powtarzala za nim, a moj oryginalny Jamesprzeczyta po angielsku. Tak sobie wlasnie mysle, ze moze z nim zagadam, zebysmy obydwoje powtarzali za ksiedzem po polsku, a potem tez obydwoje powiedzieli po angielsku, obie rodzinki bylyby w ten sposob zadowolone...
Stary 2010-01-05, 11:34   #2027
mariiasia
Zadomowienie

dziewczyny, ja już nie wiem co myśleć. wszystko się układa przeciwko. przeciwko ślubowi znaczy się. w święta przyjechal kuzyn tżta i oświadczył rodzinie, że wziął ze swoją narzeczoną potajemny ślub cywilny mało tego, dziś się dowiedziałam, bo tżta mama nie chciała mi nic wcześniej powiedzieć, że zaplanowali kościelny i wesele na... zgadnijcie kiedy??!! 17 ku...wa września!!!!!!!!!! tydzień przed nami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ku..wa k...wa k....wa!!!!!!! chamstwo jak się patrzy! tż powiedział, że oni są zazdrośni, że my się pobieramy i że babcia tżta dała nam dom (bo namolny wujek o którym wam kiedyś pisałam, to właśnie ojciec tego kuzyna!!) i chcą teraz zrobić wszystko, żeby być w centrum uwagi i żeby nam wszystko zepsuć podobno matka tego kuzyna protestowała, że to nie wypada i że mają przenieść ślub na 2011, ale kto ich tam wie co zrobią, jak potrafili cywilny wziąć potajemnie:conf used:

boję się, że wszystko się posypie........... i że wyjdzie tak, że do nas wtedy nikt z rodziny tżta nie przyjdzie, bo raczej wątpię, żeby ktoś wydawał tyle kasy na dwa wesela w jednym miesiącu. a matka tżta jest na dodatek chrzestną tewgo kuzyna

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2010-01-05 o 11:37
Stary 2010-01-05, 11:35   #2028
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Też wolę sama rozkładać Jakoś mega długo to nie zajmie a wolę mieć pewność że jest ok. A że i tak jeszcze musimy być na sali w piątek to już w ogóle
ja też wole sama rozłożyć, nie będę sie bawic w rysowanie planów dla obsługiZwłaszcza, że własnie i tak trzeba przyjechac dzień wcześneij, bo chyba wtedy sie wódke przywozi(przynajmniej nasi znajomi przywozili dzień wcześniej).

Cytat:
Widze, ze winietki sa bardzo popularne, a ja nie wiem czy robic sobie ten dodatkowy klopot, czy po prostu pozwolic siedziec gosciom jak im sie podoba. A moze tylko usadzic gosci przy naszym stole
ja wszystkich usadzę, żeby sie nie okazało, że ludzie tak siądą, ze dla 1 osoy nie starczy miejsca koło jej znajomych/rodziny

Cytat:
Aha, zapomniałam dopisać, że u mnie ślub kosztuje ok 600zł + 100-150 kościelny i tyle samo organista

Samoa, piękna ta Lorna na tych zdjęciach!
Tancerko,
miło mi, że Ci sie podobaA na żywo jest sto razy piękniejsza
Stary 2010-01-05, 11:37   #2029
Aaś
Zakorzenienie

Luska nauki wszędzie są konieczne! chyba że macie oboje takie zaświadczenia z liceum, że nauczanie bło równoznaczne z odbyciem nauk. Tam na koniec z reguły dają karteczki/ksiązeczki z miesjcem na zaznaczenie spowiedzi - bo to też jest wymaganie (sztuk dwie). lain chyba kiedyś wklejała co jeszcze ze spraw formalnych trzeba załatwić.... hmmm Na pewno akt chrztu i bierzmowania (nam ksiądz mówił że z kościoła w którym sie bierzmowało księża przesyłają zaświadczenie do kościoła w którym był chrzest i tak wszystko powinno być w kupie no ale wiadomo jak to jestczasami się "gubi") no i nie wiem co jeszcze...
Stary 2010-01-05, 11:38   #2030
mariiasia
Zadomowienie

Samoa, piękna ta Twoja suknia, aż się zachwyciłam

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-01-05, 11:39   #2031
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja już nie wiem co myśleć. wszystko się układa przeciwko. przeciwko ślubowi znaczy się. w święta przyjechal kuzyn tżta i oświadczył rodzinie, że wziął ze swoją narzeczoną potajemny ślub cywilny mało tego, dziś się dowiedziałam, bo tżta mama nie chciała mi nic wcześniej powiedzieć, że zaplanowali kościelny i wesele na... zgadnijcie kiedy??!! 17 ku...wa września!!!!!!!!!! tydzień przed nami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ku..wa k...wa k....wa!!!!!!! chamstwo jak się patrzy! tż powiedział, że oni są zazdrośni, że my się pobieramy i że babcia tżta dała nam dom (bo namolny wujek o którym wam kiedyś pisałam, to właśnie ojciec tego kuzyna!!) i chcą teraz zrobić wszystko, żeby być w centrum uwagi i żeby nam wszystko zepsuć podobno matka tego kuzyna protestowała, że to nie wypada i że mają przenieść ślub na 2011, ale kto ich tam wie co zrobią, jak potrafili cywilny wziąć potajemnie:conf used:

boję się, że wszystko się posypie........... i że wyjdzie tak, że do nas wtedy nikt z rodziny tżta nie przyjdzie, bo raczej wątpię, żeby ktoś wydawał tyle kasy na dwa wesela w jednym miesiącu. a matka tżta jest na dodatek chrzestną tewgo kuzyna
ale chamstwo nawet nie wiem co doradzić bo pewnie jak się uprą to zrobią ten ślub przed wami... ale buraki
Stary 2010-01-05, 11:46   #2032
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
a i jeszcze zanim ucieknę całkiem to mam do Was pytanko to myślicie o tych zaproszeniach
podobały by się Wam zaproszenia ze zdjęciem jeśli byście takie od kogoś dostali?
te czarno-białe są ok.

Cytat:
UUUUuuuuuuuuu, jak ja lubie koronkowe suknie, a ta kokardka to same suodkosci A twoj welon jakie ma wymiary?
ja sie zdecydowałam na tą suknię po pierwszym mierzeniuW środę mierzyłam pierwszy raz w sobotę przyjechałam kupićWelon ma 3 metry i tak sobie myślę, ze jak będzie głupio wygladal to poprosze o skrócenie, ale to wszystko na przymiarce a pierwsza mam 3 tygodnie przed ślubem.

Cytat:
Ja to kompletnie nie mam pojecia, za miesiac dopiero sie spotkam z moim ksiedzem, to bede wiedziala co i jak. Narazie ksiadz dal mi tylko znac, ze ja przysiege bede powtarzala za nim, a moj oryginalny Jamesprzeczyta po angielsku. Tak sobie wlasnie mysle, ze moze z nim zagadam, zebysmy obydwoje powtarzali za ksiedzem po polsku, a potem tez obydwoje powiedzieli po angielsku, obie rodzinki bylyby w ten sposob zadowolone...
w sumie jak Ty powiesz po pl a tz po ang to będzie fajnie, a jak obydwoje to jeszcze fajniej
Cytat:

ale chamyA oni tak na 100% wtedy?
Stary 2010-01-05, 11:48   #2033
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
zaproszenia wydają się fajne, szkoda że nie pokazali jak wyglądaja w środku...

Cytat:

biedulko chamsko się zachowują... nie umiałabym zarezerwować sobie dnia ślubu na tydzień przed kimś innym z rodziny.. z resztą rodzina by nawet nie pozwoliła bo wiadomo że to bez sensu.. ale są ludzie i......
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:53   #2034
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

kto normalny tak sie zachowuje, ale dziady my tez mielismy taka sytuacje poczatkowo planowalismy slub na maja 2009 ale okazalo sie potem ze moja kuzynka ma w czerwcu a tz w pazdzierniku wiec logiczne bylo ze trzeba przelozyc, kazdy przyzwoity czlowiek by tak zrobil
Stary 2010-01-05, 11:53   #2035
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

mariiasia wiem co czujesz bo ja miałam podobną sytuację, brat TŻta z dziewczyną, żeby mnie wkurzyć też opowiadali, że wybrali termin ślubu na tydzień przed nami. Póki się denerwowałam to tak gadali, a jak to olałam to o ich ślubie nie ma już mowy.
Nie sądzę, żeby goście do was nie przyszli, przecież Wy już macie wszystko zaplanowane od jakiegoś czasu a oni nie i wasze rodziny o tym wiedzą i mogą kasę odkładać całe pół roku czy więcej, nawet jeśli byłyby dwa, w co wątpię. Poza tym skoro wzięli cywilny potajemnie to wszyscy sobie o nich odpowiednie zdanie wyrobią i może to do nich nie będą chcieli pójść!
No ale gorzej już z tym, że mama TŻ jest chrzestną. Mam nadzieję, że się wszystko ułoży i jednak im się odwidzi (bo to wiadomo co takim do głowy strzeli? Może uznają, ze szkoda kasy na wesele)
Stary 2010-01-05, 11:53   #2036
woda sodowa
Wtajemniczenie

mariiasia nie lam sie i nie pozwol, aby ktokolwiek zepsul ci dobry humor w tym dniuRzeczywiscie bardzo to nieladnie z ich strony, pewnie sie martwisz, ze czesc rodziny bedzie wybierala miedzy jednym weselem, a drugim, bo dwa wesela w tak krotkim okresie to jednak spory wydatek. Ja przyznam sie, ze sie troszke wcisnelam przed moja siostre cioteczna. Szukalysmy sali w tym samym okresie i ona oznajmila, ze ma 11.09, wiec ja musialam sie do tego jakos ustosunkowac. W mojej wybranej sali moglam wybrac pomiedzy:10.04,17.04, 15.05,11.09 i 02.10. Kwietnia nie chcialam, bo troszke jeszcze zimno, pazdziernik tez, wrzesnia nie moglam bo przeciez jej slub jest, wiec zostal maj. A jeszcze sie niedawno dowiedzialam, ze moja kuzynka ma slub 2 tygodnie przede mna, ale mi to nie przeszkadza, bo wspolnej rodziny mamy moze z 15 osob.

Cytat:

ja wszystkich usadzę, żeby sie nie okazało, że ludzie tak siądą, ze dla 1 osoy nie starczy miejsca koło jej znajomych/rodziny
To jest zdecydowany plus winietek, ale zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony. Moja sasiadka np powiedziala mi, ze pewnie jej sie trafi "gorsze" miejsce jak ja bedziemy usadzac. Zwariowac idzie z tymi ludzmi
Stary 2010-01-05, 11:58   #2037
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Luska nauki wszędzie są konieczne! chyba że macie oboje takie zaświadczenia z liceum, że nauczanie bło równoznaczne z odbyciem nauk. Tam na koniec z reguły dają karteczki/ksiązeczki z miesjcem na zaznaczenie spowiedzi - bo to też jest wymaganie (sztuk dwie). lain chyba kiedyś wklejała co jeszcze ze spraw formalnych trzeba załatwić.... hmmm Na pewno akt chrztu i bierzmowania (nam ksiądz mówił że z kościoła w którym sie bierzmowało księża przesyłają zaświadczenie do kościoła w którym był chrzest i tak wszystko powinno być w kupie no ale wiadomo jak to jestczasami się "gubi") no i nie wiem co jeszcze...
Dzięki za podpowiedź. Mam z liceum ale tylko takie świadectwo ukończenia kursu przedmałżeńskiego TŻ też takie ma. Ale to się chyba nie liczy.i nie mamy żadnych karteczek do spowiedzi.Te akty chrztu to myślę, że sie poda razem z dokumentami z urzędu, tak 2-3 m-ce przed ślubem. A z bierzmowania to nie mam żadnego aktu, ale pewnie jest w kościele. Ale nie wiem kiedy te nauki, nic o nich ksiądz nie mówił. No i iśc jeszcze raz upewnić się czy ksiądz przepisał nas na naszą datę i godzinę do kalendarza na ten rok czy to już będzie natręctwo?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 11:59   #2038
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
ale chamstwo nawet nie wiem co doradzić bo pewnie jak się uprą to zrobią ten ślub przed wami... ale buraki
Cytat:
te czarno-białe są ok.

ja sie zdecydowałam na tą suknię po pierwszym mierzeniuW środę mierzyłam pierwszy raz w sobotę przyjechałam kupićWelon ma 3 metry i tak sobie myślę, ze jak będzie głupio wygladal to poprosze o skrócenie, ale to wszystko na przymiarce a pierwsza mam 3 tygodnie przed ślubem.

w sumie jak Ty powiesz po pl a tz po ang to będzie fajnie, a jak obydwoje to jeszcze fajniej

ale chamyA oni tak na 100% wtedy?
Cytat:
zaproszenia wydają się fajne, szkoda że nie pokazali jak wyglądaja w środku...

biedulko chamsko się zachowują... nie umiałabym zarezerwować sobie dnia ślubu na tydzień przed kimś innym z rodziny.. z resztą rodzina by nawet nie pozwoliła bo wiadomo że to bez sensu.. ale są ludzie i......
ja mam nadzieję, że nie zrobią go w tym roku a tżcik mówi, że on się nie przejmuje (mówi tak tylko dlatego, żebym ja się nie denerwowała), bo wszyscy w rodzinie wiedzą że my planowaliśmy wcześniej i że dla niego najważniejsi jesteśmy my a nie goście. ja się z tym w 100%zgadzam, ale jak to będzie wyglądało jak połowa gości nie przyjdzie??? zresztą, co ja wam będę mówić, same wiecie że to jest bardzo nie w porządku. liczę na to że ta mama kuzyna im nie pozwoli....
ja bym w życiu komus tak nie zrobiła

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-01-05, 12:03   #2039
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
To jest zdecydowany plus winietek, ale zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony. Moja sasiadka np powiedziala mi, ze pewnie jej sie trafi "gorsze" miejsce jak ja bedziemy usadzac. Zwariowac idzie z tymi ludzmi
No właśnie, z winietek są niezadowoleni, bo jak to, że nie mogą siedzieć z tymi, z którymi chcą (chociaż przecież zna się ludzi na własnym weselu i wie się kto z kim by chciał siedzieć) to znowu gorsze miejsce co ona myśli, że na korytarzu ją usadzicie czy w kuchni?
Bez winietek też źle, bo braknie miejsca dla kilu osób i będą siedzieć z kimś z kim nie chcą...No ale u mnie nie będzie, większość tak woli. Mam nadzieję, że się nie pobiją o miejsca
Stary 2010-01-05, 12:04   #2040
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
mariiasia wiem co czujesz bo ja miałam podobną sytuację, brat TŻta z dziewczyną, żeby mnie wkurzyć też opowiadali, że wybrali termin ślubu na tydzień przed nami. Póki się denerwowałam to tak gadali, a jak to olałam to o ich ślubie nie ma już mowy.
Nie sądzę, żeby goście do was nie przyszli, przecież Wy już macie wszystko zaplanowane od jakiegoś czasu a oni nie i wasze rodziny o tym wiedzą i mogą kasę odkładać całe pół roku czy więcej, nawet jeśli byłyby dwa, w co wątpię. Poza tym skoro wzięli cywilny potajemnie to wszyscy sobie o nich odpowiednie zdanie wyrobią i może to do nich nie będą chcieli pójść!
No ale gorzej już z tym, że mama TŻ jest chrzestną. Mam nadzieję, że się wszystko ułoży i jednak im się odwidzi (bo to wiadomo co takim do głowy strzeli? Może uznają, ze szkoda kasy na wesele)
Cytat:
mariiasia nie lam sie i nie pozwol, aby ktokolwiek zepsul ci dobry humor w tym dniuRzeczywiscie bardzo to nieladnie z ich strony, pewnie sie martwisz, ze czesc rodziny bedzie wybierala miedzy jednym weselem, a drugim, bo dwa wesela w tak krotkim okresie to jednak spory wydatek. Ja przyznam sie, ze sie troszke wcisnelam przed moja siostre cioteczna. Szukalysmy sali w tym samym okresie i ona oznajmila, ze ma 11.09, wiec ja musialam sie do tego jakos ustosunkowac. W mojej wybranej sali moglam wybrac pomiedzy:10.04,17.04, 15.05,11.09 i 02.10. Kwietnia nie chcialam, bo troszke jeszcze zimno, pazdziernik tez, wrzesnia nie moglam bo przeciez jej slub jest, wiec zostal maj. A jeszcze sie niedawno dowiedzialam, ze moja kuzynka ma slub 2 tygodnie przede mna, ale mi to nie przeszkadza, bo wspolnej rodziny mamy moze z 15 osob.

tylko, że oni tego mi nie powiedzieli, może się bali że ich opierdzielę, bo ja jestem do tego zdolna jak mnie coś wkurzy to walę z grubej rury
a tż mi mówi, że to narzeczona tego kuzyna tak naciska i się buntuje, że mają mieć wesele tydzień przed nami, bo twierdzi, że to jedyny wolny termin na salę, a ja pamiętam, jak jeszcze gdzieś w listopadzie mówiła, że oni mogą planować ślub z miesięcznym nawet wyprzedzeniem, bo u niej sala jest cały czas dostępna i nie trzeba rezerwować dużo wcześniej z tego wynika że chciała mi zrobic ewidentnie na złość, ehh

mój mały wielki cud

72--65--->62

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości