Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 08:31   #1201
Wenja
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez miiisiaa Pokaż wiadomość
pierwsza wizyta jak miałam może z 5 lat- cały dzień bolał mnie ząb, wieczorem już płakałam, więc rodzice wsadzili mnie do samochodu i zawieźli do dentysty. tam bez słowa zaczęli mi wiercić w tym zębie, byłam przerażona, miałam wrażenie, że w buzi mam wielką wiertarkę. następna wizyta- wyrywanie bez znieczulenia, bo były jakieś przeciwwskazania. każde kolejne spotkanie z dentystą zaczynałam od płaczu i pytania czy nie będzie wyrywania. ostatnia wizyta, to wyrywanie zęba, pod którym potem zaczęła się zbierać ropa- koszmar. dlatego kiedy potem rodzice zapominali o kolejnych wizytach to jakoś im chętnie o nich nie przypominałam. teraz kiedy mam już prawie 18 lat strach nadal nie mija, ale przemówiłam sobie do rozumu- że to tylko wspomnienia z dzieciństwa, teraz na pewno będzie lepiej itd. itp. dla kogoś to może być głupie, ale ja naprawdę bardzo to przeżywałam. no ale czas wziąć się za siebie a właśnie. myślicie, że najpierw lepiej iść do orto czy do dentysty?

tez mialam podobne przezycia... tylko ja u dentysty 14 lat nie bylo jak sobie to teraz policzylam...

w czwartek jade do dentyst... najpierw podlecze zeby i usone osemki i dopiero wtedy pojde do orto ...jak dotrwam
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:43   #1202
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Hej

Znalazłam fajny link do piezosurgery którą miałam ->>
- pierwszy etap :http://www.youtube.com/watch?v=VkIqxZ5ITQE
-drugi http://www.youtube.com/watch?v=FJn1Gze5FBk Ja miałam na dolnej szczęce i do tego wkladaną sztuczną kość w granulkach bio-oss
i po bio ossie zszywanie - http://www.youtube.com/watch?v=UyJEpwhcRcg

Edytowane przez CatchyKathy
Czas edycji: 2010-01-05 o 10:45
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:53   #1203
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Orto. Może się okazać, że jakiś ząb, w którym coś jest pójdzie do wyrwania.
To po co o wcześniej leczyć? Orto pierwszy. I najlepiej nie jeden.
zgadzam się.. Właśnie mówią, że zanim się aparat założy trzeba mieć zdrowe ząbki.. więc jak oczywiście porobiłąm wszystkie ubytki.. powypełniałam to co trzeba było.. a na konsultacji orto kazał mi usunąć jedną 6-kę za którą wybuliłam ponad 200 zł więc nawet nie chciałam o tym słyszeć hihi
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:58   #1204
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
zgadzam się.. Właśnie mówią, że zanim się aparat założy trzeba mieć zdrowe ząbki.. więc jak oczywiście porobiłąm wszystkie ubytki.. powypełniałam to co trzeba było.. a na konsultacji orto kazał mi usunąć jedną 6-kę za którą wybuliłam ponad 200 zł więc nawet nie chciałam o tym słyszeć hihi
ja najpierw poszłam do orto i mi powiedziała, że czwórki trzeba usunąć, wiec jednego dnia, jedna 4, drugiego dnia druga 4 , odczekałam tydzień, a potem poszłam jeszcze plombować szóstki i jednego dnia zrobiłam 2 zeby i poszłam do orto - to było jeszcze przed skaza krworoczną, objawiła sie dopiero przy dłutowaniu ósemek

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:02   #1205
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Hej

-drugi http://www.youtube.com/watch?v=FJn1Gze5FBk Ja miałam na dolnej szczęce i do tego wkladaną sztuczną kość w granulkach bio-oss

ja to jak zawsze za ciekawosc musze byc ukarana... o kurde, ale maskara, przeciez oni calkiem zdejmuja dziasla z zebow
nawet nie probuje sie domyslac jak czulas sie po operacji
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:06   #1206
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
tez mialam podobne przezycia... tylko ja u dentysty 14 lat nie bylo jak sobie to teraz policzylam...

w czwartek jade do dentyst... najpierw podlecze zeby i usone osemki i dopiero wtedy pojde do orto ...jak dotrwam
ja też Ci radzę najpierw do ortodonty. po co leczyć zęba, który potem się okaże że jest do wyrwania. no i te ósemki - skąd masz taką pewność że trzeba je usunąć? (chyba że już orto Ci poleciła je usunąć, a ja nie doczytałam to sorki) ja mam wszystkie cztery ósemeczki, jedne wyrośnięte badziej, drugie mniej, a nie przeszkadzają. naprawdę dobrze Ci radzimy

rudo-zielona - bardzo dziękuję za wyjaśnienie pogadam o szczegółach z moim dentystą, o ile się do niego dostanę, bo u niego są kolejki że hooooo hoooooooo

Kathy - a w jakim właściwie celu odsuwają te dziąsła, co tam robią? wycinają kości? sorki, ale jakoś nie mogę obejrzeć

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2010-01-05 o 14:11
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:15   #1207
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę....u mnie wizyta dopiero 13.01. i dopiero się może dowiem kiedy ściągamy Hassa...a swoją drogą pamiętasz jak bałaś sie Hassa i ile miałaś wątpliwości....a teraz ściągasz....ale to minęło....
Aaaaa.... daj znać czy sciąganie boli i w ogóle jak to jest.
Relacja świeżo pod "odhassaniu" i zadrutowaniu

Ściąganie jest mało przyjemne, ale za to trwa 10, góra 15 sekund. Orto robi trzy ruchy: łamie akrylowe nakładki z lewej, z prawej, i ściąga. Nawet się nie zdążyłam zastanowić czy w sumie bolało czy nie w tym tempie błyskawicznym :P

Potem umyłam sobie sama zęby, na moją prośbę, bo chciałam się wyszczotkować porządnie przed zadrutowaniem. Ale za bardzo się szczotkować nie mogłam, bo mam wszystko poranione.

Później asystentka oczyściła zęby z resztek kleju i... upragnione zakładanie góry

Mam wściekle różowe ligaturki pod kolor mojej rozradowanej duszy

Jedno mnie tylko ciutkę zmartwiło, bo orto zapowiedziała, że będę potrzebowała jeszcze jeden łuk podniebienny (już nie nakładkach tylko pierścieniach - chociaż tyle...) za kilka miesięcy... żeby zrotować zęby czy coś takiego =(

A i na następną wizytę idę do waszej dr Motyl, bo mojej nie ma cały luty, więc będę miała porównanie

Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Czas edycji: 2010-01-05 o 14:17
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:34   #1208
Wenja
Zadomowienie

[QUOTE=milutek;16265489]ja też Ci radzę najpierw do ortodonty. po co leczyć zęba, który potem się okaże że jest do wyrwania. no i te ósemki - skąd masz taką pewność że trzeba je usunąć? (chyba że już orto Ci poleciła je usunąć, a ja nie doczytałam to sorki) ja mam wszystkie cztery ósemeczki, jedne wyrośnięte badziej, drugie mniej, a nie przeszkadzają. naprawdę dobrze Ci radzimy

bo moje osemki rosna w strone policzkow i zaczynaja robic w nich rany ponadto bylam juz u chirurga ktory bez skierowania od orto nie osowa 8 i powiedzial ze mi to usunie bez skierowania (w sensie zrobi wyjatek :P) bo wie ze one sa do wyrwania na 1000000% i powiedzial ze nie ma sensu zebym bulila 50 zl za wizyte zeby uslyszec ze trzeba je wyrwac :P a leczyc bede na NFZ wiec za freeko :P poza tym mysle ze 7 mi nie bedzie kazala usunac ani 1 :P bo mam miedyz jedynkami dziure i 7 chore :P
Stary 2010-01-05, 15:14   #1209
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiulka088 Pokaż wiadomość
mam pytanko jeszcze bo moja orto praktycznie niczego mi nie tlumaczy a ja chcialabym sie dowiedziec..
powiedziala mi ze musze najpierw zalozyc gore a dopiero pozniej za 6 miesiecy dol.. czy zawsze sie tak robi i po co?? pytam Was jako weteranek aparacikowych
ja tak miałam właśnie. orto powiedziała, że tak zrobimy, bo gdybym miała oba na raz to bym zgryzła dolne zamki. nie wiem, nie wnikałam, przyjęłam do wiadomości zresztą u mnie więcej do roboty z górą niż z dołem, więc całkiem nieźle bez dołu mi się żyło te pół roku. aktualnie to się z woskiem nie rozstaję

Cytat:
Napisane przez surykata
ja to jak zawsze za ciekawosc musze byc ukarana... o kurde, ale maskara, przeciez oni calkiem zdejmuja dziasla z zebow
boże. ten opis mi wystarczył, nie klikam w makabryczne linki catchy

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:32   #1210
ania_wu
Zadomowienie

Bolą ząbki, oj boląąąą... miałam wymieniany drut 21 grudnia i pobolała troche lewa strona, nawet jakaś szpara się zrobiła między 1 a 2 a od wczoraj boli cała górna prawa strona... aaaah ;|
ania_wu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:34   #1211
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
boże. ten opis mi wystarczył, nie klikam w makabryczne linki catchy
Naprawdę nie jest to takie straszne, nie ma krwi ani nic, bo jest wssysana odrazu, bardzo czysty zabieg więc kliknijcie
Po co taki zabieg? Bardzo dużo ma zastosowań ale w moim przpadku był konieczny do przecięcia kości żeby się szybko porozsuwały do przodu i w to miejsce bio-oss 'zrobił' sztuczną kość (po pół roku, czyli już, naczynka krwionośne włażą miedzy bio-oss i tworzy się kość ).
Stary 2010-01-05, 15:42   #1212
Wenja
Zadomowienie

w po co taki zabieg sie robi?

moze glupie pytanie ale... nie macie jakiegos filmika jak ktos uzywa nici dentystycznej?...
Stary 2010-01-05, 16:38   #1213
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Hej

straszne tooo ! chyba bym se tego nie zrobila .. :|
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:52   #1214
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Hehe, paradoks polega na tym, ze ta strona caly czas sie przewija na tym forum i jest polecana jako doksztalcajaca, a sama ortodontka niezbyt lubi tlumaczyc co i jak robi. Mowie tak, bo wlasnie dzieki tej stronie ja wybralam. Wydawalo mi sie, ze tak fachowo i dokladnie wszystko jest opisane.. W rzeczywistosci okazalo sie, ze chyba caly jej zapal skonczyl sie na pisaniu FAQ'u. Niestety...

Juz w piatek wizyta a ja znow nie wiem chybie czy trafie tym razem... Ostatnio niezbyt milo przyjela moje pytania. Minelo ponad 6 tygodniu, juz wkrotce 7 miesiecy z aparatem a dol i gora ani rusz. Wlasciwie efekty przestalam widziec jeszcze 1,5 mies temu. Na ostatniej wizycie mialam nakrecone osemki na dolnych zebach w celu zmniejszenia szpary a ona ani drgnela!

Takie sprawy.

P.S. Dojrzalam: gumeczki biore czerwone! Obiecalam sobie, ze sprobuje szczescia z czerwona szminka. Wczesniej nie bylo sensu jej kupowac, bo nie pasowala do brzydkich zebow, ale teraz mozna sprobowac
też do niej chodze ale wydaje mi się miła i zawsze odpowiada na moje pytania

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Hej

co to jest?
sorry ale nie obejrzałam do końca... nie dałam rady

jakoś mi teraz słabo... biedne ząbki... jak Ty to wytrzymałaś?
?

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2010-01-05 o 17:02
betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 17:48   #1215
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
też do niej chodze ale wydaje mi się miła i zawsze odpowiada na moje pytania

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

co to jest?
sorry ale nie obejrzałam do końca... nie dałam rady

jakoś mi teraz słabo... biedne ząbki... jak Ty to wytrzymałaś??
Hehe poszukaj sobie jak CatchyKathy wkleiła zdjęcia po operacji wyglądała jak bo walce bokserskiej

brw ja wymiękłam po pierwszym filmiku, nie nadaje się do oglądania takich rzeczy
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2010-01-05 o 17:50
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:06   #1216
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Hehe poszukaj sobie jak CatchyKathy wkleiła zdjęcia po operacji wyglądała jak bo walce bokserskiej

brw ja wymiękłam po pierwszym filmiku, nie nadaje się do oglądania takich rzeczy
ja też nie... wchodzę sobie normalnie w filmik... myśle sobie że to coś fajnego a tu taka rzeź... nie spodziewałam się czegoś takiego

a to zdjęcie jest w tej części czy poprzedniej?

Stary 2010-01-05, 18:25   #1217
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie... wchodzę sobie normalnie w filmik... myśle sobie że to coś fajnego a tu taka rzeź... nie spodziewałam się czegoś takiego

a to zdjęcie jest w tej części czy poprzedniej?
a nie pamiętam

CatchyKathy, gdzie wklejałaś te zdjęcia z opuchlizną?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:39   #1218
rudo-zielona
Zadomowienie

CatchyKathy oglądnełam do końca.
Ogólnie tak, oglądałam już podobne sceny z własnym udziałem, z tym, że moje dziąsło było podnoszone od jedynek do trójki a więc zakres był o wiele mniejszy. Nie wiem czy Ty Catchy oglądałaś przebieg w lampie ale ja nie mogłam się powstrzymać. Najfajniejszy etap to zszywanie.. Czyż nie??
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:17   #1219
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
CatchyKathy oglądnełam do końca.
Ogólnie tak, oglądałam już podobne sceny z własnym udziałem, z tym, że moje dziąsło było podnoszone od jedynek do trójki a więc zakres był o wiele mniejszy. Nie wiem czy Ty Catchy oglądałaś przebieg w lampie ale ja nie mogłam się powstrzymać. Najfajniejszy etap to zszywanie.. Czyż nie??
o matko ... ja chyba bym zwymiotowała patrząc w lampie na swoje dziąsła oderwane od kości

Stary 2010-01-05, 19:24   #1220
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
o matko ... ja chyba bym zwymiotowała patrząc w lampie na swoje dziąsła oderwane od kości
Jakie wrażliwe te nasze Wizażanki

Przyszłam znowu pomarudzić. Powiedziałam orto, że mnie zęby na dole nie bolą. Więc założyła mi drut i powiedziała, że będą boleć. Niestety moje zęby są przekorne. Nic nie boli nic nie czuje..
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:59   #1221
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Jakie wrażliwe te nasze Wizażanki

Przyszłam znowu pomarudzić. Powiedziałam orto, że mnie zęby na dole nie bolą. Więc założyła mi drut i powiedziała, że będą boleć. Niestety moje zęby są przekorne. Nic nie boli nic nie czuje..
to niech Cię ktoś uderzy i będzie boleć

Stary 2010-01-05, 20:39   #1222
insomnia7
Przyczajenie

Dziewczyny jutro moja pierwsza wizyta u orto, trzymajcie za mnie kciuki bo trochę się boję nie mogę się doczekać aż dołączę do Waszego grona, chociaż jestem pełna obaw! pewnie takie pytanie padało setki razy, ale powiedzcie mi ile mniej więcej czasu minęło od Waszej pierwszej wizyty do założenia aparatu? dodam że raczej nie przewiduję żadnego wyrywania, bo ząbków mam strasznie mało
insomnia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:45   #1223
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam maskę na oczach, ale przez szpary koło nosa widziałam te urzadzenia, zdartą okostną i takie tam
Stary 2010-01-05, 20:45   #1224
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
moze glupie pytanie ale... nie macie jakiegos filmika jak ktos uzywa nici dentystycznej?...
jeśli spodziewasz się czegoś w stylu makabr catchy to nie mamy
krok 1-urywasz nitke
krok 2-przeciągasz ją pod drutem
krok 3-standardowo manewrujesz, uważając na drut

no nie da się inaczej kwestia 2 dni ćwiczeń

ps. jak tak się zastanowić to taki filmik z nicią mógłby podpadać pod fetysz dla co lepszych dewiantów (wybaczcie, temat fetyszyzmu ostatnio mnie prześladuje)

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:49   #1225
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez insomnia7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro moja pierwsza wizyta u orto, trzymajcie za mnie kciuki bo trochę się boję nie mogę się doczekać aż dołączę do Waszego grona, chociaż jestem pełna obaw! pewnie takie pytanie padało setki razy, ale powiedzcie mi ile mniej więcej czasu minęło od Waszej pierwszej wizyty do założenia aparatu? dodam że raczej nie przewiduję żadnego wyrywania, bo ząbków mam strasznie mało
trzymam kciuki
mi minelo duzo czasu bo nosilam hyraxa do poszerzenia szczęki. U mnie licząc od czasu pierwszej wizyty to jakies 4 miesiące

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
jeśli spodziewasz się czegoś w stylu makabr catchy to nie mamy
krok 1-urywasz nitke
krok 2-przeciągasz ją pod drutem
krok 3-standardowo manewrujesz, uważając na drut

no nie da się inaczej kwestia 2 dni ćwiczeń

ps. jak tak się zastanowić to taki filmik z nicią mógłby podpadać pod fetysz dla co lepszych dewiantów (wybaczcie, temat fetyszyzmu ostatnio mnie prześladuje)
można kupić nić dentystyczną przystosowaną do aparatów ortodontycznych. Ma taki sztywny koniec i łatwo jest nią manewrowac, przeciągac między łukiem.

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:59   #1226
201604190949
Konto usunięte

Co do nici to może więcej powie Ci opis, że przy górnej szczęce musisz wepchnąć nic nad drutem a na dolnej pod drutem.

Filmiki bardzo fajne, może ja dziwna jestem ale lubię takie rzeczy. Wtedy widać co jak jest przyczepione i w jakiej kolejności co mamy itd. Super.
Ale dobra, ja w ulubionych na youtube miałam film z sekcji więc...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 21:11   #1227
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Sekcja? Hmm pysznie. Ja już nitką nie czyszczę od czasu, kiedy wyciągnęłam sobie drut przez przypadek xD.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 21:44   #1228
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insomnia7 Pokaż wiadomość

u mnie 3 miesiące... bo najpierw (na I wizycie) miałam wyciski i dostałam skierowanie do zdjęcia, na II przedstawiła mi plan leczenia i założyła separacje a na III już mi założyła aparat... założyła by wcześniej ale mój tata nie mógł ze mną wcześniej jechać

Cytat:
Miałam maskę na oczach, ale przez szpary koło nosa widziałam te urzadzenia, zdartą okostną i takie tam
o fuuuu

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Co do nici to może więcej powie Ci opis, że przy górnej szczęce musisz wepchnąć nic nad drutem a na dolnej pod drutem.

Filmiki bardzo fajne, może ja dziwna jestem ale lubię takie rzeczy. Wtedy widać co jak jest przyczepione i w jakiej kolejności co mamy itd. Super.
Ale dobra, ja w ulubionych na youtube miałam film z sekcji więc...
może powinnaś zostać lekarzem jak to Cię nie rusza

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
Sekcja? Hmm pysznie. Ja już nitką nie czyszczę od czasu, kiedy wyciągnęłam sobie drut przez przypadek xD.

zdolna jesteś

Stary 2010-01-05, 21:50   #1229
moonlight88
Raczkowanie

To mi minął jakis miesiąc od pierwszej wizyty na 1 wizycie wyciski skierowanie na zdjecie, na 2 zakładanie aparatu tylko nie wiem po co jej to zdjęcie było :P
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 21:53   #1230
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Ja nie miałam wycisków xD.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości